Izbori 2012 – plaćeni prostor

Comments

 1. USTAVNO-KABLOVSKA

  Kad Ustavni sud presudi,
  mora da se takse plate,
  nemoj neko da poludi,
  pa zatraži to na rate …….

  Odmjereno po Ustavu,
  jednoglasno, niko protiv,
  prikloni se tome stavu,
  valjda ti je jasan motiv ……..

  Mobilni je komad hljeba,
  a kablovska čisto sranje,
  kad brojilo svakom treba,
  barem plaćaj evro manje ……

 2. nazalost, USTAVNI SUD CG je imao osnova za ovakvu odluku.

  ustav cg u clanu 142 propisuje: POREZI I DRUGE DAZBINE MOGU SE UVODITU SAMO ZAKONOM.

  nema nikakvih daljih odredbi. Dakle, zakonodavcu je dopustena sloboda. Inicijativa se usresredila na to da je neustavno placati porez na PRISTUP USLUGAMA, kao i to da je Zakon drzavni posao prikupljanja poreza prepustio nenadleznim institucijama/firmama/licima za to.

  to je tacno, ali USTAV opeet daje slobodu sudijama da tu odredbu tumace na nacin da opravdaju ministarstvo. Dakle, u USTAVU se jos mora precizno zastiti gradjanin, a kroz ovakve opste, neodredjene odredbe, daje se sirok prostor za manipulaciju i LEGALIZOVAto je tacno, ali USTAV opeet daje slobodu sudijama da tu odredbu tumace na nacin da opravdaju ministarstvo. Dakle, u USTAVU se jos mora precizno zastiti gradjanin, a kroz ovakve opste, neodredjene odredbe, daje se sirok prostor za manipulaciju i LEGALIZOVAto je tacno, ali USTAV opeet daje slobodu sudijama da tu odredbu tumace na nacin da opravdaju ministarstvo. Dakle, u USTAVU se jos mora precizno zastiti gradjanin, a kroz ovakve opste, neodredjene odredbe, daje se sirok prostor za manipulaciju i LEGALIZOVAto je tacno, ali USTAV opeet daje slobodu sudijama da tu odredbu tumace na nacin da opravdaju ministarstvo. Dakle, u USTAVU se jos mora precizno zastiti gradjanin, a kroz ovakve opste, neodredjene odredbe, daje se sirok prostor za manipulaciju i LEGALIZOVANU PLJACKU.

 3. ovaj i ovakav USTAV podrzali su i neki koji su potpisali INICIJATIVU GRADJANSKOG FRONTA.

  prvo sprijeci, pa lijeci.

  Ovako, Ustavni sud je jos imao i kakvog takvog osnova za opravdavanje donosenja takvog sramnog Zakona od strane Ministarstva finansija VLADE CG.

 4. ustav namjerno u odijeljku EKONOMSKO UREDJENJE ima takve opste, neodredjene odredbe, da bi VLADA mogla da protura Skupstini sto joj padne na pamet.

 5. problem se rijesi vrlo jednostavno: kome se ne svidja vlada, neka glasa protiv vlade i vise nema problema sa vladom koja mu se ne svidja!!!!!

 6. E, kad bi sve bilo crno ili bijelo…, ali ima sivo, ima sareno… a ima i crveno…

 7. Evo, svaki slobodan trenutak posvecjem pregledu ljetosnjih aktivnosti na ovom nasem mjestu. Morala sam raditi mnogo, ljetos. Od proslog petka, :) obuzeo me novi elan. Sve volim podjednako, ali VAS nekolicinu malo “jednakije od drugih” :)) !

 8. nema problema ni oko boja, jer crna ovoj vladi najbolje pristaje, a uz crno se lako sloze sve ostale boje bez problema…:))

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: