Na licu mjesta: Đukanović ipak neće biti premijer, počinje izgradnja auto puta

„Danas, kada je Crna Gora stabilna zemlja, kada je izašla iz recesije, kada je postala kandidat za članstvo u EU, kada se nalazi u predvorju NATO-a”, dodao je Đukanović, „stekli su se uslovi za moje povlačenje iz izvršne vlasti. Procijenio sam da je vrijeme da i ovim ličnim činom doprinesem da se stvore uslovi za promjene na čelu vlade bez ikakvih potresa i posljedica po dalji uspješan unutrašnji razvoj i evroatlantski put Crne Gore.”

Podgorica – Nakon dvije decenije dominantnog vladanja političkom scenom Crne Gore, Milo Đukanović je juče podnio ostavku na mjesto predsjednika Vlade Crne Gore.

Saopštio je to na konferenciji za novinare u Vili Gorica u Podgorici, kojoj je prisustvovao veliki broj domaćih i stranih izvještača, kao i dio diplomatskog kora. On je rekao da je o ovoj odluci obavjestio predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) koje je zatim odlučilo da za novog mandatara predloži sadašnjeg potpredsjednika vlade i ministra finansija Igora Lukšića.

“Siguran sam da Lukšić, pored mladosti, baštini veoma ozbiljno profesionalno iskustvo u radu u Vladi i da je, bez sumnje, u punom kapacitetu da odgovori sljedećim fazama i izazovima evropskog put Crne Gore”, rekao je on.

„Donio sam odluku da podnesem ostavku na dužnost predsednika Vlade Crne Gore. Moja odluka nije iznenadna, ishitrena i nije donešena, kako to tvrde neodgovorni pojedinci iz njima svojstvenih razloga, ni pod čijim pritiskom… Odlazim čiste savjesti zadovoljan sa ovim što sam sa mojim timom uradio”, rekao je Đukanović.

„Danas, kada je Crna Gora stabilna zemlja, kada je izašla iz recesije, kada je postala kandidat za članstvo u EU, kada se nalazi u predvorju NATO-a”, dodao je Đukanović, „stekli su se uslovi za moje povlačenje iz izvršne vlasti. Procijenio sam da je vrijeme da i ovim ličnim činom doprinesem da se stvore uslovi za promjene na čelu vlade bez ikakvih potresa i posljedica po dalji uspješan unutrašnji razvoj i evroatlantski put Crne Gore.”

Počela izgradnja auto puta Bar-Boljare

Jedan od posljednjih poteza sada već bivšeg premijera Mila Đukanovića je ponovno započinjaje radova na izgradnji auto puta Bar-Boljare. Opširnije u prilogu:

 

politika.rs/otvoreniStudio/javniservis.me

Comments

 1. Mudar potez.

 2. Što ne prenesete Slavkov tekst iz Dana! Čovjek je zamrznuo sve liberale sem sebe, iako je u Pragu ispod nule. Mora da se uželio malo Boke.

 3. Da je se iko od laži udavio,ovaj davno ne bi bio među nama

 4. Ono što smo mi u DPS-u procijenili, a to je da je više nego racionalno i logično da predsjednik partije bude i predsjednik Vlade, odnosno da u budućem periodu predsjednik vlade da bude predsjednik partije. – Lukšić

  • pa naravno!
   kad si predsjednik vlade, ne mozes biti predsjednik drzave, a kada si predsjednik partije ne mozes biti ni predsjednik vlade, niti predsjednik drzave. dakle, vrlo jednostavno, ili je ovdje, ili je ondje, sad je ovdje, sad je ondje, a kad je ovdje, ne moze biti ondje, pa jos jednom da promijesamo da onda vi svi slobodno izaberete gdje je kuglica, ispod koje case i koliko strofah traje pjevajuci, a koliko svirajuci.

 5. Rzikujući da navučem gnjev komentatora sa pojačanim pritiskom patriotizma u njedrima, pitam: Kada je to Crna Gora u svojoj trovjekovnoj istoriji imala manje diktatorsku vlast, bolji standard života i u međunarodnim okvirima bila priznatija i uvažavanija od ove današnje? :) Odnosno, kada je pod ovim imenom bila ozbiljnija država od ove današnje?
  Na osnovu koje to istorije treba da se zaključi kako za 100 godina neki novi Ćaki neće predizbornu kampanju početi tako što će se pokloniti sjenima Mila I Đukanovića u nekoj piramidi na Čevu?

  Onako usput, postaviću i jedno nagradno pitanje: Koje to dvije evropske države mogu da se pohvale da za “oca nacije” nemaju diktatora ili kriminalca? :)

  • Nagradni odgovor: Slovenija i Island …… :))

  • Ko garantuje da Obama neće opet uvest ropstvo u Americi?
   Ko je prije 20 godina moga pretpostavit da ćemo ima ekrane osjetljive na dodir, fala ti Milooooo za android.

   • Хаџи Неон says:

    Drug, paralele sa Obamom i Androidom možeš uspješno da prodaješ osnovcima. Nije poenta u Milovim zaslugama, već činjenici da je Crna Gora bila u civilizacijskom smislu nazadnija i u 18. i u 19. vijeku, naročito u posleratnom periodu, nego što je danas. Ne govorimo o fenomenu ubrzane “penetraciji interneta” u Milovoj epohi, već o civilizacijskom nivou na kojem je recimo CG Nikole Petrovića bila krajem 10. vijeka u poređenju sa Srbijom Milana Obrenovića. Istoričare ne zanima to što održivost crnogorske ekonomije već deceniju počiva na problematičnim stranim investicijama i prilivu “podzemnog” novca, već činjenica da nikada prije toga nije imala održivu ekonomiju.

  • Koja se evropska drzava izuzev naravno CG moze “pohvaliti” da jedna ista osoba bude sedmi ,a kako je krenulo i 17-ti premijer.
   U medjuvremenu kada nije bio prmijer “obnasao” je funkciju predsjednika-ako to ima idje. I tako 23 godine.
   U kojoj to evropskoj drzavi je komunizam jos na vlasti tj KPCG zakamufliran u DPSDPLP koaliciju.
   Sta to jos u ovoj i ovakvoj CG pripada ovom narodu-nista sve je Milo raskrcmio,ostali smo goli ko pistolj.Vise nismo svoji na svome vec svoji na tudjem.Imamo himnu,zastavu i grb,to je nase ostalo je poklonjeno bjelosvjetskom hostapleraju i nato agresorima.

   • Хаџи Неон says:

    Šta je to bilo u vlasništvu “naroda” tokom vladavine Petrovića u 19. vijeku?
    Šta bi bilo “narodno” da je izvršena pravedna restitucija? Šta je to “narod” imao do 1945. godine i boljševičkog otimanja imovne predratnim trgovcima i industrijalcima poput Sima Marića koji je na pravdi Boga glavom platio “krivicu” što je bio sposoban, obrazovan i talentovan da zaradi za prvu drvaru u CG, prvu uljaru itd?
    Kada je to narod bio “svoj na svome” do dolaska Đilasovih i Tempovih boljševika na vlast?
    Kakve su to gluposti o narodnoj imovini? Imovina moga djeda je postala “narodna”, odnosno državna, kada su mu je oteli komunisti. To što “Milo” prodaje imovinu “bjelosvjetskom hokštapleraju i NATO agresorima” koju su komunisti oteli, nema veze sa crnogorskim narodom, već sa potomcima onih od kojih je imovina uzeta.

   • sedamdeset godina bunila, to je nasa narodna pamet i nasa narodna imovina.
    ‘nas sveti stefan’ i ostali ‘nasi’ biseri mediterana i zaledja koje stranjci u8nistavaju svojim neulaganjem.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: