Lamme Goedzak: 101 dalmatinac na crnogorski način

psihus_ocp_w230_h366Sledeći tekst je trebao da završi kao još jedan komentar u „Zoopriči“, ali se autor istog predomislio i poslao ga uređivaču stranice javnog servisa iz razloga što je ipak odlučio da napiše svoje viđenje svega. Ujedno želim naglasiti, da sve ovo što ćete pročitati ne mora da bude tako,već je samo jedna verzija, nastala na osnovu logike koja je po mom mišljenju najvažnija naučna disciplina koja nam je data. Ponavljam, ovo je samo moja pretpostavka. Cijeli tekst je nastao na osnovu genijalno primijećene veze  Miška Đukića u tekstu “Kampanja ucjenjivanja u autentičnoj kaljuzi” između dva premijera dvije države. Navodim  rečenicu:” :” Ovo pitanje treba uputiti Aleksandru Vučiću i Milu Đukanoviću !”. Ujedno,   mislim da je autor teksta i prvi koji je u medijima primijetio poseban odnos na izgled suprotnih ljudi. Veza srpskog spasioca,Supermena sa prirodno botoksiranim usnama i crnogorske đirafe itekako postoji.

Trenutno se u Srbiji događa nešto što se zove “depesesizacija Srbije”. U medijima se koriste  iste metode na koje smo mi u Crnoj Gori naučili i sa kojima smo upoznati.Naravno, Srbija je veća zemlja, pa je medije teže kontrolisati.Ali i u takvoj zemlji postoje mediji koji stvaraju superheroje,poput Kurira, gdje se svaki dan gradi kult ličnosti spasioca Srbije, a ustvari njenog grobara A. Vučića. Beograd na vodi,Srbija na hljebu. Crna Gora je priča za sebe. U njoj je misao koja teži slobodi toliko izdegenerisana, da je nemoguće čuti bilo kakav zdravi stav,bilo u medijima ili društvu uopšte. Neki to zovu medijski mrak,ja bi to nazvao tama, jer u mraku upalite svijeću,kao Miško Vuković,Predrag Drecun,Zoran Jelić i ostali i osvijetlite um građana drage državice. U tami svijetlo ne znači ništa.Mrak je stanje koje je kraće,tama traje znatno duže. No, bitno je da i jedno i drugo imaju kraj. A kraj može biti lažan (EU svijetlo ispunjeno GM šargarepom na fluorescentnom povodcu koji svijetli) ili pravi (razvijanje svijesti i samostalno odlučivanje bez obzira na ostatak “naprednog” svijeta). Ovo drugo je mnogo duži proces.Nego, kakve veze imaju Milo Đ. i A. Vučić? Osim toga što i jedna i drugi odrađuju stvarni posao za svoje trule gazde iz mraka, spojio ih je slučaj Šarić. Šarić ih je morao spojiti,jer hapšenje je ipak bilo naređenje. A Vučić, u svojoj glavi već sebe vidi kao Aleksandra II.Mislio je da će Darka Š. iskoristiti u ostvarivanju svojih ciljeva,proširivanju uticaja svog bolesnog ja i obmana građana na širem prostoru od Srbije.Međutim,Šarić kao čovjek svog gazde Brana,koji inače ne voli trule banane,ćuti i laže i nikako ne želi da se okrene protiv svojih šefova, Mićunović Branislava i Đukanović Mila od oca Radovana. Zato dolazi do prvih sukoba,naravno preko medija.Navodim tekst iz Kurira “MILO SPREMA UDAR NA SRBIJU: Đukanović napada medije da bi preuzeo kontrolu!” gdje se daju postpupci koji su inače nama stanovnicima mafijaške odavno poznati – 1. diskreditacija, 2. etiketiranje nazivom „medijska mafija“, 3. pakovanje lažnih afera i 4. prebijanje. Đukanović  na ovo  odgovara   “Đukanović: Vučić zna o čemu je reč!”  –

“U pitanju je najobičnija glupost i to, naravno, nema nikakve veze sa istinom”, istakao je crnogorski premijer u ekskluzivnoj izjavi.

“Čini mi se da je to izraz obnovljene nervoze bezbjednosno-medijskih struktura, uzrokovane reformama koje Srbija sprovodi.

Čak vjerujem da ova konstrukcija nije prevashodno namijenjena meni.

Vjerujem da će moj kolega i prijatelj u Beogradu Aleksandar Vučić pravilno dešifrovati rukopis koji veoma podsjeća na onaj iz 2003. godine”

Šta se zapravo krije iza ovoga? Da li je u pitanju neprijateljstvo ili nešto drugo? Nije neprijateljstvo, već sasvim nešto drugo, što se zove ograđivanje. Vučić želi da se ogradi od svog prijatelja. Zašto? Njih dvojica me naime podsjećaju na naslove filmova “Za šaku dolara” i “Za dolar više”. Mladi izdajnik i prodavač srpske teritorije, ipak želi da se dokaže svojim gazdama, pa je morao da se okrene protiv starijeg uništitelja svega ljudskog u Crnoj Gori. Zbog čega? Odgovor je dala američka ambasadorka Sju Kej Braun : “Ambasada SAD: Zgroženi smo tekstom “Informera” o Vanji Ćalović” gdje u tekstu stoji: “Iako Ambasada Sjedinjenih Američkih Država snažno podržava slobodu medija, izvještavanje “Informera” je neodgovorno i neumjesno. Za razliku od profesionalnog istraživačkog novinarstva koje se bavi temama relevantnim za javno dobro, ovakva vrsta pisanja širi degutantne tračeve u pokušaju da se izvrši pritisak na predstavnike civilnog društva.Korišćenje novinarstva za zlonamjerno ometanje rada civilnog društva u suprotnosti je sa pozitivnom ulogom koju mediji treba da imaju i nema mjesta u zdravom demokratskom društvu”. A ko čita između redova, nije Krešimir Mišak, već neko ko razmišlja i ko će izjavu američke ambasadorke  shvatiti na ovaj način: Režim koji  SAD podržavaju u Crnoj Gori gubi podršku kod nezadovoljnih građana,jer pravo stanje odnosa prema SAD-u je upravo stanje odnosa prema NATO-u .Potrebno je da takvu vlast promijenimo i građanima Crne Gore damo malo „demokratskog izbora“ i nade o „boljem sjutra“. Zbog toga pravimo otklon od gospodina Đukanovića, dovodeći one koje smo do sada finansirali.U post skriptumu stoji da su isti ti građani Crne Gore gladni i da uveliko šunjaju po kontejnerima,ali i da na forumima nezavisnih novina kada napadate Rusiju dobijate često odgovor „Što je više kleveta i laži – Putin nam je miliji i draži.“. U ovoj izjavi je skriveno još i bla,bla,bla da SAD  podržavaju slobodu medija koji pišu samo ono što SAD želi da čuje i da se svi oni koji su po volji SAD-u ne smiju napadati. Naravno, sve u cilju demokratije.

Zašto je Milu Đ. Bio potreban ovakav napad  V.B. Popovića na direktoricu MANS-a? Upravo iz tog razloga, što zna ko uživa podršku istih građana Crne i Gore. Diskreditacijom Vanje Ćalović  Milo kupuje vrijeme, koje nema. On je svjestan da su njegove gazde pustile povodac, upravo zbog raznih afera, lošeg standarda i nemogućnosti da se iz crnogorskog bića istjera zabranjena ljubav prema Rusiji. Video sa psom dokazuje i da ga je uhvatila neviđena panika, koju do sada nikada nije pokazao.U sebi je mislio: „Izvući će me dalmatinac.“ . A šta je sa Bebom? Beba je greška sopstvene greške. Napravio je glupu grešku i  poslao screenshot sa svojim mejlom. Kasnije je to uvidio i pokušao da ispravi, ali neko je grešku već imao u ruci. Ili ovo ili je pak V.B. Popović namjerno napravio grešku. Da, namjerno. I to je moguće. Ne treba zaboraviti, upravo onu simboliku datuma koji štiti ljudska prava, ali ne treba zaboraviti da V.B. Popović već dugo godina instrukcije dobija iz Londona. A London i Washington DC su ne samo izvori svog zla na svijetu,već  i prijateljski gradovi. Zašto se DPS nije ogradio od Popovića? Iz tog razloga, zato što ga plaća – Informer.  Zašto se A. Vučić ogradio od Popovića i napao ga preko svog Kurira „ Kurir napadnut zbog odbijanja da učestvuje u monstruoznim planovima Vladimira Bebe Popovića“? Zato što  A. Vučić zna da Mila zajedničke gazde, tek tako, kao poslednju džukelu odbacuju i  tjeraju od sebe. I zašto ćute „nezavisne“ Vijesti, „nezavisnog“ vlasnika Miška Perovića? Iz tog razloga, što gospodin iz lože zna šta slijedi i zna da ovog puta treba da igra sa strane do određenog trenutka. Ipak,štiti svoju sestru. Sestra sa jedne strane i sestra sa druge strane (Ana i Milka). Jedino što je dobro u svemu je da braća i dalje štite sestre. Ipak je ovo Crna Gora. A da je u pitanju neka nova gora dokaz je upravo pas koji maše repom, čistokrvni građanin Crne Gore, lizač i požmirep.

Dakle, u Crnoj Gori možemo brzo očekivati promjene. Reći ćemo više je vrijeme, kao što i jeste. Ali ako očekujemo slobodu u Crnoj Gori, nju još dugo nećemo vidjeti. Još uvijek će nad ovim prostorom biti tame ili pak mraka sa svijećom,svejedno je. Bićemo i dalje kolonija koja će tek poslije određenog vremena možda uvidjeti da je sve i dalje isto i da smo i dalje kolonizovani, pa ćemo tek onda početi stvarno  težiti za slobodom. Lanci novog poretka će još više da se stežu, i to sve za naše dobro. Jedino će manjina, kao i genijalni Miško Đukić znati istog trenutka kada se desi ta promjena, da ona nije stvarna i da je to samo još jedna laž i obmana koju dobijamo na teškom putu koji nam je odredio neko ko jedini zna smisao našeg postojanja sa boravkom u ovom vremenu. Bez obzira i na to, što će stvari koje sanjamo, a koje usitinu i ne bi bile velike, samo da su ljudi malo savršeniji i dalje biti daleko, nikada se ne treba predati. Živiš i umireš, boriš se i sanjaš, i to sve za slobodu, ali pravu.

Comments

  1. malo je reći :sve čestitke.
    Tužno je što ste pod nikom.
    Ali ipak :Svaka čast …

  2. Sjajno !

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: