Dr Momčilo D. Pejović: Blam je (na)prijed poraženog (po)bjednika!

decenijeJoš jedna od očekujućih i ostvarenih, bogom datih, nebesko-plavetnih, nebrojenih i neprospavanih „izbornih noći“ za građane najprve ekološke, najstarije i najnezavisnije države, a iznad svega najdemokratskije, najevropskije i ekonomski najprosperitetnije, najstabilnije, najodrživije Crne Gore na čelu sa najnesmjenjivijom „političkom elitom“ nastalom u „ratu za mir“, gdje „godine počinju januarom“ i gdje taj isti „januar“ traje samo 23 godine! Moćno zar ne, a stvoreno je samo od jedne partije zvane DPS-a i jednog jedinog čovjeka – nekad „najmlađeg“ predsjednika Vlade i „najharizmatičnijeg“ političkog lidera crnogorskog i evropskog, „dvometrice“ – kako za njega reče jedan bivši politički lider, „velika Srbenda“ i danas „najveći Crnogorac“ a „samostalni je političar, književnik“, stvaralac i uživalac nacionalne penzije, „tvorca nacije nezavisne države“ Crne Gore! Moćno i nebeski božanstveno, a iznad je „crnogorskog neba plavetnoga“ i beskonačnoga!
Nekad „mladi, lijepi i (još) pametni“ danas su samo malo „tonirali“ prorijeđene vlasi na svojim (raz)umnim glavama zbog brojnih „briga“ i obećanja narodu-građanima „za bolji život“, koja su bespoštedno prosipali pred svake izbore velikom broju poslušnih građana – podanika. Ni nekadašnji crnogorski Gospodar u svoje pero, dok je bio mlađi i mudriji, nije toliko davao niti obećavao kao ovi iz najbrojnije i najmoćnije DPS partije-stranke u Crnoj Gori.
Može li današnja Crna Gora imati dva „Gospodara“, pitanje je za sve njene građane, a na koje (ni)je jednostavno odgovoriti?! Ne tako davna crnogorska prošlost „daje“ neke odgovore koji bi nas mogli politički zadovoljiti i ujedno nam obrazložiti mogućnost „dvovlašća“ i paralelnih institucija u Crnoj Gori, jer ne zaboravimo da imamo dvije akademije, dvije crkve, dva „zvanična“jezika, više od dvadeset kriminalnih organizacija koje (ne)djeluju, korupcije koliko i okruženju ili nešto manje-više, … i naravno nekoliko hiljada milionera na samo oko 630.000 stanovnika, gdje je siromaštvo više od dvije trećine stanovnika „referenca“ da smo dostigli „evropski prosijek“ mjesečnih primanja! Naravno da je za sve navedeno glavni i jedini krivac „globalna ekonomska kriza – recesija“ koja je i nas zakačila – očešala i takvo stanje traje deceniju i više, a „politička elita“ na vlasti muku muči da sve to obesmisli i „pomogne građanima“ da stanu na svoje noge!
Za dvije i po decenije njihove vlasti građani su imali prilike da se do mile volje nadmeću i nagledaju „demokratskih“ izbora. Bili su samo farsa jednoga režima i „političke elite“ koja je došla sa ulice na vlast i kao takvu je zadržala apsolutno sve do današnjih dana. Kao krunu svega što su do tada činili po ko zna koji put u sinoćnoj sedmoaprilskoj „izbornoj noći“ proglasili sebe za pobjednika na po treći put predsjedničkim izborima jednog te istog predsjedničkog a njihovog DPS kandidata. Kažu da je sve legitimo, legalno i nadasve evropski, proevrospski, transparentno, tranziciono, evroatlantski i demokratski sprovedeno da im cijela Evropa i čak svijet može zavidjeti! Moćno politički, a bezobrazno, pečatno, drsko, nemoralno i neviđeno do danas u dugoj političkoj istoriji „nezavisne i demokratske“ Crne Gore.
Samo Crna Gora to može, ima moć, i samo se u jednoj takvoj (nada)sve „demokratskoj“ i viskoko evropskoj Crnoj Gori mogu dešavati čuda koja su postala paradigma njenog sveukupnog društvenog, političkog, ekonomskog i kulturnog života na čelu sa najmoćnijom i najbrojnijom partijom DPS-om!
Oni su bili sinoć u izbornoj noći ne tako brojni, ali svi na okupu posebno oni koji su morali biti, bivši i novi predsjednik države i potpredsjednik partije, novi-stari predsjednik vlade i partije, naravno ideolog, ćutolog, mudroslov i filozof „rata za mir“! Zatim bivši predsjednik Vlade čije zdravstveno stanje se srećom i nazdravlje njegovo znatno i odjednom na prečac poboljšalo i potpuno ozdravilo, bio je i onaj koji je govorio i obećavao da će biti zapošljeni samo oni koji „simpatišu“ DPS ili koji imaju člansku kartu te najmoćnije partije u Crnoj Gori, onaj koji jednim glasom zaposlenog člana DPS-a dobija na izborima četiri glasa za svoju partiju i zato su na Zavodu za zapošljavanje samo oni koji nijesu odani programu partije na vlasti.
Crnogorska izborna demokratska farsa je na sceni u Crnoj Gori pune 23 godine, to svi dobro znamo. Međutim, sinoć je samozvanim proglašenjem za novog – starog Predsjednika Crne Gore poznati scenario raznoraznih pritisaka ekonomskih – političkih, kupovine ličnih karata, dupliranja glasača, izlaskom na glasanje davno umrlih, dijeljenjem novčane pomoći od 30 eura u oči glasanja socijalno ugroženima i tako dalje, demokratska izborna volja građana poništena, bačena pod noge, zgažena od onih koji su sami sebe samoproglasili za pobjednika na osnovu „cjeline glasova“ sto odsto „izašloga“ biračkoga tijela!
U prvom javljanju malo zbunjeno, začuđeno, uplašeno, neodgovorno i neubjedljivo, bez mnogo pompe i ikakvih argumenata sa izbornih mjesta, bez ikakvih procenata, onako kumulativno na osnovu „cjeline glasova“, njihovim očima viđeno i prebrojano na mah, a proročki i vidovito iskazano, članstvo DPS partije na vlasti samoproglasilo je pobjedu njihovog „narijed“ predsjednika i pobjednika sedmoaprilskih predsjedničkih izbora u Crnoj Gori.
U drugom javljanju, malo sređenije, jogunastije, pribranije, smjelije, dogovornije i smišljenije konačno su odali tajnu svih svojih „pobjeda“ u prethodne 23 godine bilo da se radi o lokalnim, parlamentarim ili predsjedničkim izborima.
Crna Gora je SAMOPROGLAŠENJEM, na neviđeno, bez ikakvih statističkih podataka sem sumarnih „sto odsto – cjeline glasova“ „političkog (po)bjednika“ kandidata vladajuće stranke DPS-a, na „velika vrata“ ušla u evropsku „demokratsku“ zajednicu naroda i država, a svoju parlamentarnu istoriju obogatila još jednim čudom i paradoksom neprimjerenim u demokratskim društvima sa „DVA PREDSJEDNIKA“ koji imaju isti broj glasova bilo kao poraženi i kao pobjednik kandidat na predsjedničkim izborima 07. aprila 2013. godine!!!
Poštovani građani, narode Crne Gore, ako ste do sada za ove 23 godine vlasti „političke elite“ nastale u „ratu za mir“ imali bilo kakvu sumnju ili privid da je nešto u državi Crnoj Gori „trulo“ makar „trule daske u sudstvu“, da Vas neko krade, potkrada, da Vas neko laže, da Vam neko vaše glasove koje ste dali svojom voljom drugom političkom protivniku uzima za svoje, vjerujem da Vam je sinoć „izborna noć“ riješila i otklonila mnoge dileme i sumnje da ste sve vidjeli svojim očima i čuli svojim ušima, razumjeli ono što ste čuli i vidjeli, a kao jasnu sliku i ton dobili „POBJEDNIKA i PREDSJEDNIKA“ u novom četvorogodišnjem mandatu. Nema dileme kome da vjerujete sebi i onome što ste čuli i vidjeli ili onome što su Vam pobjednici iz DPS-a saopštili!
Lično sam vidio, čuo i razumio poruku sa sinoćnje „izborne sedmoaprilske noći“ a ona glasi: da je nemoguće imati dva predsjednika u jednoj državi i da dva „gospodara“ ne mogu biti u istoj predsjedničkoj fotelji, da se neko lično i politički veoma neodgovorno odnio prema svim biračima i da ih je ponizio pogazivši njihovo demokratsko pravo da izađu na izbore i glas daju shodno svojoj volji i svom političkom ubjeđenju. Nije valjda da se oni na vlasti igraju „crvenog oktobra“ ili oktobra iz prve decenije 21. vijeka! Kao građanin imam pravo da znam ko je politički (po)bjednik na predsjedničkim izborima od 07. aprila 2013. godine u Crnoj Gori, jer mi vi kao vlast koja traje pune 23 godine nije to omogućila, već je neko ukrao moj glas!!!

Dr Momčilo Dušanov Pejović

Comments

 1. The election was being challenged by the defeated candidate, Mulla Nasrudin. “I know it was crooked,” said the Mulla. “A FRIEND OF MINE VOTED FOR ME FIFTEEN TIMES IN THE THIRD PRECINCT AND I DIDN'T GET BUT FOUR VOTES THERE.”

 2. Analizirajte ovu računicu:
  Izbori glasalo nevazecih nev. u %
  2006 345.757 6.922 2.00
  2008 334.455 4.674 1.39
  2009 329.819 5.827 1.76
  2013 326.753 10.563 3.23

 3. Ima li sanse da uskoro bude kakvih izbora,bas mi ova sedmica izmace brzo i zanimljivo a pogotovo me obradovao snimak na youtube FILIP VUJANOVIC imitacija

 4. Poštovani slobodoumni narode Crne Gore, predlažem vam da ne žurite sa plaćanjem (vi koji inače plaćate) vaših prošlomjesečnih računa za struju, vodu, komunalije i sl. a pripejd korisnici mobilne telefonije od sledećeg mjeseca neka probaju komunicirati putem SMS-a jer na taj način nije moguća naplata lopovske takse od 1 eura, a sada nam je građanska neposlušnost potrebnija nego ikad u poslednje 23 godine. Zajedno smo jači protiv legalizovane sistemske kleptomanije i na ovaj način treba im zavrnut dotok novca za finansiranje njihovih prenatrpanih DrPStitucija. No pasaran !

 5. Ali, pitam se: koji građani žive u ovoj Republici, koja svijest stanuje u Crnoj Gori. Ako se, dakle, najveći intelektualni potencijali svrstaju u red i samo pročitaju ovu formulu beskrupolozne prevare koja je urađena u Crnoj Gori, ali im se na prevaru pristalo, a ta formula glasi: DPS Kosovo 1989, DPS Milošević, DPS raspad SFRJ, DPS ratovi, DPS sankcije, DPS propadanje, DPS korupcionaško-mafijaški sistem, DPS NATO bombardovanje, DPS rušenje Miloševića, DPS Milošević u Hagu, DPS Đukanović i sporazum u Beogradu, DPS protektorat nad Srbijom i Crnoj Gorom, DPS slavljenje civilizacijskog loma Crne Gore, slavljenje civilizacijskog sloma Srbije, kao pobjede. – Slavko Perović

 6. Onda se gospodo, ja pitam, a ja znam odgovor, đe mi to živimo. I da li gospodo, ta tanušna grupacija od 0,5 odsto krvavih ratnih profitera u Crnoj Gori treba i dalje da drzi šaku u ruke i šaku u perčin ovome narodu. Ja bih odgovorio – treba. Ja bih odgovorio treba, jer ovaj narod je dozvao na ovaj način svoju sudbinu, jer je narod prihvatio prevaru i narod prihvata najjeftiniju demagogiju, koju ne bi priznali drugi narodi. – Slavko Perović

 7. Gospodo, ovi momci iz DPS-a misle da su otkupili sebe, zbog svega onoga što je pisao”Nacional”, a rečeno im je ako ne budete dobri, poslušni, fini, mladi itd., kao što ste bili 89. otvorićemo neke druge nacionale. Misle da su otkupili sebe, to je bio njihov vječiti proračun. Samo gola vlast koja se pro-meće u gole pare, ali, gospodo, za njihovo otkupljivanje prodat je čitavi jedan narod, prodata je jedna država. – Slavko Perović

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: