Blažo Davidović: Sveto Trojstvo Crne Gore – tange, falange i bitange

blazodavidovicBuka oko žestoke, agresivne i vulgarne komunikacije kojoj smo svjedočili u Skupštini Crne Gore, kada je genetski premijer Milo Đukanović nazvao banditom poslanika Pozitivne Dritana Abazovića i pri tome ga pozvao na fizičko razračunavanje, još uvijek se ne stišava, pa nemoćnima, amoralnima i nesposobnima služi za zamaglivanje zadnje faze crnogorske metastaze. Dakako, dobro je da nije došlo do fizičkog sukoba. Uostalom, Abazović spada u bantam, eventualno perolaku kategoriju, dok je Đukanović minimalno velter, sa tendencijom solidnog srednjaša, možda čak i teškaša. Međutim, sve i da nisu kilogrami bitni, ostaje rad nogu i eskivaža, često presudni u boksu, a opozicija, bez obzira što je bolno tupa, glupa i neupotrebljiva, imala je jedno dvadesetak godina da shvati kako Pink Panter balkanske političke scene ima savršen rad nogu, fantastičan reflex i briljantnu eskivažu.

Pravo da vam kažem, za hiljadu i kusur poslaničkih eura mjesečno neka me Milo Đukanović naziva bitangom dok mu se grlo ne osuši.
Onda ću ja, u suradnji sa Mandićem i Medojevićem, osnovati istražnu komisiju i za ” rad ” na ” aferi bitanga ” uzimati još po pet stoja eurića.
Vaskolika Crna Gora determinirana je svetim trojstvom : tangama, falangama i bitangama. Gospodo, nama upravljaju bitange, a nezaposlenima nas čine fašističke falange koje ama baš svako jebeno radno mjesto, od čistaćice do hostese na nekom lokalnom sajmu, da ne govorimo o direktorima, menadžerima i inžinjerima, partijski kontroliraju i tako se brutalno sprdaju sa građanstvom koje još uvijek nije u nekim partijsko – političkim brigadama.
U toj njihovoj prljavoj penetraciji,nevino se provuće i neka biznis tanga koja, bože moj, jeste nedostajala nizu od 24.468 pomoćnica, savjetnica, sekretarica, tajnica i portparolki koje vlaže nasušnu potrebu državnog aparata za daljnjim zapošljavanjima takvih pametnica.

O, da, nije Đukanović to lupio : medijska mafija itekako postoji, ona će danas objaviti na naslovnici 114 sličica diktatora Đukanovića, a onda za po godine se rukovati sa njime i ćoknuti po fetu njeguškog sira na nekom degutantnom prijemu.
Pohlepa caruje, uniformiranost mišljenja po ključnim, strateškim pitanjima, lopovluk je umjetnička disciplina, a poslušnost se još od malih nogu njeguje u gadljivim kućnim odajama. Crna Gora nema višestranački sistem, njoj Parlament nije ni potreban, tu vlada zakon laži, neznanja, gluposti i amorala, u okviru kojeg, spomenuto Trojstvo tangi, falangi i bitangi uživa u blagodati koju su omogućili šutljivi radnici,nepostojeći seljaci, dremljivi akademici,plašljivi studenti, lijeni intelektualci i suncokret – novinari.

A sve to skupa dopuštaju samo bitange.
Sa tangama ili bez njih.

Comments

 1. of course…

 2. Skide joj i tange, e sad je mozemo jebat.

  I ja sam neki kurac.

 3. Војин Николајевич says:

  “Međutim, sve i da nisu kilogrami bitni, ostaje rad nogu i eskivaža, često presudni u boksu…”

  Да рад ногу Паја Нејаког није био у супротном правцу, ДПС би био разбацан на буљуке под налетом овог “лидера”. :)

 4. Војин Николајевич says:

  Дритана за предсједника Позитивне!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: