Hit dana

Roćen Milan vjeruje u još jedan baraž jer je 2011. za Crnu Goru bila godina progresa!

izvor: rtcg.me/blic.rs

Protekla godina za Crnu Goru je bila godina progresa i promjena, ocijenio je juče crnogorski ministar inostranih poslova i evropskih integracija Milan Roćen.

Roćen je uporedio odluku Evropske komisije sa kvalifikacijama za Evropsko fudbalsko prvenstvo. “Mi smo uspjeli dakle da obezbijedimo baraž za Crnu Goru, kada je fudbal u pitanju. Ne znamo još kakvo će biti mišljenje EK 12. oktobra, ali nadamo se ako to mišljenje bude pozitivno, da ćemo se direktno kvalifikovati u decembru”, kazao je Roćen. 

On smatra da je Crna Gora realizacijom obaveza iz sedam ključnih prioriteta Evropskoj komisiji (EK) dala argumente da 12. oktobra preporuči Evropskom savjetu otvaranje pristupnih pregovora.

Generalni direktor za proširenje u EK Stefan Sanino rekao je da je seminar bio “izuzetno dobra prilika, da se otvoreno razgovara i diskutuje o perspektivi Crne Gore i zemalja regiona u procesu integracija u Evropsku uniju i NATO”.

“Kao što znate, za nekoliko dana biće objavljen izveštaj EK koji će govoriti o napretku koji su ostvarile zemlje regiona, kao i o napretku Crne Gore”, rekao je Sanino.

On je dodao da će evropski komesar Štefan File za nekoliko dana biti u Crnoj Gori gde će predstaviti izveštaj, te da zato neće unapred da govori i prejudicira šta će taj izvještaj reći.

Comments

 1. MontiracOnLine says:

  Jos ssamo da otpuste ovaj “visak” zaposlenih u posti,zdravstvu,prosveti,policiji……..,da smanje zarade za 10%,sebi povecaju bonuse i svi uslovi su ispunjeni.
  Kada “udjemo” u EU u Crnoj Gori jedino ce jos jedino Vlada raditi.No Stefana File-a zabolje za to

 2. E ako nam daju datum početka pregovora, a đaolji od ovih 7 kriterijuma nije ispunjen, onda su svi ti komesari veća ološ no svi mi ođe zajedno!

  • Djakomo Galanda says:

   Stalno dobijamo neke pozitivne odgovore, konstantno smo sve bolji i bolji, poslusniji i poslusniji, a bagre i osilnog ponasanja nikada vise.
   I svi to vide, i domaci i strani “strucnjaci”.

   EU nije naivna i slijepa; samo su tamo bagra i olos na mnogo vecem nivou, a interesi su interesi…

   Ako MI dobijemo status kandidata, onda stvarno…!!!

   • Djakomo, nemoj tako. Tacno je da medju EU administracijom ima itekako mnogo vece bagre nego kod nas, ali generalno gledano, ne vidim sto je EU kriva za ovakvu vlast u CG?

    Nekome ko gleda sa strane, sve izgleda super… Usvajaju se zakoni, retorika je demokratska i pro-evropska, opozicija je “konstruktivna” i dogovara se i saradjuje sa vlascu oko “gorecih” pitanja”, u zemlji nema nikakvih pobuna, protesta ili talasanja… i kada sve to uzmes u obzir, mi smo za EU zvanicnike doista na pravom putu ka EU.

    Za to smo sami krivi. Opozicija i narod u Albaniji su redovno protestvovali i bojkotovali vlast nakon kradje izbora, i zato Albanija vise ni korak ne miče ka EU, a cijela evropa (tj svi ovi ološi od komesara kako si ih nazvao) prepoznaju da je to nedemokratska vlast i Albanija redovno dobija uzasne izvjestaje o napretku i kritike da da se moraju demokratizovati.

    Bas mi je zao sto tako veliki broj vas (vas progresivnih mladih ljudi) na svakom koraku prikazuje mrznju prema Evropi… slobodno cu reci “EU hejteri” umjesto da nam bas to bude platforma pomocu koje cemo se boriti i dokazati da ova vlast NIJE istinski pro-evropska.

 3. Mi smo uspjeli dakle da obezbijedimo baraž za Crnu Goru, kada je fudbal u pitanju.

  Da ne bješe roćena i Vlade šćaše nas Engleska nagrditi.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.