Slavko Perović: Mi smo narod koji bježi od istine

Kakva stoka: Ne, ovdašnji stanovnici nijesu stoka, oni su najcrnje i najsramotnije račundžije i interešdžije koje sam ja ikad sreo u životu! I zato sreće ođe nema, a ja lično ne vidim ni najmanji osnov da nje ikad bude. Zašto? Jer to nije želja narodna, pričali mi što gođ hoćemo!

Slavko Perović je nezgodan sagovornik. Svjedok jednog vremena, prošlog, koje mnogi žele da izbrišu, da ugase, da unište. Kako oni u crnogorskoj vlasti, tako i mnogi iz opozicije. I jedne i druge Slavko podsjeća na ratove koji su vodili, na zločine u kojima su učestvovali, na bogatstvo koje su stekli.
Dok su oni, ogromna većina, marovićevski sprovodili takozvani rat za mir i kidisali na Dubrovnik, Perović i Liberali su na Cetinju, uglas, vikali ono što nikada nećemo zaboraviti, što će zauvijek ostati dio narodnog pamćenja: „Sa Lovćena vila kliče, oprosti nam, Dubrovniče”.
Nije patetika – da nije bilo njega tih dana i godina, dok su Đukanović i Bulatović huškali, da nije bilo Slavka – kao narod bismo izgubili obraz. Potpuno nestali u mraku rata. Totalno zabasali u ambise propagande. Izgubili i trunku nade da može drugačije, da može pravedno, da može bez oružja. Danas nam oštro, bez ograda, do kosti iskreno i direktno, poručuje da može bez mafije, bez lopovluka, bez tajkuna, bez poltronstva – da može i mora bez Đukanovića i njegovih, ali, kao da ga ni sada ne čujemo. Kao onda, devedesetih.
Pričam sa njim o nama – gdje smo bili i gdje idemo, zašto Crnogorci i Srbi ćute i saginju glave, ko je kriv za našu dvodecenijsku nesmjenjivu vlast, kako izaći iz kruga zla.

Kada pogledate u Crnu Goru danas, dvije decenije nakon osnivanja Liberalnog saveza, dvije decenije od početka vaše borbe za zdravo društvo, dvije decenije nakon ratova i razaranja, na što vam liči ova zemlja?

– Milo Đukanović je, radeći po velikosrpskom Miloševićevom planu, definitivno ubio i zakopao Crnu Goru. U odnosu na nju ostvaren je velikosrpski Miloševićev projekat zbog čijeg je izvršenja, do tada potpuno nepoznati Milo Đukanović, bez ijednog jedinog dana radnog staža, a u svojoj dvadeset devetoj godini, dobio na poklon mjesto crnogorskog premijera! Sama ta činjenica da jedna osoba besramno zajaše mjesto premijera, i to bez ikakvih kvalifikacija i iskustva, i to još u onim paklenim uslovima počinjanja Miloševićevog zločinačkog ratnog razaranja Jugoslavije, jasno i bez greške poručuje da se kod takve osobe radi o najvećoj dubini ljudskog nemorala, što se proteklih dvadeset godina svakodnevno javno dokazivalo i potvrđivalo Đukanovićevim svakodnevnim djelovanjem. Osim što je vođa crnogorske mafije, Đukanović je i najveći velikosrpski agent u Crnoj Gori. On radi po nalozima CIA na utapanju Crne Gore u Srbiju što se vidi i u najnovije vrijeme, đe nestanak Crne Gore dolazi kao nadoknada Srbiji za vječno izgubljeno Kosovo. Šira suština je da se BiH, Srbija sa Crnom Gorom i Makedonija povežu u jednu cjelinu čime će biti ostvaren Miloševićev – CIA jedinstveni plan o stvaranju Velike Srbije pored već stvorene Velike Albanije. Srbija će biti nešto manja nego što je bilo planirano, u njoj neće biti hrvatskih teritorija na koje se bilo vojno kidisalo, ali ipak – biće to Velika Srbija!
Današnja Crna Gora nema nikakve energije pobune, niti patriotizma, i u tome je ogromna razlika ove današnje i one Crne Gore koja je imala neopisivi Liberalni savez, višegodišnju trajnu pobunu, i mene lično kao svoju ogromnu, ali i posljednju šansu. Umjesto da se oslobodi mafije, Crna Gora joj se sva prodala. Danas, ona nema i ne želi nikoga novog, ona hoće i želi da ostane trajni Đukanovićev privatni posjed stečen neviđenom, otvorenom, i bezočnom Đukanovićevom otvorenom pljačkom. Upravo ta činjenica čini današnju sudbinu Crne Gore kataklizmičnom. Takođe, ovdje živi strahotno i totalno neobrazovan narod, i narod kojem je zakon – bježanje od istine!

Mnogi pripisuju Milu Đukanoviću zasluge sticanja crnogorske nezavisnosti i očuvanja mira za vreme ratova. Kakav je Đukanović državnik i kakav će ostati u istoriji Crne Gore?

– Naravno, sve je to projektovana udbaška laž. Đukanovića je na vlast dovela Miloševićeva policija januara 1989, a Đukanović je, osim totalnom izdajom Crne Gore, vlast dobio na povjerenje, zahvaljujući činjenici da je bio otrovni i ekstremni velikosrbin, ratni huškač, i jedan od moćnih organizatora rata. On je Crnu Goru naćerao na rat, on je tamo gurnuo, on je svakodnevno i na sve četiri strane emitovao grozne ratnohuškačke velikosrpske laži i poruke, on je gurnuo Crnogorce u zločin napada na Dubrovnik, ali i na druga jugoslovenska bojišta, on nije očuvao mir, naprotiv, on je sa svojim vođom i učiteljem Slobodanom Miološevićem organizovao rat i definitivnu propast ne samo Crne Gore nego i one Jugoslavije. U svojoj biti on je vampir najmračnijih sotonskih slojeva crnogorske prošlosti. Đukanović je kao političar gori od svake duple nule, on političar nije, on je zločinac i mafijaš. Čista je laž da je on donio Crnoj Gori ovu lažnu nezavisnost. Ta ideja je javno, i od strane užasnog velikosrbina, ukradena od crnogorskih liberala da bi bila mafijaški uništena. Ništa drugo! On je želio da Milošević ostane beskrajno dugo krvavi diktator kako bi, u odnosu na njega, on, takođe diktator, glumatao demokratu i reformatora. Đukanović nije htio pobjedu na referendumu za nezavisnost nego je planirao poraz i na njemu svim silama radio, kako bi, po ko zna koji put, poslije poraza obećao novi referendum, ali tek za desetak godina tokom kojih bi se i dalje razvijala njegova mafija i pljačkaški krvavo cvjetala njegova diktatura. Đukanović je najmračnija i najgnusija osoba ovog mračnog dijela najnovije crnogorske istorije koja spada u red njenih najsramnijih decenija. Svo zlo Crnoj Gori, ali i regionu, kao vjerni i debelo plaćeni sluga Miloševića, on je donio.

Nikada nijesmo smijenili vlast u istoriji, a to je osnovni predznak demokratičnosti neke države. Da li postoji mogućnost da se to dogodi u skorijoj budućnosti i koji je vaš recept za to?

– Rekli ste činjenicu koja potvrđuje kao istinu i sve što sam već rekao. U Crnoj Gori patriotizma niti želje za Slobodom – nema, sve je to ubijeno planiranim Đukanovićevim razaranjem Liberalnog saveza kao po Đukanovića i CIA opasne i reginalno vodeće patriotske, demokratske i državotvorne stranke, i nema nikakve šanse da se crnogorski patriotizam i želja za Slobodom i demokratijom vrate u neko dogledno vrijeme. Svi mediji u Crnoj Gori, i sve političke stranke i institucije bilo državne ili lažno nezavisne, u punom su ličnom vlasništvu Đukanovića i njegove mafije, ona je njihov jedini gospodar, a ovi lažni opozicioni političari su debelo krišom plaćene i podatne Đukanovićeve lutke na koncu. Da nije tako, sve bi opozicione stranke odavno već bojkotovale parlament, izašle ne samo iz njega nego i iz svih državnih institucija, i izveli narod na ulice, jer samo to i ništa drugo, samo to mijenja stvari u Crnoj Gori, samo to ruši Đukanovića i njegovu mafiju, a sve u skladu sa jednim starim grafitom: „Otpor, stoko!” Ne, ovdašnji stanovnici nijesu stoka, oni su najcrnje i najsramotnije račundžije i interešdžije koje sam ja ikad sreo u životu! I zato Sreće ođe nema, a ja lično ne vidim ni najmanji osnov da nje ikad bude. Zašto? Jer to nije želja narodna, pričali mi što gođ hoćemo!

Zašto ovaj narod ćuti dvije decenije?

– Dok je djelovao LSCG, najveći dio naroda nije ćutao, ali je djelovanjem mafije i lažnih „dukljanskih” intelektualaca pod udbaško-mafijaškom komandom Jevrema Brkovića i Miška Perovića, sveden na nemoćnu manjinu. Narod je satrven i dvjema stravičnim diktaturama. Prvom Karađorđevića, u kojoj je umjesto nastavljanja vjekovne Slobode dobio diktaturu i izgubio sve: državu, svetu dinastiju Petrović – Njegoš, svoje ime, vojsku, svoju naciju, svoju autokefalnu crkvu, svoje zastave, svoju istoriju, svoje bitke, svoj jezik, svoju kulturu… on je prošao kroz etno i kulturocid koji je sprovela fašistička velikosrpska vlast Karađorđevića, i od toga se nikad izvadio nije. A sve je rađeno pod izgovorom da su Crnogorci najveći Srbi i da su uopšte Srbi, što je jedna od najvećih i najočiglednijih velikosrpskih izmišljotina i laži ikad plasiranih od njihove strane na teritoriji Evrope! Onda su došli rat, Tito i Draža, a u Crnoj Gori je nastalo užasno međusobno ubijanje.
I pored toga što ni Tita ni Dražu niko nikad u Crnoj Gori očima nije vidio, pa je onda došla Titova diktatura koja je najbleđe i samo formalno vratila Crnogorcima naciju i državu, ali je tu „državu” koristila bez ikakvog sadržaja, crnogorstvo je, suštinski, od strane komunista bilo nanovo – zabranjeno! Takođe, komunisti su planski zadali Crnoj Gori definitivan udarac hitnim seljenjem svete prijestonice iz Cetinja: petovjekovnog slobodarskog, državnog, crkvenog, političkog, vojnog i kulturnog crnogorskog središta, ali i baštinika prve crnogorske države Duklje, pa zatim Zete, u Podgoricu koju su, zbog odbrane svojeg zločina nazvali – Titograd!
Na pitanje: zašto je takav zločin uništenja svete prijestonice, neregistrovan niđe drugo u Jugoslaviji ili Evropi, ipak urađen u Crnoj Gori, odgovor se zna – bez svetog Cetinja, Crne Gore – nema, odakle vatra kad se ognjište ugasi? Bio je to užasni velikosrpski čin, a crnogorski komunisti bili su prepuni velikosrba među kojima se najviše isticao Blažo Jovanović sa Milovanom Đilasom, partijskim zaštitnikom i ideologom ključne velkosrpske laži o navodnom srpskom porijekliu Crnogoraca! Bili su tu na istom izdajničkom poslu i mnogi drugi. Sve ovo objašnjava Đukanovićevo definitivno ubijanje Cetinja i to bez obzira na činjenicu što mu je vraćen status prijestonice, ali lažne, tačno kako je Đukanović sa svojim velikosrpskim timom to i želio.

Kolika je uloga međunarodne zajednice u nesmjenjivosti crnogorske vlasti? Ko u tim internacionalnim krugovima najviše podržava aktuelnu vlast, a ko bi želio da joj vidi leđa?

– Samo budala može da ne vidi kako iza Đukanovića, kao i iza projekta ratnog uništenja Jugoslavije, stoji CIA i tajna američka politika! CIA je glavni temelj Đukanovićeve mafije, ona sa njome komanduje, ona Đukanovića usmjerava. Ovo se odnosi i na sve druge balkanske, i ne samo balkanske mafije. Odatle Đukanoviću moć, odatle kobna činjenica da su sve „nove” vlasti nastale raspadom Jugoslavije, da su mafijaške, da su se napljačkale, obogatile, prodale svoje države u bescijenje strancima i da su najveći novi zločinci postali, ne samo vodeći političari nego i sama „elita” u novonastalim i tragično smiješnim novim „državama”. Pa molim vas, kako je moguće da su u Hagu, opravdano naravno, jedan Mladić i Karadžić, a da tamo nije završio jedan Dobrica Ćosić ili jedan Veljko Kadijević, ili jedan Milo Đukanović? To sve razotkriva! Rušenje Jugoslavije bio je najdublji i dugo planirani američki cilj, a suštinski antievropski čin, taj američki antievropeizam je samo njegovo jezgro, njemu služi i Milo Đukanović.
Jedan od uzroka takvog razvoja Zla uništenja Jugoslavije je neosporna činjenica da je Jugoslavija bila uspješna multikonfesionalana i multinacionalna federacija koja se lako mogla transformisati u uspješnu demokratsku državu. U tome poslu je pokojni i sjajni Ante Marković, od strane Amerike, namjerno i brutalno spriječen! Amerikanci lude i od same pomisli da Evropi pođe za rukom da postane uspješna multinacionalna, multikulturna i multikonfesionalna zajednica naroda, odatle i potiče njihova suluda anitislamska politika, planirana naravno. Eto, u tome je tajna koja to zapravo i nije, eto zbog toga Đukanović još dugo, dugo, padati neće! Dodajte tome da Crna Gora nije zemlja otpora, nego zemlja prodanih i korumpiranih duša i interesa, i to vam je to!

Šta mislite o Socijaldemokratskoj partiji?

– Od samog njenog nastajanja pod dugo i dugo godina uspješnim crnogorskim „biznismenom” i teškim milionerom Žarkom Rakčevićem koji se odmah odvojio od mafijaškog sluge profesora Ljubiše Stankovića dugogodišnjeg mafijaškog rektora, pa sve do današnjeg i dugogodišnjeg njenog „predsjednika” Ranka Krivokapića, SDP je bio i ostao tek samo jedan u čitavom nizu očiglednih mafijaških mehanizama u Crnoj Gori. To je vječiti i lažni koalicioni partner Mila Đukanovića, i to godinama i godinama, SDP blage veze sa socijaldemokratijom nema! Suštinski – on je isto što i mafijaški DPS. Zato sam ja odavno nazvao mafijašku vlast u Crnoj Gori njenim pravim imenom: DP (SS) DP, vlast koju reprezentuje trojac Đukanović-Marović-Krivokapić.
Ove dvije „partije” to nijesu, one su mafijaške organizacije i ništa drugo. Malo je reći da je uloga Krivokapića i SDP sramna, ona je kriminalna, ona zahtijeva izvođenje pred sud i teške, najteže kazne, kao što je u Srbiji, da je Srbija srećnija, ista sudbina morala da zadesi i Miloševićevu stranku, i Mirin JUL, i srpske radikale, a sve kao pokretače ne samo ratnog zla u bivšoj državi nego i pokretanja kriminala kao takvog, ali… Krivokapić zna da će ipak, jednog dana, Đukanović pasti i slomiti se, a da bi ga on, prihvatljiv i poželjan za CIA, mogao naslijediti, to je njegov plan i san, u tome je bit ove priče koju ispričah. Inače, svaki član SDP je, baš kao i svaki član DPS-a, potpuno korumpiran, svi drže visoke i moćne pozicije u mafijinoj strukturi ili im se nadaju.

Kakva je crnogorska opozicija? SNP, NOVA, Pokret za promjene?

– Sve je to Udba, sve su to Udbini projekti i udbina ostvarenja. Pri ovome ja ne optužujem najveći dio njihovih članova, oni mogu biti u zabludi, ali ja nikako ne. Najveći saradnik Đukanovića je uvijek bio SNP sa pređašnjim, ali i sadašnjim njihovim stvarnim liderom Peđom Bulatovićem kao i današnjim gluma-guma-liderom Milićem. Đukanović jednostavno naruči i plati ponašanje SNP i to se na tanjiru javnosti servira, uvijek je to tako i bilo. U istoj ulozi je velikosrpska Amfilohijeva SPC u Crnoj Gori, ali i crnogorska CPC!
Odatle vam potiču i sve nanovije priče – sukobi, lažne naravno, o crnogorskom jeziku, crkvi, zastavi, himni, ali i još mnogo toga. U istoj poziciji je i NOVA, a najogavniji je Medojevićev „Pokret za promjene”, ali i nekolike promovisane i lažne nevladine organizacije, u prvom redu MANS, ili tek jedan sramotni Crnogorski helsinški komitet Slobodana Franovića. Sve vam je u Crnoj Gori režirano, namješteno, i sve to brekće i smrdi funkcionišući, ali ide, kreće se po želji i narudžbi Mila Đukanovića.

Nedavno je najavljeno formiranje nove, građanske partije sačinjene od mlađih ešalona Nevladine organizacije „Forum 2010”. Kako gledate na to?

– Odmah da vam kažem – nikako. Sa druge strane to vam svjedoči da su dosadašnji lažni „opozicionari i intelektualci”, a zapravo mafijaši, odavno istrošeni prekomjernom mafijinom upotrebom, da je članstvo takozvanih opozicionih stranaka počelo da čita prevaru u koju su teškom manipulacijom vođstava gurnuti, i da je Đukanoviću potrebna nova bokserska vreća za udaranje u vidu nove, ali lažne opozicione stranke, vreća koja će biti kao „opoziciona”, ali naravno, nemoćna. To će nas po ko zna koji put uvesti u mafijinu proizvodnju novog „opozicionog” lidera i njegovih saradnika, ponoviće se slučaj „Medojević” i tome slično. Sve je to već dobro poznato, i još bolje opisano od moje strane. Mafijaški dupli štep, to vam je to, štep koji je tek samo jedno od mafijinih crnih, sramotnih i podlih pravila i postupaka, ništa novo.

Kako ste se osjećali 21. maja 2006. godine na dan referenduma, kada su ideju čiji ste vi korifej preuzeli vaši najljući protivnici?

– Trenutak je da se podsjetimo na višegodišnje i konstantne Đukanovićeve laži u vezi referenduma kojeg je svakog uboga dana obećavao već sjutra, a referendum o nezavisnosti nikako da se desi! Zašto, odgovor je lak. U prvom periodu veliki je igrač u Srbiji bio Đinđić, između njih dvojice se razvilo prijateljstvo! Đukanović je bio uzor Đinđiću kako se može biti mafijaš, a od strane Zapada istovremeno biti prihvaćen kao „demokrata”. U toj kombinaciji nezavisna Crna Gora Đukanoviću nije trebala nikako. Onda se desila promjena. Od strane Đukanovića Koštunica je lažno optuživan da je novi Milošević, ali ispod te lažne kritike referendum je namjerno, čak i u verbalnoj komponenti postajao sve udaljeniji. Đukanoviću je Koštunica bio idealna meta za stvaranje laži i da prosipa glavnu: kako je, eto, on, u odnosu na Koštunicu, demokrata, pa je takva i Crna Gora!

Imali smo nevjerovatnu stvar da Đukanović u Briselu ili Crnoj Gori Solani priča priču o zajedništvu Crne Gore i Srbije, a čim Solana nije tu isti Đukanović mlati o referendumu kojeg istovremeno uporno odbija da sprovede. Kad ste čuli da je Solana ikad reagovao kritikom na otvorene Đukanovićeve svakodnevne i svakogodišnje laži? Nikad, a razlog se zna, nije zaludu rečeno: para vrti đe burgija neće! Solana je bio, i ne samo on, izvrćen novcem i od strane CIA, i od strane Đukanovića, drugog odgovora nema.
A onda je, u nemogućim uslovima, i onim suludnim i pokvarenim evropskim 55% potrebnim i nametnutim za pobjedu na referendum, do refrenduma ipak došlo, ali zašto? Đukanović je bio siguran u referendumski poraz, radio je sve da do njega dođe i bio je javno razradio plan takozvane „sive zone”, odnosno „dobijanja” broja glasova koji bi bio ispod 55%, što znači da od nezavisnosti nema ništa, pa da on, kad mu se svidi, ponovo zakazuje referendum želeći ponovo da bude neuspješan. Ali, stvari su mu se otele kontroli, pobjeda je stigla i pokazala se onim što sam ja znao – smrtonosnom za Crnu Goru, a isto bi bilo i sa gubljenjem referenduma! Pod Đukanovićem Crna Gora je pune 22 godine samo jedno – mafijaški brlog!

Mnogi vas kritikuju da ste i vi pružili ruku Milu Đukanoviću, kada ste početkom dvijehiljaditih sa njim oformili manjinsku vladu? Zašto ste to učinili?

– Mi nikada sa Đukanovićem nijesmo formirali vladu, ali znajući da neprestano laže o referendumu, da ga planski i namjerno beskrajno odgađa i izbjegava, tada smo, u tom vremenu koje navodite, nakon tek završenih izbora i odbijajući da u vladu uđemo, nakon toga dali podršku njegovoj manjinskoj vladi sporazumom koji je imao samo dva člana od kojih se, u drugom članu, nalazi njegova suština: da mi dajemo parlamentarnu podršku manjinskoj vladi DPS samo u trajanju od 365 dana u roku kojih je vlada dužna da pripremi i održi referendum o crnogorskoj nezavisnosti! Potpisali su, ali znali smo da će slagati, da od referenduma neće biti ništa i da ta činjenica može izazvati kod njih teški poremećaj.
Ali tako nije bilo, za referendum su očekivano slagali, ali je mnogo prije isteka roka predviđenog sporazumom Đukanović, ne pitajući nikoga u svojoj „stranci” u sred Beograda potpisao izdajnički Beogradski sporazum kojim je promovisana državna zajednica Crne Gore i Srbije! Mi smo istog časa zbog tog sramotnog čina obalili vladu Filipa Vujanovića, ali su oni nastavili protivustavno da vladaju još mjesecima, a sve uz punu podršku i zaštitu Evropljana i Amerikanaca! Takođe, DPS je ostao led ledeni, niko ni pisnuo nije protiv Đukanovića ama ni riječ kritike, naprotiv, Đukanović je kao grandiozni lažov dobio grandiozne DPS i SDP ovacije!
Mi smo sa Bulatovićevim SNP i ostalima nakon pada vlade postali parlamentarna većina, ali iz te kapitalne činjenice ništa izvučeno nije, upravo zahvaljujući permanentnoj opstrukciji lidera SNP Predraga Bulatovića, to vam je to. On je čak odbio i da pokuša da formira vladu i bude njen predsjednik odbijajući naš predlog pod lažnim izgovorom da SNP ne priznaje Đukanovića kao predsjednika Crne Gore pa od njega ne može tražiiti mandat za sastav vlade! Istina je sasvim drugačija, Bulatović je bio I jeste Đukanovićev čovjek, eto!

Zašto ste odustali od politike i zamrznuli rad Liberalnog saveza?

– Naš cilj zamrzavanja rada je bio jasan: da kao jedina istinski demokratska i državotvorna stranka u Crnoj Gori pošaljemo poruku na sve četiri strane svijeta kako u Crnoj Gori ne postoje ni elementarni uslovi za bavljenje politikom, naprotiv, da ih uopšte nema i da Đukanović u korijenu ubija i najmanji pokušaj da se ti uslovi stvore. Takođe, da se i na taj najočigledniji, i najpošteniji, i najhrabriji način javnostima Evrope i Amerike kaže kako Crnom Gorom vlada mafija koju Zapad sramotno i fukarski podržava i da je upravo ta činjenica najotvorenije i najogavnije zapadne podrške mafiji temeljna kob Crne Gore, ali i čitavog regiona. I što se desilo? Taj naš fenomenalni čin dočekan je opštim mukom regiona, ali i Evrope i Amerike, mukom totalne podrške mafijašu Đukanoviću, ledenom šutnjom koja dokazuje da se u region i Evropi naređuje iz jednog centra, a taj centar je – Vašington!
Ja politiku nijesam napuštio, ja sam samo odbio da budem učesnik jednog namještenog fudbalskog meča u kojem je jedan tim fudbalski, to jest moj, a drugi je hokejaški, to jest Đukanovićev, koji protivnika mlati sa hokejaškim palicama i laže da je to fudbal, a tu i takvu „utakmicu”, navodno, sudi od strane hokejaša odavno kupljeni sudija, to vam je bio Solana! Najveći fenomen i izdaja je u tome što crnogorska publika, umjesto da navija protiv hokejaša i upadne u teren i satre ih, ona čitavo vrijeme urla navijajući za hokejaše sve nastojeći da postane kupljena od njih i to korupcijom, ili na bilo koji drugi način.
Nijesmo mi ukinuli LSCG nego je LSCG u zamrzavanje doveo narodni masovni, moralni, i lični kukavičluk, i sramotno crno račundžijstvo i golo interesdžijstvo ogromne većine stanovnica i stanovnika Crne Gore, to je jedina istina. Nekad su Crnogorci bili narod hrabrih, danas je to narod, čast malobrojnim izuzecima, teških kukavica, blefera, moralnih ništavila, i to je sama srž čitavog crnogorskog problema, a to mafija odlično zna i svakodnevno podupire, zaliva, i održava.

Kako će izgledati naredna decenija Crne Gore?

– Nikako! Ovaj jezivi odgovor potiče iz poštene definicije njenog dvodecenijskog stanja, ali i definicije njegovih uzroka, a uzrok je samo jedan: nepostojanje morala, patriotizma i hrabrosti, a to znači nepostojanje poriva za oslobođenjem i slobodom, nepostojanje poriva za otpor i tuču nego masovno postojanje želje za pljačkom, mafijom i sebeprodajom njoj, i ne samo sebe već i kompletnih sopstvenih familija! Pogledajte samo naš sramotni univerzitet, pogledajte te sramotne jadove od profesora, a pogledajte studente, suočimo se sa činjenicom da, osim svega drugoga, mafija ima i jedan svoj „univerzitet” koji se zove „Univerzitet Donja Gorica” čiji je vlasnik šef mafije Milo Đukanović! Koji bi pošteni roditelj ikad uputio dijete u takvu „školu”? Pogledajte udbašku Dukljansku akademiju, a pogledajte isto takvu Crnogorsku, pogledajte brojna udruženja, o medijima da i ne govorimo, i? Đe se gođ okrenete, vidite samo mafiju presvučenu u Udbu i narod koji to zlo – hoće!

Neponovljivo iskustvo LSCG

Šta je za Crnu Goru značio Liberalni savez?
– LSCG je fenomenalno, jedinstveno, neponovljivo i najljepše iskustvo ne samo Crne Gore nego i regiona u dvadesetom vijeku. Svega toga ne bi bilo da mene nije bilo, i jedini pravi odgovor je da je LSCG moje lično i genijalno umjetničko djelo! Pokreta kakvog nije postojalo niđe na teritoriji bivše nam zemlje. Ja to danas mogu reći, jer stranke više nema, nju je ubila ne samo mafija nego kompletna Crna Gora. Ono što znam je istina da, ako ikad iko ponovo bude mislio da Crnu Goru, već decenijama i odavno mrtvu oživi, jedini kameni i divni stepenik sa kojeg može krenuti u gradnju novih stepenika do temelja satrte crnogorske slobode je čarobno i čudesno djelo LSCG i kompletna njegova divna politička i ljudska ostavština spasena od mafijaškog uništenja. Vidite, i čovjek, i politika, kad ostanu bez morala, istog časa postaju zločinci i zločin. Ogromna većina liberala bijahu i ostadoše ljudi, naravno, ne nikako oni koji su nas izdali i prodali kao što je to uradio bivši politički lider LSCG Miko Živković iz Kotora!

Marko Milačić, pressonline.rs

Comments

 1. Војин Николајевич says:

  “…nakon toga dali podršku njegovoj manjinskoj vladi sporazumom koji je imao samo dva člana od kojih se, u drugom članu, nalazi njegova suština: da mi dajemo parlamentarnu podršku manjinskoj vladi DPS samo u trajanju od 365 dana u roku kojih je vlada dužna da pripremi i održi referendum o crnogorskoj nezavisnosti! Potpisali su, ali znali smo da će slagati, da od referenduma neće biti ništa i da ta činjenica može izazvati kod njih teški poremećaj.”

  Да је Ђукановић одржао обећање- Црна Гора на том референдуму нe би достигла независност. Г. Перовић је направио крупан политички промашај, а све остало је демагогија. И године 2006. је референдум једва прошао, а не тада.

 2. Војин Николајевич says:

  “Osim što je vođa crnogorske mafije, Đukanović je i najveći velikosrpski agent u Crnoj Gori. On radi po nalozima CIA na utapanju Crne Gore u Srbiju što se vidi i u najnovije vrijeme, đe nestanak Crne Gore dolazi kao nadoknada Srbiji za vječno izgubljeno Kosovo. Šira suština je da se BiH, Srbija sa Crnom Gorom i Makedonija povežu u jednu cjelinu čime će biti ostvaren Miloševićev – CIA jedinstveni plan o stvaranju Velike Srbije pored već stvorene Velike Albanije. ”

  Ако је данас Ђукановић великосрпски агент, онда сам ја предсједник Кине и Тајпеха приде. Не разумијем, зашто се неке нереалне теорије дешавају у главама политичара, и каква је њихова сврха.

  • Dokaz da je Đukanović velikosrpski agent je to što je sve crnogorko pretvorio u mafijaško , dokazujući ono što velikosrbi tvrde , da je nezavisna Crna Gora moguća samo kao mafijaška i antisrpska država i čineći sve da ideju crnogorske nezavisnosti ogadi i najvećim pristalicama te ideje.

   • Komentar mjeseca!

   • Војин Николајевич says:

    Господине Мики,

    да ли сте то рекли да су великосрби у праву зато што исправно тврде да ће политика коју води ДПСДП разорити Црну Гору, те да је зато и Ђукановић великосрпски агент? Или, да је Ђукановић црногорски националиста који срљајући прави такве грешке које могу угрозити независност Црне Горе, на крају је и срушити, те да се због тога може третирати великосрпским агентом, можда несвјесним?

    Елем, ако то несвјесно ради, онда сигурно није агент- већ се то другачије назива.

 3. Војин Николајевич says:

  “Narod je satrven i dvjema stravičnim diktaturama. Prvom Karađorđevića, u kojoj je umjesto nastavljanja vjekovne Slobode dobio diktaturu i izgubio sve: državu, svetu dinastiju Petrović – Njegoš, svoje ime, vojsku, svoju naciju, svoju autokefalnu crkvu, svoje zastave, svoju istoriju, svoje bitke, svoj jezik, svoju kulturu… on je prošao kroz etno i kulturocid koji je sprovela fašistička velikosrpska vlast Karađorđevića, i od toga se nikad izvadio nije…pa je onda došla Titova diktatura koja je najbleđe i samo formalno vratila Crnogorcima naciju i državu, ali je tu „državu” koristila bez ikakvog sadržaja, crnogorstvo je, suštinski, od strane komunista bilo nanovo – zabranjeno! ”

  Само двије диктатуре, Карађорђевића и Тита, а диктатура краља Николе Првог?
  Што се тиче етноцида и културоцида г. Перовић је погријешио тему.
  Ево текста Живка Андријашевића, с којим би г. Перовић требао спорити, ако има ишта спорно.
  http://www.montenegrina.net/pages/pages1/istorija/cg_u_xix_vijeku/srpstvo_u_cg.htm

  Ево пар поднаслова, из тог штива, о времену Николе Првог…

  Nikola je zbog svojih ciljeva gradio mit o “najboljim Srbima”
  Cilj škole je bio da vaspita “Srbina, a ne kosmopolitu”
  Knjaz Nikola je bio opsjednut idejom da bude “prvi u srpstvu”
  Dokazati svim đacima da su Srbi i da nacija i vjera nijesu isto
  Za Ivana Crnojevića se pisalo da je bio “Srbin čiste krvi”

  А наслов овог интервјуа је…Mi smo narod koji bježi od istine?!

 4. Zaboravio si Slavko da si svojevremeno TI LIČNO zagovarao referendum na kojem bi 66% glasača trebalo da se izjasni za samostalnu Crnu Goru ……. kao da te sad slušam: “Država za koju nije 2/3 njenih građana, ne treba ni da postoji” …… eeee, moj Slavko ….. ukakio si se ti u sopstveno “genijalno umjetničko djelo” ……… žali te Bože ……

  • “LSCG je fenomenalno, jedinstveno, neponovljivo i najljepše iskustvo ne samo Crne Gore nego i regiona u dvadesetom vijeku. SVEGA TOGA NE BI BILO DA MENE NIJE BILO, i jedini pravi odgovor je da je LSCG MOJE LIČNO I GENIJALNO UMJETNIČKO DJELO!”

   SLAVKOVA SEKRETARICA: Slavko trenutno nije u mogunosti da vas sasluša. Na sastanku je sa Zevsom, Jupiterom, Ra, Budom, Ilijom Gromovnikom i svetim Vidom. Nakon toga je na ručku kod Bonaparteovih.

  • tu je bio u pravu… što će država ako je podijeljena po pola za vazda?
   Naravno, niko nije imun na ustupke, ali ne može se istovremeno graditi konsenzus i vladati na podjelama.

 5. Војин Николајевич says:

  Елем, само у условима диктатуре је могао успјети референдум о независности Црне Горе. Ево пар изјава…

  Rifat Fejzić, rejs Mešihata islamske zajednice u CG.: “Muslimani u Crnoj Gori /CG/ su poklonili Crnogorcima državu.”

  Srđan Milić: “Podsjećanja radi, na Referendumu 2006.g. više od 20 odsto onih što su se na popisu izjasnili kao Srbi glasalo je protiv zajedničke države sa Srbijom, dok je više od 40 odsto onih koji su se izjasnili kao Crnogorci glasalo za zajedničku državu.”

  • sa tim se uopšte ne slažem, referendum o Crnoj Gori je mogao proći i 90ih da je manipulacija medijima išla u pravcu nezavisnosti, e u tome je fora.

   • da dopunim, i jedna i druga opcija prolazi u uslovima kako ti kažeš diktature, a narodi koji žive u Crnoj Gori nisu bili spremni niti su to sada za demokratski instrument pod imenom referendum, a u takvim uslovima, taj instrument postaje instrument manipulacije vlasti koja ga sprovodi.

   • Војин Николајевич says:

    Не говорим о деведесетим, већ о години када је ЛСЦГ подржао ДПС у формирању владе, и то упоређујем са 2006. г.

    Иначе, није било реално да дведесетих манипулације медија иду у правцу о којем ви говорите, јер је политичко стање било другачије. Није све у снази манипулативних медија.

   • Slazem se, svijetla. Dobra i realna konstatacija.

   • Referenduma je trebalo biti i 90-tih, ali postenog, sa slobodnim medijima i slobodnom referendumskom kampanjom.
    Pod tim uslovima, kako god da odluce glasaci-pravedno je.
    Slavko Perovic je nebrojeno puta govorio o neophodnosti slobodnog i fer referenduma.

  • Plannco Wallach S. says:

   “Rifat Fejzić, rejs Mešihata islamske zajednice u CG.: “Muslimani u Crnoj Gori /CG/ su poklonili Crnogorcima državu.”

   hodza se gilica, to nije istina. muslimani i/li Muslimani nijesu bili idejna, motorna niti brojchano jaka drushtveno-socijalna grupacija da bi znachajno uticala na ishod REPHERENDUMA. uz to POLITICHKI sasvim BEZNACHAJNA grupacija koja se u najboljem sluchaju koristila kao ZAKRPA “velikih”. mislim da je REPHERENDUM bio samo formalnost i logichni, legitimni nastavak raspada SFRJ, sa uzasno velikim zakashnjenjem. nema se o chemu chak ni guslarska pjesmica izguslat.

 6. Marko predlažem da ti naredni sagovornik bude Helena Vučetić da ne dobijaš informacije iz druge ruke.

 7. Intervju, meni, najprije govori o umješnosti i namjerama novinara koji ga je vodio. Baljezganja Perovića zaista nije vrijedno ni komentarisati kada smo već imali ove divne prilike ‘počastiti’ se čitanjem, ali pitanja novinara su u rangu najboljih primjera sluganskog novinarstva radi podizanja rejtinga i punjenja CV-ija.

 8. Војин Николајевич says:

  svijetla kaže: “..da dopunim, i jedna i druga opcija prolazi u uslovima kako ti kažeš diktature,…”

  Слажем се. У условима диктатуре све пролази. Против независности Косова је, по истраживању јавног мњења, било 80 одсто грађана Црне Горе, а то се десило. Исто је и са слањем војника у Авганистан. Исто ће бити и са уласком у НАТО.

  Само у условима диктатуре је била могућа независност Црне Горе. Збиља, шта би се десило да је ДПС тада организовао референдум по договору са Перовићем? Да ли би ЛСЦГ тада тражио да ДПС упрегне машинерију, иначе оде Влада или како? Или Перовић сматра да би његови ватрени говори били довољни? Ево, ја мислим да би ти ватрени говори били недовољни.

 9. Bravo Milacicu za intervju.

 10. Jos jednom iznesena prava i jedina istina o svemu sta nam se desava danas. Istina od tacke do tacke.
  Fakti kojim Slavko Perovic objasnjava sunovrat Crne Gore u mafijaske ruke Mila Djukanovica i kriminalno orgijanje DPSSDP , a sve sa ciljem da se zavrsi zlocinackom velikosrpskom politikom koje je davno vaspostavljena od “Nacertanija”, je surovi realizam na kome ce jednog dana u buducnosti pocivati udzbenici istorije.

  Neka nam zivi Slavko Perovic i slobodna ideja Liberalnog Saveza Crne Gore.

  • Rodbina neće na izlazu primati saučešće ali vas sve pozivamo da svratite u kuću žalosti da se još jednom sjetimo našeg Slavka…

   • daj Kozak..stvarno prećeruješ. LSCG jeste bio najsvjetlija tačka na cg politickoj sceni, na celu sa Slavkom. To sto je Slavko imao dosta gresaka, ne daje nam za pravo da na njega gledamo kao na krivca za bilo što, naprotiv, on je jedan od rijetkih koji je godinama toliko pokusavao da “gradjanima” Crne ukaže na uzroke mnogih užasa koji nam se dešavaju, a ti ga sad toliko u tvojim komentarima ocrnjuješ kao da je on isti ako ne i gori od Mila…

  • veliki sumski mrav says:

   Mnogo mi je o dvelikog znacaja sto ce mi poruciti ***, angus young…

 11. Milovan Vukov Jankovic says:

  Kakva stoka: Ne, ovdašnji stanovnici nijesu stoka, oni su najcrnje i najsramotnije račundžije i interešdžije koje sam ja ikad sreo u životu! I zato sreće ođe nema, a ja lično ne vidim ni najmanji osnov da nje ikad bude. Zašto? Jer to nije želja narodna, pričali mi što gođ hoćemo!

  Ovo nije daleko od ISTINE,
  svaka cast IZUZECIMA, ovo sam zelio da iznesem kao LICNI STAV,
  ali nebi bio ovako JASAN,
  da nista vise nijesam procita, osim ove KOLEKTIVNE PANDEMIJE ili DIJAGNOZE, nase dustvene zajednice, bilo bi dosta i previse, zna Slavko, kako CGa DISE.

 12. Plannco Wallach S. says:

  “Nije patetika – da nije bilo njega tih dana i godina, dok su Đukanović i Bulatović huškali, da nije bilo Slavka – kao narod bismo izgubili obraz.”

  chudna rachunica: 6% spasili obraz narodu?
  prije ce biti da su Crnogorci narod sa 6% obraza i 94% gu… umjesto obraza.

 13. Savko Perović je sopstvenim umijećem uništio stranku, najprije je spustivši na tih čuvenih 6 %. Devedesetih je podrška LSCG i reformskim snagama Anta Markovića, kojima je sam LSCG pripadao, bla mnogo veća. Ne sjećam se tačno ali radilo se o 15 + %. Bilo je tu mnogo finih i hrabrih ljudi. Sve te je Sjata otjerao, a gomilao je ‘odane’ saradnike koji su ga gledali kao Boga. Nakon određenog vremena sve bi ih isti Sjata proglašavao za udbaše i članove mafije. A LSCG je nestajao da bi konačno i nestao nakon bruke sa manjinskom vladom DPS, preko koje su i fenomenalni Milačić i Sveti Sjata prešli kao preko lokvice.
  BORBA PROTIV KOLEKTIVNE AMNEZIJE…važi za svakog.

  • Tih 6% je “odrezak” mafije, a ne stvarnog broja dobijenih glasova koje je imao LSCG.

   Znaci, LSCG je p-o-k-r-a-d-e-n.

   Ne treba zaboraviti kad je LSCG imao tih 15+% da je Milo Djukanovic jos nosio dzemper.
   Sto BOSS kasnije elegantnije i skuplje oblacio, LSCG je svaki put dobijao manje na izborima. Hocete li mi sad reci je li to koincidencija, losa karma …ili sta?

   Sve sto je Sjata otjerao (AKO je otjerao!), nije nista prema onim ubistvima povezanim sa duvanskom mafijom i njenim politickim epicentrom u Podgorici, pa sa deportacijama i progonima …I za divno cudo – ljubav prema DPS-u je postojala sve veca i cvrsca od strane naroda !?!
   Zasto se ne prica o tom paradoksu, pa da se zajedno BORIMO PROTIV KOLEKTIVNE AMNEZIJE?

   • Plannco Wallach S. says:

    narod voli chizmashe.

   • ne vrijedi Anguse, Kozak je ocigledno neko ko prezire LSCG i Slavka. Da budem jasan, ja uopste nijesam neki ljubitelj Slavka nakon svega, ali odajem priznanje za sve što su on i njegova stranka uradili za Crnu Goru. Ali ko zna, možda je Kozak u pravu, Slavko je kriv za sve sto nam se desava danas..

 14. E…grdna rano…ne moze se zivot zamrznuti…zivuljke po nagonu zive…po nagonu
  opstanka!

 15. Just Passing ... says:

 16. Slavko je pocetkom dvijehiljaditih trebao da se povuce na nacin na koji je to uradio Dzoni Stulic, pa da ga pamtimo kao genijalca.

  • Eto tako, super ego nije dozvolio tada, a danas mu ne dozvoljava Helanka Vučetić.

  • Vlado,

   otprilike tako. Ako već nije mogao ništa napraviti, trebao se povući. Nakon poraza i neuspjeha , on je odlučio da sjebe sve, ideju, stranku, saradnike, simpatizere. Namjerno…

  • Војин Николајевич says:

   Владимире,

   Славко је морао да се ослободи невјероватних теорија којима је покушавао да предостави некакав етноцид над Црногорцима, те да уђе неке реалне воде гдје је јасно да је ЦГ постала мултиетничка држава вољом обичних историјских околности.

   Да је успио те ствари надићи у себи, никакво повлачење није било потребно, он би постао кључна личност апсолутних промјена, и вјерујем да би то изванредно урадио.

   Ипак, није, а то потврђује и овај интервју гдје су одређене претпоставке која даје далеко од реалности. Бићу јасан, ако човјек није спреман на праштање другима, чак и највећим грешницима, апсолутно никада ништа неће моћи достићи у било којој сфери дјелатности.

 17. veliki sumski mrav says:

  Mene stanje svijesti i nacin poimanja svijeta oko sebe i ukupne politike S.P. podsjeca na na nacin razmisljanja jednog sektasa.Sektaska svijest preovladava i izbija iz svake rijeci ovog nekadasnjeg, a dansnjeg propalog politicara koji zapravo i nema znanje i umijece vodjenja politike. Zamisljam ga ovakvo, iskljucivog, samozivog, bez pragmaticnog promisljaja, bes svijesti o tome da je politika vjstina moguceg, zamisljam ga na celu drzave. Mislim da bi se zaboravio Neron pri njemu.

  • Mislim da ga ne bi bilo lose zamisliti na celu drzave.Narocito predsjednika vlade.

   Ne vidim nista lose ako bi se pokrenule masovne optuznice protiv pljackasa, mafijasa i siledzija.
   Ne bi bilo lose da se zaustavi rasprodaja imovine bjelosvjetskoj mafiji, prekinuo bi se lanac organizovanog kriminala i pranja novca, osujetio bi se privredni kriminal partijskih mocnika, mediji bi bili slobodni i mogao bi bez straha svako sta da kaze sta zeli, parlamentarizam bi bio javan i transparentan, gradjanin bi imao autoritet kao pojedinac, zaustavljena korupcija u obrazovnom sistemu i sistemu zaposljavanja…itd

   Sektaski, zar ne? :-)

   • General KOS-a Aleksandar Mijušković says:

    Angus aj ne zaebaj, sadasnja njegova gledanja su neodbranjiva, nacin na koji pristupa stvarima i komentarise scenu nemaju veze sa slavkom 90-ih, pa i sa slavkom od prije dvije godine. Ovo je sada parodija i perverzija jedna teska, a usput se odjavio i posljednji put obratio, tako da ne znam o kakvim predsjednicima pricate pa taman da ga i ovakvoga slavka, stoka izglasa.

   • Generale, veliki sumski mrav je postavio hipoteticki pricu kako bi izgledala Crna Gora na celu sa Slavkom Perovicem, i ja sam na bazi toga odgovorio gore. Svi znamo da je Slavko Perovic izjavio da se ne vraca vise u politiku.
    Ne znam sta podrazumijevas pod perverzijom ? Mozda tezak recnik i vokabular Slavka Perovica kojim pojasnjava istinu o smetlistu Crne Gore?

    Kad se govori ISTINA vokabular nema veze sa tim da li ces ti leprsavo i pjesnicki reci istinu ili ces pljunuti nekom u lice i sutnuti ga nogom.

    Istina je istina.

    Ako si citao Charlesa Bukowskog i njegov nacin kritike americkog drustva bice ti jasno ovo sto sam napisao. Bukowski je pisao teskim, sirovim recnikom ali je medju najvecim piscima u istoriji .
    A kako?
    Zato sto je pisao istinu.

   • General KOS-a Aleksandar Mijušković says:

    Sjećam se kad je Mišku Pišku Vukoviću brojao koliko je puta u jednom tekstu naveo riječ “demokratija” i nakon toga rekao, kako Vuković ponavljajući tu riječ želi ubijediti narod da je Vuković demokrata. E sad meni djeluje da Slavko ponavljajući iljadu puta riječ udbaš po jedinici teksta želi da mene kao čitaoca ubijedi da sam i ja udbaš, a ja sam kos-ovac.

   • veliki sumski mrav says:

    Ko ti garantuje Anguse da bi to bilo tako, to bi trebalo vjerovati S.P. na rijec, a po njegovoj rijeci se vidi da veze nema sto je politika i sto su politicke kombinatorike. On nema ili je izgubio sposobnost vodjenja politike i politickog promisljanja. Ali po iskljucivosti kojom raspolaze jasno se vidi da bi ga narod morao gleadti kao Boga i to Boga Slavka, i za par godina bi dobili novog gospodara SLAVKA. On je potpuno izgubio kompas jer je netolerantan, jednouman i iskljuciv, a takvi neamju mjesta u danasnjoj politici kakvu svijet poznaje. Kad i zbog cega je evoluirao u OVO, ja ne znam niti me zanima ali jasno se vidi da on eze ni sa realnoscu ni sa politikom nema. Ko to ne vidi taj takodje veze sa zivotom nema.

   • Vjeruje se na rijec bilo kome na osnovu onog sto je promovisao u javnost kao stav i ono sto trenutno promovise.
    Znaci, mehanizmom PROCJENJIVANJA.
    Pa da vidimo?
    Da li je Slavko Perovic bio ratni profiter?
    Da li je Slavko Perovic bio ekspozitura nekog drugog politickog pokreta osim autenticno crnogorskog?
    Da li je Slavko Perovic bio za nacionalnu, vjersku i drugu segregaciju?
    Da li se Slavku Perovicu moze spocitati nekakav ratni zlocin?
    Da li Ima neke sumnje da je Slavko Perovic kriminalac, profiter, korupcionaski politicar?
    Da li je Slavko Perovic ikad pokazao nedoslijednost prema onome sto je javno postavio kao politicki cilj?
    Da li je Slavko Perovic mrzitelj Crne Gore?

    Moji odgovori na sva ova pitanja su NE, veliki sumski mrave.

    A sad sledece: na ova gore pitanja umjetso Slavka Perovica umetni bilo koje ime iz crnogorske politike ili javnog zivota, pa uporedi odgovore.

    Onda ce ti biti jasno zasto mislim da Slavko Perovic govori istinu.

    A ovo sto kazes da je “izgubio kompas jer je netolerantan, jednouman i iskljuciv, a takvi neamju mjesta u danasnjoj politici kakvu svijet poznaje” bih volio da objasnis sta znaci, mada ovo nisu tvoje rijeci, veliki sumski mrave. Ovo su rijeci propagande i neprekidnih napada na njega, tako da ti ponavljas rijeci NAMJERNO SROCENOG STEREOTIPA u nekim kuhinjama udbe, ozne, db-a…ili kako se vec zove ta olos.

    Usput, ja sam cuo da je i Angela Merkel netolerantna, tvrdoglava iskljuciva…Ali je savrsen politicar i vodi Njemacku u pravom smjeru.

    Ako je tvoje mjerilo Milo Djukanovic za uspjesnu politiku, i da ima ” mjesta u danasnjoj politici” , kako ti kazes, a samim tim “ima veze i sa zivotom” (Boze, moj milioner je za svega 20 godina), onda nemamo o cemu vise da razgovaramo…U pitanju je onda eticka razlika izmedju onog sto smatramo kao relevantnost.

   • veliki sumski mrav says:

    Ne znam da li je bio zao nacionalnu i vjersku segregaciju, mozda i nije. Ali ovo sto sad citam u njegovim tekstovima je vise nego zalosno. Nevjerovatno je da mu svaki novi tekst, pa i onaj koji ni u najavi ne bi trebao da ima veze sa Srbima, zavrsava sa antisrpskom histerijom. Cak i onamo dje sam mislio “evo konacno nema Srba” ono u vey sa Raspucinom, na kraju je doveo do velikosrpske zavjere. Znaci da je ipak tezi slucaj u pitanju. ***
    Sto Slavka tice, opet kazem, mislim da je zestoko pobrkao loncice u zadnje vrijeme i da se potpuno pogubio. Nacin obracanja narodu, posebno prosrpskom dijelu Crnogoraca, zadiranje u njihove vjerske osjecaje i poimanje sopstva kao Crnogoraca koji vjeruje da im je porijeklo srpsko, u maniru bljuvanja uvreda je prevrsilo svaku mjeru. Sto se mene tice daleko mu lijepa kuca.

   • Veliki sumski mrave, primjetih da se udbaski vise bavis sa mnom nego sa faktima koji su postavljeni za raspravu.
    Hajde ovako: sta ako ja nisam musliman i sta ako se drugacije zvanicno izjasnjavam u dokumentima… :-)))
    Sa religijskog aspekta, odkud znas da li sam ja vjernik, ili ateista ili agnostik..ili bilo sta drugo…
    Iz kuhinje odakle potices ti i jos nekolicina vas, koji se bavite problemom ko sam zapravo ja, i podvale da sam ja konkurisao za policiju (sto je apsolutno nemoguce jer nemam kvalifikaciju ili obuku ni po jednoj osnovu da budem policajac, sluzbenik policije, inspektor, ili bilo koje mjesto vezano za hijerarhiju koja je u policiji), jasno mi je da svim silama zelite da strpate u neki vas kos sve one koji vam sa druge strane govore istinu .

    Osoba sa ovog foruma, koja je UDBASKIM metodom putem kontakta sa osobom koja je privatnom prepiskom, mislila da ima neke moje detalje, zatim preko moderatora jednog foruma koji je UDBASKI dao IP adresu koju koristim, i na kraju putem udbaskih veza Internet provajdera u regionu je dosla do nekog podatka osobe ciju sam internet konekciju nekad koristio.
    Javno saopstavam da ce ta osoba SKUPO DA PLATI (ovo mozete da zapisete ili skenirate) ukoliko se nesto po pitanju bezbjednosti desi mojoj porodici u Crnoj Gori, koja je fizicki napadana iz zasjeda nedavno, nocu okruzivana kuca , koja je i dan danas pod laznim sudskim procesima i pritiskom (u pitanju je citav zlocinacki naum) … Svega nekoliko sati leta je udaljen Milano ili Sankt Petersburg ili Atina…nebitno.

    Dakle, opet kazem -ne daj boze da se desi nesto mojoj porodici u bezbjedonosnom smislu, kompanija WordPress.org ce pod zvanicnim sudskim nalogom morati dati istraziteljima IP adrese ljudi koji su OVDE organizatori jedne mucke i pokvarene igre koju pazljivo pratim.
    Pa cemo da se pogledamo u oci koliko god vas ima.

    Sto se tice ove jeftine i maliciozne demagogije po kojoj ti preslikavas svoj sovinizam na sve druge (jer tvoja percepcija stvarnosti nije u mogucnosti drugacije da funkcionise), da MUSLIMAN mora po defaultu da mrzi SRBINA, ili obratno, SRBIN da mrzi HRVATA zato sto je takav i obratno,ALBANAC da mrzi CRNOGORCA i obratno, mislim da dobro potktrepljuje psihijatrijsku dijagnozu, i pokazuje kriticnu tacku posrnulosti tvog sklopa misljenja. Najdobronamjernije savjetujem da se podvrgnes necemu sto bi te ucinilo humanijim, okrenutom pozitivizmom prema razlicitostima koji te okruzuju.

    Slavko Perovic je pazljivom rekonstrukcijom istorijskih cinjenica dosao do dokaza da se istorija falsifikovala od strane agentura koje su djelovale u sklopu jednog projekta za koji cijeli svijet zna , pa pise i Wikipedia na engleskom. Umjesto racionalne rasprave, i diskusije doslo je do gnusnih napada kojim se on proglava mrziteljem, nacionalistom, , ustasom… Nije li ovo isti vokabular iz 90-tih?

    Rekonstrukcija istorijskih cinjenica je nesto najnormalnije …Ja bih volio da postoji blog Dobrice Cosica, Matije Beckovica pa i Vojislava Seselja, i da autori pokrenu objasnjenje cinjenica do kojih su dosli (naprimjer, Crnogorci su izmisljotina Kominterne, Hrvati su zapravo Srbi osim onih iz Istre, Muslimani su islamizirani Srbi itd).
    Sve je to normalno. Istoricar, ili neko ko se bavi analizom istorijskih cinjenica treba to javno da kaze i postavi na javnu raspravu naucnom forumu i gradjanstvu, pa da u duhu uvazavanja budu prezentovani najrazlicitiji stavovi. Slavko Perovic je to uradio na najnormalniji nacin, na svom blogu, na sta se digla zastrasujuca buka i napadi na njega. Ja sam na blogu Slavka Perovica vidio samo agresiju na ono sto je objasnio, a nikako civilizovan pristup kojim bi se moglo opovrgnuti njegovo istorijsko vidjenje. Ja shvatam emocije koje proizilaze iz stanja zablude u stanje istine, ali ne shvatam zastrasujucu mrznju i napade koji imaju za cilj da se sprijeci sloboda rijeci i sloboda interpretacije.

    Ja duboko cijenim srpske liberalne intelektalce.Fakticki, nema dana kad nesto ne procitam od njihovih sjajnih tekstova, analiza, kolumni…Nema dana kad je nesto novo ne naucim iz njihovih stavova. Srpski liberalni intelektualci su , po meni, i zadivljujuce hrabri, posto samo naivan smatra da se nesta sustinski promijenilo od ubistva pokojnog i pravednog Slavka Curuvije.

    Dakle, mozete da imate bilo kakav stav prema Slavku Perovicu i da ga javno kazete.To je vase pravo ali istovremeno govori sve o vama. Mene niko nece sprijeciti da kazem da, nakon pazljivog proucavanja navedenog, Slavko Perovic govori istinu i samo istinu, ma kako ona bila bolna nekome.

   • veliki sumski mrav says:

    *** I onda kad se to sabere svakome bude jasna tvoja rabota u kojoj pomamljujes Slavka da se jos zesce obrusi na urnisavanje Srba. I to je licemjerno. ***
    A jeste sad si ti jos neki bitan kao lik kome se opkoljavaju kuce itd, ne zjb. Ne podizi sebe kao da si nesto bitan. Ne znam po cemu zakljucujes da sam ja sovinista i udbas. Pises takve gluposti da to ne bi ni pas s maslom pojeo.
    A ovamo taman kao i SLavko i njegovi sljedbenici kao zamadjijani trabunjate jedno te isto, udbasi udbaski. Ajde ne lupetaj casti ti.

   • Necemo da se sluzimo neistinama.

    Slavko me nikad, ni bilo ko drugi, nije izbacio sa njegovog bloga, vec sam ja imao nesporazum sa nekim moderatorom koji uredjuje njegov blog.
    Pale su ostrije rijeci, ja sam se privremeno samoinicijativno povukao sa tog bloga . Da je mene neko i nekad izbacio sa bloga i da nisam mogao pisati – apsolutno nije tacno.
    Problem uopste nije bio u razlicitosti stavova ili mom konfliktnom pristupu , vec oko jednog detalja na koji nikad nisam obratio paznju, a neko je napisao da govorim neistinu.

    Medjutim, to je prica izmedju mene i moderatora na Slavkovom blogu, na koju zelim da stavim tacku, i ne vidim zasto bih dalje objasnjavao moje odnose i relacije ovde, kad se to tice samo mene.

    Tacno je da koristim grube i teske rijeci kad neko bezocno pocinje da me napada, lazno postavlja cinjenice sta sam rekao ili pisao, citira moju recenicu pa iz citata fabrikuje sta mu je volja, skrece fokus sa teme o kojoj se raspravlja na mene licno, brutalno i mucki se vade konteksti ili smisao iz tekstova, pa se omalovazava ili ponizava neko bez razloga, kad pocne nacionalisticka retorika i izbrisu sve granice politicke korektnosti…
    Politicka korektnost i nekorektnost je indikator opste civilizovanosti nekog ko raspravlja o nekom problemu, i pokusava da sve podcini sebi, da svaku osobenost ili razlicitost bez argumeta opovrgne nekom polutezom (npr. istinu izvede iz neke guslarske pjesme), i sizofreno ostane na tome, koristeci primitivni cinizam.

    Nije tacno da ja negiram ili ponistavam bilo ciju opredjeljenost, a kamoli 30% populacije koja je rekla sta je njen identitet. Moglo je i 70% ili 100% populacije da se izjasni kako zeli, i ja apsolutno NEMAM PRAVA da ponistavam, minimiziram ili omalovazavam necije nacionalno osjecanje.
    Proces stvaranja identiteta je dug i neprekidan, tako da je gotovo smijesna cinjenica da Slavko ili bilo ko drugi moze jednim tekstom ili recenicom uticati na taj proces.

    Teza koja se zamjenjuje ovde je sledeca: Ako neko cinjenicno i analizom dodje do podataka koji bi mogli napraviti reviziju istorijskih falsifikata, ODMAH se na sva zvona udara da se radi o “negiranju”, “vrijedjanju”, “ponistavanju” itd!

    Da li je neko prisao racionalno onome sto pise Slavko Perovic? Naravno da nije.

    Ja sam vise puta nasao kod srpskih istoricara istovjetne teze koje se poklapaju sa onim koje Slavko iznosi. Zasto se neko ne osvrne na to, pa pokusa objasniti?

    Da li svi moramo da dozivljavamo istoriju kao Bibliju? Pa , i Bibliju je napisalo 40 razlicitih pisaca u rasponu od 1600 godina…Zasto neko ne bi napisao istorijsku analizu na osnovu novih fakata koji su namjerno ili nenamjerno skrivani i sklanjani?

    Slavko Perovic je objasnio i prirodu tih falsifikata i njihove uzroke, kao i to kako ih je i zbog cega neko pravio.

    Ja nemam nista protiv da na ovom blogu neko napise bilo koju istorijsku hipotezu, ali pridrzavajuci se naucnih principa, i ne sumanuto i iz sumraka vlastite svijesti postavljati neku kvazi-intelektualnu bljuvotinu.Sasvim cu racionalno i sa uvazavanjem truda inicijatora ucestvovati u civilizovanoj diskusiji, a ne u histericnim prepirkama, kafanskim “hop-cup” nadmudrivanjem, i tome slicno.

    Sto se tice brisanja komentara na njegovom blogu, to moras pitati tamo. Ja nisam portparol Slavkovog bloga da bih odgovorio zasto se to radi, i da li se to radi. Samo mogu reci da sam procitao u pravilima bloga ovo:

    ” Poštovani, želim objasniti sljedeće:

    1. Ovo je moj privatni blog, u neku ruku virtuelni produžetak moje kuće;

    2. U mojoj kući niko neće zloupotrebljavati moje gostoprimstvo pod bilo kojim izgovorima;

    3. Moja kuća nije stranka, ni parlament, u njoj nijesam obavezan slušati ono što mi se ne sluša: glupost, laž, podbadanje, podmetanje, vrijeđanje, ometanje ili rad za udbu – režim.

    4. Nemam namjeru da na blogu ubjeđujem bilo koga u ispravnost mojih ličnih stavova koje prezentiram. Ne pretendujem da su ispravni, ali su moji, vjerujem u njih nadajući se da mogu poslužiti kao osnov za kvalitetenu raspravu;”

    Za mene je ovo veoma posten nacin. Onaj ko ne moze da podnese pravo i zelju Slavka Perovica da obrise nesto sto mu se ne svidja, neka ne ucestvuje u raspravi ili neka otvori vlastiti blog i pise sta zeli. Da su ova pravila naknadno postavljena, ne bi bilo u redu. Ali, ova pravila postoje, cini mi se, od samog otvaranja bloga.

    Ja ne bih ovo uporedio sa staljinistickim pristupom, veliki sumski mrave. Slozices se da i u narodnu kuhinju, u dobrotvorno drustvo ili u crkvu ne mozes da udjes kad hoces.

    Mislim da je tvoja generalizacija prejaka kad uporedis ponasanje blogera sa ponasanjem na visoko odgovornom mjestu.

    Imao sam vremena da napisem malo duze na tvoj komentar i cvrsto vjerujem ako budemo principijelni i posteni, bez obzira sto se ideoloski totalno razlikujemo tj.polarizovani smo, ne mora da znaci da ne mozemo da razgovaramo i uvazavamo jedni druge. Ja uporno pokusavam da kazem mjesecima da je to bila moja vizija Crne Gore nekad davno, ali u danasnjem njenom sunovratu cisto sumnjam da ce biti ikad moguce.

  • Vrlo mi je jasno odakle si to citao te podvale i lazi, i ko ti je instruktor da te sve lazi ponavljas. Naravno, to su gnusne fasisoidne kreature koje onanisu i orgijaju po svim forumima predstavljajuci se kao nekakvi borci za demokratiju, a u sustini su obicni mracni sljedbenici jos mracnije ideologije.
   Svima je jasno da ja nemam nista sa tip pisanjem o tim zelenim transvezalama vec je stvar moje paznje da se bavim jos jednim teskim neuralgicnim podrucjem na Balkanu, slicnim kao sto je Crna Gora, sa zatvorenim medijskim prostorom gdje svako manipulise u toj regiji.
   Fasisti i zlocinci su iskonstruisali da ja pisem neke zavjere, manipulisem javim mnenjem…
   Na to se nadovezuje laz istih fasista da sam ja clan Milove policije, ili konkurisao za policajca ili Inspektora, sta vec.
   Ti fasisti bi za dan da mogu zbrisali crnu Goru da joj ne postoji ime, zbrisali bi sve narode na Balkanu a samo da ostane jedan i jedini. Upravo su ONI ti koji zele sukob naroda u Crnoj Gori (a meni podvaljuju to), jer ideologija koju oni slijede je mracna, krvava i zla koja vjekovima guta zivote.
   Znaci, ja i nisam bitan niti zelim to da budem, ali za fasiste je sve bitno pa teroristicki napadaju ljude iz zasjeda, opkoljavaju kuce i prijete nocu, bez obzira da li se ti osjecas bitnim ili ne. Fasisti su fasisti.

   • veliki sumski mrav says:

    Ja se ne osjecam uopste bitnim niti tebe dozivljam bitnim,niti imam instruktora nego sam to procitao za svoj grosh ko i svi drugi sto su tada citali iz ciste radoznalosti. Valjd aje to dozvoljeno. Pamtim cak i to da te Slavko bio izbachio u to vrijeme sa bloga, ne znam sad sto si bio zabrljao mada nije ni vazno. Elem, Koristis pregrube rijeci i govor mrznje,bez potrebe, iz tebe izbija opsesivna srbofobija, isto bez neke potrebe. Nije moje da branim ljude koji su to pisali ali iz njihovih tekstova nisam primijetio da bi brisali ikoga, samo ne daju na sebe. Valjda je i to dozvoljeno, jer tvoja prica i Slavkova ponistavaju citav jedan narod koji se na poslednjem popisu izjasnio oko 30 % cg populacije mozda i vise, pa vajda se treba odbraniti, pa makar perom, ako eto, dozvoljavas. Ali vi tada pocinjete da bljujete vatru i ljute paprike sve iz peta. Pa sve i da je istina sto slavko za taj narod kaze, on postoji, a ti i on ga brisete najprljavijim jezikozborom. To se po tvome takodje moze nazvati fasistickim zlocinom i sto cemo sad? Mozemo ovako do ujutru. Ali bolje ne, bolje da se malo smiris i dozoves pameti.
    Sad jos jedno pitanje, sto Slavko kad je toliki demokrata, a iznad svega liberal brise sve komentare koji mu maimalo ne idu uz dlaku, bi li tako brisao i ljude da dodje na vlast? Ne moze tamo ni jedan komentar bz staljinisticke cenure proci.

 18. Војин Николајевич says:

  Милачић, генерално, одлично води интервјуе! Сваки је ексклузиван, а што се тиче саговорника- они имају заиста доста простора да кажу што мисле.

 19. o LSCG-u mislim sve najljepše, a oni koji o njemu pišu loše, nikada ne pokazuju činjenice. Dovoljno mi je to što su prvi i jedini bili iskreno za nezavisnost, PROTIV RATA, za ljubav medju svim ljudima i narodima u CG… i za ulazak u EU kada je Milo citav zapad nazivao zlocinackim (govor Slavkov iz ‘92!!)

  Ovo sto Slavko sada govori jer krajnje bezveze. Vecina recenog za stanje u CG je potpuna istina, ali on ocigledno ne razumije kako politika funkcionise, i ovakva lupetanja i toliko suprotstavljenih teorija zavjere (pa sve i da su tacne) jednostavno ne piju vodu. Milo je CIA-in agent kako bi doveo do velike Srbije, a Ranko se nada kad Milo bude istrosen, da ce on doci na njegovo mjesto. Nisam samo shvatio da li ce Ranko doci na to mjesto nakon sto Milo zavrsi posao i mi postanemo region u velikoj Srbiji? I tada SDP nece vise biti za nezavisnost..

  Previse je fokusiran na teorije zavjere, i zbog toga je izgubio svaki uticaj.

 20. LSN,

  Slavka ne optužujem, niti sam ikada , za ono što se dešavalo u vrhu politike devedesetih. Osim u svojoj stranci. Što se tiče Crne Gore, Bio je prav i zdrav, tada. Totalno pozitivan, čak i u suludom pokušaju da sa ISTINSKi UDBAŠKOM strankom , kakva je bila NARDONA STRANKA, napravi koaliciju.

  Slavka osuđujem, ponajprije za nepotizam koji je ispoljio u vođenju stranke, kada je vođstvo birano isključivo po umješnosti ulaženja u njegovo dupe, i naravno za sramotnu podršku manjinskoj vladi DPS u trenutku kada je DPSSDP po prvi puta ostao u manjini.

  Sve poslije toga je dovelo do ovakvog intervjua, kao i sličnih ‘nastupa’ koje je imao na svom blogu i u nekim medijima.

  Mene bilo stid “onih” časnih dana…

  Zvijezda ovog intervjua je, naravno, Milačić. Nije postavio nijedno ključno profesionalno novinarsko pitanje, osim onih miliona opštepoznatih mjesta o Slavkovoj veličini i DEPES sramoti. On je za mene isto što i Radojka Rutović.

  • ok Kozak.. ali podrska manjinskoj vladi je bila zbog refernduma uz jasne uslove i na godinu dana. Ne vidim da je to neka velika greska. Isto tako, NARODNA SLOGA je jedan od ljepsih pokusaja pomirenja u CG, i ja ga ne vidim kao gresku. Uostalom, pretpostavljam da Slavko nije mogao tada znati da li je Novak Kilibarda udbaš ili ne.. u svakom slucaju, to je bio prvi put da se smanje podjele i da Srbi u CG direktno čuju stranu koja je za nezavisnost (ej tada!) kada je LSCG-u branjen pristup medijima i slicno. Samo pogledajte ovo..zar to nije dokaz da je ovo bila dobra ideja??

   • LSN,

    podržati manjinsku vladu DPS, nakon svega što je izrečeno prije i poslije toga je, NAJGLUPLJI potez za koji sam ja ikad čuo ( i to samo pod uslovom da to nije bila stvar proste lične trgovine)
    U slučaju da je BAŠ TO (lično trgovanje) razlog manjinske podrške , onda vrijedi da je u pitanju NAJVEĆA izdaja opštih interesa u novijoj istoriji parlamentarizma, a ja imam pravo sumnjati na to s obzirom da su nakon toga lokalne vlade LSCG činjela dramatično sramotne stvari , bez ikakve razlike u odnosu na ono što radi DPS decenijama. Vođstvo je nedugo zatim odlepršalo sa političke scene.

    Ne zaboravi da je to JEDAN JEDINI JEDINSTVENI slučaj kada je tadašnja opozicija imala većinu u odnosu na DPSSDP, a ne zaboravi ni da referenduma nije bilo nego tek poslije 4 godine.

    Meni jedino smeta Milačićevo slugansko novinarstvo, kako bi grabio poene u svom dosijeu. Slavko je već sve rekao, i o drugima i o sebi.

   • Evo kako je Slavko objasnio tu podrsku da ne bi bilo izmisljanja i nadovezivanja: http://goo.gl/VwlBg

   • Plannco Wallach S. says:

    gos. Perovic je bio dobar KRITICHAR velikosrpskog zlochinackog plana.

 21. Kozak: “Zvijezda ovog intervjua je, naravno, Milačić. Nije postavio nijedno ključno profesionalno novinarsko pitanje, osim onih miliona opštepoznatih mjesta o Slavkovoj veličini i DEPES sramoti. On je za mene isto što i Radojka Rutović.”

  aferim!

  • Interesantno “istraživačko” pitanje “grande” Milačića je moglo biti zašto je Istekao zvanični LSCG sajt : http://www.lscg.org.
   Evo odgovora, Aleksić, bivši Slavkov soldžer ga nije obnovio, a Helanka moderatorka vjerovatno nema prava da to uradi. To je LSCG u praksi i realnosti, a LSCG u sjećanju je nešto zdravo i kvalitetno, snažan zalog za budućnost. A što se Slavka Perovića tiče imao je kredita kakvoga je rijetko koji čovjek i političar imao, ali ih je ispucao, posebno u zadnje, kako reče KOS-ovac, helen vera! Ujedno, to pucanje je držim dobrom(i žalosnom) opomenom za budućnost da se nikada nijednom političaru ne vjeruje bez ostatka. Neću ulaziti u to jel sa Slavkovim zdravljem nakon pada sve u redu ili nije, ali mračna priča koju sije nema i ne bi trebala imati veze sa istinskim idejama LSCG-a koji je od 2005. u zamrzivaču, u zamrzivaču koji se otopio, jer struja se ne dobija palamuđenjem nego uloženim radom.

   • Војин Николајевич says:

    svijetla kaže: “Ujedno, to pucanje je držim dobrom(i žalosnom) opomenom za budućnost da se nikada nijednom političaru ne vjeruje bez ostatka.”

    Слажем се! Никада се не смије нити једном политичару вјеровати без остатка. Демократски системи, такозвани, су шупљи од врха до дна. Од странке до државе.

    Апсолутистичке пориве, и резултате, од странке до државе немогуће је зауставити садашњним стањем ствари. Потребна је системска промјена, иначе ће се све понављати како не желимо, и ништа неће бити у нашој снази да ишта промијенимо. Независно од идеја, емоција и тзв. истина које никад нису коначне…

   • Svijetla, slažem se u potpunosti sa rečenim o Slavku i LSCG-u…

    žalosno je što Kozak i pojedini svu pažnju usmjeruju na kritike Slavku i skoro pa mržnju prema LSCG-u, iako je jasno da je to bila najsvjetlija tačka u posljednjih 20 godina. Ispada kao da su oni krivi za sve sto nam se desava. (da ne spominjem haos, prijetnje, blokade-medijske i ulične, koje su se na svakom koraju dešavali liberalima). Zbog svega toga, užasno je vidjeti da se neki ljudi sprdaju (kao sto Brko reče) i uopšte ne prepoznaju značaj onogo što je LSCG radio. U pravu si, te ideje su snažan zalog za budućnost.

   • Na klipu se vidi i mlađani Stevo Vučinić, oličenje miroljubive, anacionalne i antirežimske politike :)

 22. Saban Kozak evidentno pati od kompleksa neostvarenog polunovinarcica, u odnosu na novinarsku zvijezdu Milacica, a ono sto pise za Slavka pokazuje jasno da i sam pripada plejadi onih najsramnijih racundzija i interesdzija, kako nazva Slavko, sve one koji podrzavaju crnogorsku mafijasku vlast.

 23. Milačić je URADIO intervju, ko umije bolje široko mu polje.
  Perović je izgorio, ali ne od kokaina i rakije, već od ljubavi za svojom zemljom i sunarodnicima. To je za poštovanje.
  A ni jedno ni drugo nije za sprdanje.

  • Brko,

   I Radojka Rutović ‘urađuje’ intervjue sa Đukanovićem, i Nataša Odalović sa Tadićem i Hloverka Novak Srzić je urađivala sa Sanaderom…pa ne znači da im zbog toga treba dati nekakav orden urade.

   Nije nikakvo sprdanje, Milačić je napravio jedan sasvim normalan crnogorski intervju, dakle smeće od intervjua, a pošto sam , pri ovoj i onoj pameti, uvijek imao riječi kritike za slične pokušaje kvazinovinarstva, ja te riječi imam i sada.

   Novinar, pravi novinar, pretrese i bijele i crne strane, jer samo tako čitaoci mogu stvoriti neki objektivan sud.

   Ovakve intervjue sa Perovićem smo čitali milion puta u Liberalu i nekim drugim medijima. Ni tada, a bio sam žestoki liberal, nisam davao pet para za te pokušaje. Posljedice su bili glupi, besmisleni i komedijantski izborni posteri sa parolama poput one čuvene : ” ZA SLAVKA I BUDUĆNOST ! ” i sl.

   Ako je cilj promovisanje mrtvih mačaka , poput Lekića i Slavka, i njihovo nuđenje crnogorskom građanstvu kao mogućih protiv kandidata, Kozak je otvoreno protiv, tu nema skrivanja. O argumentima možemo diskutirati ako je tebe i ostale volja i ako imate što za napisati, a vjerujem da imate.

   • Nema tu nikakvog nudjenja “nekoga” kad narod u Crnoj Gori to i ne zeli. Narodu je dobro, i neka mu bude ovako jos 100 godina.

    Slavko je rekao da se vise nece vracati u politiku i mislim da je zaista ozbiljno to odlucio.
    On ima valjda pravo da daje intervjue kad zeli, iako zvanicno nije u politici. Ima na stotine intervjua koje daju bivsi politicari. Treba li sad da ćuti zbog necega?

    Meni je samo simptomaticno uzburkavanje crnogorske javnosti na svaki intervju Slavka Perovica.To brise gore navedenu tezu o “mrtvoj macki”.

    A ko bi mogao inace da stane na celo opozicije da bi se oborio kriminalno-mafijaski rezim?

    Niko, osim Slavka Perovica.

    Zasto?

    Svi su izgubili moralni i politicki kredibilitet i postali su privatna opozicija Mila Djukanovica koji im raspodjeljuje mandate onako kako zeli. Ova prica o gospodinu Lekicu mi prije svega izgleda kao Djukanoviceva ponuda da ga ubaci umjesto nekog drugog svog privatnog opozicionara (recimo, Medojevica). Mafija se ne obara harizmom vec opstom pobunom i jurisom kao u “arapskom proljecu”, ukoliko se ozbiljno misli. Dakle, gospodin Lekic je potpuno nepotreban i neupotrebljiv u ovom trenutku ukoliko pricamo o zelji za korjenitim promjenama.
    Ukoliko neko zeli nagodbe, muvanja, nadmudrivanja, razvodnjavanje, nadgornjavanje, guranje, izvlacenje…e, tu Lekic i njegova harizma moze Djukanovicu biti od velike koristi.

   • Kozak,

    Ne želim da budem advokat ni Slavku ni Marku…

    Ok, priznajem ovo tvoje spuštanje sa Radojkom kao dobronamjerno i kao takvo ga prihvatam, ali Milačićev posao je da proda novine u CG. Kako on to radi, ja mogu da kažem da je dobro ili loše i oba ta odgovora će mi biti dobronamjerna, nikako ga neću vrijeđati… Složićeš se, da mu i nije na raspologanju neka paleta sagovornika koju bi mogao da rastegne na cijelu godinu dana i da sa njom svake nedjelje po jednom poentira i diže čitanost i prodaju. On se koliko ja vidim trudi i za ovih par nedjelja koliko uređuje taj Press se potrudio da se dokaže kao novinar kojem niko ne naređuje i sugeriše koga će što pitati i kako će ga pitati…

    Što se ovog intervjua sa Slavkom tiče, ti i vi koji Slavka bolje znate nego ja i Milačić, vjerovatno možete pretpostaviti kako bi prošao novinar koji bi pokušao mu postavi neko “škakljivo” pitanje… U najmanju ruku, bio bi proglašen udbašem, slugom, čime sve ne. Vjerovatno ne bi ni dobio odgovore na ostala pitanja.

    U pravu si i za ovo vađenje likova iz naftalina, ali ja sam samo svjestan činjenice da drugih, novih likova slabo ima. Filipu Kovačeviću, kao nekom mladom, već ne fali etiketa koje mu mnogi lijepe, studenti su popili više packi nego Rajko Kovačević za 20 godina, Forum 2010 koji se valjda nešto kao bakće oko neke partije je evo vidimo već okarakterisan kao novi SDP, profesora, muzičara, glumaca fala Bogu nema niđe, i što nam onda ostaje? S toga, novinari možda stvarno istrošeno vrte jedne iste i poturaju nam ih pod nos: neki namjerno, neki nenamjerno, jer novih nema.

    A zašto novih nema – ja se bojim o tome samo i razmišljat’, jer bih brzo prešao crtu koju je i Slavko prešao….

  • Milačić je URADIO intervju, ko umije bolje široko mu polje.
   Perović je izgorio, ali ne od kokaina i rakije, već od ljubavi za svojom zemljom i sunarodnicima. To je za poštovanje.
   A ni jedno ni drugo nije za sprdanje.

   upravo tako Brko..

 24. Angus Young,

  izmišljanja sa moje strane NEMA. Opozicija je imala većinu za smjenu Đukanovića, a Perović je procijenio da treba njemu dati podršku za referendum. Loša procjena ili nešto drugo, pravo da ti kažem sada me više ne zanima. Tada sam javno bio za pravljenje antiDPS koalicije, a retorički su to saopštavali i kumovi oko Slavka.

  podržao je manjinsku vladu, Milo ga je prevario oko referenduma, i onda je Sjata počeo napadati sve one, poput mene i ostalih, koji su ukazivali da sa DPS-om nema koalicije koja može promijeniti sistem, a to je svrha bavljenja politikom u ovakvim uslovima.

  Pošto znam da nisam udbaš, kada mi neko kaže da sam udbaš, zaključujem da je on udbaš – ili glupan – jer ja takve kvalifikative ne dajem.

  LSCG je mrtva mačka, pa neću više oko toga, jer kome ovo nije jasno, nema što samnom razgovarati na tu temu. Meni je interesantan pokušaj nametanja , od strane Miulačića i Pressa, lekića i Perovića , kao eventualnih kandidata . Mene to NE zanima.

  • Slavko Perovic dalje prica:

   “Kad je postalo definitivno jasno da će DPS odbiti naš predlog, ostala je samo jedna šansa da se, konačno, i srpski blok izvede na čistinu: da li mu je primarni interes da vječito „opozicionari“ ili da se odgovornost preuzme, a DPS pošalje u opoziciju. Imali smo puno obrazloženje za razgovore sa SNP-om i ostalima. Znali smo da DPS istovremeno i sa njima pregovara, da se obezbjeđuje, što im niko nije nabijao na nos, a o cunamiju da i ne govorimo! Ponudili smo Bulatoviću formiranje manjinske vlade LSCG što podrazumijeva da ministri budu naši, da ta vlada bude tehničkog karaktera čiji je jedini cilj: priprema i održavanje referenduma, suštinski isto kao što je bila ponuda DPS-u. Ali, u ovoj kombinaciji DPS se seli u opozicione klupe! O ogromnom demokratskom i svakom drugom potencijalu ove prilike, izlišno je govoriti, već smo imali Narodnu slogu.

   Bulatović je prihvatio, ali smo bili suzdržani. Rekao sam, ljudi, ide tako dobro, da se nešto mora ispriječiti, igra je. I ispriječili su se narodnjaci. Iz Atine, u koju je najuže njihovo rukovodstvo pošlo u samom jeku najveće moguće političke krize, Šoć je prenio stav o neprihvatanju naše ponude.

   Sve priče su bile ispričane, kraj.

   Rekao sam Miru Vickoviću da obavijesti javnost o svemu što se dešavalo u tih vrelih desetak dana. Pojavio se u dnevniku glavne DPS televizije RTVCG koju je onda „uređivao“ bivši liberal Velibor Čović, tek toliko da se prisjetimo, i saopštio, između ostalog, da su pregovori sa srpskim blokom propali.

   Istog časa nastao je pakao. Profiter i udba obrušili su se na nas kao na izdajnike crnogorske stvari, one koji tajno pregovaraju iza leđa javnosti i birača i sve tako, pa u krug. To što je pregovarao i DPS, nikom ništa! Naravno, znali su da nema legitimnije stvari u političkom životu od razgovora i pregovora sa drugim političkim strankama, glupo je o tome govoriti.

   Čitava udba se digla na noge, najteže udbaške haubice su izvučene iz hangara na svjetlost dana ne bi li se liberali, konačno, dokrajčili. Iz ove izdaje izašli smo urnisani, desetkovani, brojni liberali su postali kanavace ili „magične krpe“ režima, „nezavisni“ se srozali do dna, Profiter postao proziran kao duhanski celofan, ali smo preživjeli. Crna je Gora, u političkom smislu, iz korijena promjenjena, srljala je u katastrofu, i ako je izgledalo da tek klizi.”

 25. Војин Николајевич says:

  Ако се Лекић кандидује за предсједника Црне Горе- подржаћу га!

  Јер, Црна Гора је мала и нема довољно капацитета, многи одлични људи су давно отишли, још много ће их тек отићи, и закономјерно осипање изванредних кадрова је процес без краја.

  Ја своје, креативне и одличне колеге, сада “ловим” по раним контитентима, да имамо елементарну комуникацију, да се не загубимо у простору.

  Ако Лекић буде желио да пресијече ову рашомонијаду, свакако да ћу га подржати. Тим прије што сам га подржавао и сваки претходни пут, иако главни играчи, који иду у поразе послије пораза, нису жељели уважити моје мишљење. А то се десило јер им промјене не одговарају! Елем, зато су ту гдје јесу, објекти за сажаљевање, ако је остао још понеко да их сажаљева.

 26. perfect stranger says:

  Славко Перовић се прије неких годину-двије налазио у позицији која му је омогућавала покушај свеопштег обједињавања анти-режимских снага у ЦГ. Није постојао појединац који је могао боље и прецизније да дефинише саму природу криминалног црногорског режима од њега у тим тренуцима, да предложи начине и механизме за отклањање такве пошасти. Осим тога, својим текстовима из тог периоду одавао је утисак бескомпромисног борца за демократизацију, и неког ко би могао имати обједињитељску улогу у дозлабога и на све могуће начине подијељеном друштву. Да будем конкретан, почео је да стиче изненађујући кредибилитет и поштовање међу грађаниме Црне Горе српске националности, што је био један изузетан новитет за наше национално учаурене просторе. (Недостаје ми тај човјек сада, да будем искрен, јер као појединцу коме је изузетно стало до демократизације наших запуштених простора, мислим да је у тим временима постојала изузетна шанса, која нажалост није искоришћена).

  Након тога, нешто се десило са тим човјеком. Да ли спонтано, да ли под утицајем некога или нечега, не знам – политички резултати су свакако поражавајући. Нећу сада понављати све његове промашаје, само ћу поменути да је потоњим својим текстовима, прије свега из историјске области, којима је на несхватљив начин обезвриједио и понизио читаву једну популацију која обитава на територији ЦГ, бесповратно изгубио тај драгоцјени политички кредит који је имао у својим рукама. Политика јесте вјештина могућег, политика јесте проститутка – али такав кредит се више нажалост не може повратити. Прешао је, у том несрећном за наше друштво слиједу догађаја, the point of no return. Перовић, све и да хоће, не може више имати никакву значајнију улогу у процесу демократизације ЦГ, то је моје мишљење.

  Једна добра шанса је пропуштена. Идемо даље. постоје људи жедни слободе и демократије. Овај режим свакако нема будућности.

  • Slavko je uvijek bio egoista. Sada je, iz nekog razloga, to na vulgaran način počelo da izbija iz njega. Ranije je taj nedostatak, tipičan za političare, relativno uspješno prikrivao.
   Inače, većina onoga što je rekao u ovom intervjuu je tačno. Problem je samo što on nije više u stanju da istinu predoči u formi koja odgovara javnom govoru i bontonu. Kada se sve to posoli dozom paranoičnosti, dobijamo ovo što je Milačić servirao, vjerovatno razmišljajući samo o ličnoj afirmaciji. Jer, odavno je jasno da Slavko više nema šta da kaže, a Marko ga je samo pustio da priča što je dovelo do ovako zastrašujućeg rezultata.

   Iz mojeg ugla, Slavkovo bavljenje istorijom i Srbima je nebitno, jer njegove teze obara kao amaterske svaki student istorije sa položenim Srednjim vijekom.

   Ne slažem se sa procjenom da je režimu odzvonilo. Naprotiv, mislim da će Milo na sledećim izborima morati da potkrada svoju partiju da bi ublažio debakl opozicije jer će na maloj izlaznosti koja bi jedino mogla da uvuče u parlament PzP i NSD, teško spustiti svoju armiju kmetova-glasača ispod 60-70%. Pretpostavljam da ćemo, kao u Rusiji, dobiti četiri partije, tri prorežimske i jednu koja vlada.
   Sada je i definitivo postalo jasno da DPS u narednih pet godina može da pukne samo iznutra. Da se to ne bi desilo, Milo je smislio kontrolne savjete.

 27. Brko,

  da, vjerovatno bi svaki novinar prošao kod Slavka tako kako ti kažeš …

  Ali zar to ne govori dovoljno o strukturi te ličnosti, njegovom kapacitetu da čuje kritiku, drugačije mišljenje od svog ?

  Da li ima više ikakvog smisla mu podilaziti ” da bi se nešto uradilo, napravioo intervju”…?

  Crnu Goru suštinski može promijeniti tvoja generacija i mlađi koji dolaze. od Slavka se može očekivati samo paranoično manijakalna tirada o njegovoj žrtvi, i nikakvo rješenje. Milačić je to morao znati, ako oće biti novinar od ugleda.

 28. Boga mi ja bih najprije za Slavka Perovića glasao,jer znam da nema tih para za koje bi on Crnu Goru prodao. Obrni okreni najveći je patriota. Što će nam država ako nema ko da je voli.
  Glasao bih ja i za Lekića, nije problem, ali nikad povrh Slavka.

  • Semjuel Džonson : ” Patriotizam je posljednje utočište hulja”

   Nemoj o patriotama, da te zamolim. Idi na IN4S ili na NSPM, to je tamo tema svih tema.

   Hvala !

   • Ja nemam pojma o čemu ti pričaš, prijatelju.
    Ja sam patriota i poštujem patriote, a Džonson mi nije iz oka ispa.
    A i nemaš što da me moliš da ne pričam jer ti se nisam u kuću navranio, no sam na portalu. Ako je ovo tvoj portal, blokiraj me.
    Hvala!

   • mace malo kako bi za Slavka glaso kad se zamrznuo?

 29. A da Kozak nije Kusovac? Kako se zadao ovuda da Slavka popljuje, strava od jada, a Svijetla mu je brat, hahaha. Koji li je Srđan, a koji Zoran?

 30. “Jedan naš čovek izjavio je u novinama da su po njegovom mišljenju Englezi ”najdetinjastiji narod na svetu“. Zašto? Zato što ”veruju prosto sve što im se priča“. Pri tom je zaboravio samo jednu sitnu okolnost: da Englez očekuje od svakog čoveka istinu, sve dok se ne uveri o protivnom. U nas se ugnezdila sasvim druga shema i mnogi je otvoreno ispovedaju: Svakog čoveka treba dotle smatrati nepoštenim dok se ne uveriš da je pošten. Ljude uopšte, treba susretati sa najvećim nepoverenjem; jedne zato što ih još ne poznaješ, a druge zato što ih dobro poznaješ. U sredini gde se podvala smatra receptom životne mudrosti i najuspešnijim putem do svih mogućih uspeha, nakuplja se lako humus i za izraziti, katkad neobično drski i rafinirani kriminal prevare, malverzacije i svih mogućih zloupotreba tuđeg poverenja.” – Vladimir Dvorniković, Karakterologija Jugoslovena, 1939

 31. Na pitanje “Šta je za vas zlo?” pripadnik afričkog plemena odgovara: “Zlo je kada nas susedno pleme napadne i opljačka!” A na pitanje “Šta je za vas dobro?” on odgovara: “Kada to isto mi uradimo njima!”

  Ta plemenska svest je odlika i naše psihologije. Ne gleda se kakav si, već ko si i kome pripadaš. Onaj ko ne podražava kultni odnos prema zajednici, ko nije spreman da žrtvuje načela poštenja i pravde zarad interesa zajednice, proglašava se izdajnikom i neprijateljem, a onaj ko se bori za kult zajednice, proglasiće se i herojem pa makar bio i ubica. Svest o ličnoj odgovornosti ne postoji, već su za sve krivi “oni drugi”.

  Zbog površnih kriterijuma o dobru i zlu, koji su posledica plemenske svesti, pojam ubice ili kriminalca kao omiljenog narodnog vođe, nije stran našem mentalitetu.

  Antropolog Vladimir Dvorniković u svojoj “Karakterologiji Jugoslovena” izražava zapanjenost onim delom naše populacije koja je sklona da veliča i proglašava junacima ljude koji su ogrezli u kriminalu i zločinima svake vrste. On navodi primer kako su građani jedne opštine tri puta birali predsednika koji je već bio kažnjavan zatvorom zbog ubistva i pljačke.

  Plemenska svest, sa svojim pratećim plemenskim sukobima, najviše je izražena upravo tamo gde je najviše zastupljena mediteranska i dinarska populacija. – Miloš Bogdanović, Prokletstvo nacije

 32. Država može ispravno da funkcioniše samo onda kada je većina ljudi neiskvarena i tada ona čuva većinu od manjine kriminalaca. Međutim, ako je većina naroda iskvarena, onda ona sama demokratskim putem legalizuje mito, korupciju, izvlačenje sa posla, nerad, itd, i tako se na kraju formira mafijaški sistem. Kako takva većina ima problem nečiste savesti, neophodna joj je ideologija (ili religija), u čijim idealima ona nalazi izgovore za zlo koje čini (u ime partije i naroda, u ime vere i nacije, i sl). Zato možemo primetiti fenomen da što je država totalitarnija (zbog velike grešnosti ljudi), to je i ideologija fanatičnija (zbog nečiste savesti). Ideologija mora da ima tabu teme koje će sačuvati čoveka da ne razmišlja o svemu što ga podseća na ličnu odgovornost, i mora da ima dežurne krivce (žrtvene jarce) na koje se prebacuje sopstvena neispunjena odgovornost (krivica).

  Tako se formira takozvana autoritarna svest. – Miloš Bogdanović, Prokletstvo nacije

 33. Perović i Lekić, srećom, više nikada ništa neće značiti na crnogorskoj političkoj sceni. Ovaj drugi ne zaslužuje ni da se pominje, a Perovića treba gledati šta radi ovih dna po Igalu i samo ga žaliti. Psuje koga stigne isto ovako kao po svom blogu i ispraznim intervjuima. Ja pa ja, udba, zavjera… Od svih komentara ovdje mi je najbliže ono što piše Kozak. Ostali izgleda ne pamte šta je Perović radio i pričao. Bio je u izvanredan orator, čovjek pun energije, dobro analizirao događaje i imao po neku političku viziju. U onakvoj strtukturi političara to mu i nije bilo teško. To mu nakada ne treba zaboraviti. Zajedno sa LSCG iz devedewsetih bio je svijetionik u CG. Kasnije sve to poništio zbog svoje sujete, viskija, savjetnika poltrona, koji su mu govorili isto što sada govore ovdje brojni komentatori – hvale bez mjere čovjeka čija je zvijezda davno zgasnula. Čovjek može samo da kaže – rođen sam u Crnoj Gori i od nje ću umrijeti! Da Perović nije ugasio LSCG (na što nije imamo nikakvko pravo, jer to nije bila njegova svojina) i ostavio nas liberale da se borimo protiv Đukanovićeve diktarture i mraka – danas CG ne bi stigla na dno dna. Analizirajte malo stvari sa tog aspekta, pa ćete izvesti zaključak ko je zaista Slavko Perović kao političar. A ko je kao građanin – sam sebe najbolje portretiše.

 34. Da li postoji ikakva mogućnost kod nekadašnjih liberala, koji se nisu predali i prodali, niti imaju želju za tim, da se nekako odmrznu?
  LS nije Slavkova prćija, a Slavko svojim današnjim radom samo snižava temperaturu u tom zamrzivaču…

  • Nikad više, jer je Slavko ostao sam sa jednim brojem genetskih poltrona i velikim fanom Agusom (svaka mu čast) …….

   Udbaš Fantom …….

   • Fantom, drago mi je sto je bar neko shvatio moj stav uopste kad podrzavam Slavka Perovica i Liberalni savez Crne Gore.Izgleda da si ti jedini :-)
    Ja bezrezervo podrzavam Slavka Perovica u idejnom smislu, odnosno stvaranju nekog humanijeg drustva u Crnoj Gori, potpuno drugacijeg od ovog. Ne mislim da je Slavko Perovic neposten, ne mislim da laze, ne mislim da je korumpiran…I zato je moja licna predstava, da je opstao LSCG i imali danas Slavka Perovica u vlasti, Crna Gora bi bila pravednija, bolja i ljepsa.
    Ono sto napise Slavko Perovic takodje analiziram. Ja nisam nikad bio clan LSCG (nisam NIKAD u zivotu bio clan nikakve partije ili pokreta), iako sam uvijek glasao za njega, Nikad nisam bio ni na jednom mitingu LSCG, a uvijek sam volio taj pokret, Takodje, nikad nisam uzivo vidio Slavka Perovica (mada iskreno zelim da ga upoznam), ali mi to ne smeta da ga osjecam kao prijatelja i ovako, jer on duboko rovovski stoji iza principa casti, pravednosti, ljubavi, odanosti i svih pozitivnih crta koje neka osoba treba da bude.
    Ja ga dozivljavam kao branitelja MORALNIH NACELA, koja su na zalost duboko posrnula i gotovo da nestaju u Crnoj Gori.
    Nemam nikakvog interesa ili ambicija po bilo cemu da bih ja pokazivao neko poltronstvo prema Slavku Perovicu, ali i on kao visoko moralan covjek se sigurno gadi od bilo kakvog poltronstva kojim mu ljudi prilaze. Za mene je zivot u Crnoj Gori zavrsena prica i okrecem se buducnosti na nekom drugom prostoru.
    Sto se tice njegovog odnosa prema ljudima sa kojima je radio, zivio, stvarao i volio, a sad ih na svoj nacin odbacio i kaznio, ja APSOLUTNO nemam sta tu da trazim i ispipavam, a kamoli istrazujem. Odnosi nekadasnjih clanova LSCG i Slavka Perovica su samo njihovi, i ja ne zelim da ucestvujem u bilo kakvoj raspravi sto se tice LICNOSTI i PRIVATNOSTI njega i njih. To mi ne dozvoljava savjest i vlastiti ljudski principi.

    Hvala sto si pomenuo mene u ovom kratkom komentaru, jer si me podsjetio da bi trebalo da objasnim onome ko cita ovo, da ja svu svoju koncentraciju fokusiram na STAVOVE komentatora i sta oni zele rece, a ne na njih personalno jer mi imena nista ne znace sve da su i autenticno napisana.

 35. Ko da ujedini vas liberale?!Vi se svi toliko ne podnosite da imam dojam da kafu
  zajedno popiti ne bi mogli,a da se ne pobijete.Sve u fazonu:udbas,udbas,udbas…
  Sjecam se(moje sjecanje se odnosi na pisanje po blogovima)bilo je pokusaja da se nesto pokrene,ali toliko je govana istreseno po pojedinim ljudima i to bas sa strane
  samozvanih,”najboljih”,”najvjernijih” liberala.To je jedna od glavnih crnogorskih, nacionalnih osobina:NETRPELJIVOST kao posljedica NADGORNJAVANJA.Sve ste jedan drugoga(tako ja zamisljam)denuncirali kod istoga Slavka i sludjivali tog velikog covjeka.Moj vam je savjet,gledajte filmove Zivka Nikolica svaki dan ,barem po jedan.
  Ja nikad nijesam bila liberal,a nikad ne bih pljunula na Slavka.On sa sebe moze cinjeti
  sto godj ‘oce,njegova volja.A vama ostalima je bolje da cutite.Ako imate nesto da mu
  kazete,recite mu to u njegovo lijepo,ljudsko lice.

 36. Neka Perović odgovori na ova pitanja, konktretno bez filozofiranja, a ne na opšta mjesta koja mu postavljaju novinari tipa Milačić & comp.
  – Zašto g. Peroviću lažete da ste samo vi osnivač LSCG
  – Ima nas koji smo bili liberali i prije nego ste se vi pojavili, tako da ne možete da tvrdite da ste vi lučnoša liberalne ideje u Crnoj Gori. Vas komentar
  – Zašto ste onoliko protestovali, maltene palakali, kada su vas izbacili iz Saveza komunista? Vjerovatno samo zato što ste bili sudija, tužilac, direktor… i to zahvaljujući članstvu u Savezu komunista, a onda ste počeli da kritikujete komuniste kao najveće diktatore
  – Zašto lažete da ste vi lično osnovali Maticu crnogorsku, PEN Centar, Monitor, Društvo nezavisnih knjijževnika
  – Zašto ste, i pored niza upozorenja svojih saradnika, oko sebe okupljali samo klimoglavce, a tjerali, uz psovke i uvrede, sve oni koji bi vam ukazali i na najmanje greške. Za sve ovo postoje i danas živi svjedoci
  – Zašto se često ponašali prema ljudima iz stranke kao uličar i cetinjski đilkoš
  – Zašto niste htjeli da u Narodnu slogu, inače ideju Novaka kilibarde, prihvatite i Žarka Rakčevića
  – Zašto niste odustali od izbornog plakata Za Slavka i budućnost, iako se članstvo masovno bunilo i to s pravom tumačilo kao zadvoljenje vaše sujete
  – Zašto ste bez ikavkog opravdanog razloga povukli iz Vlade ministre Burzana i Pulevića
  – Zašto ste pozvali birače da glasaju za Mila Đukanovića, iako vam je savjetovano da to ne radite. Da ste poslušali savjete i pozvali liberale ako hoće da podrže Momira Bulatovića, za kojeg se znalo ko je, u slučaju pobjede on bi sigurno izgubio na sljdećim izborima i Crna Gora bi imala sasvim drugačiju budućnost
  – Zašto ste bili toliko preambicionzi i od Đukanovića tražili ključna ministarstva, iako ste znali da vam ih neće prepustiti, a dobro ste znali da se vlast može mijenjati samo ako ste njen koalicioni partner. To je bila istorijska šnasa LSCG da iznutra sruši Đukanovićev DPS
  – Da li ste, kako tvrde Marovi, Vuković, a i brojni liberali – uzeli punu torbu para, zvanu krmača, od DPS-a
  – Šta ste uradili sa ogromnim donacijama koje je dobijao LSCG
  – Budite iskreni – zar vi niste htjeli da prodate Trsteno i dograbite se novca umjesto Živkovića
  – S kakvim ste pravom ugasili LSCG, to nije bila vaša privatna partija iako ste vi prema njoj tako odnosili
  – Zašto nikad ne priznate šta su vam savjetovale strane diplomate dok se sa vama moglo razgovarati
  – Znate li da ste vi zbog tog čina najveći krivac što je Crna Gora i danas privatna država Mila Đukanovića
  – Jeste li svjesni da vaše teorije zavjere i epski pokliči ne zanimaju mlade generacije i da su to za njih gluposti kojih nikako ne možete da se oslobodite
  – Zašto u svojim blogovima vrijeđate ljude na najprizemniji način, pa i svoje mrtve školske i partijske drugove
  – Mislite li da će vas neko normalan cijeniti i kao čovjeka i kao političara kad nedužne liberale proglašavate ogromnim izdajnicima
  – Otkud vam pare da lagodno živite u Pragu
  – Zašto ovih dana vrijeđate mirne prolaznike po Igalu
  itd. itd.

 37. Shvatio sam da suština manipulacije nije utemeljena na netačnim informacijama, iako se njima obilato služi, već na slabosti same mase, u njenom autoritarnom načinu razmišljanja. Verovao sam da će naš narod da se otrezni onoga trenutka kada shvati svoje stanje, kada ga neko ohrabri da počne da misli svojom glavom. – Miloš Bogdanović, Prokletstvo nacije

 38. Svi čeznu za srećnijim životom, pa ako postoji rešenje, pitao sam se, zašto je onda istorija sveta prepuna bola, stradanja i smrti? Ako bi neko znao rešenje problema čovečanstva, da li bi svaki pojedinac bio spreman da ga prihvati? Šta učiniti ako on neće da misli, ako je indoktriniran i tako zatvoren za istinu koja bi ga učinila istinski slobodnim?!

  Sa divljenjem sam čitao uvodnik iz prvog broja “Politike” nadajući se da će jednoga dana navedena iskušenja biti prevaziđena i da će se kod nas razviti jedno zdravo društvo:

  “Nigde se tako lako ne zaboravlja da neko može imati protivno uverenje, pa da je ipak to uverenje i pošteno i iskreno. Odmah se podmeću neke zadnje misli i podmukle namere svakome, koji je drugačijeg mišljenja, pa se onda čudimo otkud tolika ogorčenost. … Zar je neprijatelj onaj koji kudi kad ima šta da kudi, bez zazora, i hvali sve što je za pohvalu? U životu se to obično zove prijatelj. … Zar je istina manje istina, kad je kaže jedan čovek, nego kad je kažu više njih? Vrednost jedne osude ne leži u količini lica koja je iskazuju, već u opravdanosti njezinoj, kao što je i pohvala samo onda pohvala, kad je razložita pa makar je govorio jedan jedini čovek ili stotinu i hiljadu njih. … “ (Politika, 12. januar 1904)

  Tada sam odgovornost za autoritarno ljudsko razmišljanje prebacivao na sistem i njegove mehanizme odbrane: na širenje paranoidnog straha od neprijatelja i jednoumlje kojim je vlast držala čoveka u šaci.

  “Kada bi se promenio sistem, promenili bi se i ljudi” tako sam tada mislio. Ni na kraj pameti mi nije bila misao da se ljudima sviđa stanje lične neodgovornosti i da oni svojim htenjem odbacuju susret sa svojom slobodom. Bio sam uveren da su ljudi samo zavedeni, i da će svaki zrak istine koji im daje slobodu uma zahvalno primiti i njom ostvariti slobodu svoje volje i svoga delovanja. – Miloš Bogdanović, Prokletstvo nacije

 39. Hvala,Duboki uvod…!
  Srecom,imam dara za pracenje onoga sto izaberes za citanje!

 40. Fantom,
  meni njegov blog lici na “dupli”…to nije lice…nadji ga, pa razgovaraj!

  • Evo ovako Orecle,

   Samo kad bih mu spasio život, otišao bih da ga tražim i sa njim razgovaram ……. sva priča je završena 2005. kad je LSCG stavio u ledaru …… drugo, možeš li ti da shvatiš da čovjek jednostavno NE VOLI DA MU SE BILO ŠTO PROTIVRJEČI ….. očigledno je da ne možeš …… treće, ne bih mu za nešto rekao da je dobro, ako je to (po meni) loše, pa kad bih poginuo ….. i na kraju …… svi koji mu bilo što protivrječe su za njega udbaši, i pored toga što udbaše mrzim više i od Mila Đukanovića, a radije bih da doživim njegov sramotni pad, nego da mi Donald Tramp pokloni pola imetka …… toliko …..

 41. Војин Николајевич says:

  bobo kaže:

  – Da li ste, kako tvrde Marovi, Vuković, a i brojni liberali – uzeli punu torbu para, zvanu krmača, od DPS-a
  – Šta ste uradili sa ogromnim donacijama koje je dobijao LSCG
  – Budite iskreni – zar vi niste htjeli da prodate Trsteno i dograbite se novca umjesto Živkovića

  ЛСЦГ- у је у моменту када се странка дотакла већих пара све кренуло низбрдо, зато што су једни од других узимали негативни примјер. Дакле, овај трећи примјер, а прва два ме не интересују, је очигледност да су се око новца почела крупно ломити копља, послије чега су попадали опозициони градови.

  Зато није ни чудо што се ЛСЦГ осуо, јер оне који су почели да привикавају на новац и моћ коју он доноси- Ђукановић је лако покуповао. Није удар Ђукановића разбио ЛСЦГ већ трвења око новца. То је и одбацило опозицију на крајње маргине.

 42. Војин Николајевич says:

  Дакако, да у ЛСЦГ иде огромно трвење око новца, када је та странка добила све опозиционе градове, са неизвјесношћу шта се може у будућности десити са опозиционим блоком, сви смо знали.

  Скоро да се могло рећи да је ЛСЦГ на то имао и апсолутно ћутање остале опозиције која је то, очигледно, прећутно дозвољавала. Све док није Ђукановић направио “операцију Трстено”, када је пукло. ЛСЦГ-у је, фактички, све било дозвољено у границама које она сама одреди. Међутим, прешла се граница и није било воље у ЛСЦГ да се они који су погријешили повуку из те странке, и оставе другима да је воде, онима који су скромнији и избалансиранији.

 43. Plannco Wallach S. says:

  jasna vizija NEZAVISNOSTI i GRADJANSKE, DEMOKRATSKE Crne gore koju je imao LS vrijedno je pomena i pamcenja.

 44. Je li ovo ‘Analitika’ ili ‘Javni servis’? Urednik Đuranović, ili Kusovac svijetli? Kuku nama, đe živimo! Malo je Slavko u intervjuu reka!

 45. Војин Николајевич says:

  bobo kaže: – Da li ste, kako tvrde Marovi, Vuković, a i brojni liberali – uzeli punu torbu para, zvanu krmača, od DPS-a

  Господине Бобо,

  у претходна два поста сам се осврнуо на либерале, а сада бих на вас. Маровић, Вуковић?!

  А и бројни либерали?!

  Претпостављам да су ти “бројни либерали” сада у вашој ДПС опцији. Продали су се!
  Маровић и Вуковић нису свједоци никоме, осим ако нису ваши кловнови, све док их не отправите “изван ограде”, када дође вријеме.

  Да се разумијемо, ја сам штитио ЛСЦГ у вези афереТрстено зато што су ваша господа из ДПСДП толике ствари начиниле да је Трстено мачји кашаљ. Замјерати ЛСЦГ што су били незајажљиви не могу господа из ДПСДП која су била вишеструко гора. Можемо ми, условно, који смо дали отворену опоозициону карту у границама партијске воље- ЛСЦГ, који се требао боље одбранити, и понекога жртвовати. Али, како жртвовати врх?!

  А десило се сатирање у међусобном ЛСЦГ обрачуну, што је неразумно. Просто, није постојао такт.

 46. Војин Николајевич says:

  Када је ЛСЦГ добио велики број градова у ЦГ, с обзиром на то да је све то функсионисало боље од ДПС система, независно од мојих претходних примједби, постојала је изванредна могућност за дефинитивно помирење ЦГ. Између Срба и Црногораца, а у сљедећим активностима и свих других, при чему није било проблема да се то и озваничи правно обавезујућим документима на било којем нивоу.

  Понављам, ја сам тада Никшићем ходао као слободан човјек, и то никада нећу заборавити. То је било вријеме слободе, када је градоначелник био г. Лабуд Шљукић. Елем, независно од свих околности које сам навео.

  И, зашто је то све дато у вјетар? Да ли вам је срце бар зеру заиграло због тога?

 47. “Slavko Perovic, svjedok jednog vremena proslog, koje mnogi zele da izbrisu, da ugase, da uniste. Kako oni u crnogorskoj vlasti, tako i mnogi u opoziciji. I jedne i druge Slavko podsjeca na ratove koje su vodili, na zlocine u kojima su ucestvovali, na bogatstvo koje su stekli…”
  Milacic je u uvodu sve rekao!

 48. Војин Николајевич says:

  Госпођо Тамара,

  свакако да је Милачић имао одличан интервју, чак је и много чега рекао што је природно и професионално, али је г. Перовић требао бити искренији, изван демагогије, јер искреност осваја.

  Ипак, овдје, на овом порталу, нема цензуре, те можемо размијенити мишљења о времену о којем говори саговорник новинара.

 49. Велики је промашај новинара Милачића један овакав интервју. Стање у којем се данас налази господин Перовић није баш прикладно за медијско експонирање. Највећу услугу коју му медији могу направити је да га потпуно игноришу.

  Славко Перовић је као политичар имао добре и лоше стране. Храбар, специфичне харизме, досљедан али и аутократа, радикалан, искључив. Нажалост, током цијеле каријере робовао национализму и оснивањем параинституција знатно допринио тензијама међу православним становништвом. Национализам га одвео у кобне грешке као што су подршка Ђукановићу 97-ме а нешто касније и подржавању Ђукановићеве мањинске Владе. Практично, свјесно или не, два пута спријечио пад дводеценијске власти. Као ирационалан и искључив политичар био лак залогај за бескрупулозног Ђукановића који му је преотео програм и људе. Све у свему, више негативна него позитивна политичка личност.

  • Samjuel Džonson says:

   Varaš se potcjenjujući SP.On je upravo autorizovao savršen alibi crnogorskoj nezavisnosti za sve njene neuspjehe,prošle i buduće, proglašavanjem MĐ za agenta u službi velikosrpskog projekta (da je to tako može se uvidjeti bez mnogo napora iz besprekorne elaboracije rečenog u jednom od prvih komentara na tekst koji je,sa vrlo ozbiljnog mjesta, automatski kandidovan za komentar mjesaca!?) .Ovo najnovije sredstvo za krečenje crnogorske,ovaj put,novovremene istorije Slavkov je originalni patent a znajući LSCG vjerujuće – spremne:) da gotovo autistično ponavljaju Slavkove istine,pokazaće se da ćemo se još mnogo puta u budućnosti susretati sa njim,utoliko češće što se proces umiranja državnog tkiva MNE napadnutog kancerom kriminala i korupcije bude više približavao svojoj terminalnoj fazi.

   • Treba još dokaza da je MĐ velikosrbin? OK.
    – Odbio da svjedoči protiv SM u Hagu.
    – Nije raspisao referendum kad je podrška nezavisnosti bila najveća. Početkom prošle decenije MĐ je izjavljivao da 80% podržava nezavisnost i svakodnevno najavljivao referendum a onda potpisao beogradski sporazum.
    – Učinio sve da rezultat referenduma bude u sivoj zoni , kako bi narod ostao podijeljen , mafija ostala na vlasti obećavajući novi referendum a Srbija ostala dežurni krivac za sve loše u CG. Kako inače objasniti prihvatanje ponižavajućih pravila koje je nametnula EU? Kako objasniti to što je opozicija , koja nije šćela da čuje za referendum i prijetila bojkotom , odjednom pristala na održavanje referenduma , zahtijevajući prvo pravo glasa za sve državljane , a onda odustala i od toga uslova , ako ne da je sve bila namještaljka , ali su se prevarili u računici.
    – Savezništvo sa Amfilohijem. Posle raskola u DPS , Amfilohije podržao MĐ , zbog čega su ga Momirovci častili sa “Amfilohije Turčine” , SPC kao država u državi , izvan i iznad zakona , CPC igračka u rukama mafije , za vjernike CPC i dalje zatvoreni hramovi.
    – Za ovih 20 godina , kad god je bila šansa da se smijeni ova vlast , kad god je DPS ostao u manjini , spas je stizao od velikosrpskih stranaka.
    – Nije rasvijetljen nijedan ratni zloćin i nije osuđen nijedan zločinac.
    – Najnoviji prijateljski susret sa Nikolićem i Vučićem.
    Je li sad išta jasnije? MĐ je bio i ostao velikosrbin.

  • Vrlo konkretno i argumentovano, Miki…

 50. Ljudska zajednica, koju odlikuje kolektivna neodgovornost, pokušava da nadomesti problem razuma i savesti kroz potrebu za ideološkim autoritetom koji će da misli i odlučuje umesto nje same. Razumno preispitivanje sopstvenih postupaka i susret sa sopstvenom neispunjenom odgovornošću bi izazvali neželjeni stres. Kako takav princip opšte neodgovornosti vrlo brzo donosi loše posledice, javlja se potreba i za dežurnim krivcima na koje se prebacuje odgovornost za postojeće probleme, a ti krivci se pronalaze u ideološkim, nacionalnim, verskim, ili nekim drugim neprijateljima. Zatim stupa na delo mehanizam projekcije, pa se neprijatelju projektuju sopstvene nepriznate slabosti, što izaziva psihološku satisfakciju sopstvene neodgovorne savesti. – Miloš Bogdanović, Prokletstvo nacije

 51. Slavku7 SVAKA CAST NA MNOGO TOGA…ALi…STANI MALO…
  Kad ides u dogovor sa Novakom, za koga svi znaju da je udbas od studentskih dana, kad ides u dogovor sa DRPSOM, makar i na 1 jedini dan,a permanentno ga nazivas mafijom,kad u rukovodstvo stavis spacine koje su ga kasnije izdale,a za koje svako u njihovog gradu zna da su splacine, kad ljubavnice svojih rukovodioca postavljas na funkcije,kad se ides u psjetum onom dzibri i starom saradniku Jefremu,pa izvini, izgleda DA ipak nije sve do drugih, nego dooosta toga i do tebe…
  Pospes se pepelom,napravis MEA CULPA i onda ovako pricas….

 52. Plannco Wallach S. says:

  ne moze Crna gora da makne naprijed dok se chitava velikosrpska ekipa, nereformisana i “reformisana”, ne izjuri iz politike.

  • veliki sumski mrav says:

   A sto cemo s narodom, kako mislis njega da rijesis? Je li inarod srpski reformisani i nereformisani problem na putu Crne Gore? To je malo veci problem.
   Imao je jedan u Njemackoj ideju kako da rijesi problem naroda koji mu smeta, izdao je i knjigu “Mein Kampf”, Procitaj je mozda ti se dopadnu metode jer vidim da bi jurio i najurivao ljude na sve strane.

 53. Plannco Wallach S. says:

  o chemu…? mislish li ti da sam ja nategao blesavu Doku ljevorechku? ko je spomenuo narod? u demokrackoj gradjanskoj republiki za kakvu su se borili liberali itd.
  pored toga, chitava ekipa koja je drzala na vlasti Hitlera odgovorala je.
  shto da se pomagachi i adjutanti Miloshevica, Mladica, Karadzica, Cosica i Amfilohija shepure u Vladi i Parlamentu demokratske Crne gore. fashizam se ne sabira sa demokratijom.

 54. veliki sumski mrav says:

  Mozda se ne sabira sa demokratijom ali ga ti dobro sabiras sa demagogijom, naravno da kad najuris predstavnike jednog naroda to je isto kao da obezglavis jedan narod, pa najuri onda i druge nacionaliste koji su nista manji no srpski, pa da te i razumijem, ali ti to neces jer zelis unistenje jedne strane u korist sopstvene, e pa to je druze pravi fashizam.

  • A da kako ce Planco da juri druge nazionaiste kad je on muslimanski nazionalista pa su mu kao takvom mrzni svi narodi.

  • Plannco Wallach S. says:

   uchestvovanje, pomaganje i opravdavanje genocidnog zlochinachkog projekta zv. SeReJe ima dovoljno pravnih elemeneta za zabranu politickih mesetarenja u demokratskom politickom sistemu. shta ako jedan chetnicki vojvoda ide iz Parlamenta? moze ga zamijeniti drugi demokratski narodni predtsavnik. svjedno je vrijeme da mladji ljudi mijenjaju ove politichke fosile u Parlamentu Cg.

   • veliki sumski mrav says:

    Nikad jos nisam cuo za “genocidni zlochinachki projekat zv. SeReJe”, niti postoje ikakvi dokazani i okoncani procesi da je i jedan narod na ovim prostorima ikad napravio genocid. Pa cak ni Ustase u Jasenovcu, s cim u vezi ima obilje dokaza o nevjerovatnom zvjerstvima po broju i po nacinu sprovodjenja, ali ni tu nije hrvatsjki narod oznacen kao genocidni narod. Tako da tvoje tvrdnje stoje u red sa ostalim fabrikovanim brbljarijama, dje jedni za druge tvrde da su genocidni zlocinci, a svi su manje vise okrvavili ruke u tom zalosnom ratu. Ako zelis da mijenjas svijet oko sebe prvo pocni od sebe samog, pa tako gledaj da mijenjas “mangupe u svojim redovima”.

 55. Bobo, bravo, ova pitanja su suština Perovićeve politike. Slažem se sa Sekulom da je SP-a najkorektnije ignorisati, ali i ovi komentari eksplicitno pokazuju da mnogi ljjdi ne znaju šta se sve dešavlao u i oko LSCG i da, istine radi, treba bez tzv. istorijske distance reći istinu. I dalje sam uvjerena da Perović nije zaledio LSCG, sve da je stranka pala i na jedan odsto članova – od tada pa do danas sve joj je išlo na ruku da postane respektabilna partija. Nije isključeno da bi LSCG danas bio drugi po snazi odmah iza DPS-a. A tek sjutra? Ovako, sve je otišlo u nepovrat. onakvu silnu energiju, strast i hrabrost vipše niko neće imati u ovoj državi!

 56. Nekad su Crnogorci bili narod hrabrih, danas je to narod, čast malobrojnim izuzecima, teških kukavica, blefera, moralnih ništavila, i to je sama srž čitavog crnogorskog problema, a to mafija odlično zna i svakodnevno podupire, zaliva, i održava. – Slavko Perović

 57. Milovan Vukov Jankovic says:

  Vrijeme MAJSTORSKO RESETO,
  prosije TRICE I KUCINE,
  kad prestanu da MUTE VODU,
  GOVNA CE ISPLIVAT NA POVRSINU,
  ali ce MNOGI DOBRI LJUDI I DOBRE IDEJE, BITI SAMLJEVENE SA KOSTIMA,
  jer je PROFASISTICKA MASINERIJA SVE LJUDSKO UNISTILA,
  sakrila KOMPASE, i pustila NISTE DA VRISTE I IZLUDE U SOPSTVENOM TRANSU,
  NISTA LJUDSKO NIJESU OSTAVILI,
  sto rece jedna zena, kako jebe njen suprug,
  pojma ti nemam, jer ga NEMAM SA KIM UPOREDIT, odgovori ka iz TOPA.

  Ko moze SLAVKA uporedit sa bilo kim iz CGe,
  jedino je on JEBA PO CRNOGORSKI,
  svi drugi su mu gledali u supak, i komentarisali velicinu JAJA,
  a da masinerija melje sve zivo i mrtvo, SLAVKO JE NAJBOLJI DOKAZ.

 58. Plannco Wallach S. says:

  VRIJEME je … nemilosrdna DROBILICA.

 59. Koliko smeca odje.. ajte tamo komentarisite svoje mafijaske sefove -vlasnike,isss! Vi sto kvocate i prdite koliko idje mozete a niste ni c od cojeka vi da dijelite lekcije odje!? Svaki razuman i posten covjek morao bi prepoznati Slavka kao velicinu za postovanje.Normalno je da se ne slazemo svi bas u svemu sa njim,ali normalno je i izdvojiti LSCG i Slavka od svih drugih tzv. partija i tzv. politicara.Svi drugi lazu,kradu,varaju (neki mozda nesvjesno),neki i ubijaju,rade za mafiju,CIA-u,pustose buducnost ove zemlje eeeeeeeeeej.. vi da pricate o Slavku -sramotnici!

 60. Tako je, frabato. Cast izuzecima.

 61. nakon ovih argumentovanih kritika od strane frabata i još ponekih u kojima oni na jedan odlučno sofisticaran način prigovaraju zbog kritika upućenih našem heroju i liberalnom budi, slavku peroviću – sjati, ostaje samo da se svi pokajemo i priznamo očite grijehe kojih nismo bili ni svjesni.

  đe da smo se usudili slavka dirat, aok nama ? ja se kajem pred bogom i ostrogom…

  • Jedno “Staropramen” pivo za Miska Djukica!

  • Војин Николајевич says:

   Млађани Огњен је био одличан. Када кажем млађани, мислим на године илити узраст. Сјајно, показао је своју отвореност и чисту душу.

   О Ђукићу, ко и увјек, интелектуална креација и стил, одлично!

   • slazem se, Vojine! Ognjen ima ono cega je manjkamenat u Crnu Goru, neko postenje i milina ga je bilo gledat. Djukic ima rijedak intelekt.

   • Војин Николајевич says:

    Захваљујући Никшићанима у власти Црне Горе- тај град је усмрћен. Из исте те власти су такозване минималне локалне “патриоте” градског типа од: Подгорице, Будве, Бијелог Поља, Бара- направили нешто боље за свој град.

    Дакле, људи истог политичког кова се дијеле на оне који су уништили своје градове и оне који су нешто урадили.

    Млађани Огњен је то примјетио, и правилно ставио замјерку томе саговорнику В.Ђ:

    Усмртили су Никшићани у власти- Никшић, и крупне ствари у привреди ЦГ, и банкарски систем, само зато што су размишљали малограђански.

    А ја не желим да Никшић тоне (не бих желио да ишта економски тоне), а за то што тоне нису одговорни нити Цетињани, нити Рожајци, нити Подгоричани, нити неке партије, опозиционе или не неважно, већ само људи из Никшића.

    Једини моменат када је Никшић могао да оде напријед је било вријеме када је тим градом владала опозиција. Вратили су све дугове тога града, које им је ДПС оставио у наслијеђе, а потом је дошло Трстено и крај! А Трстено није у Никшићу.

  • “slavko perović se pojavio u jednom trenutku kad jee odigrao jedan pozitivan trend u emancipaciji crne gore ” (vojin đukanović)

   je li moguće da je ovaj čovjek završio dva fakulteta ?

 62. Plannco Wallach S. says:

  ma pusti to…evo se godinama skrivam, a oni…tj. ovi me za par postova koje sam postova odje prepoznade i u'fati za turchina. koji genijalac – podje mu za rukom ono u chemu ni UDB-a nije imala znachajnijeg uspjeha.

 63. Plannco Wallach S. says:

  treba biti poshten pa priznati…onomad kad su horde srbo-chetnichke pravoslavne pod patronatom drzavnih vlasti SeReJe otvorile sezonu lova na katolike i muslimane trebalo je imati mu… pa se makar verbalno suprostaviti. to su uradili CRNOGORSKI LIBERALI !

  • A ti si otisa u mudjahedine. A morebit ne znas da su oni ratovali? Pricaj nam malo tu pricu.

   • Plannco Wallach S. says:

    ko sh'o rekoh gore to ja zapustio bradu… dolje. ho'sh da vidish? sh'o me pitash pravo cu ti kasti: turchin nema veze ni sa nacijom ni sa politikom.ima veze sa imenicom TUR i glagolom TURITI. kao u slejedecoj rechenici: u'fatio si me za turchina pri punoj velichini.
    jesil’ sad s'fatio?

 64. Nema potrebe da se polemiše na ovakav način. Mnogi ne trpe Slavka, animozitet međutim nije prioritetan u priči. Možemo se slagati ili ne moramo ali istina je jednostavna ako se ne pukne od gluposti. Čovjek je uradio dosta za Crnu Goru u vrijeme građanskog rata. To podrazumijeva da je kroz politiku i sa Liberalnim savezom uradio nevjerovatno čist posao devedesetih, posao koji apsolutno niko drugi u političkim partijama nije mogao ni htio iznijeti. To je krupno, nije za zaboravit!, političke zmije su bile polegle na svoja gnijezda i gnijezdile su mnogo mraka, premnogo, čak i kad bi se moglo zanemariti ono što se zove građanskim ratom, a ne može jer zločini ne zastarijevaju. Zanimljivo je kako se ovom istom narodu lako plasiraju ista scenarija bez obzira na iskustvo i kako teško pomičemo s mjesta. Perović više nije u politici. Liberalni savez više ne postoji. Crna Gora se cijepa gore od Dps-a. Đukanović se moćno zajebava, Miodrag Perović grabi od te moćnosti, Slavko Perović nema ništa zajedničko sa tim, svi se odriču odgovornosti, zvala se ona Cg ili Lscg ili nešto treće, u svakom slučaju jedna ista informacija se šalje crnogorskim žiteljima: OSTALI STE SAMI !!!
  Kad je riječ o svemoćnoj udbi i njenom učinku, pošto ovđe svi tako dobro znaju kakva je to matrica, i vjerovatno mnogi znaju a mnogi i zanemaruju rad duplih policija, i pošto je S.Perović vrlo uporan u ukazivanju na taj učinak, čak i previše za lično moj ukus, ne zato jer je to neistina nego iz jednog drugog razloga koji bi ugrubo mogao glasiti kao pitanje: zar nije Liberalnom savezu cilj i jedan jedini cilj uvijek bio LJUDI a ne POLICIJA? Podrazumijeva se da to nema veze sa marketinškim potezima.

  Znači ovako koliko ja razumijem od Slavka i ostalih: ako nema Slavka Perovića na političkoj sceni ima li Crnoj Gori spasa? Ako joj ima spasa ko će je spašavat ? Političari? Ako joj ima spasa ipak, nije dobro da se guši od utvrđenih teorija bilo kojeg političara, jer blokiraju mogućnosti i otvaraju nemogućnosti, što znači da nisu dovoljno ozbiljni kad govore o tako ozbiljnom problemu kao što je spas.

 65. Ođe se pominju Slavkovi poltroni. Koliko ja znam , poltroni su parazitska vrsta koja se skuplja oko ljudi koji imaju vlast , moć , uticaj. Zašto bi neko bio Slavkov poltron ako Slavko ne može ništa da mu završi , da ga zaposli , da mu namjesti neki unosan posao ili sl. Nema logike ni svrhe. Slavko Perović nema poltrone već poštovaoce , koji su odani ne njemu nego ideji oko koje su se okupili osnivači LSCG prije 20 g, i od koje Slavko nije odstupio ni za milimetar do danas. Oni koji su izdali LSCG , nijesu izdali Slavka , već tu ideju , a Đukanović je ideju nezavisne , slobodne , građanske , evropske CG , preuzeo , da bi je iskoristio za učvršćivanje vlasti , narugao joj se i na kraju je uništio.

 66. Plannco Wallach S. says:

  jedino shto je vazno: Liberalni savez je 90-ih postavio granicu jasnu izmedju Istine i Lazi. Crna gora tada i Crna gora sada se davi u Lazi.

 67. Momci, zaljubljenici u Lik i Djelo,

  što prije skapirate da su “istina” i “laž” metafizičke kategorije a ne slike stvarnosti, prije ćete početi da gledate sliku i razumijete stvarnost.
  Kao mali bonus uz to, prestaćete da izgledate smiješni, tako zaljubljeni u jedno vrijeme, jednog čovjeka i sopstvenu beskompromisnost.

  pozdrav

  • Evo ovako Piantao,

   Sve što si rekao je živa istina (bez Šukovića ili koga drugog, uključujući mene) …… što se Slavka tiče, tačno je da smo mi “narod koji bježi od istine”, ali mi mnooogo teže pada to što je on čovjek koji bježi od istine i koji je nažalost sakriva brišući postove, ne želeći da je čuje ……. može svako da obriše moj komentar i da me banuje, ali time od istine pobjeći neće!

   • Fantom,
    meni i to “narod koji bježi od istine” izgleda kao plitka generalizacija kakvih se ježim, naročito kad je “istina” nečiji monolog i monopol. Ako analiziraš rečenicu prema Slavkovom logičkom sistemu, ona glasi “narod koji bježi od mene i onoga što ja pričam”. I to je onda u redu, iskaz je tačan.
    Problem je u logičkom sistemu :)

   • ova mi je situacija odnekud poznata… a, da :)

  • Plannco Wallach S. says:

   kurva kaze djevici da je nevinost u filosofskom smislu samo relativnost. tachno tako.

  • “Lopov počinje time što predstavlja da laž liči na istinu, a završava time što istina liči na laž.”
   Honore de Balzac

 68. Fantom, a od koje to istine Slavko bjezi ?Od istine da je covjek od krvi i mesa i da ima gresaka iz proslosti koje ne zeli da prizna javno i ako zna za sve svoje greske? Uostalom, neznatne su Slavkove greske, u odnosu na nepravde koje su ljudi-poltroni koji su mu se lazno uvlacili, a kojima je on vjerovao, ucinili njemu. Sada ne vjeruje vise nikome, do sebi. Da li to smatras greskom i bijezanjem od istine?
  Ja to vidim kao nepovjerenje covjeka prema svima onima koji su ga prevarili. Povratiti Slavkovo povjerenje najvjerovatnije nije lako, ali vrijedilo bi pokusati, jer on ne bjezi od istine,nego od lazljivaca.

 69. Plannco Wallach S. says:

  da su Liberali (bili) u pravu govori chinjenica da svake naredne godine upadate sve dublje u provaliju svojih lazi.

 70. Несувисло је више говорити о Славку и ЛСЦГ поготово са људима који га бране а појма немају ни шта пишу, нити су упознати са догађајима, већ се као онај момак из првог реда једнине, боре ‘против амнезије’ упадајући у нову… Било па прошло, била шанса остала неискориштена. Страствени фудбалски навијачи би рекли ‘фудбал је живот све остало су ситнице’, ови преостали сљедбеници замрзнутог ЛСЦГ говоре ‘Славко је живот, све остало је УДБА’, но нису далеко од њих ни поједини квазиопозиционари и њихови интернет промотери…

  • promotori istine says:

   Slavko Perovic pripada istoriji Crne Gore kao i svi drugi veliki ljudi koji su ucestvovali u gradnji njenih temelja,pa stoga reci da je Slavko proslost koja se treba zaboraviti, je tipicno za samo jednu grupu ljudi, onu koju je Slavko nazvao racundjijama, sicardjijama i promoterima mafijaskog sistema.

 71. LSCG na čelu sa Slavkom Perovićem je nešto najsvejtlije što se Crnog Gori moglo desiti, i desilo se 90-tih godina: propagiranje mira umjesto rata, ljubavi umjesto mržnje, nacionalne i vjerske tolerancije umjesto isključivosti, mirno razdruživanje uz opstanak privrednih, kulturnih, ekonomskih, odbrambenih veza umjesto krvavog rata i totalnih prekida svih odnosa bivših YU republika… Sve to je LSCG propagirao, radio, izgarao na tome, zalagao se u nemogućim uslovima opšteg linča i plagijata fašizma koji je vladao ovim prostorima. LSCG i Slavko Perović iz tog doba je nešto nestvarno što se desilo u CG.
  Perovićevi govori iz tog vremena, vizije, dalekovidost i preciznost prognoze stanja u koje ćemo se naći su bili briljantni. Njegova hrabrost, harizmatičnost, populizam koji je širio na jedan potpuno suprotan način od tada opšteprihvaćenog, je za divljenje.
  Loš odabir “kadrova” koje je većinom i po sopstvenom priznanju lično birao, donošenje svih iole značajnih odluka od njega lično, izgrađivanje kulta ličnosti, nedostatak novca i dobre partijske organizovasti, uz sve “specifične” odlike Crnogorskog naroda, a sve začinjeno nekontrolisanom vladovinom DPS-a, izazvale su frustracije kod Perovića koji je u LSCG uložio cijelog sebe. Počeo je da srlja iz greške u grešku. Ovo što radi u poslednjih par godina baca ljagu, i na njega lično, i na LSCG, kao, za mene najsvjetliji pokret na ovim prostorima.
  Slavko Perović i LSCG su legende iz 90-tih. Ovo što u poslednje vrijeme radi Perović je bacanje ljage, prljanje te legende. Saglasan sam donekle sa nickom “Sekula” da bi najveća usluga samom Peroviću bila, da mu se sada, daje što manje prostora u medijima: pravi intervjua sa njim, uzimaju mu se i prenose izjave.
  Zbog svog pomenutog, minulog rada, bez obzira na njegovo današnje djelovanje – sa kojim se apsolutno ne slažem, Slavko Perović uživa moje iskreno poštovanje i zahvalnost za minuli rad. Pomogao mi je pored ostalog, da ostanem pri zdravom razumu onda. Ako sam ostao?!

  • Formulacija “los kadar” je prilicno siroka i teko je definisati to, jer LSCG nikad nije imao priliku da licno sprovede politicki program preuzimajuci odgovornost.
   Ne vjerujem u tu pricu kulta licnosti.Vise sam sklon da povjerujem da se formirala kolona iza Slavka Perovica , jer se tako bolje prolazilo bez odgovornosti.

   Slijedece, sta je sa doslijednoscu bivsih clanova LSCG koje sad Slavko kritikuje?
   Da li je normalno biti saborac povodom iste ideje i jednostavno je napustiti, ili preci u drugi tabor?

   Da li moramo bezuslovno prihvatiti nametnutu frazu da je “politika kurva”? Naravno da nije. Politika je kao i svaka druga sfera zanimanja koja trazi angazovanje. Ako se angazujemo da bi smo manipulisali, ili uzeli MOC, mi smo n-e-m-o-r-a-l–n-i politicari.
   Ako doslijedno i nesebicno pozrtvovano ucestvujemo u sprovodjenju politickog projekta, obecanog biracima, onda smo casni politicari.
   I na kraju: mislim da Slavko Perovic nije nikad zelio da bude “legenda” jednog prostora, jednog vremena, i tako da bajkovito ulazi percepciju crnogorskog naroda. Naprotiv, on se borio da sve lose iz mracne istorije, pa i te price i legende smjesti u istoriju i otvori novo poglavlje zivota Crne Gore. Slavko je bio pragmatican covjek i nije zivio u iluzijama.
   Da je htio da bude “legenda”, sigurno bi se iskljucivo bavio samo poezijom, prozom, umjetnoscu bilo kog tipa…

   Svakog momenta se pokazuje ispravnost odluke zamrzavanja Liberalnog saveza. Gotovo iza svakog komentara se ovde vidi.

   • Angus Young: “Da li je normalno biti saborac povodom iste ideje i jednostavno je napustiti, ili preci u drugi tabor?”

    jeste, normalno je. Ljudi napuštaju jedni druge, ništa strašno. Ljudi napuštaju ideje zarad sitnih stvari, to nije dobro ali je normalno. Loše je kad odu da igraju za mafiju, mnogo je loše ali i dalje – normalno. To je ono što ljudi rade. Ako misliš da je jedna generacija izmislila etiku, ili da je izmislila moralni sunovrat – nije. Sve je to već tu.

    Još nešto o normalnosti – normalno je, kad ti nečiji način obraćanja ljudima ne odgovara, da se distanciraš.
    Normalno je, kad imaš svoju glavu, da je koristiš.
    Normalno je, kad ti dosadi neka pjesma, da slušaš nešto drugo. Normalno je da kažeš kako nemaš ništa sa liberalizmom, i ne bi glasao nikakve liberale, bez obzira na zasluge.
    Normalno je biti pesimista. Normalno je da te iritira to što ti neko svakom prilikom javno drži bukvicu i vrijeđa te, paranoišući proziva i vrijeđa ljude koji su ti bliski a o kojima ne zna ništa. Štoviše, normalno je da te neko iritira toliko da si any day spreman da pošalješ u kurac i njega, i njegove zasluge, i sve zabagovane mazohiste koji mu se podmeću pod verbalni bič – “jeste, mi smo stoka, pljuni nas još malo, udari nas… nazovi nas udbašima iako smo ti bili odani, nemaj milost…”

    Normalno je i da se ti ne slažeš sa ovim, ali je normalno i da čovjek bude slijepo zakucan u isto vrijeme, mjesto, ideju i ličnost dvadeset godina. To jest, normalno je u Crnoj Gori :)

  • NOrMaLnO jE.
   Sve jasno, piantao.
   Pozdrav.

  • Zipp-e,koje su to greske,kakve ljage.. !? Uostalom vi sto ga napadate (ne podnosite) ne znam sto ga pratite kroz medije,komentarisete,sjekirate se premnogo brate (sve to lici na sukob sa sopstvenom savjescu).Ja recimo niti citam,niti slusam,niti zelim da vidim a kamoli da komentarisem likove sto nam o glavi rade evo cio vijek -gade mi se,a i znam ko su,ili bolje -sto su,za koga rade,cime se sve sluze,na sto su sve spremni,znam -i nisu mi interesantni (osim da dam doprinos da sto prije dobiju po zasluzi,odu na mjesto koje su sebi pripravili).Tako i vi sto ste “provalili” Slavka -pustite cojeka,zar ga nisu svi mediji evo 20 i kusur god. nagrdili (i nagrdjuju) “dovoljno” no jos da mu pridate “malo” a sve to po novoj udbaskoj matrici -a dobar je bio no je evo neko vrijeme poaveta (ha-ha,kako da ne).I nije problem odje Slavko ka’ Slavko nego ono sto on sobom nosi -sto u mracnoj gori oci przi ka’ no Sunce jutarnje -Istina,znanje,razum,cojstvo,pravda,postenje,.. to je trn u oku djavoljih slugu -“nasih” robovlasnika.

   • Gospodine “farbato”,
    evo, dolje, sam kopirao neke komentare sa Perovićevog bloga koji autor(koji je odgovoran za svoj blog) nije brisao. Ne bar u prvih 24 sata po objavljivanju. Brisao je moje odgovore, ekspresno, jedan podugačak koji sam pisao, sjećam se, od 24h do 02h noću(iziritiran i iznerviran), koji imam negdje podhranjen u kompjuteru, a koji zbog nedostatka vremena trenutno ne mogu naći. Ako ovo nije samo jedna od “ljaga”, onda ne znam što je. Ponavljam, moj dugačak, više nego civilizovan odgovor je vlasnik bloga obrisao poslije 10-tak minuta. Ne znam da li je u međuvremenu “moderisao” sve to, ali sam tada prekopirao prispjele komentare. Ovdje sam prenio sam par njih izvjesnog “che”, bilo ih je još sličnih koji nijesu brisani.
    Kako sam u ogromnim porodičnim obavezama ovih dana, nijesam u mogućnosti da pratim zbivanja na JS, eventualno polemišem i odgovaram na prozivke.

    By: Che on November 25, 2010
    at 01:46

    • E moj Slavko, jednom izdajnik uvijek izdajnik. Nevjerovatno koliko se Rastodera pojavi 1998 god. u zagrljaj onih koji su njihove sunarodnike (muslimane, jer tada nijesu smjeli ni pomenuti ime Bosnjaci) proganjali, hapsili i vjerovatno, da nije bilo LSCG-a, mnogi ne bi ni docekali ’98.
    Sjecamo se dobro onog dobrog dijela muslimana koji su od ’90 god. podrzavali DPS, drugi dio je cutao kao ribe, a treci dio je osjetio zastitu i to je bio jedini razlog zasto su bili uz LSCG (sto ce vrijeme kasnije pokazati). Mi smo, kao ljudi, stali u odbranu muslimana u CG, dok su cetnicke horde marsirale gradovima u kojima oni zive. I vjerovatno da nije bilo LSCG-a i Slavka Perovica mnogi ne bi bili zivi. svaki atak na muslimane u CG, u toku ratova koji su bili u Bosni i Hrvatskoj, liberali su ili na konferenciji za stmpu ili na skupstini prezentirali javnosti. Onoga dana kada ih je dzelat (DPS)pozvao malim prstom da budu sa njima oni vade krvavi noz koji su godinama ostrili i zabadaju ledja LSCG-u i Slavku Perovicu licno. Serbo je egzemplar tog naroda kojem nista nije sveto (“Nema vjere ko guzicu pere.” -A.Pavelic).
    ——————————————————————————————————
    By: Che on November 25, 2010
    at 12:31

    • Soko,
    Oni su bili sluge tom istom A.Pavelicu.Ogroman broj je bio u ustaskim jedinicama,a imali su i svoju fasisticku handzar diviziju u sastavu NDH koja je ratovala i na sovjetskom frontu zajedno sa Njemcima koji su se zgrozavali zlocinima koje su oni tamo cinili. Podsjeti me, mozda ja ne znam, koliko je njih stradalo u logorima sirom Jugoslavije? Da nijesu mozda zavrsavali u Ausvicu ili Dahau? Da nijesu vjesani po Cetinju ili strijeljani ispod Ljubovica u Podgorici? Koliko je njih stradalo u II svj. ratu od strane Njemaca i Italijana? Da mozda nijesu stradali u Jasenovcu?
    Nema potrebe da ne kazemo istinu ma kakva ona bila. Kada mozemo da kritikujemo nasu bracu,rodjake,prijatelje da kazemo istinu za nas narod kolko god ona teska i bolna bila, zasto ne reci i za islamski narod u Crnoj Gori? Da nechu da neko od njih napade nekakvog njihovog islamskog vodju koji propagira cijepanje CG? Ne, nikada neces ni cuti, oni CG i Crnogorce podrzavaju samo kada se medju sobom svadjaju ili kada napadaju hriscansku bracu (Srbe). Vjerovatno zato sto smo mi ostali hriscani sto su i oni nekad bili, a mi smo svedoci toga.

    ——————————————————————————————————–

    By: Che on November 25, 2010
    at 12:04

    • Pitnje svih pitanja sto se tice muslimana u Crnoj Gori je zasto uvijek sa jacima (pod uslovom da ih jaci prihvati)…? Podjimo redom, u 14 vijeku dolaze Turci na ove prostore, dio naseg naroda (danasnji muslimani ili bosnjaci) prelazi u islam i zajedno sa njima protiv dojucrasnje brace po krvi i vjeri jer im je bilo udobnije sa jacima i tako petsto godina,dok mi ratujemo za slobodu protivTuraka i njih kao njihovih najvecih sluga. Crnogorci u tom periodu ratuju, gladuju, djeca ne pamte svoje oceve jer su izginuli po crnogorskim brdima dok su jos oni bili mali, a oni siti, razmnozavaju se kao pacovi i bivaju turski najbolji vojnici (tj. nasi najveci zlotvori). Kad crnogorska vojska protjera turke iz CG i CG postade slobodna, oni po obicaju kod novog gazde, tadasnjeg Knjaza Nikole, na koljenima ljubeci mu ruku i kunuci se da ce njemu sluziti(to ce biti do I svjetskog rata) kada se pojave nove gazde tj. Karadjordjevici 1918 god.Sluzili su oni Karadjordjevicima do 1941 god. kao niko. 1941 god. kada je poceo II svj.rat i kada su Italijani i Njemci okupirali CG oni postaju njihove sluge i njihivi borci, a djed cuvenog istoricara Serba Rastodera postaje jedan od najvecih zlocinaca na prostorima CG (cuvene po zlu, Handzar divizije). U periodu vladavine Josipa Broza Tita ne treba mnogo trositi rijeci jer svi znamo da su oni bili najvece sluge tog rezima, a i kako ne bi kad im on dozvoli da religijski naziv “muslimani” pretvore u nacionalni. Oni su sada ovom rezimu u CG najvece sluge i oni ce svakom rezimu koji dodje na ove prostore biti sluge, jer oni genetski ne znaju sem da budu sluge i da sluze jacemu. Liberalima su se kleli da zele samostalnu CG kao svoju drzavu, jer to je kao njihova domovina. Oni su na referendumu ’92 god. vecinom glasali za SR Jugoslaviju jer je Slobodan Milosevic bio jaci, a vlasti u CG su bili pioni Slobodana Milosevica. Oni su uvijek bili tamo dje im je guzici bilo dobro i tako ce biti dok godj postoje na ovim prostorima.
    Postoje izuzeci, ali vecina je ovakva kao sto sam napisao i to su istorijske cinjenice koje mi ne smijemo nikad zaboraviti.
    Jer onaj koji zlo zaboravi, zasluzuje da mu se vrati.
    ———————————————————————————————————-
    By: Zipp on November 25, 2010
    at 15:25

    • E fašisto pod nickom “Che”, sram te bilo. I tebe i pisca ovog bloga koji ti ne briše ove fašističke komentare.
    Srazmjerno broju u populaciji, po Dedijeru, u II svjetskom ratu je najviše stradalo Jevreja, pa muslimana, pa Srba. Ako ti je to kakva utjeha i ako ti je to mjerilo, fašisto.
    Ti branio muslimane? Ti bi ih sve poklao, pokrstio ili protjerao – kao tvoj duhovni vodja, bez obzira što se liberalom predstavljaš.

   • Volio bih da to sto napisa “che” nije istina,ali na zalost jeste (za osudu je samo citat Pavelica -koji se odnosi na sve musl. vjernike a ocigledna je neistina i (po meni) prejake rijeci kojima se nerijetko koristi)! No ni danasnji Crnogorci,Srbi,i ostali (vecinom) nisu nista bolji -zato nam je i tako kako jeste.A svaki pravi vjernik ma koje vjere bio (ili jednostavno COVJEK po Marku Miljanovu) zna da smo svi od Jednog,da smo sami Jedno,da smo braca! Srdacan pozdrav!

 72. Kako će izgledati naredna decenija Crne Gore?

  – Nikako! Ovaj jezivi odgovor potiče iz poštene definicije njenog dvodecenijskog stanja, ali i definicije njegovih uzroka, a uzrok je samo jedan: nepostojanje morala, patriotizma i hrabrosti, a to znači nepostojanje poriva za oslobođenjem i slobodom, nepostojanje poriva za otpor i tuču nego masovno postojanje želje za pljačkom, mafijom i sebeprodajom njoj, i ne samo sebe već i kompletnih sopstvenih familija! Pogledajte samo naš sramotni univerzitet, pogledajte te sramotne jadove od profesora, a pogledajte studente, suočimo se sa činjenicom da, osim svega drugoga, mafija ima i jedan svoj „univerzitet” koji se zove „Univerzitet Donja Gorica” čiji je vlasnik šef mafije Milo Đukanović! Koji bi pošteni roditelj ikad uputio dijete u takvu „školu”? Pogledajte udbašku Dukljansku akademiju, a pogledajte isto takvu Crnogorsku, pogledajte brojna udruženja, o medijima da i ne govorimo, i? Đe se gođ okrenete, vidite samo mafiju presvučenu u Udbu i narod koji to zlo – hoće! – Slavko Perović

 73. KANALIZACIONA ZA PIANTAOA

  Normalno je da smo govna, što u tuti stalno stoje,
  od istine strah je glupost, balege se samo boje.
  Konop niko povuć’ neće, vodokotlić da isprazni,
  nek’ u tuti govna smrde, dok tvorovi prde razni …..

  • makar daj neki “Glade” sprej, pogoresmo :)

   • VAZELINSKA

    Mnogi kada muda glade, sprej ne treba da se prska,
    ukoči se ono iznad, bude kruto kao trska.
    Onda krenu da kecaju, sve po redu kako valja,
    da odbrane lik i djelo, najnovijeg našeg “kralja” ……

   • ne znam kako to da shvatim, nije valjda da to misliš
    da ja kralja branim zato što sam krenuo da piškim?
    “normalnost” je stvar za Frojda, “ispravnost” za Kanta mudra,
    pun mi kufer ostrašćenih koji igraju se Suda.

   • Ma, ne braniš ti “kralja” Mila, ali ni “princa” Slavka …… ima njih ko da brani …..

 74. Slavko Perović je prvenstveno čovjek od krvi i mesa, a tek onda političar. Jer da je obratno on bi se danas ponašao i govorio kao SDP ljigavci. Ono što je Slavko Perović danas naziva se otvorenom ranom koja ne može da zacijeli. Zašto? Čovjek je emotivan i iskren i suočen sa nemoralom neviđenih srazmjera. Kroz kakve je on muke prošao, koliko njih ga je izdalo, koliko se njih prodalo mafiji, nije mu ni čudo. Lako je nama komentarisati njegov diskurs i pamtiti ga po dobrom. Treba ima petlju pa stati iza čovjeka kome treba podrška kada je teško. Ali, to je već postala nepoznanica u Crnoj Gori. Nema toga više. Što će nam Njegoš ako ništa ne naučismo od njega?! Na muci se poznaju junaci.
  Slavko je, između ostalog, na večeri poezije rekao jasno da bi on opet pokrenuo LSCG, ali da on nema snage sam da se bori!
  Ja mu želim svu sreću ovoga svijeta i da se on opet aktivira trepnuo ne bih glasao bih za njega. Ostao je dosljedan i hrabar. Ako to nije za poštovanje ne znam što je.

  • Misliš li da trepnu oni što DPS glasaju? ……. ne, nego izbeče oči ka’ da imaju tvrdu stolicu …. ili zatvor dalekobilopupu ……

   • Slijepi od očiju. Zagorčaše nam živote evo 20 godina. Generacije i generacije ostaše osakaćene. Ali, evo im se njihova sebičnost i halapljivost vraća-svi na njivu, kaže Tarzan Milošević. Sve je manje i manje para, sve je manje prostora za drogu, cigare, oružje- stubovi crnogorske ekonomije. Što ja da činim sa diplomom, a nemam njivu. Pukla mi je skapanija.

   • Ovako …… prvo pođi u plužinsku poštu da odradiš pripravnički …… ako te ne prime, nađi kakvu Pivljanku što ima njivu, pa ori ……. ne znam šta bih ti reka’ drugo …..

  • Njegova danasnja retorika nema nikakve razlike sa retorikom “SDP ljigavaca”, volio bih da mi neko objasni u cemu je razlika ideologije SDP i slavkove ideologije. Ja kad cujem Slavka, danas, isto kao da slusam krivomozgica.

 75. Ovaj Javni servis je šprdnja od sajta! Pa i Piantao-u daju članak!

 76. SDP je saučesnik u ratnom zločinu, Slavko je Crnu Goru 1991 -1992 branio od zločina. SDP stručnjaci ministri ukopaše Crnu Goru ekonomski, opet saučesništvo. Slavko ih zna kako dišu, sve ih je raskrinkao i javno, bez dlake na jeziku priča o monstruoznosti SDP DPS koalicije. Ko normalan zaokružuje DPS SDP? Slavko ima odgovor- NIKO. Jer, onaj koji ih glasa se ugradio u posao ili mu je ka paščetu bačeno 100 eura da glasa. O kakvim profilima se tu radi? O izgubljenim dušama, sebičnim koje normalnome narodu ne daju da diše. Radi se o bagri polupismenoj kojoj je Crna Gora usputna stanica do zadovoljenja poriva, životinjskih nagona. U kakvo stanje nas je dovela ova koalicija, da se gadimo samima sebi!

 77. Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanja jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla u svetu oko sebe nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete. – Ivo Andrić

 78. Zipp-e,
  hoces li to opet u polemiku sa ziteljima 19.stoljeca?!Nisu oni zaledjeni 2005-te nego
  1855-te.Jer,ja kad stanem na tvoju stranu,stojim na svojoj strani.Momci koje najvise cijenim u CG su se na tom blogu,pod imenom i prezimenom,distancirali od pisanija,nekog “od milja”zvanog, psihopata che.Na isti nacin su se distancirali i od autora bloga.Ni mene ni njih,tada, nisu banovali.Sami smo se povukl.Ali,@frabato
  je, izgleda, neka zesca faca za tebe,iako ga nazivas “farbato”.

 79. “Prorociste” pokaza neznanje i bliske proslosti,i sadasnjosti,a kako ce nam tek buducnost proreci (‘oracle’ na cg. nacin -ha-ha) -promijeni nick.. duse ti!

 80. Војин Николајевич says:

  Plannco Wallach S. kaže: 18. Novembar 2011. – 17:46 u 5:46 pm
  “Ja mislim da su i Slavko i Novak bili zrtve Narodne sloge. oni su u stvari Narodnom slogom izvrshili politichki harikiri. ja mislim da chak nijesu ni postojale ozbiljne shanse da se u Cg sukobe prechanski Srbi +Srbogorci sa independentistichkim Crnogorcima, jer vrana vrani ochi ne vadi. sve je to, to trzanje, vika i guranje, po mom misljenju, predstava za naivce…

  Kozak kaže: 2. Decembar 2011. – 23:36 u 11:36 pm
  “Srbe i Crnogorce , kao politička bića, ne smatram uzoritim primjercima. Hrvate trpam u isti koš. Takve su jednostavno rečeno dosadašnje impresije stečene življenjem sa tim narodima…Ne moram valjda pojašnjavati da među tim narodima ima izvrsnih primjeraka ljudske vrste…Tako posložena ‘bratija’ , s istoka i zapada, meni samo pojačava želudačni kiselinu, pa je moja već prilično stara odluka da nemam nacionalni identitet, sada najprije u domenu čuvanja sopstvenog zdravlja.”

  Око годину дана раније…
  ——————————————————————————————————
  By: Che on November 25, 2010 at 12:31

  Nema potrebe da ne kazemo istinu ma kakva ona bila. Kada mozemo da kritikujemo nasu bracu,rodjake,prijatelje da kazemo istinu za nas narod kolko god ona teska i bolna bila, zasto ne reci i za islamski narod u Crnoj Gori? Da nechu da neko od njih napade nekakvog njihovog islamskog vodju koji propagira cijepanje CG? Ne, nikada neces ni cuti, oni CG i Crnogorce podrzavaju samo kada se medju sobom svadjaju ili kada napadaju hriscansku bracu (Srbe).

  Дакле имамо антиподе, на једној страни је Че, а на другој Козак и Plannco Wallach S. који се надопуњују. Или су се Козак и Plannco Wallach S. потрудили ?!? да дају подршку и аргументе Че, са кашњењем од једне године?

  Или су искрени, иза псеудонима, па имамо могућност да видимо антиподе, што такође може бити, или се ради о игри службе гдје је проклизао и модератор Славковог блога.

  Можда је проклизао и зато што, а кратко погледавши полемику која се тада водила, је постојао човјек бошњачке националности који је дао подршку особи под псеудонимом Че!?!

  Нема сумње да је генерализација у лошем смислу погубна ствар, јако лоша и у добром смислу, али ово је довољно солидан повод за размишљање.

  Зипп је исправно реаговао, Oracle је у духу позитивно исправне солидарности, али је све ово недоречена прича…

 81. Војин Николајевич says:

  Укратко, ако је Че прије годину дана чекао потврду свoјих теза, нашао их је послије jedne године у коментарима које су предоставили Козак и Plannco Wallach S!

  А можда су “они” један те исти човјек, који има своје интимне, политичке, разлоге да мути по налогу службе?

  • Војин Николајевич says:

   У том случају,

   тај “тројни” комантатор није Србин, Црногорац, Хрват, нити Бошњак, већ човјек службе или напаљени националиста неке изванспоменуте националости.

   • promotori istine says:

    A sta zapravo postize taj “trojni” komentator kao napaljeni nacionalista, osim sto od sebe pravi napaljenu budaletinu po nalogu sluzbe, a od ovog portala, koliko se da primjetiti, mnogi su se vec distancirali, upravo zbog takvih udbaskih paljevina.

 82. “Da je meni lane moje leći umrijeti ….”

  …. kako god okrenemo, pukla nam je sramotna pogibija …… nemojte se jadni ne bili sjekirati i pičkarati zbog Mila, Slavka ili lutora sličnih Fantomu …… najprije pogledajte one koji vas radosno dočekuju kad dolazite iztripizdematerine …… pogledajte one koji plaču pri pomisli da vam se nešto desilo, jer im se nijeste javili na mobilni onda kad su bili sigurni da ćete im se javiti …….. pogledajte one koje treba da pogledate …… sve ostalo je najobičnija pizdarija, tj. sviranje qrcu ….. i moodima ……

 83. Lako je danas nervozan says:

  Gospodinu Nikolajevicu,

  cestitam dobijeni datum pregovora za EU, njegovoj voljenoj domovini uz zelju da demaskira, raskrinka, i izvrgne ruglu jos mnogo udbasa, sluga rezima, patriota, Dukljana, suverenista, antisrba, … i ostale posasti …

 84. @frabato!
  U pravu si,trebam mijenjati,ali ne nik nego portal.Ne bavim se politickim radom i nije
  mi mjesto medju “liberalima”.
  OS”Oracle”

 85. Posla mi maloprije elektronskom poštom jedan stari drug najnoviju pjesmu Bore Čorbe, pa k'o velim da malo nadovežem …….

  ČORBASTA

  Jesmo li braćo pederi teški, ili nas Milo u mozak prca,
  šta ovo od nas mafija radi, zatvara usta i jaja krca.
  Kecaju narod to im je igra, majmuna glumi svaki što glasa,
  ovo je vašar đe lupež sudi, rekoše Maje nema nam spasa …….

  “Kralj” misli da je Čak Noris lično i glavna faca kao Džorž Kluni,
  ne zna bijednik da je patuljak, za koga džin je i Miki Runi.
  Odjebi stoko, bijedni liku, Jelena neka pikavac puši,
  doći ćeš i ti na raport Bogu, đe nema spasa poganoj duši ……

 86. Na kakav uzasan i prizeman nacin se karikiranjem dolazi do bljutavih zakljucaka, sacuvaj me Boze…Summa summarum ogromnog broja neceg sto se ovdje silom prilika zove “komentari”.

 87. Plannco Wallach S. says:

  gos. Trubach, ti si jedan mizerni , polupismeni mizantrop.
  po narodnosti (etnika) sam Vlah (Aroumani) a po nacionalnosti (drzavljanstvo) Amerikanac-USA, po religiji Nesvrstan.

 88. Plannco Wallach S. says:

  Plannco Wallach S. kaže: 18. Novembar 2011. – 17:46 u 5:46 pm
  “Ja mislim da su i Slavko i Novak bili zrtve Narodne sloge. oni su u stvari Narodnom slogom izvrshili politichki harikiri. ja mislim da chak nijesu ni postojale ozbiljne shanse da se u Cg sukobe prechanski Srbi +Srbogorci sa independentistichkim Crnogorcima, jer vrana vrani ochi ne vadi. sve je to, to trzanje, vika i guranje, po mom misljenju, predstava za naivce…”

  na svakom mjestu, u svako vrijeme, na svaki nachin stojim iza ovog komentara. zelim samo objasniti da pod “independistichkim Crnogorcima” mislim na “reformisane” koji su postali independentno reformni i reformno independentni sa velikim zakashnjenjem, u nevrijeme. eto, mozda sam trebao to Independentni Crnogorci staviti pod znacima navoda, da se zna o kome se tachno radi. i dalje mislim da je “nezavisnost Crne gore” samo povlachenje Velike Srbije preko male Crne gore. kome do sad nije jasno shta to znachi ne treba ni da zna.

 89. Slavkov tekst na njegovom blogu – citat:

  U sinošnjem dnevniku mafijaške televizije Mila Đukanovića, koja se punih dvadeset i jednu godinu lažno predstavlja kao „Radio-televizija Crne Gore“, a koja je punih dvije decenije noslilac i emiter mafijaških laži i trovač slabašne crnogorske svijesti, pojavio se dugi, dugi prilog koji lažno tvrdi da je legendarne stihove Sa Lovćena vila kliče, oprosti nam Dubrovniče, smislio izvjesni Marko Vidakov Popović sa Cetinja, a ne ja, Slavko Perović.
  ______________________________

  Ovo je sve jedna recenica. Ljudi pa ovo je DIJAGNOZA NARCISOIDNOG EGOMANIJAKA.

  • A je li smislio Marko Vidakov Popovic? Ako i nije, nema veze sto je RTCG tako objavila laz?
   Ima li neka dijagnoza za urednike RTCG?

  • Čovjek ima pravo da govori istinu. Ovo su stihovi Slavka Perovića i čovjek se brani od laži. Kako ove laži, tako i od ostalih laži i prevara. Znači, ako govoriš istinu i braniš se od laži ti si narcisoidni egomanijak. Aha, kapiram.

   • Sta vam je ljudi, pogledajte mu recenicu BRE. Nije stvar u pjesmi jadni ne bili – vidite li na koji nacin prica covjek sam o sebi? Pa se na kraju teksta slaze sam sa sobom i cestita samome sebi na tome sto je rekao. Pa ono obracanje koje je snimio na MP3 i pustio uz horsku muziku. Pa onaj link gdje kad kliknes ima srce da te strefi kad zavice sa zvucnika “postojace crna gora!!”

    Pa nekakvi sotonjski vodja Milo Djukanovic, pa kletve, psovke, nekakav rjecnik potpuno nenormalni, ono vidis da je neko pisao ko, sve i da je nekad u nekom trenutku imao osjecaj za mjeru, od toga vise nema nista.

    Pa o cemu pricate. On nije normalan, bolestan je covjek od egomanije i teskog narcisizma. Jos sam mu procitao nekakvu poeziju, to veze sa mozgom nema, majko-mila-crna-goro-suzo-bakljo… i ta neka takva bulaznjenja. “Imate novu pjesmu… uzivajte (!?!?!?) Pa ko normalan tako nesto moze da napise. Ja sve vise sticem utisak da on ima neku potrebu da se izivljava nad svojim citaocima. I greota. Zaista greota na sta je covjek spao.

   • Plannco Wallach S. says:

    Slavko Perovic nije(bio) normalan. kako ce normalan chovjek dok horde srbocrnogorske pravoslavne jurishaju na mrske katolike Slavko Perovic sa Liberalima pjeva: sa Loveca vila viche oprosti na Dubrovniche! ne moze biti normalan. svaki pijani skot ga je mogao ustrijeliti i za to dobiti Obilcevu medalju.

  • Plannco Wallach S. says:

   koga ne mozesh (ne smijesh) ubiti oceraj ga u ludnicu.

 90. Čudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjača i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim.

  Mislio sam nema ko da sluša!?! Ima kako nema, sluša moja duša!!! – Meša Selimović

 91. Duboki Uvide, mozemo da se pretvaramo do mile volje, ali ako hocemo da budemo iskreni – moramo da priznamo da je covjeku jednostavno LOSE. U njegovoj prici nema vise ni politike, ni kritike, ni rodoljublja, ni Crne Gore – samo ko ga je izdao, kad ga je izdao, zasto ga je izdao i kako je On, koji je jedini uvijek bio potpuno u pravu (slavkove rijeci) prognan iz sredine koja ga nije bila dostojna.

  To su, po mome misljenju, rijeci bolesnika. Sve mu najbolje licno zelim, i mozemo da pricamo o ulozi LSCG-a koliko god hoces, ali sve na stranu, ovako nesto jednostavno ne moze da izjavi normalna osoba.

 92. promotori istine says:


  i od ove istine bjeze Crnogorci…i ako nema nidje u svijet takve ljepote!

 93. Plannco Wallach S. says:

  u tome nema nishta. Crna gora je privatni posjed Djukanovica, Marovica, Micunovica, Sarica…jednom rijechju Mankilend. mozda je i nezavisna od Srbije ali je bez slobode.
  vi stanovnici i stanovnice Crne gore nijeste slobodni ljudi. vi ste tu samo da servisirate potrebe nekolicine.

 94. Plannco Wallach S. says:

  sve vam dzaba. ne mozete me natjerati da biram izmedju Mila “reformisanog” Velikosrbina i Mandica chetnichkog vojvode. obojica treba da idu iz politike.
  a “filosofski pravac” kako politichka stabilnost Crne gore stoji u Srpskom(etnichkom) i Crnogorskom (etnichkom) dogovoru momentalno nabijem na chunu. uchite se da razmishljate kao gradjani i demokrati. SANU je mrtva samo josh niko nece da joj kaze.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: