Street fighter

Kako li će se sada dogovoriti da zajedno izađu iz parlamenta? (javniservis.me)

Sjednica Skupštine prekinuta je nakon žučne rasprave dvojice opozicionara, lidera Nove Andrije Mandića i potpredsjednika SNP-a Vaslija Laloševića, kojoj je prethodilo odbijanje predsjedavajućeg Rifata Rastodera da poslaniku Nove Radojici Živkoviću da riječ.

Fizički kontakt spriječio je Velizar Kaluđerović (SNP), koji je stao ispred Laloševića, ne dozvoljavajući mu da izađe da se obračuna sa Mandićem, koji mu je u plenarnoj sali rekao: “Dođi ovamo, piz.. jedna”.

Povod za svađu bilo je poslaničko pitanje Živkovića, koji je konstatovao da je kandidat za sudiju u Bijelom Polju Mirjana Knežević odbijena jednoglasnom odlukom Sudskog savjeta “samo zato što je srpske nacionalnosti”.

Nakon toga je reagovao Neven Gošović (SNP) koji je i član Sudskog savjeta, ističući da odluka nije bila jednoglasna.

Živković je ponovo tražio riječ da bi pročitao odluku Sudskog savjeta u kojoj se navodi da je odlučeno jednoglasno, ali mu Rastoder nije dozvolio.

“Kolega Živković samo želi da pročita odluku, da ne ispadne da je bilo šta izmislio”, rekao je Mandić.

U trenutku dok je Mandić pravdao zahtjev Živkovića da dobije riječ, Lalošević se sa svog mjesta uključio u raspravu, nakon čega je lider Nove rekao:

“Nemoj mi se puno kočiti, smiri se i popij malo vode”.

Situacija je kulminirala Mandićevim pozivom Laloševića na obračun, što je spriječio Kaluđerović, dok je u holu intervenisalo i skupštinsko obezbjeđenje, koje spriječilo novinare da dođu do poslaničkih klubova Nove i SNP-a.

Vijesti

Comments

 1. Baš čudno…a ličili su na fine ljude. Mislim majmune…ljude.

  • Šele, jeli ti ovo novi nik? Odustao si od Kozak?

   • Nisam Sexy.
    To mi je oduvijek bio br. 1

   • Neko reče uoči izbora u Srbiji da je Dinkić morao da promjeni ime partije da bi ponjupao sve što je iznjupao pod starim imenom.

    Vjerovatno nisam dugo kao ti na js-u pa ne znam šta si sve mlatio. Sjećam se samo da si prdnjavio o narodu iz kojeg si potekao i da si izvrijeđao onu ženu Biljanu bez razloga. Da imam živaca, čitao bi i ovaj tvoj blog. Znao sam naići i na dobre tvoje tekstove. Preletiću i ovo na blogu kad stignem.

 2. Narod iz kog sam potekao teško da je mogao dobiti i 2- od mene. A sa Biljanom je bio nesporazum. Poljubili smo se :)

  • Vanredan se talenat Kozaku ne može osporiti. Drago mi je što je to i Sekula, mada izokola, priznao :)
   Šteta samo što je skrenuo suviše u lijevo… Kad ga je Bilja poljubila, ne treba sumnjati da je čiste duše, uprkos jeziku boljševičkom. Ta je kombinacija moguća, znam to po sebi – i mene ukućani tako pravdaju kad im za Uskrs na “srećan praznik” uzvratim Vaistinu
   “p…e partizanske”.
   Trijanine salonskih četnika, ovo sam ti sa zakašnjenjem čestitao 9. maj.

   • Fala ti Neone.
    I za lijepe riječi i za čestitku.
    9-ti Maj bi svim ljudima trebao biti simbol veličanstvene pobjede nad zlom stranom ljudskog bića.
    BTW, moj stric iz Rusije je bio učesnik bitke za Berlin. Sin kozaka koji je ratovao za cara i buržuje protiv crvenih dvadesetak godina prije i čiji su saborci bili najžešći kvislinzi u drugom svjetskom ratu. Jedan od brojnih koji je sprao ljagu sa kozačkog imena ukaljanog pogrešnom odlukom da učestvuju u akcijama nacističkih falangi protiv sovjetskog naroda.

   • Zločin se uvijek izvija spiralno pa tako treba posmatrati i kozački savez sa nacistima. Zbog toga je bitno prepoznati tačku u kojoj zločin nastaje. Meni je veoma teško da držim taj fokus pa često upadam u “centrifugu”. U tim stanjima trudim se da neprijatelje ne tražim među ljudima koji iskreno vjeruju u ideal koji javno iznose, odnosno da izbjegavam saveznike među onima koji su u promociji ideala prepoznali tržišnu perspektivu.
    Ono što znam o istoriji Kozaka u periodu 1917.-1945. uz pomenutu maksimu, vodi me zaključku da je bilo i očekivano da će veliki broj kozačkih junaka na Berlinskom frontu sprati ljagu s početka rata.
    Tačka našeg ideološkog neruzumijevanja je, čini mi se, u mojoj želji (možda i iracionalnoj) da statusno i poetski konzerviram mit o Kozacima na onaj koji je Gogoglj utemeljio u Taras Buljbi, dok ti sanjaš revoluciju i internacionalu. Moj strah od internacionale je u činjenici da neki Taras, skinut s konja, razoružan i zadužen sa nekim kombajnom ili traktorom, ne bi više bio Taras a to bi kulturološki osiromašilo svijet.
    Eto je storija o Kozacima kao paradigma jednog konzervativnog pogleda na svijet:)

    P.S.
    Piši knjigu o stricu dok ti prostata još trpi stolicu, da ne prođeš kao moj strikan koji je u 60-im shvatio da je zakasnio za karijeru romanopisca iako se prethodno čitav radni vijek spremao za takav finiš :)

   • Đed nije puno ocu pričao o građanskom ratu u Rusiji, posebno insistirajući na tome da tu nema ničeg dobrog da se ispriča. Bio je sav iskidan (bukvalno) od rana koje je dobio od Mađara u Galiciji, što mu je u konačnom spasilo život ali i oduzelo prošlost i porodicu koju je već imao tamo ( tri ćerke i sina)
    Jednom je škrto rekao, kada su se zbrajali junački podvizi ovih i onih, kako su malobrojni crveni kozaci bili dobri makar koliko i njegovi bijeli – ako ne i luđi u hrabrosti iako on sam nije učestvovao u građanskom ratu jer je ostao u sanatorijumu..
    Što se tiče strica, otac ga je bukvalno “našao” početkom sedamdesetih u jednoj melodramatičnoj storiji kada je bio u velikom SSSR-u. Jedini je ličio na đeda, pljunuti on, ovi ostali su ličili na babu Mirčanku. Nije imao pojma na kojoj je strani bio đed jer su njih odmah nakon rata rasuli po Rusiji i sastavila ih je (ruski dio porodice) najstarija sestra tek negdje nakon drugog rata. Bijesna vremena, prepuna zla…

 3. Kriv je Rastoder ……. njega treba degenečiti ……. :)

 4. Da prokomentarišem nešto i na zadatu temu.
  Uzdam se da će i ovaj incident dati vjetar u leđa naporima da se u skupštini najesen desi jedna velika rokada u opozicionim klupama, nakon koje će prenosi iz Parlamenta dobiti formu istinskog spektakla a Milo osjetiti moćnijim nego Slobo onomad kad mu je Pavković javio da je u Buđenovcima skalao F116. Kao što je poznato, Slobo je već sledeće godine zglajznuo. Mileta neće dok mu Vasko i Andrija “rade o glavi”, završavati nijedne izbore ispod 50 a ni preko 52%. To nije dobra kombinacija. Zato je pravi trenutak da umjesto foliranata u skupštinu uđu iskreni oportunisti :)

 5. Djakomo Galanda says:

  I opet su se u parlamentu aktivirali prvi Milovi ljudi. Koga briga za premijerski sat. haha
  Jimmy i Kanny forever.

  • Zajeb'o si se Djakomo ili si malo pomijes'o :)

   Ako mislis na Street Fighter, onda Ryu & Ken,
   ako mislis na Double Dragon, onda Jimmy & Billy.

   Mozemo jos, ako oces :)

   • Djakomo Galanda says:

    Upsala,

    u pravu si covjece. Katastrofalna greska, neoprostiva !!!
    Nisam se dovoljno vratio u proslost.
    Svakako je poruka ista, nepromijenjena.

    First round is yours !!!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.