Naprijed Crna Goro, sa njima si dotakla dno života!

 Nepune dvije nedjelje dijele nas od parlamentarnih izbora na kojima će nešto malo više od pola miliona građana sa pravom glasa imati mogućnost da glasaju za listu koja će biti izraz njihovih želja, očekivanja, htjenja, (ne)realnih obećanja i ostvarenja!

Moram priznati da sam veoma sumnjičav u zvaničnu statistiku i brojku od oko 513.000 glasača, a nasuprot tom podatku ukupan broj građana u Crnoj Gori se kreće oko 630.000! Ne možete me ubijediti da su takva dva statistička podatka validna iz prostoga razloga što mladih odnosno populacije od tek rođenog djeteta pa sve do granice punoljetstva mora biti više od 130 hiljada. Ostavimo se fora i fazona da naše stanovništvo je sve „starije“.  Sigurno da postoje „fantomski glasači“, o kojima se ovih dana u medijima bruji a sa kojima neko trguje, pa makar to bili i oni koji odavno nijesu među živima i nestalima“ ili onih koji odavno imaju boravište u inostranstvu  i „imaju“ pravo glasa u Crnoj Gori!

Izborne tribine političkih partija, koje učestvuju na izborima, sve više liče na (ne)sportske utakmice i spektakle na kojima se protivničkom timu i taboru želi potpuni poraz – neuspjeh, naravno politički krah, uostalom i svima drugima koji hoće da (pre)uzmu vlast koju tako čvrsto drži koalicija DPS-SDP, i generacija „mladi, (s)lijepi i (još) pametni“!

Pored svih službenih obaveza, koje imam ovih dana, ne mogu a da ne odvojim malo vremena za političke izbore koji će se održati 14. oktobra 2012. godine. Politička predizborna kampanja primjetna je na svakom koraku kako u medijima tako i na političkim tribinama na kojima pojedini lideri, politički promoteri i predstavnici sa izbornih lista nastoje da svoje i ostale glasače – birače zadobiju i na kraju osvoje i (pre)uzmu potpunu vlast u crnogorskome parlamentu. Neki su skromni u svojim političkim izjavama, dok neki već sada trijumfalno govore o pobjedi na još ne održanim oktobarskim izborima u tekućoj godine. Neki tako daleko idu da znaju i(li) prognoziraju tačan rezultat poslaničkih mjesta (43) i time osvoje prevlast za naredne četiri godine, pa će da rade kao i prethodne 23 godine od kada uzeše vlast i zauzdaše svoje glasače-birače!

Moja maršruta se odavno zna na relaciji „kuća-posao“ pa je staza dobro utabana. U ovim predizbornim danima primjećujem da na toj kratkoj relaciji ima mnogo plakata koji su izlijepljeni na stablima ili su stabla obmotana lepljivom trakom kako bi izborni plakati što čvršće i duže stajali. Oni koji imaju „malo više“ novca za reklamu imaju svoje političke plakate na posebnim mjestima tzv. „bilbordi“-ma, koji su od čvrstog materijala i dobro su osvijetljeni da bi građani odnosno glasači-birači primijetili i pročitali ponudu partije, uočili dobro poznati politički lik – idola partije i ugrabili siguran glas pa ga dali „velikom vođi“ i „ocu nacije“!

Prolazeći danima pored jednog „bilborda“ slučajno primijetih da na njemu nešto piše i bi mi veoma poznato, a cijeli tekst se sa daljine nije mogao vidjeti od rastinja, koje ga je bilo nadvisilo. Priđem bliže i naravno ispišem sve šta na nemu piše. Ostavih taj ispis na vidno mjesto kako bih nešto napisao kad za to ugrabim vremena. Prolazili su dani a ja se nijesam osvrtao, mada priznaću da sam u glavi imao ideju ili kako to politički vođa koalicije kaže „imam viziju“.

Ono „vođino“ ili „oca nacije“ „da imam viziju“ od prije par dana me ohrabri da realizujem svoju već odloženu ili zamrzlu „ideju“, a podsticaj mi dadoše tri radnika koji u dva dana radiše po dvije dobre ure na premještanju, izmještanju, učvršćivanju i osvetljavanju „bilborda“ na vidnom mjestu samo desetak metara udaljenom od fontane kod „Dalija“!

E, sada uzeh da ponovo čitam tekst koji ispisah prije nešto više od petnaestak dana. Čitam i ne vjerujem da sam ja svojom rukom (is)pisao pa provjeravam i sebe i „bilbord“ sa kojega sam preuzeo tekst! Kad, tamo stvarno piše onako kako sam to „odavno“ ispisao: NAPRIJED CRNA GORO! „Sačuvali smo i obnovili Crnu Goru! Preuzeli odgovornost za budućnost države! Učinili Crnu Goru demokratskom i ekonomski naprednijom i boljom! Imamo rješenja za krizu i zastoje! Za evropski kvalitet života svih građana! Ostvarićemo još jednu izbornu pobjedu“! Evropska koalicija za Crnu Goru Milo Đukanović!

Pa dobro, rekoh sebi! Kad su oni mogli onako nešto napisati, a ne zastati i zapitati se da li je uistinu u Crnoj Gori i njenoj stvarnosti takav život čovjeka i građanina, zašto da ja ne prokomentarišem navedeni tekst i kažem o životu koji živim u Crnoj Gori za ove njihove 23 godine od kada dođe na vlast generacija „mladi, (s)lijepi i (još) pametni“!

Zašto ne reći da se nazad ne može više jer smo dotakli dno života, makar onih više od dvije trećine građana Crne Gore koji žive ispod svakog evropskoga prosijeka i životnoga standarda. Zvanični podaci govore da je potrošačka korpa 789,00 eura, a prosječna mjesečna neto zarada oko 480,00 eura. Kako objasniti nesklad između BDP koji je, kako reče bivši premijer, 5.211 eura po glavi stanovnika, a građani sve teže i siromašnije žive, dok su njihova kreditna zaduženja dostigla gotovo cijelih 800 miliona eura? Naravno naprijed Crna Gora ali ne sa njima, već sa novim i zdravim snagama i obavezno sa zakonom o lustraciji.

Koju Crnu Goru su sačuvali i od koga? Sačuvali su je za sebe i podredili je svu ličnim interesima generacije „mladi, (s)lijepi i (još) pametni“ a kao „političke elite“ nastale u „ratu za mir“. Što se tiče obnavljanja tačno je da su cijelu privredu u potpunosti privatizovali a ono što nijesu oni su uništili i rasprodali pa opet od svega toga imali koristi. Nema potrebe nabrajati sva privredna preduzeća koja su uništena u periodu dosadašnje njihove vladavine za pune 23 godine.  Naravno sada obnavljaju ono što su potpuno uništili podižući velike kredite kod inostranih banaka i time zadužiše sve crnogorske građane pojedinačno za oko 2.000 eura.

Koju crnu njihovu „odgovornost“ su preuzeli i za kakvu sem jadnu i bezperspektivnu budućnost crnogorskih građana sa prezaduženom državom, uništenom privredom, a sa novostvorenim tajkunima i milionerima među „političkom elitom“, kao i brojnom korupcijom i organizovanim kriminalom u crnogorskom društvu i državi.

Pričaju o demokratiji i ekonomskom prosperitetu, boljoj Crnoj Gori, bolje reći u lice se sprdaju građanima Crne Gore, jer su ih osiromašili i doveli do mjesečnih primanja od cijelih 480 eura po zaposlenome. Crna Gora sa njima takvima nije bila niti može biti (n)ikad više bolja već samo siromašnija.

„Politička elita“ nastala u „ratu za mir“ kaže i na sva zvona udara da „Imamo rješenja za krizu i zastoje“!!! Da, upravo oni to i rade pune 23 godine, pa sve krize koje su bile oni su ih proizveli ili su ih ubrzali, a sve za njihovu ličnu korist i na štetu građana Crne Gore.

O „evropskom kvalitetu“ života ogromne većine građana ne treba trošiti riječi već samo iznijeti statistički podatak potrošačke korpe od oko 789 eura i prosječne mjesečne zarade po zaposlenom od oko 480 eura. Na takav „evropski kvalitet života“ koji su pružili građanima Crne Gore za period njihove skoro dvoipodecenijeske vlasti oni se ne mogu požaliti, jer su njihova mjesečna primanja po raznim osnovama mnogo velika, a standard života kojim žive i brojne nekretnine koje posjeduju mnogostruko iznad evropskoga nivoa.

Ne treba sumnjati u njihove riječi „Ostvarićemo još jednu izbornu pobjedu“, jer u biračkim spiskovima ima mnogo „mrtvih duša“, fantomskih glasača i mnogo drugih samo njima znanih, kao i onih koji će doći iz inostranstva, iako nijesu odavno dolazili da ostvare pravo glasa!

Naravno koalicija na čelu sa bivšim premijerom, dobitnikom raznih domaćih i stranih plaketa, odličja i spomen-medalje od SUBNOR-a Crne Gore, imaće svoje sigurne glasače i od onih koji imaju zaslužene nacionalne „boračke“ penzije, bez obzira da li je borački staž ostvaren u „RATU I REVOLUCIJI 1941-1945.“ ili u „RATU ZA MIR“ u posljednjoj deceniji 20. vijeka!

Podgorica, utorak, 02. oktobar 2012. godine                        Dr Momčilo Dušanov Pejović

Comments

 1. ЏОЗЕФ ШТИГЛИЦ: План
  којим се суверене земље
  претварају у економске
  робове НОБЕЛОВАЦ ЏОЗЕФ ШТИГЛИЦ ОТКРИО
  МРАЧНИ
  СЦЕНАРИО ПОРОБЉАВАЊА СИРОМАШНИХ
  ЗЕМАЉА Почиње дилом са ММФ – ом, а на крају –
  дужничко ропство
  ШОКАНТНО … Под плаштом добротвора
  Светски стручњак
  са огромним ауторитетом, који је некада и
  сам радио за Светску банку, обелоданио план којим се
  суверене земље претварају у
  економске робове Јозеф Стиглиц, професор економије на америчком универзитету Станфорд,
  бивши саветник америчког председника
  Била Клинтона и некадашњи
  председник Светске банке за обнову и развој
  одлучио је да “проговори”
  о томе како моћне западне банке и Међународни монетарни фонд у својим
  тајним документима планирају и
  хладнокрвно изазивају социјалне немире
  у многим сиромашним и транзиционим
  земљама широм света које наводно
  “помажу”. Текст је изворно објављен у лондонском “Обзерверу” (“The
  Observer”) још 2001. године, а ми га због
  његове актуелности
  преносимо читаоцима блога –
  антиглобалистима и аналитичарима
  глобалних процеса. ЧЕТИРИ КОРАКА ДО ПРОКЛЕТСТВА Перфидно смишљени сценарио је следећи:
  Прво се сними и детаљно
  анализира привредно и кадровско стање
  сваке државе која затражи
  финансијску помоћ за свој развој или
  опстанак. Након тога, Светска банка за обнову и развој влади дотичне
  земље уручује истоветан
  типизирани програм који садржи четири
  обавезна корака. ПРВИ КОРАК – ПРИВАТИЗАЦИЈА Прво што влада земље – жртве треба
  неодлжно да спроведе је
  приватизација, а посебно великих јавних и
  кључних индустријских
  подузећа која чине кичму привреде једне
  земље. Уместо да се аргументовано успротиве захтеву за хитну
  продају јавних подузећа многи
  су политичари пожурили да спроведу
  радосну (рас) продају
  електропривреде, нафтне индустрије и
  водопривреде као својеврсни императив. Да би ућуткали трезвене
  критичаре таквог непромишљеног
  поступка којји има тешке и далекосежне
  посљедице, они се позивају на
  императивне захтеве Светске банке за
  обнову и развој.”Можете видети како им се разогаче очи на могућност
  добијањаа провизије ако се у
  процени вредности имовине великих јавних
  и кључних индустријских
  предузећа скине која милијарда или бар
  неколико стотина милиона долара” – каже професор Стиглиц. ДРУГИ КОРАК – ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА Након кампањски спроведене приватизације
  обавезно следи доношење
  законске регулативе о либерализацији
  тржишног капитала. Тај потез,
  теоријски посматрано, омогућује
  инвестицијском капиталу несметан улазак и излазак из земље. При томе, како
  показује искуство, у
  “земљу – жртву”, улази релативно мало
  капитала, а кудикамо највећи део
  расположивог капитала на “законит” начин
  несметано излази из земље. Тај процес извлачења капитала је у
  економији познат под именом “круг
  врућег новца”. Новац или, тачније речено
  пљачкашки капитал улази у
  “земљу – жртву” првенствено ради
  шпекулација некретнинама и валутом, а затим попут плашљиве дивљачи, бежи
  главом без обзира већ на први
  знак надолазећих невоља које би могле
  било како угрозити његову
  сигурност. У том паничном бегу капитала,
  државне резерве могу да “пресуше” за само неколико дана. Након
  таквог вешто инсценираног бега
  капитала, ММФ обавезно тражи од владе
  “земље – жртве” да одмах
  драстично повећа каматне стопе на 30, 50
  или чак 80% како би велике светске шпекуланте привукла на поврат
  исисаног државног капитала.
  “Резултат таквог потеза владе, која најчешће
  нема другог излаза, је
  предвидљив” – каже професор Стиглиц.
  Астрономске каматне стопе, свакако, брзо привуку одбегли капитал, док с
  друге стране оне
  системски разарају индустријску производњу
  и дефинитивно исушују
  националну ризницу “земље – жртве”. ТРЕЋИ КОРАК – ТРЖИШНО ОДРЕЂИВАЊЕ ЦЕНА Тада ММФ “земљу – жртву” која је на издисају
  хладнокрвно увлачи у трећи
  корак – тако звано “тржишно одређивање
  цена”. То је леп израз за
  драматично подизање цена хране,
  енергената, воде и осталих комуналних услуга. То, дакако, не значи и подизање цена
  рада (плата и осталих
  накнада по основу рада) и пензија. Тиме се, у
  првом реду, драстично
  руши већ ионако низак животни стандард
  становништва те осетно подижу пословни трошкови у већ добрано посусталој
  привреди. Убрзо након тога,
  према већ добро уиграном сценарију, следи
  и завршни четврти корак. ЧЕТВРТИ КОРАК – ММФ – ов ПРОТЕСТ Тим протестом је “земља – жртва” дословце
  бачена “на колена” и “де
  фацто” се налази пред извеснијим
  привредним и економским уништењем. У
  тим драматичним околностима, ММФ из ње
  злочиначком хладнокрвношћу извлачи и последње капи крви.
  Програмирано појачава “ватру” и подиже
  социјалну температуру док напокон “цели
  котао не експлодира”. Тиме је
  отворено и само предворје пакла. Еклатантан
  пример за то је Индонезија 1998. Којој је ММФ безобзирно укинуо
  субвенције за храну и гориво за
  сиромашно становништво, након чега су
  широм земље букнули жестоки
  протести и немири. У том погледу је, такође, поучан пример
  Боливије у којој су прошле
  године избили велики немири због
  драстичног повећања цене воде. Вешто
  програмирани и прецизно темпирани ММФ –
  ови протести, као својеврстан знак узбуне, узрокују нови масовни бег
  капитала из “земље – жртве”, а
  неретко доводе и до стечаја владе у тој
  земљи. Такав, све изразитији
  привредни пожар и колапс има и своју
  светлу страну, наравно, само за безобзирне стране власнике капитала. У
  таквој безизлазној ситуацији
  они могу по смешним и симболичним
  ценама откупити преосталу имовину
  “земље – жртве” у паничној распродаји. По
  том перфидном обрасцу већ је у посљедњим деценијама у земљама Трећег
  света створено много
  земаља – губитница. При томе су једини
  победници увек биле моћне
  западне банке које у бездушном лову за
  капиталом не презају ни пред чим.

  • promjene na svetsko ekonomskojj sceni says:

   ………..ЏОЗЕФ ШТИГЛИЦ: План
   којим се суверене земље
   претварају у економске

   робове НОБЕЛОВАЦ ЏОЗЕФ ШТИГЛИЦ ОТКРИО
   МРАЧНИ
   СЦЕНАРИО ПОРОБЉАВАЊА СИРОМАШНИХ
   ЗЕМАЉА Почиње дилом са ММФ – ом, а на крају –
   дужничко ропство
   ШОКАНТНО … Под плаштом добротвора
   Светски стручњак
   са огромним ауторитетом, који је некада и
   сам радио за Светску банку, обелоданио план којим се
   суверене земље претварају у
   економске робове Јозеф Стиглиц, професор економије на америчком универзитету Станфорд,
   бивши саветник америчког председника
   Била Клинтона и некадашњи……… ,

   A vdji molim te ovaj STIGLIC ,posta HAJEKOVAC.,vidijo covjek dje sve ovo vodi , a ohrabruje i ovaj KLINTON te se in okrece prema neoliberalizmu,a to nije lose za Crnu Goru ovi GLAVONJA -Knezevic je dobar snjim pa ce in postat neoliberalac,hehe neka neka se samo okrece ,samo mirno doce sve na svoje mjesto zakonom dobrog domacina kau skadinaviju kako javlja Milovan da se stvari krecu ,koko rece mico ti ono.-NEOLIBERALNO KRALJEVSKI SOCIJALIZAM- ,

  • ovaj papagaj zna kako treba govoriti papagajima i u tome je sva njegova vjestina…

   • Ali vjestina,koji nasi ,”pavijani” jedino razumiju.

   • maslinasti pavijani says:

    Маслинасти павијан (Papio anubis), такође познат под именом анубис, је припадник породице мајмуна Старог света, или усконосих мајмуна (Cercopithecidae). То је најраширенија од пет врста павијана; насељава 25 држава ………………. …………… …….. Природна станишта обухватају саване, отворене травнате површине, као и шумска подручја.

 2. pokazalo je najnovije istraživanje agencije Ipsos Strategic Marketing (ISM).

  Pogadju sa greskom od 0,50%, uvek do sada za ovih 20 i kusur godina nece pogresiti na ove jeseni ,2012.godine budite sigurni ako izidjete na izbore.

  “|Visijo sam ja na vase uze al se uze ne pretrze”-slogan BOJKOTU !

  ISM: DPS-SDP podržava 47 odsto birača, DF 24 odsto, SNP 11 odsto
  ISM: DPS-SDP podržava 47 odsto birača, DF 24 odsto, SNP 11 odsto
  ISM: DPS-SDP podržava 47 odsto birača, DF 24 odsto, SNP 11 odsto
  ISM: DPS-SDP podržava 47 odsto birača, DF 24 odsto, SNP 11 odsto
  ISM: DPS-SDP podržava 47 odsto birača, DF 24 odsto, SNP 11 odsto
  ISM: DPS-SDP podržava 47 odsto birača, DF 24 odsto, SNP 11 odsto
  ISM: DPS-SDP podržava 47 odsto birača, DF 24 odsto, SNP 11 odsto
  ISM: DPS-SDP podržava 47 odsto birača, DF 24 odsto, SNP 11 odsto

  • Od sada dok se ne zavrsie izbori dobijacete samo ovaj komentar!

   : DPS-SDP podržava 47 odsto birača, DF 24 odsto, SNP 11 odsto
   ISM: DPS-SDP podržava 47 odsto birača, DF 24 odsto, SNP 11 odsto
   ISM: DPS-SDP podržava 47 odsto birača, DF 24 odsto, SNP 11 odsto
   ISM: DPS-SDP podržava 47 odsto birača, DF 24 odsto, SNP 11 odsto

   pozzzzzzzzzzz.

  • http://www.tanjug.rs/news/42811/ipsos–58-percent-for-tadic–42-for-nikolic.htm
   Samo su 20% promasili predsjednicke u Srbiji.
   E qq mene kakva tacnost neprocjenivo

   • maslinasti pavijani says:

    A koja je ono AGENCIJA, pogadjala na proslim u PROMILIMA ne procetntima ?
    Da vidimo sto oni kazu !

   • maslinasti pavijani says:

    Zasto onda ne podrzavas BOJKOT ,jesili ti MILOV ?

    5/11/2012 3:22:00 ПМ
    Ипсос: 58 одсто за Тадића, 42 за Николића

    БЕОГРАД – Председнички кандидат Борис Тадић ће освојити 58 одсто гласова на изборима 20. маја, док је његов противник Томислав Николић ће добити 42 одсто, наводи се у најновијем истраживању које је спровео Ипсос Стратеџик маркетинга.

    Истраживање, које је урађено 10. маја на узорку од 1198 људи преко 18 година старости, које се односе на други круг председничких избора, који ће бити одржан 20. маја.

    Према анкети, чији су резултати добијени Тањуг, 54,7 одсто гласача рекло да дефинитивно ће гласати, док је 25,7 одсто изјавило да би гласали, а Тадић, Демократска странка лидер ће добити 58 одсто, док је Николић, лидер Српске напредне странке , ће добити 42.

    Људи старости између 18 и 29 ће углавном гласали за Тадића (57 одсто), док је Николић ће добити 43 одсто својих гласова.

  • Nema bojkota. Prosto u rucima je spustanje DPSSPDLP ispod 41 mandat mozda i ispod 39!

   • maslinasti pavijani says:

    Vise vjerujemo AGENCIJAMA koje POGADJU no vama ,

    ……….Nema bojkota. Prosto u rucima je spustanje DPSSPDLP ispod 41 mandat mozda i ispod 39!…………….

    Sto bi ve ja uhljebljavao- opoziciono, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

 3. maslinasti pavijani says:

  ZIVIJO MILO, 100 godina da ti prvi cestitam KRALJU!

 4. Pretpostavimo pavijanu da pogode:
  47%->39 mandata ispod 41

  prvi put poslije 10 godina ce biti frka!

 5. maslinasti pavijani says:

  hehe!

  O'BOZE

  Mozes pricat to drugim pavijanima ali ne meni,

  KRUNSKI DOKAZ KAKO CEMO PROCI ako ne bude BOJKOTA !

  5/11/2012 3:22:00 ПМ
  Ипсос: 58 одсто за Тадића, 42 за Николића

  БЕОГРАД – Председнички кандидат Борис Тадић ће освојити 58 одсто гласова на изборима 20. маја, док је његов противник Томислав Николић ће добити 42 одсто, наводи се у најновијем истраживању које је спровео Ипсос Стратеџик маркетинга.

  Истраживање, које је урађено 10. маја на узорку од 1198 људи преко 18 година старости, које се односе на други круг председничких избора, који ће бити одржан 20. маја.

  Према анкети, чији су резултати добијени Тањуг, 54,7 одсто гласача рекло да дефинитивно ће гласати, док је 25,7 одсто изјавило да би гласали, а Тадић, Демократска странка лидер ће добити 58 одсто, док је Николић, лидер Српске напредне странке , ће добити 42.

  Људи старости између 18 и 29 ће углавном гласали за Тадића (57 одсто), док је Николић ће добити 43 одсто својих гласова.

 6. maslinasti pavijani says:

  Vodeće agencije za istraživanje javnog mnijenja IPSOS i CEDEM objavile rezultate anketa

  Istraživanja vodeće agencije u Srbiji i vodeće u Crnoj Gori pokazala su gotovo istovjetne rezultate: Koalicija Evropska Crna Gora ubjedljivo pobjeđuje, Demokratski front je jači od SNP-a

  – Koaliciju Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Liberalne partije podržava gotovo polovina građana Crne Gore (47% po istraživanju IPSOS-a odnosno 47,2% po istraživanju CEDEM-a), Demkratski front između petine i četvrtine građana (18,5% po CEDEM-u; 24% po IPSOS-u), dok Socijalističku narondnu partiju podržava između devetine i sedmine građana (11% po IPSOS-u; 14,9% po CEDEM-u) – pokazuju istraživanja javnog mnijenja koja su krajem prošlog mjeseca sproveli odvojeno agencije IPSOS Strategic Marketing iz Beograda i Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) iz Podgorice. Ovdje je, u oba istraživanja, riječ o opredijeljenim glasačima odnosno o onima koji su odabrali političku opciju za koju će glasati.

  Gotovo istovjetni rezultati

  Ostale političke partije osvojile bi, prema objema agencijama, gotovo istovjetan broj glasova kako je prikazano u tabeli, s tim što IPSOS nije saopštio podatke za pojedine male stranke i koalicije već ih je posmatrao zbirno.

 7. Masovni izlazak!!! Nemaju 41!

 8. maslinasti pavijani says:

  Pa i Milo zove na masovni izlazak isto !

 9. Ne bi ti danas ovdje mlatio praznu slamu da nije frka i to kolosalna. Prvi put ce DPS poslije 10-tak godina pasti ispod pola mandata.

  • maslinasti pavijani says:

   Pa “perfektstrendzer” zove na bojkot ,ako nijesam ja on je dobar poznavaoc prlika, a ti nemas argumente da ce biti drukce no svih ovih godina,narod je svaki put varan od opozicionih lidera,”ovaj put su gotovi” ma ajte molim vas taj bulatovic prica pricu jos od kada je podnosijo ostavku ako nato cizma ugazi na kosovo itd……

   kome vi to, sanse nema drugacije da ce biti no kako CEDEM prognozira ka svaki put do sad,

 10. Ispod 41 komada sigurno a mozda i manje. Da ne bude ovo game over.

 11. maslinasti pavijani says:

  hehe ,imali kladjenja na kladionice ,dobro bi bilo da ima~

 12. Ispod 41.

 13. Drug M.Đ. jase na celu kolone
  homogene, kriminogene, koruptivne
  poltronske, nemoralne I kancerogene
  Zmijolike, po obliku I karakteru ucesnika
  Proteze se od Zlatice do Bioce
  Cine je politicari, analiticari, novinari
  tajkuni, Nevladin sektor, akademici
  piromani I vatrogasci
  predstavnici vjerskih zajednica
  ratni I mirnodopski profiteri
  Profesionalni Muslimani, Srbi I Crnogorci
  Drug M.Đ jase na celu kolone
  Predvodi jos jedan predizborni karavan
  Dolje, u dnu Moraca protice ka Podgorici
  Gore, na nebu sunce nemilosrdno przi
  Velika je laz da je od Svetog Ilije
  Crnogorsko sunce sve milije
  Drug M.Đ jase na celu kolone
  Njegov dorat ide sredinom džade
  Roj insekata mu uznemirava zadnjicu
  On mlati repom lijevo –desno
  Njime Ranku. K. kvari razdeljak i siskice
  Dok on cera muve uz pomoc muvarice
  – Pa, zar meni tvom vjernom partneru
  – at druze M.Đ.da repom kvari frizuru?
  – Ne zasluzih li vecu sinekuru?
  On jase, sve to ne vidi i ne cuje?
  Kamo ga miso prenijela? U Kom svijetu zivi?
  Od čega je bora na čelu i grč oko tvrdih usta?
  Hag, Bari, Njujork i Strazbur
  Koliko se tužilaca za njega raspituje
  Koliko sudova zanima njegov status
  Zasto u snu –u Spužu ispod jastuka
  Tipka poruke Ivi Sanaderu
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  Odjednom ga trgnu poznati ekranizovani urlik
  Ugleda muskarca i zenu
  Kako lijanama skladno i savrseno lete
  Hop,hop,hop i doskocise ispred Dorata
  Nasmejani Tarzan i Džejn Džakovic
  Dobrodosao druze M.Đ.
  evo nas opet skupa
  Da ti obezbijedimo jos jedan imunitet
  Da ostvariš jos jednu pobjedu na sjeveru
  Dovodimo ti potpisnike naše izborne liste
  Umjesto majmuna, slonova i lavova
  Pristiže stado od nekoliko hiljada ovaca
  Sa licnim kartama, socijalnim kartonima
  Tužbama od Prve Banke i elektrodistribucije
  Sve zajedno horski ga pozdraviše
  Me, me, me, me , me , me, me
  Sta bih ja bez vas
  Reče on sebi u bradu
  ispi vode iz plastične flaše
  baci je praznu u obližnji potocic
  smaragd što krasi ekolosku državu
  Prope se na praće od samara
  Pa, viknu u glas
  Naprijed Crna Goro

 14. Drug M.Đ. jase na celu kolone
  Uporedo sa njim u bijeloj togi i rimljankama
  Na bijelom magarcu jase njegov ortak
  Mislioc i filozof, Sveto od Grblja
  Cijelo vreme je u telefonskom kontaktu
  Prenosi mu srdacne i tople pozdrave
  od Reisa, monsinjora i Mirasa
  Obame, Angele i Silvija
  On se smeje, imponuje mu
  Pored puta sa obje strane
  Mašu im spontano okupljeni gradjani
  Sa zvučnika na banderama čuje se himna
  Ali bez zadnje dvije strofe
  Dok im predsjednik svih građana
  Vujanovic ,sa improvizovane bine
  Oduševljeno otpozdravlja
  I pucnjem označava početak kampanje
  Drug M.Đ. jaše na čelu kolone
  Ona pristiže ispred Manastira Morače
  Ponosno ujaha u dvoriste
  Cim pjacoti cipelama dotace tlo
  Episkopi Joanikije i Filaret celivaše mu ruku
  Prenesoše mu pozdrave od Mitropolita Amfilohija
  Iz daleke Argentine đe je posmatrao na Bombonjeri
  Derbi meč između Boke Juniors i River Plate
  I izvestiše ga da je njegovo preosvestenstvo
  Prijavilo SPC u najbližu stanicu policije
  Baš kao što je i raspop Miraš učinio
  Uvedoše ga u Manastir
  Da mu pokažu svo manastirsko blago
  Koje je mlađani Igor savjesno knjižio
  Zlu ne trebalo jednog dana
  Da se raspiše tender za njega
  Kako bi se budžet popunio
  Kad dođoše ispred ikone Svetog Ilije
  U pustinji pored potoka Horat
  Đe mu gavran donosi hranu
  Drug M.Đ se zagleda u nju
  Odjednom iznenadivši sve prisutne
  Progovori Sveti Ilija sa freske
  – Kud ćeš drzniče? Opet hoceš prevariti narod?
  – Dokle misliš varati, lagati,obmanjivati?
  – Ruke su ti krvava do lakata?
  – Džepovi ti prepuni prljavog novca!
  Dokle, tobožnji Isusovi izaslanici na zemlji
  – Mislite pomagati ovom bezbožniku?
  – Bojite li se kazne, što mantije prekrivate
  – Stranačkim predizbornim marketingom?
  – Kad ćete samozvani Božiji izaslanici
  – Početi da govorite Istinu i propovijedate ljubav?
  Episkopi se za trenutak zbuniše pa stidljivo kazaše
  -Izvini Druže M.Đ., ovo je neka djavolja rabota
  Ovo je neka Miraševa podvala
  On se osvijesti pa trkom kroz vrata
  Pohitaj Džomiću, prospi vodu za njim
  Narediše zbunjeni episkopi
  On potrča sa kofom vode za drugom M.Đ.
  Ali u brzini ne obrativši paznju kuda ide
  Spotače se od jedan kamen
  I poleće kofa kroz vazduh
  I pade na glavu druga M.Đ.
  On iako ništa ne vidi pred sobom
  I sa kofom na glavi
  Uzjaha konja, prope se na praće
  Viknu na sav glas
  Naprijed Crna Goro

 15. Kolona je jednobrazna,
  u različitim šinjelima,
  tu maršira vojska razna,
  sve u korak blago njima ……..

 16. Albanci ce uzeti 3 mandata ako ponove isti rezultat sa proslih izbora (11.5 hiljada glasova) a ne dodje do propasti neke od lista (liste sa ispod 0.7% ne ulaze u raspodjelu).

  HGI ima jedan siguran mandat.

  BS ima 2 po anketama medjutim po informacijama koje sire aktivisti raznih partija BS ce uzeti vise glasova nego kada je izlazila u onoj koaliciji sa liberalima a to znaci 3 mandata.

  Dakle manjine uzimaju izmedju 5 i 8 mandata dok ostale partije dijele od 76 do 73 mandata. Za 41 mandat treba da DPS ima vise od 7% u odnosu na SNP+DF+PCG a za slucaj da manjine uzmu 5 mandata (to ne pokazuje nijedna anketa) a ako manjine uzmu 7 mandata sto je krajnje realisticno i vjerovatno DPS bi morao imati oko 9% iznad opozicije da dobije 41 (sto je misaona imenica).

  Sa 41 mandat DPS bi imao vecinu, za 40 bi uzeli HGI, 39 bi trebao dinosa i HGI dok sa 38 trebaju bosnjaci. Formalno ce morati da idu u koaliciju a na BS se gleda dosta sa podozrenjem jer ce kao i svi politicari ici na ko da vise. Jedino su sigurni u HGI a nesto manje u Dinosu (90%) a prema Bosnjacima podozrivi.

  • Pa, eee ….. ništa od “GAME OVER” ……. :(

   • Đe si brate, što činiš, evo ništa a ti, ja bez veze says:

    Ljudi nemaju para da kupe ljude. Raja hoce konkretno a nema, sou program vjerujte. U dva reona koje pokriva moj rodjas u jednom je -10% u odnosu na prethodne izbore u drugom je na 0. Po sjeveru je tek izgleda sprdnja praznih saka se ne ide ni u goste ni na izbore. Bice to duuuuuga noc.

 17. Milovan Vukov Jankovic says:

  test

 18. Milovan Vukov Jankovic says:

  CUTE DUHOVNI VLASTODRSCI, vise se ne mijesaju sa SVJETOVNOM VLASCU, kad se udruze NEBO I ZEMLJA,
  UVIJEK SE OTVORE VRATA PAKLA I NIKO NIJE BOGA OTUDJIO OD NARODA, KAO SARADNJA DUHOVNIH VODJA SA INKVIZITORIMA; NACIJONALISTIMA KOMUNISTIMA, JER JE BOG MILOST ZA PREZRENE I ODBACENE, SPASAVA IZGUBLJENE, ON NIJE ZAKONODAVAC I RESTRIKTOR; BOG JE MILOST, A NE MILO I REZIM.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: