Darivanje

U utorak, 3. travnja 2012. u 12:30, umjetnica Selma Banich dostavila je Gradskom uredom za kulturu u Ilici 25 zapakirani vlastiti izmet, kao izraz protesta protiv gradske kulturne politike.

Ova je akcija jedna u nizu nastojanja da se skrene pozornost šire javnosti i izazove reakcija nadležnih na netransparentnost, klijentelizam i koprupciju u Gradu Zagrebu, a koje su potaknute objavom rezultata za javne potrebe u kulturi Grada Zagreba.

Umjetnica je povodom akcije zapisala: “Dragi građani, 3. travnja 2012. izvela sam čin darivanja Uredu za kulturu Grada Zagreba. To jutro posrani dar (upakiran u kutiju s porukom) stavila sam pred ulaz u zgradu Ilice 25. Udaljavajući se s mjesta darivanja prema gradskoj gužvi, preostalo mi je još samo iznova utvrditi: ‘Smrdi, smrdi. Ko salpa pun govana'”.

Selma Banich je umjetnica, aktivistica i sretna kućanica, živi i radi u Zagrebu. Suosnivačica i programska koordinatorica ekscene, nagrađivane platforme za edukaciju i istraživanja u izvedbenim umjetnostima. Autorica, izvođačica i osnivačica zagrebačke kolaborativne izvedbene grupe OOUR. Umjetnička suradnica i izvođačica u projektima izvedbenih grupa Trafik, DB Indoš – House of Extreme Music Theatre, Sodaberg, k.o. – kombinirane operacije i čikaške izvedbene grupe Every House Has a Door. Kada ne radi u kazalištu, živi jednostavnim životom štovateljice prirode, čovječanstva i weba 2.0.

izvor: kulturpunkt.hr

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.