Viši sud “Zavalio” Kuljači & co još dva mjeseca

Nisu im pomogli ni zaključci budvanskog parlamenta koji je ocijenio da je sve u slučaju Zavala bilo po slovu zakona. . . Iz pouzdanih izvora “saznajemo” da su i za ovo krivi sljedbenici Slavka Perovića. . .

izvor: rtcg.me  

Svim okrivljenima u slučaju Zavala biće produžen pritvor za dva mjeseca jer bi, i prema ocjeni Suda, sa slobode mogli ometati krivični postupak, odlučilo je danas Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici.

„Pritvor je okrivljenima produžen jer, i po ocjeni Suda, postoji konkretna i na činjeničnom stanju utemeljena opasnost da bi okrivljeni, ukoliko bi se našli na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke koje u daljem toku istrage tužilac planira da sasluša, kao i zbog postojanja realne opasnosti da bi mogli uticati i na saučesnike”, saopštila je specijalni tužilac Đurđina Ivanović.

Ona je navela da je Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici, odlučujući o predlogu Specijalnog tužilaštva, donijelo rješenje o produženju pritvora svim okrivljenim u krivično pravnom slučaju Zavala za period od dva mjeseca.

„Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore”, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je več bilo pokušaja falsifikovanja dokaza.

Mediji su ranije objavili da su pojedini učesnici afere pokušali da falsifikuju izvještaj komisije koja je procjenjivala vrijednost radova na postrojenju za desalinizaciju, kojim je, prema sumnjama tužilaštva, oštećen budžet Opštine Budva za preko milion eura.

Lokalni parlament je sredinom nedjelje usvojio izvještaj revizora iz Beograda kojim je utrvrđeno da taj posao nije urađen na štetu opštine i dostavio te dokumente sudu, ali je iz tužilaštva saopšteno da usvojeni izjveštaji revizora nijesu validni, jer nijesu pribavljeni u zakonom propisanoj proceduri.

U istražnom zatvoru je 11 osumnjičenih u slučaju Zavala, među kojima gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, potpredsjednik te Opštine Dragan Marović i poslanik Demokratke partije socijalista Đorđe Pinjatić.

Oni se sumnjiče da su počinili niz zloupotreba službenog položaja tokom kupoprodaje zemljišta, namjene, a potom i nelegalne izgradnje kompleksa Zavala invest i postrojenja za desalinizaciju morske vode na brdu Zavala.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: