Otvoreno pismo Janušu Bugajskom

piše: Miško Đukić

03.02.2019-ta godine, u intervjuu za dnevni list „Pobjeda“ ćiji je raćun kod Universal Capital banke, američki analitičar i ekspert za Balkan, Januš Bugajski kaže:

„Odbjegli bankar Duško Knežević djeluje kao jedan od Putinovih oligarha i slijedi agendu Kremlja sa ciljem da destabilizuje crnogorsku državu i bilo kakve veze sa Rusijom treba pažljivo istražiti. Ne postoji ni jedan racionalan razlog zašto bi administracija u Vašingtonu ili Londonu podržale nekog pojedinca koji je optužen za finansijsku prevaru i kojeg pomaže glavni protivnik NATO-a, u širenju dezinformacija o nekoj od savezničkih vlada“.

Gospodine Bugajski, gdje se nalazi Duško Knežević?

Naš VDT, gospodin Katnić, kaže: „Kneževića neče zaštititi loža u kojoj sjedi u Londonu. Odgovaraće za utaju poreza i pranje novca u slučaju Telekom“.

Gospodine Bugajski, mi u Crnoj Gori vjerujemo našem tužiocu. Vi ne?

Iako nam iz Srbije dolaze sjajni analitičari koji nijesu nezavisni kao Vi, nego kao Darko Trifunović, koji nas ubjeđuju da je Duško Knežević u Rusiji, i koji, gle čuda, piše kao da je ukrao Vašu rečenicu. Imate pravo da ga sudite za kradju autorskih prava.

On kaže da: „treba ispitati bilo kakve veze sa Rusijom i dobro ih istražiti“.

Gospodine Bugajski, ne zamjerite da Vas pitam, ako je ova loža, o kojoj Katnić govori, u Londonu, onda Vas moram podsjetiti da je BIA u akciji „Balkanski ratnik“ zaključila da je“ Darko Šarić za šverc droge koristio kanale iz vremena šverca cigareta.“

Zašto Vam ovo govorim? Koji su to kanali?

Dokazano je da je novac, Darko Šarić prao preko firme koja nije ruska, već SAD: „Delavere“. Darko Šarić je kod tri firme u SAD-u kupio i tri aviona za svoje potrebe.

Možda se pitate zašto Vam sve ovo pišem, gospodine Bugajski.

Pokušajte da me ispratite…

U Pireus banci postoje računi koji su objavljeni javnosti u Crnoj Gori 16.11.2012-te godine u listu „Monitor“. Ovaj tekst je potpisao Tufik Softić i jedva preživio ovo pisanje.

U Pireus banci objavljeno je da crnogorski državljanin ima račun od 500 miliona eura čiji je broj 03854109703948. Tufik Softić je nakon ovoga pisanja najavio tekst o duvanskoj aferi do Dubai-a.

Siguran sam da ćete Vi, gospodine Bugajski pročitati ovaj tekst Tufika Softića i zainteresovati se za njegovo zdravlje.

Čudni su putevi cigareta i droge.

17.01.2017-te godine saradnik Darka Šarića, Anastazije Marinčić, na čijoj je jahti urugvajska policija pronašla dvije tone kokaina, izjavio je:

„Darko Šarić je finansirao kampanju sadašnjeg premijera Vučića“.

Podsjetiću Vas, gospodine Bugajski:

u Velikoj Britaniji, u gradu Londonu, film o duvanskoj mafiji, snimila i je MI6.

2012-te godine.

Vi ovo sigurno znate.

Ali ispratimo moguću vezu.

Dok Vi pišete ovaj tekst, u Crnu Goru dolazi Louis Free, čovjek koji je u mandatu Bill Klinton-a, mada je republikanac, bio direktor FBI-a!

Da vas posjetim da je sumnjivo lice Katniću za naš „ Državni udar“ i Ladislao Karbaljosa bivši direktor FBI i još sedam agenata FBI.

Šta o tome misli Louis Free? Provjeravao sam: medju njih sedam su i demokrate i republikanci!

Louis Free je sudija koji je u akciji „Pizza Connection“ u, do tada, najkompleksinoj priči strpao u zatvor 14 sicilijanaca zbog šverca kokaina.

I interesantno je da su ti, osuđeni sicilijanci za šverc kokanina koristili one puteve koje je kasnije koristio i Darko Šarić. Zahvalio se tada Louis Free, CIA. Koliko se sjecam, CIA je avionom dovela Darka Šarića!

Ne sumnjam da sudija Loius Free mora znati za ovu koincidenciju pa mi možda može pomoći da riješim misteriju ko je uhapsio Darka Šarića? Prilikom hapšenja Šarića ministar pravde Srbije, Nikola Selaković kaže: „Naročito smo zahvalni CIA i službama bezbednosti Slovenije, Austrije, Italije, Španije i Belgije“.

A naš čovjek! Šarić!

Gospodine Bugajski, mi se, u Crnoj Gori, pitamo zašto baš sada stiže ovaj ekspert za pranje novca na mjesto člana upravnog odbora Universal Capital banke?

Ako Vam promiče, gospodine Bugajski ova banka je u vlasništvu grčkog biznismena Petrosa Statisa, koji u Crnoj Gori poznat i po poslovima u kazinu Maestral i po zakupu Svetog Stefana i kao vlasnik CDM portala…. A u kazinu Maestrala bilo je dosta nelegalnog klađenja.

Istrage ovim slučajevima nelegalnog klađenja vodio je FBI a podsjećaju Vijesti 06. 02 2019 god.

To sigurno zna bivši direktor.

Gospodin Louis Free dolazi nakon smjene izvršnog direktora Velibora Miloševića, koji je kao viceguverner smijenjen i uhapšen od strane VDT-a.

Samo ću Vas podsjetiti , gospodine Bugajski, da je to bilo na osnovu snimka Duška Kneževiča.

Ako je ovaj, kako Vi kažete, odbjegli bankar, reper za hapšenje, ne djeluje onda za zgoreg da kritikujete i Katnića što hapsi ljude na osnovu svjedočenja Duška Kneževića.

Jer, kako Vi kažete: „Knežević širi dezinformacije.“

Gospodine Bugajski, Vi ne morate poznavati Miga Stijepovića.

Ovaj odbjegli oligarh Mila Đukanovića je snimljen kako preuzima 100 000 eura, koje služe za kupovanje glasova 2016-te godine. Ali, gle čuda, i njega je snimio Duško Knežević, koji „širi dezinformaicije“,

Migo Stijepović je, kako Katnić kaže, priveden i pušten da čeka, (mada može uticati na aktiviste u Zeti) na slobodu a Duško Knežević daje dokaze da je više puta plaćao Djukanoviću odmor u Dubaiu. Iznosi dokaze da je bio i gospodin Gvozdenović.

Kada se sume saberu, opet je to mizernih sotinjak hiljada eura.

Ova suma od stotinjak hiljada nije za FBI i bivseg direktora interesantna. Ali ako suma nije interesantna interesantna je destinacija!

Izgleda da suma nije interesantna ni Katniću.

Ovo više nije suma nego šuma dokaza!

Doduše, gospodine Bugajski, Luzis Free i sve njegove četiri kuće, nijesu vrijedne jedne kuće Mila Đukanovića, koja, kako kaže „odbjegli bankar“, Duško Knežević, vrijedi 10 miliona.

A, gle čuda, ni ta suma nije interesantna gospodinu Katniću a nije mu interesatna ni izjava Djukanovićeva da može u bliskoj budućnosti kupiti ovu kuću za koju u katasru ne postoji vlasnik.

Sirota kućica.

Kao u bajci: Ivica i buduća Marica.

A u šumi sretoše „špijuna“ Kneževića.

Sve njegove „špijunske“ poslove u njihovoj šumi objaviće portal Aktelno.me.

Iza portala Aktuelno.me : Osnivač: Ski Resort-Kolašin 1450 a.d. Kolašin . Većinski vasnici po CDA su firme 1 “Caldero Trading Limited” PC.3105, LIMASSOL PC.3105.LIMASSOL Kipar 84.89752072 % i 2 BEPPLER & JACOBSON LIMITED FORTUNA COURT BLOCK B 99999 CIPAR –LIMASSOL. Firme se vode na kuma Bećirovića.

Mora se jednom pojaviti i Marica! Makar u bajci! Ili u Dubai-u. Knežević iznosi plaćene račune!

Da se razumijemo. Ja gospodina Duška Keževića doživljavam kao svjedoka saradnika, a javnost Crne Gore kao sud jer sam počeo da sumnjam da je sud korumpiran tridesetak godina.

Gospodin Louis Free, ne korumpirani sudija, čovjek koji je riješavao tako kompleksne slučajeve, bio je sudija i u državi New York.

Na istom tom sudu, godinama kasnije, dogodilo se poravnanje Mađar Telekoma i Deutsche Telekoma, i pominjanje „prve sestre“ kao konsultantna u aferi „Telekom“.

Upravo u ovom sudu, podvlačim, radio je Louis Free.

On je stručnjak za pranje novca a pranje novca je očigledno i u slučaju Telekoma.

Interesantno je, gospodine Bugajski, da „prva sestra“ ovdje u New York-u, nije optužila Duška Kneževića o kome Vi pišete u svom analitičkom tekstu.

Gospodin Katnić kaže da je on odgovoran za pranje novca i utaju poreza u slučaju „Telekom“.

U avgustu 2012-te godine je počelo ovo suđenje u New York-u.

„Prva sestra“ je, kao stručni konsultant, morala znati ko je odgovoran i gdje su pare od „Telekoma“.

Gospođa Ana Đukanović je zbog Telekoma tužila Monitor, Vijesti i Dan.

Ne sumnjam da gospodin Louis Free poznaje i gospodina Đukanovića i njegovu sestru i njegovog brata. Bez toga poznanstva sumnjam da bi došao u Universal Capital banku, koju, ponavljam, drži Petros Statis sa 99% kapitala.

Na site-u Universal Capital banke stoji da je taj kapital 11,457 miliona eura dok je zakonski minimum 5 miliona evra.

Petros Statis je, očigledno, moćan čovjek.

Na instagram profilu Petros Statisa možete vidjeti lijepe fotografijeiz Dubai-a.

Na tim fotografijama su i biznismeni i sa kojima je kasnije sreo gospodin Đukanović.

U banci Petrosa Statisa, koja je, po riječima izvršnog direktora Miloša Pavlovića, napredovala za četiri godine 65%. A onda ide dokapitalizacija i neispričana pričica?

Superviziju radi Centralna banka Crne Gore.

Gospodine Bugajski, ne sumnjam da Vi znate da je guverner Centralne banke Radoje Žugić, a on je baš ovih dana postavio Ariana Fulani-a, koji je kao guverner banke Albanije smijenjen i hapšen jer je iz trezora nestalo 6,63 miliona američkih dolara.

Pomislićete vjerovatno: evo posla za sudiju i advokata Louisa Freeh-a, eksperta za pranje novca. Louis Freeh je izjavio: „Ja ću podsticati odnose i aktivnosti banke sa relevantnim istitucijama u Crnoj Gori i inostranstvu“.

Ovih 6,63 miliona dolara je nestalo iz trezora bliskog inostranstva, a to je, malo više od onih 5 miliona koje naš zakon propisuje da se osnuje banka.

Podsjećam Vas, gospodine Bugajski , da je gospodin Žugić, 02.11.2016-te smijenio viceguvernerku Irenu Radović.

Na njihovom suđenju prisustvuje i ambasador Velike Britanije, zemlje, kako Vi kažete, ne podržava Duška Kneževića. On je podržao Irenu Radović protiv Žugića.

Gospodine Bugajski, gospodin Duško Knežević je kao i ambasador Velike Britanije protiv Radoja Žugića. Traži da se ispita porijeklo njegove imovine.

Kaže da je guverner Centralne Banke, Radoje Žugić lično bio zainteresovan za prodaju „Pomorskog saobraćaja“ braći Ban i Mihailoviću.

Duško Knežević kaže: „Treba ispitati odnose Radoja Žugića sa bankama i plasmanima novca iz fonda PIO na čijem je čelu, tada, Radoje Žugić bio.

Oni, za koje je intervenisao Radoje Žugić bili su direktori u firmi „Mia“ čiji je vlasnik Stanko Subotić, poznat u aferi „Nacional“ u švercu cigareta,a o tim aferama je i MI6, ponoviću, snimio film, koji Vama mora biti poznat.

Prijatelji Mila Đukanovića za koje je intervenisao Radoje Žugić rekli su ovih dana, odgovarajući Dušku Kneževiću, kojemu Vi , svojom analizom, prilijepiste etiketu, da su gospodinu Đukanoviću obezbijedili 1,5 miliona eura. Keš kolateral, da bi Đukanović mogao da obezbijedi sebi novac kod Pireus banke.

Duško Knežević kaže da mu je Đukanović rekao da su to pare od cigara i poslova koje su zajedno obavljali. Naglasio je građanima Crne Gore da znaju da su to Đukanovićeve pare u švajcarskoj banci.

„Pomorski saobraćaj“ je, preko sadašnjeg guvernera Centralne Banke poklonjen njima kao Đukanovićeva zahvalnost.

Ogroman prihod koji su ostvarili za 15 godina slio se , valjda, i nekim dijelom na račun gospodina Mila Đukanovića.

Eto vidite, gospodine Bugajski, fond PIO, u čijem vlasništvu je „Pomorski saobraćaj“ bio, ostade bez svoje „zlatne koke“ ali su mrvice iz ovog posla ipak nastavili da dobijaju penzioneri za glasanje.

Gospodine Bugajski, ne sumnjajte da se dovoljan dio ovoga novca iskoristio za plaćanje analitičara i njihovih procjena…

Gospodine Bugajski, ne sumnjam da više znate od mene i sigurno više vrijedite.

U Crnoj Gori, modernoj, znanje se plaća.

Pogotovo analitičko!

Prijateljski pozdrav od Miška Đukića,
direktora radija Free, koji nije angažovao Louisa Free, na vrijeme.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: