Podrška!

Oko pedeset policajaca, gurajući tijelima mještane, napravilo je kordon i omogućila da četiri komunalna kamiona prođu i istovare smeće...

Policijska intervencija počela je u šest sati, dok su mještani sat prije toga zauzeli pozicije na ulazu u deponiju

U ranim jutarnjim satima policija je na silu probila blokadu na grdskom smetlištu na Vasovim vodama, koju su mještani Beransela napravili sprječavajući kamione Komunalnog preduzeća da istovare smeće.

Policijska intervencija počela je u šest sati, dok su mještani sat prije toga zauzeli pozicije na ulazu u deponiju. Među mještanima bilo je i žena koje su pružale otpor policiji.

Nekoliko Beranselaca sa potpredsjednikom MZ Svetom Tomovićem, kao i svještenikom budimljansko-nikšićke eparhije Anastasijem, put kamionima prepriječili su ležeći, ali ih je policija na silu podigla i odvojila u jedno vozilo.

Oko pedeset policajaca, gurajući tijelima mještane, napravilo je potom kordon i omogućila da četiri komunalna kamiona prođu i istovare smeće.

Predsjednik Mjesne zajednice Tiho Bogavac i komandir policije Darko Đukić dogovorili su se nakon toga da se mještani i svještenik Anastasije puste i da im se ne pišu prijave, a da se ostali građani Beransela povuku sa blokade.

Na barikadama prije policije

Prema saznanjima Vijesti mještanima Beransela je tokom noći dojavljeno da će biti intervencije, tako da su na barikadama bili prije policije, u pet. Oni su se nakon što je intervencija završena uz dogovor mirno razišli i najavili da će o daljim potezima donijeti odluku na sastancima koordinacionog odbora, Savjeta i zbora Mjesne zajednice. Policija je najavila da će morati da pruži asistenciju Komunalnoj policiji i Komunalnom preduzeću, na osnovu njihovih zahtjeva

Potpredsjednik MZ Sveto Tomović, koji je na barikadama bio sa suprugom i sinom, rekao je da policija nije imala nikakav dokument, i ponovio da zakon krši Komunalno preduzeće jer za smetlište na Vasovim vodama nemaju upotrebnu dozvolu niti saglasnost o lokaciji.

„Ponovilo se ono što se dogodilo i prvi put. Protiv sile ne možemo, ali ćemo opet praviti blokade i neko će morati da se promijeni. Mi branimo Ustav i Zakon o odlaganju čvrstog otpada koji Komunalno preduzeće krši“, rekao je Tomović.

Policija je najavila da će morati da pruži asistenciju Komunalnoj policiji i Komunalnom preduzeću, na osnovu njihovih zahtjeva. Tokom policijske intervencije na deponiji je bila i direktorica Komunalnog preduzeća Milijana Vučeljić.

Sanitarna deponija za sedam opština

Na diviljem smetlištu na Vasovim vodama JP Komunalno odlaže otpad već skoro šest godina, i za to vrijeme tu je nakupljeno više od pola miliona tona smeća, uključujući i opasni medicinski otpad.

Smetlište nema upotrebnu dozvolu, a lokalne vlasti uprkos protivljenjima Beranselaca planiraju da na ovom mjestu grade sanitarnu deponiju za sedam opština i reciklažni centar. U međuvremenu smeće se sve više gomila, a nedavno je na toj lokaciji odloženo i preko stotinu ubijenih pasa lutalica, zbog čega je veterinarska inspekcija napisala prijavu odgovornom licu u Komunalnom preduzeću.

Prvi protesti mještana Beransela počeli su u novembru prošle godine. Ta blokada je razbijena donošenjem privremenih mjera. Kada je Viši sud oborio tu odluku, uslijedila je druga blokada krajem prošle godine, doček Nove godine na deponiji i dvanaest dana agonije za komunalce.

Lokalne vlasti su poslije neuspjelih pregovora i ubjeđivanja podnijele novu tužbu, „za smetnju posjeda“ protiv MZ, Savjeta od 45 građana. Osnovni sud je tužbu protiv MZ i Savjeta odbacio, dok je suđenje građanima po drugi put odloženo. Beranselci vjeruju da se to radi smišljeno.

Beranselo ili “simbol otpora bezakonju”

Odlaganje suđenja mještanima za početak jula, prije desetak dana, bio je vrhunac i kap koja je prelila čašu, kada je i donesena odluka da se počne sa trećom blokadom.

Rukovodstvo Mjesne zajednice ističe, ipak, da odluka o blokadi nije bila ishitrena ni nepromišljena, već da predstavlja posljedicu ignorantskog odnosa prema njima i njihovim zahtjevima.

„Vidite i sada da nijesu ispoštovali čak ni dogovor da se smeće ne odlaže dok se na organizuje zajednički sastanak u resornom ministarstvu. Ovo je despotsko ponašanje“, ističe predsjednik MZ Tiho Bogavac.

On je rekao da će se mještani ponovo organizovati i naći načina da izraze nezadovoljstvo i protest.

Beranselo je zbog svega što se u tom prigradskom naselju dešava, privuklo pažnju šire crnogorske javnosti i postalo, kako kažu mještani, „simbol otpora bezakonju“.

Treća blokada, koja je okončana primjenom policijske sile, trajala je od 14. maja.

*** ***

Jovan Lončar: “Opština Berane traži “asistenciju” policije da razbije blokadu. Ovaj dopis smo mi juče predali policiji.” 18.Maj 2011.Mještani su istakli da će odustati od blokade kad dobiju čvrste garancije da će se pristupiti hitnoj sanaciji smetlišta i odabiru druge lokacije za izgradnju regionalne deponije.

izvor: dokle.org

Predsjednik MZ Beranselo Tihomir Bogavac je pozvao sve relevantne činioce u Crnoj Gori da se uključe u rješavanje pitanja deponije na Vasovim vodama, navodeći da polako ističe “pet do dvanaest”.

– Zahvalni smo svima koji podržavaju naše napore da uklonimo smetlište sa Vasovih voda. Tamo se nalazi pravo ruglo i to na samom ulaz u grad, pa zato pozivamo nadležne u Crnoj Gori, koji ovih dana traže poštovanje zakona od Morače do Bojane, da to učine i u ovom slučaju i pronađ odgovarajuće mjesto za deponovanje smeća – istako je Bogavac.
Sveto Tomović je tražio od okupljenih građana da se glasno izjasne da li su protiv izgradnje deponije nedaleko od naseljenog mjesta. Nakon što su okupljeni gromoglasno uzviknuli da podržavaju odluke donesenu na nedavnom zboru, kojom se traži hitna sanacija smetlišta na Vasovim vodama i odabir druge lokacije za izgradnju sanitarne deponije, Tomović je kazao da je glas naroda najjače oružje za rješavanje naznačenog problema.
– Tražimo od zvaničnika da dođu do smetlišta na Vasovim vodama i suoče se sa ekološkim zločinom koji nam se servira godinama. Neka ta gospoda sagledaju činjenično stanje i donesu odluku o gradnji deponije na neku prihvatljiviju lokaciju, a ne uz naseljena mjesta. Umjesto da Berane postane ekonomski razvijen centar sjevera Crne Gore, ovom gradu se nudi regionalno smetliše koje nikome ne služi na čast. Mi nijesmo danas ovdje da bi se nadmudrivali sa onima koji nemaju sluha za naše probleme, već da ih još jednom zamolimo da nas više ne truju – istakao je Tomović.
Radoje Mišković je pozvao nadležne da ispoštuju važeće zakone naglašavajući da svaki čovjek ima pravo na čist vazduh.
– Mislim da bi nadležni morali da shvate ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. Ovo nije politički skup i mi nijesmo ni protiv Crne Gore ni protiv važećih zakona. Ovo je samo protest koji predstavlja dobrobit svih građana Berana. Tražimo da dišemo čist vazduh i da naša djeca žive zdravo i bezbrižno. Do kraja čemo biti odlučni u svojim namjerama i suprotstaviti se svakoj pomisli onih koji su spremni da nedaleko od naših kuća naprave smetlište za cijeli sjever Crne Gore – kazao je Mišković.
U ime djece Beransela slobodu za Vasovu vodu zatražio je Nikola Babić.
– Ne tražimo ni luna park, ni tobogane, ni bazene za kupanje. Mi samo hoćemo čist vazduh. Zar nijesmo skromni – upitao je Babić.

Opasnost po zdravlje
Među mještanima Beransela našao se i poznati ljekar dr Radovan Asanović i ukazao na štetnost postojanja deponije na Vasovim vodama po zdravlje lokalnog stanovništva.
– I običan laik uviđa da je odabir lokacije Vasove vode za izgradnju sanitarne deponije katastrofalno rješenje i da otrovi koji dolaze sa tog mjesta pogubno utiču na čovjekovo zdravlje. Posebno me čudi što ovdje nema više mojih kolega ljekara i slobodnih intelektualaca da bi odlučno podržali opravdane zahtjeve mještana Beransela koji se bore za spas svoga i zdravlja svoga potomstva. Takođe, čudi da nema ni predstavnika lokalne uprave koji su se svojevremeno oštro suprotstavljali stacioniranju deponije na Turjaku, jer smetlište na Vasovim vodama nije samo problem Beransela, već cijele beranske opštine. Ovo pitanje pokazuje da u rukovodećoj strukturu u Beranama postoje dvije struje. Jedna želi da prihvati zahtjeve mještana Beransela i druga koja nije spremna ni na kakav kompromis. Međutim, nadam se da će ubrzo svi humanih ljudi u ovom gradu odlučno reći ne ekološkoj katastrofi koja dolazi sa Vasovih voda – istakao je Asanović.

Gas maska zaštitni znak
Čedo Bugarin je skupu prisustvovao sa gas maskom, ističući da ona polako postaje zaštitni znak mještana Beransela.
– Gas maska mi je ostarila od upotrebe, jer je godinama koristim kako bi zaštitio svoje zdravlje od raznih otrova koji dopiru sa Vasovih voda. Kako trenutno stvari stoje moraćemo od nadležnog ministarstva da zatražimo da nam pošalje na hiljade gas maski s obzirom na to da smrad koji se širi Beranselom iz dana u dan postaje sve nesnosniji. Iskreno sam mislio da je vrijeme gas maski u ekološkoj Crnoj Gori prošlo, ali zbog nesavjesnog ponašanja onih koji su nam stacionirali smetlište nedaleko od naseljenog mjesta, one ponovo postaju aktuelne – kazao je Bugarin.

Comments

 1. Podrška nego što!

 2. iz Ustava Crne Gore.

  Životna sredina
  Član 23
  Svako ima pravo na zdravu životnu sredinu.
  Svako ima pravo na blagovremeno i potpuno obavještavanje o stanju životne
  sredine, na mogućnost uticaja prilikom odlučivanja o pitanjima od značaja za životnu
  sredinu i na pravnu zaštitu ovih prava.
  Svako je, a posebno država, obavezan da čuva i unapređuje životnu sredinu.

 3. ekoloske zapovijesti:
  1. ne ocekuj od prirode vise no sto si joj dao
  2. Koristi izvor tako da vodu mogu piti i i oni sto zive na uscu
  3. znaj da zemlja caruje samo kad um caruje
  4. ne dozvoli da ptice selice odustanu od
  povratka ka jugu
  5. ne trazi rupu u zakonima prirode
  6. misli vise o otpadu da ne zavrsimo na njemu
  7. brini o vazduhu prije nego sto ga ugledas
  8.zastiti planetu ovu, drugu nemamo, niti cemo dobiti novu
  9. cuvaj zivotnu sredinu da ne bi postao i sam smece

 4. bilja koprivica says:

  Dobih SMS sa slijedecom adresom http://www.ekonit.me/
  Puno aktivnosti,ali o Vasovim vodama ni slova!Ja sam im poslala mail sa pitanjem,zasto nemaju rubriku “komentari” i kako zamisljaju kontakt sa gradjanima.

 5. bilja koprivica says:

  Aco Braco,
  to sam i mislila,nazalost!

 6. bilja koprivica says:

  Poštovana Biljana,

  Veoma nam je drago da ste se javili.
  Možete nam pisati na ovaj način, a mi ćemo se truditi da Vam damo odgovore na sve nedoumice i pitanja, ali i čujemo Vaše komentare i sugestije, koje su uvijek dragocjene i dobrodošle.

  Srdačno Vas pozdravljam.

  Milena Milunović
  Ministry of Sustainable Development and Tourism

  IV Proleterske 19
  81000 Podgorica
  Montenegro

  Tel: +382 (0) 20 446 269
  Fax: +382 (0) 20 446 215

  milena.milunovic@mrt.gov.me
  http://www.mrt.gov.me

  Svaki čovjek je ekološka nit,
  nit, nešto istinski tvoje…priroda
  spojimo niti, čuvajmo svoje
  MA,LJUDI MOJI NE MOGOH ODOLJETI DA OVO NE OBJAVIM!!!

 7. Poslao sam I ja pisamce,I napisao dje je ” nit ” koja spaja Vasovu vodu sa vasom lijepom akcijom…cekam odgovor….

 8. bilja koprivica says:

  Molim Te Jovane,objavi odgovor ako ga kad dobijes!

 9. Eko nit je kampanja MRT ministarstva Vlade CG. S obzirom na dosadasnji odnos drzave prema Vasovim vodama, nije ocekivano da ce se osvrnuti na ovaj slucaj. Takodje, s obzirom da sam ubijedjen da njih ne interesuje nikakva zastita sredine ukoliko ne donosi profit, za ocekivati je da ce ostati u fancy Perastu, i daleko od tuznog $evera.

 10. Evo njihovog YouTube kanala, upitajmo ih svi za Vasovu vodu:

  http://www.youtube.com/user/EkoNitME

 11. Podrška!A za sve one,koji nisu u mogućnosti da budu na javna okupljanja nek’ pošalju,bar,mail na adresu koju je poštovana Bilja dostavila..Ja,nažalost,spadam u navedene,zbog prezauzetosti poslom,ne još dugo:),i čestih putovanja,ali isto tako očekujem uskoro i neko naše veće,zajedničko okupljanje uz mještane Beransela.Da se uvjere da nisu sami.Odoh slat mail na ekonit.me,a i Mileni!

 12. Sumnjam da ce se iko osvrnuti na licne mailove, vjerujem da njih boli samo ono sto je (koliko-toliko) javno. Zato mislim da je bolje ostaviti komentar na YouTube-u.

 13. Ona Vaterpolo utakmica, nam hvali danas kao nikad!… Sa sjetom sam odgledao snimak upravo….

  Uputili smo policiji poziv za asistenciju , da stanu pored nas i da nas stite od onih, koji krse zakone…cekamo odgovor

 14. Među mještanima Beransela našao se i poznati ljekar dr Radovan Asanović i ukazao na štetnost postojanja deponije na Vasovim vodama po zdravlje lokalnog stanovništva.
  – I običan laik uviđa da je odabir lokacije Vasove vode za izgradnju sanitarne deponije katastrofalno rješenje i da otrovi koji dolaze sa tog mjesta pogubno utiču na čovjekovo zdravlje. Posebno me čudi što ovdje nema više mojih kolega ljekara i slobodnih intelektualaca da bi odlučno podržali opravdane zahtjeve mještana Beransela koji se bore za spas svoga i zdravlja svoga potomstva. Takođe, čudi da nema ni predstavnika lokalne uprave koji su se svojevremeno oštro suprotstavljali stacioniranju deponije na Turjaku, jer smetlište na Vasovim vodama nije samo problem Beransela, već cijele beranske opštine.

  šteta što nema više ovakve lokalne podrške.

  • jedna kap u moru vode.Ali bistra…..

   • Isti jad nas povezuje, g. Loncar, jer dok se Vi borite sa deponijom smeca na Vasovim vodama, mi u Boki se uzalud borimo sa vjetrenjacom koja se zove”Brodogradiliste Bijela”, kojoj je more u Boki glavna deponija za istresanje svih otrova koji se sastruzu sa brodskih olupina sto otuzno djeluju cak i kad su remontovane. I dok ce te Vi, u to sam ubjedjena, tu sramotnu deponiju zatvoriti, ili barem izmjestiti na neko adekvatnije mjesto, ova nasa bokeska, koja truje i ljude i ribe i turiste i zdrav razum svih ekoloski osvjestenih ljudi, ostace netaknuta, jer se iz te deponije finasira azdaja…
    Napisah ovo samo da bih Vam rekla da za Vasove vode ima nade da postanu ciste, jer je azdaja sa kojom se Vi borite beznacajna, u odnosu na ovu nasu iz Bijele, kojoj inspekcija(bilo koja), ne moze ni da se telefonom obrati, prije nego dobije dozvolu od azdaje.
    A tek kanalizacija koja se sva sliva u bokeski zaliv…posebno tuzna prica, kojoj se ne vidi kraj.
    Ista nas nit jada povezuje, rekoh Vam, samo sto su Vase sanse da se izborite sa vasom azdajom mnogo vece i zato samo nastavite i dalje tu plemenitu borbu za ciste Vasove vode.

   • Uff, sto sve ide u more, don't get me started. Kanalizacija, u kojoj se radosno kupaju vlasnici tih istih kuca cije cijevi izlaze u more, smece mojih komsija koji su radi sopstvenih turista malo kalali zadnjih godina, razne otpadne vode iz brodova, cruisera i ostalih fancy jahti, ulje&gorivo iz barki… Ko zna koje sve kozne bolesti nosimo, a da nismo svjesni.
    Ali ‘ajde ti objasni narodu i medjedima da velikim brodovima ne bi trebalo dozvoliti ulazak u zaliv i naucit ih drugim navikama. Rambo Amadeus dobro pise o tome, ali slaba vajda.

 15. podrška!

 16. “Ekoloska nit” je odavno u smecu razbijeni mit o Montenegru kao ekoloskoj drzavi i ove porukice kojima toboz apeluju na nasu savjest su jos jedna u nizu baljezgarija kojima nas svakodnevno cascavaju. Najocitiji primjer za to je upravo “slucaj” Beransela u koji uporno pokusavaju preko svojih nejakih satelita ubaciti elemente svoje prljave politike. Slazem se sa idejom jos jedne dobre utakmice ljetos i spajanjem cistih dusa i vazduha naseg sjevera i juga, ali ovaj put da svi zajedno da ucestvujemo u organizaciji i napravimo najoriginalniji performans ikad na ovim prostorima. Pozdrav Jovanu i svim casnim GRADJANIMA lijepog i svijetlog imena Beranselo.

 17. Podrška, ako išta znači.

 18. bilja koprivica says:

  Prikljucujem se Oljinoj i Vladovoj diskusiji na temu.Kad domicilni Bokelji ovo javno kazu,osjecam slobodu da iznesem svoje jade.Zivim u kuci koja je 20 m udaljena od obale.U svim kucama je kanalizacija rijesenja septickim jamama.Okruzena sam komsijama starosjediocima,izuzetno imucnim ljudima.Malo je da kazem da tesko zivim,zlopatim se,ali uvijek nekako nadjem 90 eura da se sept.jama propisno ocisti.Moje komsije,u sezoni,ciste jame tako sto su nabavili pumpe pa visak iz jama sprovode u kisne kanale,drito u more.Za same fekalije i boze-pomozi nego je tu hemija(deterdzenti,omeksivaci itd.)Kupaju se i oni zajedno sa djecom i unucadima u tom istom moru.Kad sam jednom prilikom pokusala,samo pitati o tome dobila sam slijedeci odgovor:Da njima sporka bosanceroska nema sto drzati predavanja o kulturi i zdravlju.Toliko im je golemo 100 eura,a mene “za mekinje mogu da kupe”.Za kolektor(kojeg obecavaju godinama)kriva je vlast,ali za ove septicke jame krivi su gradjani i njihova “svijest”.Gotovo da se slozim sa Oljom,da je slucaj Vasove vode laksi od ovog problema u Boku.Jos ce se koju godinu more,od Boga dato ,boriti sa ovim problemom,a onda…ipak se nadam da do toga nece doci!

 19. Svudje li je isto..smece,smece i smece….
  Sad su mi javili,da je “narodna” policija izasla na Vasove vode,da razbije blokadu.Vuka Golubovic i njegova supruga sa kamionima komunalnog preduzeca su docerali smece,cekaju policiju da “odradi” posao i da mogu istovariti…sjednica opstine je prekinuta,opozicija cujem izasla na smetliste ….
  Eto…

 20. bilja koprivica says:

  “Opozicija” na smetlistu?!Da vidimo hoce li se “opozicija” naci u przun!Ejvallah,eto prilike!

  • Koliko im ipak hvala sto su dosli,toliko me strah da evo i ovo smece ne naprave vecim politickim smecem.Ali,nijednoga DPS poslusnika nema,svi su sa klanom Golubovic…..Policija izjavila,da je dobila poziv za asistenciju od komunalne i sanitarne inspekcije,i da mora da “postupi” po naredjenju…to,sto mi isto trazismo od njih da nas zastite od ovih istih ,koji krse zakone..e ,to macku pod rep…preko suda da mi to “rijesimo” kaza nam prvi policajac u Beranama….
   Smece,smece i smece….

 21. Opet bezakonje.Opet sila i policija.Ovo nije drzava,ovo je kazamat…kada treba da se postuju zakoni,nidje niko…
  Kada treba da se sila upotrijebi u cik zore stotinu policajaca…za svoje sopstveno smece….
  Nidje nikoga da nas zastiti…..
  Svaka cast ekoloska drzavo!!!!

 22. Pi.

 23. Ne želim davati samo pisanu potporu!

  Idem za Beranselo! Nadam se da će i ostali s ovog portala!

  • Hrvoljube,
   Hvala ti puno!.Mi u Beranselu,se ne predajemo.Idemo dalje.Ali nam je zabranjeno da blokiramo smetliste.Priznajem da bi sad bio zvek potez,da dodje stotinu Hrvoljuba iz ostalih grad ova,da blokiraju smetliste i time daju podrsku i pritisak na loklane despote i njihovo bezakonje.Mislim,da bi ih o jadu zabavili…svi ste dobrodosli!. Moja kuca vi je na raspolganju,ko god dodje…Ovoga puta nijesam bio sa komsijama,jer sam na drugu stranu svijeta.A vratio sam se iz Berana prije dvije nedjelje….Zao mi je da nijesam pored njih jutros…

   • Jovane,

    Nema potrebe da se zahvaljujete. Moja je građanska i moralna obveza poduprijeti pravdu i pravo na zdrav život!

    Danan Vi, sutra ja!

    SOLIDARNOST, ljudi, SOLIDARNOST!

 24. perfect stranger says:

  Ако примијете да су им угрожени финансијски интереси и моћ, они су у стању да од читаве ове “еколошке државе” направе једну велику гомилу смећа. Они ће поштовати законе, које су сами донијели, само ако су ти закони у складу с њиховим интересима. Они су пошаст овога времена.

 25. bilja koprivica says:

  Pozdrav za svjestenika Anastasija.Tu je mjesto duhovniku,sa narodom i PRAVIM narodnim nedacama!

 26. Supruga Vuke Golubovica je sa policijom bila jutros na smetlistu.U stiklama.Suprug nije imao muda.Poranila kamarila nepotizma sa svojom produzenom rukom sile.Na narod,na zakone,na ekologiju.Zamislite samo njen “uspjeh” jutros,gledajuci silu njenoga despota….
  Jadni moj narode…

 27. bilja koprivica says:

  Drago mi je te si spomenuo Don Branka(mir njegovoj plemenitoj dusi).Svojim sam ga ocima gledala kad je legao ispred kamiona i postigao da iz njegovog otpora,iako je blazenopocivsi,i danas crpimo snagu!

 28. Ne umiju da izaberu novu lokaciju.
  Ne smiju da prizanju da griješe.
  Neće da dozvole ikakav vid bunta, pa i onog najmanjeg.

  Išta od ovoga da priznaju – znaju da bi im brzo pukla tikva o glavu.

  Ološ seljačka na štiklama!

 29. “Olos seljacka na stiklama” iz smecarskih kamiona napada Beranselo i njegovu prirodu.Kamion vozi Vuka Golubovic sav usmrdio od smeca i njegova zena u oguljenim stiklama.

 30. Divljački način života, bez plana i predviđanja, bez svesti o zajednici i bez poštovanja drugog čoveka i sebe u njemu, proteže se daleko i duboko u vremenu i prostoru. Sa tragovima toga života borimo se još na mnogom području. To pokazuju nedostaci u uređenju naših sela i gradova. Ne organizujemo čišćenje, ne predviđamo nevreme, stvari koje nije teško predvideti. Umesto toga, mi teško i neprijatno živimo danima i nedeljama, podnosimo nepotrebne patnje i odricanja. Tako mi, umesto cenom rada, razmišljanja, dogovora i predviđanja, sve plaćamo najskupljom cenom, cenom života. – Ivo Andrić

 31. kad građani traže od milicije da ih zaštiti od kršitelja zakona- ne može.
  kad kršitelji zakona traže od milicije da ih pomogne u kršenju zakona-buljuk bez problema. eto zašta u crnoj gori služe narodna milicija i zakoni. (meni je žao ove milicajce i kamiondzije, taman kao što mi je žao sve službenike režima koji moraju kako se naredi i kaže. šta će ljudi, oće i oni ‘urbani’ život i sreću.)
  ovo je stravično i sramno i žalosno.

  “… i nastavlja se odlaganje!”

 32. Supruga sa stiklama…

 33. Vidim sad na izvjestaju o DPS donatorima da je Vuka Golubovic donirao 2000 eura maticnoj partiji.

  (D)okle!?

  • Ja takođe vidjeh da je nekoliko mojih prezimenjaka doniralo sa po 20, 30 eura, a žive u jad i bijedu, i to po čukama od sela na sjever, ni vode, ni puta nemaju, struje samo kad su baš lijepi dani…

   Čemu li se nadaju da mi je znati…

 34. Greote..dvije mjesecne plate je odvojio za tatu….

 35. beranselo nedaj se says:

  e ovo je strasno..

 36. beranselo nedaj se says:

  mi nismo oni psi,koje je direktorica pokopala na deponiji!!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: