Projekat Međunarodni Ekološki Centar Valdanos

Saopštenje, 22. April 2011.

Misija i Vizija MEC Valdanos

Uvjereni smo da su  “Polazne osnove za moguću održivu valorizaciju uvale Valdanos“, odnosno  Prijedlog za formiranje Međunarodnog ekološkog centra “Valdanos”, uslijedili u pravom trenutku i da predstavljaju olakšanje za donosioce odluka na svim nivoima. Po nama, ovaj prijedlog je bolji, sveobuhvatniji i dugoročno održiviji  nego onaj koji smo do sada vidjeli.

I nije samo simbolički da se on obznanjuje upravo na Dan planete Zemlje. Jer, vjerujemo da ubrzano sazrijeva svijest u Crnoj Gori da je u našem najdubljem interesu da uspostavitmo mir sa prirodom kako bi imali njenu podršku za razvoj i prosperitet.

Smatramo da ovaj projekat na optimalan način osigurava zadovoljenje potreba svih onih koji su zainteresovani za zaštitu, očuvanje i valorizaciju te prekrasne uvale. Naši kontakti nam govore da o tome postoji široki konsenzus u stručnoj javnosti, lokalnoj zajednici i nevladinom sektoru.

Imamo pozitivne signale iz vlasti da je Prijedlog o formiranju Centra veoma interesantan i da će biti razmotren.

Mi ne želimo vlast u Valdanosu! Nudimo samo ideju i polazne osnove kako bi se taj unikat najbolje mogao koristiti za dobro Ulcinja i čitave Crne Gore, posebno crnogorskog turizma.

Nadamo se da će, sa malo dobre volje i spremnosti,  naša ideja i vizija koju danas zajednički predstavljamo javnosti  uskoro biti realnost. 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: