Miško Đukić: Pritisak na sud

Četvrtak , 27. septembar 2012.

Viši sud.

Treći sudski proces  Veselinu Piletiću .

U prethodna dva sud ga je oslobodio .

Veselin Piletić je četiri dana u štrajku gladju sa jednim pitanjem : „ Odakle ste gospodine Božoviću pribavili listicu sa prijetećom porukom “.

Tužilaštvo , kako tada , tako sada – NEĆE DA KAŽE .

Neće ni advokat – Rajko Božović.

Eto 1948 godine , evo G(g)olog otoka – evo opet insituta tajnog dokaza .

Listicu vještače , vještaci grafološke struke u Novom Sadu i Zagrebu.

Nalaz: rukopis nije Piletićev .

Sada se traži vještačenje Visbadena .

Insistira advokat Rajko Božović.

Vijesti su o ovom procesu profesionalno izvjestile čitaoce .

Neću  ponavljati .

Zašto onda pišem ?

U svojoj uvodnoj riječi , brat Svetlane Vujanović , advokat Rajko Božović kaže :

„ Piletić štrajkuje gladju da se izvrši pritisak na sud – u dogovoru sa Budom Honbahom , Vijestima i Njemačkom “.

Ne mogu da vjerujem što slušam .

Ove riječi advokata Božovića izazivaju i smijeh i negodovanjne prisutnih . Naročit smijeh i nevjerica je na licima  studenata prava koji su na „praktičnoj obuci“ u višem sudu .

Što znače ove riječi ? Kome su zapravo one upućene ?

Kakve Njemačka ima veze sa organizacijom štrajka gladju Veselina Piletića ?

A tek –  Budo Hohbah ! Nijeste , gospodine Božoviću ,  pogodili ime ( Bodo ) ali možda je u nekim , vama znanim krugovima , u pitanju Budo .  Budo – ni Bodo –  nijesu vlasnici Vijesti .

Tačno je da je Bodo – Njemac .

Ali gospodin Rajko Božović , ne trepnuvši – nakon opuživanja Njemačke traži vještačenje, listice za koju neće da kaže kako je nabavio ,  u Visbadenu .” Nijma ” –  kaže –  vjeruje .

Ali , gospodine Božoviću- Visbaden ( njemački Wiesbaden ) je glavni grad Njemačke savezne države Hesen.

Kako“njima“ možete vjerovati ?

Vi ste čovjek-advokat  , gospodine Božoviću – koji se poziva na listicu svjedoka  S. Š .

Čitam  istoriju bolesti vašeg svjedoka : matični broj istorije bolesti  6843 .

Neuropsihijatar  B. Mitrić kaže : „ Savjetuje se redovna medikacija i kontinuirano psihijatrisko praćenje . … Završna dijagnoza F22 . Th: Mazepin a 200mg 3 x 1 , Haldol a 5 mg 1+0+1 …Ranije je liječen u Splitu i Podgorici … PROBLEM AKUSTIČNIH PERCEPTIVNIH OBMANA .

Gospodine Božoviću – Vi i tužilažvo ste ustvrdili sudiji Ratku Ćupiću –  da je S. Š pouzdan svjedok   i da je u vremenu  izvršavanja zatvorske kazne – bio bez dijagnoze .

Obmanjujete i  sud  i javnost.

Ponoviću : vaš svjedok je ranije , prije pritvora u Spužu ,  liječen u Splitu .

U vojnoj bolnici u Splitu 9.03.1990 dijagnoza je bila –  Ganser syndrome –  uz obrazloženje : „ … ne pokazuje interes ni za svoje dijete “ .

Ovaj izvještaj potpisuje –  Mr sc dr N.Silić .

Gospodine Božoviću – neko će morati  krivično da  odgovara .

Mišljenja sam da će sudija Ratko Ćupić uvidjeti da to nije Veselin Piletić !

Slijedeće ročište je 26, oktobra u 12 sati .

Sa nadom u pravosudni sistem i časne pojedince :

Miško Djukić.

Comments

 1. Vukman Cejovic says:

  Da li je moguce peticiju za Veslina Piletica postaviti na vidno mjesto, na samoj naslovnoj stranici foruma i na ovoj temi. Molim vas nadjite nacina da svaki posjetilac ovog bloga, cim udje na njega, odmah vidi da postoji peticija.
  Ovako mora da se puno trazi i mnogi je previde.
  Nije lose postaviti i temu “Peticija za Veselina Pioletica”, bez mogucnosti diskusije na toj temi. I tu temu staviti na vidnom mjestu. Mozda i prilikom otvaranja bilo koje teme treba da se vidi ta peticija.

 2. Milovane Jankovicu, “bratoubilacki rat” znaci ne dozvoliti monstrumima iz nasheg naroda da masovno masakriraju pripadnike nekog drugog naroda. na Balkanu je visoka cijena “bracke sloge”. vidjeli smo je u Srbiji kad su se pomirili cetnici i partizani i u Hrvackoj kad su se pomirili ustashi i partizani.
  za rushenje postolja Pavlu Djurishicu Milu sam obecao zdravicu, domacu rakiju. nije to zbog Pavla, mrtvi ne pr.i, nego zbog necega drugoga.

  • Ja nebi mirio ideologije, vjere i nacije,
   nego bih zelio da prema njima postupaju HOMOSEKSULCI,
   na isti nacin kao oni na PARADU PONOSA, a krse u sleperima docerat sa Smokovca, o opstinskom ili drzavnom trosku.

   • Dovoljno je postovati slobodni izbor ideologije, vjere ili nacije do onog momenta kad pocne da ugrozava ostale saputnike na camcu.

   • Koja je razlika izmedju vjerske, nacionalne i ideoloske parade,, od parade ponosa, svi se ponose sa necim, ali samo LGBT zabranjuju, a vjerske setnje popova, komunista, cetnika, srba i crnogoraca su dozvoljene,
    PRAVA JEDNAKA ZA SVE, ILI OKO ZA OKO , ZUB ZA ZUB.

 3. Originally Posted by Hari Krisna
  Ja ne znam zasto Piletić odavno, to nije proslijedio medjunarodnim sudovima, a ne bih bas tako lako dovodio u profesionalno-uzajamne veze advokata Božovića sa sestrom. Kad bi cijela sudijaska organizacija bila ka Svetlana Vujanović duge bi nam ptice pjevale, a mnoge odive imaju svakakvu braća ( vjerovatno i obrnuto) mada djaoli će ga znati.
  Postovani Hari,

  ti dobro znas, da svi medjunarodni sudovi odbijaju slucajeve koji nijesu do KRAJA ISCRPILI DOMACE PRAVOSUDSTVO, do konacne ODLUKE,
  odje se RADI O , MOJ TE MOTA OKO PLOTA,
  DA SPRIJECE MEDJUNARODNE SUDOVE DA SE UMIJESAJU,
  DOK ADVOKATI SA UPERENIM PRSTOM, NE UBIJE OKRIVLJENOG TVRDECI TI SI UBICA I PUCA U NJEGA VERBALNO,
  ako je to LJUDSKI, onda sam ja KARL MARKS,
  odje se pokusava ubistvo pomocu PROCESA DOMACIH
  SUDOVA U NERAZUMNOM ROKU DOK OPTUZENI NE IZGUBI RAZUM I POLUDI ILI SE UBIJE,
  OVO JE ZLOCIN SA PREDOMISLJAJEM, KOLEKTIVA ILI POJEDINCA SA DOBROM ZALEDJINOM.

 4. Nekoliko književnika priprema knjigu o lažnoj optužnici protiv Veselina Piletića u kojoj će svako naći svoje mjesto,prema svom činjenju i postupanju.Svako ko potpiše ovu peticiju upisaće svoje ime na mjestu koje pripada hrabrosti,humanosti i ljudskosti.

 5. zamoliću moderatora da , ako nije problem, peticiju odvoji i da posebno mjesto .
  Zbog velikog interesovanja !

 6. Vladimir Nedović kaže:
  2. Oktobar 2012. – 14:31 u 2:31 pm

  “Izvinjavam se sto okupiram prostor – ne znam mnogo o slucaju Piletica i ne bih se ukljucivao u tu pricu. Nego sam Misku Djukicu duzan odgovor na jedno pitanje od petka vece, pa mi se ovo cinilo pogodnim mjestom.

  Misko, ako zelite, mogu odgovoriti ovdje javno, a mogu i na mail, samo mi javite adresu. Samo ponovite ukratko pitanje, jer iako bih ga donekle mogao rekonstruisati, ne bih da preskocim nikakve detalje.”

  Vladimire,kako si u Holandiji , bio bih ti zahvalan da proučiš ovaj i prvi tekst o mukama Veselina Piletića . Pomozi ako možeš – prije nego nam , još jednog čovjeka , mafija oduzme .

  • Misko, sinoc sam bio poceo da pisem, pa mi se ugasio komp. Nazalost, ne znam dovoljno o covjeku ni njegovom slucaju da bih birao stranu (mogu, naravno, na nivou principa, ali ne mozda dovoljno konkretno). Jedino mogu da pratim ljude kojima vjerujem, jer nemam dovoljno vremena da se posvetim slucaju korektno. No dajte mi par dana da se raspitam malo, pa se javljam.

 7. Milovane Jankovicu, vjera, ideologija i sexualna orijentacija je manje-vishe isto – slobodni izbor. Samo narodnost nije izborna, jer te niko nije pita kad ces se i gdje rodit. Zato od narodnosti ne valja praviti vjeru, ideologiju ili sex. Ni profesiju. Ali, ko Cg zaboravi svoje ime – ime mu je IZBJEGLICA. stanje stvari.

  Fakat, veliki sam baksuz. Pored stotine crnogorskih klovnova koji pune novinske stranice, tv-ekrane ja na aerodromu sretnem pogresnog. Kojeg ne mogu da pozdravim. Andriju Mandica. Koji je tog jutra poleceo u Beograd na konsultacije pred izbore.

 8. I da ne zaboravim…ne moramo se voljet ka braca ali se mozemo postovat ka ljudi.
  Princip je vazan, sve ostalo su nijanse.

 9. Sto brate ne mozes da pozdravis Andiju Mandica. Po toj logici ne bi mogao pozdravit oko 35% onih koji se u Crnoj Gori smatraju etnickim Srbima.
  Eto samo primjer moje porodice. Pokojni otac bio Srbin, majka Srbijanka, doduse iz komunisticke familije iz Pipera, ali kad je bio popis stanovnistva, veoma davno, moj otac rece da je on Srbin a kada je ovaj sto je pravio popis pitao moju majku, ona stala, pa kad je moj otac mrko pogledao rece “ajde dobro i ja sam Srbijanka”.
  Brat mi je etnicki Crnogorac, vjerovatno dukljanskog porijekla, tu nisam jos sto posto siguran, sestra Crnogorka a ja Srbin.
  Tako ti je u skoro svakoj crnogorskoj familiji i to me je mnogo opterecivali, ali sad sam ti postao mrtav ladan, shvatio sam da smo svi jedan isti narod i bas me briga kako ce se ko izjasnjavati. Vazno je da smo jedan narod, da imamo jednu krv a o etnickoj pripadnosti se u jednoj normalnoj drzavi nece uopste pricati. O tome se prica kada su necija prava ugrozena, ili kada neko decenijama pali narod po tom pitanju.
  A Crnogorce je strasno tesko napaliti.

  Ja sam po pitanju Srba u Crnoj Gori strasno povrijedjen, bas strasno, jer su srpske partije najvise kontrolisane od tajne sluzbe. Pogledaj im partije, izgledaju kao zatvorena drustva za neku elitu, skoro kao masonske loze.
  Druga stvar je sto su zasjeli neki profesionalni Srbi u svim tim partijama, pa opet pozivaju neke profesionalne Srbe iz Srbije, na primjer udbasa i masona Matiju Beckovica, njega poziva ekumenista, reformator Crkve Bozije, nosilac kardinalskog prstena pokonjenog od pape i udbas Amfilohije Radovic.

  Ne moze krsten covjek da bude Srbin od profesionalnih Srba, pogledaj koliko su samo “srpskih” partija napravili. Evo ima i ova “srpska lista”, gdje su napravili Srbe u Crnoj Gori nacionalnom manjinom. Ja sam im pisao i pitao, kako oni, koji nemaju ni 1% glasaca mogu u moje i u ime svih Srba u Crnoj Gori da nas proglasavaju nacionalnom manjinom. I naravno da nisu to objavili. Strasna arogancija je kod tih seljaka, vise su ti profesionalni Srbi ostetili srpstvo nego svi srpski neprijatelji zajedno.

  Na drugoj strani imas onog Slavka Perovica, kojeg sam zaista postovao, jer postujem njegovu borbu a i pjesme lijepo pise, bolje od Matije Beckovica. Pa sam i na njegovom sajtu nesto pisao i kada se nisam slozio sa nekim njegovim fantazijama, covjek mi zabranio da pisem, pod izgovorom da njegov forum koristim za propagiranje velikosrpskih ideja. Ti zelenasi sa Cetinja su veoma isfrustirani, Boze mi pomozi i puni neke mrznje prema Srbima. da li je to mrznja, frustracija, neko razocarenje ili nesto drugo, Bog ce znati, oni jos sanjaju 1918 godinu i pate zbog kralja Nikole.
  Zao je i meni kralja Nikle, ako nista drugo ono zbog pradjeda, koji je poginuo na Skadar, pa nije i on morao da ide u emigraciju.

  I evo ovaj sajt mi je kao melem na ranu, jer ovdje je neki sklad medju ljudima raznih politickih opredeljenja, ovdje se kulturno razgovara, postuje se covjek i ovo je model za buducnost Crne Gore. Postovanje svake etnicke grupe, svake vjere i bratski zivot u jednoj demokratskoj zemlji.

  Doslo je vrijeme da ja, koji sam rodjeni Podgoricanin, kojemu su otac i djed rodjeni na Cetinju, kojemu je rodjeni pradjed radio na dvoru kod kralja Nikole, moram da budem stranac u svojoj zemlji, jer ovim zelenasima sam srpski hegemonista a profesionalnim Srbima u vecini sljeglim iz nekija cuka, moram da dokazujem srpstvo.

  Moj pokojni otac je bio “prorok”, ali zaista. Kada niko nije slavio slavu, on je slavio, kada su trubili Titu, on ga je prezirao, kada su svi profitirali od clanstva u partiju, on je odbijao da bude u njoj. Proglasavali su ga najboljim radnikom Podgorice, bio je sofer, vrlo uredan i pedantan, ali zbog toga sto nije bio u partiji nisu mu davali ta odlikovanja, Trazili su da udje u partiju on nije htio.

  I jednom davno mi je rekao sledece: “doci ce sine vrijeme kada od ovih komunista neces moci na red da dodjes da udjes u Crkvu”. I zaista se sve to ostvarilo.

  • “I evo ovaj sajt mi je kao melem na ranu, jer ovdje je neki sklad medju ljudima raznih politickih opredeljenja, ovdje se kulturno razgovara, postuje se covjek i ovo je model za buducnost Crne Gore. Postovanje svake etnicke grupe, svake vjere i bratski zivot u jednoj demokratskoj zemlji.”

   !

 10. Moram jos jednu pricu od moga oca da pomenem, kao primjer kako diktatura deformise svijest naroda.Za vrijeme inforbiroa 1948 godine bio je uhapsen moj pokojni djed Dusan, koji je prije rata zivio u Peckoj Banji u Metohiji i gdje su sa jos dvojicom brace vazili za najimucnije domacine u tom gradu. Imali su neko svoje autobusko preduzeca i znam da je jedan od kasnijih visokih funcionera Crne Gore Vlado Strugar, kao segrt radio kod mojeg djeda i po naredjenju KPJ sabotirao sipajuci secer u rezervoar.

  Kada je pocela krvava “revolucija” i kada je po direktivi KPJ svaki covjek od ugleda koji nije podrzavao komunsite bio skracivan za glavu, komunisti su ubili dva strica od mog oca a ovo sto je ostalo od nase familije se sklonilo na Cetinje. Dakle, mozete zamisliti, kakav je simpatizer komunizma bio moj djed.

  Ipak, uhapsen je pod optuzbom da je njegova cesta sala “dje si cucalice, dje si podzmirepu” ime za neku tajnu organizaciju. I ubiljali su ga od batina u zatvoru, mucili elektrosokovima, sipali mu vodu u usta, samo da oda, kakva je to organizacija “cucalica podzmirep”.

  Negdje u to vrijeme zivio je u Podgorici jedan ruski izbjeglica, koji je utekao od boljsevika i koji je komunizam volio najmanje kao moj pokojni djed. I tog su covjeka u firmi gdje je radio moj otac optuzili da je Staljinov spijun. Radi bolje osude partijski sekretar te firme je pokupio sve radnike na jedan sastanak. tu je bio prisutan i moj otac, koji mi je sve ovo pricao.

  Prozivali su po azbucnom redu i trazili od svakoga radnika misljenje o ovom jadnom Rusu.
  Svi od reda su ga ispljuvali i o njemu sve najore rekli i kada je dosao red na moga oca, posto je po azbucnom redu negdje na kraju, on je jedini rekao da za njega ne moze nista lose da kaze. Eto sta cini diktatura i strah od jednog naroda.

  E evo jedno poredjenje, Veselin Piletic je poznati sportski radnik, bivsi karatista karate kluba Buducnost, dobar covjek iz jedne postene i skromne familije, kod koje sam cesto puta boravio, jer smo se ja i Vesko druzili od svoje sesnajeste godine i ko zna koliko treninga zajedno radili.

  I evo gledam sada ovu peticiju i ne vidim nikoga od nasih kolega sa karatea da ju je potpisao a cini mi se da bi bio red da je neko i od njih to potpisao.

  • Vukmane, na pogresnom si tragu, nije prica o Srbima nego o cetnicima, cije su ruke krvave od chinjenja zlocina ili od prvadanja zlochina.
   ne zelim da skrecem paznju sa glavne TEME!

 11. Zato što je većina karatista kupljena od DPS-a.
  Ali brate – kupljena.

 12. pišemo sa iste adrese – ali ako ko zna Alen zna .
  Jedan je od najboljih i zna kako su kupili njegove drugove .
  Odosmo na trening dok Sokrat spava .

 13. Ova peticija će ostati kao istorijski dokument,koji niko neće moći da ospori.Pročitajte knjigu Veselin Piletića ZNAKOVI VREMENA pa će vam postati jasno da ovo nije obična peticija.

 14. OVA PETICIJA ĆE OSTATI KAO ISTORIJSKI DOKUMENT,KOJI NIKO NEĆE MOĆI DA OSPORI.PROČITAJTE KNJIGU VESELINA PILETIĆA ZNAKOVI VREMENA PA ĆE VAM POSTATI JASNO DA OVO NIJE OBIČNA PETICIJA.NASLOV OVE KNJIGE UPUĆUJE NA DOGAĐAJE KOJI ĆE PREVAZIĆI GRANICE DRŽAVA I POSTATI DIO SVIH NARODA, BEZ OBZIRA NA NACIJU,VJERU I BOJU KOŽE.

 15. Jung je sa Alenom na treningu a ja čitam ovu peticiju .
  Potpisao je i Nebojiša Medojević . Mirjana Kuljak , Banja Kaludjeović …
  Red bi bilo da je svak okači na FB …
  Počelo je …

 16. Tesko se zivi u Crnoj Gori, prosjecna plate nije ni 500 eura a posao se moze dobiti samo ako simpatisete DPS. Kritikujuci DPS izlaze se covjek opasnosti da izgubi materijalnu egzistenciju.
  To je jezivo u Crnoj Gori i to je njihovo glavno oruzje.
  Perfidna ucjena poslom.
  Ali i to ce proci jednog dana, ali prljavi tragovi onih koji Veselinu pakuju ovu aferu ce ostati i stidece se jednog dana toga i oni i njihovi potomci.

 17. čekao sam i ja jedan dan Vukmane – a oni mi spremiše napitak .
  Ovog dana zato – spreman sam da odbranimo Piletića !

 18. PWS kaže:
  3. Oktobar 2012. – 2:47 u 2:47 am

  I da ne zaboravim…ne moramo se voljet ka braca ali se mozemo postovat ka ljudi.
  Princip je vazan, sve ostalo su nijanse.

 19. da se ne zaboravi says:

  bibana kaže:
  30. Septembar 2012. – 10:38 u 10:38 am

  … ” Ni jedna partija danas ne trazi ljude, ljudi su za njih brojevi, oni doduse traze ljude, ali samo za glasanje ali ne da traze ljude da im pomognu u zajednickom poslu. Zato se ima utisak da nema naroda, da nema Crne Gore, da su ovi klosari njegovi najbolji primjerci. “

 20. Peticija – potpis .
  Da vidimo da li ima naroda .
  Sa ovom peticijom u Hercegovačku .

 21. Mi se borimo za CRNU GORU.Borimo se da naša država bude pravno uređena država u kojoj tužilac ne može u sud da unosi DOKAZ KOJI JE PRIBAVLJEN NA NEZAKONIT NAČIN.OVO NIJE BORBA ZA JEDNOG ČOVJEKA,OVO JE BORBA ZA PRAVNU DRŽAVU CRNU GORU,OVO JE BORBA ZA BUDUĆNOST SVIH NAS,OVO JE BORBA ZA SVE NAS.Jedan čovjek ne može mnogo učiniti,ali svi zajedno možemo izgraditi NAŠU CRNU GORU DA BUDE PRAVNO UREĐENA,PONOS SVIH NAS.

 22. Milovan Vukov Jankovic says:

  CUTE DUHOVNI VLASTODRSCI, vise se ne mijesaju sa SVJETOVNOM VLASCU, kad se udruze NEBO I ZEMLJA,
  UVIJEK SE OTVORE VRATA PAKLA I NIKO NIJE BOGA OTUDJIO OD NARODA, KAO SARADNJA DUHOVNIH VODJA SA INKVIZITORIMA; NACIJONALISTIMA KOMUNISTIMA, JER JE BOG MILOST ZA PREZRENE I ODBACENE, SPASAVA IZGUBLJENE, ON NIJE ZAKONODAVAC I RESTRIKTOR; BOG JE MILOST, A NE MILO I REZIM.

  Sto se tice BRATSTVA, uvijek brat sa Srbinom , Hrvatom , Albancem,
  ali nikad mir sa CETNICIMA, USTASAMA I BALISTIMA, ANTIFASISAM DA, FASIZAM NE,
  zasto ljudi mijesaju NACIJU I IDEOLOGIJU, Mandic je Cetnicki vojvoda i IDEOLOSKI MOJ NEPRIJATELJ, ali kao Srbin covjek prijatelj,
  ni KOMUNISTI mi nijesu simpaticni zbog ZLOCINA,
  najgori je KLEROFASIZAM.
  kad se duhovna i svjetovna vlast udruze,
  stari primjeri iz spanije i lomace za jevreje i nevjernike,
  i najnoviji iz nase ISTORIJE, zaceto u Beogradu i Zagrebu , VASKRSENJE CETNIKA I USTASA UZ CRKVENI BLAGOSLOV I MUDZAHEDINI UVEZENI U BIH:

  • Po tome bi se moglo reci da su cetnici fina grupa momaka koja se demokratskim i parlamentarnim metodima borila za pobjedu svoje ideologija. Pusti, zivota ti… Ne zelim sad da kazem nista sto bi moglo uticati na izbore. Kako ga skrojite tako cete ga nosit.
   Istina, Mandic je visociji nego sam mislio, korpulentan je kao dizac tegova ili nosi sugurnosni prsluk ispod kosulje, i nije ruzan kao na slikama. Krece se trojnoj formaciji, TROJKI, mada oni dvojica ne moraju biti vidljivi neposredno uz njega u svakom momentu. NISTA LICNO, kad sam bio mladji radio sam na obezbjedjenju objekata…

 23. to je juče .
  Juče ne postoji .
  Danas spasimo Piletića i dobijamo sjutra .

 24. Tako je,spasimo vjeru u Crnu Goru koju volimo.

 25. Dobro je rekao Misko Djukic, treba organizovati potpisivanje peticije u Hercegovackoj.
  Ja bih organizovao i pored studentskog doma, pored fakulteta, pogotovo pravnog fakulteta.
  Organizovao bih potpisivanje peticije i po drugim gradovima, pogotovo u Niksicu i Cetinju.
  Dobro bi bilo lijepiti plakate po gradu i stampati letke. Sakupiti omladinu i dati im da dijele letke i lijepe plakate.
  Ovo je tek pocetak.

 26. Zelim da izrazim svoje divljenje potpisom peticiji koji je dao Nebojsa Medojevic.
  Svaka ti cast Medojevicu.

 27. potpisao je i Veseljko Koprivica – zamjenik glavnog urednika Monitora.
  Nije potpisao ( jioš uvijek ) Esad Kočan – glavni urednik Monitora .
  Znam Esada – eto i njega – i Zorana Radulovića ali i gospodja Korać i Tadić …

 28. Samo da se ne načekamo .
  Trebaju i Vijesti (ubijedjen sam da hoće ) i Dan ( ubijedjen sam da hoće ).
  Sa malo dobre volje eto ove peticije u Monitoru , Vijestima – Dan-u.
  To je početak gradjanskog društva !
  Valjda hoće – svi su upoznati i svi su pisali .

  Dobro bi bilo da će peticiju potpisati i ( poTpisati zbog jednačenja suglasnika po zvučnosti (vrsta glasovne promene) Vesna Medenica – bez šale . Ona zna o kakvom zločinu je riječ.
  Ili Ana Kolarević – ili Milo Djukanović ili … zašto da ne . Svi oni znaju !
  Najbolje da to uradi Rajko Božović – ako iko zna da je Piletić nevin – ON zna.
  Filip neće potpisat – jer zločin je u Crnoj Gori – kao himna – a Filip se ne slaže sa tekstom himne . Ali se slaže sa sestrom Rajkovom . Slaže li slaže …
  Valjda čekaju potpis iz Visbadena !

 29. Filip neće poDpisati !
  U kombinaciji DS i DŠ suglasnik D se ne menja u T, jer se time stvaraju uslovi za drugu glasovnu promenu (gubljenje suglasnika), a onda bi se izgubila osnova reči. Dakle, ne “preTSednik” jer bi se to pretvorilo u “preCednik”, ne “poTŠišati” jer bi od toga ispalo “poČišati”

 30. Kako bi biloi dobro da nas Filip ( kao uvijek ) iznenadi i poTpiše !

 31. Ona koja se – svih ovih godina – bori za našu slobodu zove dr. Mirjana Kuljak.
  Ona je potpisala !

 32. Tako je, Mirjana Kuljak,daj Bože da Crna Gora u budućnosti dostigne nivo demokratije da jedna žena bude predsjednica Crne Gore,i da to bude dr Mirjana Kuljak.

 33. ubijedjen sam – da će to biti !

 34. Zašto nije peticiju potpsiala Tea Prelević ili njen suprug . Zašto nema Ljiljane Raičević ili Vanje Ćalović ?

 35. bojim se da ću biti u pravu .
  U Crnoj Gori nema sto ljudi .
  Ne okruglih STO – već ni okrugli sto .
  Jebaće nas trideset godina!

  • kraš čokolada says:

   Možda u Crnoj Gori i ima sto ljudi, ali sigurno nema 100 mudi! Većina potpisnika su žene, a žene imaju petlju i što je još važnije – srce, za razliku od većine mudatih Crnogoraca.

 36. kada bi na svojoj jahti stavio potpis Sveto …
  Ali on nije potpisao ni za brata – a kamoli za nevinog čovjeka !

 37. Sudeci po dosadasnjem odzivu na potpisivanje peticije, ocigledno je da je narod u Crnoj Gori zapao u jednu veliku moralnu krizu.
  Toga su svjesni i clanovi dinasticke loze Djukanovic sa ostalim plemstvom.
  Ocigledno je a je istina ono sto je Staljin rekao za komuniste a rekao je da su komunisti “inzinjeri ljudskih dusa”. To je jezivo.

  Oni su se specijalizovali za intrige, za podmetanja, za drsko i uporno negiranje svih ljudskih prava i kradju narodne imovine. Cesto ponavljanje njihovih lazi, dovodi dotle da narod pocinje da vjeruje u SVE sto im oni serviraju, ili ako ne vjeruje, onda se pomiri sa sudbinom i ne mrda kao da je mrtav, sto je isto kao i da vjeruje.

  Meni se prije 24 godine desilo da sam posle Titogradskog mitinga u Oktobru mjesecu 1988 godine bio uhapsen, zajedno sa Miskom Djukicem i da sam poslije toga bio izlozen strasnim intrigama i podmetanjima, od kojih je najezivija bila, da sam ubaceni provokator, kojega je drzavna bezbijednost ubacila da isprovocira nerede.

  Ta propaganda je toliko bila jaka, da sam cak i ja u spuskoj samici, pocinjao da vjerujem u to, Bio je potreban veliki napor volje da ne pocnem da fantaziram. To je bio najeziviji dio mog zivota i ne dao Bog nikome da to dozivi. Zato sam toliko i emotivno vezan za slucaj Piletic, jer ipak je osuda za ubistvo nesto mnogo gore nego bilo koje drugo podmetanje.

  Sjecam se da sam posle izlaska iz zatvora bio izlozen prezrevim pogledima gradjana i “prijatelja”, da mi se skoro niko nije na ulici javljao tako da sam prije 24 godine napustio zemlju i komunisti su mi zatvorili vrata za bilo kakvo politicko ili drugo djelovanje za sva vremena. To je cinjenica i ja sam se sa tim pomirio a onima koji su mi sve to namjestili nadam se da Bog nece kazniti onako kako su zasluzili.

  A sta da pricamo za Veselina Piletica, za Miska Djukica i za mnoge druge. Optuzba za ubistvo je strasna stvar, tu se tesko covjek moze ozeniti, dobiti posao, steci prijatelje, uvijek u vazuhu visi montirana optuzba i visice dok je ziv, cak i posle zavrsetka svega i njegovog potpunog oslobadjanja krivice, uvijek ce negdje u vazduhu biti ta optuzba da je on ubica.

  Imam jednog veoma dobrog prijatelja iz Bijelog Polja, koji kao inzinjer radi u Svajcarskoj.
  Veoma smo bliski prijatelji i jednog dana je on rekao svojoj familiji kako ima jednog prijatelja u Njemackoj, koji se zove Vukman Cejovic. To je bilo prije otpilike pet godina, dakle 19 godina posle mitinga. Reakcija njegove porodice je bila:”a to je onaj ubaceni provokator sa mitinga”.

  Zamislite vi kako djeluju intrige.

  Strasno je to sto ove dzukele rade, zato se moramo boriti sve dok se i ti dosijei ne otvore pa se vidi da je skoro cetvrtina stanovnistva Crne Gore na ovaj ili onaj nacin bila ukljucena u rad tajne sluzbe i spijala svoje komsije, porodicu i prijatelje.

  • vukmane, evo ja sam potpisao peticiju.

   recicu ti, jeste, bili ste provokatori onih kobnih dana po Crnu Goru, nazalost, i ti i Misko. Nijesam se ja drao da oni ulicaraski dripci dodju do fotelja koje ni dan danas ne ispustaju, pritom ne radeci nista za ovaj narod i drzavu, sem konstantnog cinjena stete i opste pljacke. Sve sto je u Crnoj Gori otislo u sunovrat, u taj sunovrat je krenulo januara 1989. Ako tebi to vrijeme nije bilo po volji, vecini Crnogoraca i uopste Jugoslovena jeste, jer su zivjeli bolje, radili i posteno zaradjivali, gradili zemlju, kaznjavali svaki moguci sovinizam od kojeg se danas ne moze zivjet, i potstakli solidarnost kod svakog covjeka. Skolovanje besplatno, lijecenje besplatno, banke narodne, moral i postenje se cijenilo i za to ima puno primjera. Vi hocete vase zivote i vase “slucajeve” da predstavite kao nesto sto je cijeli narod prozivljavao, sto nije istina. Dobro ste znali da je Milosevic poceo svoje radove septembra 87. pa vam to nije smetalo da budete sa onima “koji nijesu znali sto se iza brda valja “, a znao je moj polupismeni djed.

   ne pozivas se ti tek tako na Meda i Njemacku i medj. zajednicu, koja je ovo sve i zakuvala u bivsoj Jugoslaviji. Za Meda se zna da je njemacki covjek. On je to i sam objavio na svom facebook profilu. Zna on da treba samo da bude jos kompradorskiji pion od danasnjih vlastodrzaca da bi vlast sjutra imao, a ni ovako mu nije lose.

   za zaljenje su oni koji takvima vjeruju ista.

 38. Vukman Cejovic says:

  Ziva je istina bila da je SVAKI clan komunisticke partije Jugoslavije bio na neki nacin saradnik tajne sluzbe, da ne koristimo tezu rijec “spijun”. To su bili SVI clanovi partije direktno ili indirektno.

  Ovo sad sto se cini, ova DPS partija ili kako se to cudoviste moze nazvati, to je jedna spijunska organizacija gdje SVI clanovi te prerusene komunisticke partije moraju da spijaju.

  Crna Gora ima mnogo clanova DPS i svi su oni saradnici crnogorske tajne sluzbe i kao zombiji izvrsavaju njihova naredjenja.

  Mene su komunisti davno politicki neutralisali, proglasili me njihovim covjekom (prvi put u istoriji komunistickog pokreta da komunisti proglase nekoga da radi za njih) i napravili da sam morao da napustim zemlju, ali ako bi Bog dao da jednog dana mogu i ja politikom da se bavim (da i ja bolan malo ceram), stavio bih im, da oprostite, muda u procep, konfiskovao bih tim seljacima SVU pokradenu imovinu i napravio cpecijalni koncetracioni logor, gdje bih tim komunistima dao da po dvanajest sati dnevno guraju pune karivolice sa kvadratnim tockom. Pa kad je “radnicka klasa” neka bude radnicka klasa, posto oni obozavaju da rade.

  Danasnja opozicija, to su preruseni clanovi DPS partije i nista vise. Osim Nebojse Medojevica i jos par njih, cvrsto sam uvjeren da Crna Gora nema opoziciju, mi smo jedina zemlja u Evropi gdje opozicija ne postoji.

  Jel vi shvatate da je Crnoj Gori potrebna jedna opoziciona partija. Da mi moramo da stvorimo PRVU OPOZICIONU PARTIJU U Crnoj Gori i uz pomoc medjunarodne zajednice da organizujemo PRVE VISEPARTIJSKE IZBORE u Crnoj Gori.

  Danas nemate NI JEDNU opozicionu partiju, nemate osim “javniservis” ni jedno opoziciono glasilo, cak ni elektronsko i da je to problem kod nas.

  Vi u Crnoj Gori nemate ni 100 (STOTINU) ljudi koji su spremni da se bore za slobodu.
  Neko se nasalio sa tom stotinom ljudi, ali to je tako, to pokazuje i ova peticija, citava Crna Gora, koja broji oko 700 000 ljudi, nema STOTINU slobodomislecih ljudi.

  O BOZE POMOZI I SPASI!

 39. Milovan Vukov Jankovic says:

  Mene boli dusa za ljude koji se zanose sa BOJKOTOM I REVOLUCIJOM, nijesu Crnogorci GRCI, nego STRASLJIVCI koji umiru os svoje SJENKE, i vecina se UVLACI U MILOV SUPAK, DA SPASI TROSJED I SERIJE NA PINK, njih PANIKA UFATI KAD KOKOT KUKURIJEKNE I SARULJA RIKNE; ODMAH POMISLI VRCU GA “OKLEN” JE DOSA U VUKOJEBINU DA GAZI ZITKE BALJEGE:

 40. Vukman Cejovic says:

  Obadva teksta od Miska Djukica (pandorina kutija i pritisak na sud) sam preveo na njemacki jezik, potrebne su jos male korekture i krajem nedelje ce prevodi biti poslati ovom sajtu.
  Posle toga ce i inostrani faktori, prije svega u Njemackoj (posebno u Visbadenu) moci da se upoznaju sa ovom problematikom.
  Zamolio bih nekoga da ova dva teksta prevede i na engleski i da se onda zamole predstavnici ambasada u Crnoj Gori da i oni eventualno potpisu peticiju podrske Veselinu Pileticu.
  A ja cu pokusati da animiram neki njemacki casopis ili novine da o ovom slucaju pisu.

  Prinudjeni smo da pomoc demokratskim procesima u Crnoj Gori trazimo sa strane jer obostrani je interes i nas i stranog faktora da u ovom regionu, gdje se nalazi nasa Otadzbina vlada red i poredak.

  Nikome nije u interesu da ovdje bude zemlja haosa i kriminala.

  TREBA ZAMOLITI AMBASADORE STRANIH ZEMALJA DA POTPISU PETICIJU!
  OVO JE VRLO VAZNO!

 41. Milovan Vukov Jankovic says:

  Treba pitat AMBASADORE EUe,
  sto planduju u Podgoricu, zasto ne GUKNU GOLUBOVI, i podnesu raport KOMISIJU, da VLADI IZCUTAJU USI.

 42. Za pokrenutu peticiju javni servis zaslužuje pohvale,tim prije sto je ostalim medijima još uvijek važnija magla i borba za vlast, od istine i borbe pravnu državu Crnu Goru.

 43. jebem ti … ni stot5inu .
  Sačekajmo 26 … čućemo nešto mnogo interesantno…

 44. “Za pokrenutu peticiju javni servis zaslužuje pohvale,tim prije sto je ostalim medijima još uvijek važnija magla i borba za vlast, od istine i borbe pravnu državu Crnu Goru.”

  • Milovan Vukov Jankovic says:

   Radi istine PETICIJA je pokrenuta i prvo potpisana od slobodnih gradjana okupljenih sa koca i konopca na FBuku, u grupi “POKRENIMO SE”, ponudjena javnomservisu.me od moje malenkosti.

 45. ZA POKRENUTU PETICIJU JAVNI SERVIS ZASLUZUJE SVE POHVALE,TIM PRIJE ŠTO JE OSTALIM MEDIJIMA JOŠ UVIJEK VAŽNIJA MAGLA I BORBA ZA VLAST OD ISTINE I BORBE ZA PRAVNU DRZAVU CRNU GORU.

 46. CRNA GORA JE DOBILA NEZAVISNOST,ZAHVALNOST SVIMA KOJI SU TOME DOPRINIJELI,ALI SADA POČINJE BORBA KOJA JE I OD BORBE ZA NEZAVISNOST TEŽA-BORBA ZA PRAVNU DRŽAVU CRNU GORU.KOJI GOD KRŠI ZAKON NIJE PATRIOTA, NITI JE PRIJATELJ CRNOJ GORI. SUDSKA VLAST JE NAJVAŽNIJA VLAST, JER ODLUČUJE O LJUDSKIM ŽIVOTIMA.ONA MORA BITI DOBRO FINANSIRANA DA BI BILA NEZAVISNA,I MORA BITI OD NARODA KONTROLISANA.PETICIJA PODRŠKE NEVINOM ČOVJEKU KOJEGA TUŽILAŠTVO SA DIJELOM SUDSTVA UNIŠTAVA,ODUZIMA MU PRAVO NA RAD I PRAVO NA SLOBODU, JE NAČIN KAKO NAROD MOŽE DA POMOGNE SEBI,JER NIKADA SE NE ZNA KO JE SLEDEĆI.SA OVOM PETICIJOM NAROD CRNE GORE UČI KAKO DA SE BRANI OD KORUMPIRANIH TUŽILACA I SUDIJA.SA OVOM PETICIJOM NAROD CRNE GORE DAJE SVOJ DOPRINOS KRETANJU CRNE GORE KA PORODICI CIVILIZOVANIH,EVROPSKIH NARODA.SPORO SE KREĆE CRNA GORA,ALI TO KRETANJE VIŠE NIKO NEĆE ZAUSTAVITI.

 47. KAKVU JE TO NEZAVISNOST DOBILA CRNA GORA???

  DA LI JE OVA DRZAVA UOPSTE NEZAVISNA, ILI JE OVO PRIVATNI POSJED NEKOLIKO FAMILIJA:

  CRNA GORA NIJE NEZAVISNA, ONA TO TEK TREBA DA POSTANE.

 48. Da li je moguce da se negdje u ovom tekstu ili na naslovnoj strani postavi broj posjetilaca teme.
  Ovo pisem zbog toga, jer pretpostavljam da je barem nekoliko destina hiljada posjeta bilo.
  Postavljanjem broja posjetilaca teme, narod bi vidio da se nesto desava, pa bi onda neko mozda dobio hrabrosti da i sam da doprinos ovoj borbi.
  Mnogi ljudi imaju osjecaj da je svaki otpor beznadezan i ne pokusavaju nista.
  Treba da im se stavi do znanja da NIJEDAN OTPOR NIJE BEZANADEZAN.

  Ako bi neko mogao da napravi jedan snimak za Youtube, jer video zapis djeluje mnogo jace od pisanog. Molim vas pokusajte ovo sa youtube.

 49. Vukman Cejovic says:

  Ovo sto se desava sa Veselinom Pileticem se moze nazvati komunistickim zlocinom, pa nije nikakvo cudo da je u glavnoj ulozi u ovom zlocinu vodja crnogorskih komunista Rajo Bozovic.
  Ali da se podjetimo malo na velika djela “oslobodilaca” onih ciji posao nastavljaju clanovi partije DPS i onih koji za njih glasaju:
  Pogledajte malo ove snimke:

  Ovaj film traje preko sat vremena. Vrijedi ga pogledati jer govori o komunistickoj zlocinackoj ideologiji:

 50. navali Vukmane, doshlo je vashe vrijeme! iskoristite ga shto vishe mozete, nece dugo trajat.

 51. Pustite komunizam ljudi,i ideologije jer to nema veze sa ovim vremenom,prošlost je prošlost, a danas Piletiću najbolje se može pomoći ako se ne govori o kolektivnoj već pojedinačnoj odgovornosti za lažnu optužnicu protiv njega.Znam pouzdano da je Piletić veoma zahvalan Milu Đukanoviću koji je prije nekoliko godina odgovorio na njegovo pismo,i znam pouzdano da Piletić veoma poštuje Mila Đukanovića i još jedan broj rukovodlaca DPS-a.Dakle nije DPS podigao optužnicu protiv Piletića,već pojedinci iz Tužilaštva u saradnji sa Rajkom Božovićem i njegovom sestrom Svetlanom Vujanović.Dakle nemojte optuživati sve, nemojte upotrebljavati riječi zločin crnogorskog režima,optužite odgovorne,a one koji nijesu odgovorni poštujte,jer su mnogo učinili za Crnu Goru.

 52. Vukman Cejovic says:

  Djukanovic je na potezu. Ako povuce pogresan potez, najebace kao zuti a bojim se i narod u Crnoj Gori, zajedno sa njim.

 53. Vukman Cejovic says:

  Ceka se stoti potpisnik peticije.
  Trenutno je potpisano 99 osoba.
  Ko ce biti jubilarni stoti potpisnik?

 54. Iz razgovora sa Veselinom Pileticem sam saznao da je neposredno posle njegovog cetvorodnevnog strajka gladju doslo do znacajnog ostecenja njegovih stomacnih funkcija, pa je bila neophodna i jedna laksa hirurska intervencija.

  Juce i danas su se bolovi u stomaku veoma pojacali i po svemu sudeci, ovi bolovi nisu bezazleni.

  Da li bi neko od administratora mogao da ga posjeti i vidi koliko je stanje ozbiljno.

 55. 2012-10-11 05:29 potpisnik broj 99
  http://www.peticije24.com/podrska_veselinu_pileticu

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: