BILO – NE BILO MILO

Kritičari Demokratske partije socijalista ne nude Crnoj Gori ništa novo. Nudi se još jedna obmana koja hoće Crnu Goru da vrati unatrag, da je vrati u ralje velikodržavnog nacionalizma koji želi da poništi naš državni, nacionalni i kulturni identitet. To nećemo dozvoliti – poručio je Milo Đukanović, na završnoj predizbornoj konvenciji u Herceg Novom.

Đukanović je istakao da politički konkurenti DPS-a pokušavaju „još jednom da prodaju rog za svijeću“ i da „sebe predstave kao autora promjena“. – Ne pomaže što su sa njima u istom kolu lideri navodno nezavisnih medija, a u suštini medija koji su uslužni servisi centara izvan Crne Gore, onih koji se nikad nijesu pomirili sa tim da je Crna Gora država. Ne pomaže to što su im se pridružili, tradicionalno, slijedeći tragična crmnogorska iskustva, neki dojučerašnji Crnogorci.

Ne može se zakamuflirati ni to što im društvo prave nevladine organizacije, a u suštini opozicione partije koje samo kroz lažni status crpe sredstva iz međunarodnih izvora,radeći protiv interesa Crne Gore, a zarad drugih nacionalnih interesa. Ne nude oni Crnoj Gori nimalo ljepšu budućnost, već hoće da je vrate u prošlost, onako kako su orobili ovaj grad 12 godina – kazao je lider DPS-a.

Đukanović, predstavljen kao „državnik i političar pobjedničkog duha“, kazao je da je DPS je uprkos napadima kojima je permanentno izložena na političkoj mapi Crne Gore ,,stabilna, svjesna odgovornosti i spremna da ispuni očekivanja građana.,,

– Kada smo krenuli u pobjedničku kampanju, kazali smo da smo bolje od drugih u stanju da obezbijedimo evropsko lice Herceg-Novom, da napravimo od njega evropsku kapiju Crne Gore prema EU. Nijesmo žurili da sijemo iluzije i obećavamo sve što nam padne na pamet. Govorili smo promišljeno šta je to što će DPS učiniti za dobro Hereg-Novog u naredne četiri godine. Kao ozbiljan politički subjekt, pažljivo smo analizirali prioritete. Svaka vlast mora biti posvećena prioritetno jednom zadatku – poboljšanju kvaliteta života svakog građanina. To mora biti trajna preokupacija svake vlasti i to jeste imperativ DPS-u. Lider najjače političke partije upozorio je da je to “lako kazati i lako je, nakon tako lijepo sročene ideje, upasti u vratolomiju raznih političkih grešaka“.

Vezani članci:

Vječna zublja, vječne pomrčine! (Prvi dio)

Vječna zublja, vječne pomrčine! (Drugi dio)

Vječna zublja, vječne pomrčine! (Treći dio)

Comments

 1. DPS samo mlati praznu slamu, više ni ne obećava kao nekada, jer je čak i njima jasno da ne smiju i nemaju šta više da obećaju jer su svjesni da će na kraju sve ispasti “šipak”.
  Tako i za ove lokalne izbore na primorju, bez ijednog plana, projekta (osim ponavljanja Porta, Luštice…), samo su smlatili sve moguće ministre da mlate po primorju i šklepe po koju dnevnicu i da se slikaju sa tetkicama…i naravno da lignje u Ćatovića mline “iziju po lignju”.

 2. Gotovo je blizi se pocetak kraja. Poceo je kao Slobo Milosevic!! Nevjerovatno ali istinito.Hvata se za zadnju slamku izmisljenih neprijatelja.Nema sto,gotov je!!!

 3. Oce li se vise razvedravat iznad Crnje Gore?

 4. Kad DPS jednom padne sa vlasti, i ako Bog da , bude izrečena zabrana rada partije zbog huškanja na rat, nacionalizma, ekonomskog i moralnog uništenja Crne Gore, a Milo Đukoanović završi u zatvor(đe mu je mjesto) ili u izbjeglištvo, budite sigurni da će se sva Crna Gora kleti da nikada nije glasala DPS niti voljela Đukanovića.

  • Dragi Zippe, nece biti potrebna zabrana dps-a. Oni ce se sami ugasiti, to ce biti bjezanija epskih razmjera, a nemoj ni da sumnjas da ce se ti kleti da nikad nisu glasali za dps.

 5. Komentar mjeseca

  Plannco Wallach S. :
  “Građani Crne Gore prave razliku izmedju REŽIMA i DRŽAVE. Stanovnici Crne Gore misle da je to isto”

  Brancode, jedan dobronamjeran savjet. Ukini rubriku Komentar mjeseca ukoliko želiš portal promovisati kao opozicioni, građanski i intelektualni. Često urednik, odnosno ti, u ovu rubriku ubacuje komentare koji nas na momente dovedu u zabludu da smo ušli na sajt Pobjede ili CKL-a. U društvu se već duže vrijeme kreira jedna izopačena skala vrijednosti zasnovana na zatrpavanju građana budalaštinama o svetosti DRŽAVE, HIMNE ili ZASTAVE i neophodnosti poštovanja tih totema. Radi se o trovanju ljudskog uma na sličan način kao što je to radila svojevremeno Musolinijeva propagandna mašinerija. Problem sa ovom propagandom je taj što dodatno otuđuje ionako otuđenog čovjeka i ostavlja trajne posledice po njegovo mentalno zdravlje. U emisiji Seada Sadikovića koju ste djelimično prenijeli, čovjek se sve vrijeme, bez ikakve potrebe, kune kako voli svoju DRŽAVU Crnu Goru. Izvjesni Svetozar Jovićević, fizičkog izgleda kao iz Gogoljevog pera, kaže kako je najveća vrijednost prethodnih protesta to što su govornici mnogo puta ponovili “naša DRŽAVA Crna Gora”. Radnici koji godinu i po nisu primali platu svakodnevno ispred zgrada Skupštine i Vlade traže svoja prava dodajući pritom kako vole svoju DRŽAVU Crnu Goru. Hoću reći da je na javnoj sceni zavladala jedna zaglupljivačka matrica i da je se treba osloboditi što prije. Posebno zbog toga što su ovakve “vrijednosti” istisnule neke druge čega smo svakodnevno svjedoci. Treba ljude reedukovati u pogledu vrijednosti a ne promovisati glupost citirajući nekog blanko-Ekrema. Treba ljudima reći tu bolnu istinu da građanin stvara državu a ne obrnuto. Treba im slomiti srce i reći kako država treba da služi građaninu a ne on njoj. Da je treba remontovati ako ne služi potrebama građanina. Da je himna samo šačica nota a zastava parče tkanine. Znam da Brancode trenutno robuje sljepilu koje se zove ideološko crnogorstvo i da će proces otriježnjenja biti bolan ali zato sam ja tu kao specijalista uvijek spreman da pomognem. Naravno, pomoć sam spreman pružiti i gospodi Tajoviću i Jankoviću, iako su oni teži slučajevi. Ovi “nenacionalni elementi” kao što su Planko i Kozak su po tom pitanju odavno izgubljen slučaj iz specifičnih razloga o kojima ne bih ovom prilikom.

  • Plannco Wallach S. says:

   DRZAVA je nashe zajednichko dobro, vlasnishtvo svih drzavljana. DRZAVA je toliko vazna kolika obezbjedjuje ZAJEDNICKI DOGOVOR i sigurnost da ne zaspish u jednoj a razbudish se u drugoj drzavi u kojoj nemash definisan status gradjanina, nego imash status podstanara.

   inache je Planko za vas izmislio GRADJANSTVO, ali uzalud, jer lutate ka guske kroz maglu. ja mogu da se kladim da van Pozicije i Opozicije i nekoliko interesnih klanova sva “gradjanska crna gora” sa sve svojim internetskim ideolozima moze da stane u jedan osrednji publik – WC.

  • A sto cu ja Sekula kad mi je Crna Gora milija no majka? Klasicni sam crnogorski bot, tu nema rasprave. A kad vec nudis pomoc, pristajem na to, pisi mi na blog, mogu ti dati mail adresu, kontakt telefon, sto god oces. Taman procitaj tekst, mozda nam obojici pomogne:

   http://brancode.wordpress.com/2011/05/11/kompjuterski-prirucnik-za-pocetnike-racunar/

   p.s. Plannco, ne zamjeri sto te uvijek ne citam, malo su mi teski tvoji komentari. Ovaj izdvojeni komentar je OK, ali nista specijalno. Da sam ja birao komentar mjeseca, ne bi ovaj nikad stavio. Ali evo Sekula veli da jesam. Moguce, ali se nesto ne sjecam :)

 6. DPS ce, nadam se uskoro, nestati-istrunuti kao pokvarena roba, ali ne treba dozvoliti da nekaznjeno prodju sve karike (is)tog lanca – od krupnih saucesnika u ,,poslovima” do poltrona svih profila i generacija. Nekako se cudno provlaci teza u javnosti o cg rjesenju – odlasku samo Shefa i najblize ekipe oko njega, a zapostavjaju sitni ,,srafovi” iz DPSDP masinerije (a i formalne opozicije ovakve kakva je – naopaka i stetna), kao i tupasti eksponirani poltroni (dekor saucesnici), agitatori, mutavi (oni sto pod izgovorom da ih ne interesuje politika glasaju ili se precutno solidarisu sa rezimom) itd. Kad kazem kazna, onda mislim i na pokretanje postupaka, oduzimanje imovine, a malim ,,misevima” – poltronima i glasacima oduzimanje statusa gradjanina, makar simbolicki.

  • Ovo u Tivtu što je rekao je više nego žalosno, u 21-om vijeku jedan bivši premijer ima obraza reći da treba novine,civilni sektor i sl. hapsiti…jer pokušavaju iznijeti istinu o kriminalu,korupciji,privatizaciji, na kojima su on i njegovi podanici stekli milione preko leđa ovog bespomoćnog naroda. Bruka.

 7. Milo je nešto ljutkast itros.
  Nije mi lako kritikovati tu crnogorsku veličinu; ipak je on Milo sa velikim, najvećim M, a ja običan skriboman iz zasjede, ipak se usuđujem zavjerenički zamijetiti kako je crnogorska veličina preoštro reagovala i predaleko otišla u prijetnjama i predlozima oko apšenja političkih konkurenata – koji istini za volju, evo neka mi oproste braća pravoslavna: Goran Danilović, Andrija Mandić i Medo – pišljiva boba ne valjaju.
  Milo je bio Milo i zbog toga što se nije glasovao previše nervoznim tonovima, uvijek je njegov nastup odisao hinjenom sigurnošću i odlučnošću. Sad, bogomi, primjećujem da je Laki (malo više neurozan).
  No, s tijem parama koje je uštedio naporno i marljivo radeći ovih dvejes i pet ljetah, snaći će se nekako; pa bi stoga trebao biti malo relaksiraniji, više nekako dobre volje.
  Evo, neka pituraje jaja za ove multiplicirane Uskrse i neka ih prodaje bjelosvjetskim hrišćanima kao što je pituravao našu zbilju, i uzeće meleone. A Tajland još uvijek nije skup; dok se ne pojave Podgoričani iz kruga Granda pa sve ne nagrde parama od blagonaklone tranzicije

 8. “Evo, neka pituraje jaja za ove multiplicirane Uskrse”:))) Opet će sad multiple orgasmi – čestitka jednim, čestitka drugim. Beware: orthodox! Beware: catoliscs! Kec tamo-kec ovamo!

 9. “Evo, neka pituraje jaja za ove multiplicirane Uskrse”:))) Opet će sad multiple orgasmi – čestitka jednim, čestitka drugim. Beware: orthodox! Beware: catoliscs! Kec tamo-kec ovamo!
  Momci, ponekad prevazilazite sami sebe! :)))

 10. night bird, citaj i ostale komentare:
  Remember kaže:
  5. April 2012. – 15:51 u 3:51 pm
  “Evo, neka pituraje jaja za ove multiplicirane Uskrse”:))) Opet će sad multiple orgasmi – čestitka jednim, čestitka drugim. Beware: orthodox! Beware: catoliscs! Kec tamo-kec ovamo

 11. Plannco Wallach S. says:

  moramo govoriti jasnim jezikom koji razumije generalna publica.
  DPS je narod/stanovnike Cg opljachkao ‘fatajuci ih na “patriotizan”, ranije SRPSKI a sad CRNOGORSKI. vrlo je vazno zboriti razumljivim jezikom da vas vas svijet razumije. tako se prodavcim mu… za bubrege otimaju ja… tj. aduti kojim zajebavaju narod/stanovnike.

 12. Bože mi pomozi ovaj čoek je načisto prolupa.
  Kukuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nama za tobom Milooooooooooooooo!!!

 13. MontiracOnLine says:

  “Kriticari DPS-a ne nude Crnoj Gori nista novo,nudi se jos jedna obmana….”
  To rece i osta ziv covjek koji je nacinio najvecu obmanu suih nas koji smo se iskreno zalagali za nezavisnost CG i kvalitetniji zivot svih bez obzira na vjeru i naciju.
  Kad je rijec o vracanju u nazad mislim da nam ni sada ne fali pasa i subasa,a desetina se pretvorila u polovinu.
  Ovo je vise nego zalosno,ovako mali narod sa ovakvim resursima.
  Ej bre pa to je jedan Nis i on sebe naziva politicarem.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.