Demanti Javnog servisa o blokadi računa

Povodom pisanja pojedinih medija i izjave gospodina Rada Vojvodića, direktora onog Javnog servisa, da je račun Javnog servisa blokiran od strane gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, Javni servis objavljuje demanti ove informacije.

Javni servis funkcioniše bez većih problema. Novinari, klasične zanatlije, trenutno su raspoređeni širom Crne Gore, imamo ekipu koja Na licu mjesta prati dešavanja u “metropoli turizma”, dok je jedan novinar smješten na sjeveru Republike, tačnije u Njeguvuđi.
Što se finansija tiče, takođe nemamo problema. Globalna kriza nije uticala na Javni servis, pa smo tako skoro imali prijem novih radnika i obnovili vozni park. Danas je legla redovna uplata iz budžeta Crne Gore. Predhodne neđelje imali smo dvije uplate, jedna iz Ministarstva vera i dijaspore Republike Srbija, a druga, nama posebno draga, pristigla je od Evropske komisije. Pomenuli bi neke od donatora koji nas redovno pomažu, a to su: Piter Mank, Matica srpska, Prva familija, Druga familija, Vatikan, i mnogi drugi.
Imamo čvrsta uvjerenja iz vrha da će pred izbore Javni servis  dobiti nove prostorije, sa adekvatnim parking prostorom. Prva banka Crne Gore kreditno će pomoći opremanje novih prostorija redakcije Javnog servisa.

Napominjemo još da gospodin Miomir Mugoša svesrdno pomaže Javnom servisu i da se prvi našao u trenutcima kada je JS imao slab rejting, onda kada se činilo da oporavak nije moguć.

Ovom prilikom zahvaljujemo se direktoru Mašinsko metalurške škole u Nikšiću, koji je od ove godine novinarstvo uvrstio u redovni program.

sa parkinga Javnog servisa, Norton Kasperski

Comments

 1. bitan je parkng rtcg, to je udarna vijest eee

 2. Ovo moze biti nastavak njinog rata od prije par godina, koji je zavrsen samaranjem rada i sica u kabini podgorickog fanci butika…

 3. Dragan Janjić says:

  ZABORAVLJATE DA IMAMO I SKLADIŠTE MUNICIJE I ORUŽJA ZA PUCATI U NEKOGA ILI PRODATI NEKOME I OBOGATITI BUDŽET!

  Dakle, ne trebate zaboraviti da je RTCG (Radio i Televizija Crne Gore) takođe i skladište nepoznate količine,vrste i namjene oružja i municije I DA TREBATE BITI ZABRINUTI ZA VAŠU BEZBJEDNOST, POGOTOVU AKO STE VI META TE MUNICIJE I NAORUŽANJA!

  Novi Sindikat je u junu konstatovao da je jedino Ministarstvo Vojske Crne Gore odmah i korektno regaovalo na naš dopis (ne pripada Vojsci i Vojska nema mandat kontrole)!

  Međutim , niko nije do sada odgovorio ZAŠTO SE U PODRUMU RTCG NALAZI ORUŽJE I MUNICIJA, KOJA JE KOLIČINA, VRSTA I NAMJENA!?

  Nakon otkrića činjenice o da je rtcg skladište oružja i municije. Ne samo da ćuti generalni direktor RADE VOJVODIĆ, NEGO I INSPEKCIJA ZAŠTITE NA RADU IAKO JE OD DOPISA (POČETAK MAJA) PROŠAO ZAKONSKI ROK ZA ODGOVOR OD 2 MJESECA!

  Tada smo postavili i pitanje:

  ZAŠTO DIREKTOR UPRAVE POLICIJE, BOŽIDAR VUKSANOVIĆ ĆUTI I NE PREDUZIMA NIŠTA OD 23. MAJA 2012 OD KADA JE OBAVJEŠTEN OD STRANE NOVOG SINDIKATA?

  Nažalost njegovu, BOŽIDAR VUKSANOVIĆ JE ODGOVORIO 27.06.2012 A PREDSJEDNIK NOVOG SINDIKATA,RADOMIR PAJOVIĆ GA JE DOBIO PRIJE NEKOLIKO DANA!
  Pišem vam „nažalost“ jer je bilo bolje da je VUKSANOVIĆ ćutao nego što je odgovorio kako je odgovorio (vidjeti u attachmentu) a pošto je kratko, ja vam citiram odgovor direktora Uprave Policije:

  „Poštovani,

  U vezi dopisa koji ste uputili, obavještavam vas sljedeće:

  Nadležna služba je izvršila provjeru naoružanja specifiranog u prilogu koju je u ranijem periodu dostavilo rukovodstvo RTCG.

  Konstatovano je da se ne radi o naoružanju koje je vlasništvo Uprave policije.

  Evidencija o oduzetom, nađenom i predatom naoružanju, shodno Zakonu o oružju je nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova.

  DIREKTOR
  Dr Božidar Vukasanović

  IZ NAVEDENOG, PROIZILAZI:
  1. Uprava policije je provjerila RANIJI opisak naoružanja RTCG
  2. NESUMNJIVO JE DA DA RTCG POSJEDUJE ORUŽJE ALI NE ZNA SE KOJE,KOLIKO, PO KOM ZAKONU I SA KOJOM SVRHOM?
  3. PO NAŠOJ PRIJAVI, OVIH MJESECI NIJE VRŠENA KONTROLA NAORUŽANJA I MUNICIJE KOJU POMINJE DUGOJEZIČNI ORGANIZATOR FIZIČKOG OBEZBJEĐENJA RTCG, VESELIN PAVLIĆEVIĆ!
  4. Ta, ranije (ne zna se kad) prijavljena municija i naoružanje od strane RTCG, nije pripadala Upravi policije a sadašnja (kao i bilo koja prethodna, iz pisma ministra Vojske, NE PRIPADA NI VOJSCI CRNE GORE!
  5. Informacije o skladištu municije i oružja u RTCG, po VUKSANOVIĆU koji se poziva na Zakon, u posjedu su Ministarstva unutrašnjih poslova KOJE I DALJE ĆUTI!

  NOVA PITANJA ZA BOŽIDARA VUKSANOVIĆA I DRŽAVNE ORGANE:

  1. Zašto Uprava policije sada ne provjeri količinu, vrstu,namjenu i bezbjednost oružja i municije koji se nalaze u skladištu RTCG?
  2. Osim Ministra unutrašnjih poslova koje zna sve, po BOŽIDARU VUKSANOVIĆU, ŠTO SE TIČE UPRAVE POLICIJE, SVAKO U CRNOJ GORI MOŽE IMATI KOLIKO ŽELI ORUŽJA MUNICIJE, VRSTU I NAMJENU I TRGOVATI NJIME!?
  DA LI JE TO SKLADIŠTE NAPUNJENO DONESENIM I KORIŠĆENIM ORUŽJEM I MUNICIJOM SA DUBROVAČKOG RATIŠTA?
  3. DA LI SKLADIŠTE MUNICIJE I ORUŽJA U RTCG SLUŽI KAO PIJACA ZA TRGOVINU NAORUŽANJA?
  4. AKO ORUŽJE I MUNICIJA NE PRIPADAJU POLICIJI I VOJSCI, KOME PRIPADAJU, DA LI JE TO NEKA TRGOVAČKA FIRMA, RTCG ILI NEKI PRIVATNIK?
  5. DA LI U TOM ARSENALU IMA I NUKLEARNOG NAORUŽANJA?
  6. DA LI POSTOJI RADNO VRIJEME PRODAJE ORUŽJA I MUNICIJE U RTCG I KADA, JER MOŽDA IMA ZAINTERESOVANIH POJEDINACA I TERORISTA?
  7. DA LI JE MOGUĆ POPUST NA EVENTUALNU KUPČOVINU TOG ORUŽJA I MUNICIJE ?
  8. Da li će se to oružje i municija upotrijebiti jednog dana i protiv građana crne gore?
  9. OD BOŽIDARA VUKSANOVIĆA TRAŽIMO DA NAM PREDA I TAJ STARI SPISAK ORUŽJA I MUNICIJE KOJI JE PREDALA RTCG UPŠRAVI POLICIJE DA JAVNOST I POTENCIJALNI KLIJENTI IMAJU PREDSTAVU O TOJ „ROBI“!
  10. HOĆE LI NAM AKTUELNO STANJE SAOPŠTITI MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA?
  11. NOVI SINDIKAT TRAŽI DA SE NA DOVOLJNO VELIKOM I BEZ BJEDNOM PREČNIKU KRUGA OKO RTCG POSTAVE OBAVJEŠTENJA O ZABRANI UPOTREBE OTVORENOG PLAMENA I FOTOGRAFISANJE ZGRADE RTCG RENTGENSKIM, ULTRAZVUČNIM I DRUGIM APARATIMA KOJI SVOJIM ZRACIMA MOGU SNIMITI TAJNO SKLADIŠTE KAKO BI SE U SLUČAJU TRGOVINE ORUŽJEM NE BI UNAPRIJED ZNALI DETALJI I TAKO BILI FAVORIZOVANI KUPCI KOJI POSJEDUJU SOFISTICIRANE UREĐAJE I BILI U PREDNOSTI U ODNOSU NA OSTALE!
  Jedan savjet BOŽIDARU VUKSANOVIĆU!
  Gospodine Vuksanoviću, vi ste policajac ali ne znate osnovno policijsko pravilo: ne pričajte ono što vas niko ne pita jer je ćutanje zlato ako se kaže samo ono što se mora!
  Posljednja rečenica iz vašeg teksta bila je dovoljna da sačuvate tajnu i ne izazovete dodatna neugodna pitanja a odgovornost prebacite na drugog. Ovako ste mnogo rekli
  i ipak ste odgovornost prebacili na drugog (ministra unutrašnjih) i, uz put izazvali niz neugodnih pitanja za VLADU (O DUBROVAČKOM RATIŠTU, ČIJE JE ORUŽJE AKO NIJE
  NI VOJNO NI POLICIJSKO, DA LI JE U PITANJU ŠVERC, PREPRODAJA, PA ONDA PITANJA IZ EVROPE ŠTO ĆE ORUŽJE U “JAVNOM SERVISU”…)
  DA VAM JE SAMO ZNATI KOLIKO SE PUTA DO SADA UJEO ZA DUGAČKI JEZIK ORGANIZATOR FIZIČKOG OBEZBJEĐENJA U RTCG, VESELIN PAVLIĆEVIĆ ŠTO SE NA
  DISCIPLINSKOM POSTUPKU PROTIV OREDSJEDNIKA NOVOG SINDIKATA RASPRIČAO DO DETALJA KAKO JE PREVRTAO I RAZNOSIO MUNICIJU I ORUŽJE A TO NJEGA
  NIKO NIJE PITAO NITI JE MORAO DA OBJAŠNJAVA ZAŠTO U 5 MINUTA NIJE BIO U HOLU ZGRADE RTCG!

  Dragan Janjić,
  tel +382 67 326 797
  Predstavnik Novog Sindikata RTCG za odnose sa javnošću

 4. Војин Николајевич says:

  “Predhodne neđelje imali smo dvije uplate, jedna iz Ministarstva vera i dijaspore Republike Srbija, a druga, nama posebno draga, pristigla je od Evropske komisije. Pomenuli bi neke od donatora koji nas redovno pomažu, a to su: Piter Mank, Matica srpska, Prva familija, Druga familija, Vatikan, i mnogi drugi.”

  :))

 5. ehe, prejako!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.