Tekuće bahanalije: Ivaniševiću treba satisfakcija

Predsjednik Senata Državne revizorske institucije DRI Miroslav Ivanišević, kaže da je kao ministar finansija imao pravo na novac od države za finansiranje postupka u Bariju.

Podsjetimo Vlada Crne Gore dala je bivšem ministru finansija i 250.000 eura kako bi platio advokate koji su ga zastupali pred sudom u Bariju u procesu koji se vodio zbog sumnji u njegovu umiješanost u šverc cigareta.

“Nekim je tek sad postalo jasno da sam ja oslobođen optužbi. Vjerovatno bi za neke bilo bolje da se nijesam ni branio ni odbranio. Država je imala obavezu da mi pomogne u odbrani jer sam ja tamo nastupao kao državni službenik, a ne privatno lice. To su okolnolnosti zbog kojih imamo pravo na satisfakciju i ja i moja država“, kaže Ivanišević.

On je saopštio i da nijesu utemeljene ocjene da je 250.000 eura mnogo za odbranu u Bariju.

“Ovaj predmet ima preko 20.000 stranica na stranom jeziku samo uzmite u obzir koliko bi to koštalo“, poručio je Ivanišević.

Ivanišević kaže da je krenuo u proceduru naplate odštete od države Italije jer je oslobođen optužbi.

cdM

Comments

 1. “ja i moja država” – Ja, to je 250.000 eura od Moje države. Đje li je tu satisfakcija Crne Gore?
  kako i kada smo postali mazohisti veliko je pitanje, ima li sociologa i psihologa da objasni ove fenomene

 2. Treba bi da pokaze barem priznanicu. Pa on je revizorska institucija. Ajde bajo pokazi priznanice.

 3. Jos po 0,5 eur od 600 000 crnogorskih drzavljana za odbranu Ivanisevica…

 4. Slobodan Drobnjak za robiju a Ivanisevicu cetvrt milona za odbranu radi sverca ko zna cega.Tako je to u cemlji zemlji cuda.

 5. hm

 6. Vlasnici Nacionala, odnosno firme NCL Media Grupe d.o.o. iz Zagreba, 12. marta sa Stankom Canem Subotićem sklopili vansudsku nagodbu, prema kojoj se ograđuju od svojih „postupaka i pisanja”, dok je Subotić povukao sve tužbe protiv njih. Objašnjeno je da će Nacional sa interneta ukloniti sporne tekstove (već urađeno). Vijest o tome je dobila slavodobitni publicitet u našim režimskim medijima, gdje Subotić uživa status arhanđela poštenja, premda ga iz rodne mu Srbije potražuju preko Interpola jer je nepravosnažno osuđen na šest godina robije zbog toga što je čelnik kriminalne grupe koja je, navodno, oštetila tu državu za par desetina miliona eura.

  Pobjeda tvrdi da je „Nacional ograđivanjem od desetogodišnje kampanje vođene protiv Crne Gore, nekadašnjeg predsjednika i premijera Mila Đukanovića i pokojnog predsjednika Vlade Srbije Zorana Đinđića praktično priznao da je riječ o seriji tekstova bez utemeljenja”.

  Oglasio se Miroslav Ivanišević, 1998 – 2004. ministar finansija a sada predsjednik Senata Državne revizorske institucije, koji je, takođe u Pobjedi, zatražio da se „Skupština Crne Gore jasno ogradi i poništi neustavnu i nezakonitu odluku parlamenta od prije desetak godina, kojom je prihvaćen izvještaj njenog anketnog odbora”.

  Ivanišević je, skupa sa Đukanovićem – protiv koga je, tvrdi se zbog imuniteta, tužba arhivirana a ime brisano iz predmeta – zatim Veselinom Barovićem, Branislavom Mićunovićem, Dušankom Pešić i Brankom Vujoševićem, kao i srpskim državljanima Subotićem i Andrijom Draškovićem, te još sedmoricom državljana Italije, bio 2008. obuhvaćen optužnicom Direkcije za antimafiju (tužioci Đuzepe Šelzi i Eugenija Pontesulja) zbog šverca cigareta, pranja novca i udruživanje sa organizovanim kriminalom.

  Za razliku od drugih, koji čekaju rasplet – na primjer Subotića, kojem će presuda biti izrečena 3. maja – Ivanišević je pred Sudom u Bariju 17. maja 2010. oslobođen optužbi. Sutkinja Rosa Kalija di Pinto je presudila da IvanIšević nije počinio krivično djelo. Ivanišević je, konkretno, bio optužen za falsifikovanje dokumenta, a njegov advokat je tvrdio da za to „ne može odgovarati u Italiji”.

  Ostaju, međutim, dileme ili kompromitujući tragovi iz Izvještaja i prateće dokumentacije parlamentarnog „anketnog odbora”, zapravo Komisije Skupštine Crne Gore za utvrđivanje činjenica, okolnosti i bitnih elemenata u navodima u tekstu objavljenom u zagrebačkom Nacionalu pod naslovom Glavni mafijaški bos Balkana i drugim tekstovima objavljenim u ovom listu. U Izvještaju Komisije se, nota bene, preporučuje da Ivanišević, zbog zloupotreba, bude razriješen dužnosti ministra finansija; inkriminišu se i drugi domaći zvaničnici da su kršili, ne italijanske, već crnogorske zakone.

  Glavni zaključak Komisije je da su ogromne količine cigareta u tranzitu/švercu u aranžmanima vlada Mila Đukanovića i Filipa Vujanovića završile na sivim tržištima a veliki dio profita u privatnim džepovima – čime je Crna Gora teško finansijski oštećena.

  Kao ad hoc radno tijelo Skuštine, Komisija je utemeljena 31. jula 2001, dok je Izvještaj usvojen većinom glasova na 5. sjednici parlamenta 25. jula 2002. godine – koalicija DPS-SDP tada je glasala protiv, ali nije imala većinu, jer su uslovnu podršku manjinskoj Vujanovićevoj vladi, zbog konstelacije oko državno-pravnog statusa Crne Gore, davali poslanici LSCG-a. Komisiju su sačinjavali poslanici: predsjednik Vuksan Simonović (SNP), članovi Predrag Popović (NS), Miroslav Vicković (LSCG), Novak Radulović (SNS). Članovi Radivoje Nikčević (DPS), Borislav Banović (SDP) i Ferhat Dinoša (DUA) su napuštili Komisiju.

  Tokom svog rada, Komisija je, službenim putem, pribavila, uz raznovrsne opstrukcije, dio dokumentacije od državnih organa ili preduzeća o tranzitu ili švercu duvana, kako ko voli. A najbitnije, potvrđeni su – na bazi dokumenata – mnogi, iako ne svi, veoma važni navodi iz serijala Nacionala, što ne umanjuje takođe tačne tvrdnje da je slučaj korišćen od prosrpske opozicije i krugova iz Srbije i za pokušaj osujećenja crnogorske nezavisnosti.

  Upoređujući dokumentaciju o prometu cigareta, Komisija je zaključila da je „očigledno jedan značajan broj brodova natovarenih cigaretama ušao u Luku Bar ilegalno, bez prijave Carini i Lučkoj kapetaniji, ili bez prijave jednom ili drugom subjektu, odnosno van carinskog područja i da su ogromne količine cigareta završile na sivom tržištu”.

  Kontradiktornost pribavljene „duvanske” dokumentacije, na primjer, ogleda u tome da je Uprava carina Crne Gore tvrdila da su od 18. avgusta 1999. do 26. septembra 2001. u Luku Bar uplovila 103 broda sa cigaretama, dok je Lučka kapetanija izvjestila da u istom periodu nije bilo niti jednog tovara sa cigaretama kao isključivim teretom. Lučka kapetanija je informisala Komisiju: „Dolazak takvih brodova Lučka kapetanija nije mogla evidentirati, jer nijesu prijavljeni na uobičajen, zakonit način”.

  Tadašnja Savezna uprava za kontrolu letova iz Beograda je dostavila podatke da je od decembra 1995. do maja 1998. godine evidentirano ukupno 433 kargo leta avionima tipa Iljušin-76, AM-12 i drugih sa cigaretama kao iskrcanim teretom na Aerodrom Golubovci. Iz Uprave carina Crne Gore – koja je bila pod nadzorom Ministarstva finansija narečenog Ivaniševića – Komisija nije dobila niti jedan dokument o izvršenoj carinskoj evidenciji tih cigareta.

  Nacional je, preko tvrdnji iz intervjua Srećka Kestnera, eks Podgoričanina, bivšeg ortaka Stanka Subotića, objavio da su na Golubovce od marta do septembra 1994. Iljušini-76 slećeli najmanje 154 puta isporučivši oko 3.000 kartona cigareta po letu. Pod pratnjom MUP-a Crne Gore, cigarete su potom transportovane u skladišta državnog preduzeća Zetatrans a.d. Odatle ih preuzimanju izvjesni Italijani, sa urednim turističkim vizama koje im je izdala crnogorska policija. Ti benevolentni turisti, ili mafijaši – pripadnici zloglasne Svete ujedinjene krune, opet kako ko voli, plaćali su, navodno, ukupno tri miliona USD mjesečno Vladi Mila Đukanovića za oko 100.000 kartona; kada su preuzimali više, morali su doplaćivati, 30 USD po kartonu. Italijani su zatim cigarete iz crnogorskih luka gliserima ilegalno izvozili u domovinu, itd.

  Iz Zetatransa su Komisiji dostavili dokumentaciju da su se bavili „legalnim poslom”, na način da su tranzit obavljali preko Luke Bar, a manjim dijelom preko Luke Zelenika i Luke Kotor. Uprava carina Crne Gore, međutim, negirala je tvrdnje da se preko Luke Zelenika i Luke Kotor prometovalo cigaretama. Neko je lagao: Zetatrans ili Uprava carina?

  Oko uloge Zetatransa – čiju je nekretninu u centru Podgorice nedavno preuzeo DPS – Miroslav Ivanišević je obavijestio Komisiju da je to preduzeće imalo ugovor o poslovnoj saradnji sa Ministarstvom finansija, koje je po osnovu tranzita duvana 1996 – 2001. prihodovalo 216 miliona USD. No, ispostavilo se da je Zetatrans u tranzitu/šveru bio zapravo poslovna jedinica firme MTT, što je akronim za Montenegro tabak tranzit. Tadašnji direktor Zetatransa Žarko Marković je potvrdio pisanje Nacionala o nadređenoj ulozi MTT-a. Izvjesto je Komisiju da je od juna 1996. njegovo preduzeće „radilo po instrukcijama firme MTT”. Direktor i koordinator MTT-a su bili Veselin Barović i Branko Vujošević.

  MTT je početkom 1996. osnovala SDB (Služba državne bezbjednosti, sadašnja ANB) preko svog funkcionera Ranka Kaluđerovića, na prijedlog Vukašina Maraša, šefa tajne službe, a uz „saglasnost tadašnjeg premijera Đukanovića”. To je tvrdnja Kaluđerovića koju je saopštio Komisiji. On je svjedočio da mu je na sastanku kod Đukanovića rečeno da će se komercijalom MTT-a baviti narečeni Barović i Vujošević, dok on ima zadatak da „prati i kontroliše bezbjednosne aspekte ovog posla”.

  Što se Veselina Barovića tiče, on je priznao samo da je od maja 1996. do 1998. bio zaposlen u MTT-u. „Tvrdim da se MTT i ja lično, nikada nijesmo bavili tranzitom cigareta”, izjavio je Komisiji. Demantovan je iz Zetatransa, naknadno dostavljenim instrukcijama – kopijama telefaks poruka – koje su im iz MTT-a slali a odnose se na obavezno postupanje sa dopremljenim cigaretama iz 1996. i 1997. godine.

  Ko je sve i po kojem osnovu ubirao fantastične profite? Komisija je potvrdila pisanje Nacionala da je SDB duboko infiltrirana u posao sa cigaretama. U jednom dopisu Komisiji Andrija Jovićević, ministar unutrašnjih poslova, navodi da je SDB od 23. aprila do 12. jula 1996. prihodovala 636.110 DEM (njemačkih maraka). Koliko je SDB ukupno prihodovala od 1996 do 2000. godine, ostala je službena tajna, jer se Jovićević na tu temu više nije oglašavao. Još važnije, nikada nije objašnjeno po kojem je zakonskom osnovu SDB uopšte „naplaćivala taksu”?

  I tim povodom se oglasio Miroslav Ivanišević. Informisao je Komisiju „da su određeni korisnici budžeta RCG do 2000. godine imali mogućnost da autonomno prikupljaju sopstvene prihode”. Komisija je izračunala da je SDB za period 1996 – 2000. „prihodovala” najmanje oko 14,2 miliona DEM i zaključila da „takav način prikupljanja ‘sopstvenih prihoda’, bez bilo kakvog pravnog osnova i bez iskazivanja tih prihoda u budžetu, predstavlja kršenje zakona i pravnog poretka Crne Gore”.

  No, glavni profit nije odlazio tajnoj službi. Tadašnji potpredsjednik Vujanovićeve vlade, Žarko Rakčević, izašao je u javnost sa šokantnim podacima. On je 19. oktobra 2001. u Vijestima kazao da je Vladi uputio dvije informacije o zastrašujuće velikom nelegalnom tržištu cigareta, sa ocjenama da budžet po tom osnovu gubi 40-50 miliona DEM godišnje, da je suzbijanje ograničeno zbog „velikog interesa organizovanog kriminala” i da „krivicu što sivo tržište još nije suzbijeno snose i pojedinci u državnom aparatu”. Komisija nije od Vujanovićeve vlade dobila dvije pomenute Rakčevićeve informacije.

  Što se Stanka Subotića tiče, on je 1994. u Privrednom sudu u Podgorici registrovao (Rješenjem Br.Fi-2464/1) poslovnu jedinicu svoje firme Mia iz Uba. Carinarnica Podgorica je 1995. odobrila da Mia otvori centralno skladište a Carinarnica Bar da ista firma otvori fri-šop na Gatu V Luke Bar.

  Prijatelji ili kumovi Mila Đukanovića, Dušan Ban i Željko Mihajlović, dokumentovala je Komisija, baš kao što je Nacional pisao, radili su u firmi Mia, preregistrovanoj na D-Trejd. Subotićev partner Srećko Kestner je Nacionalu kazao da su Ban i Mihajlović imali zaduženje da ,,ubiraju velike procente” i za Mila Đukanovića. ,,I to u gotovini; doslovno u torbama”, kazao je.

  Koliki se novac tih godina valjao oko Subotića i Đukanovića? Kestner je tvrdio da je i njemu nemoguće procijeniti: ,,Pogriješiću za pedesetak miliona”.

  http://www.monitor.co.me/index.php?option=com_content&view=article&id=3375:kako-ukloniti-duvanske-tragove&catid=107:broj-949-950&Itemid=1396

  • Sve što priča Fijip je istina. Bilo je nemoguće ovaj tranzit obavljati brodom, jer na brodu može da stane 20 tona, na gliseru 500 kg cigareta bez akciznih markica. To je brod činilo neisplativim prevoznim sredstvom u ovom poslu. Inače, istina je i da je vojska sabotirala šverc samo da bi zasutavila biznis Milu a omogućila ga Marku. Zato su se Milo i Mira i posvađali a Slobo nije mogao da izda svoju suprugu (i sina) pa se okomio na svog najdražeg đaka. Tako je rođen san o obnovi nezavisnosti u DPS-u, a 150.000 tvrdih bjelaša koji glasaju za ovu pariju po difoltu, pretvoreno u ljute zelenaše.

   • @Neon
    “150.000 tvrdih bjelaša koji glasaju za ovu pariju po difoltu, pretvoreno u ljute zelenaše,”
    čitat citat!:)

  • okreni konacno plocu says:

   to je dakle neon, nova-stara platforma df…vrlo zanimljivo…150 000 bjelasa pretvorenih u zelenase…drzava napravljena zbog svercerskih interesa…njih 150 000 plus zajedno sa vrhom dps-a…sve sverceri i njihove sluge…itd…dobro ste ih uspjeli prebrojati, samo jos da dokazete sve to na naucnoj bazi…kojim metodama i to…a ti si neon bjelas koji se nije dao preobraziti u zelenasa, je li tako?…odatle taj visak moralnosti kod tebe?…kako je kostunica ovih dana ?…sto radi?…a amfilohije ima li koju novu mantru?…mislis da su sve one crnogorske zastave koje su se razvile u zgradi vlade u prvom i drugom krugu predsjednickih izbora 97. maslo udbe i svercera a ne spontanog oslobadjanja energije crnogorske suverenosti?…vjerujes da je ono gromoglasno e viva tih noci bila namjestaljka?…

   • okreni konacno plocu says:

    i rezultat montenegro-england 1:1 je namjestaljka… samo da nadjes jos saptaca na vrijeme i eto love…vjerovatno i to radi udba…

   • okreni konacno plocu,

    crnogorska nezavisnost, hm, da kada se skine vrhuska, do tada mi nismo nezavisni, tada pamjat u glavu, dobro sa svima, a sve najbolje sebi(Crnoj Gori), a ne tim 97-sedmasima, koji su nepun mandat prije toga barjacili i huskali na Dubrovnik, i sto sve ne nisu radili, prije i poslije. Kapiram tvoju misiju da ovdje zastupas takav stav, ali prevara da su kriminalci dobri zbog nekih drugih, vecih i svetih stvari vise nece proci!

   • Dobro ih nijesu pobrkali sa albanskim barjacima posto su imali taj obicaj ali izgleda da je taj koji ih je donio i odredio da se eviva pjeva dobro nagledao i naslusao mitinga i pjesme Liberala!!!!)) Ili mozda je taman neko iz Monitora po naredjenju Miska profiterka ih donio pa poceo pjesmu jer je imao iskustva u mitinzima Liberala koje su tako posle zlocinacki ubili zajedno sa MAFIJOM!))) Toliko.

    xaxaxaxaxa xaxaxaxaxa xa x axaxaxaxaxax

   • Kakve veze im DF s ovim? I država? Pričamo o Milu i glasačima DPS-a. Okrenuli su ploču kad je Marko malo htio da švercuje. To su fakti. Imam u familiji dosta primjeraka DPS glasača koji su bili za demokratsku Crnu Goru u demokratskoj Jugoslaviji sve dok Mikaš nije rekao “DOOOOSTA”.
    Mikaševe izjave o premještanju toka Neretve i euforija koja je vladala zbog toga su primjer te svijesti

   • okreni konacno plocu says:

    negros, premlad si da bi se i ti nasao te 97. u zgradi vlade…zato samo umijes da bacas bombe, postavljas mine i cerekas se glupavo…astrix, ne bas…zasto tako crno -bijelo?!…zastupam srednju poziciju, kao onu iz bajagine pjesme, nemoj biti u sredini jer ces biti u manjini…tako gromoglasan e viva ne izlazi iz grla udbe i svercera vec iz srca…a ono sto je iz srca nikada ne laze…politika u cg je slijedila dogadjaje a ne obratno…a politicari su htjeli da naplate svoje usluge…pa su malo zalutali u ilegalu dok ilegala nije postala legala…itd…

   • okreni konacno plocu says:

    to neon, nema veze sa cinjenicama…kakav marko i preuzimanje trzista?!…sukob u dps-u je bio zato sto je premijer uzeo vise vlasti u svoje ruke nego sto je to bilo po volji predsjedniku drzave…pa je predsjednik ukapirao da nema nikakvu kontrolu nad drzavnim poslovima a usput spoznao bogacenje pojedinaca kao posljedicu tih poslova…a tamo gdje su velike pare tamo je i moc…a i premijer je mnogo volio one pjesme o kralju nikoli pa mu se nije bilo vjerovati…pa vektra…ono, imas partiju a nemas moc…ne budi smijesan sa markom i i mirom…nije milo rekao dosta nego pametno pridrzavao rucnu dok su ga njegovi u partiji odozdo bodrili, ajde ,ajde ,milo, ne oklijevaj milo nego se okreni za cg…i bi tako…neon, jesi li razmisljao o tome da bavljenje politikom nije najbolji izbor za tebe?…

   • OKP, ovo da je “Milo pametno pridržavao ručnu i da su ga odozdo podržavali ajde Milo ne oklijevaj, okreni za CG”, to je verzija Miška Vukovića koja je postala i službena. Uključujući i onu o švercovanju zarad opštih interesa. Ti si i tu naveo. Sad je potpuno jasna ona tvoja opaska o pobjedi indipendista i opozicije u Nikšiću :)))

    By the way, ja se ne bavim politikom. Samo se malo zajebavam na političke teme, uglavnom uživajući u razotkrivanju efekata mas hipnoze prevaranta-profitera.
    PS
    Ne znam kako je Amfilohije, ja podržavam Artemija :))) a s Koštunicom sam zamrzao prijateljstvo odkako je otkriveno da je ubio Duška Jovanovića i bio spirittuns movens atentata na Đinđića.

   • okreni konacno plocu says:

    ti se neon, zajebavas ali i to radis bez mnogo smisla…nije to verzija miskova nego fakti o onome sto se desavalo na terenu…samo nagadjas iz sestog rova…primakni se malo naprijed da mogu da ti sapucem da niko ne cuje…

   • Ne mogu da ti se primaknem OKP, jer ne silazim na bojište. Slobodni sam strijelac, snajperišem za svoju dušu. Ponekad skinem nekog s vaše, ponekad nekog s druge strane fronta. Kako mi ko da prostora. Nakon svakog pogotka, osjećam se kao Robin Hud.
    A o faktima… čuj, ti vaši fakti iz “prvog rova” su mi dobro poznati. Interesuje me samo gdje čuvate tolike kosture?

   • okreni konacno plocu says:

    a gdje vidis u mojoj verziji neku olaksavujucu okolnost za vlast?… da te obavijestim sa moje strane nisi nikoga skinuo…tu sam…sam kao i na pocetku…ona moja opaska je bila tacna ali vise nije…opet su tamo independisti pobijedili ali bez pozitivne koja je ispala zbog draga koji nije htio sa unionistima…easy as that…a ti trazi zavjeru i pucaj po zavjerenicima…dobro je sto smo i dovde stigli kakvi su nam vlast i opozicija…posebno opozicija…

   • OKP, ja to zbog ovog tvog o rovu. Ima, dakle, neke osnove u mojoj primjedbi, za raziku od tvog imputiranja Amfilohija (pa i Koštunice, mada su mi neki ljudi iz DSS prijatelji).

   • okreni konacno plocu says:

    neon, bilo je tu i svercovanja zbog privatnih interesa…a sto je opsti interes ako ne zbir pojedinacnih, privatnih interesa…pa koga je bilo, bilo je a koga nije bilo bez njega se moglo…startne pozicije su bile otvorene i dozvoljene za svakog…nista cega nije bilo u nasoj blizoj i daljoj istoriji…sekula ce to da potvrdi…

   • okreni konacno plocu says:

    a zasto sam te stavio u drustvo dss i amfilohija?…zbog ortodoxije…ali to je nemoguce objasniti onome ko do sada nije shvatio…

 7. I funkcioneri jebu?
  jel kceri?
  jes majko.
  e pa uci kceri, pa da mi I ti budes fukcioner!

  kolicina nemorala I laznog morala je neizmjerljiva I neizmjerno stetnija od materijalnih neprilika.

  • @laufer a kako onoj mrcenici koju je handrio doticni nijesu zasmetale njegove smrdeljave carape,mada zbog dzipa koji joj je kupio mora i to da istrpi sirotica

   • nemam pojma, samo znam da je on iz drugog kruga I pun je ko sis. kako je tesko placate alimentacije ovima iz prvog kruga, mos misit.

 8. Evo ova mrenica danas objasni u novine kako joj je placao 3-4 iljade evrica mjesecno od plate od 1700evrica. Ja hudinija majko moja mila. Dvije strancie je napunila bljuvotinama a kako je plakao u Bariju optizujuci Mila i ekipu te kako ovo resto parica sto mu se nadje stize sa svicarskog racunscica za crne dane.

 9. DAN:

  “Ђукић Ивановић тврди да је више година с Иванишевићем била у емотивној вези и да је прије двије године из те везе рођено дијете. Сада стрепи од судског процеса који је Иванишевић покренуо за оспоравање очинства јер је убијеђена да су судије поткупљене и да ће радити у Иванишевићеву корист.

  Наравно да има рачуне у Швајцарској. Да сам ћутала, да сам порицала све што се десило, можда бих и ја добила нешто новца из Швајцарске. Нијесам хтјела, а његови наводи да га рекетирам су апсолутна неистина – рекла је Ђукић Ивановић која је „Дану” јуче доставила документ којим се Мирослав Иванишевић обавезао да мјесечно плаћа 3.000 еура алиментације.

  Доставила нам је и план отплате лизинга за возило марке „ленд ровер” ЕВОК, произведено 2011. године, а мјесечна рата је 1.062,35 еура. Она тври да је све са НЛБ лизинг урађено мимо њеног знања и да је у питању тешка злоупотреба у режији Иванишевића.

  Навела је да су јој у НЛБ-у рекли како Иванишевић као жирант измирује све обавезе.

  Простим сабирањем ових трошкова долази се до закључка да је Иванишевић мјесечно трошио 4.062,35 еура само на плаћање обавеза према НЛБ и Весни Ђукић Ивановић. Увидом у имовински картон, који је 2012. године доставио Комисији за спречавање сукоба интереса, уочава се да је његова плата 1.714, 28 еура.

  Нема података ни о каквим кредитима и лизингу. Све и да се урачунају приходи његове супруге Дубравке (висина мјесечне зараде од 1.320 еура и давање породичне зграде под закуп у висини од 250 еура мјесечно), он нема ни приближно прихода да би платио дуг од 4.062,35 еура. Из тога јасно произилази да је предсједник Сената ДРИ дао потпуно нетачне податке Комисији за спречавање сукоба интереса.

  Весна Ђукић Ивановић изнијела је тешке оитужбе на рачун бившег министра финансија, истичући да је током година које је провела с њим сазнала да има рачуне на банкама у Швајцарској. Навела је да он то очито крије од државних органа. Нагласила је да све што је рекла „Дану” може да понови пред правосудним органима у сваком тренутку, ако буде потребно, и да је спремна да им уступи документацију и доказе које посједује.”

  • PLUS HEROIN, MARIHUANA, ALKOHOL, NAFTA, AUTA I NAPOKON LICNE PLANTAZE KOKE!! Imaju para toliko da kupuju izbore svako nedjelju dana a ne svake cetiri godine!! I dan danas kad vidim dzibera po lokala kako pije viski, a ne zna nesretnik da se to pravi po kada po zeti i albaniji i da bukvalno nema veze sa vezom sa pravim viskijem!!!)) Radi toga Mileta pije iskljuciv0 Civas 21, a biznismeni konjak xo koji neuki konobari bez obzira koje doba dana ili noci im sluze strogo grijani sa kavom, a krelci zanacajno degustiraju!!))
   A dje jadan ako ikad docekamo da pane rezim trazice Crnogorci proporcionalnu zastupljsnost u administraciji!!!))) Klasican genocid nad Crnogorcima ce da se desi bez ijednog mrtvog!!))))

   • Negross, čini li ti se da se ovo privatna država pretvorila u kuću Velikog brata? I ja sumnjam da je ovo V-Đ. postavila. Kanda Mikaš uz pomoć Dugouška šalje poruku svojim slugama: da ste mi poslušni i mirni kao bubice, da vam se ne bih **** u živote.

   • Ja ti garantujem,a znam ti iz prve ruke da ih Mileta bije, MINOSTROLOGE, UPRAVOLOGE, AGENCIJALOGE!!! Ja bih prije rekao Farmu samo sto smo mi stokA!!
    nE VJERUJEM, UOPSTE JE POZNATO STO MOZE BJESNA ZENA DA URADI!!
    zANJU ONI DOBRO STA IH CEKA AKO PISNE KO, IPAK SU IM DJECA PO BJELOM SVJETU NA STUDIJE!!

 10. Bogami je ova MUCENICA dobro i TRANSPARENTNO ulozila svoju rabotu a ja sa zavrsenim fakultetom ne mogu vise od 400 E

  • Daj je na licitaciju pa ko da vishe. Nikad se ne zna, mozda je prodash za 500 e ako nije dotrajala.
   Mene interesuje ima li ona Djukic Ivankovic zamalo Ivanishevic prirodne zube i sike kad je zaradila preko iljadu.

 11. Kad Moraca pere SVIJETLE CRNOGORSKO-SRPSKE OBRAZE,
  ni ronioci ne mogu naci utopljenika,
  a ja sam uzdrman kao AGNOSTIK, jer vidim da ima BOGA,
  da je koliko MACKA,
  opra je TALIJANSKI OBRAZ, ali ovaj DOMACI ne moze ni MORACA OPRAT,
  u Dansku su kaznili BENDTNERA NIKLASA, sa 6 mjesci zabrane igranja za NACIJONALNI TIM, jer je mrtav pjan vozio u suprotnom pravcu u jednosmjernoj ulici,
  u Italiji biraju je:aca Berluskonija, mi USTAVOLOMCA FILIPA TRECEG-NEJAKOG, NJEMCI HITLERA, NORVEZANI KVIZLINGA, NIKO NIKOGA NE NAGRDI, KAO NARODI SAMI SEBE.

 12. okreni konacno plocu kaže:
  28. Mart 2013. – 17:00 u 5:00 pm
  ti se neon, zajebavas ali i to radis bez mnogo smisla…nije to verzija miskova nego fakti o onome sto se desavalo na terenu…samo nagadjas iz sestog rova…primakni se malo naprijed da mogu da ti sapucem da niko ne cuje…

  Primakni se ti njemu bliže…neonska svjetlost ne prži krila.

 13. e lele zadovijek, do cega je doslo, da kurveari I kurve iz moralnih razloga spasavaju drzavne agencije I buducnost drzave.
  ako bi svako musko I zensko u crnoj gori koje se kurva, a u drzavnoj je sluzbi, dkel, sluzbi nad sluzbama, iz moralnih pobuda dalo ostavku na posao, eto 40 000 poslova koje je milo obecao. jedan po jedna, ajmo polako, kupi prnje I kuci, pa se tamo kurvajte, a posao za mlade I nove prvoborce. ajmo!
  ja vi jemac, postenijega naroda na kuglu zemaljsku nebi bilo da im se zaprijeti gubitak posla ako se budu kurvali/ krali/ lagali I kroz dva do pet primjera da se to sprovede.

 14. Jes, Laufer! Fali jedan lažni car Šćepan mali:))

  • imamo mi bibi dosta laznih I kvazi I arhi za izvoz, treba nam jedna druzina od dvadesetak normalnih I dobronamjernih predvodnika, garantujem da bi za dvadeset godina doveli stvari na mjesto I stvorili pretpostavke da se pise cijela knjiga primjera cojstva I pregalastva.

  • ej, zaboravila si da me oslovis sa druze, znaci posla nema od tvoje istrajnosti? ;)

 15. Eto, nekad me volja da kažem Laufer, nekad druže Laufer, nekad gospodine Laufer…
  to si uvijek Ti :)

 16. Znamo da u Crnoj Gori ljudi nemaju mozga, ali šta mislite o tome da li je ovaj narod malo nimfomanski? Kao što reče već gore navedeni M.I.:”Jesi li ti malo nimfomanka?” Moje je mišljenje da nam je narod nimfomanski. Ne zbog toga što mu ga svi zabijaju, već zbog toga što ga više i ne osjeća. Zbog toga što nam neko prodaje žvake o integracijama,EU,boljem životu, zlatnim brdima,a ustvari nas karinja. Dokle smo mi stigli, kada nas i ovaj tip sa onim čudnim čarapama i gaćama do koljena, krdža za 250 tisuća evra i plus Land Rover za V.Đ. kompletiran sa stanom u Vektri i ko zna čim još. Stavljamo se na stranu M.I ili V.Đ, žaleći D.I. , gledajući uz to razne bolesti na televiziji,pedofiliju,gejiju i ostalu karačinu po raznim Farmama. Jeste da je nikada nijesmo imali u istoriji, ali prijeko nam je potrebna giljotina,javna u svakom gradu, pa ko se klepeta u državnim ustanovama ili zabušava na državnim poslovima, okinuti mu javno glavu i gore i dolje. Veliki ljubitelj pjevačice sa dvije zamjenice, Milonja čudesni treba da bude prvi. Okinimo mu kitu i bacimo je mačkama!

 17. Ooo, @lamme goedzak, ovo ti je baš radikalno… ka’ iz Zolinog Žerminala…

 18. Dobro je ova rentirala poslovni 3000e mjesecno to vam je 5000 hlebova!! I sve nema pogace preko ljeba!!

 19. 3000E MJESECNO, 160 SATI RADA MJESECNO ISPADA 18.7E NA SAT!! EKSTRA DA SAM ZNAO I JA BI POL PROMJENIO!!

  • okreni konacno plocu says:

   ne moras da mijenjas pol…

   • Vidis, ja sve mislio da vi iz Pravedne to radite iz zadovoljstva sa zdravim tkivom Dpssdp…

   • okreni konacno plocu says:

    pusti politiku…uzmi lovu dok si mlad i u formi…

   • Kad vidim kakve ste pameti vi stari tacno necu ostariti nikad)) jesi to sad smislio ili si cuo nedje prije…. Ozenjen sam pa ne bi bilo moralno to raditi ako uopste znas sto je to ili si ga i ti naplatio ko tvoji duhovni oci))0xaxaxax xaxaxax xaxaxa xaxaxax xaxaxax axaxaxa xaxaxa xaxaxa

   • okreni konacno plocu says:

    sto ako si ozenjen?…nece ti se poznati nista…a tako si uvijek spreman za salu i vjecno nasmijan…covjece, pa ti si hit…hirurgija je jako napredovala ako ti se nesto desi…mozda ti se posreci..negross, damn the torpedoes, full speed ahead…

   • Chus sta ako sam ozenjen…..A ne moras se bas tako spustati na nas mladalacki nivo, neprijatno mi je, mada ti moram prizanti da ti dobro ide i da je tvoj mladic zadovoljan kad se spustis nize malo))

   • okreni konacno plocu says:

    nista onda…rekoh, da ti dam podrsku u rjesavanju egzistencijalnih problema…ali ti odma krenuo sa niskim udarcima…covjek koji nema humora na svoj racun ja znas sto?…

   • Sad mi je neprijatno, ti stari prljavi,matori starche!!)))))
    Ne hvala, znam da bi volio ali radije cu ostati neegistencijalan, znam da ti to cudno zvuci, da necu ali jebiga vidis da ima jos nenormalnih, bolesnih, sizofrenicara, marginalaca kojima je obraz miliji novca.

    Ne vjerujes mi sigurno, prije zenidbe kad sam titograd sretnem tvoju zenu i zenu Analiticara sto je odje komnetarisao, eura im nijesam !!!))))

    xaxaxaxaxa xaxaxaaxaxa
    xaxaxaxaxaxa xaxaxaxaxax
    xaaxaxaxaxax axaxaxaxaxa xaxaxaxaxaxa xaaxaxaxaxaxax xaaxaxxxaxaxaxax axaxaxaxaxaxaxax

    Nize OKp, NIze OKp….OKP nize!!))))

    Ja poceo sa niskim udarcima, a ti sam prizanjes da si dio toga i da rijesavas egzistenciju kao i tvoji duhovni oci!!))) xaxaxaxaxaxax xaxaxaxa xax a xa x a xa xaxaxaxaxaxaxaxax xaxaxaxa
    Kakav penal od cojeka , PI!!!

   • okreni konacno plocu says:

    eto ko ce o ljudskosti a prica da bi i pol mijenjao samo da zaradi para …negrosse ,negrosse…kome ti takav mozes biti prijatelj osim u cg na koju pljujes……kad si vec odlucio da se kurvas nemoj da mjeris ko ti donosi novac u kucu…i sto bi?… neces da bojkotujes nego i ovaj put da glasas … posljednji put,kazes…

   • Ti izgleda spavas manje od mene ili je ovo prvaa smjena…xax xa x ax axaxaxaxaxaxa
    xaaxaxaxaxax
    Nize, nize, nize……. Kako te uce tvoji duhovni oci, nize Okp, nize, nize.spusti se….. xaxaxaxaxaxaxa
    U ovoj Cnoj Gori treba taman pol da se promjeni ili tako kao ti da bi se rijesila egzistencija…… XAXAXAXAXAXAXA XAXAXAXAXAXAX

   • E, DA KAD SMO KOD IZBORA…ZA KOGA CE GLASATI RADA BOJOVICA OVI STO PODRZASHE. SIGURNO NECE IZLAZITI. SHUKOVIC, STEVO VUCINIC, BLAGOTA ERAKOVIC, SHOK RADOJICIC, BALETTIC I OSTALI NEOVISNI INTELEKTUALCI ZVANI SAVIJACHI!!)))) KAD OVA MOZE IZACI 3000E MJESECNO NE BIH NI JA IZLAZIO DA SAM NA NJIHOVOM MJESTU!!))) XAXAXAXAXAX XAXAXAXAXAXAXAX XAXAXAXAXAXAXAXA XAXAXAXAXA XAXAXAXAXA SICU DOBIJAJU, A OVA PARE MLATI KO LADY ZJAGA!!)))

    SLUSAJ PLJUVACU NA VASU CRNU GORU DOK SAM GOD ODJE I DOK GOD JA PLATU DAVAM TAKVIMA KAO TI I IVANISEVIC I OSTALOJ VLADI!! TO JE I RAZLOG MOGA OSTAJNJA ODJE U MOJOJ CRNOJ GORI!!!))

    NIZE, NIZE, OKP, NIZE….SAD MI JE TEK JASNO POSTO MOJ DRUG PRODAVA KOSMO DISK PA KAZE NAJBOLJE PROLAZI NA VEKTRU I VLADU!!))) NIZE, NIZE, NIZE OKP…XAAXAXAXA XAXAXAXAXAX

   • okreni konacno plocu says:

    uzalud negross vices, drzte lopova…popusio si ga ti sam sebi ovdje pred mnogobrojnom publikom ovoga portala…pokazao si elasticnost svoje kicme…objasnio…ulozio si svoj puni moralni kredo u zagovaranje bojkota i pljuvao po opciji izlaska na izbore a onda polizao to jezero pljuvacke i predlozio perfektnom da se izadje jos ovaj put…samo jos ovaj put…i to javno pod svojim punim imenom i prezimenom…a sad komentarises svoju koleginicu po kicmi koja zaradjuje mnogo vise od tebe mjesecno, cak 4000, i krivo ti je sto i ti nisi u njenoj poziciji jer si zakasnio na vrijeme da promijenis pol…ali pokazao si da ti je kicma sposobna i za vece podvige… i bez promjene pola…to je vazno…no, ne znam kako te i zasto onaj neon proglasava za moralnu velicinu…sto ne stavis nik elasticni negross?…ili samo: elasticni…elastique..

   • xaxaxaxax xax axaxaxaxax xaaxaxaxaxa xaaxaxaxa xaaxax………xaxaxaxaxaxaxa xaxaxaxaxax xaxaxa Ko je govorio o pusenju odje, mi se nijesmo razumjeli ocigledno!! xaxaxaxaxaxaxaxaxa Tim se sluzis prljavi matori starche!!)) Vidi se da su te tvoji duhovni oci dobro izdresirali))XAXA A XA XA XAXAXA

    Kako si glup tako, za razliku od tebe ja smijem staviti ime, sad vam je prioritet nacerati bojoktase na bojkot tj odbrANA OPOZICIJE!!) ALBANCI NECE DA GLASAJU PA SU VAM NEZADOVLJNI TRGOVCI LICNIM KARATAMA sto trazite od njih nemoguce da kupuju licne a vise ih nema!!))))) Pa su se sad razleceli da racune placaju za struju, a komsijA Rale policjac vec nabavio drva i to 20m!!!))))

    xaaxaxa xaxaxax xaxaxa Samo je jedna istina na svijetu a to je glupi murkan ostaje uvjek glupi murkan!!!!))xaxaxa xaxaxaxax xaxaxaxaxa xaxaxax

    Ne sjekiraj se SHef te lozi, dobijate izbore!!!!))))

   • okreni konacno plocu says:

    elasticni, jesi li probao da obrises nos prstima sa noge?…

   • NIze Okp, Nize, nize OKP, nize xaxaxa xaxaxaxax xaxaxaxax xaxaxaxaxa xaxaxa xaxaxaxa xaxaxax xaaxaxa xaxaaxaxax axxaxax
    xaxaxaxaxaxaaxa xaxaxaxaxaxax Kako te uce tvoji oci duhovni– nize, nize, nize xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa xaxaxaxaxax
    Matori perverznajku… xaxaxaxa

 20. Ako Lekic kojim slucajem pobijedi na izborima, treba ovoj postenoj gospodji da daju poslanicko mjesto. I sjutra orden zasluga za narod.
  Sto zbori nick ‘meteor’ na Vijestima, “Progovorite Sponzoruse i spasite Crnu Goru. Pokazite da ste veci patriote od ove bahate vlasti.”

  A isto su Pozitivci nenadmasni: “Azra Jasavić uvjerena je da postoji osnov za sumnju u zloupotrebu službenog položaja”

  • Nedoviću,
   da se mrtvi Gandi digne iz groba i bude protivkandidat DPS kandidatu(i da za tog kandidata DPS postavi Šarića, Mićunovića, Butka(jedan od psihičkih bolesnika poznat svim u Podgorici), Batka-monstruma sa Grbavice…, na ovakvim “izborima” nema šanse. Shvati to: kako ti tako i ostali. Zato “ako Lekić kojim sučajem pobjedi…” izbaci iz upotrebe.

 21. OKP, me, nije jasan ta potreba ljudi iz tvog kružoka, da branite Crnu Goru od građana poput Negrosa (pa i mene)? Konačno, ko vam je dao tu licencu, da prosuđujete šta je dobro za državu, ko je štetan po nju itd.
  Ako sam dobro sabrao dostupne informacije, Negros spada u onu rijetku grupu ljudi koji pune budžet iz kojeg se finansiraju DPSDP ljenčuge, kerberi i dupeuvlakači prve familije, a to im se nikako ne vraća. I od moje malenkosti država Crna Gora uglavnom samo prihoduje, pošto platu zarađujem od strane kompanije a trošim je ovdje. Uredno plaćam poreze, ćutim na komunistički lopovluk kojem je moja porodica bez ikakvog razloga bila izložena nakon drugog svjetskog rata dok gledam kako se na djedovoj zemlji bogate kleptokrate, ne uživam nikakvu fizičku i materijalnu zaštitu države…
  I onda tu uleti ekipa poput ove koju promovišeš da mi udara standarde domobranstva!? Ajde!
  Ne vidim nijedan jedini razlog što bi se ta grupa osjećala elitom. Niti ijedno demokratsko načelo na osnovu kojeg bi mogla da licencira ko je patriota a ko izdajnik. Zato bi, kao pripadnik “old school” mogao malo da se suzdržiš kada etiketiraš.

  • “u stranoj kompaniji”, u poslednji čas sam odustao da napišem za koga radim pa mi pobježe :)

  • okreni konacno plocu says:

   kojim konkretno recenicama neon, branim cg od negrossa i tebe?…shvatam tvoju zalopojku…pokradeni ste pa ste uvrijedjeni…koga ja promovisem i zasto?…posto tvrdis da to radim onda vjerovatno znas i zasto to radim…izvoli pa objasni…a ako me pitas za stav o cg reci cu ti…crnom gorom vlada kultura jednog polusvijeta koja je za svog lidera izabrala svog najboljeg predstavnika…sad se za prijesto cg bori i predstavnik kulture drugog polusvijeta protiv prvog na vlasti…drugim rijecima, pink protiv pinka…s tim sto se bojim da je ovaj drugi pink na steroide ali je kandidat kud i kamo u prednosti u odnosu na prvog koji je na steroidima…pat pozicija ako mene pitas…a ti se pronadji…a posto pretendujes na buduceg ministra unutrasnjih poslova jedno pitanje…sjecas li se afere kad je italijanska policija zaustavila jedan gliser i uhapsila posadu?…sjecas li se ko je intervenisao u korist glisera i posade?…

   • Ovo za steroide ti je dobra primjedba. Ali zamisli Rada Bojovića da je u njihovoj poziciji!? Tu bi trebalo da se potroši mnogo injektivnih anabolika da bi ga doveli u agregatno stanje crnogorskog Mileta Dodika :)
    Mene MUP zanima samo u vladi kojoj ne nedostaje prirodnog testesterona. Bez hormonalnih intervencija kojima su izloženi DPSDP i DFSNPPCG.

    Ne znam ovo za gliser i posadu, Pomagaj.

  • okreni konacno plocu says:

   nisam zaista primijetio da etiketiram…mene vuce intuicija…mozda pomalo provociram, to da….kazu da je umjetnost sva u provokaciji….rade bojovic je najmanje od njih trojice zahvatio od vlasti a pocetkom 90tih je bio antiratna opcija…to ga je i kostalo samo 2000 potpisa…nije dovoljno ambiciozan za predsjednika, nije arhetip……bilo bi dobro za opoziciju da je i on izasao u kampanju…da bi se dobilo na vremenu za drugi krug…ako opozicija nema svijest o tome da su glasovi zapravo dobar proizvod uspjesno prodat i da su glasaci pravedne i pozitivne takodje potencijalni kupci onda je uzalud govoriti…mislio sam da znas za taj slucaj tamo neke 95. , 96. … jedan gliser je zaustavljen i posada se nasla pred zakonom susjedne drzave…interesantno je ko je bio na gliseru…i normalno intervenisao je ambasador da se posada pusti sto je i ucinjeno…ambasador je do tada uzivao visoko postovanje u zemlji domacina gdje su bili vrlo iznenadjeni, zateceni njegovim angazmanom oko pomenutog glisera…no sve to moze biti rekla kazala a ne mora…raspitaj se….

   • okreni konacno plocu says:

    neon, procitaj ovo sto predlaze darko bulatovic pa komentarisi…to za ustav i treceg kandidata…

   • Sve je rekla-kazala OKP, raspitao sam se. Taman ko i ono za Kuoma i Ćakijevu posredničku misiju. Osjetio sam i na svojoj koži kako funkcioniše ta kužina. Kad nemaju ništa, nafiluju. Ako ih uhvatiš u lopovluku, oni upru prstom u tebe i kažu “isti si kao mi”. itd.
    Sad je u svakom smislu kasno za Perovića. Želim mu sve najbolje, ali…

 22. Jedina svjetla tacka su nase sponzoruse u nasoj nam domovini,kada bi one sve progovorile koliko im daju ovi nasi ministri i biznismeni mislim da bi dobro zatrokirala Dps masinerija.Koliko je samo naroda na koljenima doslo ispred ovog Ivanisevica da moli za posao da im zaposli cerku, sina, brata ….gledali su u njega kao u boga, a on jedna obicna nula

  • valjalo bi napravit kursece za postene sponzoruse I za sponzoruse na visokom nivou, postene, naravno, jer uz nedostatak skola za didzejeve, to je jos jedna skola koja nam fali. predlazem da se kraj medicinskog institute u kraljskim barama otvori bar jedno podrucno odjeljenje za sponzoruse- sjever, jer je pristup tematici I ostvarivnjae ciljeva totlano suprotno ovom katunsko-primorskom sponzorisanju. (a I cijene su mnogo bolje kdo vas dolje.)

 23. kurseve, a ne kursece. jebem vam ovaj system gdje se ne moze poporavit napisano, totlano ste tehnosloski nazadni. (ko vam kaze, a ?)

 24. – Izvinjavam se svojoj porodici, građanima Crne Gore i državnim institucijama, zbog neadekvatnog kvaliteta snimka. Iako sam imao najbolje namere svestan sam da snimak ipak nije opravdao očekivanja. Rezolucija je loša, nije dobro kadrirano i što je najgore od svega najzanimljiviji delovi se uopšte ne vide jer je slika zamračena – rekao je Ivanišević.

  http://www.njuz.net/crnogorski-funkcioner-podneo-ostavku-zbog-loseg-kvaliteta-seks-snimka/

 25. Pih, samo vas interesuje senzacionalizam na uštrb profesionalnosti i novinarskog kodeksa. Ugledajte se malo na Analitiku i Antenu M. I uvijek na loptu, nikad ne igrača!!!

  Slučaj Ivanišević: Senzacionalizam na uštrb profesionalnosti?!

  Nakon što je zbog neprikladnih intimnih snimaka objavljenih na Jutjubu, a kasnije od riječi do riječi prenesenih intimnih razgovora u pojedinim medijima, predsjednik Senata Državne revizorske institucije, Miroslav Ivanišević, podnio ostavku na tu funkciju, Antena M je pitala stručnjake iz oblasti medija da li je prilikom izvještavanja narušena granica novinarske profesionalnosti.

  Gordana Borović iz Medijskog savjeta sa samoregulaciju za Antenu M kaže:

  „ Ivanišević jeste osoba koja bila dugi niz godina na odgovornim državnim funkcijama i seksualne afere državnih zvaničnika bile su predmet javnosti i medija u mnogim razvijenim zemljama i ne predstavljaju ništa novo. Ovdje se postavlja pitanje da li je međutim od strane dijela crnogorske štampe pređena granica dobrog ukusa i da li je interes javnosti da zna sve detalje objavljene povodom ovog slučaja. Lično mislim da bi mediji u ovakvim slučajevima morali posebno voditi računa i o ponekoj možda teškoj kolateralnoj šteti koju ovakvim pisanjem mogu izazvati tim prije što je riječ o malom društvu kakvo je crnogorsko. Jasno je da javni funkcioneri moraju snositi posljedice svog javnog i privatnog ponašanja, ali mislim da mi kao novinari treba da sa većom delikatnošću obavještavamo o tome kako ne bismo izazvali posljedice koje nam nijesu ni dužnost a ni pravo da izazivamo.“

  Profesorica Sveučilišta u Zagrebu Gordana Vilović, koja predaje i na smjeru novinarstvo na Fakultetu Političkih nauka u Podgorici, za radio Antena M ocjenjuje da je objavljivanje detalja intimnog razgovora u pojedinim crnogorskim medijima bilo, kako kaže, potpuno nepotrebno te da prelazi granicu dobrog ukusa:

  „Ovo što je napravio list „Dan“ koji pretpostavljam hoće da bude ozbiljan prelazi tu granicu, gdje možemo čak govoriti o opscenosti, jer nema potrebe. Zaista mi se ne čini dobrim da se na taj način šokiraju njihovi čitatelji. Bila je potreba da se kaže, tu nema nikave dvojbe, a li ovo je po meni kad neko leži na podu pa ga još lupaš. I ne radi se više samo o njemu nego o puno ljudi koji su povezani sa njim i koji su potpuno nedužni. Ja njega ne opravdavam, da me ne biste pogrešno razumjeli, treba ukazati na to da je to neprihvatljivo i vjerovatno će se mnogi zamisliti, ne samo u Crnoj Gori nego i šire, da moraju biti drugačiji i da je njihova privatnost potpuno drugačija kada obavljaju neku funkciju u državi. Ja ne mislim da su oni izmislili taj transkript, ali ne znam u čemu je interes javnosti nakon svega.“

  Dugogodišnji novinar Radovan Miljanić kaže da je novo vrijeme donijelo velike slobode – novinarski alat nasušno potreban, ali i, kako kaže, oruđe sa kojim treba znati rukovati:

  „Protivnik sam svih ograničenja i zabrana i podržavam svako temeljno novinarstvo, ali bih se takođe založio za makar neku vrstu samokontrole i mjere. Što se tiče ovog događaja ja tu nemam neki naročit komentar, sve to za mene ima jedan nadasve kisio ukus, ako se o bilo kakvom ukusu i može govoriti. Ja sam tri decenije učio novinare da, žargonski rečeno ne krpe već da pišu, da čuvaju obraz sebi, profesiji i javnosti i da čuvaju dostojanstvo drugima. Sve je to danas u drugi plan gurnula senzacija, a privatnost je za sva vremena poginula, bar ja tako mislim.“

  Profesorica Gordana Vilović napominje:

  „ Novine treba da naprosto znaju koja je granica dobrog ukusa i profesionalnosti, gdje se donosi odluka i kaže se – ne mi ne idemo dalje, ovo je ta granica, izvijestili smo javnost i ona prosuđuje i najgora je osuda javnosti.“

  Na pitanje da li je bilo potrebe za objavljivanjem baš svih intimnih detalja iz razgovora i da li je to u interesu javnosti da zna, Radovan Miljanić kaže:

  „ Mislim da je interes javnosti nametnut upravo takvim pisanjima, javnost proguta ono što joj se ponudi, a šta joj se nudi to najbolje svi znamo i vidimo svakog dana. Protiv sam takvog novinarstva i nijesam pobornik raznih transkripata, senzacija i obrta i igranja sa ljudskim sudbinama. Danas novinarstvo sve više klizi ka tome i tužan sam zbog toga.“

  Gordana Borović poručila je da će Medijski savjet analizirati izvještavanje u ovom slučaju.
  (Antena M)

  http://www.portalanalitika.me/drustvo/vijesti/95630-sluaj-ivanievi-senzacionalizam-na-utrb-profesionalnosti.html

  P.S I mislim da Ministar pravde treba da podnese ostavku jer komentariše sudske procese koji nijesu završeni a to nije profesionalno(Apelacioni sud-slučaj Zavala). Darko, Draško i Bubreško to nikada ne rade. Ni Kusovac.

 26. drugim rijecima, hvala ivanisevicu i njegovoj neudatoj sa dva prezimena ljubavnici sto su jos jednom raskrinkali nemoral njeegovog i naseg naroda i narodnosti, a koji se zore njihovj emotivnoj i nadasve neprofesionalnoj i banradnog vremena muci. to je pravi drzavni sluzbenik, tako treba, a ano! e viva!! monako!!!

 27. aj se majkovicu primakni trafici da da te tri-cetiri kurca napeta i pesest naguzenoh bedevija ne gledaju sa izloga i cekaju da vide kako placas i cime? aj poslji dijete da kupi lunov magnus strip, a da ga vizuelno ne ostetis za sva vremana i napravis porno zavisnika od malih nogu (nogah)? lele nama za ovaj progres i do cega smo napredovali.

 28. Podnošenje ostavke Miroslava Ivaniševića na rukovodeće mjesto državne revizorske institucije, a kao posljedica afere proistekle iz objavljivanja erotskog odnosa sa damom, na radnom mjestu, učinilo je već sada potpuni obrat u crnogorskoj javnosti. Ivanišević je, kaže se po forumima, blogovima i raznoraznim postovima, ” častan i pošten čovjek “. Zaspravo, on je žrtva kriminalaca i zlobnika. Takva maestralna marketinška pirueta kauzalna je posljedica etički unakaženog i nepovratno ojađenog crnogorskog društva, te blatnjave, smrdljive žabokrečine u kojoj dominiraju politički mediokriteti i partijski pajaci. Ivanišević će se, po nalogu Sina Sunca Miločera Prvog Đukanovića, predstavnika Armanija za Crnu Goru i Pink Pantera balkanske krvave krčme, najboljeg košarkaša južno od Morače, skloniti neko vrijeme, tek toliko da prođu predsjednički izbori i đavolji advokat Filip Vujanović ne odnese lagodnu pobjedu u koruptivnom biračkom tijelu, a onda će se taj potentni financijski stručnjak, časno i pošteno, vratiti na svoje partijsko mjesto, opet na visoku državnu funkciju.
  Jer, on je častan i pošten. Cijela priča tako sjajno ide na marketinški mlin eurokrem bande ( one koja pljačka i zagovara ulazak u EU, jer im upravo EU dozvoljava pljačku ), i sto hiljada nekakvih beogradskih Beba taj salto mortale nije moglo smisliti.
  Sve što se dogodi vladaru svih boja, ljudi, ptica i životinja u Crnoj Gori, sve što mu se opasno ili negativno dogodi, on to vješto, u sekundi, okrene u svoju korist.
  Časno i pošteno, svi oni nas jebu u mozak, i sad mi još aplaudiramo Ivaniševiću jer je on, častan i pošten, a dame mu po forumima klicaju jer je erektivno nadaren.
  To je Crna Gora.
  Septička jama.
  Nije, dakle, važno što Ivanišević ne snosi nikakvu odgovornost, on i dalje nije na birou rada, nije isključen iz partije, njega sudovi ne gone zbog trošenja poreskog novca na kancelarijske penetracije, opozicija se ne ujedinjuje jer nju sto milijardi aferaških snimaka ne može ujediniti, oni su homogeni samo u vlastitoj sujeti, frustraciji, gluposti i neznanju.
  Ivanišević jebe časno i pošteno.
  A mi njega i njemu slične plaćamo časno i pošteno.
  Ivaniševiću se brzo diže. Razumljivo, ne živimo u istoj zemlji, njemu je 500 eura dobar-dan-sitnica, njemu se diže jer ima impresivnu kancelariju, dnevnice i aerodrome, funkcije i policijsko – partijsku zaštitu, on je ona vrsta političkog jebača, ona kategorija partijskih pizdeka koji svoje ubačaje obavljaju u ime nacionalno-državnih interesa i sa novcima politički nepismene mase klaustrofobičnih birača svojih jebača.
  Ivanišević nas je, zapravo, svih jebao. U mozak.
  Razvrat je postala društvena obaveza, a naš oportunizam orgazam doživljava u patološki dugom strpljenju, kakvim se mogu pohvaliti još samo Jehovini svjedoci, oni koju vam Kulu stražara utrape čak i onda kad ste sigurni da vam taj časopis nije u rukama.Ova i ovakva vlast može sve, to je aksiom.
  Koliko se to anulira časnom i poštenom ostavkom, prosudite sami.
  Svakom impotentnom vladaru narod se digne kad – tad.

  Blažo Davidović

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: