Protest u Podgorici u 18h

Šest građanski protest u organizaciji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora MANS, Unije slobodnih sindikata Crne Gore USSCG i Studentske unije SU počeće u 18 časova.

Plato ispred Univerziteta Crne Gore ponovo će biti mjesto okupljanja nezadovoljnih građana koji će dalje nastaviti obilazak “stubova sistema”

Organizatori protesta su najavili da će se protesti održavati sve dok Vlada premijera Igora Lukšića ne podnese ostavku.

Nakon protesta će se kao i na prethodna dva okupljanja, ispred Vlade održati kratka svirka, a sviraće podgorički bend “Postmortem.

Jovović: Studenti, ne plaćajte školarinu

Predstavnik studenata Filozofskog fakulteta Ognjen Jovović najavio je za Dnevne novine da će na današnjem građanskom protestu pozvati sve studente da ne plaćaju školarine na crnogorskim univerzitetima.

On je kazao da je sa adresa uprava fakulteta ovih dana izdato obavještenje svim studentima da u što kraćem roku izmire školarinu za ljetnji semestar studijske 2011/12. godine, te da će u suprotnom biti izostavljeni sa spiskova predmeta iz ljetnjeg semestra i neće moći da polažu ispite.

“Pozvaću sve studente da ne plaćaju školarinu, jer se mi zalažemo za besplatno školovanje. Na taj način fakulteti se ponašaju kao zelenaši, kojima je bitno samo da naplate i dođu do novca”, kazao je Jovović.

On je istakao da bi “oni trebalo da se sjete njihovih studentskih dana” i da kažu šta su to plaćali.

“Država je u krizi, pa od koga je bolje uzeti pare nego od studenata”, kazao je Jovović, dodajući ironično: “valjaće za Madonu”

Vijesti

*** ***

Nekoliko hiljada građana krenulo je u protestnu šetnju u Podgorici, izražavajući nezadovoljstvo socijalno-ekonomskom situacijom i korupcijom u Crnoj Gori.

Na petom ovogodišnjem protestu, koji organizuju Unija slobodnih sindikata (USS), Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentska unija (SU), ponovo je zatražena promjena vlasti u Crnoj Gori mirnim putem.

Okupljeni nose transparente sa porukama vlasti, među kojima su “Dosta je bilo pljačke”, “Nisam protiv sistema, sistem je protiv mene”,  “Kome zakon leži u parama, tragovi mu smrde kriminalom”.

Takođe, jedna grupa nosi veliku fotografiju premijera Igora Lukšića, sa fotomontažom dodatom kapom dvorske lude.

Protestna šetnja počela je ispred zgrade univerziteta, a završiće se okupljanjem pred zgradom vlade u Podgorici.

Prethodnim protestima organizovanim od početka godine, prisustvovalo je po nekoliko hiljada nezadovoljnih građana, radnika propalih preduzeća, penzionera, studenata i aktivista nevladinog sektora.

Protest je završen, ali su građani ostali da slušaju bendove “Zoon politikon” i “Autogeni trening”.

Organizatori su zakazali sljedeće okupljanje za sedam dana (31.maja) u isto vrijeme.

izvor: nadlanu.com

*** ***

Protest u glavnom gradu Crne Gore, peti od Nove godine, organizovaće Unija slobodnih sindikata, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora i Studentska unija.

Oni su najavili novu protestnu šetnju koja će krenuti od Univerziteta Crne Gore, a planirano je da učesnici protesta prođu pored zgrada državne televizije, “Pobjede”, Agencije za nacionalnu bezbednost, predsjednika države, parlamenta, Centralne banke i tužilaštva.

Šetnja će biti završena ispred zgrade vlade Crne Gore, gdje će organizatori protesta ponovo od Lukšića zatražiti da podnese ostavku, jer je, kako se navodi, pokazao da nije sposoban i da neće da se bori protiv korupcije i organizovanog kriminala.

USS, MANS i SU organizovali su od početka nove godine četiri velika socijalna protesta u Podgorici, na kojima se okupilo više hiljada građana, nezadovoljnih teškim socio-ekonomskim stanjem u Crnoj Gori.

Sa posljednjeg, održanog 15. maja, od Lukšića je ponovo zatraženo da podnese ostavku, jer, kako je ocijenjeno, vlada Crne Gore ne radi u interesu građana, već tajkuna i organizovanog kriminala.

U Crnoj Gori je nakon nove godine poskupila struja i akcizna roba, dok se benzin prodaje po rekordnim cijenama, što predstavlja nov udar na standard građana.

Crnogorski građani strahuju da, nakon poskupljenja goriva i struje, postoji opasnost od povećanja cijena ostalih proizvoda i usluga, kao što se to već desilo sa akcijskom robom.

Vlada Crne Gore usvojila je nedavno rebalans državnog budžeta i predložila parlamentu njegovo usvajanje, kao i set mjera štednje u cilju prevazilaženja ekonomske krize.

izvor: Tanjug

Comments

 1. U kutovima straćara podignutih u siromaštvu i bijedi pred tobom biju srca; u kućama zasjelim u tmini neznanja i tuposti tebi se predaju srca; u kutovima kuća prekrivenih maglom nesreće i despotizma k tebi streme duše – zato nas, Slobodo, pogledaj i smiluj nam se.

  U školama i bibliotekama s tobom tajno besjedi nesretna mladost; u crkvama i džamijama k tebi teži napuštena Knjiga; u sudnicama i parlamentima tvoju pomoć traži zakon zapušteni. Sažali se, Slobodo, i izbavi nas! – Halil Džubran

 2. Oduvijek nam noćna tmina duše natkriva – kada će svanuti zora? Iz tamnice u tamnicu tijela nam prelaze, generacije pored nas s podsmijehom prolaze – dokle ćemo podnositi podsmijeh generacija? Iz teškog jarma u još teži jaram naše šije prelaze, a izdaleka nas drugi narodi gledaju smijući nam se – dokle ćemo služiti za podsmijeh drugim narodima? Iz okova u okove naše noge prelaze, niti okovi nestaju niti mi izumiremo – dokle ćemo živjeti? – Halil Džubran

 3. Pokvarenošću i lukavstvom rastjerali su rod od roda, udaljili grupu od grupe, omrznuli pleme plemenu – dokle ćemo se rasipati poput pepela u strašnoj oluji, boriti se kao gladni mladi lavovi pored ovoga trupla? – Halil Džubran

 4. Poslušaj nas, Slobodo! Osvrni se, majko svih ljudi, i pogledaj nas – mi nismo djeca neke od tvojih suložnica; progovori jezikom nekog od nas, jer jedna iskra pali suhu slamu; probudi lepetom svojih krila dušu našeg čovjeka, jer i iz jednog oblaka munja sijeva i u trenu osvjetljava doline i vrhove planina; rastjeraj svojom snagom ove crne oblake i spusti se kao munja, kao katapult poruši stupove prijestolja podignutih na kostima i lubanjama, koji su pozlaćeni dadžbinama i porezima, ogrezli u krvi i suzama. Poslušaj nas, Slobodo; smiluj nam se, majko Atene; izbavi nas, sestro Rima; oslobodi nas, prijateljice muza; pomozi nam, miljenice Muhameda; pouči nas, nevjesto Kristova; ojačaj nam srca da bismo živjeli ili osnaži ruke naših neprijatelja da nestanemo, da iščeznemo i počinemo! – Halil Džubran

 5. mrznja je zarazna i razorna. kad vishe nema drugih da mrzish mrzish sebe.

 6. Atmosfera na protestima:
  Monkey does what monkey see.

 7. Na današnjem protestu je bilo duplo manje ljudi nego na prošlom, oko 2-2.500 po mojoj procjeni. Dakle, treba izaći sa novim idejama, zahtjevima, maršutom, pozivom,prozivkama…, jer će se u protivnom ugasiti.

 8. Na danasnjem protestu je bilo manje ljudi, ali je atmosfera bila najbolja do sada.

 9. neoliberal protiv socijalista says:

  ………….ali je atmosfera bila najbolja do sada………..

  U kom smislu ,? stimungu !
  jel bilo sto da se izije i popije.

 10. nije bilo tebe pa smo uzivali.

  • neoliberal protiv socijalista says:

   E, pa bilo nas nekad ! A sad da bi izasli mnogo smo zahtevniji gledamo da se prvenstveno stite nasi LICNI interesi ! U zahtjrvima koje saljete u ETER prepoznali smo da takvo uvjeravanje ne stoji zato poradite da imaju i prostora i druga misljenja a ne GLUPO vikanje “dolje NEOLIBERALI Vesa Vukotica “.
   A pozivate se na SIROKI FRONT ,
   kome vi to !

 11. Pala MUVA na medjeda,
  ili mis siluje slonicu,
  boli njih JUNACKI PALAC, sto se narod buni, oni drze sve konce u svoje ruke.

 12. “Dok traju masovni protesti u Podgorici Vlada Crne Gore je danas donela odluku o otvaranju ambasade na Kosovu. U saopštenju sa sednice crnogorske vlade navodi se da je Crna Gora zainteresovana za “svestrani razvoj bilateralnih odnosa sa Kosovom”… Vlada Crne Gore priznala je jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova 9. oktobra 2008. godine i obavezala Ministarstvo inostranih poslova da uspostavi diplomatske odnose, što je i učinjeno 15. januara 2010. godine.”

 13. MonteneGreens! says:

  • neoliberal protiv socijalista says:

   Sjajno poruka , Prof, Dr. Vladimira Pavicevica ,politickih nauka – koja ima i vrijednost sto dolazi od VRHUNSKOG profesora politickih nauka, dakle covjeka koji se razumije u svoju profesiju , tako da djeluje edukativno na sve opozizionare ,imate njegov sjajni komentar i na ovom klipu, dje kaze da –
   “LIBERTARIJANCI nijesu krivi za desavanja na KOMANSKOM mostu”
   kako MILOVAN VUKOV JANKOVIC zeli da iskrivi stvarnost !!
   uzivajte:

   • Ne zelim da zivim u DRZAVI,
    dje djeca prose po ulica, dje bolesnici umiru ispred bolnica je nijesu ovjerili zdrastvenu knjizicu ili gradjani nijesu zdrastveno OSIGURANI, dje STUDENTI placaju SKOLOVANJE, umjesto da im drzava daje stipendije, dje samorani roditelji kubbure da prehrane djecu, dje nema dovoljno jaslica i obdanista i dje GRDJANI provode zivot u cekaonicama BIROKRATIJE da vade uvjerenja i potvrde,
    DRZAVA mora da SLUZI GRADJANIMA, da ih OSLOBADJA , LIJECI, OBRAZUJE i edukuje, da VOLE I BRINU O BLIZNJEME SVOME,
    A NE O SVOM PUPKU I SUPKU,
    TAKVE EGOISTE TREBA IZLOZIT NA TRG I GADJAT MUCKOVIMA I TRULIM PARADAJZOM.
    U Drzavi dje se DERIKOZI garantuje 132 miliona,
    dje se omogucilo MORSKIM PASCADIMA da duguju 400 miliona eura SITNIM UKLJEVAMA, jer su PASCAD MILJENICI DPSa I MONOPOLISTI, kao DERIKOZA koji duguje EPCGe , 40 miliona i VEKTRA JAKIC koja izbjegava STECAJ jer je stite SUDIJE DPS, ne treba organizovat sastanke sa CIVILIZOVANIM NJEMCIMA U PRZNO i trosit pare poreskih obaveznika, jer u takvom AMBIJENTU, niko ako nije LUD, nece JEDAN CENT ULOZIT, a APSURD BUDE VECI,
    TARZAN javlja da su izdaci za 20 000 poljoprivrednika , reducirani sa 200 000 eura, i iznose 1/6 od DERIKOZINE GARANCIJE, SEZAME OTVORI SE.

   • neoliberal protiv socijalista says:

    ……………DRZAVA mora da SLUZI GRADJANIMA, da ih OSLOBADJA , LIJECI, OBRAZUJE i edukuje, da VOLE I BRINU O BLIZNJEME SVOME,……………

    Sacuvajme me Boze , od Brige DRZAVE za moje zdravlje !

    Neka se samo DRZAVA skine sa nasija ledja pa cemo mi bez nje mnogo bolje se BRINUTI,,evo kojim se sredstvima oni zele brinuti o voljenju bliznjih svojih.

    Izvor,portal Analitika,

    ………..Rukovodstvo Centralne banke Crne Gore danas će skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet ponovo predložiti povećanje poreza na dodatu vrijednost ……

    I MIilovan to podrzava !
    Zato treba da postoje” BELI” listici i kod nas jer se nema ALTERNATIVA !

   • U Stbiji,

    Prema podacima Republičke izborne komisije, broj građana koji je odlučio da precrta svoj glasački listić ili da ga ostavi netaknutim ovog puta umalo je ušao u parlament!

    haha, ovi beli listici su strasna stvar ako nemate vasu partiju-ideologiju ,ja sam od sada
    “BELI LISIC”

   • Ja PODRZAVAM PDV -25%, 40+20% porez na LICNE DOHOTKE, 25% porez na PROFIT, AKCIZE na mast, secer, i bijele otrove, duvan i alkohol, 100% porez na kWh i GORIVO, ako su ZELENI kWh, nulta stopa, da zastitimo PLANETU ZEMLJU od KONJA I MAGARADI KOJI VOZE 200 KONJA.

    Minimalna satnica 15 eura, radna nedjelja 37,5 sati, socijala, peMzija i naknada za nezaposljene 1000 eura, i 600 eura za djake i studente od 18 godine, i DRZAVU BLAGOSTANJA, SVAKO JE SOCIJALNO OSIGURAN, RADIO NE RADIO , SVIRA MU RADIO I BOLI GA PALAC ZA LIBERTIJANCE KOJI SAMO BRINU O SVOM PUPKU I SUPKU, a DARZAVA DANSKA CVIJECEM OKICENA I SVA CVJETA, OD LJEPOTE KRALJEVINE DANSKE se istopis, i od LJUDSKE ETIKE I ESTETIKE,
    SRECA JEDNA NEOPISIVA.

   • O švedskoj državi blagostanja – krah švedskog modela

    Poslednje godine vlasti Olafa Palmea bile su teške za Švedsku. Zemlja se suočavala sa unutrašnjim i spoljašnjim izazovim. Iako je Palme zbog protivljenja ratu u Vijetnamu, oštrih kritika Pinočeovog režima i američke spoljne politike uživao sve veću popularnost u svetu, zbog čestih susreta sa komunistilčkim liderima je bio optuživan da je prosovjetski orjentisan i da ubrzano potanja u socijalizam, pa je zemlja spoljnopolitički marginalizovana. Unutra, ekonomija ja posrtala gušeći se u dvocifrenoj inflaciji.

    Ipak, turobna ekonomska situacija privolela je socijaldemokratsku vladu da načini prvi korak u sprovođenju protržišnih reformi. Godine 1985. sprovedena je deregulacija bankarskog sektora u cilju poboljšanja alokacije kapitala – bankama su ukinuta kvantitativna ograničenja pozajmljivanja, čime je olakšano kreditiranje stanovništva i privrede. Međutim, reforma je bila sprovedena u lošem trenutku visoke inflacije i izraženih inflatornih očekivanja te su rezultati bili kontraproduktivni. Sa inflacijom u tom trenutku skoro 8%, i realnom kamatnom stopom blizu ili ispod nule, stimulisan je let (beg) kapitala u realne vrednosti. Tako je kreiran balon na tržištu nepokretnosti, koji će kasnije izazvati probleme. Takođe, olakšano kreditiranje je podstaklo naglu kreditnu i monetarnu ekspanziju, što će učvrstiti inflatornu bazu u budućnosti. Kruna je i dalje bila nominalno fiksirana, ali je relani kurs snažno apresirao. Privreda, ionako opterećena velikim državnim nametima i poslovnim regulacijama, je zbog toga postala još nekonkurentnija, pa je izvoz dodatno padao.

    Olaf Palme je ubijen 1. marta 1986. godine dok se sa suprugom, bez pratnje telohranitelja, vraćao glavnom stokholmskom ulicom kući. Motivi i ubice do danas nisu razotkriveni. Ovaj atentat je označio konačan kraj ere ortodoksne socijaldemokratije u Švedskoj.

    Za samo 16. godina, socijaldemokratija je srozala Švedsku sa 4. na 8. mesto najrazvijenijih zemalja sveta, sa dubokim strukturnim lomom rasta GDP-a. Premda jedna od najzdravijih nacija na svetu (mereno prema očekivanom životnom veku), državna regulacija bolovanja je omogućila Šveđanima da svaki deset penzioner bude invalid rada. Takođe, dnevno je u proseku 10% radne snage ostajalo kod kuće zbog problema sa zdravljem, dok je petkom izostanak sa posla dostizao čak 20%. Siva ekonomija se povećala, i pitanje „sa ili bez računa?“ je postalo uobičajeno u svakodnevnom životu.

    Problem sa rastućom nezaposlenošću je vlada prikrivala friziranjem statističkih podataka. U nezaposlene nisu ubrajani radnici na neprofitabilnim i kratkoročnim javnim radovima, oni koji su u programu biroa rada za dokvalifikaciju i prekvalifikaciju, kao ni studenti koji aktivno traže posao. Umesto, kako je prikazivano, 1-2% nezaposlenih, bilo ih je preko 15%. U 16 godina u privredi nije bilo otvoreno nijedno novo radno mesto, dok je broj radnih mesta u privatnom sektoru pao na nivo iz 1950-ih godina.

    Na mesto premijera nakon atentata je došao Ingvar Karlson, koji je sproveo prvi ozbiljniji set protržišnih reformi. Skresani su marginalni porezi, ukinuta je devizna kontrola, a vlada se obavezala da više neće devalvirati krunu. Odbrana valute i obaranje inflacije su povereni centralnoj banci, koja je otpočela sa podizanjem kamatne stope u tu svrhu. Iako su efekti ovih mera, izuzev metoda Riksbanke za obaranje inflacije i stabilzacije kursa, dugoročno pozitivni, trebalo je preživeti kratak rok. Privreda je srljala novu recesiju, najgoru od Velike depresije.

    Valuta je bila pod udarom špekulanata, koji su znali da odbrana podizanjem kamatne stope nije održiva. Balon na tržištu nekretnina je pukao, dohodak je padao, inflacija se ponovo ubrzavala (1990. 10,5%, 1991. 9,3%), a nezaposlenost dostizala 20% (zvanično, porast je bio tek neznatan, na oko 3%). Ingvar Karlson je izgubio podršku za dalje reforme unutar partije i podneo je ostavku. Ovakav sled događaja je ubrzao odlazak socijaldemokrata sa vlasti, drugi put posle 1932. godine.

    Godine 1991. Karl Bilt je postao premijer. Bilo je to vreme izazova i za Bilta i za Švedsku – račun dvadesetogodišnjeg rasipanja je stigao na naplatu. Švedska je pala na 14. mesto najprospretitetnijih nacija sveta. Novembra 1992. godine fiksni kurs krune je konačno srušen, pa je zemlja bila primorana da istupi izERM-a, dok su četiri najveće banke bankrotirale. GDP je 1993. godine bio niži za 5% u odnosu na 1990.

    Kako bi se ekonomija izvukla iz provalije, novi premijer je morao da se uhvati u koštac sa tri ozbiljna problema – (1) velikom državom koja je trošila 71% ukupnog nacionalnog dohotka; (2) nestabilnom makroekonomijom koja je gorela u inflatornoj groznici, i (3) bolesnom mikroekonomijom: biznisom preplavljenim poslovnim regulacijama i rigidnim tržištem rada.

    Biltova Vlada je smanjila javnu potrošnju na 52% GDP-a i umanjila marginalne poreze, uvela vaučere u obrazovni sistem, reforsmisala penzioni (što je za rezultat imalo rast privatnih penzionih osiguranika i pad korisnika državnih, čime je postignuta održivost penzionog sistema), deregulisala je sektore telekomunikacija, pošte, avioindustrije, saobraćaja i taksi usluga, kao i energetike, i otvorila vrata za privatnike u zdravstvu.

    Švedska je beležila permanentan rast ekonomskih sloboda izbijajući u sam svetski vrh najslobodnijih država. Ovim strukturnim reformama stvorena je osnova za dugoročno poboljšanje konkurentnosti privrede. Zbog toga je ekonomija brzo rasla od sredine devedesetih godina po prosečnoj stopi 3,65% do kraja milenijuma i 2,5% do 2005 (poredeći sa prosečno 1,2% početkom osamdesetih).

    Biltova Vlada nije preživela naredne izbore, ali ono što je zanimljivo – socijaldemokrate su nastavile sa ekonomskim reformama. Centralna banka je dobila punu nezavisnost 1999. godine, a povećanje ekonomskih sloboda je ostao prioritet i nove vlasti. Tako je Švedska ušla u 20 najslobodnijih svetskih i 10 evropskih ekonomija.

    Ovde bi bilo dobro napraviti kraj preseka. Ne zato što dalja priča nije zanimljiva, naprotiv. Razlog zašto ovde stajemo leži u činjenici da smo u potpunosti iscrpleli materiju o ortodoksnom švedskom modelu. Kao takav, on danas više ne postoji. Ostalo je da se ukratko svedu zaključci.

    Iskustvo Švedske, posebno od početka sedamdesetih godina, važno je za sve one koji se bave pitanjem države blagostanja. Istorijsko-ekonomski fakti pokazuju da je uspeh švedske države blagostanja u obezbeđivanju svojih građana ekonomskim blagostanjem, zapravo, samo mit. Istina je da uvođenje velikih državnih socijalnih programa i regulacija opterećuje privredu do njenog potpunog usporavanja, uz propratne efekte visoke inflacije i nezaposlenosti.

    Kada su formulisali svoju teoriju, Alva i Gunar Mirdal su rekli da ako ona ne bude radila u Švedskoj, neće raditi nigde drugde na svetu. Odgovor koji je dat na ovu polaznu pretpostavku je, čini se, prilično jasan. Ambiciozno zamišljen model je umesto blagostanja počeo da proizvodi stagnaciju i koruptivni moral. Sprovoditi politikusocijalne pravde i imati jaku ekonomiju izgleda dugoročno neodrživim.

    Za neka buduća razmatranja ostaje pitanje koliko je država, odnosno birokratski aparat, zaista efikasan u ostvarivanju socijalnog razvoja, i može li se on (socijalni razvoj) odvojiti od ekonomskog.

   • Tako Milovane, da ta tvoja ,
    DANSKA………SRECA JEDNA NEOPISIVA………..
    ne dolazi od Danskog SOCIJALIZMA -drzave blagostanja to je samo MIT, Vec od , povećanja ekonomskih sloboda koje su postale prioritet nove vlasti.
    Tako je Švedska ušla u 20 najslobodnijih svetskih i 10 evropskih ekonomija.
    A posto su svedska-danska isto, to je to.

    Znaci tvoja “sreca neopisiva” dolazi od NEOLIBERALIZMA. haha jeli tako ili nije.

    pozdrav

 14. Sto mislite o DRZAVI, dje je NOVOST DANA,
  da je RUSKI DERIKOZA od 16 milijardi kapitala,
  platito dva miliona DUGA, od 40 miliona. EPCGe,
  mozemo li nize pasti???

 15. Srecni ste da Derikoza nije homoseksualac nego je ordinarni lopov. Sad ste praznih dzepova ali vam preostaje chastan obraz i zdravo dupe. U suprotnom ste mogli biti i opljackani i iz…ni. Kako ono kaze stara srpska mudrost: u svakoj nesreci ima srece.

 16. perfect stranger says:

  Гојко Цимбаљевић:

  Поштовани чланови (групе “Отпор диктаторском режиму у ЦГ – грађанска непослушност”),
  Наша група ” је посвећена обједињавању демократских снага и предлагању путева и решења која ће допринијети демократизацији ове земље, последњег простора у Европи који још стење под диктатуром.
  У том циљу, осмислили смо и предлажемо још један од механизама, који би под окриље антирежимских снага коначно требао да доведе и наше пријатеље посланике и одборнике опозиционих странака(СНП, ПЗП, НОВА).
  Недавно је у ”Парламенту”(уз присуство горепоменуте господе посланика) усвојено додатно опорезивање грађана ЦГ, одлуком да се плаћа по 1 евро на сваку СИМ картицу, прикључак кабловске ТВ и електрично бројило, како би се попуниле рупе у буџету, изазване пљачком грађана, по разним основама и на разне начине. То је само једна у низу погрешних, неправедних, срамних одлука донесених у низу година које нам једу скакавци.
  Како опозициони посланици не би даље својим присуством при доношењу оваквих срамних одлука правили привид демократског одлучивања а да при томе не доведу личну егзистенцију у питање, ми ћемо учинити следеће:
  Чланови групе неће уплаћивати таксу од 1 евро уз своје рачуне. Умјесто тога, група ће отворити рачун у Првој банци Црне Горе, на који ће чланови, умјесто у буџет, уплаћивати ту таксу. Из тих средстава имају се финансирати плате и одборничке надокнаде оних посланика и одборника који се одазову вапају народа и напусте потпуно бескорисне и по грађане штетне институције.
  Овај механизан има двојако дејство. Осим поменутог обезбјеђивања егзистенције нашим пријатељима посланицима и одборницима, тиме што се средства депонују на рачун у јединој домаћој банци, ми доприносимо и стабилизацији банкарског система земље, и помажемо јединој домаћој банци, као у склопу кампање ”купујмо домаће”.
  Надамо се да ће ова иницијатива наићи на широк одјек и бити масовно прихваћена.

 17. Lado Tajović says:

  Kod nas nešto krene, dobije masovnost a onda se pojave ove grupe za sjebavanje pozitivne energije. Perfektni, recimo, nema đe se nije ušunjao i ugasio ih svojim ‘idejama’. Na protestu su redovni isto, ja što sam primjetio 5, 6 osoba koji su ili profesionalni mitingaši ili slušaju sve od Silvane do Nirvane tj. od DPS do SNP, i ističu se ekstremizmom. Ima jedna osoba koja je kada je bio protest zbog Kosova, kada su kružili automobili ulicama Podgorice, bila posebno aktivna što je ispsovala i ispljuvala bukvalno građane tada. Ima je i sada.Treba se sačuvati od takvih ekstrema i ne baviti se razlozima njihovih čudnih ponašanja. Treba se naoružati strpljenjem i ne baviti se brojkama. Treba odrediti sebe, baviti se sobom i ne dirati druge koji takođe se bore protiv režima ali na drugačiji način. U suprotnom će vam se to vratiti kao bumerang pa će te opet dobiti među opozicione bitke umjesto bitke protiv vlasti. To je onda jedna lagodna pozicija za režim koju oni podstiču i dobijaju godinama.

 18. OBOJENA

  Nama listić treba rozi,
  jer je “beli” boje žute,
  ko ugodi “bratskoj” slozi,
  srećne mu ja želim pute.
  Crveni je vrlo sličan,
  njega lako rodi majka,
  on je svakom jadu vičan
  i dugo nam bio bajka ……

 19. Да ли вам је потребна гарантована и приступачан кредит? Ако да конкуришу са нама и добити брзо
  одобрење данас. Но цредит Чекови, Нема колатерала. једноставних корака, Фаст финансирања
  и ниска каматна стопа. Контактирајте нас данас на унитедлоан008@гмаил.цом

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: