Gdje je Duško/Darko?

PODGORICA – Južnoafrička policija još nije zvanično obavijestila srpske kolege da li je odbjegli narkobos Darko Šarić u toj državi – rekao je direktor Uprave policije Srbije Milorad Veljović, ali da on smatra da se on tamo nalazi.

– Mi smo više puta zvanično slali dopise policiji Južnoafričke Republike preko centrale Interpola i do danas, zvanično, nijesmo dobili podatak da li je Šarić lociran u toj zemlji. Sve ostalo je splet nagađana – rekao je Veljović na konferenciji za novinare.

– Lično, kao čovjek, možda i mislim da jeste. Možda je to nekome trebalo da bude poruka da se skloni, ali jednostavno mi nekog zvaničnog i pravog odgovora nemamo – istakao je Veljović.

Kako je naveo smatra da će Šarić sam jednog dana doći i da je to najbolje rješenje za njega.

Ozbiljan udarac organizovanom kriminalu

Prema Veljovićevim riječima, srpska policija je posljednjih mjeseci zadala ozbiljan udarac organizovanom kriminalu.

– Zadnje hapšenje kriminalne grupe Luke Bojovića u Španiji je to pokazalo – tvrdi Veljović.

Veljović je dodao da predmet u vezi sa Bojovićevim hapšenjem sigurno ima ogranka i na teritoriji Crne Gore i da nije završen.

– Očekujemo da će i ovaj slučaj biti riješen. Ne mogu, niti bilo ko od nas ovdje, reći kada će biti riješen, ali sigurno da ćemo kroz ovakav rad i ovakve slučajeve, mi i te slučajeve brzo riješiti – kazao je.

Veljović je rekao i da se kriminalna grupa Slobodana Đurovića Kardinala iz Bara i Luke Bojovića itekako prepliću.

– Hapšenje Bojovića je za srpsku policiju istorjska stvar – kazao je Veljović. Ne samo što se tiče hapšenja, već i načina na koji je sve odrađeno i kontaskti koji su uspostavljeni.

– I Đurović je interesantan srpskoj policiji, kao i crnogorskoj. Te kriminallne grupe se prepliću i imaju dosta zajedničkog, ali i mnogo različitog.  Sumnjamo da su dobar broj krivičnih djela u Beogradu i šire i van Srbije počinili članovi tih kriminalnih grupa – kazao je on.

Spska policija kako je naveo nikada nije bila bliža ni čvršća u namjeri da sve kriminalne grupe na dovedemo tamo gdje im je mjesto.

Veljović je kazao i da nije bitno odakle ti kriminalci dolaze iz Srbije ili iz Crne Gore jer predstavljaju isti problem za obje države.

Vuksanović: Neophodne su kadrovske promjene u policiji

Direktor crnogorske policije kazao je da će narednih dana biti predstavljen program njegovih aktivnosti. On je najavio i kadrovske promjene u policiji istakavši da su one neminovne.

– One neće biti vezane za senzacionalizam, nego za funkcionisanje. Sve ono što bude potrebno službi u okviru organizovanja makar to bile kontra-obavještajne službe policija će imati i taj segment.

Vuksanović nije želio da komentariše tužbu Socijalističke narodne partije koja je od Upravnog suda tražila da se poništi odluka o njegovom imenovanju za direktora policije.

– Isključivo se miješam u svoj posao. Ostali rade svoj. Dok sam na ovom mjestu, radiću profesionalno – kazao je Vuksanović.

javniservis.me je odlučio da poštuje prava autorska prava CKL Побједе
###### Molimo Vas da poštujete naša autorska prava. Ovaj tekst je preuzet sa adrese http://www.pobjeda.me/2012/03/01/sastanak-celnika-crnogorske-i-srpske-policije-veljovic-misli-da-je-saric-u-juznoj-africi-ali-nema-potvrdu/

Povezani članci:

O kukavno sudstvo ugašeno

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.