‘Rado’ Černogorec ide u vojnike !

piše: Dragan Šepelj

Treća misija crnogorskih soldata odlazi u Afganistan. Kao i kod prvog slučaja strogo NE PODRŽAVAM i protestujem povodom svega što se dešava u vezi te akcije.

34 vojnika idu u ‘neprijateljski’ Afganistan , manje je bitno što su u ovom slučaju plaćeni za to, za razliku od nekih ranijih situacija, ovo smatram apsolutno nepotrebnim i sramotnim miješanjem u unutrašnje stvari jedne suverene države iz usko ličnih interesa vladajuće oligarhije koja ovim činom kupuje naklonost međunarodnog faktora: u ovom slučaju USA.

Mi smo našli da šaljemo vojsku tamo; šaku nesrećnika koji trebaju oprati šporkavi obraz crnogorskih političara tako što će pomagati NATO trupama da terorišu isto takve nesrećnike u toj krvlju natopljenoj zemlji.

Što će to nama kao društvu i državi? Sa jedva nešto više od pola miliona stanovnika , Crna Gora izigrava kolonijalnu silu, faktora u MZ, garant mira i stabilnosti na azijskom kontinentu. Odlaze vojnici sa iskustvom pravljenja kolutova naprijed i hajdučkim SVEBOR skokovima na mogući megdan ljudima koji se bore na svojoj zemlji, za svoj narod i državu i svoje interese, već decenijama obučavani za te surove metode ratovanja; i to u trenutku kada i USA najavljuje skori odlazak iz Afganistana. Sabrali su par brojki i vidjeli da se ne može tamo dovijeka ostat’. Nesalomiv je to svijet; ti Afgani.Ide jedan vod naše vojske: da se upišemo, da slučajno ne bi ko rekao kako i u ovoj ljutoj čorbi nismo bili mirođija.

Pritom, ispraćaju ih The Minister, Radivoje Lala Nikčević, Medo, Nuhodžić… te još nekoliko ‘stručnjaka’ iz odbora za bezbjednost naše skupštine; uz ciku i smijanje, tako svojstvenu tim osvjedočenim barabama. Ljudi idu u Pakao, a oni pere puške jedni u druge, kikoćeći se pred kamerama. – O maj gad – je li to moguće ?

Otišao je i pripadnik Mornarice: slovom i brojem J E D A N (1), koji je rekao da se on sprema za ulazak u NATO. Tako su mu rekli  predpostavljeni. Božemetisačuvaj…

Danas Afganistan, sjutra Iran, preksjutra Sudan; daako dođemo do mrske nam Ruande pa da pobijemo te Tutsije i ostale bakrače koji nas cijelo vrijeme izazivaju i prozivaju da su jača skupina plemena i od nas samih: veličanstvenih Crnogoraca – crna nam pamet. A ministri i članovi odbora se voze limuzinama koje plaćaju poreski obveznici ove zajednice plemena, jedu i piju na naš račun. Američki diplomate po kazni poslate na ovo čudovište od poluostrva ih tapšu po nejakim ramenima, ohrabrujući ih da istraju na svom reformskom putu. Plate im ‘pokoju’ rundu, kupe kompjuter za školu u rodnom selu. Što bi rekli u staroj JNA: “sve dok se drugačije ne naredi”…

P.S. Ima jedna emisija BUKSOVACA kada Popaj kaže, kao taliban svome šefu – da ih napadaju neki Crrnogorci. – Pa koliko ih ima? – veli šef. 500000 – ne više. – pa, jebi to – veli Vrhovni Taliban. E, to bi i trebalo napraviti ovima iz ODBORA ZA BEZBJEDNOST SKUPŠTINE CG.  A tim momcima svaka sreća u ludoj glavi.

Comments

 1. Danas 20 godina, Pobjeda i Javna TV kuća ima kao zalivene da ćute o ovom slanju naših harambaša u pohode, a ovi članci i snimci će ponovo biti uništeni ili presnimljeni… Isti ovi koji šalju prazne vojne mozgove u ratove pretvaraće se da nikad nisu čuli za Talibane, i da ih je neki tamo Rasmunsen hipnotisane zaveo da ga slušaju.

  A onda će 21.05.2031. komandant dobrovoljačke talibanske garde da nam svrati u goste i uruči Plaketu za doprinos miru nekom novom našem vođi.

  A narod će i tad kao i sad da se pravi blentav, da igra kladionicu, i da zapali cigar duvana iz slobodnog Avganistana.

 2. odličan tekst… nažalost..izgleda da cemo mi spašavati svijet..sa nasih 2-3 vojnika..

 3. Odlican tekst. Sramota crnogorske vlasti i ogledalo nase stvarnosti.

 4. Ovo je jednostavno. Kao sto vele prije evo skoro 70 godina, mi smo potpisali neke ugovore (ipak smo neki nezavisni i suvereni), a to znaci i obeveze, a obaveze vrijedi ispuniti, a ispunjavanje donosi zertve, a zertve e jbg!

 5. Učešće Crne Gore u prljavoj raboti avganistanske misije ‘osvješćavanja’ tamošnjeg stanovništva današnjom viješću o UBIJANJU 65 civila dobija na besmislu :

  Najmanje 65 civila, uključujući i žene i djecu, ubijeno je u četvorodnevnoj operaciji NATO snaga na istoku Avganistana, saopštio je guverner pokrajine Kunar Fazlulah Vahidi.

  Sličnu izjavu dao je nešto kasnije i avganistanski predsjednik Hamid Karzai, rekavši da je u vazdušnim i kopnenim napadima NATO poginulo najmanje 50 civila, prenosi Tanjug.

  S druge strane, predstavnici Alijanse saopštili su da su u akciji prije dva dana ubili više od 30 pobunjenika, ali da nemaju podatke o civilnim žrtvama.

  Vahidi je za BBC rekao da među civilima ubijenim tokom poslednjih dana ima najmanje 20 žena i nekoliko djece.

  Poslije ovih izjava, međunarodne bezbijednosne snage u Avganistanu Isaf, saopštile su da “veoma ozbiljno” shvataju izvještaje o ubistvima civila.

  Početkom mjeseca, avganistanska organizacija za zaštitu ljudskih prava saopštila je da je 2010. bila najsmrtonosnija godina od početka rata u toj zemlji 2001.

  Prema podacima ove organizacije, talibani su odgovorni za oko 60 odsto ubistava, a vojska predvođena SAD za 20 odsto.

 6. biljana koprivica says:

  Da,da…bice i ovdje bombasa samoubica.Samo polako…

  • Zanima me jako, Biljana, kakvim će se onda saopštenjem za javnost oglasiti delegirani u odboru za bezbjednost; kakav će biti izgovor. “ludi Taliban krenuo u juriš…na mladu crnogorsku demokratiju…”

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.