Medojević: Nije UDBA nego Amfilohije!

udba_amfiPODGORICA – Lider PZP-a Nebojša Medojević optužio mitropolita crnogorsko primorskog da je svojim govorom nanio štetu opozicionom protestu.

REPUBLIKA, 28.07.2009

+++
Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević optužio je juče mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića da je svojim govorom na protestnom mitingu opozicije nanio štetu opoziciji.

Medojević je u izjavi agenciji Tanjug kazao da je dosta štete opoziciji donio govor mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija na protestnom mitingu, 13. oktobra.

– Poštujući njegovu brigu za nacionalne interese i uz svo uvažavanje njegove crkvene funkcije, mislim da je nastup Amfilohija bio autogol opoziciji. Da bi Crna Gora zaista ušla u fazu demokratije i promjena neophodno je da sa javne sceneodu dva glavna lika – protagonista (Milo) Đukanović i mitropolit Amfilohije – rekao je Medojević.

Lider PZP-a je u izjavi za Republiku neposredno nakon mitinga optužio Agenciju za nacionalnu bezbjednost da stoji iza nereda.

– To su bili sitni kriminalci koji su pod uticajem alkohola i narkotika po nalogu DB-a izvršili napad na policiju. Oni su čak i flašom pogodili Gorana Danilovića i ja sam mojoj ekipi dao nalog da se povučemo prije kraja – kazao je tada  Mitropolit  Amfilohije je na protestnom mitingu prema tvrdnjama Uprave policije izgovorenom rečenicom ”Sve je u božjim, a sad u vašim rukama”, izazvao nerede.

Mitropolit je dan nakon toga na molebanu pojasnio svoju izjavu kazavši da je citirao najvećeg crnogorskog pjesnika Petra II Petrović Njegoša.

– Rekao sam nade nema više ni u koga do u Boga i u svoje ruke – rekao je Amfilohije.

Medojević je izrazio zadovoljstvo zbog promjene načina djelovanja opozicije, koja će u parlamentu pokrenuti odgovornost Vlade, raspisivanje referenduma ili vanrednih parlamentarnih izbora.

– Opozicija je u parlamentu pokazala radikalan zaokret ka mirnom i demokratskom protestu koji treba da dovede do promjene vlasti voljom građana. Ta promjena, sada je izvjesno, zabrinula je i ugrozila režim u Podgorici i to je na toj sjednici bilo jasno – rekao je Medojević.

Protest prosrpskih opozicionih stranaka ispred zgrade crnogorskog parlamenta, organizovanog zbog odluke Vlade da prizna nezavisnost Kosova, završen je neslavno napadom demonstranata na policiju.

U neredima koji su potom nastali povrijeđeno je nekoliko desetina građana, novinara i policajaca a uhapšeno je preko 50 demonstranata.
N.Zečević
Izvor: Republika,28.07.2009

 

goosle

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: