Kad je Anđela rekla dosta!

Podsjećanje kako je spikerka Televizije Crne Gore Anđela Nenadović na Dnevniku odbila da pročita vijesti i napustila studio

izvor: mediaonline, 03.10.2002

Anđela Nenadović: “Ne mogu ni da zamislim veće kazne od daljeg učešća u propagandno- političkoj sapunici u koju se pretvorio dnevnik Televizije Crne Gore”
Spikerka Televizije Crne Gore Anđela Nenadović je u toku emitovanja udarnog Dnevnika napustila emisiju, odbijajuci da pročita vijesti. U saopštenju koje je odbila da pročita navodi se da je budžet za američku pomoć širom svijeta još na razmatranju u oba doma Kongresa. U nekoliko članaka u crnogorskoj štampi, na TV i radio stanicama minulih dana govorilo o tome da je Kongres već odobrio budžet za američku pomoć Crnoj Gori.
– Ovo ćete vi kolega da pročitate – rekla je, Nenadovicka uredniku Dnevnika Milutinu Stijepovicu dodajuci mu papir.  Stijepović se brzo snašao i počeo da čita saopstenje, a kamera je potom uhvatila Nenadovićku kako ustaje, uzima tašnu i napušta studio.

Spiker Televizije Crne Gore Anđela Nenadović izjavila je da je odbila da pročita pripremljene informacije i napustila radno mjesto “jer je manipulacija bila tako krupna da nije željela da bude dio nje”. “Sinoć su kulminirali razlozi za protest. Ja sam sa mukom prethodnih dana pokušavala da čisto mehanički pročitam svoj dio informacija i da se zavaram kako je to moj posao. Sinoć je, međutim, manipulacija bila tako krupna da ja nisam mogla, ni htjela da budem dio nje,” kazala je Nenadovićeva za list “Publika”. Ona je navela da o sankcijama za svoj postupak nije razmišljala u trenutku dok je napuštala studio državne televizije a da ne razmišlja ni sada. “Ne mogu ni da zamislim veće kazne od daljeg učešća u propagandno- političkoj sapunici u koju se pretvorio dnevnik Televizije Crne Gore”, kazala je Nenadovićeva.
V.d. glavnog i odgovornog urednika državne televizije Nataša Novović je, komentarišući postupak Nenadovićeve, rekla “da svi koji nisu navikli da čitaju istinu odlaze iz najmoćnijeg elektronskog medija na više ili manje spektakularan način”

Comments

 1. Gospodjica Nenadović je pravi profesionalni novinar, tj.spiker. Čita napisano i ništa više!
  Da bi se znala pozadina ovog njenog “hrabrog gesta”, treba znati neke stvari, koje se u javnosti ne iznose(neću ni ja) jer je u pitanju njen privatni život.
  Uglavnom, kao dobro obaviještan, ne samo iz medija već iz običnog, gradskog života, pouzdano znam da je iza Andjelinog “profesionalnog” gesta stajao, do skoro nezaposleni premijerov brat, Aco. To jest, da je napuštanje studija sa obrazloženjem “da ne želi da čita neistinite informacije” uradila po nagovoru mladjeg Djukanovića, koji je od nezaposlenog lica (dome, Milo ni Aca ne može zaposlit-odgovor majke na molbu prijateljice da joj Milo zaposli sina) postao vlasnik pola Crne Gore. U “Prve Banke” koja o jadu zabavi Crnu Goru, kao uostalom sve čega se “biznismeni” toga kalibra uhvate.

 2. Mislim da smo svi upoznati s tom ljubavnom idilom.I može svako da voli koga hoće,budalu,majmuna,mafijaša..I može žena da bude jadna,sponzoruša,sve je to njena lična stvar.Sve do trenutka dok je ona samo sjenka,kupljena stvar..do tada sve treba da ide samo na njenu dušu,ako je ima,na dušu nj.roditelja,i nek’ tu ostane jer to nije naša briga.Onog trenutka kad se žena osili,pored”sile”,kao dotična osoba,onda je to za javno ismijavanje.

 3. Anđela, još jedan tipičan primjer crnogorskog građanskog junaštva.
  Onog junaštva koje će da pljune, udari ili nasrne na slabijeg.
  Anđela tada nije branila struku, kao što već Zipp objasni.
  Anđela je stala u odbranu DPS-a i “samoupravnog” sistema. Žalosno je što tada u tom za< kratko oslobođenom javnom servisu nisu imali znanja da objasne Anđelin gest, nego je ona maltene postala heroj preko noći.
  No, zato je LSCG završio tamo đe je završio… A sad kad vidim đe smo došli… i neka je

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: