Dragan Šepelj: 2 posto, druže

pink-floyd-the-wall-alan-parker“Tričavih 2 %, i još se bunite. 2 %, druže. Ko iz pjesme. Privremeno povećanje, vjerujte nam na riječ. A sve smo vam dali. Sve što znamo i umijemo. Lideri u regionu, Tigrovi sa Mediterana, Uspješna Evropska Priča…svi ti, samo naoko, bombastični, više onako žovijalni, nazivi naše države govore baš o našoj strukturi, našoj kakvoći i umijeću. Mi smo Izabrani.”
Tako, nakon ovog fenomenalnog podizanja PDV koji sada ide na perfektnih 19%, otprilike razmišljaju oni koji su ga i donijeli. Oni nad kojima stoji mač bankarskih garancija koje su sami izdali siromašnim ruskim tajkunima, a sve to pokušavaju prebaciti na teret “svjetske ekonomske krize” i građana koji ih trpe i slušaju. Mislim da bi se najozbiljnije trebalo paziti na potpredsjednika Vujicu jer on je prije samo neki mjesec, izrazivši neslaganje sa najavom dizanja PDV, zaprijetio i samoubistvom u slučaju da se  PDV poveća. Kakav bi to bio udarac za svjetsku ekonomiju i skladne koalicione odnose, pa apelujem na pojačanu pažnju. Nadam se da nije mislio na samoubistvo TAMO NEKOG DRUGOG, jer mi je poznato koliko on drži do svoje riječi, kao uostalom i cijeli SDP, sve vrijeme.
PDV se diže u momentu kada je CRnoj Gori ostao samo turizam kao privredna grana od koje živi, jer  priču oko KAP-a (lopovi koji na račun građana i države kradu struju i dižu kredite) ne računam za ozbiljnu. A sada ću vam napisati kako “pazi” na tu jedinu privrednu granu, taj mitski elitni turizam, kako su ga krstili braća i kumovi prije neku godinu.
Cijela  budvanska rivijera je sramotno seljobersko gradilište na kojem se vježbaju i igraju graditeljstva sve tranzicione  kuke i motike ovoga dijela svijeta. Stranci kojih je i naoko primjetno manje nego prošlih godina, trpe torturu kranova, kobri, bušilica, mješalica, kamiona, pik hamera, bagera, hordi građevinskih monstruma koji napadaju ono što je ostalo od nekada beskrajnih ljepota budvanskog dijela primorja. Njima upravljaju tzv Investitori, bolje rečeno ORKE, koje je neki Saruman sa jave poslao na ovu teritoriju. Ministarstvo, Vlada i Opština koji propagiraju posvećenost turističkoj sezoni produžiše rok za završetak radova u prvoj zoni sa 15. maja na 1. jun, što je jasan pokazatelj na koji oni način misle i planiraju “dužu sezonu” od ove koja se svela na 45 nagužvanih dana jula i avgusta. Ko će ozbiljan od poslovnog ugleda u turizmu dovesti te iste turiste u grad u kojem BUKVALNO U SVAKOJ ULICI sijevaju građevinske mašine grozomornog izgleda i zvuka? Kome oni misle prodati tu priču o “elitnom turizmu”; turistima ili domaćoj javnosti, baš me zanima? Hotel Budva, Zavala, neboder kod Vrtića, gradilišta na bulevaru, kremasta građevina na semaforima, Petrovac na nekoliko mjesta pored same morske linije, Pržno, Bečići…SVE je u kranovima i mašinama. Sve pod firmu izlaženja u susret Investitorima iako za to ne postoji logično i valjano objašnjenje. Svaka Baba Joke od stotinu ljeta zna da je Investitor taj koji treba da poštuje i prati interese sredine u koju dolazi, da poštuje postojeće planove i dobra iskustva; to se može postići isključivo ako se ne naruše interesi građana i već postojećih privrednih subjekata. Pošto i sam imam mali biznis koji trpi ovo grljenje vlasti i građevinskih satrapa, žestoko, u ime svih oštećenih,  protestujem na ovo bezumlje koje je da bude sve još gore praćeno jednom drugom akcijom naše fenomenalne Vlade: “suzbijanjem sive ekonomije”, kako oni nazivaju reketaški napad hordi inspekcija koje su trenutno na primorju i koji svaki dan maltretiraju i ometaju privrednike u vršenju svog posla.
Molim cijelu javnost, posebno internet i pisane medije koji su naša glavna zaštita od ovih savremenih šerifa od Notingema, da obrati pažnju na ove moje riječi jer one su najiskreniji poziv na ujedinjenje i pomoć protiv napasnika koji onako bezidejni za pravilno vođenje društva pribjegavaju svakakvim pritiscima na već ionako predkolabiranu malu privredu. Mediji bi trebali da naprave priču o svemu, raspoloženih za razgovor će naći u svakom gradu. Pune su im ruke kazni zbog trivijalnih propusta kakvi su: nemanje imena na konobarskoj košulji, raspored radnih smjena, prijave radnika traju sedmicama zbog sporosti organa, nepostojanje filtera za vodu iz legalnog vodovoda, i sl. Ne sporeći postojanja  greški u našem poslovanju napominjem da ovo što se radi ima već mjesec dana nema veze sa “borbom protiv sive ekonomije” jer su na udaru isključivo ljudi koji su u legalnim tokovima, uz određene ispravljive propuste, istovremeno istinski sivi dio ekonomije nije ni dotaknut jer ne postoji volja za tako nečim. Povećanje PDV, divljanje u građevinskim investicijama, brigade inspekcija, je li to “borba protiv sive ekonomije”? Ako jeste, da znamo, pa da se i mi organizujemo…bombe, rašpe, livorveri, što bi rekao Dežulović. A htjeli smo “ratovat” menijima, pinjatama, tacnama i koktelima, no nam ne može bit’, izgleda. Evropljani će, jednom, negdje, tamo, u budućnosti, primiti u svoje društvo državu bez male privrede (veliku su pojeli skakavci odavno), punu radnika u državnoj službi i nezaposlenih. Je li to TO? TO ste htjeli i naumili? Uništiti već narušeno? Porezima, inspekcijama, Investitorstvom?
Vujice, 2 posto, druže. Izađi i spasi nas, sebe i svijet, ako ti basta.

Comments

 1. “Vujice, 2 posto, druže. Izađi i spasi nas, sebe i svijet, ako ti basta!”

 2. Ima ovdje dosta istine. Haraclije na sve strane od drumov do konoba.

  Mislim da bi se ozbiljne novine zaista (ako takvih ima) morale poazabaviti strukturom ovih nameta i kazni.

  Inace neki dan je bila poludramaticna sjednica u MF sa opstinarima. Mislim da je lise 2-3 sve ostale opstine su u raznim blokadama sa stanjem na racunu od 0E. I to je tema za istrazivackog novinara. Pa onda kako se javni dug opstina racuna. Geniji ga racunaju tako sto su ga podijelili u dvije kategorije. Jedna krediti koje racunaju u javni dug a druga su nazovi prispjele obaveze prema zaposlenim, dobavljacima angazovanim izvodjacima radova a to se ne kalkulise u javni dug nego onako.

 3. Секула says:

  Шепељ, знам да није тема али раније сам ти обећао па сам нашао један од интервјуа Сјате Перовића са почетка деведесетих. Погледај ту просвећеност, погледај ширину лидера тог величанственог грађанско-либерално-антиратног покрета:

  “OD kada smo se našli sa Srbima u istoj državi, mi smo identično nesrećni i samo po tome isti. Prije te zajedničke države bili smo i te kako različiti i prednost u civilizacijskom i svakom drugom smislu bilo je na strani Crne Gore. Zato je Crna Gora mogla da očara Evropu, zato se u njoj i samo njoj mogao javiti Njegoš, zato je Gledston rekao, taj hladni promišljeni Englez – da je Crna Gora jedino čudo u istoriji… Crnogorci su zaista uradili oplođavanje srpske nacionalne svijesti, tome doprinijeli u sasvim specifičnim istorijskim uslovima kada su oni bili raja a mi, preciznije naši preci, bili slobodni ljudi, pomogli im da sačuvaju pravoslavlje, da im nikada ne umre žudnja za slobodom… (“Liberal”, 29/12/1992).”

  Немам ја ништа против фашизма и расизма, само не волим лажна представљања.

 4. Takođe, širiće se na sve strane i svim sredstvima laž da je Milo Đukanović tajni osnivač LSCG, da je Slavko Perović pripremio i vodio akciju uništenja Dubrovnika, i da je Slavko Perović bio zagovornik rata i ubijanja, ali i tvorac plana genocida nad crnogorskim Bošnjacima, Albanacima i Hrvatima, a da ih je krajnjim ljudskim naporom spasio veliki velikan velikaški, vitez i svetac Milo Đukanović, zajedno sa svetim Amfilohijem Radovićem. – Slavko Perović

  • Секула says:

   “Još jedna je stvar od ogromnog značaja, a o njoj se ćuti. Islam je na ove prostore došao sa okupatorskom turskom vojskom. To ne umanjuje njegov značaj kao vjere, ali istinito ukazuje na njegovo porijeklo. Crnogorski Bošnjaci nijesu potomci Turaka, nego je to dio našeg naroda koji je iz koristoljubivih razloga i razloga preživljavanja prihvatio islam poništavajući Isusa Hrista kao svog Boga, jer je turski feudalizam, u ekonomskom smislu, bio napredniji od evropskog i u toj činjenici se nalazi jedan od uzroka zašto je islam, i pored okupacije, bio prihvatan i prihvaćen ne samo u Crnoj Gori nego i širem regionu.”

   Е вива! Живио Славко! Живјела грађанска орјентација!

   • Ha, Slavko je isto to rekao i za Hrišćanstvo/Kršćanstvo, isti aršin, okupatorske religije, Romani istocni i zapadni, slava im i milost.

   • Pi­šem vam kao osni­vač (26.1.1990.g. Ce­ti­nje) i du­go­go­di­šnji po­li­tič­ki li­der usta­ško-fa­ši­stič­ko-pa­ve­li­ćev­sko-pap­sko-ka­to­lič­ko-an­ti­srp­sko-ve­li­ko­hr­vat­sko-se­pa­ra­ti­stič­ko-ba­lij­sko-ve­li­ko­al­ban­sko-mu­ha­me­dan­sko mu­sli­man­sko-bo­šnjač­ko-an­ti­me­di­te­ran­sko-an­ti­e­vrop­sko-pro­mi­lo­še­vi­ćev­sko-čet­nič­ko-ma­fi­ja­ške-rat­no­hu­škač­ke-rat­no-na­ci­stič­ke stran­ke, Li­be­ral­nog sa­ve­za Cr­ne Go­re, i njen pet­na­e­sto­go­di­šnji po­sla­nik u par­la­men­tu Cr­ne Go­re, i pod­šef ta­li­jan­ske Ka­mo­re…

    Lju­bi­telj ita­li­jan­ske ma­fi­je, lu­pež, pljač­kaš, šver­cer, ban­ker, ubi­ca, ci­jaš, rat­ni hu­škač, rat­nik, sa­ve­znik Mi­lo­še­vi­ćev sram­ni,

    Vaš Slav­ko Pe­ro­vić

    http://javniservis.me/2013/03/04/slavko-perovic-ja-sam-rat%C2%ADni-hu%C2%ADskac-mi%C2%ADlu-po%C2%ADdig%C2%ADni%C2%ADte-spo%C2%ADme%C2%ADnik/

   • Uz konjicu religija je u to vrijeme bila glavna drzavna pesnica. sekulja, ne vadi iz konteksta! Vjerska zajednica je, bezbeli, visi stipanj u razvoju drustva od plemenske zajednice.

   • Shavko nas retroaktivno smjestio u “svoj narod”, tj izdajnike njegovog naroda. Hvala lijepa, islamizacija se desila mnogo prije prvog pomena naroda pod imenom Crnogorci. Zato je nemoguce da je neko izdao Crnogorce cije formiranje kao naroda datira mnogo kasnije. Uz postovanje chinjenice da je formiranje naroda dugotrajan PROCES.

 5. Секула says:

  “Onoga dana kada ih je dzelat (DPS)pozvao malim prstom da budu sa njima oni vade krvavi noz koji su godinama ostrili i zabadaju ledja LSCG-u i Slavku Perovicu licno. Serbo je egzemplar tog naroda kojem nista nije sveto (“Nema vjere ko guzicu pere.” -A.Pavelic). Oni su sada ovom rezimu u CG najvece sluge i oni ce svakom rezimu koji dodje na ove prostore biti sluge, jer oni genetski ne znaju sem da budu sluge i da sluze jacemu.”

  http://slavkoperovic.wordpress.com/2010/11/24/24-11-2010-g/

  Коментатор потписан са Че. Међутим, како Сјата предугачке коментаре скраћује свим коментаторима осим овоме Чеу… А и сама колумна има ову тенденцију. Живио Либерални сајуз!

  • okreni konacno plocu says:

   sekula , na pogresnu adresu si poslao pismo…to je neki iz tvog korpusa…

   • Секула says:

    Мог корпуса? О чему причаш, ја нисам служио војску, професионализовали су је.

  • okreni konacno plocu says:

   sekula kad nesto razmilim od svih na ovom portalu ti si najbolji kandidat za predsjednika crne gore, kad bi se odavde biralo…kad bi ti preuzeo da moralom i etikom predstavljas i branis crnogorsku drzavnu suverenost , crna gora bi bila u najsigurnijim mogucim rukama…

  • Tako izgleda na prvi, stereotipni pogled. Haha- dobar je Shavko! Problem je drugi, ponovljeni pogled. Tome Shavko nije dorastao.

  • Na navedeno smo reagovali kako ja, tako još neki komentatori koji sada komentarišu na ovom portalu. Tada, ja bar nijesam znao ono što sam shvatio i doznao odmah poslije. Da sam to znao, ne bih reagovao, pogotovo ne tako gnijevno i žestoko. Želim reći da ne treba koristiti očiglednost koja se desila sa Slavkom Perovićem prije par godina da bi se poentiralo i čovjek dotukao.

 6. Ovim pu­tem iz­ra­ža­vam Va­ma lič­no, i gra­du Do­brov­ni­ku, svoj stid i ka­ja­nje, što sam bio po­zna­ti i pri­zna­ti rat­ni hu­škač, Mi­lo­še­vi­ćev sa­ve­znik i slu­ga, te or­ga­ni­za­tor na­pa­da Cr­ne Go­re na Vaš svi­je­tli grad, or­ga­ni­za­tor ru­še­nja Du­brov­ni­ka i nje­go­ve oko­li­ne, kri­vac za pro­će­ri­va­nje i ubi­ja­nje ta­mo­šnjih sta­nov­ni­ka, pa­lje­vi­ne, uni­šta­va­nje i kra­đu nji­ho­ve imo­vi­ne, plju­va­nja hr­vat­skog ime­na i zna­me­nja, raz­vi­ja­nja mr­žnje pre­ma hr­vat­skom na­ro­du, pro­zi­va­ju­ći ga la­žno da je usta­ški, ge­no­ci­dan i an­ti­srp­ski, da ko­lje i ubi­ja Sr­be, i što sam se za­la­gao za ru­še­nje po­sto­je­ćih gra­ni­ca iz­me­đu Cr­ne Go­re i Hr­vat­ske, sma­tra­ju­ći Du­brov­nik di­je­lom Ve­li­ke Sr­bi­je, za ko­ju sam se i oruž­jem bo­rio! Ža­lim i sti­dim se, što sam tra­žio i pod­u­pi­rao kon­sti­tu­i­sa­nje Du­brov­ni­ka kao Re­pu­bli­ke Du­brov­nik, i što sam sa­njao da ću mu, jed­nog da­na, bi­ti svi­je­tli knez. Imao bih još pu­no očaj­no i sram­no ru­žnog da Vam ka­žem o se­bi, ali ne­ću, jer šte­dim Va­še dra­go­cje­no vri­je­me!

 7. Sekula-rizam says:

  Nema Slavka već 10 godina moj Sekula. Fašizam i dalje nosi odoru SPCa. Možda je hrišćanski bilo devedesetih ubijati ljude, ali vidim da je danas hrišćanski milovati đecu. Učini sebi uslugu i pročitaj nešto. Dosta ste čitali knjige M.Lopušine ”CIA protiv Jugoslavije”.

 8. Nemamo što tajiti, zna se svuda na svijetu, znaju to i Crnogorci i crnogorski Srbi, znaju to i crnogorske manjine, zna to svaki crnogorski vrabac koji čuči na svakoj crnogorskoj grani da je stanje u Crnoj Gori katastrofalno. Znaju da je za tu katastrofalnost odgovorna, kriva i snosi punu odgovornost crnogorska Mafija na čelu sa njenim šefom Milom Đukanovićem. Potpunu suodgovornost za ovakvo stanje stvari u Crnoj Gori u cjelosti snose i stanovnici Crne Gore kako oni koji su mirno stajali ili otvoreno podržavali zlikovačku i zločinačku politiku Slobodana Miloševića tako i oni koji su glasali za zlikovačku i zločinačku politiku mafijaša, ratnog huškača, uništitelja, ratnog profitera, švercera i kriminalca Mila Đukanovića.

  Lako se može reći da su Crnogorci i crnogorski Srbi kao i crnogorske manjine dobili ono što su zaslužili, a dobili su robovlasničke teške lance vezane oko svojih podaničkih i kukavičkih vratova koji pridržavaju sagnute glave u kojima odavno nema časti, kičme, hrabrosti, ponosa i poštenja nego predstavljaju najpoželjnije glave roblja na Balkanu, a onda se može reći i u Evropi. – Slav­ko Pe­ro­vić

 9. комшија са 4. спрата says:

  Цетињски Врач предвиђа појаву нових нација у Монтенегру!!!
  Црногорски Срби, црногорске мањине, црногорски врабци, и црногорска Мафија.
  Лу-ди-ло

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: