Neđeljom u 5 do 9: Dokumentarni filmovi Živka Nikolića

Marko Perov (1975)

 

Ane, žena pomorca (1980)

 

Ždrijelo (1972)

 

Polaznik (1973)

 

Graditelj (1980)

 

Ine (1978)

 

Oglav (1977)

 

Bauk (1974)

 

Biljeg (1981)

Comments

  1. meni je nekada smetalo njegovo sirenje istine o starocrnogorcima, trebalo mi je dugo vremena da shvatim da niko bolje jebokrecinu starocrnogorske mitologije i mitomanije nije razbijao od zivka, sve crno na bijelo. kami srece da je pozivio jos dugo, sad bi imao i urbanihg tema i llikova sirom moderne crne gore i brdah da te Bog sacuva, islo bi se kod njega ka nekad kod svabe i talijana na spijanje.

  2. Svaka vam čast što ste napravila ovoliki izbor iz Živkovog stvaralaštva… Živko Nikolić je genije svih vremena! Niko neće ni približno uspjeti da oslika a kamo li objasni fenomen psihologije prostora,CG kao što je to Živko već uradio. Šteta što je proživio život neshvaćen i neprihvaćen od strane CG kako bi to trebalo da je. Umjesto da je ispoštovan još za života, ali… Što više vremena bude prolazilo, Živkova veličina genija će biti jasnija i još više doći do izražaja.

  3. Pa i moja generacija nije bas mnogo razumjela genijalnog Zivka valjda iz razloga sto nije bio u milost vlastima pa su sirili price da ismijava crnogorce dje stigne . Njegova djela djela su bila skrivana . Zivko je bio ispred svoga vremena sa radom i djelima. Njegova hrabrost bi trebala da inspirise danasnje crn(ogor)ce .Svakako nije lako bilo snimiti recimo “biljeg” zbog koga je dozivio mnoge neprijatnosti . Crnogorci shvate vrijednost tek kada je izgube. Samo mi se cini da jos nisu shvatili da su izgubili slobodu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: