Dragan Šepelj: Đeneral Savo brani Majmune

rusija-aleksandar-cepurinRuski ambasador u Srbiji Čepurin je crnogorsku vanjsku politiku i političare usporedio sa majmunskim rođacima. Takva ocjena je uslijedila nakon najava da glavni akteri i kreatori javne politike kreću u kampanju za pridruživanje NATO savezu. Čepurin to nije uradio slučajno, nekakvom greškom učinjenom zbog prečestog konzumiranja votke ili šljivovice, Čepurin je rekao ono što misli zvanična Rusija : da nas predvode majmuni. Razmišljajući o mogućem ličnom stavu povodom ove izjave nalazim da se u potpunosti slažem sa Čepurinom – nas zaista predvode majmuni samo što je Rusu to lakše da izgovori jer ima par hiljada nuklearnih bojevih glava. Kada bismo pak pitali većinsku Crnu Goru što misli o Čepurinovoj izjavi siguran sam da bi oni rekli da Čepurin nije smio tako nešto na taj način reći. Da je rekao magarci, pa ajde da to progutamo, ali majmuni, majmuni je već previše. I od Rusa. No, osim Sava Kentere, šefa đeneralštaba i narodnog heroja te alijanse za Crnu Goru koji je u ime svih sljedbenika  zaprijetio da ruska čizma neće gaziti Crnom Gorom (doslovce), i nepoznatog djelatnika MVPEI, nije se oglasio nijedan potomak slavnih serdara i vojvoda da odbrani ukaljanu čast predaka.

Ako bi pitali žestoku, potvrđenu na cetinjsko mojkovačko petnjičkim izborima, manjinu u Crnoj Gori što misli o tačnosti Čepurinove izjave, gotovo je nepodijeljeno mišljenje na socijalnim mrežama i u neformalnim komunikacijama da je Čepurinova izjava na mjestu. No, po prirodi je opozicije da se nađe na istim talasima sa kritičarima jedne tako autoritarne vlasti kakva je crnogorska- po manjinskom mišljenju. Ipak, niko se javno nije oglasio da kaže kako je Čepurin potpuno u pravu što ovakvu politiku smatra baš majmunskom, kada ovakav pokušaj države sa par hiljada nevidljivih vojnika sebe gura u NATO a ima makar promil šanse da ostane vojno neutralna u odnosu na dva vojno suprotstavljena autoriteta od kojih jedan – Rusija, u Crnoj Gori kroz vlasništvo u nekretninama i poslovima ima presudan uticaj na ekonomska kretanja, a drugi – NATO, ima zaista fantastična prazna obećanja o stvaranju demokratskog med i mlijeko društva, i za sada…ništa više od toga. Liše Đenerala Sava Kentere.

Vlast je dužna Rusiji novce, više je nego jasno, ruski turisti su zaslužni za lavovski dio jedine vidljive ekonomske dobiti u ovom bolesnom sistemu, a ta ista Vlast i njeni eksponenti u NVO sektoru gurajući se u NATO svađaju ostatak zajednice sa jednom moćnom državom, slovenskom i prijateljskom, koja je više od svih ostalih “partnera” naše majmunske države prisutna na ovim prostorima. Treća strana, mediji, korektiv vlasti i opozicije, nije se oglasila na valjan način. Svi se nečega boje, da li ruske čizme ili američke osvete, nebitno. Strah je loš saveznik jednog društva i treba ga se što prije osloboditi; za početak jednom otvorenom javnom raspravom o NATO paktiranju sa Crnom Gorom.

Protjerati Ruse, oglasiti ih nepoželjnim, da bi se zadržala vlast, može biti konačan možda i  najpogubniji potez od svih, bankrotu i nestajanju pravednog i pravnog društva učinjenih poteza do sada, koji može izazvati i nestanak crnogorske države. Makar u ovoj slobodnoj amaterskoj formi kakva je sada. Igraju za raju, a zanemaruju taktiku, mogli bi završiti karijeru u nižerazrednom F.K.  Ratniku…

Pakujemo ili ne pakujemo, što ste se prepali ? –  nas i Rusa je dvjesto miliona. A ako je Pit (Savo) Amerika, onda je bolje da umorni zaspemo…vo vjeke vjekov.

Comments

 1. okreni konacno plocu says:

  cepurine, uklonio si svi dileme…u nato nego sto…

 2. Ne vidim kako je to “uklonio sve dileme” . Ja odavno znam da nam je vlast majmunska, kao i većina nam naroda, tako da tu nisam imao dilemu.

  Ako misliš na NATO – Rusija “dilemu”, uopšte nije riješena ovim odličnim i iskrenim nastupom Čepurina.

  • okreni konacno plocu says:

   arogancija je pase…ako je bilo neke dileme sto nam je raditi , ici u nato ili ostati neutralan, ruski ambasador je u tradicionalno arogantnom stilu objasnio da nema neutralnosti sto se rusije tice…bio je to emotivan i iskren nastup …odlican svakako, ali samo kao slag na tortu savu kenteri…

 3. Uopste mi nije jasno kako nam to Rusija moze pomoci osim da ovoga despota ostavi vo vjeki vjekov…A sto se tice Nato-a ,mislim da bi to kod njih islo brze

 4. Gostujući u beogradskoj Akademiji za diplomatiju i bezbednost, ruski ambasador u odgovoru na pitanje bivšeg gradonačelnika Cetinja Aleksandra Aleksića, koji je pitao da li se može zaustaviti priključenje Crne Gore NATO, kazao je da „u politici kao i svuda postoje majmuni”.

  http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Cepurin-U-politici-kao-i-svuda-postoje-majmuni.lt.html

  Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića i Akademija za diplomatiju i bezbednost kao suizdavač, zajedno sa knjižarskim lancem Delfi održaće promociju knjige „Manifest protiv imperije – prilog istoriji američkog (neo)imperijalizma“, autora Saše Markovića, u knjižari Delfi SKC, 20. juna u 19 sati.

  O knjizi, koja govori o karakteru američke imperije, o istorijskim okolnostima koje su dovele do angloameričke dominacije u svetskoj politici govoriće uvaženi profesori Beogradskog univerziteta, dr Smilja Avramov (profesor u penziji), prof. dr Darko Tanasković i prof. dr Slobodan Samardžić.

  http://www.slobodanjovanovic.org/2013/07/08/manifest-protiv-imperije-sase-markovica/

 5. “Čepurin je rekao ono što misli zvanična Rusija : da nas predvode majmuni.”

  Ko predvodi Ruse, ako naša opozicija tvrdi da ‘naši’ liče na ‘njihove’?

  Kad će sljedeće pismo ambasadoru SAD u Crnoj Gori i oće li se pisati ambasadoru Ruske federacije?

  • “”Nasi”” (dvostruki znaci navoda zbog naglasja licnog osjecanja) su majmuni po politickoj profilaciji. Elite su tu kompletne u babunolikosti jer se malo ko u oficijelnoj politici oglasava da kaze koju protiv ulaska u NaTO. A podrska ne raste. A intimno su mnogi protiv.
   Cepurin to zna, zato i provocira. Zna da su im duzni i velike novce
   A ja obozavam provokaciju, usput mrzeci crnogorske politikante.
   Ta konstanta daje kredit Cepurinu. Jos kad bi osisali koga, a hoce, puna saka brade.

  • Dr Miomir Mugoša says:

   Lado pojedi bananu da smiriš živce. Ne sjekiraj Aidu, dok se vrati s trudničkog imaće istog poslodavca kojeg i Čepurin. Moraćeš miting da praviš sa Rastkom i probušenim Miodragom . zbog odbijanja da se ispune uslovi za član 23.

 6. Исто тако да Бог да и ономе, кои би вас од вјерности к благочестивој и Христољубивој Русии отлучити поискао и свакојему ако би се кои из вас Церногорацах и Берђанах нашао да помисли отступити од покровитељства и нада на једнородну и јединовјерну нама Русију, да Бог дајакиј те од њега живога месо одпадало и свако добро временито и вјечно отступило!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: