Saopštenje pokreta “Udar”

udar_medijПоштовани,

Обраћамо Вам се због тенденциозно написаног чланка “Ухапшен након протеста на Цетињу” вашег новинара који се потписује иницијалима Ј.Ј. Текст је, што је недопустиво, објављен без контактирања људи који су учествовали у перформансу и без покусаја да се чује друга страна приче, јер је евидентно да је једини извор вашем новинару био неко из цетињске Испоставе полиције.

Ваш новинар Ј.Ј. је преузео фотографију портала „ИН4С“, али није ни прочитао извјештај одакле је могао да се ваљано и тачно информише о свему шта се дешавало на Цетињу. Као што је познато наша група игнорише политичке бусије и националне подјеле, којима робује цијела Црна Гора. Намјера вашег новинара је очигледно била да нас убаци у контекст шовинистичке свакодневнице наше државе, што са гнушањем одбијамо и против чега се искрено боримо.

Стога желимо да се зна пуна истина. Прво: Ноторна је лаж да смо званицама “добацивали увреде’’, јер ако лопова назовеш “лоповом” то није увреда већ називање ствари правим именом.

Друго: Пишете да “нијесмо поштедјели ни старије људе, за које је ’’Вијестима’’ речено да су чланови удружења бораца – њима су , док су пролазили поред окупљених чланова двију група, ови узвикивали „шиптари, шиптари“, а затим их питали „Ђе сте Шиптари стари?’’

Црногорска јавност треба да зна да је међу нама било људи разних нација и вјера, да се ми међусобно не препознајемо и не дијелимо по томе. Свакоме ко жели да сазна да ли лажемо ми, или новинар Ј.Ј. доступан је снимак догађаја на „ју тјубу“ под називом „Влада сахрањена на Цетињу“ (ћириличним словима). Тачно је да је било погрдних израза, али овако нешто нам не би било ни у примисли.

Узвици:„шишњари, шишњари“, у неком злонамјерном мозгу су еволуирали у шовинистичке пароле, али ми за то нијесмо криви, већ ваш новинар који је пренио оно што је хтио да чује, а не оно што је заиста и било. Овај подмукли покушај новинара Ј.Ј., да нас у очима јавности представи као националистицку организацију, која је тог дана отишла да шири мржњу према другим етничким групама, остаће само покушај.

Треће: Пишете – „Они (управа полиције) су истакли да је исте ноћи у просторије цетињске полиције дошла Марија Јовановић- Лазаревић (24) из Подгорице и поднијела пријаву против непознатих полицијских службеника, због наношења лаке тјелесне повреде.

Из полиције су демантовали да су предузимали икакве мјере и радње према њој. О пријави Марије Јовановиц је обавијештен надлежни тузилац.“ Новинар поново износи информације које је добио само из једног извора, не покушавајуци да дође до истине. Наша колегиница Марија Јовановић није из Подгорице, како је написано, већ са Цетиња.

Он није ни покушао да сазна да ли је та Марија извријеђана и повриједјена од стране полиције. Не покусавајуци да застити једну младу дјевојку од репресије полиције и примјењивања силе, не покушавајући да сазна да ли она има доказе за то и поново изостављајући другу страну приче, он се (не)свјесно сврстао на страну режимске полиције, што нас чуди пошто сматрамо да је то страна супротна од уређивачке концепције вашег цијењеног листа.

Новинару Ј.Ј. би било поштеније да пише о епилогу догађања на Цетињу, јер се учесници свакодневно позивају на „информативни разговор“, престрављујући нам породице и вршећи страховит притисак не би ли нас заплашили и натјерали да одустанемо од циљева, за које сматрамо да дијелимо са свим слободоумним и слободомислећим грађанима Црне Горе. На крају, желимо да поруцимо: ми смо слободни људи уједињени у борби за слободу, до које ћемо доћи спремни на сва одрицања.

Покрет Удар.

izvor: http://www.facebook.com/pokret.udar

 • UDAR – pokret koji okuplja crnogorske gradjane sa motivom da pojaca drustveni aktivizam i pomogne sirenju ideja slobode, prava i demokratije. Nasi koraci bice usmjereni ka iskazivanju nezadovoljstva prema potezima vladajucih politicara kao i prema rjesavanju socijalnih problema sa kojima se suocavamo. 
  UDAR ce se vise orjentisati na rad na terenu, a manje na teorijska (internet) polemisanja. Nase ideje nece ostajati u domenu teorije vec ce imati prakticnu izvedbu.
  Okupljamo ljude koji ce imati volju da se bore i na ulici kao sto to rade u virtuelnom svijetu. 
  Vrijeme je za UDAR!

Comments

 1. Poštovani udarnici, predlažem vam da prvo zaposlite jednoga lektora, ne ide ćirilica sa engleskom tastaturom… (покусаја, Јовановиц, тузилац, покушавајуци, Не покусавајуци да застити)

 2. Čitam riječi nekadačnjeg Manipulatora odavno već izraslog u rasnog Profitera koji je, koliko do juče, bio jedan od nosećih stubova mafije i koji danas, po najnovijem naređenju, izgleda, otkazuje poslušnost, istovremeno prebacjući krivicu na druge za kobnu “pogrešku”, a zapravo pomno razrađeni scenario zavodjenja crnogorske demokratske energije za Goleš planinu mafijaškog režima, scenario sa radnim naslovom “prvo država, pa demokratija”, a u podnaslovu: ”evolutivne promjene iznutra posredstvom SDP” sve sa appendixom “siguran glas” Lize Meklejn i NDI, prebacuje se odgvornost na druge koji su “uređivali” jer je, greote, zbog Profiterove teške bolesti čuveni Monitor otupio “oštricu” kritike prema režimu, inače ne bi nikako, ma kakvi, i sve to počev od, tamo nedje 1997-me, što je godina koja “slučajno” koincidira sa godinom godina uvodjenja u tron Mila Đukanovića za apsolutnog gospodara sveukupne žive i nežive materije na teritoriji Crne Gore. – Slavko Perović

 3. Mislio sam da pišem o Jovici Stanišiću, ali ostaviću taj tekst za kasnije. Mada, Jovica ima itekako veze i sa ovim što ću danas pisati. Jer, Jovica je bio veliki prijatelj pokojnog Maraša, a pokojni Maraš je obožavao Premijera, a premijer je kao obožavatelj demokratije, Crne Gore, njene nezavisnosti, evropskih i evroatlanskih integracija i sve tako u krug, pa ponovo, pa jopet, i još jednom, pa … jednog lijepog dana osnovao “Vijesti” kao neophodno sredstvo propagande u novonastalim uslovima i povjerio ih osobi od najvećeg povjerenja, one vrste povjerenja koja se ne stiče preko noći (ne daje se medijska sablja nikom u ruke, osim alajbarjaktaru) i stavio ih u ruke Prvom profiteru i njegovoj probranoj ekipi koja je već položila ispit “zrelosti” radom u Monitoru, obmanjivanjem svog vjernog čitateljstva glede premijera, pa se odatle, iz Profiterove kovačnice “nezavisnog” novinarstva sigurno mogla razasuti po čitavom sazvježđu naprasno osnovanih, dakako “nezavisnih” elektronskih i drugih medija koji su, u ime novotrendovskih živijeh istina, bili spremni da popljuju onu jednu jedinu, nepotkupljivu, ljudsku istinu, da je zgaze, izrugaju joj se, ponize, siluju…

  http://slavkoperovic.wordpress.com/2009/03/06/dnevnik-4-mart-2009/

 4. skidam kapu protestarima (oporbenicima), u nasem ubijenom bivstvovanju treba imati hrabrosti pa u lice olosu iz vlasti i okoline sipati ono sto im vecina misli, a ne smije da kaze jer ce srdju i dijani trebat patike i nove knjige i drva za zimu, ili se ne valja zamjerit akademsko-univerzitetskom lobiju da se nebi ostalo bez donacija i apanazza. ne znam da li se slazem sa njima ili ne po pitnaju sta i kako, ali im skidam kapu za hrabrost i ludost.
  ja licno cujem sisnjari, a vijesti prenose siptari, stvarno nisko, da nize ne moze bit.

 5. laufere , ima nas koji nismo gluvi pa eto uspijevamo da čujemo šta kažu protestanti …ali je veći problem što naše pleme ” snom mrtvijem spava”….i baš ništa ne čuje …
  Vijesti još uvjek na online izdanju nisu uputili ivinjenje za današnji sramotni tekst …očigledno je nekom jako potrebno da ta priča prodje…a što baš na Cetinju? ..Onom ko iole želi da uključi vijuge objašnjenje nije potrebno! s

 6. serjoza, ja ne znam iz kojeg si ti plemena, al ovi moji hrcu, ne moze se proc kraj kuca uvece od toga “mrtvoga” sna.
  nas je narod obezglavljen, samoinicijativa, samoodrzivost i sposobnost da se prepoznaju momenti u zivotu kad su promjene neophodne i to promjene na bolje je ubijen titoizmom i postitioistickom elitisticko-akademskom pljackom materijanog i moralnog tkiva, sada se ceka kao ovce pred kasapima i kako koja kvrcne, to ona iza nje vice onoj iza sebe “cuti, a kako je njima ispred nas, nama je super dok cekamo, bar se ne ratuje”.

 7. Војин Николајевич says:

  На 07.40 видео снимка се јасно чује-“шишњари”.
  А Вијести преносе…”Nisu poštedjeli ni starije ljude, za koje je “Vijestima ” rečeno da su članovi udruženja boraca – njima su, dok su prolazili pored okupljenih članova dviju grupa, ovi uzvikivali “šiptari, šiptari”, a zatim ih pitali “Đe ste šiptari stari? Je li vam dao Milo penziju?”.
  Не вјерујем да у Вијестима нису свјесни шта значи овакво извртање реалности. Искрено, повјеровао сам ово информацији Вијести, чудећи се да је било могуће да се деси пренесени идиотизам. Кад оно, међутим :)

 8. Знали смо да су “Вијести” системски медиј, заинтересован прије свега да задовољава финансијске интересе својих оснивача (који су, као што је познато, милионери; не мислим ту на Мила Ђукановића, једног од оснивача, већ на друге), и да служи интересима западних центара моћи ради спровођења крње и НАТО-демократизације, али се након овог срамног чланка доље може закључити и да су отворено режимски медиј.

  Припреме за њихов нови дил с режимом су се могле наслутити током већ познатог недавног рукохвата Ђукановића и Ивановића (који сам детаљно коментарисао), или, боље речено, када је овај други пошао да диктатора поданички, јавно и протоколарно пољуби у стражњицу. Да му након свих својих писанија о “новооткривеној” диктатури дође у двор и понизи се. Наставак тог враћања на режимске стазе може се примијетити у овом срамном тексту доље.

  Дакле, “Вијести” отворено стају на страну диктатуре и клептократије, на страну Двометрице, компањероса и пајтоса, као што се види у овом чланку који је готово у цијелости саткан од лажи и подметања (што се може провјерити на видео снимку догађаја, за који су “Вијести”, наивно, превидјеле да постоји), а обрачунавају се са младим, слободним, храбрим појединцима – антирежимлијама.

  Но добро, то су они. Друга слика режима. Ми морамо потврдити да смо оно што јесмо. Често истичем – наш пут ће бити изузетно тежак, имаћемо препреке на сваком кораку. Али наша принципијелност, етички кодекси које уносимо у политику, истрајност и снага идеја нам не остављају избора: морамо побиједити.

  Дисконтинуитет, бојкот, отпор!

 9. Zahtjev protesta iz svih gradova mora biti – Hapsiti Djukanovica! Zatim:
  1) Izlazak opozicije iz Skupštine i svih institucija vlasti
  2) Bojkot svih izbora i referenduma koje režira korumpirani mafijaški režim
  3) Zabrana rada ratno-profiterskim i antiratno-profiterskim strankama
  4) Formiranje prelazne-tehničke vlade za organizovanje vanrednih izbora
  5) Prvi slobodni izbori u istoriji zemlje
  6) Provjera porijekla imovine svih koji su obavljali najviše državne funkcije, imovine njihovih članova porodice i kumova – borba protiv korupcije na najvišem nivou.

  NEMA TRGOVANJA sa ciljevima SLOBODNOG GRADJANINA J@ – da se svim politicarima preispita PORIJEKLO IMOVINE, da se utvrdi ODGOVORNOST ZA RATNE ZLOCINE i da se Crna Gora pozicionira kao VOJNO NEUTRALNA zemlja.

 10. Kad sve zberesh i oduzmesh, zabranish, ostane ti samo Andrija Mandic i “Nova”, u novom pakovanju…i Dzomic…

 11. Niksic su sa Pajovicem prodali za slobodu bankarki, sto bi vas cudilo bilo sta drugo…

 12. Anesteziolog, prije operacije pita Miška:
  – Želite li anesteziju koju pokriva zdravstveno osiguranje ili plaćate vi?
  – Dajte ovo što pokriva osiguranje.
  – Dogovoreno! Nina nana, moje zlato spava..

 13. Johan Nagel, izvor: FB

  Ako je i od Profiterovih člankopisaca, mnogo je!

  Tekstom „Mladić uhapšen nakon protesta na Cetinju“, oživljen je jedan,skoro zaboravljeni, novinarski žanr: pendrek- žurnalizam! Pendrek-novinarstvom nazivamo stavljanje slobodne javne riječi u službu javno/tajnih policijskih struktura.

  Štaviše, u ovom je tekstu kreativna primjena, inače niskih, profesionalnih standarda metastazirala u, takorekuć, pendrek-poetiku. Jer kako drugačije nazvati, u formi novinarskog teksta, puko prepričavanje i citiranje izjava i zabilješki policijskih službenika, i to povodom događaja koji tangira cjelokupnu društvenu-političku stvarnost? Po svoj prilici, novu žurnalističku profesionalnost odlikuje najveći mogući stepen povjerenja u zvanične izvore, i to u mjeri da je princip “audiatur et altera pars” proglašen apsolutno izlišnim. Nepobitno-pendrek je postao novi totem „nezavisnog novinarstva“.

  Naime, kako to, gledajući očima policije, vidi „objektivna“ novinarka „nezavisnog dnevnika“, grupa obijesnih građana okupila se na Cetinju samo da bi vrijeđala sve i svakog:” Oni su izviždali gotovo sve koji su prošli, nazivajući ih lopovima, šišnjarima, splačinama.”. I ne samo to, nego- o, srama i grdobe! – “Nisu poštedjeli ni starije ljude, za koje je “Vijestima ” rečeno da su članovi udruženja boraca – njima su, dok su prolazili pored okupljenih članova dviju grupa, ovi uzvikivali “šiptari, šiptari”, a zatim ih pitali “Đe ste šiptari stari? Je li vam dao Milo penziju?”.

  Drugim riječima, maltretirali su i ponižavali cvijet negdašnjeg SKOJ-a, i to na njihov sveti dan! Valja obratiti pažnju na školski primjer pendrek-patetike u ovoj semantičkoj konstrukciji: „nisu poštedjeli ni starije ljude“, koji su – da grijeh ovih „huligana“ bude još veći – krv svoju lili za slobodu, bratstvo i jedinstvo, a ovdje ih vrijeđaju krvoločni šovinisti! O, kakva bezočna i podla laž! Ali opet, sasvim lako shvatljiva u kontekstu krajnjih namjera. Jer manipulacija, kao brutalno nasilje nad činjenicama, prethodi represiji, odnosno, nasilju nad ljudima, i to kao njen eksplanatorno-apologetski model. Pendrek-patetika je stilsko „oteščenije“ represije, pervertiranje činjenica u cilju inverzije uloga: žrtva nije nevina ergo dželat nije kriv. Upravo, Lazar Filipović, jedan od učesnika sabotiranog performansa, uhapšen je “u momentu kada je “ostvario fizički kontakt sa komandirom”. Kako iz ove formulacije možemo uočiti, apstrakcija je rodno mjesto pendrek-poetike i policijskog novogovora, i to nije slučajno! Namjesto konkretnih činjenica i detalja, koji bi hapšenje ovog mladića učinili,ako ne opravdanim, a ono makar razložnim, eksplanatornu funkciju preuzima utisak koji stvara pendrek-patetika.

  Jer, molim vas lijepo, šta znači “ostvarivanje fizičkog kontakta sa komandirom”? Skloni smo da pomislimo kako se “fizički kontakt sa komandirom”, raznim prigodama, na razne načine može “ostvariti”, a da to ipak ne bude kažnjivo. Ali ako ste nekog prethodno „razobličili“ kao „verbalnog teroristu“ koji „ne štedi ni starce“, tada „ostvarenje fizičkog kontakta sa policajcem“ zacijelo predstavlja čin kojim je mjera prevršena. Hapšenje je najmanje što jedan takav besprizornik zaslužuje! Ali to još nije sve što pendrek-poetika ima nemušto da saopšti i rječito prećuti!

  Tako, napokon, dospjeli smo do metafizike i „deridijanskih“ aporija, tih neizbježnih sastojaka policijske informative i pendrek-tekstualnosti. Mora da je ruka kosmičke pravde, koju je ekskluzivno zastupao „nepoznati policijski službenik“, dotakla Mariju Jovanović, još jednu od onih „koji ne štede ni starce“, stropoštavši je niz stepenice policijske stanice. Povrede koje je tom prilikom zadobila, iako medicinski konstatovane, ipak nisu nesumnjivo utvrđene, jer je policija događaj odlučno demantovala! Uostalom, zašto bi vjerovali ljekarima prije nego policajcima? Za pendrek-poetiku važi, baš kao i za srednjevjekovnu inkviziciju od koje preuzima ovo načelo, quod non est in actis, non est in mundo, tj. ono što ne stoji u policijskom izvještaju, nije se ni dogodilo. I tako su povrede Marije Jovanović, zapravo, predmet spekulativnih eskapada. To će reći: ako povrede postoje, što, uprkos medicinskoj dokumentaciji, nije sasvim izvjesno, njihovo porijeklo je pitanje metafizičke perspektive i adekvatnog svjetonazora! A tu već, kao što znamo, nema apsolutnih i nesumnjivih istina!

  Očigledno, ND “Vijesti” ovakvim tekstovima nastavlja da naturalno isplaćuje dividendu jednom od svojih osnivača i finansijera. Zapravo, sušta istina je da nikada nisu prestali da to čine. Sporne su, doduše, “kamate” koje diktator-crnoberzijanac lihvarski obračunava i bezdušno naplaćuje. No, nakon Zmajolovčevog rukoljuba – u narodu opjevanog kao: “ruka ruku mije, Prva banka obadvije” – epilog ove finansijsko-političke sapunice postao je otužno banalan i lako predvidljiv. Ipak, ovakvo srozavanje, do nivoa mizernog režimskog agitpropa, zaslužuje sasvim posebno mjesto u, gnusobama prebogatoj, antologiji (novo)crnogorskog žurnalističkog beščašća.
  Zahvaljujući ovakvim tekstovima, teško je ustanoviti razliku između policijskog pendreka i novinarskog pera.

 14. A da nisu gospoda iz najprofesionalnog medija na Balkanu objavila ovo obavjestenje ili uputila izvinjenje?

 15. Kafe Grand i fondacija poznatog mađarsko-američkog filantropa Džoržda Soroša organizuju trodnevni Kurs istraživačkog naovinarstva.

  Zainteresovani za pohađanje kursa mogu da se prijave sekretarici Milana Roćena ili ostave podatke sa brojem telefona na šank kafe poslastičarnice “Grand”.

  Svima koji budu položili završni ispit kursa biće obezbijeđeno zvanje “novinara-istraživača žrtve” bez najmanjih tjelesnih, finansijskih ili poslovnih ogrebotina.

  Cijena po dogovoru. Moguća i kompezacija.

 16. Нема ме мјесец дана и одмах неки звек или што би рекли Зећани а, а, а, рика се чини. Мада је било за претпоставити да екипа ИН4С и склекови неће подбацити.

  ‘Удар’ извршио удар, па удар на ‘удар’, онда ‘удар’ узвраћа ударац :))))) Има ли ко мудар да смисли које креативније име? Од оних давнашњих колоритних, преко маслачкове до ове да се човјек запита ко се овдје спрда и са киме? А без саопштења ниједна не послује :)))) Колико их исписаше, сила Божија… То без саопштења ни у кревет не лијеже када се млади скојевци уморе од ФБ акција… а, а, а…

 17. Nije problem shto pishu, nego je problem shto ocekuju da im to neko cita.
  Shto se nisu zatrefili u II svjeckom ratu nije njiova krivica, ali je njiovo demokracko pravo da kazu svoje misljenje o nepravednim rezultatima…bez igranja produzetaka…to jest’ …
  Evo rebusa za mladjane poletarce: da su nas oslobodili Inglezi i Americanci a ne Sovjeti kako bi se sad mi ujedinili sa Rusima i Belorusima?
  Preko prece naokolo brze.

 18. Poslusajte …. banditi na ispitivanju…
  https://www.facebook.com/KocaPavlovic?hc_location=stream

 19. Darko Bulatovic says:

  Za mene je ovo pravi stres-test ljudskih prava.

  Odnos policije u zastiti establishmenta unatoc svjesnom krsenju elementarnih prqva zagarantovanih ustavom je poznat. No screening “medija” ovim protestom ukazuje na stvqrnu sliku a ne onu izreziranu koju oni stvaraju.

  Hvala ucesnicima u ovom performansu jer ste ukazali na stvari koje nisu tako ocigledne dostini.

 20. Mene boli qu…za ectablicment…koliko sam ja shvatio cetnici poletarci nije zadovoljni rezultatima 2 svjeckog rata.
  Partizani su uradili ono sto su radili najbolje: oslobodili su nas okupatora i domacih izdajnika. A Crnogorci kad su doshli na vlast radili su ono sto su radili najbolje: sve su popljackali. Ali to su dvije razlicite teme sto cetnici poletarci ne shvacaju. A bolje je da im neko objasni.

  • Domaci izdajnici ??????????? says:

   “Partizani su uradili ono sto su radili najbolje: oslobodili su nas okupatora i domacih izdajnika”
   PWS
   “Partizani su uradili ono sto su radili najbolje: oslobodili su nas okupatora i domacih izdajnika”
   PWS
   “Partizani su uradili ono sto su radili najbolje: oslobodili su nas okupatora i domacih izdajnika”
   PWS
   “Partizani su uradili ono sto su radili najbolje: oslobodili su nas okupatora i domacih izdajnika”
   PWS
   “Partizani su uradili ono sto su radili najbolje: oslobodili su nas okupatora i domacih izdajnika”
   PWS
   “Partizani su uradili ono sto su radili najbolje: oslobodili su nas okupatora i domacih izdajnika”
   PWS
   “Partizani su uradili ono sto su radili najbolje: oslobodili su nas okupatora i domacih izdajnika”
   PWS
   “Partizani su uradili ono sto su radili najbolje: oslobodili su nas okupatora i domacih izdajnika”
   PWS

 21. Ja ne znam ni sta je ni ko je “udar”. Ali znam ko je iza In4s. Onaj ko je velikosrpsku armadu ispracao cvijecem trebao je cvijecem docekati NATO bombe, jer su dozvali NATO da dodje. NATO-u je trebao izgovor, onu su ga dali.
  Zato ove balavacke “performance” kod mene ne prolaze. Pokusajte kod Cosica.

  • Агрегор says:

   Код тебе би покушали само нужду, уколико се баш нема гдје друго… Друге потенцијале нисмо препознали.

 22. Darko Bulatovic says:

  Ne radi se odje o performansu vec o pravu.

  I gojko ima pravo ko I svaki drugi covjek da sevokuplja I protestvuje.

  Odnos prema njegovom pravu je ono sto cini situaciju kakava jeste.

  Sjutra (ili juce) cemo biti to mi.

  Zakon se ne postuje, slovo rijeci ne vrijedi, ljudi se ne postuju… postoje sqmo vlast, njeni mediji I njihove lazi I lasni sukobi dok neki ljudi pokazuju stvarno stanje sta bi bilo kad bi se bilo ko okupio da protestvuje a nije dio farse.

  • Darko, praštaj ali o čemu ti pričaš? Slabo te pratim. Ko je kome i šta zabranio?

   Ja bio odsutan pa nisam upućen.

   Ovakvi ‘protesti’ ih samo osnažuju jer nemaju za cilj da se približe ikome već samo jedna gola nesuvisla pljuvačina. Uglavnom kao i sve u Crnoj Gori gdje caruje parada populizma, demagogije i jeftinog karikiranja a u svemu tome nema ni i od ideje.

   • negross dimennzija x says:

    Aaaaaaaaaaaaaport ………xaxaxaxaxaxa jos nije shvatio da stvari, pojave i bica treba zvati imenom.

   • Darko Bulatovic says:

    Ako je sloboda to da te drze u obruc 15 policajaca na svega 2 metra I da ne daju da se ljudi slobodno krecu I okupljaju… ja je necu! Sreca je moja da mogu da biram…

    Ja vidim da je komunizam (ili sto god da je taj fenomen) stvorio percepcije poremecene o osnovnim ljudskim pravima. Posebno o pravima onih “drugih”.

    Nije ovo nista novo… samo je fresko….pokazuje da se nista ne mijenja bez starosna dob ucesnika u ovoj farsi. Josh malo pa ce pola Bogu na istinu….

    Ajmo da cekamo onda! Kad je tako.

   • Darko,

    nečije pravo je ograničeno do stepena kada ugrožavaš nečije drugo pravo. Uvijek bilo i biće. Sloboda okupljanja ima svoju zakonsku proceduru. Obzirom da je u pitanju bila potencijalno incidentna situacija od tuda i špalir policijajaca koji ih razdvaja. Dakle i u Americi i bilo gdje ista stvar bi bila i isti način. Ja razumijem da u CG radi jeftinog marketinga ćeš naići na stotine stupidarija kojima će neko sebe proizvesti u nekog tzv progonjenog prodajući rog za svijeću i istinu za laž ne bi li poentirao pa će poslije naići kao Medojević i Front na probleme da ljudima objasni šta sad to pa bi kada moraju djelovati drugojačije. Dakle, nikakve zabrane i nikakve presije nije bilo do u njihovim umišljenim glavama koje samo psovati znaju. Naprotiv, čak su im došli kao neki bedž na ‘demokratskom’ reveru režima. Njihovo nijedno pravo nije bilo ugroženo a da li su sve od sebe ne bi li proizveli nešto takvo čime bi se mogli ‘nahvaliti’.

    Ako uzmemo cio politički cirkus i njegove sudionike i doživimo ga kao onu hipnotiziranu spiralu za mene su ovi tek ona bezlična crna tačka na kraju a moj odgovor prema svima bi bio nešto kao ova pjesma a za nju treba imati disciplinu kičme prije svega i uvijek reći da su 2 i 2 ma koliko mu to bilo nepopularno i udbaški zvučalo.

   • 2+2 su 4 naravno…

    P. S. Pozdrav crnome mome velikom podržavaocu. Crni, brat moj neartikulisani a počesto i nekontrolisani i od sebe samog pa mi je uglavnom konfuzan :)))))))) Evo pesmice i za tebe;

   • Darko Bulatovic says:

    Kad ogranicavash nekome pravo. Morash da navedesh razlog. Dobacivanja I usklikivqnja sa protesta nisu ugrozavanje nicijeg prqva.

    Ali nauceno je tako kako kazesh da se intepretira zakon. Pa dobro.

    Ja ne mislim dabje to dobro ni za tebe ni za ikoga drugog.

    A to cemo sigurno vidjeti.

   • Darko Bulatovic says:
 23. Pa ssto se issccudjavass domaci iydajnicce? PWC je to precizno dijagnosticirao. Podji ti malo, blago mami, kod ovih u BG koji rehabilituju tvog Drazzu i kod onog pajaca Irineja, bice ti laksse.

 24. Darko, ja gledam sustinu stvari, frizure me ne interesuju. Sukob izmedju dva velikosrpska bloka, jednog bivseg i jednog sadashnjeg, nije u korist multietnicke, gradjanske Crne.
  I jedni i drugi “gradjane” Crne koriste kao zaklon.

  Ps. DPS nema blage veze s partizanima, mogu ih koristiti kao privremeni stit.
  Ali cetnici poletarci moraju shvatiti da kad patizani prolaze moraju stati mirno.
  Objasni im Darko!

  • Darko Bulatovic says:

   PWS dok sam radio na crnogorskoj wikipediji krenuli smo bili da pravimo nashu i popunjavali neke clanke(koje vishe nema na zalost). Tad sam se zatekao citajuci neke stare i nove spise. Nekoliko njih su mi posebno zaokupila paznju.

   prvi je Ljetopis Popa Dukljanina, koji se navodi kao jedan od najstarijih spisa iz toga podneblja. U njemu su do tancina opisane svi prokletinje koje vladaju tim prostorom i ljudima.

   Tu su se ubijali mucke, brat na brata, sinovi napadali oceve ocevi vadili oci sinovima itd… Vlast… da sve oko vlasti.

   Druga je prica o knezu Vladimiru, i kako su ga na prevaru ubili “Hriscani”…

   Treci je prica o onome Markovicu sto je organizovao “podgoricku skupstinu” i poslije otisha u beograd i tamo zivio. Sve dok nije sa kraljem (tj parama) krenuo da utece put grcke. Nedje nadjoh da je pretovario bio avion sa zlatom i da zbog toga avion se slupao i da su ga nasli prikljestenog onim sanducima….

   Ja uvidjam PWS da je ovo sve tamo ka kakva pokvarena ploca! Istorija i ljudi se ponavljaju. Iste greske ak ne gore…

   Ljudji ne uvidjaju ove pojave i njihove rezolucije, jer im je kratak vijek i vid (ili pak saucestvuju pa nemogu da think outside of the box).

   Valjda je zakon prirode takav da jednom u zivotu sve mora da se zavrshi. Svaka laz, svaka obmana, svaka podvala…

   • Razumijemo se vaskoliko… Pravda je spora ali dostizna…Bog je najpravedniji sudija… Bozjem sudu niko utekao nije…
    Ali ja sam tek u sesetim naucio nesto malo o zivotu…i to glasi: pametan coek se uci na tudjim greshkama a glup na svojim.

  • Patološki zavistan od pice i akohola. Oboje sam zapatio kroz DNK i nezdrave stilove života. Drugog sam se davno oslobodio, a na pica adikt mi je blagotvorno uticala Biologija i poneki kamenčić mudrosti koji ide u paketu s istom. Patološku volju za moć i novce, srećom nijesam nikad imao. No , sve ovo je samo subjektivno mišljenje, samo po sebi. Dovoljno dobro mišljenje o sebi, ipak me ne kandiduje. Nijesam, niti želim biti među kandidate za deputate, politićare, budžetske opozicionare, verzirane privredne preduzetnike…

   Ljudi, razapeti između tradicionalizma i modernizma, nijemi su i hipnotisani posmatrači ” ubrzanja istorije”. Danas, u Crnoj Gori, kao i na prostoru ex- YU, nije suština u velikonacionalizmu i multietničnosti. Šovinizam i etnos, pice i guze, su samo so, na repu tigra. A tigru je ime – patološka glad, za moć i novce. Jednostavno, čovjek se isuviše udaljio od Prirode. Dok čeka da prođe taj cunami ( sopstveni proizvod), bilo bi pametno za čovjeka, da čeka-aktivno. O aktivnom čekanju čitajte u mojoj novoj knjizi, specijalno uz Dnevne Novine, za samo 7,99 $ .

 25. Агрегор says:

  Не може фашиста па још са комплексима да прича о мултиетничком складу. Мирно ће да нам стане само једна ствар кад ти будеш пролазио.

 26. Nesto vam je piskav glas dok vicete….cisto sumnjam da tu udara… hmm…ako vam se dize dok prolaze odjeveni ljudi mojih godina najbolje je da propratite paradu ponosa dje paradiraju gole guzice. Svakom svoje…

 27. Darko Bulatovic says:

  Meni je ova pjesma interesantna exploracija umjetnika ovih pojava:

 28. Samo sam htjeo poentirati: Ucimo iz tudjih greshaka!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: