Projekat “Promašaj”

Podgorica 27.  februar
Rano jutros je u zgradi Vlade Crne Gore predstavljen novi projekat Ministarstva finasija koji će se realizovati u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, Univerzitetom Crne Gore i više opština.
Projekat “Zemlja promašaja” ima za cilj da studentima na ekonomskim fakultetima širom Evrope kao i studentima menadžmeta pruži jedinstveni naučni izlet kroz posjetu većem broju uništenih preduzeća i sagledavanju promašenih investicija širom Crne Gore.

– Zamišljeno je da svim zemljama Evropske Unije ponudimo ovu jedinstvenu atrakciju. Studenti, njihovi profesori i drugi zanteresovani mogu da kroz aranžman koji bi trajao 10 dana obiđu veliki broj propalih preduzeća širom Crne Gore, kaže idejni tvorac projekta.

– Oni bi mogli da na licu mjesta razgovaju sa stečajnim upravnicima, bivšim radnicima, predstavnicima opština i drugima koji su svjedoci uništavanja preduzeća i propalih investicija. Tim ljudima sigurno je zanimljivo da vide sve ovo . Sumnjam da na tako malom prostoru ima toliko puno promašaja ekonomskih. Posjetioci će moći da se ujutru uz kafu dive nesposobnošću lokalne uprave da iskoristi potencijale jednog Svetog Stefana ili ostrva Sveti Nikola u Budvi, ručati u Podgorici zabezeknuti sličajem Kombinata aluminijuma i večerati u Bijelom Polju slušajući o ekonomskim biserima, naglasili su iz Ministarstva finansija.
Ništa manje nisu zadovoljni i ljudi iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, dok opštinari zadovoljno trljaju ruke.

Rečeno nam je da su sada samo neke opštine uključene u realizaciju projekta ali da će naredne godine i drugi dobiti priliku za učešće.
Javniservis.me prikazuje destinacije koje su obuhvaćene projektom u 2012 godini.

Obod – Cetinje
Željezara – Nikšić
Boksiti – Nikšić
Metalac – Nikšić
Solana – Ulcinj
Duvanski kombinat – Podgorica
Kombinat aluminijuma – Podgorica
Sveti Nikola – Budva
Sveti Stefan – Budva
Hotel Teuta – Igalo
Hotel Tamaris – Risan
Vunko – Bijelo Polje
Lenka – Bijelo Polje
Auto put Bar Boljare
Željeznica Crne Gore

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Norton Kasperski

P.S.

Javniservis.me kroz rubriku “Na Licu Mjesta”  kroz satiru govori o temama vezanim za crnogorsko društvo.
Dopisnici Johan Bretšnajder, Norton Kasperski i vozač Džoud Džonson naglašavaju da sličnost sa javnim ličnostima i javnim institucijama nije slučajna. 

Comments

 1. originalno nema sta, bar imaju stranci od nas sta nauciti:)

 2. haha extra…!

 3. Mislim da je krajnji neprofesionalizam i zlonamjera uredništva da ne uključe Kotor, grad pod zaštitom UNESCA i DPS-a u ovu zanimljivu nadasve profitabilnu akciju. Grad koji se ima podičiti sa nestajanjem NAPREDKA, JUGOOCEANIJE, GUMARE, RIVIJERE I FJORDA , ne smije biti izostavljen, dapače, mora mu se ukazati dužno poštovanje.

  Najbolji najgori među najgorima od najgorih.

  • I Jugopetrol diše na škrge, tako da ga niti Kozak ne treba izuzimati.

   Ako se već zna nekadašnji značaj i veličina Jugopetrola, i usporedi sa sadašnjim…nakon privatizacije(rasprodaje,tj.pljačke),žalosna slika C.Gore je još upečatljivija.
   RASTURANJE NA SVE STRANE !

 4. gdje zaobidjose Berane…samo tamo bi ova “studijska posjeta” trajala mjesecima…Celuloza, Kozara, Rudnik, Aerodrom, Regionalna deponija, Ciglana, Gumara, Hotelsko preduzece, Sumarsko, itd itd

 5. Plannco Wallach S. says:

  lideri “AB revolucije” su bili vodjeni planom “Spaljena Zemlja” i sproveli ga do maksimuma. gdje su oni proshli tu trava ne niche.
  ideja da se saznanje o kolapsu drzave i privrede izazvano onima na vlasti priblizi narodu, EUvropi i svijetu je zaista dobra.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: