Finansijski sektor najveći neprijatelj naroda

Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić kaže da je finansijski sektor “najveći neprijatelj naroda” i da neko treba da snosi odgovornost za loše stanje u finansijama i ekonomiji.

– Finansijski sektor je najveći neprijatelj našeg naroda, zato što ima za cilj da što više opljačka ovaj narod i to tako više neće moći. Pogledajte gde idu profiti banaka, da li ostaju u Srbiji ili idu u inostranstvo. Zar smo dotle došli da naš siromašni narod finansira strane banke – rekao je Dačić.

– Nije narod glasao da banke i bogati budu još bogatiji. Narod nije zadovoljan ekonomskom situacijom, a ni ja lično, a naročito nisam zadovoljan izjavama koje dolaze iz finansijskog sektora, a koje su u nesaglasju sa stavovima stranaka koje su pobedile na izborima – rekao je Dačić na molbu da prokomentariše pisanje pojedinih medija da će guverner NBS Dejan Šoškić biti smenjen.

On je dodao da svako ima svoju odgovornost i da to što je neko izabran za vreme prethodne vlasti ne znači da treba da bude smenjen, ali ni da ostane do kraja mandata ukoliko ima nesaglasja sa drugim državnim organima.

– To pitanje treba da se reši kada se vlada formira – rekao je Dačić i istakao da Srbija, dok cela Evropa sa sistema stezanja kaiša prelazi na sistem podsticanja rasta, stalno kaska i živi u zabludama i teorijama.

Dačić je napomenuo da naša ekonomska teorija ne prati modernu ekonomsku teoriju Evrope i da on pod tim uslovima neće biti predsednik vlade.

– Neće meni niko da diktira nešto što je za ovaj narod loše – rekao je Dačić i dodao da poreski sistem i sve ostalo treba da bude takav da oni koji imaju najviše i snose teret krize.

Pokretanje privrede i privredni rast, prema Dačićevim rečima, mora zameniti “stezanje kaiša”, jer “narod više nema gde”.

– Ne verujem finansijskom sektoru, oni ne učestvuju u izborima, ali uvek vode glavnu reč, to više neće moći. Finansijski sektor, tajkuni pejorativno, ne upravljaju ovom zemljom – poručio je Dačić i dodao da država ne treba da im preti, ali ni da oni “ne treba da varaju narod”.

Comments

  1. Браво!

  2. Koferče. Došao kao posledica čuvene afere “Kofer”, koja najkraće prepričano glasi: Dačić i tadašnji direktor SPS-a Vladan Zagrađanin 11. januara 2006. odlaze u stan ondašnjeg viceguvernera Narodne banke Srbije Dejana Simića. Zagrađanin sa sobom nosi kofer u kojem je 100 hiljada evra, Dačić iz stana (zlobnici kažu po dojavi iz Vlade Srbije) izlazi 15 minuta pre ulaska policije koja hapsi direktora SPS-a i viceguvernera – sa optužbom da prvi daje mito drugome, a sve u vezi sa vraćanjem dozvole za rad Kreditno eksportne banke (KEB). Na suđenju se Dačić pojavio kao svedok i rekao da je njegov “utisak da su Vladan Zagrađanin i Dejan Simić žrtve, a i da je njemu naneta šteta”. (Taj, Dačićev, utisak da su optuženi žrtve potvrdio je pravosnažno sud u februaru ove godine.)

  3. Mandatar za sastav najnovije nove vlade MIlo Djukanović kaže da je finansijski sektor “najveći neprijatelj naroda” i da neko treba da snosi odgovornost za loše stanje u finansijama i ekonomiji.

  4. Jeftina demagogija. Bio je clan vlade koja nije otvorila skoro nijedno radno mjesto, niti uradila ista na poboljsanju standarda gradjana. Sad treba naci krivca, a svjetska moda je napadati banke. Uostalom, nikad u zivotu nijesam uzeo nikakav kredit, pa sam ziv i snalazim se.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: