Dnevnik2: Virtuelna Crna Gora

Često su građani Crne Gora bili grubo izmanipulisani od strane takozvanih nezavisnih medija, da se Crna Gora ne gradi, da sve propada i da se firme zatvaraju što nije istina. Ovu prezentaciju u studiju Radio televizije Crne Gore organizovali smo da bi građanima pokazali kako je pravo stanje u Crnoj Gori – rekao je politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović.
U vrijeme ekonomske krize, a ujedno i pred predstojeće izbore osjetili smo potrebu da građanima koji nisu u mogućnosti da ova mjesta sami obiđu, mi prezentujemo šta je to urađeno u Crnoj Gori – dodaje Gvozdenović.

Da počnemo od najpoznatijeg projekta: Atlas Centar – Podgorica, koji je građanima podario Duško Knežević nema potrebu za posebnim predstavljanjem, dovoljno je reće da u njemu živi Pamela Anderson. Izgradnjom ovog centra u Crnu Goru je uloženo oko dvije milijarde eura, posao u centru dobilo je preko hiljadu građana.

Milenijum city centar u koji je Mađarski Trigranit uložio preko tri milijarde eura, promijenio je izgled Podgorice, koja se sada ne razlikuje od Beča, Brisela, Londona, Pariza…… U Milenijum city centru svoja predstavništva imaju sve poznate svjetske robne marke a u centru radi dvije hiljade ljudi.

Balkanski Dubai u Ulcinju je praktično novi grad napravljen 2008 godine, koštao je oko sedam milijardi eura. U njemu su otvoreni poznati svjetski hoteli Aman resorts, Hilton, Šeraton i drugi, po posjećenosti je odmah iznad Dubaija po kom ga i nazivaju Balkanski Dubai. U Balkanskom Dubaiu živi deset hiljada stanovnika, raspolaže sa 20.000 kreveta hotelskog smještaja i zapošljava oko četiri hiljade ljudi.

Balkanski Monte Karlo ili Budva izgradnjom “Zavale” postala je najpoznatija svjetska destinacija, hotel “Jedro” i luksuzne vile izdate su pedeset godina unaprijed tako da ove sezone za ljetovanje na “Zavali” možete rezervisati sobu tek za 2063 godinu. Koliko zapošljenih ima na “Zavali” poslovna je tajna, ali znamo da su dobro plaćeni i cijenjeni u društvu.

Brane na Morači “Andrejevo 1” i “Andrejevo 2” u čiju je izgradnju italijanski A2A uložio tri milijarde eura nije u Crnoj Gori stao samo na tome već je izgradio drugi blok termoelektrane u Pljevljima, kao i termoelektranu u Beranama i podvodno kablo od Crne Gore do Italije. O značaju novonastalog Moračkog jezera za crnogorski turizam, dovoljno je nabrojati koliko je otvoreno hotela na obali jezera. Radi se o preko sto hotela sa preko 20.000 hiljada kreveta smještajnog kapaciteta, da ne pričamo koliko je zapošljenih u njima.

Autoput Bar – Boljare koji je 2009 godine svečano u Gornjim Mrkama otvorio tadšnji premijer Milo Đukanović nema potrebe predstavljati, građani ovaj autoput koriste već tri godine. Podsjećanja radi putovanje od Bara do Berana umjesto tri sata sada iznosi sat i dvadeset minuta. Koliko su građani dobili sa autoputem teško je izračunati, koliko je otvoreno hotela, restorana, pumpi i prodajnih objekata , koliko je porasla vrijednost nekretnina duž autoputa.

Samo u ovih nekoliko projekata koje smo prezentovali u Crnu Goru je uloženo preko dvadeset milijardi eura. Koliko je urađeno u Crnoj Gori od kada je DPS na vlasti viđeli ste na predhodnim slikama jer ako ne vjerujete nama vjerujte svojim očima – kazao je na kraju promocije Branimir Gvozdenović.

Dnevnik2

Comments

 1. Nema MOSTA I TUNELA ispod VERIGA,
  kojeg su SLOVENCI PROJEKTOVALI A FICO SVECANO OTVORIO U PRISUSTVU SUPRUGE I BRATA, dje se IZVRSNA I SUDSKA VLAST,
  paze i maze, pod istom ponjavom.

 2. Pasja mileti od redakcije, i dalje krijete velike uspjehe naše Vlade. A đe su vjetrenjače, jadransko-jonski autoput, drugi blok termoelektrane, brojne mini-hirocentrale?… đe je reforma visokog obrazovanja po bolonjskoj povelji zbog koje naši studenti slobodno studiraju đe god hoće po Evropi i zbog koje strani studenti i studentkinje hrle u Crnu Goru, da im predaju eminentni stručnjaci sa ogromnim iskustvom i nepreglednim naučnim radovima na SCI listi, ali i da uživaju visoki standard za smještaj (okrečen drugi sprat i a svakog petka Proxy gleda u ćikaru…)

  • piantao,

   i ti radiš za redakciju ili za neku stransku službu.

   Đe su ti projekti Jaza, Buljarice ( za koje je legendarni novinar V.L. iz Budve ustvrdio da teže dvije MILIJARDE eura); đe ti je LAS VEGAS na Mamuli, ski centar Mojkovac, VODENI GRAD na Toplišu, te nekoliko desetina zaobilaznica i sl. bakanalija?
   V.Lajović je rekorder po broju prognoziranih ( I PROMAŠENIH MILIJARDI) ulaganja.

   Još uvijek zove Marovića “Šefe”. FULL STOP

 3. Djakomo Galanda says:

 4. MontiracOnLine says:

  Čista desetka – ovakvi tekstovi su pravi prilog borbi protiv kol. amnezije.

 5. Sheraton, Marriott, Le Meridien, Hyatt. . .
  Dnevni list Pobjeda, 4. septembar 2006.
  Rajko Kuljača:
  “Izgradnja hotela Hilton na prostoru sadašnjeg Turističkog naselja Slovenska plaža je izvjesna, izgradiće se hotel Šeraton u u Bečićima, izvršiće se rekonstrukcija na Grand hotelu Avala i rekonstukcija na hotelu As u Perazića dolu”.
  Dnevni list Pobjeda, 26. mart 2008.
  Milo Đukanović:
  „Informacija da su stvoreni uslovi za gradnju prvog Four Seasons hotela na Mediteranu je najljepša vijest koja se mogla dogoditi Crnoj Gori u vremenu probuđenog optimizma, koji se upravo zasniva na dinamičnom razvoju turizma i usluga. Kada jedna država na svojoj teritoriji u kratkom roku dobije brendove kao što su Aman, Four Seasons i kao što će, u bliskoj budućnosti, biti Kempinski, onda je pred tom državom defitivno otvorena perspektiva”
  Radio Slobodna Evropa, 25. novembar 2008.
  Svetozar Marović:
  “Mirax privodi kraju prvu fazu gradnje, Metropol bi trebalo da do kraja ove godine zaključi ugovor o izgradnji prvog hotela sa sedam zvijezdica na čitavom Meditaranskom prostoru, treće, arapska kraljevska porodica i njen prijestolonasljednik ostaju apsolutno vezani za projekat Slovenske plaže, i taj projekat je u fazi razmjene papira i pripreme oba tendera. Naravno, očekujem i početak projekta u Bečićima koji je vezan za jednog bogatog ruskog investitora, koji je davno najavio izgradnju hotela Šeraton pored sadašnjeg odmarališta Naftagas”.
  MINA-biznis, 12. februar 2009.
  Lazar Rađenović:
  „Ruski investitor je od Opštine Budva prihvatio zahtjev da na lokaciji Smokvica, kod Reževića, bude izgrađen luksuzni hotelski kompleks pod brendom svjetskog lanca hotela kao što je Kempinski, sa sjedištem u Ženevi. Hotelski kompleks na Smokvici imaće 250 luksuznih soba, sa svim ostalim sadržajima za visokoplatežne goste, a prve turiste bi, kako je planirano, trebalo da primi za dvije godine.”
  MINA-biznis, 25. avgust 2009.
  Rajko Kuljača:
  »Izgradnja elitnih hotela Kempinski i Radison, koji će imati najveću kategoriju, počeće prvih dana naredne godine«
  http://javniservis.me/2011/03/29/hilton-kempinski-four-seasons/

 6. Zaboravljena je ne toliko vrijedna ali atraktivna žičara Kotor-Cetinje kojom putuju hiljade turista.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: