Intervju sa Miškom Đukićem

Miško Đukić

I prije dolaska „mladih, lijepih i pametnih” prepoznat si kao čovjek koji bez rezerve kritikuje crnogorsku oligarhiju. Ko su oni iz tvog sjećanja?
– Tada sam bio urednik za kulturu. Pokrivao sam i mjesto urednika Studeksovog radio pozorišta u TVCG. Rade Bojović je bio direktor Studeksa (studentski eksperiment). Darko Šuković je bio zadužen za sport i rekreaciju… Nijesam ni sanjao da će se njegova rekreacija ovako plaćati. Kada smo, na mišiće, formirali prvi nedjeljnik u Crnoj Gori – „Krug” – Darka smo postavili za urednika. Toliko je teških riječi tada izgovorio i napisao za Djukanovića da sam bio siguran da je to „Živa istina „… Nijesam ni sanjao da će sa Djukanovićem, zajedno, danas dijeliti „ Živu istinu „ – na Televiziji „IN”. Momir Bulatović je radio kao urednik u univerzitetskoj riječi. Gospodin Aco Djukanović je bio u kancelariji pored nas i pokrivao mjesto generalnog sekretara UKSSO… Vujica Lazović je bio predsjednik omladine Podgorice… (sada je avanzovao u istoj službi).

I onda su, u oktobru 1989 godine, počeli sa mitinzima, a na vlast dolaze u januaru. Kako je to izgledalo iz tvoje perspektive?
– Bio sam u kancelariji Vujice Lazovića. Dao sam mu referat za zaštitu životne sredine i skrenuo pažnju što je kombinat uradio sa piralenom ( koji je završio u Morači a dio u bačvama na Ćemovskom polju). Ovo kancerogeno trafo-ulje već je dospjelo u zemlju u havariji iz sedamdesetih. Upropastiše Zetu (staro ime za Crnu Goru). Aluminijski kombinat je dokaz – kako veliki promašaj uništava život – ekonomski i biološki … A onda dolazi novi promašaj sa istim posljedicama – takozvana antibirokratska revolucija… Pozvonio je telefon Vujice Lazovića i ženski glas je, vidno uznemiren, rekao:”Ti si u kancelariji a narod je na ulici”. Vujica i ja smo krenuli prema skupštini… Tamo je već bio Slobodan Milošević …Samo se čekao januar …

Vujica je tamo i ostao, a ti si završio u zatvoru?
– Zahvaljujući gnusnoj montaži, danas velikog crnogorca – Rajka Cerovića . U moja usta , užasnom montažom, stavio je riječi meni nepoznatog čovjeka… Ekspesno su mi presudili , jer, očigledno, nekome nijesam bio po volji. Predsjednik predsjedništva bio je Božina Ivanović . Dovoljno je reći da smo kasnije, gospodin Ivanović i ja, na terenima mojih arheoloških istraživanja proveli mjesece i mjesece… Bili smo prijatelji… Ali… Zbog Rajka Cerovića morao sam u zatvor … Nakon tri mjeseca, za mene teškog zatvora – karakteristike su poslali Vujica Lazović i Aco Djukanović. Oslobodjen sam a kada bih čitao – ovo što moji tadašnji prijatelji: Aco i Vujica napisali – neko bi se morao stidjeti. Ja to sigurno ne bih bio …

A gospodin Milo Đukanović?
– Njegovo ime je bilo nepoznato narodu. Ali ideologija iz koje dolazi i te kako „poznata”… Skandirali su Titu i Slobu… Tada su „okupljeni” spalili lutku Miljana Radovića (on je bio ekonomista i predsjednik SKCG. Naslijedio ga je Veselin Vukotić – idejni tvorac čitavog ekonomskog sistema u Crnoj Gori i osnivač Milovog privatnog univerziteta UDG. Ako se sjećate spaljena je mnogo kasnije i lutka Vesne Perović ( liderke LSCG-a ) … Ali nedavno su u Kotoru spaljeni „Braco i Seka „… Sjećate se u Beogradu lutke Slobodana Miloševića u haškom odijelu sa zatvoreničkim brojem… Nosio je lutku na protestima, gle čuda, student Bulatović … „ Braco” mora da primijeti da ne može koristiti Udb-u a da ne doživi istu sudbu. Ista ruka spaljuje …a onda reformiše. Ezoterički i egzoterički nivo . Nego , izvini za podužu digresiju, vraćam se … Milo ni tada ništa nije radio . Osim na radnim akcijama . Tek da je tamo ostao … ali kada je počeo da „ radi” … Došao je kao komunista – ekonomista iz opštine Nikšić i od opštine Nikšić i cijele Crne Gore napravio svoju Crnu opštinu … A kako će drugačije – kada ga na vlast ( zajedno sa Svetozarom i Momirom ) dovodi UDBA Slobodana Miloševića… Za mladje čitaoce – UDBA je bila „bezbednosno obaveštajna služba. Do 1966 godine, ova organizacija je nosila naziv – Uprava državne bezbednosti (skraćeno UDBA)”. 1989 god. Udba ( tada SDB) dijeli se na ratne huškače i mirotvorce … Tu je mjesto rodjenja ratnoprofitera i mirnoprofitera … Narod je bio i ostao kolateralna šteta … Tada sam napisao grafit: crnogorci ne ljube lance – oni ljube korupciju ! I počelo je … Dvije ideologije: komunizam i četništvo su se uhvatili „za grla” bijela … Kao i uvijek u njihovim sukobima strada obrazovanje. Pobijediće pas, koji je Brozu na Sutjesci spasio život, a stradaće Borislav Pekić – koji je morao imati spomenik u strogom centru Podgorice gdje je i rodjen !…Ali – interesantno da je Titovom psu ime Luks . Luks računa površinu nad kojom se svjetlosni fluks širi … Umjesto širenja svjetlosti dobijamo pseće zavijanje .

Ko se suprotstavio ?
– Veliki LSCG ( Liberalni savez ) … Sve što ti govorim, gledam svojim očima i ne nudim kao jedinu istinu … Naglašavam – ovo je svjedočenje … Ja nijesam bio član liberalnog saveza . Bio sam aktivni sudionik zajedničke borbe protiv užasne narodne patnje koja je slijedila … LSCG je krenuo iz Musinog stana sa Cetinja … Koko Vujović je stao na čelo …Kasnije je na njegovo mjesto došao Slavko Perović koji je , ako se sjećaš – pozvao minstra policije Pejakovića na dvoboj. I tako je Perović branio pravo na život ( tada Muslimana ). Toliko je taj čovjek valjao Crnoj Gori … Svaki čovjek ima svoje plus i minus faze, pa i on. Međutim, Perovićeve plus faze su nezaboravne. Zadužio je Crnu Goru, ali Milova Crna Gora ima toliko dugova da će Perović biti zaboravljen dok god je Milo na vlasti … Za istu službu za koju radi Milo, radili su i rade : Vojislav Šešelj ( dobrovoljno od 1971 god. šifra Magistar ), Jevrem Brković ( od 1959 god. šifra : Visitor ), Matija Bećković, Hašim Tači … Ista služba – ista ruka ! Sve je pod kontrolom …

Posljedice?
Vidiš i sam ! Najveća posljedica je proglašenje LSCG-a za državnog neprijatelja. Zašto ? Zbog pucnja na obrazovanje i ubijanja nerodjene djece ! A podsjetiću te: „Jedan od glavnih zadataka UDB-e bio je eliminacija „unutrašnjeg neprijatelja” ( u prevodu – jedinog ko ti zaista smeta i predstavlja diskontinuitet a to je LSCG ). Zatim „ tehnika praćenja i prisluškivanja „ ( ovo je bio jedan od četiri glavna odsjeka UDB-e ). Milo Djukanović je kao derište – bez uvrede – bio pion UDBE-e … Čovjek koji se ne bavi sobom – mora se baviti tobom – napisao sam tada aforizam i posvetio ga Jovici Stanišiću ( On je bio prvi čovjek SDB-a . Stanišić je učvrstio vlast Slobodana Miloševića i Mila Djukanovića. Jovica je Crnogorac iz Bjelopavlića ). Podsjetiću da – reorganizacija UDB-e nastupa nakon praćenja i prisluškivanja Josipa Broza od strane Aleksandra Rankovića… Normalno, svako zna da je ova verzija o prisluškivanju interpretacija pobjednika. Podsjetiću da Barak Obama šalje pohvalno pismo Milu Djukanoviću, ali… Bez sumnje, CIA će biti Milov „Ranković”…ali nakon ulaska u NATO. Kao Rankovića smijeniće Mila i reformisati ANB. Počeće sa „Pozitivnom Crnom Gorom” …Pa onda mučenje – pa stega … Pa višepartijski sistem … I onda demokrate i konzervativci – tj. opet ratno i mirno profiteri ali sada reformisani … Sve kako bi opstala lupeška ekonomija … Živi bili pa vidjeli …

Nedavno je formirana nova partija „Pozitivna Crna Gora”. Što očekuješ od njih ?
Rekao sam ti da je Crna Gora stradala i biološki i ekonomski… Na čelu ove stranke je biolog, a u sjenci matematičar ( sabiranje i oduzimanje )…Ko je komunista – ekonomista ?

Da li je ovu vlast moguće pobijediti na izborima, a privredu oporaviti ?
Koju vlast , na kojim izborima, koje godine … Ne zaboravi – ON nije prvi… Mi nemamo vlast već skupinu – „Korisnih idiota”. Uz časne pojedince koji su ( opet ) interesno zalutali … Korisni idioti su planetarna pojava… Korisni idioti ( od grčke riječi idiôtçs, , lat. Idiota , onaj ko radi za sebe i samo zbog sebe, takodje onaj ko je neznalica, nekompetetna osoba ). Dozvoli da citiram srpskog politikologa Ljubomira Kljakića koji mi je i skrenuo pažnju na ovu pojavu : „ Srpska privreda je dužna i Bogu i narodu. Duguje između sebe, duguje domaćim i stranim bankama, duguje i potražuje od države a opstaje zahvaljujući introverznom upumpavanju subvencionisanih kredita za likvidnost. Oni će obezbediti preživljavanje u vremenu krize ali ne i normalan privredni život. Privreda Srbije se ne može oporaviti jer nema šta da se oporavi…”
Primijeniti ovo na Crnu Goru … Ups, oporaviće se naše more – a mi ćemo dobiti noćne more … i TV serije … Koju vlast , na kojim izborima – koje godine ? Koja privreda ?

Pa kako dalje u ovom „Free Montenegru” ? Imamo li pravo na „da” ili „ne”?
Da – bio sam na čelu radia Free Montenegro. U emtovanom materijalu bilo je i ovo: vojvoda-Šešelj dolazi u Podgoricu. Snimam ! Otimaju mi kameru koja nastavlja da snima do isteka baterije. Na molbe i molbe – vraćaju je, ali sa kasetom koju nijesu izvadili … Gledam zapis i emitujem ga. U pitanju je interni dogovor u tadašnjoj policiji. Kaže: „ Ti ćeš pjevati – „Kralj Nikola na umoru, a ti „ Sve su straže sve su straže …” Zatim naredjuje trećem kolegi : „ Ti si u uniformi i hapsiš obojicu pred kamerama .”
Sve ovo je sada možda smiješno ali kada se sjetite leševa kao njihovih rezultata… Sada ih glasaju i podržavaju oni koji su najviše stradali … Sjećam se kada je u našem naselju, Zabjelu, osvanula staklorezačka radnja. Ubrzo su sva stakla na našim prozorima bila porazbijana… Ista je i njihova logika: od nečega se mora živjeti !
Kod nas, u radiju, svoju emisiju su imali i gradjani koji su na referendumu rekli „ne” . Tu su bili veliki patrioti , možda i veći od mnogih pripejd crnogoraca… To je bilo „da” ili „ne” za koje su nas vlasti pitali i mi , kao, odgovorili… Mi, kao, „da” – oni, kao, „ne”… Zato što sam ustupio prostor za emisiju „Afirmacija negacije „ – imao sam dodatnih problema … Ali neka … Gospodin Djukanović bi rekao : „ Sačuvasmo zemlju od razaranja „ ( iako je sjedio u vrhovnom savjetu odbrane SRJ koja je i bila bombardovana i razorena ) . Sada ćemo, umjesto „da” ili „ne” – imati Pozitivne i Negativne … Pitao si: kako dalje ? To pitaj onu trojicu koji doniraju. Pitaj: Dejvida D. Rokfelera, Henrija Allfreda Kisindžera i Zbignjeva Bžežinskog … nego i njima Rusi , Kinezi i dobar dio Južne Amerike mrse račune …a mene ako hoćeš pitaj za lokal … Recimo za Soroša …

Da li govoriš o novom svjetskom poretku ?
To je neminovnost a ne poredak . Žan Pol Sartr , Vladimir Dedijer i Noam Čomski su 1972. godine najavili simpozijum o nastupajućem svjetskom poretku … Jedna od tačaka bila je:” Medjunarodni moral protiv tajne diplomatije …” Dejvid Rokfeler je iste godine osnovao medjunarodni komitet za mir i prosperitet koji će činiti „privatni gradjani „ …Govorio je Dejvid Rokfeler o vozu koji vodi u bolju budućnost. Nemoj zaboraviti da je temelje ovog poretka 1916. Godine , šapnuo na uvo britanski ministar spoljnih poslova sir Edward Grey predsjedniku Vudrou Vilsonu usled čega su nastale Vilsonovih četrnaest tačaka i Liga naroda … Medjutim – Njemačka nije bila potpuno uništena i trebao je još jedan veliki rat da se uništi i dodje do Breton Vudsa i temelja za današnji svetski poredak . Milo Djukanović je tada skupljao sličice i klikere …U jeku rata – skupljao je cigare – koje smo svi pušili . Ali on je zadržao filter . Ako se sjećate , vratimo se u naš-Rokfelerov vagon voza u bolju budućnost, pjevačica Alka Vujica je svjedočila Pukaniću ( ubijenom hrvatskom novinaru ) . Alka Vujica je rekla da je dobila na poklon Džip po svom izboru i novca koliko može odnijeti … Bila je tada u vili na Svetom Stefanu …Subotićevoj vili kako piše „ Nacional” .. ( Imam čudan osjećaj da je Subotić postao vlasnik lista „ Nacional” …” Možda griješim ali ja sam takvog dojma „ ). Svako traži – kariku koja mu nedostaje. Pa i ovi naši evolucionisti . Evo recimo: danas je Milo doveo Alku – Vujicu Lazovića kao kariku koja nedostaje …On je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem .

Gospodin Vujica Lazović je SDP . Šta misliš o DPS-u a šta o SDP . SDP je više od decenije koalicioni partner, ako to više možemo nazvati koalicijom, sa DPS-om. Toliko snažno su prigrabili pozicije da se, očigledno, za živu glavu ne bi odrekli privilegija. Kako vidiš tu partiju i njenog lidera, Ranka Krivokapića ?
– DPS je nereformisana UDB-a, koja se sakrila u ANB ( Agencija za nacionalnu bezbjednost ). NATO će to pročešljat . SDP , kažeš daće glavu ali ne pozicije … SDP ( Stranka državne prevare ) daće glavu – ali našu ! SDP, koju predvodi Ranko Krivokapić, je crnogorski JUL … Ranko je najvisočija Mira Marković…To nije partija – to je skup infantilnih mirnoprofitera raznih nacionalnosti … Da dopunim – oni koji nijesu smjeli da kradu po ratištima sada kradu po skupštini …Sebe stavljaju u zakon a Milu prave zaklon … Medjutim , pomenuću i nisku Miru Marković – … bez uvrede , ona koliko znam , živi u Rusiji – a ovdje se zvala Miško Perović … Zašto kažem – zvala … On je previše pametan ( lokalno matematički ) pa je sada postao bivša Mira koja hoće da bude Hilari …

Dva puta su te žestoko pretukli a tvoj ujak bio je Vukašin Maraš, čovjek tajne policije, osoba koja je bila u samom vrhu vlasti …
– Vukašin Maraš je mene više volio a njima više vjerovao… Draže bi mi bilo da je njih više volio a meni više vjerovao … U mom djetinjstvu – pamtim ga kao besprekornog ujaka!

Kako bi definisao Mila Djukanovića a kako opoziciju? Koje su sličnosti? Uzgred: Što misliš o formiranju najšire nadstranačke unije koja bi bila sačinjena od svih parlamentarnih i vanparlamentarnih opozicionih subjekata?
Prvo „ razlike „ : Milo Djukanović pokušava da izadje iz vlasti – ali mu ne ide … Opozicija nikada neće iz skupštine …mada izlaz vide … Sličnosti : isto nema sličnosti ! Što se tiče nadstanačke unije – raznih subjekata …U državi koja se zove Crna Gora nemate subjekata a da nemaju neki objekat koji im je dao Milo Djukanović. DOS je ovdje nemoguć – uzalud stisnute pesnice na grudima Vanje Ćalović. Uf … Moram reći a izvinjavam se … stisnuta pesnica je osvanula na našem muzičkom albumu koji se zvao „Pokret otpora”. Pjesme „ Mafijaš„ , „ Dobar dan čika Slobo „, koje pjeva Sejdo Alilaj bile su simbol protesta u Beogradu. Poslali smo material Nenadu Kuzmiću – tada muzičkom uredniku radio Indeksa … Matricu koja je radjena u studiju Boba Stanišića nikada nam nije vratio …

Veliki civilni protest u organizaciji MANS-a, sindikata i studenata 18. marta je održan. Kako si ti vidio te proteste?
– Donator donatoru oči ne vadi! Liše studenata…. Dokle god demonstranti ne istaknu jasne zahtjeve… Konkretnu alternativu ovom mafijaškom sistemu, koji nije dizajniran u Podgorici, do tada će sličnost ako ne i istovjetnost onim sistemima koji su uništili Južnu Ameriku biti odlučujuća… (svima su nam poznate čuvene banana republike i njihove sudbine). Sve se dešava pod ideološkim kišobranom Fridmanovog neoliberalnog kapitalizma… I zato će naša kuća ostati trošna – na napuknutim temeljima – spremna da se na najblaži povjetarac sruši kao kula od pročitanih karata!
Na kraju moj poklon čitaocima: Onaj ko je Milu dao vlast – nije narod. Onaj ko je Milu dao narod – Milova je vlast! Ako se slažeš Marko da sa ovim pitanjem broj 13 – završimo razgovor… Simbolički da proslavimo slijetanje američkog orla sa trinaest strelica… Tehnokrate će zamijeniti diplomate … Uskoro …

Marko Milačić, Press

Comments

 1. Zbog teške porodične situacije – odjavljujem se za neko vrijeme .Hvala svima !Dodatno me iscrpila polemika sa više nikova ( jednim likom ) na sajtu Slobodna Crna Gora . Ko želi može pročitati ( inervju -klik). U Podgorici ću ovih dana ( bićete obaviješteni ) imati predstavu Getoo ( podjećanje ) … drugi dan -promocija knjige ” Balkanska traganja ” – A treći dan -humor – Preko sat i dvadest minuta skečeva naše grupe sa imenom : Đeca propalija roditelja”.
  Još jednom HVALA svima .

 2. s'edi jadannebio, jos nijeste rijesili jevrejsko pitanje, a ti ode, jebes porodicu, to je kategorija u izumuranju, samo to jso nije nezavisno novinarstvo objavilo, da svi znaju!
  domacim poganima samo treba dat malo vremena, odmah ce se nac milioni tudjih problema i razloga sto smo mi govna, samo se ni jedan doamci pomenut nece.

  • Darko Bulatovic says:

   A sto si ti rijeshio laufere?

   20 i kusur godina si odje na na nasem crnogorskom pitanju. A padalo mi je svasta na pamet za tebe, da radish za Bizu!

   Jer nebi bez onaj kome nije interes nista da rijeshi, se svojski trudio da se nista ne rijeshi.

   Mene ste citavu familiju unistili. Ali mi je Bog dao novu familiju. A cekajte samo sto ce vama dati.

   Za ono sto radite. A vi ne vidite sto radite! Vama se sve to lijepo i uljudno cini sto vi radite.

   A onda Biza vise nije bitna i za koga ti radish da ja spekulishem, kad za to platu dobijesh.

   Zasto Laufer?

   Jer ne vjerujesh?

   Prevario si se sto ne vjerujesh.

   • nije ti lako, vidim. dumaj, mozda i dodumas, al garantovano neces dodumat o kojoj se cifri radi.
    evo ima li boljeg priloga skoli azijatluka od ovoga- padalomije svasta naum zatebe i za koga radis. pokusavam da zamislim tu i takvu svijest, al ne ide.

   • Darko Bulatovic says:

    A sto ide?

    Bijes?

    Nema toga majcinog sina kome spekulacije ne padaju na pamet. Razlika izmedju ljudi i neljudi je u njihovom prihvatanju i posle skretanja paznje da su spekulacije.

    A tvoje su spekulacije o azijatima bez obzira sto si je razvio u uzrecicu.

   • ja ne pominjem azijate, nego azijatluk, ali ti, kao i drugi, koristite sluzbeno skretanje i modifikovanje po potrebi.
    meni ti ne padas napamet uopste, niti spekulisem ko si, ni za koga radis i koliko si za to placen, da li me to cini nemajcinim sinom ili necovjekom?

   • ja ne pominjem azijate, nego azijatluk, ali ti, kao i drugi, koristite sluzbeno skretanje i modifikovanje po potrebi.
    meni ti ne padas napamet uopste, niti spekulisem ko si, ni za koga radis i koliko si za to placen, da li me to cini nemajcinim sinom ili necovjekom?

   • Darko Bulatovic says:

    Ja ti nisam ostavio prostora da te zavedu spekulacije ni onim sto pishem ni kim se prestavljam.

    A ti mene Laufer?

    Ako je ovo partija Sah-a, onda nijesi ni ti mene.

   • ja tebe nista ne razumijem, ko je biza?

 3. Guslari su frakcija u balkanskom Republikanskom bloku :) Bez zajebavancije. Nisam guslarski fan ali prihvatam savez sa guslarima ako se tako može poslati srebrni metak u srce Prve i Druge. Po onoj Miškovoj recepturi (prvo država pa demokratija), prvo kolac Prvoj, pa ondak Drugoj.

  Aj u zdravlje da ste anarhisti, republikanci, libertarijanci, liberali i laburisti.

 4. Zaboravih – hvala svima -a hvala i tebi -laufer !

  • nema na cemu, ti prije ovamo, no tamo. daj, molim te, smisli za koga bi ja mogao da radim, za vatiakn, lezbejke, petrohemiju, ili mozda za kamenu so? daj nesto, olaksaj darku bulatovicu, oce da prokljuca ne moze da prokljuvi da li i za koga radim.

 5. Darko Bulatovic says:

  Kako Misko da kupimo knjigu “Balkanska Traganja”?

 6. Vjeruj Darko – samo u Srbiji . Izdavač ” Pešić i sinovi “

 7. Izdavač – “Pešić i sinovi “- Beograd

 8. laufer kaže:
  21. April 2012. – 17:58 u 5:58 pm

  “s'edi jadannebio, jos nijeste rijesili jevrejsko pitanje, a ti ode, jebes porodicu, to je kategorija u izumuranju, samo to jso nije nezavisno novinarstvo objavilo, da svi znaju!
  domacim poganima samo treba dat malo vremena, odmah ce se nac milioni tudjih problema i razloga sto smo mi govna, samo se ni jedan doamci pomenut nece.”

  Odličan komentar – hvala …

  • opet ti? vala da neko zanemaruje familiju ko ovo ti, bivalo nije dosad. em nas uvlacis u privatne stvari, em nas ne ostavljas na miru i kad to najavis, em se ljutis kad se zajebavamo na svaciji racun ;)
   salu na stranu, nek su ti zdravo, a ovo aforisticko prepucavanje i podjebavanje je uglavnom za kafanu, gdje se mogu vidjet lica kad govore ovo sto se pise, a ne samo ekrani, pa se poslije dumamo ko za koga radi i koliko je za to i koliko placen. ;)
   smrt fasizmu, sloboda vlastodrscima, jedinim slobodnim i jedinim gradjanima koje drzite ka malo vode na dlanu, za zakletvu da ste i vi gradjansko paradrustvo!!!

 9. hahaha – odličan laufer. Izvini mi ali ovo samo ugrabim izmedju dvije terapije ocu.

  • e sad bi vec neumjesno bilo da se zajebavamo vise.
   kad je moj otac svoje predterapijsko kasapljenje zavrsio u beogradu, poslije prvih nekoliko terapija u toj istoj bolnici, morao je zadnju poslije 6 mjeseci da zavrsi u podgorickom klinickom centru. gorega dana u zivotu ja nijesam imao od tod visecasovnog mucenja po holovima i slanja od jednog doktora do drugog da bi se vracali ka prvome i tako u krug. nece da rade bez para, pogotovo kad im otmes zaradu vodjenjem pacijenata van njihovog dohvata, pa samim tim umanjis njihov marifetluk. naopako za njihovu glavu, a tvom ocu sve najbolje, over & out!

 10. od sada ću koristiti nik – Jung. Poklonio mi ga je prijatelj.

 11. Miško Đukić says:

  “…visecasovnog mucenja po holovima i slanja od jednog doktora do drugog da bi se vracali ka prvome i tako u krug. nece da rade bez para, pogotovo kad im otmes zaradu vodjenjem pacijenata van njihovog dohvata, pa samim tim umanjis njihov marifetluk..”

  Isto !

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: