Brancode: Dinstani Crnogorci

U iščekivanju da budem proglašen fašistom, evo jednog teksta iz 2010. godine, još uvijek aktuelnog.

Za bogatu novogodišnju trpezu, nakon Srbetine, malo i dinstane Crnogorčetine.


1819944b537bfc6db092f27be93b1ad9_header

Potrebni sastojci:

– 500-600 hiljada Crnogoraca (po mogućnosti vrlo poslušnih)

– 1 dežurni krivac

– 1 žrtva (osoba koja mora biti fizički vrlo slaba, po mogućnosti slijepa ili hendikepirana)

– nekoliko članaka u novinama

– par govora

– jedno gostovanje na državnoj televiziji

– par obećanja

Priprema:

Uhvatite žrtvu i oštetite je po želji. Uživajte u zadovoljavanju važih najnižih poriva i ne dozvolite da Vas išta ometa u tom trenutku. Budite ono što jeste. Jelo će biti najbolje ako sa što manje truda uspijete da napravite što veću štetu. Možete da, sa jednim bezazlenim i laganim šamarom, puknete neku bubnu opnu. Takođe, možete slijepoj osobi da oduzmete psa vodiča i razmjestite stvari po kancelariji gdje ta osoba radi. Nije obavezno nanositi štetu žrtvi pojedinačno, već možete i velikoj grupi (da npr. vrati Vaš kredit), s tim da morate voditi računa da šteta po pojedincu bude dovoljna. Ovo su samo neke ideje. Prepustite mašti na volju i uživajte u pripremi jela.

Nakon što procijenite da je bilo dovoljno oštećivanja žrtve (jer je Vama dosadilo, a ne žrtvi), sazovite sastanak svih svojih vjernih pratioca i odaberite najposlušnijeg koji će preuzeti ulogu – dežurnog krivca. Posebno obratite pažnju na to da on mora biti spreman da izvrši svaki Vaš zadatak, čak i ako je taj zadatak da udara glavom u zid dok ne osjeti mučninu (mučnina je glavni znak potresa mozga), ili da proguta kilogram pseće dlake.

Nakon odabira dežurnog krivca, stavite sve Crnogorce u jedan lonac i pirjajte ih na laganoj vatri. Dodajte nekoliko članaka iz pisanih medija, par govora i gostovanje na državnoj televiziji. U tim obraćanjima javnosti, najoštrije osudite dežurnog krivca. Zahtijevajte najveće moguće zakonske kazne za to nedjelo. Recite da ga ne opravdava ni to što je dobio udarac u glavu koji je izazvao potres mozga. Ne opravdava ga ni to što je zbog prisustva psa dobio trovanje i bio mjesec dana na intezivnoj njezi. Obraćanja moraju biti energična, puna stisnutih pesnica, a Vaš glas mora biti odlučan. Nije bitno što govorite, bitno je kako to govorite i kako izgledate.

Prilikom pirjanja, dio Crnogoraca će početi da cvrči, što je normalna pojava. Kada se to desi, možete pojačati vatru i potpuno sagoreti cvrčuće Crnogorce, a možete i ostaviti istu vatru, ukoliko Vam ne smeta cvrčanje (jer je ono potpuno bezazleno). Bitno je da održavate cvrčuće Crnogorce uvijek u manjini, jer će u suprotnom jelo da zagori.

Nakon par mjeseci pirjanja, po vrhu jela pospite par obećanja. Odaberite što pompeznija i nestvarnija obećanja poput izgradnje autoputeva, žičara od Pljevalja da Ulcinja, hidroelektrana, lanaca svjetskih hotela itd.

Jelo je veoma kalorično i preporučujemo da ga spremate 3-4 puta godišnje. Posebno se preporučuje osobama sa primijećenim padom integriteta i nedostatkom medijske pažnje. Ovo jelo je obavezan dio tradicionalne predizborne trpeze.

Prijatno!!!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: