Etiketu izaberite sami: Da se nadovežem na močvaru

ODUPRI.SE

(Komentar ostavljen na tekstu: Močvara i zrcalo)

Nešto malo prije raspisivanja oktobarskih parlamentarnih izbora, razmišljao sam na temu što će crnogorska opozicija da ponudi da ne bi u prvom redu Nebojša, Andrija i Goran doživjeli totalni fijasko.

Fijasko bi se ogledao u tome da bi dobili značajno manji broj glasova nego što su ih dobili na ranijim izborima.

Dovoljno je za primjer da razmislite da su PZP i Nebojša Medojević bez Lekića izašli samostalno na izbore, kakav bi to poraz bio.

Miodrag Lekić je bio zajednička karta za vađenje, kakavtakav spas da se sjedi u parlamentu bar još neko vrijeme.

Moguće da ih je ujedinilo i nešto drugo, ali u prvom redu je bio Miodrag, spas, za sve njih, kažu i za sve nas, ajde da vidimo!

Ono što je bilo očigledno već na prvim nastupima pomenutog trojca, da se već tada počela najavljivati bitka za proljeće, bitka za predsjednika.

Išlo se po formuli, kada kiksamo na parlamentarnim okrećemo se predsjedničkim, pa kada pobijedimo na predsjedničkim, izgledaće taman kao da smo dobili i na parlamentarnim, ma još i bolje. Kako bolje? I dalje se sjedi u opozicionim klupama i skupštinskim o(d)borima i izigrava se demokratija i još imaš svog predsjednika.
Idila!
Međutim riskantna jeste rabota, ako Miodrag danas ne pobijedi, a ušlo se u trku! Poraz bi to bio, i obične Vjere i stasite Nade i majske Zore, jer bi one izgubile i običnu Vjeru i stasitu Nadu i Zoru majsku da se može nešto mijenjati. Crni humor po strani, nije opoziciji toliko frka ako Lekić izgubi, njima ne gine da još četiri godine śede u parlamentu i lelemude o krađama u nedemokratskom sistemu dok ih DPS roka sa desne strane klupa argumentima kako ne znaju ništa drugo nego da lelemude. Tada će se raspravljati da li lelemude ili palamude. Ima da ih rokaju kao tornado-promaja, jer fakat će ih držat kao vrapce u šaci ako i ovo dobiju. Svi znamo kako dobijaju, ali to neće čuti Brisel, a Monako(mi znamo kako) se i ne interesuje, jer se učestvuje, saučestvuje!

Ljudi, drugovi i drugarice, dame i gospodo! U Crnoj Gori nema niti jedne pobjede opozicije, niti jedne, niti male pobjede ijedne zdrave priče od 1990e, naovamo! Nikakve, a kamoli čiste, zdrave i jasne, nema đaolje! Cijela istorija opozicije protiv vlasti u Crnoj Gori je goli poraz, bez obzira na razne taktike i htjenja, samo se gubilo! Tako nije lako vjerovati da Koča Pavlović može pobijediti ni na ponovljenom “parlamentarnom plesu” jednog Milutina Simovića, a kamoli što drugo!

Ipak, posebno je loše da da Miodrag danas ne pobijedi jer će to značiti da nema ni teorije da se ovi magarci na vlasti u nečemu značajnijem od plesa još dugo i dugo pobijede na ovaj ili onaj način. Ovaj način kroz milove izbore, a onaj drugi „bojkot” neće ni postojati kao način, jer gospoda opozicionari su dali legitimitet izborima učestvujući na istim, a kada bi i stisli muda, tada neće imati aduta da izađu i pozovu narod na vanistitucionalnu borbu, jer će kroz prizmu evrope “demokratska” većina biti na strani Partije! Na strani Partije će biti i parlamentarna i predsjednička većina! Što će Drobniču više, možda samo još jedna sigurna cicvara na Žabljak(u) i kavijar u Splendid(u) i drob ili trbuh mjera.

Takođe čuveni opozicionari, neće moći uskoro da imaju takav zicer, kao što je bilo neligitmno? kandidovanje Filipa! Samo je opozicija trebala da citira i citira Ranka Krivoga, predśednika parlamenta, i lidera SuDoPere i eto penala!

Druga varijanta je bila, ako se već ušlo u trku, a onda je trebalo izaći poslije prvih audio zapisa “Afere snimak”(kako ispliva baš u sred trke, ehej, a to je neka druga storija, ostavićemo to “Pobjedi” da ispita), i ostaviti Filipa samoga u trci! Ostaviti Partiji da Filipa sprovede sama!

Time bi opozicija poslala raketu svijetu skroz do sjeverne Koreje da ovdje ne stanuju fer uslovi za izbornu trku. Ni manje ni više, nego toliko, uz potpise svih “čuvenih NVO-ova, MANS-ova, GREEN-ova, opozicionih “familija”!
Ni mafija, ni avioni, kamioni, samo se kaže, nema fer uslova. Argumentima protiv mašine, smireno, Lekićevski!

Međutim, vratimo se na priču sa početka, da bih poentirao, Miodrag je prije parlamentarnih, a možda i ranije isplaniran da pokuša dobiti ovu prezidente trku koju danas trči. Dakle, nema te afere i slučaja, Draga, droga i snimaka, koja bi ih pokolebala da odustanu od izbora i da se napravi zaokret. Oni(Nebojša, Andrija, Goran…) nikakvu drugu viziju, niti verziju nemaju, Lekić im je spas i uzdanica, oni programa drugog nemaju!
Neću duljit više o tome, jer bih mogao tomove.

Ipak, ništa me ne košta da Lekiću danas dam glas, i zažmurim na gorerečeno, posebno kada znam da Ranko bojkotuje izbore i poziva sve žive SDPovce na bojkot, a Pura i Purko dižu dva prsta i pozivaju svim svojim snagama od svojih sto konja članova, da se glasa za Filipa.

U vezi Rankovih SMS-ova(juče su SDP-ovci spamovali) smatram da je Mikaš alarmirao Ranka, da se ne igra koštanja koalicije!
Da se ne igra sa tih svojih iljadu, dvije iljade glasača koji bi glasali za Lekića, nego da jasno, od vrata do vrata, od telefona do telefona pozove na bojkot, da ne bi bilo da DPS ne zna sastavit formulu za 51% miran san.

E sada, kratko o duelu. Dosta je ljudi pominjalo da je Lekić mogao biti jači u „javno serviserskom” duelu sa Filipom.

Koliko je puta samo Slavko ili pokojni Miro izuvao DPS-ovce iz cipela, ali narod LSCG nije listom glasao kao što ih je listom hvalio. Zašto?

Da izuzmemo sada mašineriju, samo da obratimo pažnju na mentalni sklop.

Obični narod još uvijek u većini želi da “sazrijeva” sa ovom vlašću(Partijom!), mada i ima i onih koji vole da ostaraju sa SNP-om, exDPS-om, ali narod listom glasa samo za jednog kritičara, Mila britvu i Partiju jer on brije sa pozicije moći!

Ali ja vjerujem da ni njega ne bi baš glasali da to radi iz opozicione fotelje. Naravno, to nikada nismo ni probali, pa ne znamo, ali ja ću vam reći da narod ne voli kada opozicija jako udara, pa i kada to radi argumentovano jer se obični narod boji da bi stvarno moglo doći do nekih turbulencija, čitaj promjena, kada bi neki drugi hajvan, prokužen od Partije došao na vlast, pa jelte, “logično”, biraju one sa kojima se identifikuju i sa kojima rekoh sazrijevaju, od kafe na Stradunu i Terazija do Duklje i Disko Municipijuma.

Poenta, ako je bilo kolebljivih prije duela, kojebljivih, a da ih DPS nije uspio pojebit, bolje je za Lekića što nije dotukao Filipa.

Prosto, kolebljivi su možda sazrijevali sa Filipom, tako da ne bi voljeli da im je neko baš tako srušio svijet, 23 godine…Nije malo, rasli su zajedno, iako smo svi manji ili viši, odrasli i staramo uz ovu vlast!

Danas nisu sudbonosni izbori, danas jednostavno pokušavamo da vadimo kestenje, iako teškog srca to radimo i za opoziciju, lično to radim jer nijedna druga opcija sada ne igra, a ako imalo vjerujemo u Lekićev autonoman stav, radije ću ga bar viđet kao predsjednika, nego kao mrčenog lidera DF-a kako se javlja za riječ poslije Emila Labudovića, Nebojše Medojevića, Andrije Mandića i svih Željka Aprcovića i ostalih 29. Lavica iz DPS-a.

P.S.

Iako su tvrdili da prate aktuelna politička dešavanja, kandidati za predsjednika Savjeta mladih DPS-a koji su pristali da odgovore na pitanje „Vijesti”:”Koliko DPS ima poslanika u parlamentu?”, odgovor nijesu znali.

„Tačan broj, ne znam”, kazala Doris Nikolić koja se za ovu funkciju prijavila iz ličnih ambicija. „Vidjela sam šansu za uspjeh i dalje usavršavanje”.

Ni odbornik u kotorskom parlamentu Ilija Mlinarević koji je u Savjetu mladih od 2004. nije znao odgovor. „Mislim da ih ima 36”, kazao je Mlinarević.

Na pitanje “Vijesti” kandidatkinja Antonella Balić je odgovorila:”Čula sam da je to interesantno pitanje koje ste postavili. Svakako da pratim rad partije, budući da sam tu zaposlena već dvije godine. Znam koliko ima poslanika u klubu”, kazala je Balić, zastala i onda rekla:”38”.

Na sajtu Skupštine navedeno je da od ukupno 81 poslanika i poslanica DPS ima 30, SDP 8, a Liberalna partija jednog.

P.S.

O Vijestima i DPS-u neću načinjat sad, liše o(vo)liko!

Comments

 1. Etiketu izaberite sami says:

  Koristim priliku da se “izvinim” Drobniču što sam i njega udrobio u publikovani komentar!
  Jutros sam to pisao praznoga droba, pa sam svašta izdrobio, ali ne bih ni sada “sit” ništa mijenjao. Kasnije ću glasat za Lekića, jedan glas više, jedna slamka među viorove.

 2. danasnji izbori pokazali su kakav smo mo medjunarodni protektorat. Slucaj “dva predsjednika” rjesavace Brisel i Vasington.

  rece bogomi jos prije Misko Djukic da je Lekic sljedeci predsjednik. Mason poslat iz Evrope.

 3. Darko Bulatovic says:

  Raspolutili su Crnu Goru.

  Napokon se stiglo tamo dje se vazda bilo i tezilo ostati.

  Slozni su da se to zove “Promjena”.

  Da budem iskren jedinu promjenu koju ja vidim jes da su svi ostarali.

  Utekle bore u jabocice, kose osijedjele a miske oslabile, a ponasaju se ka da imaju josh 18 godina…

  Znaci 24+4 stize se polako do 3 decenije “promjena”…. Aj da vidimo koliko ce zivih pretec do tad….

  • O kakvom crnom raspolućivanju pričaš? DPS neće imati ni 8 odsto na prvim izborima na koje bude išao kao opozicija.
   A o kakvom ti iznad masonstvu govoriš? Odakle vam te budalaštine ljudi?
   Kakva je ovo demagogija?
   Šta je sad Lekić kriv što je dobio Fijipa? I ko je dovodio u pitanje činjenicu da je Montenegro protektorat? Ne nego će biti nezavisna.

   • Darko Bulatovic says:

    Kad bi ti umio da se suocish sa realnoscu na drugaciji nacin, ti bi sigurno to ucinio.

   • Tako je Bulatoviću. Ćaki je evropski mason kojeg je poslala Hajdelberška loža a vi ste to sve provalili.

   • Darko Bulatovic says:

    Evo ti jedna mantra da se opustish i da uvidish da mene pitash nesto o cemu ja pojma nemam vec da je neko drugi govorio.

   • Darko Bulatovic says:

    Prolazi vrijeme… nije josh dugo vremena ostalo da se covjek probudi iz Iluzije. Nije lako, istina je, ali ako se ne koprcash ko da si mrtav.

 4. “U vezi Rankovih SMS-ova(juče su SDP-ovci spamovali) smatram da je Mikaš alarmirao Ranka, da se ne igra koštanja koalicije!
  Da se ne igra sa tih svojih iljadu, dvije iljade glasača koji bi glasali za Lekića, nego da jasno, od vrata do vrata, od telefona do telefona pozove na bojkot, da ne bi bilo da DPS ne zna sastavit formulu za 51% miran san.”

 5. ao, ada dosa profa iz Rima za kojeg se nije culo godinama, ujedinio opoziciju, razbio dps, sve za pola godine. micnite glavom. nije u rim sigurno clan nekog penzionerskog, nego nekog mnogo jaceg drustva.

 6. ao, ada dosa profa iz Rima za kojeg se nije culo godinama, ujedinio opoziciju, razbio dps, sve za pola godine. mucnite glavom. nije u rim sigurno clan nekog penzionerskog, nego nekog mnogo jaceg drustva.

 7. Etiketu izaberite sami says:

  “Ipak, posebno je loše da da Miodrag danas ne pobijedi jer će to značiti da nema ni teorije da se ovi magarci na vlasti u nečemu značajnijem od plesa još dugo i dugo pobijede na ovaj ili onaj način. Na ovaj način kroz milove izbore, a onaj drugi „bojkot” neće ni postojati kao način, jer gospoda opozicionari su dali legitimitet izborima učestvujući na istim, a kada bi i stisli muda, tada neće imati aduta da izađu i pozovu narod na vanistitucionalnu borbu, jer će kroz prizmu evrope “demokratska” većina biti na strani Partije! Na strani Partije će biti i parlamentarna i predsjednička većina! Što će Drobniču više, možda samo još jedna sigurna cicvara na Žabljak(u) i kavijar u Splendid(u) i drob ili trbuh mjera.”//
  //U vezi Rankovih SMS-ova(juče su SDP-ovci spamovali) smatram da je Mikaš alarmirao Ranka, da se ne igra koštanja koalicije!
  Da se ne igra sa tih svojih iljadu, dvije iljade glasača koji bi glasali za Lekića, nego da jasno, od vrata do vrata, od telefona do telefona pozove na bojkot, da ne bi bilo da DPS ne zna sastavit formulu za 51% miran san.//

  Na njima, na opoziciji je, da kada je već ispalo da na milovim izborima bude pata-pata, da dokažu da je njihov pata bitniji nego poslanička plata!

  • Etiketu izaberite sami says:

   Na njima, na opoziciji je, da kada je već ispalo da na milovim izborima bude pata-pata, da dokažu da je njihov pata bitniji nego poslanička plata!
   Da dodam, bitno je da opozicija što prije i jasnije dokaže mahinacije u samom izbornom procesu, i da što je jasnije moguće predstave svoju računicu od 50,5 i da se tako izbije adut koji je sinoć Mikaš pokušao da nabavi na način da je njegova riječ ustvari prizma DIKa-a i prizma evrope, odnosno da je “demokratska” većina na strani Partije!

 8. Mulla Nasrudin had been working day and night throughout his district in a life or death struggle for reelection. He was relaxing one evening, following a speech, in the home of a friend. “I have heard your speeches,” his friend said, “but I think the real question is what will you do if you are reelected.” “NO,” said Nasrudin, “THE REAL QUESTION IS WHAT WILL I DO IF I AM NOT.”

 9. Etiketu izaberite sami says:

  komentar najave prvog FB protesta u Crnoj Gori, 27. februar 2011.

  http://javniservis.me/2011/02/27/8089/

  • Proslo je dvije godine ova Gojkovic je bar POKUSALA da nesto MIJENJa nijesmo joj pomoglo itd…
   TEsko ce ici SA PROTESTIMA,treba izvuci ADMINISTRACIJU, PENZIONERE ,PRIVATNIKE na ulicu ?
   Nece da protestuju NEZAPOSLENI . pokradeni itd… a ko ce ?

 10. Totalitarizam, drzi u saku svakoga ,niko ne smije izac iz kuce od ovih POBROJANIH KATEGORIJA,
  IZLAZILI su ranije pa ih je OPOZICIJA ostavljala na CEDILO, da im kuce ruse privode ,auta plijene itd …
  Ako ovo ne RIJESI ova ESKORT gotova stvar !

  • Nije ovo SRBIJA ,BEOGRAD dje se SKUPI za cas MILION LJUDI !

   Ja ne vjerujem u takvu ENERGIJU da se moze stvoriti u CRNOJ GORI nije se nikada ni stvorila ono1989 je bilo uvezeno i pod PATRONATOM tadasnjih IZDAJNIKA u DIJELU VLASTI DIREKTORA zeleznice RADOJA DAKICA itd…tada nije bilo PRIVATNIH kompanija itd….

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: