S.M. kao crnogorski Prometej na putu za “najtamniji zatvor”

a sve za dobro Crne Gore i u skladu sa njenim zakonima. . .

izvor: mnnews.net 

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade u ostavci Svetozar Marović vjeruje da je od početka politička meta u svemu što je prethodilo i trajalo u vezi sa hapšenjem u Budvi.

Policija je danas po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva uhapsila deset osoba, među kojima je potpredsjednik Skupštine Opštine Budve Dragan Marović, brat Svetozara Marovića.

Navodeći da vjeruje da je on, od početka politička meta u svemu što je prethodilo i trajalo u svemu ovome, Marović je zamolio da njega privedu, osude po kratkom postupku i pošalju u najtamnije zatvore, ako je to dobro za Crnu Goru i u skladu sa njenim zakonima.

“Samo neka puste da se brane kao ljudi, pošteni, vrijedni i cijenjeni građani Budve, jer oni nijesu ni bježali od zakona niti se zakona boje, da bi ih u rano i mračno jutro privodili pred njihovim porodicama kao članove terorističke organizacije ili mafijaskih klanova. Trebalo ih je samo pozvati i oni bi došli kao lojalni građani”, kazao je Marović u izjavi dostavljenoj medijima.

On je rekao da podržava aktivnosti da, kako je kazao, budemo svi jednaki pred zakonom, da u borbi protiv korupcije i kriminala krivi odgovaraju, a nevini budu nevini, dok se ne dokaže njihova krivica.

Marović vjeruje da o tome vode računa oni koji i lično i institucionalno odlučuju o slobodama, pravima i životima ljudi.

“Vjerujem, da u našoj sredini s pojačanom sviješću o tome vode računa odgovorni za odluke, ko je kriv a ko ne, jer teže djelo se čini ako se nepravo okrive ili pod pritiskom javnosti osude i obilježe, bez presude i odbrane, pojedinci, čitave porodice i gradovi”, naveo je Marović.

Marović je kazao da mnogi misle, da je to atak na njega, na Budvu u kojoj živi od rođenja jer nikada, kako je naveo, nije skrivao ni ko mu je bliži, ni koga voli, ni kome pripada.

On vjeruje da će se istina brzo utvrditi.

“Jer hoću da vjerujem u pravosuđe bez obzira što neki očigledno više vole spektakl i hapšenja nakon sahrane najbližih”, rekao je Marović.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Đorđu Pinjatiću skinut imunitet

Podgorica, (MINA) – Administrativni odbor preložio je danas Skupštini da odobri skidanje imuniteta poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS) Đorđiju Pinjatiću radi vođenja krivičnog postupka.

Sjednica Odbora zakazana je na osnovu zahtjeva Vrhovnog državnog tužilaštva, a Pinjatić se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj.

„Odbor je odlučio da predloži parlamentu da odobri pokretanje krivičnog postupka protiv Đorđija Pinjatića, poslanika u Skupštini Crne Gore, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja“, naveo je predsjednik Odbora Radivoje Nikčević.

Takav zaključak Odbora podržan je jednoglasno.

Prethodno je Pinjatić obavijestio članove Odbora da „njegov imunitet“ ne postoji od onog trenutka kada je obaviješten o pokretanju istrage. „Obavještavam vas da moj imunitet na postoji“, rekao je on.

Pinjatić je kazao da nikada nije bio dio „nikakvog kriminalnog udruženja“. „Nikada, ni u kakvoj varijanti nijesam ni pokušao da se bavim kriminalnim aktivnostima. Nikada, pa ni u budiće moj imunitet neće izgovor da pred zvanično izraženim sumnjama, zvaničnih državnih organa Crne Gore, ne izađem kao Đorđe Pinjatić jer sam to činio i prije, a to ću činiti i nakon što budem poslanik“.

On je rekao da ne traži imunitet, niti bilo kakav vid zaštite, niti će tražiti u toku postupka koji je najavljen.

Na početku sjednice Odbora, član tog tijela Koča Pavlović, zatražio je dopunu dnevnog reda zahtjevima da se preloži parlamentu da svim poslanicima i članovima vlade privremeno skine imunitet kako bi se omogućilo tužilaštvu da vodi eventualne postupke za krivična djela korupcije i organizovanog kriminala.

Privremeno skidanje imuniteta bilo bi oročeno do 31. jula, odnosno dok traje izvještajni period Evropske komisije. „Ako želimo da Crna Gora dobije do kraja naredne godine datum za otpočinjanje pregovora moramo nešto konkretno učiniti“, naveo je Pavlović.

On je zatražio i da Odbor predloži hitno zasjedanje parlamenta na kojem bi se razmatrao taj predlog, što su ostali članovi Odbora propratili negodovanjem, a kasnije i odbijanjem zahtjeva za proširenje dnevnog reda.

Nikčević je ocijenio da Pavlovićevi predlozi nijesu zasnovani na Poslovniku Skupštine, Ustavu i zakonu. „Ovo je politički pamflet koji ne ide u prilog borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Ovo, kako vi predlažete, je kršenje univerzalnih ljudskih prava i sloboda“.

Pavlović je naveo da su Ničevićeve tvrdnje neutemeljene, dodajući da ne vidi šta u njegovom predlogu nije u saglasju sa Ustavom i Poslovnikom. „Ko se plaši toga“, upitao je on, nakon čega je reagovao član Odbora Zoran Vukčević, upozoravajući Nikčevića, da ne želi da sluša šta Pavlović govori.

„Ovo je uvredljivo“, kazao je Vukčević, na šta mu je Nikčević odgovorio „to je Koča Pavlović“.

Nikčević je potom objasnio da zahtjev za skidanje imuniteta može da zahtijeva samo nadležni državni organ, što je potvrdio i član Odbora iz Socijalitičke narodne partije Velizar Kaluđerović.

Član Odbora Vasilije Lalošević pitao je Nikčevića „je li situacija bila toliko dramatična“ da bi se Odbor morao održati danas.

Nikčević je objasnio da je sjednicu zakazao kako ne bi „kočili“ održavanje sjednice Skupštine na kojoj će biti birana nova vlada.

Comments

 1. To Sveto, Mahatma!

 2. U ime ljubavi prema svom narodu grbaljskom Sveto, kojem si toliko malo dao, a toliko mnogo uzeo, jedino sto mozes da uradis za spas svoje duse i svojih “postenih” saradnika Sveto je, da kazes sve ono sto znas, jer ti znas da znas i to mnogo, gotovo sve…pa stoga, budi barem jednom ono sto nikada nisi bio do sada, iskren covjek i priznaj da si to sto jesi; LOPOV!

 3. biljana koprivica says:

  Zevs ga jos nije u Tartar bacio!

 4. mene ovo liči da se malko folira…

 5. Zevsa je boljela glava i ništa nije mogao učiniti da prestane. Prometej je rekao da zna kako će ga izliječiti. Uzeo je velik kamen i udarao Zevsovu glavu njime. Iz njegove je glave iskočio slučaj Zavala, a glavobolja je nestala. U drugoj verziji mita, Zeusovu glavu rascijepio je Hefest ili Hermes.
  To je posve neočekivan i neizmjerno dragocjen podatak koji nam pomaže da unesemo smisao u mit o Prometeju. Prometej je, dakle, bio razapet između dva planinska vrhunca. Taj podatak nedvosmisleno upućuje na optičku napravu koja je služila za ispitivanje područja između dva Budvanska vrha. Prometejeva je cijev predstavljala dio teleskopa koji bismo danas nazvali teodolit – temeljni instrument za geodetska mjerenja Zavale. Prometej je zamolio da njega privedu, osude po kratkom postupku i pošalju u najtamnije zatvore, ako je to dobro za Crnu Goru i u skladu sa njenim zakonima.

 6. U rano i mracno jutro su iz zapustenih vikendica i memljivih stanova, pokupili su izbjeglice iz BiH i odveli ih u smrt…dok si ti bio na vlasti homu budvanse…u rano i mracno jutro su upali u kuce u Malesiji i prebijali starce i zene trazeci navodne teroriste…opet dok si ti bio na vlasti homo grbaljanikuse…u rano i mracno jutro su doveli pokojne stradalnike iz Lore koje si ti poslao tamo homo palmuse…u mracno i tamno jutro su odveli iz njihovih luksuznih vila tvoje pulene koji su se nafatirali para dok si ti bio na vlasti homo primorijukse…..
  A cija si politicka meta …. ko je pokrenuo crnogorsku policiju i tuzilasto …Vatikan, ustase, cetnici, BIA….ili svi oni zajedno…ili neki ti drugar do jucersnjeg mracnog i hladnog jutra…..ha….

 7. Mir da ne bi bilo Rata ~

 8. “Nikad nemoj bez razmišljanja da odbaciš nekog čoveka, kao što bi to učinio feudalac, držeći se kruto slova zakona. Uvek to čini samo zbog nekog važnog cilja – a taj cilj nastoj što bolje da upoznaš!” – Frenk Herbert

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: