Direktor Telekoma: Izgleda da je bilo “koruptivnih uplitanja”

Samo naprijed!

Samo naprijed!

Slogan za akciju:”Bojkotujmo Telekom” je preuzet sa portala javniservis.me. Pošto nismo navedeni kao izvor ili kontaktirani u vezi sa tim, koristimo priliku da kažemo sljedeće: “Samo naprijed sa preuzimanjem materijala sa sajta, pa makar i ne bili postavljeni u kontekst u kojem su nastali! Suvišno je reći da bi nam bilo drago da akcije koje budete radili ne budu jednokratne upotrebe, već da se napravi i nešto više od kreiranja FB grupe!”

BUDI ODGOVORAN JEDNOM KAD IM ODGOVORIT TREBA!

javniservis.me

*** ***

Otvaranje Fejsbuk grupe nije dobronamjerno

Portparolka Telekoma Jelena Radonjić kazala je da stavovi saopšteni na Fejsbuk stranici “Bojkotujmo Telekom” nijesu istiniti i dobronamjerni i pozvala osnivače grupe da se direktno obrate kompaniji kako bi riješili sva otvorena pitanja.

“Otvaranje takvih grupa nije dobronamjerno”, kazala je Radonjić.

Grupa “Bojkotujmo Telekom” za tri dana je okupila 150 članova, nezadovoljnih korisnika usluga Telekoma.

Oni tvrde da su usluge Telekoma preskupe, a da je korupcionaška afera bila “kap u čaši” koja kod javnosti treba da rezultira otkazivanjem svih servisa te kompanije.

Direktor Telekoma: Izgleda da je bilo “koruptivnih uplitanja”

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Rudiger Šulc nije mogao da komentariše aferu vezano za privatizaciju tog preduzeća 2005. kada je, kako je utvrđeno američkom istragom, više crnogorskih zvaničnika korumpirano kako bi nekada državni Telekom prodali Mađar Telekomu na način koji im je obezbijedio kompletnu kontrolu nad preduzećem i njegovom infrastrukturom.

“Nijesmo u mogućnosti da dajemo konkretne podatke o privatizaciji Telekoma jer je istraga u toku, a na to nas sprečava i zakonska regulativa. Zvanične komentare će uskoro saopštiti Mađar Telekom, kao kompanija koja je kupila Crnogorski Telekom”, rekao je Šulc na radnom doručku sa crnogorskim novinarima.

On je na dužnost izvršnog direktora stupio sredinom oktobra i kaže da nije upoznat sa detaljima korupcionaške afere.

“Prema mojim saznanjima, u cijelom ovom poslu postoje određeni elementi koruptivnih uplitanja, tačno je da se sprovodi određena istraga, ali to je stvar tužilaštva. Ono što mogu da kažem jeste da je čitav slučaj i odluka da dođe do poravnanja sa Ministarsvom pravde Sjedinjenih Američkih Država i Komisijom za hartije od vrijednosti SAD je nadležnost većinskog akcionara, odnosno, Mađar telekoma”, dodao je Šulc.

Šulc je kazao da se Telekom “vrlo odgovorno” odnosi prema istrazi koja je u toku i da sarađuje sa domaćim i stranim institucijama koji rade na rasvjetljavanju činjenica koje govore da je bilo korupcije.

“To je sve što mogu da kažem, dok se istraga ne okonča”, dodao je Šulc.

On je ocijenio da su negativni komentari vezano za privatizaciju Telekoma loša poruka ostalim investitorima.

“U razgovorima sa predstavnicima Vlade, shvatio sam da je privatizacija Telekoma, ako ne najuspješnija, onda jedna od najuspješnijih priča privatizacionog procesa u Crnoj Gori”, dodao je Šulc.

On je kazao da se ne plaši potencijalnog raskidanja ugovora i da Telekom radi na svojim razvojnim programima.

“Do sada smo uložili 125 miliona eura, od čega 95 miliona u razvoj infrastrukture i sistema veza. Tokom ovih šest godina, državi smo platili 150 miliona kroz razne poreze”, dodao je Šulc.

izvor: vijesti.me

Comments

 1. Ovo za ilustraciju BOJKOT postaviti na naslovnu. Hvalite se malo! ;)

 2. Ko u subotu, 21.01. bude išao na najavljeni protest USS, pored računa za el.energiju treba da ponese i T-com račun – sve iz Tvoje kuće.
  Imamo domaće i bjelosvjetske lopove. Ovo su bjelosvjetski, mada je rečnik i opravdanja njihovog direktora veoma sličan rečniku npr. Rajka Kovačevića, Mila Djukanovića ili onog savjetnika za mobilne telefone(na sjamovima) – Ivanovića.
  “Korupcije ima svugdje u svijetu i to nije problem samo Crne Gore. Ova afera šteti imidžu Crne Gore i stranim investicijama u njoj”.

 3. I naravno, pogrešna reakcija na Nikolaidisovu bljuvotinu dopunila je gorivo njegovim saradnicima. Draško Đuranović, tip koji nije uspio da izbjegne Dubrovačko ratište a čijoj je ženi (čitaj – njemu) država vratila cirka 850.000 privatnog duga, poznat i kao bivši zastupnik Canetove medijske imperije u CG, ustao je u odbranu države. Pa kaže:

  “Tekst Andreja Nikolaidisa strgao je na brzinu no avučenu demokratsku masku sa lica zvaničnog Beograda, ali i beogradskih ispostava u Crnoj Gori. Nije ovdje riječ o pogrešnom čitanju teksta, ideološkom ili nacionalnom sljepilu nego o programskom pokušaju revizije istorije. Cilj propagandne akcije je širenje nove istorijske istine: Andrej Nikolaidis je terorista; Crna Gora je fašistička tvorevina; Srebrenica je bila kamp za rekreaciju; Radovan Karadžić i Ratko Mladić su u Hagu na ljetovanju…”.

  Da ponovimo lekciju: Nikolaidis tuguje zbog toga što je spriječen atentat na Borisa Tadića, predjednika Srbije. Boris Tadić nije bio i na jednom ratištu (iako ga je jurila vojna policija). Draško Đuranović, koji priča o prekrajnaju istorije “braneći” Nikolaidisa, jeste. Bio je na istom onom ratištu koje je nadgledao, bodreći CG ratnike i njegov politički idol i finansijer – onaj ko je zaslužan jer nije ostao bez gaća kada mu je žena sa Begapresom ostala dužna 850.000 evra Vijestima i Danu. Taj i takav, kaže da su Beogradu nabrzinu navukli demokratsku masku oni koji su, u vrijeme dok su on i njegovi politički zaštitnici pohodili dubrovačko ratište i podržavali kreatore srebrenićkog zločina, obijali trgove demonstrirajući protiv rata. Jeste, Boris Tadić je nabrzinu navukao demokratsku masku a Đuranovićeve mecene su oličenje antiratne politike :) U vrijeme Tadićeve vladsti u Begoradu su uhapšeni i Karadžić i Mladić, a u vrijeme vladavine Đuranovićevog mecene balkanski narkobosovi slobodno posluju i krstare državom koju on eto toliko voli i čuva od zlikovaca iz Beograda i njihovih saradnika u CG.

 4. Ovo pokazuje koliko je kradja u Crnoj Gori opsteprihvacena stvar, pa ju je potpuno iskulirao i fino vaspitani i urbani kreator gorepomenute FB grupe, novinar Tomovic.

  Vama nauk za ubuduce da na svaku autorsku sliku stavljate watermark… Ili upravo obrnuto, da source svih slika dijelite slobodno svima, da rabe kako im god padne na pamet. Kakav bi to bojkot principijelni bio, jado moj…

 5. Afera oko Telekoma je možda i najviše naštetila snazi i ugledu crnogorske vlasti. Praktično su spustili gard, nakon najave da će istraga krenuti u pravcu ispitivanja navoda objavljenih u procesu koji je vođen u USA..

  Tako spuštenoga garda čekali su da Koča Pavlović i prevelikosrpski kadrovi priču vrate na teren koji njima najviše odgovara. Zašto su pristali na to neki koji su vrući zagovornici demontiranja suštine zatrovanosti crnogorskog društva, meni nije prihvatljivo ? Zbog čega i dalje misle da će preko trulih saveza sa šovinističkim snagama u društvu napraviti iskorak u sopstvenom nastupu ? Zbog čega su prihvatljivi stavovi srbijanskog , i srpsko šumskog ministarstva inostranih poslova, a nisu prihvatljivi stavovi Borke Pavićević, Foruma književnika, Srbije, Boška Jakšića, Peščanika i e – novina ?

  Kakogod, trpjeće akcija protiv demontiranja suštine . A suština je krađa i korupcija. Krađa i korupcija u Telekomu, KAP-u, EPCG…

  Sve zbog suza i nemira nekolicine podržavalaca Šumske.

 6. @Kozak
  “A ti si dobio informacije od Jorgovanke Tabaković …i progledao…”
  Nijesi u pravu. Ja sam jednostavno muslimanski četnik. Pitaj one sa portala “Analitika” – i pridruži im se.

 7. Gospodine Zipp,
  vaša neprestana borba za pravdu je pokretačka energija ovog sajta. Zvali se muslimanom, četnikom, budistom, hindusom meni je svejedno.
  Vaša hrabrost svima nama služi na čast.
  Živio časni građanine Crne Gore!!!

 8. bilja koprivica says:

  Druze Zipp-e,
  Bog ti pomoga i niko ti nista ne moga…iako ne cestitas praznike!!!

 9. bilja koprivica says:

  Eee,moj druze Zipp-e,ne mijenja se Bilja tako lako…nema oplitanja.U principu,i ja postujem sve ljude,dok se ne uvjerim u suprotno.
  Ali, uplacujem samo za zrtve prirodnih nepogoda.I to ,gledam da dam direktno postradalom.
  Smutna su vremena.Skoro sve je izlozeno manipulaciji.Drzi se ti ovakvih kao sto smi MI.A to su
  oni,kojima se,u gluho doba noci moze,u nevolji,zakucati na vrata.Vremena se mijenjaju i prilike,a ljudi kao MI,ostaju isti.Jos su vremena takva da bi i ja, da ti TO dokazem,morala sa tobom poginuti.Ima jos tvojih uvjerenja i stavova koji ce se promijeniti kad se uvjeris u suprotno.Ali,necu ja da te razuvjeravam “tom” pricom.Zasto?!Iz straha da te ne izgubim!!!Malo nas je,ali dovoljno da se ne izgubi vjera u Covjeka!!!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: