Inicijativa za hapšenje Đukanovića

1014041_1397753217111841_1019472732_nNedavno je na društvenoj mreži Facebook pokrenuta građanska inicijativa za hapšenje Mila Đukanovića. Već nebrojeno puta sam u svojim ranijim tekstovima isticao neophodnost da Crna Gora raščisti sa trulim vladajućim strukturama koje su je dovele na rub bankrota i propasti. Pošto svaka riba smrdi od glave, tako je i ovdje najvažnije da se tako i počne sa čišćenjem, od samoproklamovanog gospodara, čiji zakon odavno već leži u topuzu, i koji je tragovima svog nečovještva već uveliko ugrozio sve vitalne interese ove države, bili oni duhovni ili ekonomski, oba su srozana na samo dno postojanja.

Ono što ohrabruje jeste da su građani sami preuzeli inicijativu, da su prihvatili sopstvenu dužnost da otkažu poslušnost jednoj diktaturi i tiraniji, da su konačno shvatili činjenicu da kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost, i odlučili da djeluju u skladu sa time, da “stanu tirjanstvu nogom za vrat”. Dobro je i što polako odstupamo od toga da naše interese zastupaju “opozicione” partije, koje bi u skladu sa stvarnim antirežimskim djelovanjem trebale prve da insistiraju na tome. One to, naravno, ne čine, jer su faktor stabilnosti tog istog trulog Sistema, kroz koji pokušavaju da dođu do nekih tzv. “promjena”, putem izbora u svojim herojskim naporima da “vrate povjerenje u izborni proces”. Kao da smo tek na posljednjim izborima otkrili da izbori nisu fer i demokratski, pa samo te nepravilnosti treba da promijenimo i sve je ok. Nema demokratizacije kroz izbore koje sprovodi diktatorski režim, nema demokratizacije dok svi ti centri moći (u vlasti i opoziciji) i dalje zadržavaju tu istu moć (bilo pokrivajući javne funkcije ili iza kulisa). Usled svega toga, crnogorskom slobodnomislećem građaninu je postalo jasno da im mora oduzeti svu tu moć, političku i ekonomsku, da je potrebno preispitati porijeklo imovine svima koji su obavljali državne funckije (pogotovo one najviše) i članovima njihovih porodica, da je sve odgovorne za raznorazne kriminalne radnje neophodno procesuirati, dovesti ih k poznaniju prava,  i potom pohapsiti. Zato je ova inicijativa krupan iskorak u pravcu istinske demokratizacije, jer bi hapšenje glavnog vožda te kleptokratske oligarhije koja je zaposjela tron već 25 godina bio osnovni preduslov za taj proces.

A razloga za to ima zaista dosta, od kojih ću pobrojati samo neke:

 1.  deportacija oko 150 bosansko-hercegovačkih izbjeglica u proljeće 1992. godine, od kojih su mnoge naknadno ubijene;
 2. međunarodni šverc cigareta tokom devedesetih godina i trgovinu drogom na visokom nivou, u okviru kojih su budžeti mnogih evropskih država oštećeni za više stotina miliona dolara i koji su kao posljedice imali i ubistva više od 30 pojedinaca;
 3. sistematsko kršenje ljudskih prava, slučajeve diskriminacije na nacionalnoj osnovi, diskriminaciju manjinskih naroda, lica sa invaliditetom;
 4. devastacija prostora i ugrožavanje životne sredine radi bogaćenja pojedinaca bliskih vlasti;
 5. vaučerska privatizacija i korupcionaške afere (“Telekom”, “Elektroprivreda”, “KAP”), koje su poslužile za bogaćenje bliskih srodnika, kumova i prijatelja režimske vrhuške

Sve ove činjenice su nam dobro poznate, i naravno sve inkriminisane, tako da se ne bi smjelo dozvoliti da bilo ko, a kamoli počinitelj svih ovih djela, prođe nekažnjeno. Tek tada bi ovo društvo pokazalo svoj demokratski kapacitet, kapacitet istinske pravne države (što je danas samo još samo jedna više izlizana floskula uzdanica ovog Sistema). Građani su pokrenuli ovu inicijativu, svi treba da je podrže ako ne žele više da gledaju kako budućnost njihove djece otimaju bjelosvjetski lešinari iz kriminalnog miljea, ako ne žele više da hodaju pognute glave ulicom zato što je neki nikogović prošao njegovom stranom ulice iz straha da mu taj pogled ne bude “pogrešno shvaćen”, ako ne žele više da gledaju kako borci za pravdu i istinu padaju pokošeni rafalima njihovih pasa, vjernih slugu, ako ne žele više da im ti ljudi kradu zemlju, mukom stečeni novac.

Sa druge strane, kakvi su to dvostruki aršini “međunarodne zajednice”, tih besprekornih boraca za mir u svijetu, ako je sposobna da zažmuri na sve ratne zločine koje je gospodar počinio aminujući ih kao premijer?! Gdje su svi oni kada treba zaštititi ljudska prava ugroženih društvenih grupa? Gdje su oni kada novinari bivaju ubijeni zbog preoštre riječi, ili kada treba da zaštite sve one obespravljene ljude, kada im se oduzima nacionalni idenitet, kada se proglašavaju “neprijateljima države”? Zar proglašavanje jednog naroda “neprijateljem države” nije u suprotnosti sa temeljnim principima i načelima te iste međunarodne zajednice? Kako mogu podržavati takvog čovjeka koji vlada silom, a istovremeno se boriti protiv nekih drugih diktatura? Ti dvostruki aršini su kuriozitet međunarodnog prava i zajednice, koji je u cjelosti obesmišljavaju, čineći njen pravni okvir i institucije samo produženom rukom kapitalističkog (korpokratskog) imperijalizma. Kada se ima na umu da glavna ideja vodilja nisu ljudska prava, ni međunarodni mir i bezbjednost, već geopolitički, ekonomski i razni drugi interesi zapadnih centara moći, onda pitanje o dvostrukim aršinima dobija svoj logičan odgovor. S tim u vezi, odveć nam je jasno da je i Đukanovič još jedan njihov pion. Međutim, to nam takođe govori i o tome da njih ne zanima Crna Gora i njen prosperitet, i zato im se ne treba obraćati, niti očekivati neku pomoć u istinskoj demokratizaciji ovih prostora. Odgovornost je samo na nama. Neki se povodom ove inicijative pitaju, “pa kako, ko će koga da hapsi?” Pa, kao što je to oduvijek i bilo,  narod svoje tlačitelje, zar ne? Tako što će konačno srušiti ovaj truli sistem, tako što neće dozvoliti lažne promjene, tako što će insistirati na činjenici da je on, građanin, stub svakog sistema političkog i društvenog uređenja, i da kao takav ima dužnost i odgovornost da ga ruši i modifikuje prema svojim, a ne tuđim, interesima. Ova inicijativa je za svega par dana okupila oko 3500 podržavalaca na fejsbuku (koji broj stalno raste), i može biti jasna i snažna poruka svim političkim subjektima u Republici šta njeni građani žele, koju bi svi oni morali da uzmu u obzir, i prema njoj promijene svoje prioritete, ako su zaista predstavnici volje naroda. Ako nisu, kakvim su se mnogo puta pokazali, treba im otkazati poslušnost, bojkotovati, i svim sredstvima se boriti za promjene.

Zato za početak, podržimo Inicijativu, klikom ovdje.

Comments

 1. J@ Dragan Janjić says:

  NA SCENU SU IZ SKLADIŠTA UBAČENI ČAK I KLASIČNI STALJINISTIČKI METODI OBRAČUNA SA SINDIKALNIM ,LJUDSKIM I GRAĐANSKIM PRAVIMA I SLOBODAMA U ĐUKANOVIĆEVOJ DRŽAVI!

  Novi Sindikat RTCG/New Trade Union of Radio and Television of Montenegro
  12:09 (Il y a 22 heures)
  à vdtcg, advkomora, ombudsman, pr, urednik, andjela.celebic, office, savo.kentera, ivan.masulovic, olivera.injac, milos.vukcevic, aleksandar.dam., emim1, politickenauke, fpn, generalni.sekr., predsjednik, branko.radulov., help, democracyfund, info, zoran.radovic, osnovnisud, ivana.becic, coscg

  Poštovana gospođo / Poštovani gospodine,
  DETALJE IZ ATTA CHMENTA OVOG PISMA RAZASLATOG NA OKO 500 ADRESA IMA SADA I “javniservis.me”

  Nakon što se Đukanovićeva Crna Gora odavno glatko razaračunala sa Pravom kao naukom (samo komplikuje i kompromituje Suverena) i Pravom kao državnim atributom (jer samo izaziva suvišne glavobolje u vladanju), TREBA SADA RELATIVIZIRATI I KOMPROMITOVATI I OSTALE NAUKE DA NE SMETAJU…

  U predmetu K. br. 11/552.
  DUŠAN SIMONOVIĆ (predsjednik SAVJETA RTCG) PROTIV: RADOMIRA PAJOVIĆA ( Predsjednika NOVOG SINDIKATA RTCG)

  Pozabavimo se nakratko I POSEBNO „PSIHIJATRIJSKIM VJEŠTINAMA“ I STALJINISTIČKIM METODAMA “Ass. mr. sci., dr ŽELJKA GOLUBOVIĆA & SUDSKO-VJEŠTAČKOM KOMPANIJOM” !!!

  UPOREDITE IZ ATTACHMENTA (U ZAKLJUČKU) “PSIHIJATRIJSKO” “MIŠLJENJE” (ČIME?) Ass. mr. sci., dr ŽELJKA GOLUBOVIĆA IZ JULA 2013 GODINE
  O RADOMIRU PAJOVIĆU JEDNAKO DANAS KAO I U APRILU 2011 GODINE ( “PSIHOPATIČNI PARANOIK”) SA “MIŠLJENJIMA” NJEGOVIH DRUGARA IZ SUDA:

  1. Vještak medicinske stuke Prof.dr. Stanko Milić, neuropsihijator je dana 15.10.2012 sudiji Baletić Dragiši (predmet 4423/10) uputio SUDSKO PSIHIJATRIJSKI NALAZ I MIŠLJENJE ZA TUŽIOCA PAJOVIĆ RADOMIRA (ZA NANESENU NEMATERIJALNU ŠTETU ZBOG DVOGODIŠNJEG NEZAKONITOG OTKZA DOBIJENOG U RTCG ZBOG SINDIKALNE AKTIVNOSTI I OTKRIVANJA AFERA I KORUPCIJE U RTCG U DOBA RADOVANA MILJANIĆA, BUDUĆEG AMBASADORA CRNE GORE U REPUBLICI KOSOVO)

  MIŠLJENJE:

  “Mišljenja sam da je tužitelj Pajović Radomir trpio duševne bolove jakog inteziteta u periodu od 7 dana koji se odnose na trajanje akutnog stesa , srednjeg inteziteta u periodu od dva mjeseca, a duševne bolove blagog inteziteta kod tužioca su se povremeno ispoljavali naročito u periodima isčekivanja sudskih presuda, odnosno period do rješenja slučaja i vraćanja tužitelja na radno mjesto, a to se odnosi na peiod do pravosnažne presude Osnovnog suda u Podgorici (20.02.2008. g.do 17.04.2009), a što je u skladu sa mišljenjem i prethodnog vještaka neuropsihijatra.

  Predmetni događaj nije ostavio trajne posledice na psihički život tužioca što su istavovi sudske psihijatrije, ali je uzrokovao psihičku nestabilnost u pomenutom periodu do rješavanja sudskog spora”.

  2. Prije gornjeg supervještačenja, prim.dr.Vladimir Đikanović, neuropsihijatar, sudski vještak, po istom predmetu je dana 18.06.2012.g. dao (KAO ZAKLJUČAK) sljedeće mišljenje o RADOMIRU PAJOVIĆU KAD JE TRŽIO ODŠTETU ZA NANESENU NEMATERIJALNU ŠTETU (kako se to obično kaže: “duševne bolove”):

  “…Dana 26.06.2009.g, stanje se stabilizovalo, pa je ljekar zaključio da se sledeća kontrola obavi po potrebi. Nakon zaključivanja ugovora o poravnanju odnosno nadoknada zarada i povratka na posao, nije više bilo razloga da tužilac doživljava opasne duševne bolove.”

  NE SA MO TO NEGO I:

  Kada se nedopustivi HAOS gosp. „KOLEKCIONARA“ akadamskih titula (GOLUBOVIĆ) ipak sredi i vremenski poređa, dolazi se do sljedećih ČINJENICA:

  1. U svim navedenim sudu predatim dijagnozama (iz dokumenatcije) tokom „INKRIMINISANE“, za sudski slučaj DUŠAN SIMONOVIĆ Vs. RADOMIR PAJOVIĆ, 2011 godine ni jedna nije teža od F43 – STRESOGENA REKACIJA (od koje SVI MI bar povremeno u životu patimo)!

  2. Ni jedna postojeća psihijatrijska dijagnoza RADOMIRA PAJOVIĆA, koje ne precizira gospodin „Prefiksi“ za 2011 i sve prethodne toj godini (koje on pominje by the way) takođe nije TEŽA od F43!

  3. Nastavak pregleda u Domu zdravlja je 2012, i 27 januara i 28 marta imaju istu dijagnozu kao u 2011 (F43 – stresogena). Tek 18 aprila u Domu zdravlja, moja dijagnoza se „diže“ na F32 (Depressio). Psijijatar u istom Domu zdravlja tu istu dijagnozu depresije vodi PAJOVIĆU do 22 juna 2012 (znači od 18 aprila do 22 juna 2012), I U DECEMBRU 2012 ZAKLJUČUJE SA “STRESOGENOM REAKCIJOM”!

  TO ZNAČI, KADA TRAŽITE ODŠTETU ZA DUŠEVNE BOLOVE –

  – ONDA STE POJAM PSIHIČKOG ZDRAVLJA A

  – U ISTO VRIJEME, KADA VAS TUŽI MILJENIK VLASTI (I NJEGOVA SUPRUGA IZA NJEGOVIH LEĐA A I PRVA DO PREDSJEDNIKA VIŠEG SUDA) ONDA STE , PO NAJVRHOVNIJEM I NAJTITULARNIJEM SUDSKOM PSIHIJATRU, GOLUBOVIĆU, A UPRKOS MIŠLJENJU BAR TROJE NJEGOVIH KOLEGA PSIHIJATARA I VJEŠTAKA ,PARANOIK, PSIHOPTA I IZVRŠILAC KRIVIČNOG DJELA DALEKO PRIJE NEGO ŠTO JE IŠTA DOKAZANO NA SUDU!

  Gospodin GOLUBOVIĆ , OČIGLEDNO VOLI, DA OSIM U NEČIJU GLAVU, ZAVIRI I U STAKLENU KU8GLU I VIDI KRIVICU I IZVRŠENO DJELO! ZAISTA ZASLUŽUJE MNOGO VIŠE TITULA OD ONIH KOJE JE DO SADA NAPABIRČIO….

  Dragan Janjić,

  tel. +382 67 326 797

  Predstavnik Novog Sindikata RTCG za odnose sa javnošću

  Représentant du Nouveau Syndicat de Radio et Télévision du Monténégro pour les relations publiques

  Representative of The New Trade Union of Radio and Television of Montenegro for Public Relations

  Representante de Nuevo Sindicato de Radio y Televisión de Montenegro para Relaciones Públicas

  POSJETITE KANAL Novog Sindikata RTCG na YOUTUBEU

  SA NOVIM POSTOVIMA I NOVIM DIZAJNOM:
  http://www.youtube.com/user/rtcgnovisindikat

  • Zašto Janjiću prilog o Radovanu Miljaniću koji traje 32 minuta i 36 sekundi, kad je sve to moglo da stane u 2-3 minuta? …… zar ne misliš da je dosadno “šegati” jedno isto duže od pola sata? ……

   P.S. Dobra vam je Marseljeza, samo šteta što ne pjeva Mirej Matje, nego ste je puštili bez teksta, bez obzira što se Francuzi oko njega ne pičkaraju ka’ mi …….

   • J@, DRAGAN JANJIĆ says:

    Zbog autorskih prava Mirej Matije. Još bi je bolje bilo čuti kako je pjeva Plasido Domingo! Uskoro ćemo nešto staviti ekskluzivno sa ovogodišnje manifestacije na Marsovim Poljima u Parizu 14 jula.
    Jedva sam dopisivanjem sa “FRANCE UNIVERSAL MUSIC” objasnio da nisam kršio njihova izdavačka prava objavljivanjem plagijata Danijela i Sergeja “OVO JE ZEMLJA NAŠA”,originalnih autora muzike te pjesme pariške grupe MANAU i pjesme “LE TRIBU DE DANA” keltskog zvuka koji su navedeni domaći muzičari iskopirali kompozitorski (izbacivši samo rep dionicu francuske grupe) i TAKO IRSKU PROGLASILI INDIREKTNO NAŠOM ZEMLJOM!

  • J@, DRAGAN JANJIĆ says:

   ZAŠTO I KAKO TO DA REŽIM MILA ĐUKANOVIĆA ZA AMBASADORE I GENERALNE DIREKTORE (RTCG), UREDNIKE I DIREKTORE POSTAVLJA SKORO ISKLJUČIVO KOMPROMITOVANE LJUDE (LAŽNE SUDSKE SVJEDOKE, RATNE HUŠKAĆE ITD.)? ZBOG POSLUŠNOSTI I PODLOŽNOSTI UCJENAMA?

   “POBJEDA” (31.JULA 2013):

   PODGORICA – Crna Gora će do kraja godine otvoriti ambasadu u Prištini, na
   čijem će čelu biti otpravnik poslova, saopštio je u utorak potpredsjednik
   Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, na
   redovnoj polugodišnjoj konferenciji za medije. U međuvremenu je i s Kosova
   stigla informacija, iz Ministarstva vanjskih poslova, da je “ministar Enver
   Hodžaj primio novoimenovanog otpravnika poslova ambasade Crne Gore Radovana
   Miljanića”.

   DEFINITIVNO JE NEMOGUĆE U CRNOJ GORI NAĆI OSOBU SA NESUMNJIVIM MORALNIM
   INTEGRITETOM, ZNANJEM BILO KOG STRANOG A NAROČITO SVOG JEZIKA I SA
   DOKAZANOM VISOKOM ŠKOLSKOM SPREMOM? U SAZNANJU SMO DA JE MILJANIĆ JE
   1982-83 U NOVOM SADU, U ONDAŠNJOJ JNA PRAO POSUĐE U VOJNIČKOJ KANTINI, ŠTO
   JE BILO “REZERVISANO” ZA NEPISMENE I POLUPISMENE VOJNIKE!*

   POTPISNIK OVOG PISMA JE SVJEDOK TAKOĐE RADIJSKIH EMISIJA (Radio Crne Gore)
   ČIJI JE AUTOR BIO RADOVAN MILJANIĆ 90-TIH GODINA I U KOJIMA JE, APSOLUTNO
   NEKRITIČKI, KAO UREDNIK SPOLJNOPOLITIČKE REDAKCIJE (ŠTO JE TADA MOGAO BITI
   SAMO POUZDAN KADAR SLOBODANA MILOŠEVIĆA I MOMIRA BULATOVIĆA) PITOMO, DO
   NAJVULGARNIJIH DETALJA, CITIRAO I EMITOVAO RATNU PROPAGANDU ONDAŠNJEG
   “TANJUGA” – AGENCIJE SLOBODANA MILOŠEVIĆA!*

   ZAR JE MOGUĆE DA JE NEPOUZDANI I KONTRADIKTORNI SUDSKI SVJEDOK – RADOVAN J. MILJANIĆ, EX GENERALNI DIREKTOR RTCG (U ZAPISNIKU DEFINITIVNE SUDSKE PRESUDE u sporu P. BR. 3127/09 MIRJANE POPOVIĆ, ČLANCIE IO NOVOG SINDIKATA PROTIV RTCG) SA TAAKVOM MORALNOM ZVANIČNOM KVALIFIKACIJOM POSTAO JEDINI MOGUĆI PREDSTAVNIK CRNE GORE NA KOSOVU (ILI BILO GDJE DRUGO)?

   OD MANSA JE NOVI SINDIKAT DOBIO PISMO -ODGOVOR MINISTARSTVA INOSTRANIH
   POSLOVA CG DA JE MOGUĆ PRISTUP EVENTUALNOJ DIPLOMI NA UNIVERIZTETU KOSOVA RADOVANA J. MILJANIĆA ALI TU D I P L O M U JAVNOST JOŠ NIJE VIDJELA!!!

   J@, DRAGAN JANJIĆ
   tel. +382 67 326 797
   Predstavnik Novog Sindikata RTCG za odnose sa javnošću
   Représentant du Nouveau Syndicat de Radio et Télévision du Monténégro pour les relations publiques
   Representative of The New Trade Union of Radio and Television of Montenegro for Public Relations
   Representante de Nuevo Sindicato de Radio y Televisión de Montenegro para Relaciones Públicas

   POSJETITE KANAL Novog Sindikata RTCG na YOUTUBEU
   SA NOVIM POSTOVIMA I NOVIM DIZAJNOM:
   http://www.youtube.com/user/rtcgnovisindikat

 2. Sta se misli postici sa ovim? Ovo je potpuno nerealna prica. Ko ce da izvrsi hapsenje?

 3. Mirjana Kuljak:

  Realno – hoćemo “nemoguće”!

  … Neka bude što biti “ne može”! Neka bude borba neprestana!

  1. U pravu ste sto podsjecate – “OPOZICIJO”, NO PASARAN! Necemo gubiti iz vida da svaka akcija pravog gradjanskog otpora svakog slobodnog gradjanina predstavlja u prvom redu PRITISAK NA “OPOZICIJU” da ide pravcem i ka cilju koji hoce Slobodan Gradjanin – PREISPITIVANJE PORIJEKLA IMOVINE SVIM POLITIČARIMA – počevši od Djukanovića, njegovim HAPŠENJEM, i ZABRANI RADA ratno i antiratno-profiterskim strankama, od kojih su sada neke NA VLASTI, a neke u “OPOZICIJI”!

  2. Jako je vazno da se istinski Slobodan Gradjanin ne utopi u neki vid kozmetickog i parcijalnog otpora sadasnje “opozicije”, sa svake strane (SNP, Pozitivna, DF …) koji ce u medijima biti predstavljen kao nesto sto je isto sto hoce Milic, Pajovic ili Medojevic, Lekic i sl. (Medojevic je vec poceo kampanju za izbore – privlacenje nezadovoljnih gradjana, u vidu neglasanja prekjuce u Skupstini za ustavne promjene, zeleci da se tako preko medija predstave razlicitim od Pozitivne i SNP, a to je njihova, zajedno sa Zapadom, zajednicka igra – ko se ne upeca na SNP i Pozitivnu, da se upeca na DF. Slobodan gradjanin to nikako ne smije sebi dozvoliti. Mislim da i Marko Milacic sprema nove marseve ili nesto sl. za septembar, sto bi sve moglo da doliva vodu na vodenicu DF-a, ukoliko organizatori i ucesnici takvih skupova to ne uvide i jasno sebe i svojom voljom, a pred medijima posebno, ne usmjere ka cilju navedenom na pocetku ovog teksta (nadajmo se da ce neko od njih ovo citati i da ce se nakon toga odluciti sto ce da rade).

  3. Kako sada stvari stoje, stezanje institucionalnog obruca (pod pritiskom EU) u vidu ustavnih promjena je potrebna stvar za EU i “opoziciju”, ali za slobodnog gradjanina koji zali sustinsku promjenu to niti je pravi put niti je dovoljno, jer nema dileme da ce novi tuzioci i sudije tuziti i suditi shodno novom odnosu politickih snaga i njihovim interesima, a taj interes vrlo lako moze da znaci opstanak Djukanovica (bez nekog ili dovoljnog procesuiranja) i mnogih koji su sa Djukanovicem (iz “opozicije”) imali ili imaju dil.

  4. Zato Inicijativa za hapsenje Djukanovica predstavlja PRITISAK KOJI SLOBODAN GRADJANIN VRSI NA “OPOZICIJU” koja se priprema da, uz podrsku Zapada, napravi prekonfiguraciju politicke scene, ali prema potrebama “opozicije” i Zapada, ne prema potrebama slobodnog gradjanina! To bi znacilo tek vrlo blijedo utvrdjivanje odgovornosti za ratne zlocine i selektivno utvrdjivanje porijekla imovine tek ponekim politicarima. A slobodan gradjanin hoce da Djukanovic progovori pred sudom – on bi bio najbolji potkazivac korupcije i organizovanog kriminala na najvisem nivou.

  СЛОБОДАН ГРАЂАНИН Ј@ жели:

  СУШТИНСКУ ПРОМЈЕНУ – да се свим политичарима преиспита ПОРИЈЕКЛО ИМОВИНЕ, да се утврди ОДГОВОРНОСТ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ и да се Црна Гора позиционира као ВОЈНО НЕУТРАЛНА земља.

  5. Do toga se ne dolazi putem kojim ide “opozicija” – sjedenjem u mafijinoj Skupstini i izlaskom na izbore koje organizuje mafija. Cak Medojevic, u ime DF-a, priziva da izbore organizuje Djukanovic!!! Naravno, to rade po savjetu politicara Zapada, koji je Djukanovicu oprastao i prastace, kojeg je podrzavao i podrzavace, dozirano, prema svojim interesima (pametno za njih), ali protivno vrijednostima na koje se poziva Zapad.

  6. Do toga se dolazi putem od 6 tacaka:

  1. izlazak opozicije iz Skupstine;

  2. bojkot svih izbora koje organizuje mafijska vlast;

  3. zabrana rada ratno i antiratno-profiterskim stranakam;

  4. formiranje prelazne tehnicke vlade za organizovanje izbora mimo vladajuce koalicije;

  5. odrzavanje prvih slobodnih i fer izbora u istoriji zemlje i, konacno,

  6. PREISPITIVANJE PORIJEKLA IMOVINE SVIM POLITIČARIMA – počevši od Djukanovića pa redom koga on potkaze na sudu.

  ***

  Ovim putem, ka ovom cilju, samostalno osmisljenim i svojom voljom sprovedenim akcijama rukovodi se SLOBODAN GRADJANIN J@. Oni mu sluze i kao granicnici, usmjerivaci i mjeraci aktivnosti svakog javnog poslanika od strane Slobodnog Gradjanina (u ime Slobodnog Gradjanina i za Slobodnog Gradjanina)

  Ovaj konkretan zahtjev “Hapsenje Mila Djukanovica” http://www.vijesti.me/vijesti/na-facebooku-prikupljanje-potpisa-hapsenje-dukanovica-clanak-142886 , trebalo bi da bude inicijalna kapisla za obaveznih 6 koraka: 1. da opozicija napusti Skupstinu itd. (znate, vjerovatno, koje su sve dalje tacke; evo ih na transparentu na slici, kojeg moze svako da napravi i postavi pod nos svakome javno), jer se opozicija sprema da izadje na izbore i da pokusaju da sklone Djukanovica, da bi odmah nakon toga uveli CG u NATO. … Kad su stranci i njihovi igraci u CG vidjeli da ima puno ljudi koji su protiv NATO i da oni ne podrzavaju Djukanovica, vidjeli su da u skidanje Djukanovica moraju da ukljuce i snagu ovih koji su za VOJNU NEUTRALNOST. Stranci nemaju problem sa tim da se Djukanovicu preispita sve sto ima (ako mi iznutra na tome insistiramo, a ako ne, nije njihova stvar). Medjutim, ja necu kozmeticke, parcijalne “promjene”, hocu da se preispita svim politicarima i porijeklo imovine i odgovornost za ratne zlocine, kao i da se pozicioniramo kao vojno neutralna zemlja, jer je to jedino rasciscavanje koje omogucava da mladje generacije krenu sa cistog terena i da grade cistu buducnost.

  Nedavni tekst u dn Vijesti u kojem prof. Kovacevic govori o Djukanovicu kao nekome ko uvodi CG u NATO, o slanju cg vojnika u ratove po svijetu, treba da medijski pojaca jedino animozitet gradjana prema Djukanovicu. Zbog toga su dali i tekst (i pcnen je dao, i dan, i in4s) o Inicijativi za hapsenje Djukanovica. Naravno, to rade da prikupe snagu gradjana da sklanjaju Djukanovica, kako bi ubrzo nakon toga dovrsili spoljno politicki posao sa Crnom Gorom, u korist NATO-a. Zato je ne samo rezimu vec i opoziciji problem aktivnost nekih fb grupa – da se prica gradjana ne bi sa ove tacke pomjerala dalje u pravcu onoga sto zaista svaki Slobodan Gradjanin hoce:

  ISTINSKU PROMJENU – PREISPITIVANJE PORIJEKLA IMOVINE SVIM POLITICARIMA, UTVRDJIVANJE ODGOVORNOSTI ZA RATNE ZLOCINE I VOJNU NEUTRALNOST CRNE GORE!!!

  Mi, Slobodni Gradjani, necemo da zavrsavamo posao za nekoga drugoga, za interese onih ciji se interesi ne poklapaju sa nasima – jer J@, Slobodan Gradjanin Crne Gore, zelim istinsku promjenu:

  PREISPITIVANJE PORIJEKLA IMOVINE SVIM POLITICARIMA, UTVRDJIVANJE ODGOVORNOSTI ZA RATNE ZLOCINE I VOJNU NEUTRALNOST CRNE GORE!!!

 4. perfect stranger:

  “Do toga se dolazi putem od 6 tacaka:

  2. bojkot svih izbora koje organizuje mafijska vlast;”
  _______________

  Izvinjavam se, samo sam kratko htio da pitam, cini mi se da se danasnji sveti put od 6 tacaka razlikuje od prosloga svetog puta u 6 tacaka u ovu drugu tacku?

  Valjda je prije pisalo

  “2. bojkot svih izbora i referenduma koje namjesta mafijska vlast;”?

  Kako se radi o namjeri negiranja referenduma iz 2006 a time implicitno i utapanja Crne Gore u velikosrpsko more, a bez price o neregularnom referendumu iz 1992 dje ni je nametnut Srpski jezik i jeziva kreatura od drzave sa Srbijom poslije Srpsko-hrvatskog i Jugoslavije, ili neregularnim izborima iz 1918 dje ni je ukinuta Crnogorska pravoslavna crkva, koja je jasno definisana u Ustav Knjazevine Crne Gore iz 1905.

  Molim Vas za odgovor, da li ste promijenili putanju svetog puta od 6 tacaka, ili se radi o gresci i beta verziji svetog puta od 6 tacaka?

 5. Meni opozicione partije u Crnoj Gori izgledaju kao uprave fudbalskih klubova u regionu. Ko će se bolje utaliti i povoljnije prodati igrača i namjestiti koji meč. Dok mi ovi fejs pokreti i grupe izgledaju kao navijači tih klubova. Gomila neizživljenih klinaca i njihove vođe koje orkestrirano i od prilike do prilike prave nerede, viču ‘uprava napolje’ i ništa suštinski ne doprinose, naprotiv.

  Lajt motiv svih ovih crogorskih vagabunda je njihov opis stanja u svijetu i kako vlada zapadni organizovani kriminal i najveći mafijaš Amerika i onda kad ih prkosno pozovu da više ne podržavaju mafijaše koje su instalirali u Crnoj Gori!? Da mafija ne podržava svoje male igrače :))))))) Sve mi jebi, ali ovakvih antiglobalista majka niđe ne rađa osim u Crnoj Gori. No dobro je to, zarad pomirenja… pfff…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: