Migarac

Migo, čujemo li seI tako, Predsjednik DPS jedino još nije uspio naći dobrog legalnog magarca (dalm. tovar) sa crnogorskim pasošem, koga bi uspio kandidovati na nekim od crnogorskih izbora na kojima on prijavljuje…svoje “ljude”. Migarce.
Da li smo svjedoci faze u njegovom političkom zrijevanju u kojoj ovaj dugovječni reformator i partner od povjerenja zapadnih adresa pokušava nešto što su pokušavali, po pričama i legendama, neki rimski imperatori ? – instalirati životinje na mjesta državnih činovnika. Doktoru nauka koji je kandidat narandžastih i socijaldemokrata u pokušaju i uglednom diplomati i profesoru koji predvodi DF, te mladom talentiranom magistru političkih nauka ispred SNP, naš savremenik i Predsjednik DPS hoće nam instalirati…Migarca. Mitsko biće, za neupućene, pola ministar obrazovanja (tijelo) a pola je obdaren  glavom magarca (tu mu je i duša). Reformator je, svojstveno njemu, krenuo u jednu samo njemu jasnu avanturu, čvrsto vjerujući svom narodu da njegov narod ne može izabrati, niti želi, nekakve bljedunjave doktore, dr., mr., prof., tipa. Magarac nije propisan ustavom pa onda kusajte najbliže biće koje u sebi ima ljudskoga – Migarca, karaktera odraslog na padinama Paris Saint Germaina, pokraj rijeke Zete.
Mnoge su analize vršene u štabovima i sjednicima DPS u vezi najboljeg kandidata i pošto je odlučeno da stari gradonačelnik Mugiša nije više najbolji gradonačelnik na svijetu, a ostale članove porodice ne zanima taj posao, odluka je pala da se: “malo zajebavamo više sa Crnom Gorom nego što se zajebavamo obično.”
“Da vidimo da li ima u našem glavnom reformskom gradu nekoga ko će zaozbilje glasati Migarca; ima li toga koji će pasti na priču da je on najbolji kandidat za tako važno mjesto u tako važnom euroatlantskom momentu (nikad ne zaboravljajte euroatlantski momenat pomenuti u spisima), u našem tako važnom glavnom gradu? Ja mislim da ima ljudi, van naše partije, koji će, ako je potrebno odbraniti tekovine referenduma, glasati i Migarca, biće koje je mojom voljom već postalo ministar obrazovanja jedne tako obrazovne velesile kakva je Crna Gora. U kojoj za rektorke biramo samo dobre ribe, nema tu akrepa sa nekakvim dodatnim titulama i umijećima koje bi mogle zbuniti naš narod.”
Kampanja koja se sastoji iz par malih meleona “snimaka” ne bi trebala biti dovedena u pitanje. Standardno: vrpce, rakijanje, Drago Đurović u svakom selu, Daliborka erlajns, bageri, Potemkinova sela, malo ministar perja malo Migarčevi saplemenici, Časlav, Bane Brando iz našeg sokaka…biće tu i za repete, na jesen, ako zatreba. Hrabro, velim, od našeg Predsjednika, nisam drugačije ni očekivao. Migarcem, ada s kim će, na magistre, doktore, profesore, diplomate, neki tako čudan svijet. Migom  u jagode.
Dragan Šepelj

Comments

 1. Radisav Korac says:

  Vjerujem da je i ovo zaebancija dragi Shepel:

  Doktoru nauka koji je kandidat narandžastih i socijaldemokrata u pokušaju i uglednom diplomati i profesoru koji predvodi DF, te mladom talentiranom magistru političkih nauka ispred SNP, naš savremenik i Predsjednik DPS hoće nam instalirati…Migarca

  :)

 2. okreni konacno plocu says:

  ocekivala se ova tema od shepela…dobra percepcija…u svom stilu…ovo nije jos jedno glasanje za manje zlo…lekic ili bogojevic…obojica zasluzuju i vece gradove od podgorice…simptomaticno je prskanje sprejovima po posterima bogojevica…kasaba uzvraca udarac…newyork, london, pariz, berlin, rim, ne bi propustili ovakav zicer…vidjecemo sto o tome misli podgorica…izbor stijepovica je ono kako dps vidi podgoricu i njene gradjane…

 3. Prorok Porfirije says:

  Lekić kandidat u Podgorici? Biće ovako: imaće većinu, barjaci, čuda, osmijesi, blicevi, biće de facto gradonačelnik. Čak i Ranko Krivokapić će reći: Vala ljudi, jes! Pada DPS! Onda će se podići frtutma, pa neće biti gradonačelnik Lekić. Onda će on reći: e, ne može to vako, ja pobijedio. Ne, ne, Migo pobijedio. I tako. Ranko i Darko će iznijeti crnogorski blok sa pršutom pred zdanje podgoričke Skupštine. Raja će piti kahvu ujutro. Onda na ručak, pa večera, to mora. Onda Mitja Drobnič kaže onom bucku sa TVCG što ima lijep sat i što pametno sklapa šake, a zovu ga novinarom: Odlično je bilo, izbori strava, narod presladak – brišući trag od kave hotelskom salvetom. Onda prenos CG Parlamenta: Đukanoviću, sram vas bilo! I tako. Onda Pozitivna pozove na protest zbog toga što je većina ležaljki u Budvi zelene i roze boje i što DPS ne čini ništa na otvaranju Fabrike kupaćih gaćica u Vuksanlekićima. I tako. Ali Vijesti će analizirati, nije loše. Živi se, devera se. Nako tako.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: