Konstruktor dugove plaća nepostojećim građevinskim radovima

Dobavljačima i kooperantima umjesto novca nude da se cesijom naplate od Hrvatskih autocesta kada Konstruktor jednom bude radio na Podravskom ipsilonu, mostu na Dravi, autocesti Zagreb-Sisak…

O tome u kolikim problemima je Konstruktor, nekad najveća građevinska kompanija, svjedoči i nevjerojatan podatak da svoje dugove plaćaju budućim radovima za koje se ne zna hoće li i kada biti odrađeni. Dobavljačima i kooperantima umjesto novca nude da se cesijom naplate od Hrvatskih autocesta kada Konstruktor jednom bude radio na Podravskom ipsilonu, mostu na Dravi, autocesti Zagreb-Sisak… Radovi na tim dionicama već godinama stoje ili idu puževim korakom jer Hrvatske autoceste uopće nemaju novca za investicije, a sve ugovore je potpisao tadašnji premijer Ivo Sanader pred lokalne izbore 2009. godine.

Neki izvođači poput Strabaga zbog toga traže milijunske penale. Naravno da u takvoj situaciji najgore prolaze mali dobavljači koji samo žele svoj novac i nemaju izbora, pa su mnogi pristali na aranžman. Rokovi u kojim im je Konstruktor Željka Žderića trebao platiti, prošli su prije pola godine, a i nova naplata od budućih radova je potpuno neizvjesna. Zato, kada jednom potpišu Konstruktoru da će se naplatiti od HAC-a u neodređeno vrijeme, otvorena im je mogućnost da taj svoj dug dalje prodaju. Mali kooperant tako može dobiti od faktoring kuće novac, ali da se odrekne pet posto potraživanja. U ovoj piramidi, osim činjenice da Konstruktor prodaje dugove za neizvjesne radove, u oči upada činjenica i da su faktoring kuće spremne preuzeti prilično rizične dugove.

U građevinskim krugovima postoje spekulacije o povezanosti osoba u HAC-u s onima koji otkupljuju potraživanja kako bi prije došli na red naplate, pogotovo zato što je HAC već u 2009. godini odlučio zabraniti cesije kako bi mogao kontrolirati strukturu vjerovnika. Ali istinitost takvih spekulacija bi trebali istražiti ljudi novog ministra prometa Zlatka Komadine koji još nije imenovao novu upravu i nadzorni odbor u HAC-u. Hrvatske autoceste, najveća državna tvrtka-investitor koja je uložila u cestogradnju 36 milijardi kuna, i Konstruktor kao najveći izvođač, u milimetar djele dobro i zlo. Dok se gradilo, Konstruktor Željka Žderića je dobivao poslove, a onda su počele pucati afere i cestogradnja je stala zbog krize. HAC više ne može vraćati svoje dugove koji su došli do 23 milijarde, a Konstruktor je počeo rasprodavati svu imovinu. Unatoč tome, za Žderićevu tvrtku, zadnje revizorsko izvješće iz 2010. bilježi da su nelikvidni, a prihodi su pali sa 2,1 na 1,7 milijardi kuna. Za upravo završenu godinu, mogu se očekivati još gori podaci, a HAC prodaju (koncesije) tek čekaju.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.