Osnovane nove stranke

U Podgorici je u subotu osnovana nova stranka, Pozitivna Crna Gora, koja se obavezala na glavni zadatak – okončanje neoliberalizma u crnogorskoj ekonomiji

Za predsjednika PCG izabran je dosadašnji aktivista nevladine organizacije Green Home Darko Pajović, koji je bio jedini kandidat za tu funkciju.

Pajović je pozdravljen kao lider čim je ušao u salu gde je održana osnivačka skupština stranke. Oko 400 prisutnih učesnika skupa pozdravilo je Pajovića aplauzima i ustajanjem sa mjesta.

Nakon što je izabran za predsjednika stranke, Pajović je rekao da će PCG na predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori nastupiti samostalno. Pajović je naglasio da državnost Crne Gore više niko ne može osporavati.

On se založio za jaču ulogu države u ekonomiji. Osnivačkom skupu PCG prisustvovali su bivši lider Socijaldemokratske partije Crne Gore Žarko Rakčević, bivši guverner crnogorske Centralne banke Ljubiša Krgović, general u penziji Blagoje Grahovac i osnivači i vlasnici lista “Vijesti” Miodrag Perović i Željko Ivanović.

Predsjednik vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović uputio je osnivačima PCG čestitku i poželio im uspjeh na političkom planu.

*** ***

U Podgorici je 21. maja osnovana nova politička organizacija na čijem će čelu biti Rade Bojović, nekadašnji koordinator Pokreta za nezavisnost.

Za kopresjednike PCG izabrani su Branko Lukovac i Ilija Vujošević. Lukovac je pred referendum bio koordinator Pokreta za neztavisnost, a Vujošević je nekadašnji predsjednik Socijaldemokratske partije.

Bojović će obavljati dužnost predsjednika Izvršnog odbora Pravedne Crne Gore (PCG), koja je osnovana kao politički klub, koji je danas usvojio Deklaraciju u kojoj se navodi opredjeljenje za promjene političkog sistema zasnovanog na partitokratiji. Zato će PCG na izbore izaći kao građanska lista, a ne kao politička partija.

“Strašno je važno da inicijative kao naša omoguće da, ako u tim partijama ima još neke energije, dođe do unutrašnjih pozitivnih pucanja, a to je neophodno i za vlast i za opoziciju, i da se uspostavi nova dinamika koja će Crnoj Gori otvoriti bolju perspektivu”, kazao je Bojović, prenose mediji vijest agencije Mina.

U Izvršni odbor PCG izabrani su Branko Baletić, Nada Bukilić, Jovan Mirković, Nebojša Nikčević, Krsto Pavićević, Danilo Lakić i Stevo Vučinić.

Među osnivačima PCG su Šerbo Rastoder, Vukić Pulević, Senad Gačević, Rade Ratković, Mihailo Radojičić, Sreten Asanović, Dragan Purko Ivančević, Gojko Kastratović, Danilo Čelebić,  Mila Kasalica.

izvor: pcnen.me

*** ***

Tekuća bahanalija: Čestitka Đukanovića povodom osnivanja Pozitivne Crne Gore

Povodom osnivanja partije Pozitivna Crna Gora, predsjednik DPS Milo Đukanović uputio je čestitku koordinatoru Inicijalnog odbora za osnivanje te partije i kandidatu za njenog predsjednika, gospodinu Darku Pajoviću. U čestitki se navodi:

Poštovani gospodine Pajoviću, učesnici i gosti osnivačkog Kongresa partije Pozitivna Crna Gora, zahvaljujem na pozivu da prisustvujem osnivačkom Kongresu partije Pozitivna Crna Gora i upućujem pozdrave delegatima i gostima, sa željom za uspješan rad.

Koristim priliku da podsjetim da u Crnoj Gori imamo 20-godišnje iskustvo političkog pluralizma, tokom kojeg se naša zemlja demokratski izgrađuje i sazrijeva. Demokratska partija socijalista Crne Gore pozdravlja sve nove političke inicijative čiji je cilj dalji demokratski razvoj našeg društva, kvalitetniji život naših građana i realizacija naših strateških evropskih i evroatlantskih interesa.

Iskustvo nam kazuje da su na političkoj sceni uspješnije one partije koje svojim konkurentnim programima dopiru do umjerenih birača, koji čine većinu našeg biračkog tijela i koje im, rezultatima ostvarenim na unutrašnjem planu i međunarodnim kredibilitetom, mogu garantovati sigurnost i perspektivu. Kao vodeća politička partija Crne Gore, DPS je bila, i dalje je, otvorena za saradnju sa svim partijama koje imaju za cilj ostvarivanje državnih i nacionalnih interesa Crne Gore, u najboljem interesu svih građana.

Sa željom da partija Pozitivna Crna Gora svojim djelovanjem doprinese daljem demokratskom i ekonomskom napretku naše zemlje, još jednom čestitam njeno osnivanje i želim uspjeh rukovodstvu koje će biti izabrano na Kongresu.

S poštovanjem,

Milo Đukanović

izvor: dps.me

Comments

 1. Kakav potpis “gospodara”.
  Je li ovo “Milo Đukanović Prvi”?

 2. Jebem ti zivot – ovi ladno zvase Mila Djukanovica na osnivacki kongres.

 3. Eto, iz ciste pakosti je to uradio. I sto sad da mislim o pozitivnoj?:) Moze bit’ da je i Vanjica dobijala telegrame podrske, ali ih je poderala.

 4. milovanjankovicmj@hotmail.com says:

  Svima su puna usta a dusa PUSTA od Jevrope,
  ZEDNI KRVI I NEPRIJATELJSTVA, ne gledaju na POLITICKOG oponenta, kao predstavnika debelog dijela gradjana CGe, koji se zeleli mi to ili ne, mora postovati i uvazavati dok se STVARNOST NE PROMIJENI.

  Vjerujem da POZITIVNA CGa, zna sto radi i svaku odluku demokratski izvagaju, ali mi nebi bili MI, kad nebi svaki POTEZ tumacili na tradicionalni nacin,
  ovaj je Milov, ovaj je Momirov, ovaj Slavkov, a onaj Medov,
  niko VAS NECE PRIHVATIT, ako ste SIROCE , bez oca i majke i ne daj BOZE,
  svoj na svome , koji misli svojom glavom i zeli dobro DRZAVI CGi i njenim GRADJANIMA, to je nemoguce da pojmi nasa “SVIJEST”.

  Malo ko vjeruje Darku Bulatovicu, da zeli uz BOZIJU POMOC da nas KRSTI,
  da nas SPASI od nas samih, ne radi sebicnih i licnih interesa, nego radi onih koje smo ostaili u tom AMBIJENTU, a znamo da moze biti bolje.

 5. na kongres su pozvane sve stranke, neke su se odazvale, neke poslale telegrame neke iskulirale, sta je sporno ? pozitivci srecno !

 6. Dragan Janjić says:

  Ne živimo u demokratiji pa da bi čestitka šefa jedne partije osnivanju druge bila normalna i civilizovana stvar! U ovom društvu, kome Đukanović čestita ja zazirem od njega i mislim da radi za Đukanovića!

 7. milovanjankovicmj@hotmail.com says:

  Nema KVALITETA bez konkurencije,
  ko TVRDI da CGa ne SAZRIJEVA DEMKRATSKI, neka se samo sjeti pocetka devedesetih, Branka Kostica, Generala Adzica, Bore Jovica, Zorana Zizica, Pedjinoga PRIJETECEG PRSTA, i RISTOVOG KRSTA, Mire i ZUTOG, Dafine i Gazde Jezde.

  Ali dok nas Rocko vodi u Jevropu,
  a Lukovac, Lekic i Gospodja Djurovic sjede na klupi za rezervne IGRACE,
  RUJNA ZORA NECE SVITAT.

  • “neka se samo sjeti pocetka devedesetih, Branka Kostica, Generala Adzica, Bore Jovica, Zorana Zizica, Pedjinoga PRIJETECEG PRSTA, i RISTOVOG KRSTA, Mire i ZUTOG, Dafine i Gazde Jezde.”

   A neka zaboravi Mila Đukanovića, Svetozara Marovića, Milicu Pejanović-Đurišić koji su, eto, još tu… Jesmo li sazreli? Jesmo, do truljenja! Pozitivno, samo pozitivno! Urbano, samo urbano! Ugh!

   • Remember respect!
    Kako ne, sad cemo sve zaboraviti. Cak i to da su Crnu Goru izgradili ratni huskaci, ratni profiteri i Slobov Kanabe.

 8. Potpuno normalna stvar, da se na osnivanje nove stranke pozivaju vodje drugih partija, pa zar su mogli zaobici Mila? Nijesu, kao sto nijesu ni ocekivali da ce se on odazvati pozivu, ali da ce im se zahvaliti na pozivu, to su znali, bas kao sto svi znamo da je ta zahvala “iskrena” kao i svaka druga Milova laz. Pozitivci samo naprijed i neka vam je srecno!

  • Tako je, ja mnim da je Hitler zasluživao da prisustvuje primopredaji vlasti u Njemačkoj da je poživio, sve drugo bi bio veliki kiks i negativnost nove njemačke demokratije poslije 1945.

 9. Lado Tajović says:

  I šta bi? Osnivali partiju Đukanović ili Perović? Stoji li iza protesta Đukanović ili Perović? Možda vas zajedno ‘rade’ sa svim time. Ne treba biti naivan. Ne, ne, ne… Ne bavimo se sobom, bavimo se drugima. Podijeli (karte) pa vladaj. Otvori sezonu lova. LET THE GAMES BEGIN! Nek’ igre otpočnu. Počinje OlimpiJADA!

 10. Секула says:

  Ево већ шеста година да политички слијепци и глуваћи призивају Месију званог “државотворна опозиција”. Нема избора да се није наштанцовала плејада државотвораца. Хајдуковићи, Павићевићи, Живковићи, Батрићевићи… Овога пута је чак дошло до хиперпродукције те су извјесног Маркана и његову фејсбук силу звану ПВП замолили да причека док се ова два циркуса не истроше. Ваљаће и на неким наредним изборима нова будала, да пружи привид плурализма и демократије, државотворства и полит-црногорства, и да освоји гласове родбине и понеког друга из школске клупе.

  Зашто кажем да су људи који призивају државоТворове слијепи и глуви? Па зато што било ко, ко је у посједу очију, а да их није одавно оборио у земљу, и ушију, а да их није дугорочно дао под кирију, зна добро да је свако ко има кичму прије шест година заокружио “НЕ”, није излазио на ону фарсу од гласања или је са гађењем заокружио “ДА”. Према томе, људи са кичмом немају потребу за тим да их предводе уважени пајташи уважених Кељмендија, Фахра, Станка, Брана или Сафета. Да ствар буде гора, они без кичме плебисцитарно гласају ДПСДП и на њих се још мање може рачунати. Због тога ни једна од горе побројаних државотворовских опозиционих личности није освојила више од пар стотина гласова. Због тога ни ове двије партије неће освојити више од пар стотина гласова.

  Није проблем направити патриотску опозицију, тешко јој је направити бираче, патриоте овакве патрие.

 11. Lado Tajović says:

  Sekulo sa kičmom, da nema tebe i tebi sličnih trebalo bi vas izmisliti. Ovako dođete kao šlag na torti bez imalo truda. Budi pozdravljen od beskičmenjaka.

 12. Vidi pravedne vidi svite!!)formirana sto bi Sveto Marovic rekao bivshi (udbinîh) liberala kao skolniste za korumpirane Sdp(ovce) kao opomena Rankisi!! Kuku Crna Goro tebi! Nisko pade jos a misljah da nemos. Pajovica necu dirat mlad je odlucno krenuo protiv neoliberalizma udario azdaju po vrh glave! ! U pravo vrijeme kad je bojkot zreo on na izbore na Medove glasove gadje Batricevce osvaja. Malo ce mu dodat i eto parlament!! Sto ce Micev ,ima li ugovor na neodrdjeno ili pak ‘odredjeno? Da ne pogrijesi kakvu prognozu pa bez posla ostane?! Kakva jesen se vruca se sprema!! Predosjecam Dpr ce pobjedit a ovi sa P osvojit taman toliko koliko Sdp ima!

 13. jos da se osnuju postena-junacka i cojska crna gora i
  medjunarodno dobronamjerna i miroljubiva crna gora i vlasti i opoziciji nece ostat glasaca ni za zakletvu.

 14. Ili sam ja lud ili sve oko mene, a prije da je ovo potonje. I da mi se Milo samo pojavi pred kućom ja bih potonuo u crnu zemlju od bruke. Broj jedan, čovjek je osvjedočeni i ogrezli kriminalac i ratni zločinac. Broj dva, dokaza je toliko da čovjek treba da dobije nekoliko doživotnih robija. A, ovi, kažu bore se za pozitivnu Crnu Goru?????????? I zovu Mila da proslavi osnivanje. Sve ludo, jebi mi sve.

 15. Milovan Vukov Jankovic says:

  Licem licu, ne vidi se lice,
  veliko se vidi na ODSTOJANJU,
  iz grmena velikoga LAFU izac trudno nije, u velikim narodima GENIJU se gnjijezdo vije.

  E sad treba biti REALAN, dvije decenije treniramo DEMOKRATIJU, Francuzi dva vijeka, ali ih CRNOGORKE TUCNU na domacem terenu u RUKOMETU,
  a mogu glavu zalozit,
  da su Pajovic, Bojovic, Lukovac, Lekic ravnopravni igraci na POLITICKOJ OLIMPI-JADI, da mi mogli UCNUT i Dance i Francuze u svojoj DISCIPLINI.
  Ja sam siguran , da ni jedan od tih POLITICARA nebi Berlin trazila na karti Jevrope sjeverno od Moskve i prema Uralu, kao Angela Merkel, koja je preskocila lekcije iz geografije.

  Na sledecoj OLIMPIJADI POLITICKOJ,
  CGa ce imati TIM ZA PONOS, kao u FUDBALU, VATERPOLU ,RUKOMETU I KOSARCI, samo ako bude TIMSKOG RADA I DOBROG TRENERA I KOCERA.

  Pozdrav za SEKULU od BEZKICMENJAKA,
  a ako BOG da ZDRAVLJA,
  za desetak godina, se nadam uspjehu nasih politicara, slicnih uspjesima SPORTISTA iz CGe.

 16. Što bi bilo da je dvometrica zaista i došao na taj kongres?
  Aj zamislite:
  Kako bi, je li, kako je i naučio, on potonji ušao u tu salu, pa svi redom kreću da se ustaju, a mnogima muka, crvene odjednom, jer-je li-njih dvometrica sad poštuje, sa svima se iz prvog reda rukuje, a njima milo, osjećaju se nekako demokratskije, jer iako su ga prozivali pođekad, sad eto imaju toliko demokratskog kapaciteta da mu ipak pruže ruku i sve su mu namah oprostili, jer se eto i on promijenio, možda bude neka koalicija na lokalnom nivou, makar…

 17. A pustite Mila, vidite ostale goste i savjetnike (Grahovac, Krgovic, Rakcevic, Perovic i sl.). Sto neko rece, tipicna SDP (mada moze i DPS) ,,sacekusa” pred izbore.

 18. EXSTREMNI NEOLIBERALI, haha ima nas vise ! says:

  Kada ce se pojaviti LIDER sa politickom partijom koji ce povuci narod i protestante za sobom i vjerovati u njegovu pricu da je ispravna, batalite se vi ZAGREZENICI u socijalizam pravdu i ostale bakrace OTRIJEZNITE se ne radi vas STARIH panjata vec zbog vase djece i unucadi taj lov na socijalizam i pravdu vam se ne isplati od njega necete imati VI koristi samo mali broj “mangupa”
  MISLI O TOME

  TRAZIMO RASPISAN KONKURS ZA OVAKVOG LIDERA I PARTIJU < konkurs otvoren dok se ne nadje LIDER, pozeljno da nije glumac.
  RASPISIVAC oglasa :
  ured NEOLIBERALIZMA!
  ——————————————————–

  U Novembru 1980-te na pozornicu stupa Ronald Regan. U kritičnoj debati sa Karterom, Regan je vrlo efektno poručio glasačima da ovog puta oni imaju šansu da promene put kojim zemlja ide u budućnost. Jedan put je da država nastavi sa dosadašnjom praksom da aktivno učestvuje u rešavanju unutrašnjih ekonomskih i društvenih problema (sa malim razlikama između demokrata i Niksonovih republikanaca). Drugi put je da država prenese što više aktivnosti na slobodno tržište a da za sebe zadrži samo pravnu zaštitu pojedinaca od većine i sigurnost imovine od političke redistribucije. Gledajući direktno u TV ekran, Regan je rekao “jednostavno rečeno ja želim da skinem breme države sa vaših leđa.”

 19. Nista se ne smije ZABORAVIT,
  sto rece Mandela ili Desmon Tutu,
  AMNESTIJA da, AMNEZIJA ne.

  A ima BOGA , da je koliko MACKA, ko ima trunke savjesti od tih GRESNIKA se mora RAZGUBAT, da mu zivome parcad opadaju sa STETNE DUSE I TIJELA,
  jer je MRZNJA OTROV,
  od koje se i mi moramo CUVAT,
  ja ni mrzim niti SUDIM BLIZNJIMA,
  no se nadam u DARKA DA IMA BOGA, da ce on to pravednije ucinjet od mene GRESNOGA MILOVANA I BEZKICMENJAKA IZ ZEMLJE SELJAKA SA BRDOVITOG BALJKANA, DJE NEMA MILOVANJA, NEKO STALNO KLANJA I ZLOCINACKA SRANJA.

  • EXSTREMNI NEOLIBERALI, haha ima nas vise ! says:

   …………….no se nadam u DARKA DA IMA BOGA, da ce on to pravednije ucinjet od mene ……………

   Mico ja se na nadam vec znam da ima BOGA i da nece dozvoliti da nam ta stranka daje PRAVEDNOST !

   Ja se borim protiv takve pravednosti koju on i njegovi ekonomisti zele postaviti u Crnoj Gori , MISLIM POSVE DRUGACIJE da treba UPRAVO KAO STO JE MISLIO RONALD REGAN ,nadam se da nas u misljenjima ima vise nego vas .

 20. ,,Pravednu” necu ni komentarisati, a ,,Pozitivna” je, takodje, konglomerat bivsih DPS-ovaca i SDP-ovaca, kao i onih koji su pretendovali da to budu ili bili (doduse, pod imenom malih sitnih, propalih partija na ,,zvjezdanom” politickom nebu ili ih, pak, savjetovali, saradjivali, sta god…). Ako medju njima i ima koje ,,pozitivno” ime i prezime, zar ne vide da ne mogu praviti trule kompromise sa ljudima koji su promijenili vise partija, bili angazovani u i oko aktuelne vlasti. Lice mi na one partijice – patuljke nastale iz Liberalnog saveza, koje su ga upravo i unistile.
  No pasaran!

 21. Meni je zao Miceva,narod ga voli pa ce ga otpustit i onda eto jos jedan fabrikovani ljuti opozicionar! Zdravo bili pa vimdjeli!

 22. možda su stvarno spin-off-ovi postojećih partija, ali:

  – CG prosto nije dovoljno velika da bi bilo realno očekivati da se stalno pojavljuju “nova lica”. Statistički, vrlo mali dio populacije uopšte želi da se bavi politikom. To je ona nepravda u reprezentaciji (agresivni i ambiciozni treba da zastupaju sve ostale, “normalne”), koja će, nadam se, početi da se mijenja kroz razne Piratske partije i modele direktnog odlučivanja.

  – CG je prilično zatvoreno društvo što pokazuje i ovo “dočekivanje na nož” svega novog što se dešava, bez strpljenja da se vidi šta će ispasti ili snažne analize koja bi potkrijepila skepticizam. Bez toga, skepsa ostaje na nivou zluradosti, što je odlika palanke.

  – Lično, teško da bih ikada glasao za bilo koga od starih ili novih partija, jer sam zluradi palančanin koji u bijelom svijetu ne može da glasa :)

  • tako je Callao… ali biće kad tad, Zeleno-Piratska koalicija gradjana stiže !

   http://montenegreens.org/

   Pridruzite nam se na fejsbuku: http://www.facebook.com/greens.politics.montenegro

   • neoliberal protiv socijalista says:

    …..Zeleni u Njemačkoj traže veći porez za bogataše
    …….List “Šlezvig Holštajn am zontag” piše da ovaj zahtjev Zelenih da se bogati oporezuju ”zvuči nekako drugačije nego sličan zahtev socijaldemokrata, jer kada ovi drugi to pomenu, odmah se pomisli na klasnu borbu”…….List ”Veclauer noje cajtung” piše da Zeleni žele da se profilišu kao evropska partija, i to ne samo proklamativno već konkretnim zahtjevima……..

    O.BOZE!
    Pogledajte jednog njihovog clana u EU , u AKCIJI oporezivanja ,haha !

   • neoliberal protiv socijalista says:

    Ova Hiltrud Brajer ,koliko je vjerna svojoj ideologiji nosi cak i ZELENU torbu ,asociralame na neke nase politicare koji izkazujuci ljubaF, prema crnoj gori oblace crvene carape ,patike itd …..naravno da je clanovima politickih paruija dobro u EU sa platama od po 14 HILJADA EURA ,ali pitajte njihove gradjane jeli njima, NARAVNO da je danas u Crnoj Gori dobro nekim politicarima(socijalistima) i PENZIONERIMA(socijalistima)-jer da nijesu socijalisti nebi tako mogli -NARODE, ali pitajte njihove gradjane jeli njima ????????????

   • neoliberal protiv socijalista says:

    Ove NOVE partije su vam sa takvim istim IDEJAMA ,budite sigurni.
    Mozda oni i zele da ove maknu ali da sebe instaliraju na takvim mjestima dje ce iste zakone socijalisticke donisiti u korist CRVENE BORZUAZIJE ,shvatite vi obicni koji nijeste ELITA io ne zalite biti kao takva ,morate ih odmah namirisati sto oce oni ,
    A kada svojim zakonima ureDjuju privredu i ekonomiju a to vam je najlakse vidjeti onda znate sto hoce da se nijesu pretrgli vicuci da se vrati imovina koju su KOMUNISTI oteli 1945 .godine generacijama sto su posteno zaradili sto im se ne vrate njihova imanja ,kuce itd….????????Netreba za to pare davati samo VRNUTI ko ima papire da je bilo njegovog oca ili DJEDA !

 23. Darko Bulatovic says:

 24. Ko vlada galaksijom?

  Glavni problem – jedan od glavnih problema, jer ima ih nekoliko – dakle, jedan od mnogih glavnih problema u vezi sa rukovođenjem je ko će to da radi; ili, tačnije, ko će da navede ljude da ga puste da to radi umesto njih.
  Da rezimiramo: poznata je činjenica da su oni koji žele da vladaju ipso facto najnepogodniji da to rade. Da rezimiramo rezime: ko god je sposoban da dovede sebe na mesto predsednika ne sme nipošto da dobije to mesto. Da rezimiramo rezime rezimea: problem je u ljudima.
  I tako dolazimo u sledeću situaciju: niz predsednika galaksije koji toliko uživaju u prijatnostima i svoj toj galami koja ih okružuje dok imaju moć u rukama, vrlo retko primete da je u stvari nemaju. Jer neko je u senci iza njih – ali ko?
  Ko uopšte može da vlada ukoliko se to ne sme dozvoliti nikome ko to želi?

  AUTOSTOPERSKI VODIČ KROZ GALAKSIJU

  • bemti roge, pa baš ovih dana čitam, autostoper.vodiča,
   tako pomalo sa pejstiranjem:)
   P.S.
   Odličan prilog!

  • Darko Bulatovic says:

   Bog vlada Marvine,

   Sanja sam da mogu popricat sa programiranim pesimistom Marvinom.

   Sve ostalo je iluzija momenta vremena Marvine.

   Vlasti zle su kusnja za narod. Zao narod je sudbina zle vlasti.

   Svako svakog iskusava i svako svakog u iskusenje dovodi. Svako zakljucke sa sobom nosi. Neispitani do kraja a ni pocetak im se zapravo nezna ali zar je bitno kad komfor iluzija daje? Iluzija je ko droga! Posle nekog vremena nemosh bez nje.

   Kad se Milo spomene svi na noge lagane, kako neko rece da bi bilo da je dosha, a on jes dosha kroz pismo, i svi stoje!

   Bez njega nemogu ni oni sto ga vole ni oni sto ga mrze.

   Fatamorgana!

 25. Darko Bulatovic says:

  Pazite jednu stvar:

  Ko god istrci na politicki teren koji je izgradio DPS-SNP-SNS_SSN_NNS_SSS_S-PZP-SNP-(jedan kamen od ugla su stavili))LSCG

  On je posle 5-10 minuta(godina u cg) gologuz tracao po njihovom terenu.

  Presjednicka pozicija koja je jedina neposredna volja naroda je od njih napravljena besmislenom. Namjerno!

  Postoji samo jedna poluga bez nadzora i to je Vlada i dobro placeni skupstinski odbori i klubovi da im se djeca igraju.

  Partiski sistem koji jednostavno ne dozvoljava pojedincima da budu prestavnici naroda vec poslusnici i iskompleksirani oportunisti.

  Niko normalan tu vishe nece da udje a ne da ocekuje da ce da izadje sa glavom svojom.

 26. Darko Bulatovic says:

  Nemojte misliti da vas ja obeshrabrujem u sonivanju partije. Ja znam ko i vi da cemo svi umrijet i od ove bruke nista nece ostat pred vremenom, ako ga bude.

  Sa te tacke vas razumijem da je ovo stanje koje treba josh vremena! Ali sadasnost je definicija tempa.

  A vi se javite Pravedni kad odlucite da napishete novi ustav i nova pravedna pravila igre.

  Samo nemojte 20 godina! .

 27. Actuelna vlast dobija pravu demokratsku opoziciju koje ne atacuje na drzavu crnu goru zastafe, barjake i jezike. S drugu stranu mada n cistini vlast nema shansu ima iza kulisa. kako znamo na vlast se u cg dolazi iza kulisa a tako se i opstaje. o tom problemu nebi ni Sokrat reka bog zna shta pa necu ni ja. Aj, dodji-venja!

  • Darko Bulatovic says:

   Prijatelju pravi pastir uvijek na kapiju ulazi, a vuk je taj koji se iza ledja provlaci.

   • moze biti ovo je pojas za spasavanje Mila i klana, ali ne mijenja sushtinu da chamac na kojem plovi Prvi pun je bushotina. Tim vishe shto Eu kako je njena kapitalistichka elita ne moze opstati. tu su svakako chile, salvador i argentina za bezbriznu starost. Tj

 28. Sretno i Pozitivnoj i Pravednoj, sa željom da mi dokažu kako sam bio u krivu.

 29. Osnivanjem PCG raznorazni odbaceni sateliti vlasti su dobili priliku da jos jednom pokusaju biti upravo dio vlasti za koju su godinama izgarali a uzgred napraviti jos jednu veliku prevaru birackog tijela sto im u ovakvoj CG nece biti tesko.Uzgred ako likovi okupljeni oko PCG uspiju obmanuti i medjunarodnu zajednicu onda je vlast u CG napravila pun pogodak sa organizovanjem ove druzine.

 30. Lado Tajović says:

  Interesantna je, gotovo patetična situacija u kojoj pojedini akteri, nošeni idejom da samo neka nova narodna sloga može pokrenuti stvari i promijeniti nešto, dokle su spremni da idu u posipanju pepelom ne bi li im se približili dok druga strana ni makac. Čak šta više oni njihova p(r)osipanja doživljavaju kao ohrabrenje za sopstvene stavove pa idu u još veću krajnost. Uostalom oni imaju, malo znan, plan i program djelovanja i tačno postupaju po njemu. Jedan univerzitetski profesor je otišao toliko daleko da je SDP proglasio nacističkom strankom!? Na stranu to što bi on morao da zna šta je nacizam i kolika je to besmislica već je kuriozitet u svemu što ih je optužio zbog stavova koje je sam iznosio. Onda je trebao reći, valjda, bio sam nacista i kajem se :-)

  Kad vidim komentare sekula, neon, perfektni strandžer i sl. kao neke u malom reprezente ‘ljudi sa kičmom’ vidi se koliko smo daleko od bilo čega što bi značilo iskren odgovor. Njihove osude jednog oblika ponašanja, preuveličavanja toga pa krštenje tih pojava poznatim terminima ali njima nepoznatim u suštini, inače ih ne bi koristili, više liči na kritiku zbog narušenih autorskih prava jer je to nešto što oni sebi samo dopuštaju.

  Dakle, samo je stvar dokle ćete ići daleko u p(r)osipanju. Jesu li fašisti na vlasti, jeste li sami fašisti i jel ideolog fašizma u Crnoj Gori Slavko Perović? Kad sve to priznate oni vam opet neće poći u susret jer im to nije interes. ‘Ljudi sa kičmom’ imaju druge planove a meni je na rođenju kičma polomljena i tu ni Igalo ne pomaže. Šta da radim? Oh, što me nađe, što me nađe…

  • Micun rece na B92,
   da na ulazu u Koc. LOGOR Dahau pise,
   oni sto zele da zaborave, zele da ponove.

   Ja sam mojim ocima GLEDAO FASIZAM I FASISTE , i NAZIJONALIZAM I NAZIJONALISTE, SOVINIZAM I SOVINISTE,
   i nikad ih necu ZABORAVIT,
   mnogi su spustili LOPTU, ali im vire OCNJACI i zabalaju od vode na usta, mijenja DLAKU VUK, ali isti OSTAJE PUK,
   pukla im pasija POGIBIJA.

 31. Samo dogovor gradjana moze srusiti vlast. Dogovor naroda je anahroni, nedemokratski, negradjanski chin.
  Totalno ruralno, plemensko, kromanjonsko razmishljanje.

 32. perfect stranger says:

  Сјећам се периода и “атмосфере” у опозиционом амбијенту непосредно прије посљедњих “избора” на државном нивоу. Тада су сви опозициони лидери истицали бесмисленост њиховог учешћа на изборима, нерегуларност ситуације, традиционалног режимског поткрадања, немогућности фер организовања једне фудбалске утакмице у којој једна екипа има 5 играча на терену, док друга уз једанаесторицу “непобједивих” има и судије (тј. “институције”) на својој страни. Тада сам заита помишљао да се нешто позитивно може десити и да се ближи крај диктатуре. Многе од тих изјава опозиционара о оправданости бојкота су уредно заведене и међу “Документима” групе.

  Било како било, наши опозиционари тада напрасно мијењају мишљење и стратегију, код њих се јавља генијална идеја да треба поновити исту ствар коју раде већ 20 година, праве изборни савез, облаче бијеле кошуље и позивају народ да их оловкама подржи у освајању слободе. (Сјећам се и једног бизарног детаља на једном од предизборних скупова “бјелокошуљаша”: говора Двометричиног званичног позадинолисца и гласноговорника Мафије – проф. Митрића, у својству предсједника Странке пензионера). Да не дужим, наши опозиционари на тим “изборима” доживљавају дебакл који превазилази и најцрње слутње: клептократе освајају и неке средине у којима никада нијесу имали уплива.

  Након свега тога, сјећам се да сам написао текст у коме сам изнио да елементарна политичка коректност, према сопственим бирачима прије свега, као и бирање погрешне стратегије – налажу да лидери опозиционих партије покажу одговорност и поднесу оставке. Да покажу да су другачији, да макар унутар њихових партија постоји нешто што се зове одговорност; да се за погрешне потезе морају сносити посљедице. Осим тога, нека нова лица би у том тренутку сигурно донијела освјежење у опозиционом амбијенту. Нико од њих то није урадио. Они су и даље на челу њихових партија, мисле да воде исправне политике и даље траже да их људи гласају на изборима које режира Мафија.

  Ми од тих истих људи и даље тражимо напуштање институција и бојкот. Јер немамо избора.

 33. perfect stranger says:

  Видим, представник знамените штакорске заједнице Монтенегра ме опет помиње и прозива, ко зна због чега, јер испод ове теме нијесам досад интервенисао. Но, сада ћу поновити моје коментаре од прије још 3 мјесеца о новој странци, како би се видјело како сам их “намирисао” :) :

  Ево неких детаља о новим “опозиционарима”, пројекту који ће ускоро и званично бити обелодјаљен. И из овог прилога наслућује се у коликој мјери су исправне тезе које смо о новим “опозиционарима” износили претходних дана. Њихова циљна група су гласачи ДПС-а и СДП-а (што само по себи и не мора да буде толико негативно). Шта мислите: којом врстом реторике нови “опозиционари” мисле да привуку бирачко тијело ДПС-а и СДП-а? Причом о лоповлуку, о клептократама, о диктаторском режиму, о срамном поданичком менталитету који преовладава највише управо у оквиру тог амбијента? Не вјерујем :). Ускоро ћете се увјерити која ће бити реторика нових “опозиционара”. Реторика “успјешних” који се представљају као алтернатива – не злочинцима, лоповима, фукарама, олошима – већ као алтернатива “недовољно успјешнима”.

  Та ново-“опозициона” момчадија ће представљати покушај успоравања истинске демократизације ових простора, као што сам наговјештавао. Међутим, неће бити довољно релевантан фактор, па то успоравање неће ни бити довољно изражено. Режим убрзо пада, и никакво пружање босе с кисеоником у виду нових “опоуиционара” му неће бити у помоћи. Ми идемо даље, залажемо се нашим дјеловањем, савјетима, сугестијама да тај пад протекне мирно и да након њега дође до истинске демократизације, узимајући у обзир само здраве, демократске снаге и исправне методе.

 34. perfect stranger says:

  Tzv. novo-opoziciona retorika je muzika za rezimske usi. Izuzetna medijska promocija mladog analiticara Abazovića je samo uvertira za dugonajavljivani izlazak na teren te nove “opozicione” snage, koju bih ja vec mogao nazvati “ni voda ni vino”, cije je stratesko pozicioniranje predvidjeno negdje izmedju vlasti i opozicije. Dakle, to ce da budu momci koji nece kritikovati opoziciju zbog njene pasivnosti, neucinkovitosti, neizlaska iz institucija – vec zbog njenog radikalizma(:)) u kritici rezima. A rezim ce oznaciti ne kao diktatorski, vec kao neki nalik vecini “tranzicionih” rezima, prihvatice sve rezimske tekovine, institucije i pravila igre i borice se za demoktratizaciju “evolutivno”, ucestvujuci na izborima sa unaprijed odredjenim rezultatima. Pa koliko im se udijeli u toj igri – oni ce biti zadovoljni. Ipak se varaju – to je promasen projekat i bacene pare. Uz svu medijsku promociju i pompu, ovi “reformisti” ce imati beznacajno uporiste u anti-rezimskom ambijentu. To sto ce eventualno “cupnuti” ponesto od rezimlija ne igra nikakvu ulogu u procesu demokratizacije. To ce biti lazna opozicija i nebitan faktor u opozicionoj borbi, ovaj rezim ubrzo pada a oni ce u tom procesu biti epizodni igraci.

 35. Lado Tajović says:

  U Crnoj Gori ako se recimo10 ljudi odluči da se bavi stvarnošću i da žele da promjene nešto oni to neće raditi na način što će iznositi ideje, rješenja, što će jačati energiju i ubrizgati jednu injekciju adrenalina koja će da caruje. Njima odgovara samo ona koja klade valja. Oni to neće raditi kako se to radi svuda po svijetu, oni će to raditi mimo svijeta. To je ona vječita ljenost duha i jedan salonski konformizam kome je lakše da pljune nego da kaže šta smisleno, kome je lakše da ruši nego da gradi. Na kraju od tih 10, trojica za drugu trojicu kažu da su udbaši, za treću trojicu da su špijuni. Ista je stvar i u obrnutom slučaju, a onaj jedan preostali, on ćuti, htio bi drugačije. E njemu nanu naninu svi zajedno.

  Jednom sam pitao promotera te ‘politike’ koji je davao dokaze i nepobitne činjenice da je NN lice udbaš, pitao sam ga kako ćeš sa njim takvim u savez, kako ćete zajedno. A ne, veli, on ako dođe na moje neće biti više udbaš!? Kako neće kad jeste. Zar ne dokaza? Bog te mazo vama ne treba narodna sloga već udbaška sloga. Jednom sam čitao Miška Đukića koji kaza da je htio da dovede na radio Medojevića da dokaže svoje tvrdnje da je S. Perović uzeo pare. Odgovorio je da on mora da se brani i da mu je to način!? Jadne li politike, jadnih li ideja koje moraju da se brane na taj način. Zato sam i nazvao to OlimpiJADA.

  Onda na kraju sve to začinite sa nesuvislom pričom o fašizmu i nacizmu. Tu je priča interesantnija jer je ono prethodno spontano i rezultat jedne nesposobnosti duha da šta drugo kaže i parira idejama pa ‘mora da se brani’ ovo je smišljeno i pripremljeno sa prepoznatljivim ciljevima. Najinteresantnije je ko je u tom pamfletu obilježen kao glavni krivac, a nije Đukanović, jer ‘zmiju treba u glavu tući’. Zato nema tu iskrenih nastojanja da se prevaziđu problemi ima samo pretvaranja u svrhu toga ko će koga zajebati. Izem ti takav savez.

 36. LADO MAJSTORE,
  probudit ces ZLOTVORE,
  maznuo sam dio TEKSTA, za one sa PROTESTA I MANS, i moj STATUS.
  I naveo AUTORA.

  • neoliberal protiv socijalista says:

   Dobra im je ova slika gore onako CRNOGORSKI rasirenijah ruka -krila OJHA !
   Sa novom nadom -VARIJACIJOM ,socijalizma.

   DA zaista jos kad puste njihove ekonomiste svijecama da traze nove TAXE, svaka cast ako uspiju koga ubijediti u ispravnost puta pogotovo administraciju koja bi bila prevarena jer se taxe ako se dijele na veci broj smanjuju a sve je manje onih koji ih stvaraju , mora se biti malo i intiligentan i pored fakultetskog obrazovanja , da bi se pojmile neke stvari.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.