Tamara Rađenović-Laureat šestog festivala solo pjevača Bruna Špiler

Tamara Bakoc Laureat sestog festivala solo pjevaca Bruna Spiler10.April 2013. Festival solo pjevača Bruna Špiler je ove godine okupio takmičare iz 11 zemalja: Crne Gore, Srbije, BIH, Rusije, Litvanije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Belgije i Bugarske. Ovaj festival je po broju prijavljenih kandidata jedan od najvećih na ex Yu prostorima, i u njegovu organizaciju je uloženo puno entuzijazma i truda. Herceg Novi se još jedom pokazao kao grad kulture a pjevači iz 11 zemalja učesnica uživali su u druženju i prilici da ih čuju renomirani internacionalni operski pjevači.

Međunarodni žiri je bio u sledećem sastavu:

Snežana Nena Brzaković – operski pjevač i profesor -Berlin – Germany
Miomira Vitas – operski pjevač i pedagog – Paris – France
Deividas Staponkus – profesor i solista opere u Viljnusu – Litvanija
Katheriine Haataja- operski pjevač-Finska

Naša Tamara Rađenović (18) koja trenutno pohađa Konzervatorijum za glazbu i balet u Ljubljani a od jeseni će biti na prestižnom Kraljevskom koledžu je još jednom potvrdila da je pred njom velika karijera. Tamara je u prvoj kategoriji do 20 godina osvojla prvo mjesto sa 99,25 poena što je bila najveća ocjena žirija u svih 5 kategorija .

Osim toga, našoj Tamari je pripala čast da zatvori završni koncert Bel Canto za sjećanje sa predivnom francuskom solo pjesmom Les filles de Cadix od Dellibes-a.

Na završnom koncertu Tamara je, iako najmlađa među najboljim u svojim kategorijama, dobila nagradu Laureat šestog festivala koju joj je u ime opštine Herceg Novi i festivala uručio gradonačelnik gospodin Dejan Mandić.

Ovo je Tamarina sedma prva internacinalna nagrada u poslednje 2 godine , a pobjeda na festivalu je veliki podstrek za nju.

Tamarin nastup možete pogledati na sledećem linku:

izvor: inbox(javniservis.me)

*** ***

Učenica iz Crne Gore na “Royal College of Music”

tamara_bakoc27. decembar 2013. U konkurenciji od preko 1000 prijavljenih mladih muzičara iz cijelog svijeta, učenica muzičke škole “Vasa Pavić”, Tamara Rađenović je uspjela da se upiše na “Royal College of Music” u Londonu za sledeću školsku godinu za koju je takođe dobila stipendiju od koledža. Kraljevski muzički koledž (Royal College of Music, London) je jedna od najprestižnijih muzičkih institucija na svijetu koja je osnovana 1882. godine pod patronatom engleske kraljevske porodice. Nalazi se u neposrednoj blizini čuvenog Royal Albert Halla. Predsjednik škole je Princ Čarls.

Tamara Rađenović se upisala na odsjek solo pjevanje nakon što je prošla jako zahtjevan prijemni ispit. On se sastojao od nekoliko panela gdje je Tamara osim svog talenta za solo pjevanje morala da pokaže i opšte muzičko obrazovanje.

Royal College of Music godišnje prima jako mali broj studenata jer oni kako kažu rade samo sa posebnim taletnima kojima je posle završetka školovanja otvoren put ka čuvenim operskim scenama kao što su Metropolitan Opera, Royal Opera House, Wiener Staatsoper, Milanska skala itd.

Inače, naša učenica Tamara Rađenović je u toku školovanja u Crnoj Gori osvojila više internacionalnih nagrada iz solo pjevanja a upis na Royal College of Music pretstavlja, kako predviđaju tamošnji profesori, početak njene svjetske muzičke karijere.

izvor: vasapavic.me

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: