Više od hiljadu riječi

Comments

 1. kako je perverzna slika, bali na pištolj…
  ovim su ubijali, aa

  drži im ti drži

 2. PRIGUŠENA

  Brus Vilis mu ravan nije,
  kad đozluke namontira,
  mutni pogled da sakrije,
  dok pištoljem qrcu svira …….

  Prigušivač natakari,
  jer mu buka mnogo smeta,
  ovu sliku samo kvari,
  na njoj nema druga Sveta …..

 3. HITMAN !!! silent assassin !!! WITH HAIR !!!

 4. Don Ranko Krivokapeze…….

 5. Војин Николајевич says:

  Тајни агент 000

  :)

 6. Војин Николајевич says:

  Изгледа да је неко напао државност, заставу и два стиха химне…:)) Колико видим, нечија ће мајка црну руду прести…, ха, ха, ха, …

 7. istrazivac, ako si cemu, recimo ka ovaj sa slike, mogu ti ja dati moj…

 8. Ranko Krivokapic je komunista, ali onaj zagoreli komunista.
  Ako je neko od vas imao prilike da malo dublje istrazuje problematiku marksizma i komunizma, mogao je da se uvjeri da je komunizam jedna teroristicka a prije sveha antihriscanska ideologija.
  I praksa u Crnoj Gori jasno pokazuje kakvim duhom su nadahnuti oni sto vladaju ovom zemljom.
  Taj duh je: antihriscanski, kriminalni, zlikovacki, lopovski, arogantni. Nije taj duh tek tako prisutan, to je duh komunizma.

  Taj duh nije duh stare Crne Gore, zbog toga je za uspostavljanje stvarne nezavisnosti Crne Gore prije svega potrebno povratiti duh stare Crne Gore a da bi se taj hriscanski duh stare Crne Gore povratio treba ove koji trenutno vladaju sa njom a koji su ZAPOSJEDNUTI NECISTIM DEMONSKIM DUHOVIMA poslati tamo gdje im je mjesto.

  A sta mislite gdje je njihovo mjesto???
  Sta mislite sta bi jedan Ranko Krivokapic mogao da radi u blo kojoj normalnoj zemlji slobodne demokratije???
  Sta bi svi oni mogli da rade u zemljama slobodne demokratije???
  Devedeset posto njih bi tamo umrlo od gladi ili bi se prikljucilo nekom obliku organizovanog kriminala, gdje bi mogli obijanjem stanova i butika nekako da egzistiraju.

  Eto takav sljam vlada Crnom Gorom.
  A slika ovog dugackog slinavca, to je slika i prilika Crne Gore, pogledajte mu samo facu. Ovako izgleda jedna mentalno poremecena beba, kada joj neko da zvecku u ruke.

  • A vidiš ja mislim da je Krivi baš prototip tradicionalnog Crnogorca. takvog kakvog Vi forsirate vjekovima. U njemu nema ni K od komuniste, a ni po M od marksiste. Razumiješ se u obije stvari ko moja baba Stane u kibernetiku.

   Hrišćanska Crna Gora se ppokazala. U nečovještvu i lažnom moralisanju, šampioni svijeta. Pitaj Bukovčane, Konavljane, deportirane…

   Deep shit…

   • Vukman Cejovic says:

    Hriscanska Crna Gora je bila za vrijeme kralja Nikole kada su sve nacije i vjere u njoj imale sva gradjanska i ljudska prava.
    Hriscanska vjera propagira ljubav i prema naprijatelju a ako vi mislite da je politika Crne Gore za vrijeme Milosevica bila hriscanska onda se grdno varate.

    Hriscanstvo propagira ljubav prema svakome i postuje slobodu covjeka, jer Bog ne zeli da niko nasilno vjeruje u njega. Da je drugacije svi muslimani iz Podgorice i ostalih krajeva Crne Gore bi bili pravoslavci, tim vise jer je mnogo njih htjelo da promijeni vjeru, ali im je receno da uzmu vrijeme za takvu odluku, pa kasnije, ako ustraju u toj zelji, da mogu da predju u pravoslavlje.

    Takodje za vrijeme drugog svjetskog rata veliki broj Slovenaca je pokazao zelju da predje u pravoslavlje, pa je i njima receno da sacekaju zavrsetak rata, pa da onda vide da li zele da predju u pravoslavlje. Pravoslavlje je uvijek propagiralo ljubav a ovo sa deportacijama i Konavlama nema nikakve veze sa pravoslavljem, cak ni onda ako su u tome direktno ili indirektno ucestvovali razni udbasi-pravoslavci, kojih nije malo u nasoj Crkvi. Nazalost pravoslavna Crkva u Crnoj Gori na celu sa drugom Radovicem je izdala pravoslavlje i usla u satanski svetski savez crkava. Napravili su jednu simbiozu sa komunistima i ekumenistima i do dan danas nisu objavili ko je iz njenih redova bio i ostao saradnik komunisticke tajne sluzbe, one sluzbe ciji su prethodnici potpuno likvidirali hriscanstvo u Crnoj Gori, ubivsi njeno skoro cjelokupno svestenstvo i monastvo.

    Sto se tice marksizma i komunizma, oni su JAVNO propagirali unistenje hriscanske vjere i to sto su propagirali pokazali su na djelu u svakoj drzavi gdje su dosli na vlast.
    Njihova parola je bila “cizma noga nema Boga”.

    Zadnji ratovi na prostorima Jugoslavije su produkt komunizma i SVI NJENI AKTERI su bili bivsi i sadasnji komunisti. Njihove preobuke u religiozne i nacionalne odore tu im nista nisu pomogle, komunista je komunista bilo kakvu odjecu i bilo kakav znak na sebe da stavi.

    Krivokapic je PROTOTIP komuniste i marksiste a ja VRLO DOBRO ZNAM STA JE KOMUNIZAM I STO JE MARKSIZAM.

    Ono sto vi smatrate prototipom komunista, vjerovatno misleci na ljude poput Vlada Dapcevica, koji je za mene heroj iako se ideoloski sa njim nisam slagao, to nisu komunisti. To su posteni ljudi, heroji, zavedeni sa nekom fiks idejom koju nisu poznavali a za koju su mislili da je mjesavina ruskog pravoslavlja i neke borbe za socijalnu pravdu.

    KOMUNIZAM JE IDEOLOGIJA SKROJENA U KABALISTICKIM LOZAMA NAJVECIH SVJETSKIH KAPITALISTA I EKSPLOATATORA, STVORENA ZBOG NAMJERE DA SE LAZNOM BORBOM ZA PRAVA RADNIKA I SELJAKA, UZ NJIHOVE KABALISTICKE AGENTE, KOJI SU VODILI SVE KOMUNISTICKE POKRETE U SVIM NARODIMA SVIJETA, POROBI CITAVI SVIJET I UNISTI HRISCANSTVO I SVAKA NACIONALNA DRZAVA.

    Pozdravite vasu babu.

   • Vukmane, svaka Crna Gora, a naročito ona Nikolina “srpska Crna Gora”, bila je qrc na biciklo. Tragikomedija je u činjenici da je najozbiljnija Crna Gora ova Milova i Rankova.

  • Ни марксизам ни комунизам нису антихришћански нити терористички… барем не довољно :) Али је тачно да су јебено опасни за доминантни корпоративно-технократски брејнвош у који се тај “хришћански дух старе Црне Горе” и “традиционалне вриједности” много добро уклапају. Живи доказ за то има тамне наочаре и пиштољ са пригушивачем, то је социјалдемократа кога много више брину национални симболи и вјерска питања него социоекономски параметри, права радника или потрошача.

   • Vukman Cejovic says:

    Tacno je da je gospodin Krivokapic mnogo agilan po pitanju nacionalnih simbola a pogotovo po pitanju Crkve, ali to nije zbog njegovih nacionalnih ili vjerskih ubjedjenja, jer komunista nema naciju niti zna druge vjere osim marksisticke. Tacno je da ovaj tip ni sa marksizmom, jer sto je marsizam drugo osim jedna obicna suplja fraza, nema nista, jer religija mnogih komunista je VLAST.

    De Gol je rekao za njih: “komunisti, to su sugavi psi, kojima je milija vlast nego dobrobit svojega naroda”. Dakle njihova ideologija i njihova religija je vlast i samo vlast.

    To sto je Krivokapic agilan po pitanjima Crkve i nacionalnih simbola je zbog toga, jer je zadnjih dvadeset godina antisrbizam bio modni trend, na kojem su profitirali mnogi i preko kojeg su mnogi beznacajni ljudi i politicari postali neko i nesto. Vrijeme je bilo takvo da je bilo dovoljno da glasno vicete na Srbe i na sve sto je srpsko i da dobijete znacajno mjesto u drustvu i politici.

    Medjutim, “velika Srbija” nije jedini problem na ovoj planeti. Postoje jos mnogi problemi, ali mnogi koji su svoju karijeru napravili na antisrbizmu, reflesno jos uvijek “trzaju nogama” kao kokoska kada joj neko otkine glavu.

    Sto se tice opasnosti komunizma za svjetske kapitalisticke korporacije, pokusacu neke stvari da iznesem.

    1. Djela Karla Moroseja Marksa su napisana po direktivi kapitalista sa Woll Strita.
    2. Djela Karla Moroseja Marksa su stampana i sirena uz veliku pomoc kapitalista sa Woll Strita.
    3. Komunisticka revolucija u Rusiji je uspjela zahvaljujuci ogromnoj finasijskoj pomoci kapitalista sa Woll Strita i citavog svijeta. Jedan od najvecih finansijera komunisticke revolucije u Rusiji je bio judejski rabin i kapitalista Jakov Sif.
    4. Barak Obama je levicar i svo njegovo jevrejsko okruzenje je skroz levicarsko.
    5. Nigdje se vise oktobarska revolucija ne slavi kao na zapadu.
    6. Sva zapadna “intiligencija” je levicarska.
    7. Najnovije pokrete protiv velikih kapitalistickih banaka, organizovali su i finansiraju kapitalisti, naprimjer Zorz Soros (na madjarski-seronja), koji stoji iza ovih najnovijioh levicarskih pobuna, koje su tek u povoju i prijete organizacijom svjetske revolucije.

    I kapitalizam i komunizam i socijal demokratiju vode iste snage, koje teze jednoj svjetskoj drzavi i jednoj svjetskoj vladi, pa onda sa kapitalizmom, komunizmom i socijaldemokratijom, zongliraju kako im se prohtije.

    Tu i tamo u svim tim ideologijama pojavi se neko ko im malo pokvari planove i za odredjeno vrijeme ih stopira, kao naprimjer Hitler ili Staljin.

    Samo jedna hriscanska i nacionalna narodna politika vise zemalja je u stanju da se suprostavi svjetskoj plutokratiji, bez obzira kakvu masku ta plutokratija (kapitalisticku ili komunisticku) na sebe navukla.

   • 4. Barak Obama je levicar i svo njegovo jevrejsko okruzenje je skroz levicarsko.
    5. Nigdje se vise oktobarska revolucija ne slavi kao na zapadu.
    6. Sva zapadna “intiligencija” je levicarska.

    Ааа, ок, кад ви тако кажете…не морате се бринути око давања аргумената – вјероваћу вам, то је сасвим хришћански.. .
    Опростите, Вукмане, због мог скромног образовања. Ја тај запад никад нисам видио, сједим овдје у Коћабамби и гулим рани кукуруз.

 9. perfect stranger says:

  Сада рекламира оружје, а љетос је рекламирао Кока-колу:

  Страшно.

 10. Vukman Cejovic says:

  Gospodine “kozak” izvinite sto obracanje Vama nisam poceo sa “Vi” nego sa “vi”.
  Pisao sam brzo pa nisam primjetio.

  • E, jako moodo što si promašio …….. “Kozak” se obično posmatra u množini …… istovremeno jahač i konj, samo je kod nas jednina ……. jahač bez konja ….. ;))

  • Gospon Čejović,

   na teorije o prirodi marksističke zavjere – koja je, vidim, po vama, uništila blagodarni hrišćanski svijet, neću previše trošiti vremena i prostora. Tačne su koliko i Baba Stanini kibernetski pokušaji.
   Samo da se osvrnem na vašu tezu kako su začetnici i promoteri nacionalističkog rata u devedesetim komunisti, a ne hrišćani. Deep shit mister Čejović. To na slavama i prislavama pričajte. Crkva, i poraženi imigrantski elemnti su bili makina koja je sprovela naum velikih antisocijalističkih država, a crkva je SVE samo NE komunistička, i četničine i ustašine koje su joj pomagali, SVE samo NE blagorodni bogougodni humanisti. Zapravo, radi se o licemjernim spodobama, ljudskom ološu.
   Ubijali su pod krstom, za krst, u Hristovo ime. Kao što su i njihovi prethodnici palili i vješali vještice i vješce, dunkve, sve one ljude koji se nisu slagali sa vrhunskom tezom da planeta stoji oslonjena na leđima TRI KORNJAČE.

 11. Перфектни, јеси ли читао колумну Лада Тајовића на Вијестима? Изгледа да Мило није једини који сматра да су ДФ четници.

  http://www.vijesti.me/kolumne/tri-boje-plavo-kolumna-94779

  А таман сам помислио да ће се уздржати до избора.

  • Секула,

   Није ваљда Тајо Ладовић из братства Мандића? ….. :о

   • Јесте, из јуначког четничког братства. Да је Катуњанин као ти, не би оволико црногорчио. Класичан синдром одсрбице.

   • Е, јеби га сад ……. нама из крша је вазда било појам: “Три ливаде, три ливаде ниђе ‘лада нема” ……. а што? …… зато што ни липе нема, а камоли Палме …… куна неухватљива …….. пу! …… :((

  • perfect stranger says:

   Дошла маца на вратанца… :)

 12. Vukman Cejovic says:

  Sekula
  “Да је Катуњанин као ти, не би оволико црногорчио. Класичан синдром одсрбице.”

  Uf brate, ova ti je dobra.

 13. Kambodža (1975. – 1978.)
  Kao refleksija ishoda Vijetnamskog rata 1975. na vlast u Kambodži dolazi radikalna marksistička skupina Crveni Kmeri. Tijekom tri godine njihovog režima u Kambodži je ubijeno ili umrlo u logorima između jedan i tri milijuna stanovnika i tek je vijetnamska invazija početkom 1979. privela kraju kmersku strahovladu.

  Kambodža je od 1863. do 1953. godine činila dio Francuske Indokine, s iznimkom ratnog razdoblja kad je područje okupiralo japansko carstvo. U studenome 1953. Kambodža je stekla neovisnost kao ustavna monarhija pod kraljem Norodomom Sihanoukom. Kontroverzni Sihanouk je 1955. godine abdicirao u korist oca kako bi postao premijer, a 1960. godine ponovno je postao državnim poglavarom, uzimajući naslov princa.

  Autokracija i korumpiranost Sihanoukovog režima te ekonomska stagnacija zemlje politički su radikalizirali kambodžansko seljaštvo i dio urbane inteligencije te doveli do jačanja komunističke ideologije u zemlji. Tako je 1963. godine skupina bivših pariških studenata na čelu s Polom Potom, Iengom Saryjem i Sonom Sennom osnovala pokret nazvan Crveni Kmeri, iako je marksistička ideologija u kambodžansko društvo ušla ranije, još tijekom francuske vladavine. Razočarana rezultatom parlamentarnih izbora i pobjedom desnice u travnju 1967., skupina je u kambodžanskim džunglama počela borbu protiv Sihanoukovog režima. Nakon desničarskog vojnog udara kojim je 1970. godine srušen Sihanouk, borba je nastavljena protiv režima proameričkog generala Lona Nola. Zanimljivo je da je iz egzila u Kini Sihanouk stvorio političku koaliciju s Crvenim Kmerima, što je u povijesti jedinstven slučaj savezništva monarha i komunističkih gerilaca.

  Početkom rata u susjednom Vijetnamu 1958. godine, a 1960. i u sjevernijem Laosu, Kambodža je naglo dobila na strateškoj važnosti. Tijek rata u Vijetnamu odražavao se na građanski rat u Kambodži, pa je postupno i kambodžanski teritorij postao poprištem ratnih operacija. Sihanouk je odbijao svrstati Kambodžu uz američku stranu tolerirao je prisutnost sjevernovijetnamskih postrojbi na svom teritoriju. Od ožujka 1969. počela je američka kampanja zračnih napada na kambodžanski teritorij strateškim bombarderima B-52 kojom je američka vojska pokušavala uništiti logističke puteve i baze gerilaca Viet Conga na kambodžanskom tlu, a u kojoj su ubijeni deseci tisuća lokalnih seljaka. Nakon rušenja Sihanoukovog režima u Phnom Penhu, izvedenog na američki poticaj, na vlast dolazi general Lon Nol koji je izmijenio dotadašnju kambodžansku politiku toleriranja Viet Conga. Američka i južnovijetnamska vojska su u svibnju 1970. prešle kambodžansku granicu, no zbog političkih ograničenja do kraja srpnja ipak su povučene s njezinog teritorija. Teško američko bombardiranje kambodžanske unutrašnjosti, suradnja Lon Nolovog režima s SAD-om i njegova teška korumpiranost privukli su, međutim, nove novake u pokret Crvenih Kmera.

  Građanski rat
  Na područjima koja su kontrolirali Crveni Kmeri uvedena je prisilna kolektivizacija, pa u zaredale egzekucije političkih protivnika. U travnju 1974. Crveni Kmeri su zauzeli grad Odongk sjeverno od Phnom Penha, u kojem su ubijeni brojni civili, a stanovništvo je iseljeno iz grada. Zbivanja u Odongku bila su tek nagovještaj događaja koji će uslijediti nakon što godinu dana kasnije cijela zemlja u potpunosti dođe pod nadzor Crvenih Kmera. Vojna pozicija Lon Nolovog režima pogoršavala se usporedno s promjenom situacije u Južnom Vijetnamu. Kraj kambodžanskog režima počeo se nazirati početkom 1975. godine, kad su Crveni Kmeri počeli opsadu glavnog grada Phnom Penha, u kojemu se nalazilo tri milijuna stanovnika i izbjeglica iz unutrašnjosti. Nakon što su presjekli vodni put rijeke Mekong, Sjedinjene Države su određeno vrijeme zračnim putem opskrbljivale opkoljeni grad. Uoči kolapsa južnovijetnamskog režima početkom travnja 1975. Lon Nol je pobjegao u inozemstvo, a Crveni Kmeri pobjedonosno ušli u Phnom Penh.

  Crveni Kmeri su formirali novu vladu kojoj se na čelu nalazio njihov lider Pol Pot. Promijenjen je službeni naziv države u Demokratska Kampućija, a zemlja je izolirana od svakog stranog utjecaja i podijeljena na zone kojima su upravljali lokalni vojni zapovjednici. Inspiriran ortodoksnim Maoizmom i kineskom reformom Veliki skok naprijed, u Kambodži je pokrenut socijalni i politički eksperiment bez presedana u novijoj ljudskoj povijesti. Silom su ispražnjeni gradovi, a stanovništvo preseljeno u seoska područja, gdje je uključeno u obradu polja ili velike javne radove. Stanovništvo dvomilijunskog Phnom Penha pješke je otjerano u seoska područja, pa je putem dvadeset tisuća ljudi umrlo.

  Ukinut je obrazovni sustav, a religija, novac i privatno vlasništvo zabranjeni, dok su sva potencijalna politička opozicija, etničke manjine i velik dio intelektualaca sustavno poubijani. Čak su i ljudi s naočalama često bili ubijani zbog pretpostavke da su visokoobrazovani. Djeca su odvojena od roditelja i angažirana u posebnim radnim skupinama, ili su odgajana kao vojnici. Temelj društva postale su male zajednice od deset do petnaest obitelji koje su živjele zajedno i imale poglavara, a učestale su bile i ceremonije kolektivnih vjenčanja. Industrijska proizvodnja u zemlji je gotovo u cijelosti ugašena, a temelj gospodarstva postala je poljoprivreda. Zatvorene su pošta, televizijske i novinske kuće, a TV i radioaparati su konfiscirani. Zabranjena su i sva neovlaštena okupljanja više od dvije osobe na javnom mjestu. U Kambodži je proglašena “nulta” godina, zemlja je izolirana od vanjskih utjecaja, a postojeći zapadni kulturološki utjecaj trebao je biti iskorijenjen. Protjerani su svi strani državljani i zatvorena strana veleposlanstva, dok je sva ponuđena vanjska ekonomska i humanitarna pomoć redovito bila odbijena.

  Na meti terora novog kambodžanskog režima našli su se i etnički Vijetnamci, Kinezi, kao i islamski narod Cham. Nekoliko stotina tisuća ljudi stradalo je u planiranim egzekucijama kojima su Crveni Kmeri nastojali likvidirati sve pripadnike bivšeg režima te sve potencijalne unutrašnje neprijatelje. Tako su, osim pripadnika bivše Lon Nolove vojske, poubijani i državni službenici, budistički monasi i intelektualna elita kambodžanskog društva koja je smatrana osloncem starog režima. Velik broj ubojstava počinila je sigurnosna policija u zloglasnom phnompenškom zatvoru Tuol Sleng, koja je većinu žrtava fotografirala prije ispitivanja i egzekucije. Procjenjuje se kako je oko dvadeset tisuća ljudi ubijeno u Tuol Slengu, a zatvor, koji je u mirnodopska vremena služio kao srednja škola, pretvoren je u muzej kambodžanskog genocida.

  Pad režima Crvenih Kmera
  Kambodžanska inačica komunizma ujedinjavala je kruće ideološke elemente sovjetskog, kineskog i vijetnamskog sustava s ekstremnim nacionalizmom. No, namjera stvaranja ruralnog egalitarnog društva za kambodžansko se vodstvo brzo pokazala teže izvedivom nego što je planirano. Katastrofalna ekonomska politika rezultirala je brzo kolapsom nacionalnog gospodarstva te pojavom gladi i raznih epidemija u zemlji. Radnici na poljima su unatoč osamnaestosatnom radnom vremenu bili sustavno izgladnjivani dnevnim porcijama od samo 90 grama riže, što je rezultiralo visokom stopom smrtnosti i niskim rezultatima rada. No, unatoč velikim žrtvama Pol Pot je ustrajao na zacrtanom reinženjeringu kambodžanskog društva. Takvo stanje postupno je dovelo do razilaženja unutar redova Crvenih Kmera, pa političkim čistkama pod optužbama za izdaju ubijeno i dvadeset tisuća članova Partije.

  Naposljetku, početkom siječnja 1979., nakon tri godine povremenih pograničnih sukoba i toleriranja progona etničkih Vijetnamaca, vijetnamska je invazija srušila režim Crvenih Kmera. Oni su potisnuti na područje džungli duž granice s Tajlandom, odakle su nastavili gerilsku borbu puna dva desetljeća, a privremeno su uspjeli zadržati i mjesto Kambodže u Ujedinjenim narodima. Crveni Kmeri nisu prihvatili ni nacionalno pomirenje pa su, iako u znatno manjem opsegu, nastavljali s povremenim akcijama i tijekom devedesetih godina. U Phnom Penhu je instaliran provijetnamski režim na čelu s bivšim Crvenim Kmerom Hunom Senom, a nova vlada je, do stupnja do kojega je to bilo moguće, obnovila civilni život u obliku u kakvom je postojao prije 1975. godine. U zemlji je ostalo posijano deset milijuna nagaznih mina koje su godinama nakon rata nanosile žrtve civilnom stanovništvu. Međunarodna zajednica se znatnije angažirala u kambodžanskom konfliktu tek nakon mirovnog sporazuma 1991. godine, kad je uspostavljena mirovna misija Ujedinjenih naroda koja je imala zadaću osigurati vijetnamsko povlačenje i mirnu tranziciju vlasti. Nakon razdoblja unutrašnjih previranja osamdesetih godina, tijekom devedesetih Kambodža se počela postupno gospodarski i demografski oporavljati. Vođa Crvenih Kmera Pol Pot, koji je 1985. godine predao vodstvo pokreta Khieu Sampanu, umro je 1998. u džungli, pa mu nikad nije suđeno za zločine. U lipnju 2003. osnovan je UN-ov tribunal za ratne zločine počinjene za vrijeme građanskog rata, no proces kažnjavanja sudionika genocida iz druge polovice sedamdesetih godina zbog niza razloga iznimno je spor.

  Tijekom tri godine kmerskog genocida Kambodža je pretrpjela goleme civilne žrtve te opće gospodarsko i civilizacijsko nazadovanje. Prema neovisnim procjenama, između milijun i milijun i pol stanovnika, od ukupne populacije od sedam milijuna ljudi, ubijeno je ili umrlo od gladi i bolesti u radnim logorima, dok se neke procjene penju čak i do četiri milijuna stradalih. Gledano u postotcima, život je izgubila najmanje petina ukupnog stanovništva zemlje, odnosno četvrtina ukupnog broja prijeratnih stanovnika Phnom Penha i polovica etničkih Kineza koji su živjeli u Kambodži, dok su Vijetnamci koji su odbili deportaciju u Vijetnam doživjeli potpuno fizičko uništenje.

  http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvatski-vojnik/1562007/dossier.asp

 14. Vukman Cejovic says:

  Veliko hvala za ovaj tekst o crvenim kmerima, “crveni kmeri” su slika i prilika komunizma.
  Slicni scenariji desavali su se u Sovjetiji, gdje je bez ratova od komunista likvidirano oko 25 miliona stanovnika.
  Sjetimo se uz to namjerno izazvane gladi u Ukrajini, gdje je samo za godinu dana gladju umoreno oko 10 miliona stanovnika, za samo jednu godinu. To se desilo 1932 godine i o tome svi cute, pogotovo levicarski zapad. Svi pricaju o Jevrejima a niko ne prica o gladomoru u Ukrajini i Rusiji 1932 godine.

  Ali pogledajte ovaj izvod iz teksta o “crvenim kmerima”

  “Tako je 1963. godine skupina bivših pariških studenata na čelu s Polom Potom, Iengom Saryjem i Sonom Sennom osnovala pokret nazvan Crveni Kmeri, iako je marksistička ideologija u kambodžansko društvo ušla ranije, još tijekom francuske vladavine.”

  Zasto sam postavio ovaj isjecak. Zato sto je princ Sihanuk imao dva sina.
  Jednog od ta dva sina je poslao na studije u Sovjetski Savez a drugog je poslao na studije u Pariz.

  Kada su ga pitali, zbog cega je jednog sina poslao na studije u Moskvu a drugoga na studije u Pariz, on je rekao:

  “Ja ne znam kakvo ce vrijeme sjutra doci u Kambodzu. Da li ce biti komunisticko ili kapitalisticko drustvo. Zato sam jednog sina poslao na studije u Moskvi, jer ce taj moj sin biti buduci antikomunista a drugog sam sina poslao na studije u Pariz, jer ce taj moj sin tamo postati marksista.”

  Ovu pricu sam veoma davno cuo, ima vise od 25 godina.:

  Da, da, komunizam je produkat zapada, njihovo najbolje oruzje za unistenje nacija, za unistenje vjere i za porobljavanje citavih naroda.
  Ni jedna komunisticka revolucija nigdje u svijetu nije dosla ni od kuda drugo do sa zapada, ili iz nekih kabalistickih zapadnih centara moci, koje sluze jednom imperijalizmu, cije ime ne bih ovdje pominjao, jer ne zelim da budem moralno politicki nepodoban.

 15. Vukman Cejovic says:

  Kozak
  “Samo da se osvrnem na vašu tezu kako su začetnici i promoteri nacionalističkog rata u devedesetim komunisti, a ne hrišćani. Deep shit mister Čejović. To na slavama i prislavama pričajte. Crkva, i poraženi imigrantski elemnti su bili makina koja je sprovela naum velikih antisocijalističkih država,”

  Gospodine Kozak, komuniste u bivsoj Jugoslaviji je postavio zapad, zahvaljujuci zapadu komunisti su dosli na vlast u Jugoslaviji. To je onaj zapad, koji je po direktivi “Tita” bestijalno bombardovao nase gradove, izmedju ostalog Podgoricu, Niksic a Beograd su bombardovali bas na Vaskrsenje Hristovo. Bez pomoci zapoada “Tito” ne bi nikada dosao na vlast.
  Takodje je zapad taj, koji je podrzao “Tita” u borbi protiv Staljina, jer Staljin se jedno vrijeme malo odmetnuo od linije koju je zacrtala judejska kominterna, pa zbog toga a i likvidacija druga “Trockog” ili Bernstajna, kabalisticka internacionala sa sjedistem u Njujorku i Londonu je objavila Staljinu rat.

  Kasnije je sav taj silni progres koji je vecina uzivala u SFRJ bila posledica ogromne materijalne pomoci USA i zapada koji je htio bivsu SFRJ da forsira kao prototip socijalizma zemljama treceg svijeta, koje nisu smjeli da potpadnu pod sovjetski uticaj,pa zato i ti nesvrstani i citava halabuka oko “Tita”.

  Posle rapada SSSR nekim komunistickim trubadurima u bivsoj Jugoslaviji neke stvari nisu bile mnogo jasne, pa su htjeli da stvore neku drugu Jugoslaviju u saradnji sa drugom Zjuganovim i komunistima iz Rusije i buduci da su se grno prevarili u procjeni, stvoren je taj rat na nasim prostorima, sa kojima ni cetnici ni ustase a jos manje Crkva, pogotovo pravoslavna cijim vrhom se komandovalo iz UDBE, nisu imali nista.

  Posto Vi vjerujete da su ekstremni emigrantski elementi imali presudan uticaj na desavanja u SFRJ ja Vam tvrdim, buduci da sam iz SFRJ emigrirao 1988 godine i imao kontakt sa “ekstremnom” srpskom emigracijom, da su udbini ljudi bili u toj emigraciji veoma uticajni i da je ta emigracija bila grupa starih ljudi, ciji je maksimum politickog djelovanja bila organizacija neke nacionalne priredbe ili koncerta, tu i tamo izdavanje neke novine i licno druzenje uz tugovanje za otadzbinom u koju nisu smjeli da se vrate.

  Poznavao sam naprimjer gospodina Vlahovica iz Morace, koji je pripadao “ljoticevcima” i koji se pred svoju smrt vratio u Crnu Goru. Meni su te price o srpskoj emigraciji kao uzrocniku rata na nasim prostorima da izvinete smijesne, ali ne zamjeram Vam posto nemate dovoljno informacija a mozda ste ideoloski ostrasceni, ne znam o cemu se radi.

  Doduse, organizovala je emigracija razna predavanja na kojima su prisustvovali razni “antikomunisti” iz Srbije, naprimjer Vuk Draskovi ili Vojislav Seselj, na ovom poslednjem sam bio i prisutan, ali to su bili solidni izvori prihoda laznim opozicionerima i udbinim saradnicima i nista vise. Napale malo emigraciju pokupe novca, cak su i pokojnog vojvodu Djujica napalili da proglasi Seselja za vojvodu i to je sve. Kratko receno “trtala vrtala djevere Vukota.”

  Ni jedna srpska emigrantska organizacija, ni jedan srpski emigrantski vodja, od kojih je najmladji imao mozda sedamdeset godina nije ucestvovala u ratu. Taj rat je bio cisto komunisticki, sto sasvim lako mozete da zakljucite iz imena i prezimena SVIH aktera rata na bivsim prostorima SFRJ i to u svim nacijama koje su u njemu ucestvovale.

  Molim Vas, budite ljubazni pa sami za sebe a ne za mene, napisite imena i prezimena glavnih aktera ovih ratova i na srpskoj i na hrvatskoj strani i videcete, to su sve bili komunista do komuniste, doduse maskirani u razna odijela a ako nisu bili komunisti, bili su njihovi agenti koje je angazovala UDBA. Mozda je medju Hrvatima bilo par pripadnika ustaske emigracije i mozda je medju njima taj uticaj bio malo jaci, takodje je i medju bosanskim muslimanima bilo “emigracije” iz arapskih zemalja, koji se zovu “mudzahedini”, ali na srpskoj strani zaista nije, osim par ruskih dobrovoljaca koji su dosli da pomognu srpskoj braci.

  Molim Vas, ubuduce napisite konkretno, ko su bili ti Srbi, ti uzorcnici rata na ovim prostorima a koji nisu bili komunisti ili njihovi agenti.

 16. damjan.bogicevic@yahoo.com says:

  vukmane, zamolio bih te da ne trabunjas o komunizmu.
  http://pavlusko.wordpress.com/2010/04/13/staljinizam-i-boljsevizam/

 17. Gospodine Bogicevicu, radi postovanja prema Vama i prema gospodinu “dekaboy” pokusao sam da procitam one tekstove koje ste postavili. Nazalost imam osjecaj kao da ce mozak da mi se iscasi od silnih “premudrosti” u tom tekstu.

  Ja se profesionalno bavim tehnikom i volim jasnocu. Ovo sto pise na tekstu koji ste mi poslali, to sigurno ni samom autoru teksta nije jasno. Mogu samo zamisliti kakva zbrka vlada u njegovoj glavi. Kakva je to ideologija koja ni njihovim ideolozima nije jasna.

  Sto se tice intelektualnog nivoa komunistickih intelektualaca, to je jad i bijeda, ali takav jad i takva bijeda koja se ni u jednoj drugoj ideologiji ne moze naci.

  Hajde da pokusamo da na malo jednostavniji nacin sagledamo sta je makrsizam i svi njegovi nus produkti, od kojih je najveci bio boljsevizam.

  Posto sami komunisti ne vjeruju u Boga, pokusajmo da dokaze ne trazimo metafizikom nego konkretnim dokazima ili brojkama.

  Evo nekih pitanja preko kojih mozemo da saznamo, koje su to blagodati covjecanstvu donijete komunizmom.

  1. Kako je komunizam dosao na vlast u Sovjetiji?

  Komunizam je uveden u Sovjetiju uz pomoc najvecih kapitalista sa Woll Strita i tadasnjeg njemackog generalstaba, koji je u saradnju sa bankarima sa Woll Strita i ostalim imperijalistickim elementima propustio jednu grupu asocijalnih elemenata i dekadentnih bandita, redom neruskog porijekla, da sa ogromnom kolicinom od njih dobijenog novca uniste Rusku monarhiju i pravoslavlje u njoj.
  Ta grupa stranih placenika je radi interesa kabalisticke internacionale u Rusiji, koristeci tesku situaciju, koja je bila djelomicno izazvana prvim svjetskim ratom, koji su isti oni koji su finansirali revoluciju i izazvali, pokrenula gradjanski rat, ne zbog dobra Ruskih radnika i seljaka, nego radi unistenja te zemlje i instaliranja vlast i rezima, koji ce kasnije svjetskom revolucijom pokusati da, za racun njenih finasijera, zavlada svijetom.

  2. Kakve su posledice dolaska komunizma u Sovjetiji?
  Posledice judeo boljsevicke revolucije su u Sovjetiji (namjerno ne kazem Rusija, jer je to bila i ostala okupacijona zona izabranih) strasne. Od jedne zemlje, koja je po svim pokazateljima danas trebala biti vodeca zemlja u svijetu, napravljen je ogroman koncetracioni logor u kojem je ubijeno na desetine miliona Rusa, kazu da je brojka ubijenih bez rata, preko 25 miliona stanovnika.
  U toj zemlji su judeo boljsevici napravili najvece progrome Hriscana u istoriji covjecanstva i posle oktobarske revolucije procenat rRsa u okupacionoj vladi kapitalista sa Woll Strita nije bilo ni 5%.
  Rusi i ostali narodi su tim jezivim sistemom bilo toliko odusevljen da su iz te zemlje bjezali glavom bez obzira, cim bi im se bilo kakva prilika ukazala.

  Takodje ne smijemo zaboraviti ni prvi potez boljsevicke vlasti, nakon dolaska na vlast u Sovjetiji a taj potez je bilo RITUALNO KABALISTICKO UBISTVO CARSKE PORODICE ROMANOV, UKLJUCUJUCI I NJIHOVO PETORO MALOLJETNE DJECE.

  3. Kako je komunizam dosao na vlast u Jugoslaviji?
  Komuzam je u Jugoslaviji dosao tako, sto su asocijalni elementi, placenici kominterne, lopovi i propali studenti, prvo usli u saradnju sa Njemackom, pa posto je propao pakt izmedju Hitlera i Staljina, poceli su izvodjenje svoje revolucije, nikako borbe za slobodu i vrseci teroristicke akcije protiv okupatora provocirali masovne egzoduse prije svega srpskog stanovnistva, protiv kojega su u saradnji sa ustasama, shodno paktu izmedju Mosa Pijade i Mila Budaka, vodili borbu do unistenja sve sa parolom, koja je stajala u tom paktu a koja je glasila:”da bi uspio komunizam na Balkanu treba slomiti kicmu srpstvu i pravoslavlju.”

  Komunizam je svuda u svijetu dosao brutalnim terorom, prilikom kojeg je najmanje 10% stanovnistva, po pravilu intelektualaca, bilo likvidirano.
  Komunizam je ideologija koja propagira teror i revoluciju i kao takva bi trebala u svakoj demokratskoj zemlji biti zabranjena.

  TAKODJE, PRAVOSLAVNA CRKVA I KOMUNIZAM SU DVA SMRTNA NEPRIJATELJA,

 18. Opa bato, ovdje se radi o trockistima. http://pavlusko.wordpress.com/

  Oduvijek sam pretpostavljao da su ovi novi komunisti trockisti.
  Pa i Tito je bio trockista.

  A neki Jevreji su Trockoga (Bernstajna) smatrali za mejsiju, zamislite.

  Izgleda da kabalisticka internacionala Staljinu nikada nije zaboravila likvidaciju Bernstajna.

  Jednom prilikom sam u Londonu bio prisutan jednom skupu trockista.
  Na tom su skupu hvalili Tita, navodili ga kao primjer komunizma i mastali o svjetskoj revoluciji, koju ce da pokrenu trockisti koji sjede u socijaldemokratskim partijama sirom Evrope.
  Sada mozemo da vidimo da je Evropa, Evropski parlament pun trockista.
  Uskoro pripremaju neku veliku revoluciju, ako im se bude dozvolilo.

  Njihovi sponzori, koji drze svjetski finansijski sistem, moraju prvo da izazovu finansijski haos, pa ce onda trockisti za njih i uz njhiovu pomoc da uniste ovo malo nacionalnih drzava i demokratije sto je na zemlji ostalo.

  Na znak Sorosa i Bzezinjskog ce da krenu protesti.

  A mozda ce to i uz jedan veliki rat da izvedu, pa mozda i nadju nekog velikog ucitelja, nekog duhovnog vodju, sa kojim ce da zakrpe duhovnu rupu, jer vidjeli su da narod ne moze da zivi bez vjere, pa ce mu zato globalisti kazati i u sta da vjeruje.
  Tu je svetski savez crkava, tu je UNO, tu je NATO, pa sa trockistima zajedno, evo nama nove boljsevicko trockisticke revolucije uskoro.

  Zato ta kampanja protiv Rusije, protiv pravoslavlja, pa u krajnju ruku i protiv Srba, jer se boje kabalisti, da ce se pojaviti u Rusiji ruski car, da ce nekim cudom Ruski narod oduvati komunizam za sva vremena, da ce zivnuti pravoslavlje i da ce kabalisti biti razotkriveni.Jos su oni u Sovjetiji jaki, postavili su svoje ljude na vrhu te drzave i u vrhu Crkve, koji su kao neki nadzornici firme u stecaju. Oni treba da obezbijede bezbolan raspad Rusije na nekoliko djelova, uz tihi genocid nad Ruskim narodom, koji se smanjuje godisnje za oko milion. Ali strah ih je, jer nikada ne znaju, odakle se moze pojaviti otpor. Zamislite da sjutra neki ruski general izvrsi puc i pohapsi tu pismilet, pa onda na svjetskom nivou pokrene borbu protiv njih,

  Jedna takva Rusija bi bila oslonac i jednoj nacionalnoj Njemackoj, Francuskoj i ostalim zemljama Evrope i svijeta, pa bi mogla da nastanu i neka druga udruzivanja drzava na nekim novim humanijim osnovama, gdje bi svaka nacija mogla da sacuva svoj indetitet.

  A ako se taj protest ne pojavi u Rusiji, moze se pojaviti u USA, mozda i u Evropi, Njemackoj ili Francuskoj, videcemo uskoro, ovako nece moci dugo da potraje.

 19. Vukman Cejovic says:

  Postovana gospodo, izdvojite sat i nesto vremena na gledanje ovog filma.
  Uvjericete se da je komunizam NAJZLOCINACKIJA I NAJODVRATNIJA IDEOLOGIJA KOJA SE IKADA U SVIJETU POJAVILA:

 20. e, moj vukmane, ti vjerujes u ruskog cara i sl. bajke ao s tobom je grehota se i raspravljati

  covjek ti u kopiranom linku sistematski i naucno dokazuje razlike izmedju komunista i “komunista”, a ti trubis o ugrozenosti pravoslavlja i bajkama o ruskom caru. Prije ce biti da si ti jedan zatrovani antikomunista i sovinista, i svaka rasprava sa tobom je besmislena. Jos kad znam kako ste htjjeli sa “narodom” da skidate “nenarodno” rukovodstvo, a koga ste zapravo doveli, smuci mi se.

 21. Postoje dobri komunisti???
  Stvarno?

  A da li postoje dobri fasisti?
  Fasizam je bio neuporedivo blazi od komunizma, neuporedivo manje zrtava ima od fasizma nego od komunizma, ali svi cete reci da ne postoje dobri fasisti.

  A zasto mogu da postoje dobri komunisti a ne mogu da postoje dobri fasisti?

  Neeeee, ne postoje dobri komunisti, jer ne gleda se u komunizmu neciji licni karakter, nego se gleda ideologija a komunisticka ideologija u SVIM NIJANSAMA je zlocinacka da zlocinackija ne moze biti.
  Ni jednom ideologijom se nisu namjerno izgladnjivale deseite miliona ljudi.

  Ne postoji tupavija i manje intelektualna ideologija od marsizma.

  To je ideologija za budale, pa nije nikakvo cudo da su u svim zemljama u kojima su te budale vladale, ljudi bili tako srecni, da bi svakom prilikom iz te zemlje pobjegli glavom bez obzira.

  Komunizam ne samo da je uzasna, primitivna, glupa ideologija, nego je to ideologija, koja ni tepretski ne moze biti gluplja, neintiligentnija i zlocinackija.

  Pogledajte ko su bili vodje komunisticke revolucije u jugoslaviji, sve olos do olosa, kvazi intelektualci, propali studenti, lopovi, propalice, ubice. Nesto slicno zemunskom klanu danas.

  Samo budala ne moze da vidi da je komunizam sredstvo svjetskog cionizma.

  A da imkam moc, zabranio bih sami pomen na rijec komunizam a za sirenje marksisticke ideologije bi uveo istu kaznu kao za dilovanje droge.

  A evo pogledajte malo informacija o jevrejskom generalu Trockom (tako stoji u jevrejskoj enciklopediji – Trocki- jevrejski general – a mnogi su ga zemljaci smatrali mejsijom).

  Ili vidite sta se radi oko vas.

 22. Po izvestaju sefa komunisticke policije Aleksandra Rankovica od 1945 pa do 1950 godine kroz zatvore, do lakata krvavog, komunistickog rezima Jugoslavije proslo je oko 3,5 miliona ljudi. Od toga je po izvestaju Rankovica polovina bila nevina a jedna trecina je bila maloljetna.

  Komunisti, to jest pripadnici jedne najglupavije i najodvratnije ideologije od postanka covjecanstva, ideologije koja covjeka smatra stokom, sa kojom moze raditi sta im je god volja, ideologije za koju ne postoji dusa, ne postoji Bog, sve je smrdljiva i prolazna materija. Sto je najsmjesnije, pravi tvorci komunizma su doboko religiozni ljudi, ali judejske vjere, koji su komunisticko smece izmislili samo za sirenje medju gojama.

  Pogledajte samo intelektualni nivo jednog Karla Moroseja Marksa, kojega je kontrolisano svjetsko javno mnenje proglasilo filozofom i ekspertom za ekonomiju.
  To je bila jedna najobicnija mentalno poremecena BUDALETINA, kakvu tesko da istorija poznaje. Sve ono sto je napisao, kopirao je od drugoga i dodao tome svoje teroristicke i zlocinacke dodatke. Karl Morosej Marks, sin judejskog rabina je sirio genocidne ideje, ucio da citavi narodi treba da nestanu u holokaustu revolucije, sto je zaista kasnije i ostvareno, bavio se i rasnim teorijama, mnogo prije Hitlera, ucio da su Srbi, Baskijci, Skoti rasno smece, koje ne treba da egzistira.

  I ta BUDALETINA se studirala u SFRJ, napravljeni su fakulteti za izucavanje duhovnih splacina te budale, odgajani su kadrovi, doktori nauka, koji su mozak tupili sa njegovom idiotskom “religijom”.

  A pogledajte intelektualni sastav komunistickih vodja SFRJ, sve propali djaci i studenti, nepismeni ili polupismeni ljudi kao sto su:

  Josip Broz, koji je ponavljao prvi razred osnovne skole, zavrsio je samo cetiri razreda.

  Dva Slovenca, Edvard Kardelj je propao u drugom razredu uciteljske skole i to mi je bila sva skolska sprema i Franz Leskosak, fizicki radnik u zeljezari.

  Djuro Pucar Stari – kovac.

  Crnogorac Milovan Djilas – propao na drugoj godini knjizevnosti na filozofskom fakultetu u beogradu.

  Srbin Aleksandar Rankovic – abadzija, pravio samare za konje i imao cetiri razreda osnovne skole.

  Makedonac Lazar Kolisevski, fizicki radnik u zeljezari kao i Leskosak.

  To je ekipa STRUCNJAKA, bas kao sto su Marks, Trocki, Lenjin bili STRUCNJACI, totalno nepismeni ljudi, neduhovni, primitivni ljuidi, prepunjeni kriminalnom energijom.

  Nisu zaludu stari govorili: “dje komunizamd dodje tu trava vise ne nice”.

 23. 22.Dec.2010

  Odbačen poziv da se izjednače zločini nacista i komunista
  Evropska komisija je odbacila poziv zemalja istočne Evrope za uvođenjem takozvanog duplog zakona o genocidu koji bi kriminalizovao negiranje zločina počinjenih pod komunističkim režimima na isti način kako i mnoge države EU zabranjuju negiranje holokausta.

  Prošle nedelje je šest zemalja pisalo Vivijen Reding, evropskoj komesarki za pravosuđe, pozivajući da se „javno odobravanje, negiranje i grozna trivijalizacija zločina totalitarnih režima“ kazni.

  Ministri spoljnih poslova Litvanije, Letonije, Bugarske, Mađarske, Rumunije i Češke republike kažu da komunistički zločini „moraju biti tretirani po istim standardima“ kao i oni počinjeni od strane nacističkog režima, pre svega u onim zemljama gde postoje zakoni o negiranju holokausta. Međutim, zvaničnici EU su napisali u izveštaju objavljenom u utorak da su mišljenja po ovom pitanju suviše podeljena i da Brisel nema pravne osnove da deluje.

  „Ne postoji konsenzus po ovom pitanju. Različite zemlje članice imaju široko različite pristupe“, kaže portparol EU za pravosuđe Metju Njuman za Guardian. On navodi da komisija pristupa slučaju veoma ozbiljno ali „da u ovom trenutku nisu ispunjeni uslovi za podnošenje predloga zakona“. On je ipak dodao da će komisija nastaviti da razmatra to pitanje.

  Zemlje istočne Evrope ukazuju na mogućnost Unije da donosi zakone koji se odnose na „posebno ozbiljne“ prekogranične zločine i posebne odluke koje osuđuju rasizam i ksenofobiju. Međutim, komisija dodaje da se ni u jednom pravnom instrumentu EU ne pominje totalitarizam i odbacuju ideju duplog genocida.

  „Krajnja linije je, očigledno, ono što su uradili je bio grozno, ali komunistički režimi nisu ciljali etničke manjine“, kaže Njuman

  Po stavovima Litvanije, čiji ministar spoljnih poslova predvodi kampanju za kreiranje novog zakona, razumevanje genocida od strane EU se mora proširiti kako bi uključilo zločine protiv grupa definisanih po „socijalnom statusu ili političkom uverenju“.

  Andrijus Grikijenis, portparol litvanske misije pri EU kaže: „Tokom prve godine sovjetske okupacije, Litvanije je izgubila više od 780.000 svojih građana. Oko 440.000 je napustilo zemlju ili je bilo vraćeno, preko 275.00 je deportovano u gulage ili izgnanstvo, 21.550 pripadnika pokreta otpora i njhovih pristalica je ubijeno a 25.000 njih je umrlo na frontu“. Poređenja radi, kaže on: „Više od 200.000 građana jevrejskog porekla je ubijeno od strane nacista i njihovih saradnika“

  Komisija se sada našla u veoma teškoj ulozi jer se veći broj zapadnih zemalja EU protivi ovom predlogu, obrazlažući da je to slabo prikriveni pokušaj rehabilitacije domaćih nacističkih saradnika dok antisemitisam ostaje vruća tema na ulicama i u medijima na istoku Evrope.

  Direktor Centra „Simon Vizental” u Jerusalimu i nekadašnji lovac na naciste Efraim Zurof, opisao je napore šest zemalja istočne Evrope kao „lažnu simetriju“.

  „Mi nemamo problem sa danom komemoracije žrtava komunističkog režima i zaista, nešto se treba uraditi po tom pitanju, ali holokaust je bio jedinstvena tragedija u istoriji“, kaže on. „Ne možete porediti ljude koji su sagradili Aušvic sa onima koji su ga oslobodili. Nacistička Nemačka verovatno nikada ne bi bila pobeđena da nije bilo Rusije“.

  http://www.e-novine.com/svet/svet-vesti/43372-Odbaen-poziv-izedenae-zlocini-nacista-komunista.html

 24. kako si ti zatrovan da ti je znati. Nije ti lako. Sad mi je jasno sto te je Slavko (iako se s njim ne slazem u mnogo cemu) banovao.

  objasni ti druskane kako onda ti propali i nepismeni komunisti izgradise zemlju, napravise univerzitete, opismense narod, podigose industriju? Sta, Bog im poslao savjet sa neba?

  znas li ti da u toj Kraljevini nijesu seljacka djeca ni mogla sva uciti, za razliku od socijalizma dje su svi imali BESPLATNO obrazovanje! Sto je danas naucna fantastika zbog olosi koja nam je intalirana u svim yu republikama. Nijesi ti tek tako emigrirao, nijesu vas tek tako zatvarali.

  za tvoju info, taj Tito je govorio nekoliko svjetskih jezika i po Serbedzijinom svjedocenju, znao Ljermontova napamet, a eto nije imao ni srednje skole.

  ti si pravoslavni sovinist, otpad pravoslavlja.

 25. drugo, podgorica je bombardovana zbog kvislinga koji su se u njoj sjatili i planirali napad na partizane s ledja, koji su tada vodili odlucujuce bitke s nacistima koji su bili i saveznicki neprijatelji u tom trenutku, a radi se o brojci od 40 000 vecinom Mihailoviceivh i Djurisicevih cetnika. Tito je bio u strahu da mogu napraviti problem i kao notorni Hitlerovi saveznici, sto su i Britanci, koji su ih u pocetku podrzavali, vremenom uvidjeli i odlucili da ih zaspu bombama. Bjezali su zlikovci prema Sloveniji, gdje je neke, samo neke, stigla zasluzena kazna. Drugi su prebjegli, kao i ustase, i u inostranstvu korisceni za interese tamosnjih obavjestajnih sluzbi u cilju podrivanja SFRJ.

 26. tan tan pertizani cetnici ib-ovci titovci
  Pokomatite se vise jednom za svagda. Te price su dosmrdjele narodu ali nazalost iz tih baljezgarija je nastala ova danas kleptokratska elita.

 27. Vukman Cejovic says:

  Simon Vizental
  “Direktor Centra „Simon Vizental” u Jerusalimu i nekadašnji lovac na naciste Efraim Zurof, opisao je napore šest zemalja istočne Evrope kao „lažnu simetriju“.”

  Pa naravno da je gospodin Vizental protiv izjednacavanja zrtava fasizma sa zrtvama komunizma, iako su zrtve komunizma barem deset puta vece od zrtava fasizma.Ako bi se o zrtvama komunizma mnogo pricalo, mogla bi da se povede i odgovornost Jevreja za komunisticke zlocine, zato je gospodin Vizental protiv toga.

  I zato je evropski parlament, kojim rukovode masoni i razni levicarski lobiji protiv toga.

  A da li je deset miliona od namjerno izazvane gladi i to samo u roku od godinu dana vrijedno spomena, kao sto je spomen na holokaust. Ili se o holokaustu moze pisati ali o gladomoru i slicnim djelima judeo boljsevika ne smije.

 28. Vukman Cejovic says:

  Zorof a ne Vizental, pogrijesio sam u gornjem tekstu.

 29. Vukman Cejovic says:

  dekaboy
  “kako si ti zatrovan da ti je znati. Nije ti lako. Sad mi je jasno sto te je Slavko (iako se s njim ne slazem u mnogo cemu) banovao.”

  A da sam kojim slucajem: ateista, antifasista ili antisrbin bio bih na liniji, moderan, intelektualan i ni malo zatrovan. Covjece, citavi civilizovani svijet je stavio komunizam u smece, samo jos u Crnoj Gori se o komunizmu ima lijepo misljenje.
  SMRT KOMUNIZMU SLOBODA NARODU!

  dekaboy
  “objasni ti druskane kako onda ti propali i nepismeni komunisti izgradise zemlju, napravise univerzitete, opismense narod, podigose industriju? Sta, Bog im poslao savjet sa neba? ”

  Sa americkim novcem, ogromnim americkim novcem, prijatelju je izgradjeno to o cemu pricas.Americi je bilo u intersu da postoji Titova jugoslavija, sve do pocetka rata. Posle toga smo dosli na nasu pravu mjeru.
  A o pismenosti naroda ne bih zelio mnogo da pisem. dovoljan je podatak da smo mi jedini “pismeni” narod na kugli zemaljskoj koji jos uvijek podrzavamo komunizam.

  dakaboy
  “znas li ti da u toj Kraljevini nijesu seljacka djeca ni mogla sva uciti, za razliku od socijalizma dje su svi imali BESPLATNO obrazovanje! Sto je danas naucna fantastika zbog olosi koja nam je intalirana u svim yu republikama.”

  Nije tacno, moj otac je bio iz jedne bogate kapitalisticke porodice i isao je u skoli sa jednim momkom sa sela, koji je svaki dan iz sela satima pjesacio do skole. Obadvojica su isli u gimnaziju. Nazalost ne mogu da se sjetim imena tog funcionera, koji je imao najvise funkcije u Crnoj Gori i kojeg je moj otac veoma cijenio. Kaze za njega da je bio odlican djak a kasnije je bio posten komunista.
  Naravno da su djeca i sa sela mogla da se skoluju, ali ne ovo kao danas, da samo iz Podgorice godisnje izlazi po “nekoliko stotina” pravnika koji ce onda biti nezaposleni.

  dekaboy
  “Nijesi ti tek tako emigrirao, nijesu vas tek tako zatvarali.”

  E sad je doslo vrijeme da mi skinemo ovu vlast i da dodjemo na celo drzave. Samo da znas, kada ja dodjem na vlast zavescu strasnu diktaturu. Daje ti se na znanje.

  dekaboy
  “za tvoju info, taj Tito je govorio nekoliko svjetskih jezika i po Serbedzijinom svjedocenju, znao Ljermontova napamet, a eto nije imao ni srednje skole.”

  Znao sam ja lopova ciganske etnicke pripadnosti, koji su pricali vise jezika nego Tito.
  Cudo jedno, cesto puta lopovi, sverceri i razni sibicari govore po nekoliko svjetskih jezika. Ali, ako je Tito imao neku srednju skolu ili fakultet, molim te reci nam koji je to fakultet i kada zavrsio. Ili koju je to srednju skolu, kada i sa kojim ocjenama zavrsio.

  Ili ih ipak nije zavrsio i buduci da je bio skitnica i probisvijet naucio da iz nuzde prica neke strane jezike. Kazu da se nigdje tako brzo jezik ne uci kao u zatvoru. Moso Pijade je u zatvoru ucio cak i kineski. Zamisli koja intiligencija, kako je samo pametan bio taj jamar. A po Crnoj Gori organizovao bacanje ljudi po jamama, pa ga prozvali “Moso jamar”.
  A Moso intelektualac, ucio kineski. Koja je to nepravda covjece.

  Dekaboy
  “ti si pravoslavni sovinist, otpad pravoslavlje”

  Da, ja sam otpadnik, provokator, baraba, narodni neprijatelj i sto ti god volja.
  Ako sam nesto zaboravio sjeticu se kasnije.

 30. Vukman Cejovic says:

  Dekaboy
  “drugo, podgorica je bombardovana zbog kvislinga koji su se u njoj sjatili i planirali napad na partizane s ledja, koji su tada vodili odlucujuce bitke s nacistima”

  Kada su to i gdje partizani vodili borbe sa Njemacima, osim sto su krajem rata bez potrebe poslali na “sremski front” neobucenu srpsku omladinu, gdje ih je izginulo oko 180 000.
  Partizani nikada i nigdje nisu vodili bitke sa Njemcima, osim kada su morali a morali su nekoliko puta, pa su ratovali uz bjezaniju i te njihove silne bjezanije nazivali “VELIKIM OFANZIVAMA”.
  Partizani su znali da ubijaju iz zasjede i sve svoje kapacitete su stavili za unistenje srpskog naroda. Njihova jedina djelatnost za vrijeme rata je bilo ciscenje zemlje od “neprijateljskih elemenata”, bacanje u jame, masakriranje neduznog stanovnistva, ubijanje svestenika, paljenje Crkava i manastira i tijesna saradnja sa ustaskim pokretom.
  Druge djelatnosti crveni jamari od ovih nisu imali. doduse jos uvijek nase skole nose imena ovih serijskih ubica i propalica, ali i tome ce jednog dana doci kraj.
  Naprimjer, jedan od najvecih smradova iz “narodnossolobodilackog rata” drug Sava Kovacevic, predratni svercer duvana pobio je kazu svu svoju familiju. Poslije nije mogla da huci Sutjeska od njega i danas nasa djeca idu u skole koje nose ime ovog serijskog ubice.
  ALI DOCI CE I OVOME JEDNOG DANA KRAJ!

  dekaboy
  “koji su bili i saveznicki neprijatelji u tom trenutku, a radi se o brojci od 40 000 vecinom Mihailoviceivh i Djurisicevih cetnika. Tito je bio u strahu da mogu napraviti problem”

  Imao Tito strah. Da, sa razlogom je Tito imao strah.

  dekaboy
  “i kao notorni Hitlerovi saveznici, sto su i Britanci, koji su ih u pocetku podrzavali, vremenom uvidjeli i odlucili da ih zaspu bombama.”

  Nazalost, nisu oni dovoljno dobro saradjivali sa Njemcima, da su vise saradjivali, ne bi se ta bjelosvjetska marksisticka pismilet, koja je citavo vrijeme rata imala pakt sa ustasama, shodno ugovoru u kojemu je stojalo “da bi uspio komunizam na Balkanu, treba slomiti kicmu srpstvu i pravoslavlju” mogla siriti po Srbiji i Crnoj Gori.

 31. Vukman Cejovic says:

  Crnogorski funkcioner sa kojim je moj otac isao u skolu bio je Gospodin Culafic.
  O njemu mi je otac ispricao sve najljepse. Poticao je taj Culafic iz nekog sela i satima je pjesacio do skole, bio je najbolji djak u Peckoj gimnaziji i kazu poslije posten funcioner.
  Eto ima i medju komunistima izuzetaka.

 32. Vukman Cejovic says:

  Pricali su mi ljudi svjedoci, kako je Podgorica oslobadjana od Njemaca.
  Posto Deki kaze da se se partizani skoncetrisali u odlucujuci boj sa Njemcima.

  Ovo su price od ucesnika tog dogadjaja.

  Pa evo kako se oslobodila Podgorica!

  Cekali su partizani da poslednji njemacki vojnikm izadje iz Podgorica, pa kada se poslednji njemacki vojnik povukao iz Podgorice, onda su sa okolnih brda poceli jurisi: juris prva, juris druga, ura treca i tako dalje brigada.
  Uleceli su tako “oslobodioci” u Podgoricu u kojoj nije bilo ni jednog njemackog vojnika.
  To je bilo oslobodnjenje Podgorice.

 33. Vukman Cejovic says:

  UBISTVA KOMUNISTA-JAMARA!:

  Ubijeni pripadnici porodice Terzic, opstina Otilovici.srez Pljevaljski.

  1. Terzic Milovan, zemljoradnik, star 60 godina.
  2. Terzic Persa, domacica, stara 40 godina.
  3. Terzic Mirko, bivsi djelovodja, star 35 godina.
  4. Terzic Sreten, zemljoradnik, star 13 godina.
  5. Terzic Mico, dijete, staro 6 godina.
  6. Terzic Ivan, dijete, staro 4 godine.
  7. Terzic Ruza, domacica, stara 60 godina.
  8. Terzic Borka, domacica, stara 33 godine.
  9. Terzic Ljubica, domacica, stara 30 godina.
  10. Terzic Dragojla, domacica, stara 15 godina.
  11. Terzic Gleda, dijete, staro 8 godina.
  12. Terzic Dragica, dijete, staro 10 godina.
  13. Terzic Ivanka, dijete staro 4 godine.
  14. Terzic Krstinja, dijete staro 2 godine.

  Ukuono 14 clanova porodice Terzic je ubijeno i masakrirano od komunista-jamara, cije vodje vjerovatno se nalaze danas na imenama nekih skola u koje nam danas idu djeca.
  Dakle, 14 ubijenih clanova porodice Terzic, od toga 8 maloljetne djece.

 34. Vukman Cejovic says:

  UBISTVA KOMUNISTA-JAMARA

  Damjanovic Savo, kapetan prve klase, star 40 godina.
  Pljevlje. Ubijen tupim predmetom u glavu i izboden nozevima
  po cijelom tijelu. Odveden od strane partizana JAKICA VELIMIRA,
  komandanta sandzackog partizanskog odreda.
  Ljes pronadjen u Androvicima, zatrpan u krecani sa jos dva oficira i
  jednim podoficirom, cija su imena nepoznata.

 35. Vukomane,
  kako ide proizvodnja šlema za zaštitu od uticaja, čega bješe ono zaboravio sam?

 36. Vukman Cejovic says:

  Kaze mi zena, da sam ja prvi koji je zreo za testiranje toga slema.

 37. cijela ti se prica vrti oko ugrozenosti srpstvs i pravoslavlja, sto ostavlja utisak da si ozbiljmo poremecen ili mnogo lukav. Od te “ugrozenosti” dvadeset i kusur godina vi kopate jamu istom tom casnom srpskom narodu trujuci ga mitovima i klerikalnim sovinizmom.

  @vukman- koja je citavo
  vrijeme rata imala pakt sa ustasama, shodno
  ugovoru u kojemu je stojalo “da bi uspio
  komunizam na Balkanu, treba slomiti kicmu srpstvu i pravoslavlju” mogla siriti po Srbiji i Crnoj Gori.

  ovo je toliko degutantno i neistinito da si pred svima otkrio svoje pravo lice.

  @vukman – Nazalost, nisu oni dovoljno dobro saradjivali sa
  Njemcima, da su vise saradjivali, ne bi se ta
  bjelosvjetska marksisticka pismilet, koja je citavo
  vrijeme rata imala pakt sa ustasama

  navedi ijedan dokaz za tvrdnju o saradnji sa ustasama, tj. o nekim zajednickim akcijama partizana i ustasa u dr. svj. ratu? Koje su to bitke cetnici vodili protiv Njemaca?

 38. Vukman Cejovic says:

  Dole postavljeni tekst je ugovor komunista i ustasa na zajednickom unistenju srpskog naroda i pravoslavlja.
  Tekst je potpisao komunista Mosa Pijade i ustasa Mile Budak

  Свесни тешкоће у борби, бсз обзира на подвојеност у псгледу на друштвени поредак, вођство хрватског
  народног усташког покрета и вођство југословснске комунистичке странке у Краљевини Југославији,
  овлашћено и споразумно са свима првацима легалних к илегалннх формација склапа следећи

  СПОРАЗУМ

  1) Вођство хрватског народног ослободилачког усташког покрета с једне стране и вођство комунистичке
  странке с другс стране свесни су тежине свога положаја који долази од заједничког непријатеља, сваке
  југословенске владе и српског народа као носиоца српске хегемоније (надмоћност) и подржаваоца сваког
  режима који спутава, смета и тупи наде:
  а) код хрватског народа да ће икада доћи час ослобођења испод српског јарма,
  б) код комунистичких маса да траже савезнике у рушењу постојећег стања, ма какве погледе тај
  савезник имао на поредак и форму државе по постигнутом успеху.
  2) Вођство југословенске комунистичке странке свијесне своје улоге, признаје да до комунизирања
  Балканског полуострва не може доћи док се не сломи кичма српству и православљу, јер је познато да су
  то два фактора која су омела продирању Османлија на Запад и комунизма и Аустрије на Исток. Споразумни
  су да уништавањем свега што је српско и православно утире се терен за комунизирање Југославије и
  Балканског полуострава.
  Вођство хрватског ослободилачког усташког покрета предосећа да би без промене постојећег стања
  хрватски народ подлегао југословенској ликавости и српској хегемонији и нуди сарадњу свима поробљенима
  Југославије и комунистичкој странци посебно, да убрзају ток догађаја средствима и начинима према упути-
  ма свога вођства.
  3) Вођство хрватског усташког покрета обавезује се да ће све штрајкашке демонстрације, манифестаци-
  је и све разне изгреде које изводе комунистичке формације потпомагати и у њима учествовати.
  Вођство комуниегичке партије сматрајући хрватски усташки покрет јаким чиниоцем и помагачем у
  рушсњу постојећег стања, обећање сваки подржак и потпору у оствариваау усташких идеала.
  Вођство и једне и друге стране обавезује се да ће избегавати, све свађе и задевице између једних и других;
  у написима, личном разговору и итд…, a у случајевима демонстрација, револуција и ратова, једне друте без
  приговора помагатн, нарочито уништавањем свега што је српско н православно, као што је истакнуто у
  тачци два овог споразума.
  4) У случају локалних неспоразума дужност је локалног вођства усташког покрета и комунистрпке
  странке да све сукобе однах ликвидирају, а свака формација о томе своје старије јединице обавјестнти.
  Нескладност начелне нарави решава вођство хрватског усташког покрета и вођство југословенске кому-
  нистичке партије.

  ц и љ

  Југословенска комуннстичка странка којој је Закон о заштити државе од 1922. год., онемогућена акција сло-
  бодног кретања и рада о једне, и вођство хрватског ослободилачког покрета с друге стране, примају на себе
  заједннчки и споразумо ДУЖНОСТ заједничке борбе и међусобног помагања у сваком случају потребе до
  постигнутог циља: распадања југословенске државе и уништавање свега што је српско и православно.

  Сремска Митровица, јуни-липаљ 1935. године

  За комунистнчку странку
  Моша Пнјаде, с.р.

  За усташки ослобод. хрв. покрет
  Др. Миле Будак, с.р. адвокат

  Оригинал се налазн: Војно историјсхи инсглтут ЈНА, архива непријатељских јединица
  Бр. peг. 3/2
  Кутија-116/1638

 39. Vukman Cejovic says:

  Judeo trockisticka protuva “Josip Broz” nije dizao ustanak u NDH u kojoj su komunisticki saveznici masakrirali srpski narod, nego je otisao da dize ustanak u Srbiji, da tamo napada okupacionu silu i da provocira odmazde okupacionih vlasti.

  Pa je onda judeo trockisticka protuva “Josip Broz” sa drugom judeo trockistickom protuvom “Mosom Pijadom” otisao da u Crnoj Gori organizuje gradjanski rat.

  Za sve to vrijeme nisu izveli ni jednu jedinu akciju protiv ustasa u Hrvatskoj ili Bosni a za citavo vrijeme rata nisu ni jednom pokusali da oslobode logor Jasenovac.

  Krajem rata je dobar dio ustasa presao u partizane i u tom pokretu uzeo znacajnije mjesto.

 40. Vukman Cejovic says:

  Tekst ugovora Mosa Pijade i Mile Budaka, malo bolje sredjen:

  “Свесни тешкоће у борби, бсз обзира на подвојеност у псгледу на друштвени поредак, вођство хрватског народног усташког покрета и вођство југословснске комунистичке странке у Краљевини Југославији, овлашћено и споразумно са свима првацима легалних к илегалннх формација склапа следећи

  СПОРАЗУМ

  1) Вођство хрватског народног ослободилачког усташког покрета с једне стране и вођство комунистичке странке с другс стране свесни су тежине свога положаја који долази од заједничког непријатеља, сваке југословенске владе и српског народа као носиоца српске хегемоније (надмоћност) и подржаваоца сваког
  режима који спутава, смета и тупи наде
  :
  а) код хрватског народа да ће икада доћи час ослобођења испод српског јарма,

  б) код комунистичких маса да траже савезнике у рушењу постојећег стања, ма какве погледе тај савезник имао на поредак и форму државе по постигнутом успеху.

  2) Вођство југословенске комунистичке странке свијесне своје улоге, признаје да до комунизирања Балканског полуострва не може доћи док се не сломи кичма српству и православљу, јер је познато да су то два фактора која су омела продирању Османлија на Запад и комунизма и Аустрије на Исток. Споразумни
  су да уништавањем свега што је српско и православно утире се терен за комунизирање Југославије и Балканског полуострава.

  Вођство хрватског ослободилачког усташког покрета предосећа да би без промене постојећег стања хрватски народ подлегао југословенској ликавости и српској хегемонији и нуди сарадњу свима поробљенима Југославије и комунистичкој странци посебно, да убрзају ток догађаја средствима и начинима према упути-ма свога вођства.

  3) Вођство хрватског усташког покрета обавезује се да ће све штрајкашке демонстрације, манифестаци-је и све разне изгреде које изводе комунистичке формације потпомагати и у њима учествовати.

  Вођство комуниегичке партије сматрајући хрватски усташки покрет јаким чиниоцем и помагачем у рушсњу постојећег стања, обећање сваки подржак и потпору у оствариваау усташких идеала.

  Вођство и једне и друге стране обавезује се да ће избегавати, све свађе и задевице између једних и других; у написима, личном разговору и итд…, a у случајевима демонстрација, револуција и ратова, једне друте без приговора помагатн, нарочито уништавањем свега што је српско н православно, као што је истакнуто у тачци два овог споразума.

  4) У случају локалних неспоразума дужност је локалног вођства усташког покрета и комунистрпке странке да све сукобе однах ликвидирају, а свака формација о томе своје старије јединице обавјестнти.

  Нескладност начелне нарави решава вођство хрватског усташког покрета и вођство југословенске кому-нистичке партије.

  ц и љ

  Југословенска комуннстичка странка којој је Закон о заштити државе од 1922. год., онемогућена акција сло-бодног кретања и рада о једне, и вођство хрватског ослободилачког покрета с друге стране, примају на себе
  заједннчки и споразумо ДУЖНОСТ заједничке борбе и међусобног помагања у сваком случају потребе до постигнутог циља: распадања југословенске државе и уништавање свега што је српско и православно.

  Сремска Митровица, јуни-липаљ 1935. године

  За комунистнчку странку
  Моша Пнјаде, с.р.

  За усташки ослобод. хрв. покрет
  Др. Миле Будак, с.р. адвокат

  Оригинал се налазн: Војно историјсхи инсглтут ЈНА, архива непријатељских јединица
  Бр. peг. 3/2
  Кутија-116/1638

 41. radi se vukmane o 1935. i opste je poznato da su komunisti tada vodili politiku otvorenosti prema svim nacionalno-oslobodilackim pokretima u tadasnjoj kraljevini koja je bila pod dominantnim uticajem velikosrpske klike iz Beograda jer je i vladajuca dinastija bila srpska dinastija Karadjordjevica.

  nista sporno. Ja sam te pitao konkretno za dr.svj. rat? Partizani su se junacki borili protiv svih kvislinsko-sovinistickih pokreta u Jugoslaviji i protiv fasistickih okupatora.

 42. Vukman Cejovic says:

  dekaboy
  “cijela ti se prica vrti oko ugrozenosti srpstvs i pravoslavlja, sto ostavlja utisak da si ozbiljmo poremecen ili mnogo lukav. Od te “ugrozenosti” dvadeset i kusur godina vi kopate jamu istom tom casnom srpskom narodu trujuci ga mitovima i klerikalnim sovinizmom.”

  Crnogorci vrte price o ugrozenosti Crnogorskog naroda, Hrvati o ugrozenosti Hrvatskog naroda, Bosnjaci o Ugrozenosti Bosnjackog naroda i Albanci o ugrozenosti Albanskog naroda. Zaboravio sam: Slovence, Makedonce, Vojvodjane itd.
  Svi oni mogu da vrte svoje price i svi su oni demokrate i borci za slobodu, ali ako Srbi pocnu da pricaju o svojoj ugrozenosti onda su oni mentalno poremeceni ili vrlo lukavi.
  Izvanredna logika!

  dekaboy
  “vukman- koja je citavo vrijeme rata imala pakt sa ustasama, shodno
  ugovoru u kojemu je stojalo “da bi uspio komunizam na Balkanu, treba slomiti kicmu srpstvu i pravoslavlju”
  ovo je toliko degutantno i neistinito da si pred svima otkrio svoje pravo lice.”

  Postavio sam ugovor Mosa Pijade i Mila Budaka a i dogadjaji na terenu su potvrdili taj ugovor. Takodje ovaj ugovor i nije bas neka velika tajna, ali ti izgleda ne pratis dovoljno situaciju. A da je ugovor degutantan, pa naravno da je VRLO degutantan i sva prica o komunizmu i marksizmu je vrlo, vrlo degutantna i neukusna.

  dekaboy
  “vukman – Nazalost, nisu oni dovoljno dobro saradjivali sa Njemcima, da su vise saradjivali, ne bi se ta bjelosvjetska marksisticka pismilet, koja je citavo
  vrijeme rata imala pakt sa ustasama ”
  navedi ijedan dokaz za tvrdnju o saradnji sa ustasama, tj. o nekim zajednickim akcijama partizana i ustasa u dr. svj. ratu? Koje su to bitke cetnici vodili protiv Njemaca?
  Odgovori”

  Dokazi za saradnju ustasa i komunista su sledeci:
  1. Pokusaj dizanja ustanka u Srbiji a ne u Hrvatskoj ili Bosni, gdje je Srpski narod bio bestijalno masakriran.
  2. Za sve vrijeme drugog svjetskog rata nije ni jednom pokusano sa oslobadjanjem koncetracionog logora “Jasenovac”.
  3. Bilo je i zajednickih akcija partizana i ustasa protiv cetnika, ali trenutno ne mogu da ih navedem, jer moram da pogledam neke knjige. Ako insistiras, potrudicu se da i to postavim. Uostalom, bolje akcije od medjusobnog nesukobljavanja i ostavljanja srpskog naroda na milost ustasama nije moguce naci.
  4. Kasnije je bilo slucajeva da Srpski narod bjezi u partizane, sto je bio i cilj zajednicke saradnje, ovi da kolju a sto ostane zivo da bjezi partizanima u ruke.
  Bilo je slucajeva da se krajem rata partizani i ustase sukobljavaju, cak da partizani veliki broj ustasa likvidira “Blajburg”, ali to su bila vremena kada je ugovor silom prilika prestao da djeluje i kada je dobar dio ustaskih vodja vec presao u partizane.

  Sto se tice bitaka koje su cetnici vodili protiv Njemaca, potrebno je da kazem sledece:
  1. Cetnici su po direktivi Engleske, koja nas je bez potrebe uvukla u rat, iscenirajuci puc sa kojim smo istupili iz trojnog pakta i neke vrste saveznistva sa Hitlerom, koji je Jugoslaviji nudio neutralnost i sve ono sto je jedna zemlja mogla da nam ponudi, zaista organizovali gerilski rat u u samom pocetku vrsili neke borbene akcije protiv okupacione sile.
  2. Takodje su cetnici pomogli Josipa Broza Tita, koji bez pomoci cetnika, nikada ne bi uspio da organizuje ustanak u Srbiji. Cetnici su zajedno sa komunistima ucestvovali u nekoliko teroristickih akcija protiv okupacione sile, koje su srpski narod kostale strasnih zrtava. Jedna od tih zajednickih akcija je bilo ubistvo sanitarne kolone Njemaca, koje su pobili, zatim masakrirali, pokidali polne organe koje su im stavljali u usta.
  Posledica toga je bila odmazda sa nekoliko hiljada pobijenih ljudi u Kragujevcu.
  Kasnije su cetnici ukapirali da im Njemci i italijani nisu glavni neprijatelji, nego da im je Tito i komunizam glavni neprijatelj i stoga su se preorijentisali na borbu samo protiv komunista, ali nazalost, bilo je kasno, jer se Tito uz pomoc cetnika i Draze Mihajlovica vec bio organizovao.

  Cetn ici nisu iskreno saradjivali sa Njemcima, jer su citavo vrijeme bilo pod kontrolom Londona, i to im se kasnije obilo o glavu.

 43. Vukman Cejovic says:

  dekaboy
  “radi se vukmane o 1935. i opste je poznato da su komunisti tada vodili politiku otvorenosti prema svim nacionalno-oslobodilackim pokretima u tadasnjoj kraljevini koja je bila pod dominantnim uticajem velikosrpske klike iz Beograda jer je i vladajuca dinastija bila srpska dinastija Karadjordjevica.”

  Ugovor je potpisan 1935 i u ugovoru stoji da ce se zajedno boriti protiv svega sto je srpsko i pravoslavno, da ce se boriti za UNISTENJE SVEGA STO JE SRPSKI I PRAVOSLAVNO, ponovio bih ovo PRAVOSLAVNO jos jednom
  Samo sest godina kasnije po tebi ugovor je po tebi prestao da vazi.
  Ja mislim da ti mene po malo zavitlavas.

  dekaboy
  “nista sporno. Ja sam te pitao konkretno za dr.svj. rat?”

  Konkretno da konkretnije ne moze da bude, komunisti i ustase su i prije a pogotovo za vrijeme rata saradjivali na unistenju svega sto je srpsko i pravoslavno.

  dekaboy
  “Partizani su se junacki borili protiv svih kvislinsko-sovinistickih pokreta u Jugoslaviji i protiv fasistickih okupatora.”

  Da se ne foliramo, komunisti su bili prvi koji su usli u saradnju sa Njemcima. Sve dok je vazio pakt izmedju Staljina i Hitlera, komunisti su najtesnije saradjivali sa Njemcima.
  Komunisti su takodje i prije i za vrijeme rata veoma tijesno saradjivali i sa ustasama.
  Pa su saradjivali i sa cetnicima.
  Saradjivali su komunisti sa svima samo ako im se isplatilo i oni nisu nikakav rat vodili protiv okupatora, jer nisu bili toliko blesavi da nisu znali da oni okupatora ne mogu otjerati iz zemlje, ako njega velike sile ne otjaraju.
  Njihov glavni zadatak je bio da zemlju oceste od svega sto je srpsko i pravoslavno, da bi posle odlaska okupatora lakse dosli na vlast.

  Najgnusnija i vrlo provodna je laz da su se komunisti borili protiv okupatora, pogotovo protiv njemackog okupatora.
  Oni su znali samo da vrse teriristicke akcije, zato su ih Njemci i zvali “banditi” ili
  ” Komunistische Banditen” i da bjeze od Njemaca sto dalje mogu.
  Komunisti su samo bjezali i te svoje bjezanije proglasili ofanzivama. Oni su stedjeli svoje snage za obracun sa klasnim neprijateljom.
  Po svim mogucim pravnim normama, partizani su bili komunisticke neregularne bande, sto su i pokazali pokoljem i pljackom nad svojim ideoloskim neistomisljenicima a legendarni “drug Tito” po medjunarodnim normama nije bio nista drugo nego vodje jedne crvene bande.

  Ipak nije sve bilo ovako crno bijelo kako opisujem, ali sustina ti je negdje tu.
  U Jugoslaviji su komunisti, po direktivi kominterne zapoceli rat, radi unistenja klasnog neprijatelja, da im ovaj, posle poraza trojnih sila ne bi smetao, kada dodju na vlast.

  To je to, nikakva borba protiv okupatora, osim ona najneophodnija se nije desila.

 44. Vukman Cejovic says:

  Neon
  “Vukmane, svaka Crna Gora, a naročito ona Nikolina “srpska Crna Gora”, bila je qrc na biciklo. Tragikomedija je u činjenici da je najozbiljnija Crna Gora ova Milova i Rankova.”

  Skoro sam citao jednu knjigu od Spiridona Gopcevica “Crnogorsko Tusrski rat 1876 – 1878”.
  Crna Gora ima VELICANSTVENU istoriju, treba svaki covjek barem tu knjigu da procita. Vidjecete onda, da je Crne Gora tada bila veoma ozbiljna drzava.

  Problem je u tome sto nas je komunizam rastavio na proste cinioce, pocupao nam korijenje i totalno nas nacionalno i vjerski obezglavio.
  Kasnije su to isto uradili ultra Crnogorci sa svojom dukljanskom ideologijom.

  Prvo nam je ludacka i sebicna i izdajnicka politika Srbije unistila drzavu i dinastiju, pa su onda dosli komunisti da nam povrate nezavisnost, da uniste Crkvu i da nam uvedu marksisticku religiju, pa posle toga dodjose ultra Crnogorci da nas pokatolice i promijene nase korijene, za koje kazu da sa srpskim i pravoslavnim veze zive nemaju.

  Pa evo marsira globalizam, dolazi strasna ekonomska kriza a mi trosimo nasu dragocenu energiju i sve nase talente da se glodjemo medju sobom.
  U Crnoj Gori je covjek covjeku vuk.Nekada smo svi bili jedno, jedna familija birali smo najbolje ´medju sobom, u svakom plemenu se znalo ko je kakav covjek i dobro smo funcionisali u najtezim mogucim okolnostima, dok ne dodjose komunisti i naucise nas da brat brata treba da ubija ako nije na liniji partije. Koje partije? Pa marksisticke, od Jevreja smisljene i za njihove interese napravljene.

  Danas su nam nametnuti neki drugi orjentiri, neko nas je naucio da treba da se dijelimo na partije i klase, pa onda da se te partije i klase medju sobom bore do istrebljenja.

  Sto se tice Djukanovica, on da je pametan, on bi sa malo vjestine mogao da udje u istoriju Crne Gore kao veliki covjek a sa malo bi mogla istorija da ga izbrise i da zavrsi gore nego Milosevic. Njega jedna dlaka dijeli izmedju ove dvije solucije.

  I Milosevic je imao nevjerovatne mogucnosti da udje u istoriju srpskog naroda kao veliki covjek, ali njegova arogancija i zelja da sve sam radi, uz los tajming, pobrisala ga je sa istorijske scene i da nije bilo njegovog herojskog drzanja u Hagu samo bi ga po zlu pamtili.

  Kako bi Djukanovic sa malo vjestine mogao da udje u istoriju Crne Gore i da se izvuce iz sranja u kojem se nalazi???

  1. Da izvrsi nacionalno pomirenje “cetnika” i “partizana”, Crnogoraca i Srba. To da uradi, stao bi citav narod iza njega i USAO BI U ISTORIJU.
  2. Da izabere postene i pouzdane ljude, koji bi sa korupcijom i kriminalom izasli na kraj a za uzvrat bi se njemu i njegovoj familiji moglo progledati kroz prste. Mogao bi i on da izigrava humanost i da jedan dio imetka svoje i imetka svoje familije preda drzavi. Ostalo bi mu dosata da do kraja zivota komotno zivi i bio bi miran. Sta vise, mogao bi iz hobija i dalje politikom da se bavi.
  3. On defionitivno nece vise biti u mogucnosti da sve poteze u Crnoj Gori vuce sam, pa je stoga potrebno da izabere nekorumprirane i postene ljude sa idealima, koji ce i njega stititi, ukoliko doprinese bezbolnoj transformaciji naseg drustva.
  4. I potrebno je da Crkvu ostavi na miru i da sprijeci svake dalje napade na nju. Amfilohije Radovic nije moja simpatija, smatram da je Crkva izdala pravoslavlje, ali danas sjutra otici ce Radovic sa svoje pozicije, pa ce mozda neki drugi episkopi izaci iz svjetskog saveza Crkava i prekinuti opstenje sa jereticima.
  5. Potrebno je da se pokaje za STRASAN GRIJEH priznavanja heroinske republike Kosovo i da se nekako potrudi da to sto je napravio nekako ispravi.
  6. Potrebno je da spoljnu politiku najvise fiksira na Njemacku, jer je njemacka JEDINA zemlja u Evropi i svijeti koja ne izdaje svoje saveznike i koja drzi rijec. doduse znaju da budu teski i rigidni, ali su barem iskreni, kod njih znas na cemu si. Treba vidjeti koji su njihovi interesu u ovom regionu i sa njima naci neki kompromis na obostranu korist.
  7. Potrebno je da se STRASNO pazi od Jevreja i od laznih Rusa, da sa njima bude ljubazan, ali DA IM NISTA NE VJERUJE.

  Ali ako nastavi da goni Crkvu, ako i dalje nastavi da pravi nacionalne podjele, ako se i dalje bude oslanjao na kriminalne elemente u drustvu, onda mu prognoziram strasnu sudbinu i to od njegovih najblizih saradnika. Ne zato sto mu ja to zelim, jer ne daj Boze da ikome zelim zlo. nego sto je to logican redosled dogadjaja.

  • Što je ovo? – obraćam se Gospodu.

   • ma, pusti ga bre, vidis da se radi o opicenom velikosrbinu. On nije cak ni cetnik, vec ljoticevac ili nedicevac!

    daleko mu lijepa kuca.

  • Vukmane, ja se više ne glođem. Kajem se zbog svake sekunde koju sam potrošio na glođanje ne bih li nešto promijenio zarad javnog dobra. O ozbiljnosti Crne Gore smo očigledno učili iz različite literature.
   Na tvoje numerisane konstatacije, odgovoriću prostom rečenicom: Demokratski front je dupli qrc na biciklo.

 45. Vukman Cejovic says:

 46. Vukman Cejovic says:

  Ovo je slicno onome sto sam ja pisao u prethodnom tekstu.
  Neverovatno, sasvim slucajno naidjoh na Grahovca.
  Ono sto Grahovac predvidja, to su uticaji stranih sluzbi, koje mogu vrlo lako da isprovociraju sukobe u Crnoj Gori.

  • Živjela CIA, živio KGB, živjela Mi5!!! Pomagajte braćo Amerikanci, Rusi i Inglezi da se završi ova agonija.
   Blagoje, da te je Šjoka bacio na prevaspitavanje u Crnu Reku, sad bi otišao u Požarevac da mu zapalim svjećice na grob.

 47. grahovac je covjek CIA obavjestajne sluzbe koja radi za interese trenutno najdominantnije imperijalne sile na svijetu, od 1995. i na Balkanu – USA. Meni je to jasno iz svih njegovih istupa i tekstova/knjiga koje pise. Jedan od mnogobrojnih izdajnika iz redova JNA.

  a ti vukmane nas postedi tvoje miljenice Njemacke koja danas diktira uslove svima u EU, primjer Grcke je bio najocitiji, ali treba znati da je danas Njemacka pod vlascu Merkel – notornog agenta CIA, bas kao sto je to bio Sarkozi.

 48. “Vukman Cejovic kaže:
  Skoro sam citao jednu knjigu od Spiridona Gopcevica “Crnogorsko Tusrski rat 1876 – 1878”. Crna Gora ima VELICANSTVENU istoriju, treba svaki covjek barem tu knjigu da procita.”

  Вукмане, о “јуначкој” прошлости Црногораца мало је ко писао али су многи гуслали. Када је академик Јован Томић изнио тезу да је битка на Царевом лазу обична измишљотина владике Данила Шћепчевића и све то научно поткријепио доказима из млетачког архива, дочекан је на нож од пословично непристрасних црногорских историчара. Они су упркос недостатку доказа наставили да бране јако реалан и објективан став да је у тој бици, прса у прса, погинуло 20 000 Турака и 300 Црногораца. Љетос су и државни органи и СПЦ организовали двије паралелне прославе у част битке која се никад није десила. Дјеца у школама такође уче о бици која се никад није десила. Црногорска историја је фалш и код својих конзумената изазива тешке психичке поремећаје који се у крајњем манифестују у патолошкој мржњи према другим народима и конфесијама. Типичан примјер је општина Цетиње и фарса звана протест цетињских гимназијалаца на којем су спријечили припадника исламске вјере да постане директор школе.

  • S., možeš li mi pojasniti tu vjersku pozadinu protesta cetinjskih gimnazijalaca?

   • За директора гимназије на Цетињу конкурисали дотадашњи директор православац и нови кандидат муслиман. Министарство просвете неким “пропустом” изабрало муслимана а Цетињани инструисали дјецу да протестима подрже старог директора. Присуство муслимана и трагова њихове културе на Цетињу је мач у срце црногорском национализму. Зато годинама нема одговора државе на захтјев Исламске заједнице за градњом џамије у тој општини. Црногорски национализам се иначе темељи на свијести о изузетности потхрањеној митом о слободарској Старој ЦГ у поробљеном Балкану. Црногорски националисти негирају да је Стара ЦГ била дио Турског царства, негирају да је постојало шест џамија у те четири нахије, негирају да су Црногорци масовно примали ислам, негирају чак и геноцид описан Горским вијенцем. Негирају јер би онда били у равни “Србијанаца”, Грка и Бугара, који су “робовали” Турцима. Не би било оне изузетности. Због природе црногорског национализма ја га често зовем краће – фашизам.

 49. @ sekula – ne budali, protest je bio zbog toga sto je vlast htjela do pogura svog poslusnika mimo volje bilo koga iz cetinjske Gimnazije u kojoj je direktor kojeg su djaci branili bio omiljen kod svih na Cetinju. To je nastarija i prva Gimnazija u Crnoj Gori i Cetinjani nijesu dozvolili birokratama iz Podgorice da im oni odredjuju ko ce biti direktor njihove Gimnazije. Sve koelege profesori su ga postovali.

  mislim da je taj kojeg su iz Podgorice spremali za Cetinje bio neki kadar SDP

  • Podobni su direktori,
   bilo koje da su vjere,
   nešto drugo Vladu mori,
   jer poslušnost samo mjere …..

  • :)
   to sam i ja mislio. Al’ opet, ljudi nose različita mišljenja na štapovima.
   Ovo koje je donio Sekula je na vrlo dugom štapu, što je i logično jer ni on ni bilo ko normalan ne bi nosio takvo sranje tik pod nosom…

   Naravno da možeš imenovati pojave kako hoćeš, ali vidi ovo – ako iz tog događaja izbaciš samovolju ministarstva, pa kršenje zakona, pa onda onu živopisnu budalu od prosvjetnog inspektora, pa maturante koji ne stoje najbolje sa padežima i ostale bitne i zanimljive slojeve, a sve to da bi u centar postavio vjersku pripadnost dvojice kandidata, tvoj pristup je dehumanizujući i fašistički. Ako takav redukcionizam primijeniš u medijskom izvještavanju dobijaš 1/1 podlogu za vjerski ili nacionalni sukob. Takav TV program trebalo bi kompletirati nekim crno-bijelim televizorom sa što većim kontrastom i da ton može samo da se pojačava dok ne crkne TV, ili mozak.

 50. perfect stranger says:

  Поштовани пријатељи, ево како је почео процес пада режима у Србији: једним великим бојкотом који је након одређеног времена, уз грађанску непослушност, довео до првих избора на којима режим више није био у ситуацији да поткрада. И када је изгубио на тим првим изборима на којима су биле онемогућене велике крађе, дошло је опет до великих демонстрација и режимског признања пораза. Дакле, прича мора почети бојкотом, дисконтинуитетом, прекидом монотоније.

  Бојкот избора 1997:

  … На овим изборима први пут су се пред бирачима појавила два блока: један који су чинили левица (СПС-ЈУЛ-НД), СПО и СРС, који су позивали грађане на изборе, и други који је чинио 29 странака, на челу са ДС, који је позивао грађане да бојкотују изборе.

  Демократска странка је организовала “антиизборну кампању” у оквиру које је одржано десетак митинга, стотине трибина и штампано је преко два милиона плаката и летака. “Антиизборна кампања” је успела јер на изборе није изашло 50 одсто бирача. Режим је, наравно, објавио да је на изборе изашло више од 56 одсто бирача, али то је била потпуна лаж која се потврдила у другом кругу председничких избора који су пропали због малог одзива бирача. Ови избори ће остати запамћени и по катастрофалном поразу Вука Драшковића на председничким изборима од стране кандидата левице Зорана Лилића и кандидата СРС Војислава Шешеља.

 51. Господо, у Црној Гори су се ђаци и студенти само два пута “спонтано” побунили. Иза једног спонтаног бунта стајала је СПЦ због српског језика а иза другог црногорски фундаменталисти са Цетиња због директора гимназије. Можемо сада да се бавимо питањем елоквенције протестаната а можемо и суштином.

  Да на Цетињу не постоји нетрпељивост према исламу, не би либерал Новак Аџић тврдио да је Горски вијенац неутемељено фантазирање, да муслимана никад ту није било. Зашто би му сметало да их је било? Не би либерал Славко Перовић на свом блогу псовао и бановао када му се помене џамија из 17 вијека у родном мјесту. Зашто би му сметала? Не би Цетињани, бар на кратко, завољели Амфилохија и његовог пријатеља, директора гимназије Ђуришића. Не би десет година у фиокама лежала стидљива иницијатива о изградњи џамије на Цетињу. Не би ми патриоте са Аналитике ударале стотину дислајкова на констатацију да су Османагићи из подгоричке Старе вароши исламизирани Мартиновићи из Бајица. Шта их то вријеђа?

  • Nisam rekao da je priča neosnovana, samo da je užasno redukovana. A posle tvojih poruka kako baš i nismo svi ravnopravni (najčešće je Kozak bio u pitanju), imam pomalo prava da sumnjam u autentičnost tvoje brige za projekt džamije. Što će reći – priča je i redukovana i tendenciozna.

   Trebalo bi patentirati tu netrpeljivost, ovako će se izlizati ako je svi besplatno koriste :)

   • Хаха, е јеси ме разумио, свака ти част. Јесте, окачио сам о пенис пређедово одликовање са неке од измишљених битака и једнакији сам од свих вас. Види, можда ја гријешим али мислим да ми не пристаје да се мјешам у спорове рецимо између Бошњака и Муслимана или Албанаца различитих конфесија. Посебно ако су то неке осјетљиве расправе а мене не дотичу. Имам право али мислим да ми не пристаје. То сам Козаку ономад пребацио.

    Нема разлога да сумњаш у моју искреност по питању џамије на Цетињу. Мислим да би њено присуство прије свега Црногорцима било љековито. Бар донекле би ублажило ту самообману о изузетности и оствареној побједи над Османским царством. Макар будућим генерацијама ако је већ данашња изгубљен случај. А и према муслиманима би било поштено.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: