Predizborni sataraš

DPS ponovo dominira našim predizbornim kalendarom, ali i našim srcima, iako će se neiskusnom oku učiniti da nisu ni krenuli u kampanju. Jednom sam naivno napisao da je DPS jedistvena partija u svijetu jer nije programska nego sveprogramska omniparija, i da su i lijevo i desno; i naci i soci; i sve sto smisliš i sto ti duša ište, oni su za to.
Nisam ni sanjao koliko će me potvrditi i prevazići. Naime, od skoro, vi ako podržite koalciju DPS SDP i LP na izborima glasate i za legalizaciju marihuane i prostitucije. Pa jebem li mu mater zar vam je toliko stalo do ta 3-4 tek sazrela metalca, bubuljičave tinejdžerke sa kobejnovom majcom  i ostarjela hipija, koji će se prenuti iz dugugodišnje političke apatije misleći da neka budaletina bivši vaterpolista stvarno oće da pravi Hamsterdam od Zagoriča. Ali ne daj bože da izgube domaćina homofoba koji bi ubio sina što bode džointom u venu, a prostituciju voli nelegalno, u Fapu pored magistrale, jer mu tako slađe. DPS nije za te nenormalne stvari, bože sačuvaj,  al jes ta Liberalna, a mi je puštamo jer nam velik demokratski kapacitet.
Paradajz
Doktori DPS-a. Ha! Sa tim se ne vrijedi ni šaliti, previše je lako. Nego, druga stvar me brine. Žao mi snimatelja i novinara televizije Vijesti što se onako odraše na terenu čekajući penzionera što bi ispljuvao manifestaciju u kojoj doktori DPS-a mjere pritisak i šećer.
Pa da dođe umobolna rasa vanzemaljaca nastala parenjem Waffen-SS trupa koje je Hitler poslao u svemir u vremenskoj kapsuli i Xenomorpha iz Osmog Putnika (ne Zlatana Stipšića) i da pokore zemlju, sve sruše, a ljudima ugrađuju analne sonde (anal probe) i poslije deset godina na postapokaliptičnoj zemlji, sagoreloj i izumrloj otvore štand na kom besplatno mjere pritisak i šećer, penzioneri bi pokuljali iz svojih jazbina, i iskazali zadovoljstvo tom manifestacijom.
Jer u prirodi je starijih ljudi da vole da im neko nešto izmjeri, i još da im kaže da su bolesni. Još kad bi mogli da im kažu – Baba ti si medicinski fenomen, sa ovolikim pritiskom bi neko mlađi u komi bio, eto priče za unuke dok ne umre. Unuk.
Zato drugari na braniku slobodnog novinarstva, ako je dvaes penzionera zadovoljno što im je mrski DPS izmjerio pritisak, ne morate čekati dvaesprvog, da ispadnu podijeljena mišljenja. A i brže posao završite.
Paprika
Pozitivna. Kad vidim ime i bilbord i embriologa, imam utisak da to nije politička partija nego neka grupa za samopomoć, što kad neuspjele poslovne žene poređaju u krug na itisonu jedni druge masiraju i čitaju odlomke iz „Bog malih stvari“ i „Kako sam pobijedio rak u tri koraka“. Al da im ne kvarim opozicioni potencijal. Nego, pali su na svom terenu, vizuelnom identitetu. Tj. audio identitetu. Zalećela se pozitivna sa narandžastim i plavim balonima da proslavi predaju liste, ali i novi studio TV Vijesti.
Prelijepa slika, sunce, mladi, stari, naradžaste kravate, Dritan Abazovic,  idu baloni u nebo, snimaju kamere, da se usereš od ljepote. Ali onda danak neiskustvu. Crnogorski montažeri, bilo da rade na televiziji ili montiraju svadbe u folderu „muzika za montažu“ imaju dvije numere. Jedna je O fortuna iz „Carmina Burana“, a druga Manselova Lux Aeterna iz Rekvijema za snove. Bilo da se radi o poplavama, snijegu, invaziji krompirove zlatice, Bajaginom koncertu u Donjoj Gorici, fokus grupi Milutina Stijepovića, kad se montažeru kaže stavi neku moziku DOBRU, on uđe u taj folder i stavi nešto od ovo dvoje. Tako je i nastao ovaj video apokalipticne grupe koja dramaticno ulazi sa naradzastim kutijama u kojima se krije lijek za invaziju zombija , a onda pušta balone jer od toga zavisi spas svekolikog čovječanstva. Povlačim ono za samopomoć, ovo su mnogo ozbiljne stvari.
Ninu ninuninu ninuninuninuninuninu ninu
U sljedećoj šerpi predizbornog sataraša saznajte kako će Blogofanzin ući u parlament. Stvarno.
blogofanzin.blogspot.com

Comments

  1. Od budaletine kakav je bivši vaterpolista i predsjednik LPCG Andrija Popović još je veća budaletina podpredsjdnik vaterpolo saveza crne gore izvjesni Tičic Aleksandar, cija izjava u Vijestima, da Srbi kidnapuju crnogorske vaterpoliste, evo izaziva opsti smijeh u svim vaterpolo savezima širom Evrope, a u LEN-u kome se Tićic zalio za kidnapovanje, pitaju se, ima li su u Crnu Goru svi vaterpolisti budaletine ka ova dva gore pomenuta. Odgovorno tvrdim da su svi od reda budaletine jer su svi do jednog članovi DPS-a

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: