Premijera filma “Između Rijeke i ljudi”

beranselo gumnoPremijera dokumentarno-igranog filma ” Izmedju rijeke i ljudi” (In Between) ce se prikazati u nedjelju, 22.Juna na 9.AVI festu u KIC-u Budo Tomovic, sa pocetkom u 21h. Prije samog pustanja filma prisustvovacete debati o divljem smetlistu na Vasovim vodama.

Sam film traje 59.minuta i govori najvećoj građanskoj inicijativi, dugoj institucionalnoj borbi i hronologiji samih događaja koji su se zbili u Beranselu. U filmu su ucestvovali, zajedno sa mjestanima, preko 20 aktera. Sem velikog broja filmskih festivala u regionu i svijetu, Podgorice i Beransela, film bi, u saradnji sa Ekoloskim pokretom Ozon, trebao da se prikazuje u svim gradovima Crne Gore koji imaju problem sa sistemom upravljanja otpadom. Takodje, realizovace se i prezentacija zatvorenog tipa za EU i UN organizacije, koje bi trebalo da najvise mogu uticati na rjesenje ovog problema. Trejler je već bio na filmskom festivalu u Kanu zahvaljujući Maji Kecojević i Ivanu Đuroviću iz produkcijske kuće Artikulacija. Patricija Pobrić iz NVO Naša akcija trejler je prikazala na Green Culture konferenciji koja je održana u Porto Montenegru.
Film je sniman u Beranselu, Podgorici i Nikšiću, i skoro da je bezbudzetan, sto ga cini jos kvalitetnijim. Zanimljivo je i to da iako je bio u pregovorima da se prikaze na Underhill festivalu, iz nama nepoznatog razloga, u poslednjem trenutku nije doslo do saradnje.

U realizaciji filma su učestvovali i Ivan Ivanović, Stefan Mališić, Dražen Stojović i Nemanja Dragović. Rađen je u saradnji Portala za kulturu Stribor Strašni i Mediatag advertising studia. Sem navedenog, u filmu postoji i poglavlje koje se bavi solucijom sanacije same deponije, a krajnji cilj filma jeste da postigne trajno resenje problema na Vasovim vodama.

 

Ivanovic Mladen,
autor filma

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: