Džoud Džonson: (ALGO)RITAM i GOAL(RITAM)

2. Ima onih koji znaju da je ekipa iz vrha Partije na vlasti multimilionerska i da to nije stekla od plata, nego malverzacijama i pljačkom pod raznoraznim izgovorima. To traje tako godinu po godinu, 25 godina, na štetu sadašnjih i budućih generacija.
Često one koji znaju, zid preuzme, a ima onih koji imaju luksuz da ih zid ne tangira.Moto im je: “A što ću ja, to ti je tako, svi su isti” ,Ima i onih koji znaju i koji imaju šansu da odu iz Crne Gore.Zid se rado spusti da ih propusti.Moto im je:”Idem ja, nema ovđe sreće”ili pak prelaze na sljedeće stavke 3. i 4.
mudaroduprise1234header

3. Ima onih koji znaju i hoće da ih ruše, ali to rade više srcem nego glavom, i smatraju da je bitno praviti neki udar, kakav takav, samo udar!
Možda su već udarili, udariće i ponovo.

Moto im je: “Bitno je da udaramo, srušiće se zid već jednom, gotov je!”

4. Ima onih koji znaju, ali ne žele udariti jer kažu da je to jak zid, da ga podržavaju drugi i jači zidovi, te da su i sami prošli sito i rešeto, da se probalo i da nije išlo. Ipak, kontempliraju na temu zida po vazbijeli dan.

Moto im je: “Treba kroz zid, ali ne bih ja dok ne opane malter, pa će onda možda i armatura ili jednostavno, nema šanse!”

5. Ima onih koji znaju i to da jedino ako se spoji i mudost i mudrost može se konačno napraviti m(udar) potez u pravcu rušenja zida.

Moto im je: “Bitno je da se bez mnogo ega i fantaziranja djeluje kontra zida, osmišljenom strategijom. Da se ne uskače u već viđene rupe i da se unaprijed razmišlja i o saniranju Crne Gore nakon rušenja zida”

P.S.

Stavka 1. “Ima onih koji ne znaju” je izostavljena iz algoritma, jer jedino mala đeca i specifične grupe ne znaju stavku br.2.

Stavka 5. Pretpostavlja se da postoje i da stvarno znaju što je GOAL(RITAM)

 

Comments

  1. Aristotle explains how tyrants oppress the people:

    These are, (1) the humiliation of his subjects; he knows that a mean-spirited man will not conspire against anybody; (2) the creation of mistrust among them; for a tyrant is not overthrown until men begin to have confidence in one another; … (3) the tyrant desires that his subjects shall be incapable of action, for no one attempts what is impossible, and they will not attempt to overthrow a tyranny, if they are powerless. [Politics Book 5 Part 11]

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: