Pozdrav iz Crne Gore gospođi Braun (4.dio)

Poštovano gospođo Braun pozdrav iz Crne Gore ,
su-kej-braun-polozila-zakletvu-ambasadorku-sad-crnoj-gori-slika-30749Gospođo Braun znam koliko Vam je teško sjedeti u Crnoj Gori bez obzira na rank ambasade B. Nigdje na svijetu ne djeluje da je sve lako izvodljivo ali ipak poslije određenog vremena vidite da je sve nemoguće.
Staršno mi teško pada kada vidim moje Sjedinjene Američke Države, koja su očito posrnule(Klinton administracija uništava sve što može), koliko ja vidim a dobro vidim, pravi kardinalne greške kao ovdje.
Znate Crna Gora je vrlo mali dio planete, ali ponekad i kamičak pokreće lavinu, a brljotine ovdje napravljene više liče na ogromnu stijenu, naravno za Klinton administraciju.
Najveći uspjeh te administracije( a poraz USA) je to što je uspjela da se poistovjeti sa Demokratskom strankom USA, ali i tome se vidi kraj.
Gospođo Braun , Vas prozivam lično, samo iz jednog razloga, zato što niste Hilari Klinton, zato što ste prava Amerikanka, zato što ste prava majka, zato što ste pravi Američki patriota koji se ne kupuje, zato što ste ekstraordinari osoba  o kojima sam pričao da su USA napravili najvećom zemljom na planeti, da prođete kroz papire u Ambasadi i bivšem Konzulatu USA u Crmoj Gori, dosta ih je ostalo(još više nezgodnih svjedoka) i zapamtite ili sačuvate dokaze.
USA je uvijek nagrađivala svoje patriote.
Početak mojih tekstova korespondira sa postavljanjem gospodina Hojt Jia umjesto gospodina Rikera za glavnog predstavnika za neka problematična zbivanja na Balkanu iliti zamjenika pomoćnika na Balkanu nasljednika Hilari.
Pa gospođo Braun zašto mijenjati gospodina Rikera pri kraju izvanredno odrađenog posla?
Možda jer gospodin Riker je izvanredan diplomata i patriot koji svakako ne bi gurao pod tepih repove Klinton administacije? Ipak on ne živi ovdje, ali teško je korumpirati diplomatu toga kova, kao  i Vas.
Klinton administracija leaguje brzo i zatire dokaze, što je nemoguće. Ali pokušaće. Samo zamislite gospodin Ji zaboravljen,obešćašćen,problematičan sa mnogo strana se vraća u igru zbog Vas gospođo Braun. Razmišljalo se o gospodinu Muru ali zbog određenih odnosa se odlučuje za gospodina Jia.
Vjerovatno treba neka lična reakcija na neke konstatacije u ovim tekstvima. Teško je natjerati iskusnog USA diplomatu, majku, ženu bez tereta, da napravi nešto što nema veze sa USA interesima , a što je u interesu odeđenih privatnih krugova koji su se, prije krili iza USA interesa, ali danas vidljivo rade protiv USA interesa a zarad ličnih i u prvom redu interesa drugih zemalja i velikih kriminalnih kompanija (organizacija).
Gospođo Braun ovaj tekst je pisan u Crnoj Gori i mora biti malo ličan sa moje strane.
Vama ne pišem ova pisma da bih nešto profitirao, Vi to dobro znate . Ovo više liči na pisma čovjeka koji je na kraju puta i to je istina.
Sa gospodinom Holbrukom se lično nisam slagao u vezi mnogo stvari, ali…..
Tragični kraj gospodina Holbruka je nešto što mi izaziva bijes, jer se radi o čovjeku kojega izuzetno poštujem, pravi Američki patriota, intiligentan, nevjerovatnih sposobosti i energije, prava ekstraordinari osoba o kojima  sam pričao. I kad je trebao da preuzme poziciju državnog sekretara  USA tragičan kraj.
I šta onda ? Ko zauzima to  mjesto? Pa naravno.
Dobar, ali relativno prosječan – doživotni političar Džon  Keri. Radi svoj posao vrlo uredno u sjenci svog vrlo prosječnog predsjednika, koji je istini za volju izuzetan iz drugog razloga za USA , AfroAmerikanac, islamskog porijekla.
Izuzev što poštujem instituciju predsjednika , gospodina Obamu cijenim kao jednog vrlo simpatičnog, pozitivnog, dobrog čovjeka kojega bi svakako volio da vidim u svom komšiluku, ali bih dobro razmislio da mu povjerim upravljanje odsjekom od sto i više ljudi. Dok njegova supruga mi nije simpatična , ne djeluje mi ni kao dobra osoba , ali bi njoj povjerio vrlo problematične i odgovorne zadatke, i vjerovatno bi bila veliki predsjednik, kamo sreće , žena i još uz to AfroAmerikanka. Ali Klinton administracija to nije dozvolila, i to je daleko od najvećeg problema.
Gospođo Braun samo me nemojte optužiti da radim za buduću predsjedničku kandidaturu Rajm Emanuela, izuzetnog čovjeka,koga veoma poštujem, ali smatram nebi bilo dobro da bude predsjednik USA. To svakako nema veze sa njegovim fizičkim nedostatkom, nema  prst na ruci, već svakako ima veze sa Klinton administarcijom čiji je on jedan od vodećih članova. Ako mislite da će ga nesavršenost(nedostajući prst) učiniti pogodnim za predsjednika(vrlo hrišćanski- ali on je Jevrej), uprkos Klinton administraciji, varate se.
Gospođo Braun kako bi bilo teško da gospodin Holbruk bude državni sekretar gospođi Klinton? Nemoguće?!
Ili su u pitanju Balkanske tajne koje je gospodin Holbruk silom prilika morao saznati?
Gopođo Braun dali da elaboriramo kako je gospodin  Holbruk vraćen u Stejt Department za vrijeme Klinton administracije?
Dali treba da prepričavamo razgovor u godini  1992 iz Oval ofisa kako je potreban USA i kako će jednog dana biti makar Državni Sekretar USA  ?
Bolje da se vratimo u 2010.
Gospođo Braun ko je bio prisutan tom sastanku u kabinetu gospođe Klinton kada je nastradao gospodin Holbruk, a da nije bio državljanin USA?
Iz kojeg su razloga bili prisutni penzionisani operativci CIA tom sastanku?
Da nešto nije u skladu sa zvaničnom verzijom  jasno je iz zvanične verzije smrti gospodina Holbruka, ali to je samo početak razvoja teorija zavjere, da nije  petnaestak vrlo nezgodnih svjedoka. Mnogo za USA , ali ne malo za male države kao Crnu Goru, zar ne gospođo Braun? A mi smo danas u maloj Cnoj Gori.
Gospođo Braun znamo Vi i ja, Vi odnedavno, da ovo više nije teorija zavjere nego vjerovatno kompromis ili vrlo malo vjerovatno pokušaj zataškavanja.
Gospođo Braun, Henri Kisinđžer je rekao nije bitno šta se govori, bitno je ko to govori.
Danas je anonimno, sjutra ko zna?!
Čuvajte papire, makar za Vašeg mandata, malo je ali i ostatak ispliva, poplava izbaci sve i ponešto za šta se nije znalo.
To je šala, jer se radi o USA administraciji, sve je sačuvano i poznato, Vi to znate , kod nas makar to još nije narušeno. Sve će isplivati kada bude potrebno, kao i ovo što sada pišem Vama.
Ne isplivava samo ono što ne treba u određenom trenutku.
Ipak Klinton administracija je prolazna jer, vjerovatno,  ja ovo ne bih pisao.
Gospođo Braun s obzirom da se nalazimo u Crnoj Gori red bi bilo da pomenemo naše saradnike u Crnoj Gori, makar one koji su bitni,  i kada smo počeli da sarađujemo…..
 Vi svakako smatrate da je to bitno i da bi ih ugrozili(one koji su živi), ja malo više poznajem Crnu Goru i smatram da će oni sa njihovim pominjanjem samo dobiti na važnosti.
Moje lično mišljenje je da su svi preplaćeni, neko manje,neko više, ali preplaćeni za ono što su radili jer su uglavnom radili samo za sebe, karijerno, ideološki,finansijski …..
Slobodan Milošević – 1977
Radović Risto(Amfilohije) -1958-1985(zvanično)
Vukašin Maraš -1975
Novak Kilibarda -1990
Dragan Šoć – 1992
Milo Đukanović – 1996
Krivokapić Ranko – 1994
Prelević Dragan -1994
Jovićević Andrija-2001
Milica Pejanović-Đurišić-2002
Marković Duško-2003
……
Spisak je sastavljen po aktuelnosti i važnosti u prostoru i vremenu.
Izvinjavam se izostavljenim, jer ipak su gore navedena gospoda bila najvažnija u određenim vremenima, uključujući i današnje. Stvarno moram da se izvinim  nepomenutoj gospodi koja su vrlo požrtvovano radili za interese USA i samim tim interese Crne Gore za koje nemam prostora i vremena da ih pomenem.
Spisak je dugačak i impozantan(za Crnu Goru) ali ipak ovdje se ne radi o Crnoj Gori i njenom učešću u stvaranju Novog Svjetskog Poretka već o borbi za stvaranje istog na nesrećnom Balkanu.
Sjedinjene Američke Države nikog i nikada ne zaboravljaju.
Gospođo Braun , ova digresija sa Crnom Gorom, je definitivni promašaj  po važnosti, ali tu smo i ja koristim priliku da pomenem ljude sa ovog prostora koji su uključeni ili bili uključeni , makar na nižem nivou(čak uglavnom bez ličnog saznanja), u priču stvaranja Novog Svetskog Poretka.
Puno pozdrava iz sunčane Crne Gore.

Comments

 1. Kazesh: afroamerikanac, islamskog porijekla?
  Sad si rekao sve. O sebi.
  Obama je Amerikanac. Drzavljanin i gradjanin USA. Bolje je da se ne gadjash tim velikosrpskim nacistickim “epitetima”. Ima gi razni na ovi sajt. Procitaju te da si rasista, pa te ispljuju.

 2. Taj dio se ni meni ne sviđa … ali ostalo je vrlo , vrlo interesantno . Tekst sa najviše podataka koje nijesam znala !

 3. “…u sjenci svog vrlo prosječnog predsjednika, koji je istini za volju izuzetan iz drugog razloga za USA , AfroAmerikanac, islamskog porijekla.”
  Ovdje nema uvrede !

  • Ja ne tvrdim da to uvreda nego da je autor otkrio svoj rov iz kojeg puca. Obama nije islamskog porijekla. Afrikanac koji napravio Baraka pa pobjegao imao je muslimansko ime. To je sve.
   Patoloska mrznja srpskog naciste ne moze da dovrsi tezu a da se ne pomogne islamofobijom.
   Zasto je dovraga Klinton reagovao bash kad je muslimansko pitanje na Balkanu bio pred redenjem?

 4. Ali ovdje :
  možda :
  Slobodan Milošević – 1977
  Radović Risto(Amfilohije) -1958-1985(zvanično)
  Vukašin Maraš -1975
  Novak Kilibarda -1990
  Dragan Šoć – 1992
  Milo Đukanović – 1996
  Krivokapić Ranko – 1994
  Prelević Dragan -1994
  Jovićević Andrija-2001

  Milica Pejanović-Đurišić-2002
  Marković Duško-2003

 5. Guybrush Treepwood says:

  Vrlo su zanimljiva sva cetiri teksta. Lici pomalo na teorije zavjere, ali pitanje je…

  • Djakomo Galanda says:

   Pitanje je, kako znati da ovo nije teorija zavjere ?!
   Kako dokazati da jeste ili nije teorija zavjere?

   ( Ako se dodje do saznanja zdravom logikom i pracenjem odredjenih dogadjaja, ako nemas “papir”, onda se samo kaze ma to je teorija zavjere i kraj price, sve jasno. Idealno. Ali za koga je to idealno ?!)

 6. Djakomo Galanda says:

  jebeeeeeeem tiiiii !!!!
  Ovaj lik ima uvid u….
  Jebeeeeem tiiii…..

  Ima li nastavka ?!
  Da li mozemo ocekivati malo konkretniju vezu izmedju “nasih” i USA ?!

 7. Čuvam sva četiri nastavka i lajkovani su . Ima li još ?

 8. Kakve su sanse da je Klinton bijo u dvanastopalacnoj vezi sa saudiskim kingom koji ga je jedne vrele pustinjske noci , noc skupljja vijeka…kad mu je king zguza shanuo da bombarduje predzidje hriscanstva…pardon, Srbiju…

 9. Zashto ne idete do kraja i otkrijete da je majka kcerke Chelsi ustvari Bil a ne Hilari, kako vjeruju neupuceni. to je otkriveno u isto vrijeme kad je NATO poceo bombardovanje selektivnoh i najavljenih ciljeva u Srbiji. Srpskim rodoljubivim genijima nije mogao da promakne Bilov piskavi glas, nedostatak muda i za muskarca neprirodno razvijeni kukovi. Dokaz vise tome je chinjenica da je Holbruku pukla aorta kad je Hilari otvoreno pokazalo svima da upravo ona nosi muda. O cemu se ranije govorkalo ali nije bilo ocevidaca. Ojhaaa!

 10. mislim da su podaci isuviše ozbiljni da bi se šalili ! Ovo je možda najbolji tekst otkada je C. Gora nezavisna . O ovoj tematici .

 11. I ja mislim da je sve ovo preozbiljno da bi se zajebavali. Narocito kad se krivica za agresiju na BiH i genocid nad Bosnjacima svali na CIA, Vatikan, Masone i Vanzemaljce. Jer Milosevic, Cosic, Otac Pajo, Sheshelj… I sva velikosrpska skalamerija, su CIA izmishljotina. …ako bolje posmotrimo Milosevica je porodio Dobrica u bezgreshnom zacecu sa Patrijarhom Pajom, a onda Milosevic porodio Momira u greshnom sexu sa UDBom itd.

  Pun mi je Q vasih lazavina.

 12. Srbi/Hrvati/Crnogorci na jednoj, USA, ENGLESKA, Francuska na drugoj, RUSIJA i KINA na trecoj strani imali su interes u smanjenju broja muslimana i zato je srpsko-crnogorski-hrvacki zlocinacki trijumvirat imao tako poraznu uspjesnost u 3 Balkanskom ratu.

 13. smrc ,
  procitaj tekst a ne sopstvenu traumu .
  Savjetujem ti da da se upoznaš sa Nestorijem i njegovim pogledom na Hrišćanstavo .Trebamo svi ponovo u školu .
  Govorimo o sukobu Avramovih religija .
  Onaj ko ih je stvorio taj ih je sukobio !!!

 14. Sta kaze brat, mitropolit od 1958. godine radi za Amerikance. Sta ti je CIA snajka. Znaci, vec sa 19 godina Amerikanci su prepoznali lidera.
  Smrc, rat je poceo ubistvom Srbina, ali nije to problem. Ti ako mislis da su lokalni lideri mogli izazvati bilo sta, imas ozbiljnih problema sa mozgom.

 15. Hašim Tači radi za njih takodje od 19 godina . Mladost ludost . Starost je posledica !

 16. O kakvom jebenom sukobu religija govorish kad vjernici na Balkanu osim onog sto im kazu popovi i hodje pojma nemaju sta pishe u originalnoj Bibliji i Kuranu, Kod nas je religija paradiranje simbola. Religija sluzi samo za zapisavsnje tetitorija. Religija je instrument.
  Dje mene nadje da mi pricash pizdarije?

 17. Turski premijer Erdogan u Prizrenu: “Kosovo je Turska, a Turska je Kosovo”

  http://www.advance.hr/vijesti/turski-premijer-erdogan-u-prizrenu-kosovo-je-turska-a-turska-je-kosovo/

 18. Moram priznati da je tekst primamljiv za citanje,cak i nekako izgleda vjerovatno,pogotovo ova lista dousnika.A sto se tice velikosrblja,ipak mislim da je to bio samo instrument za sprovodjenje cilja.Odjednom pocetkom 80tih se javljaju razni nacionalisticki poklici,ljudi kojima je bio zabranjen pristup u Titovoj Jugoslaviji,vecinom srpski,ali i hrvatski koji su odjednom usli u Jugoslaviju,iz USA.Sjecam se buljuka knjiga sa temom koliko je Srba bilo u Jasenovcu,da li milion i po ili 650 hiljada,sa detaljnim opisima zlocina.Naravno morala se odraditi stvar na najprimitivnijoj osnovi.
  Sto se tice mediokritetstva u USA administraciji to je tacno,blizi se kraj vodecoj sili,sto ne mora da znaci da ce biti za sledecih sto godina…

 19. “Moram priznati da je tekst primamljiv za citanje,cak i nekako izgleda vjerovatno,pogotovo ova lista dousnika”

  Amin !

 20. “Kosovo je Turska, a Turska je Kosovo”
  Ha ha ha …
  A Turska je Nato pakt !

 21. Turska je americko kuce koje laje na Rusiju preko Balkana.

  • Zipp, ovo je izjava mjeseca :) Pusti covjeka, tek se razmahnuo.
   Pozdrav, ne sprdaj se. Jesu, 58. u Moracu(gornju-donju), nasli nekoga ko ce da radi za njih.
   Smrc, tacno je, nije poceo ubistvom srpskog svata. Produbljen je handzar divizijom, i nastavljen 50 godina kasnije.
   I stvarno, ako mislis da je Sloba ili bilo ko od njih mogao bilo sta, onda imas ozbiljnih problema sa mozgom.

   • Grobar, “handzar” divizija je formirana kao odgovor na pokolje koje su cetnici izvrshili u Istocnoj Bosni. Ubistvo toboznjeg svata izvrsio je Celo, sarajevski kriminalac, sto su Velikosrbi iskoristili kao povod da pusze u pogon ranije pripremljeni plan. Uostalom, ja sam partizanovac, porijeklom sam iz Crne gore i ne znam kakve veze “handjarevci” imaju sa mnom?!

    Grobaru, fizicki, moralno i finansijski stojim iza svega sto napishem. Nadam se da me razumijesh.

 22. Text je ka stvoren za revizioniste i reviziju istorije. Ja tu ne vidim chinjenica ali vidim osvetu svetu svemu shto Srbima stane na put. Shto je razumljivo po onoj junackoj, pokosovskoj…
  .jebe zdrebe Kraljevicu Marko
  Ne jebe ga sto je pi…zeljan
  No ga jebe da mu se osveti

 23. Zipp, upravo sam se vratio sa odmora na Prokletiji. Uzgred sam posjetio Lijevu rijeku i Zaostro. Odmorio sam i spreman sam za novu rundu: vi svi, Velikosrbi i razocarani crnogorski indupendisti zajedno, a ja sam.

 24. “Sa odmora na Prokletiji”

  Prokletija je neko ostrvo?

 25. Poštovani SHMRC ,
  životno iskustvo te uči ali i tjera na grešku .
  Među onima koje zoveš velikosrbima ima boljih ljudi nego među indipendistima.
  Ja sam rekao Da na ref. ali iz pobuda koje sigurno prepoznaješ.
  U gornjem tekstu su pobrojani , ali – samo mali broj – koji je uzeo velike pare .
  Ti si u Americi a mi smo u novoj – G6 plus dva – probi .
  Razumi naš lobi .

 26. Za CIJU je vrbovan prvo Kar-Djordje a zatim slijedi duga lista… U pohodu do SJENICE kad je ubijano sve muslimansko shto mrda vidljiv je orisak CIJINOG plana.

 27. Pusti, boli te dupe junacko za to.

 28. Izvinjavam se svima na pretjerivanju .
  Nijesam sam – svi ste sa mojom malenkošću . .
  Vi ste moji prijatelji koji drugačije misle .

 29. Lamperijom protiv imperije. Podashcao si svoj obraz da bi pricao o tudjem.
  Ne potpisuj se ka ja!

 30. Ti njesi mali kao ja . Ne podpisujem se kao ti .

 31. Da zaokružimo na 50 .

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: