MNE Eurosong “Gledala sam s Koma plava kako Žuti zajebava”

koji izvodi sastav Familija, no tu je i pjesma grupe Makadam “Bar- Boljari i par stvari”, a čije bi izvođenje samodoprinosom pomogla ekipa mještana iz Gornje Mrke. . . “Hvala Zavala”, sa bendom Morsko dobro KO Budva, te “Jebeš Vijesti, jebeš Dan, tu je Šuković i miran san”, koju izvodi sastav Vilenjak iz Gorice

izvor: dayline.info, piše: Blažo Davidović 

Čitatelji iz Crne Gore dobro znaju onu staru : Polijeće soko i nisko pade…Riječ je, svakako, o vrlo oštroumnom stihu, a nikako o bizarnoj, poetskoj poštapalici ili arhaičnoj asocijaciji na jednu narodnu pjesmu. Trenutna politička situacija u Crnoj Gori nalik je na zemljotres srednje jačine, sa potencijalnim materijalnim posljedicama. Što se tiče političko- pravnih žrtava, rezultat je trenutno nepoznat jer “komisije za procjenu štete” još sagledavaju situaciju na terenu. Ovaj autor uvijek je naglašavao snažnu političku jačinu Budve, daleko jaču od Budve u njenom urbanom, sociološkom ili komunalnom kontekstu. Stoga i nije čudno što je vijest o pritvaranju gradonačelnika “kraljice Jadrana” ( još jedan iskarikirani termin na koji mentalno masturbiraju malokalibarski politički patuljci ) Rajka Kuljače i njegovog potpresjednika, ujedno i brata Svetozara Marovića, Dragana Marovića, te grupe njihovih suradnika dobila snagu regionalne vijesti. Primjera radi, to je odmah objavio i HTV. Da su u pritvoru završili čelni ljudi Rožaja, Mojkovca, Andrijevice ili Kolašina, vijest sigurno ne bi objavio HTV.

Zaboga, primjera radi, nije Madona pjevala u Mojkovcu, nego u Budvi, jel da ? Ovdje ću, samo na trenutak, ući u planiranu digresiju. Dakle, TV Crne Gore već nekoliko puta u kratkom roku žali se javno kako nema novaca da financira svoju pjesmu za nastup na Evroviziji, odnosno Eurosongu. U isto vrijeme, molim da se ovdje skoncetrirate barem malo, dakle u isto vrijeme, jedan drugi državni organ ( SO Budve ) sasvim elegantno dovodi Gibonnija da pjevuši u Budvi. I to se radi, jelte, posredstvom turističke organizacije Budve. Naime, turistička organizacija Budve dio je nacionalne turističke cijeline, i nad njome opet je ista partijska šaka koja jednom lupi o stol, jednom ne, a treći puta uzme stolicu i mlatne o glavu prvom do sebe.

Nešto slično sada se dogodilo. Svetozar Marović jeste u pravu : on je meta, svi ostali su “kolateralne žrtve” , a dio frustiranih promatrača već je smislio parafraziranu pjesmu :

Gledala sam s Koma plava, kako Žuti zajebava…

Žuti je, inače, nadimak za kojeg sva autorska prava potražuje ljubitelj slijepih osoba, šerif Podgorice doktor Miomir Mugoša, koji tako u ležernoj komunikaciji naziva Igora Lukšića, novog crnogorskog premijera.

Dakle, “Gledala sam s Koma plava kako Žuti zajebava”, jeste pjesma koju bi, da TV Crne Gore ima novaca, na Eurosongu mogao izvoditi sastav Familija, no tu je i pjesma grupe Makadam “Bar- Boljari i par stvari”, a čije bi izvođenje samodoprinosom pomogla ekipa mještana iz Gornje Mrke. Dakako, tu je pjesma “Opasna šala Kardinala” koju izvodi barski bend Vojvoda, pa mladi rokeri Branimirovi sinovi sa hitom “Čuvari velike blamaže”, tu je i nova pjesma Severine “Kako sam svojom štiklom nagazila dvoje ljudi”, za koju je tekst napisao Nenad Nenezić. Svoje mjesto na muzičkoj karti Evrope tražila bi pjesma “Po šumama i gorama”, čiji je autor Nenad Simović, slijedi “Hvala Zavala”, sa bendom Morsko dobro KO Budva, te “Jebeš Vijesti, jebeš Dan, tu je Šuković i miran san”, koju izvodi sastav Vilenjak iz Gorice.

No, hm….Ni jedna od tih pjesama nije zaživjela, nego samo, eto, ta kako polijeće soko i nisko pade, sa alternativom Gledala sam s Koma plava kako Žuti zajebava.

Idemo redom : zašto ? Evo odgovora :

Svetozar Marović je mudar i staložen čovjek i moja malenkost ga osobno poznaje. Dakle, gospodin Marović zna da ga mnogi, zbog neznanja, precijenjuju u trenutnoj političkoj moći. Također, on zna da u politici postoji vrijeme razmišljanja, vrijeme procijenjivanja, vrijeme odlučivanja i vrijeme posljedica. Čitav problem jeste u tome što je vrč koji je išao na vodu pukao sam od sebe. Kad je pukao, on nije mogao kazati Milu : Znaš, vrč je pukao, uradi nešto, daj selotejp, donesi novi vrč, reci da nije pukao, snađi se ! Jer, vrč je pukao i amen! Konačno, ima Milo svoj vrč koji još uvijek ide na vodu. Da je mandatar nove vlade Svetozar Marović, pretpostavljam da bi hapšenja uslijedila sa također nižerangiranim, ali medijsko- političkim zvučnim imenima iz Herceg Novoga, Podgorice ili Bara. Ulcinj ili Tivat, ili Tuzi se ne bi dirao, jer ne treba nervirati nacionalne manjine.

Jučerašnji skup podrške pritvorenim funkcionerima Budve imao je, materijalno dokazivo, partijske elemente. Iza njega je, dakle, stajao lokalni DPS. I sve se to desilo nepunih 24 sata nakon što je Veliki Vođa i Sin Sunca Milo Prvi Đukanović rekao “neka institucije rade svoj posao”. Sad, tko ne kontrolira stvari u DPS-u ? Đukanović ili Marović ?

Naivni će kazati kako je Marović ( Svetozar ) indirektno organizirao protestni skup u Budvi. Ma dajte, molim Vas, pa taj “skup”, tako organiziran, je kretensko-fatalni partijsko-političko-medijski autogol, i Svetozar Marović je, svojom inteligencijom mogao biti samo ljut na Boru Lazovića, šefa budvanske vladajuće partije koji je koristio termine tipa Mi, Vi, Oni, vamo-tamo, kave su to izjave ?

Marović zna da je atomski udar na njega uslijedio ne iz ideoloških razloga, njih nema, nikad ih i nije bilo, ne iz političkih razloga, ne iz partijskih, nego je Kompanija Pukla !

Pukla je jer, primjera radi, toj Partiji odavno više i ne treba glasača. Drže apsolutnu vlast decenijama, pogotovo u Budvi. Svi glasači DPS-a jesu Zaposlenici Kompanije.

Ponavljam, Marović je sve, ali ne politički nepismen čovjek. S druge strane, ako išta u životu zna Milo Đukanović to je kako voditi Partiju. Dakle, da li je sve predstava za javnost, ili konfuzno vrijeme konsolidiranja redova, nakon čega slijedi strategija obrane i napada Svetozara Marovića ? Drugačije upitano : da li Marović zna da je Milo izdao sve osim knjige u životu ? Izdao je sve svoje mentore i prijatelje, što ne bi i njega, ako je to stvar procjene ? Naime, Đukanović je izdao Tita, Marxa, Lenjina, Kardelja, Smitha, Miloševića, Bulatovića, Kadijevića, Subotića, što u tom spisku, zaboga, znači jedno ime, više ili manje ?

(kraj prvog dijela)

Comments

  1. Ali Djukanovic nije idao Brana Micunovica, Zorana Becirovica, Aleksandra Ticica, Aca Djukanovica, Veska Barovica, bracu Perovic (Astorija), Zorana Bosnjaka, Stanka Zlokovica, Darka Sarica, Duska Knezevica, Mugosu, Dusku Jeknic…i ostale vjerne perace njegovog prljavog novca, za sto su bogato nagradjeni, ko funkcijama, ko hotelima, ko bankama itd, vec svi znamo i sta i kako i cime. Tek kad krene od ovih, gore nabrojanih, kad njih pocnu privoditi i hapsiti, kad im pocnu oduzimati ono sto im je Milo poklanjao, uzimajuci od drzave i naroda, tek tada cemo moci povjerovati da je zaista i u Crnoj Gori pocela rujna zora svitat…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: