Vrh DPS-a zatražio kompletno skidanje muzičkog spota “Repete, repete” sa youtube-a

Mladi DPS-a se ne slažu sa vrhom, spot je odličan, samo je trebalo zahtijevati da se ukloni kraj, koji im je neko podmetnuo!

repete

“Ostao samo thumbnail”

Kontroverzni spot za pjesmu “Repete, Repete”, grupe PSBA koju je prije dva dana okačio izvjesni Borna B. Katarski na youtube kanalu, povodom posjete vrha DPS-a Nikšiću, od juče je nedostupan na sajtu YouTube.

Režiser spota Borna B. Katarski je spot uklonio odmah nakon poruke vrha DPS-a, kompaniji Goosle.me, sestrinskoj firmi Google.me, a koja je vlasnik YouTube kanala.
Umjesto komentara, samo je rekao, ne pitajte mene, pitajte mlade nikšićke lipe u centru tehnopolisa, kako su preživjele oslobođenje Nikšića.

Mladi Demokratske Partije Socijalista navode da su spot i pjesma u kojoj su njeni čelnici predstavljeni kao škakavci koji žvaću i posljednje grane Crne Gore, odlično urađeni i to po njihovoj narudžbi, ali je sporan kraj, koji je opasan i predstavlja direktan poziv na otpor, kako kažu poštovanih panjeva.

Ono što smo nakratko mogli vidjeti u spotu se slavi 25. godina od uspostavljanja škakavizma u Crnoj Gori, a kojeg osim škakavaca, paradoksalno slave i panjevi, koje su ovi prethodno iźeli.
Mazohizam panjeva je izražen kroz ples i filmski osmjeh u do sada neviđenom video materijalu, dok se čuje energična svirka škakavaca.

Jedan od aktera šokantnog snimka, Ilija Gajević frontmen grupe Zoon Politikon je samo odmahnuo rukom uz poruku da je žrtva predizbornih prepucavanja, te kaže da je spot rađen iz čistog altruizma i da samim tim nije mogao biti rađen po narudžbi mladih DPS-a, kako njihova omladina tvrdi.

Vozač reportažnih kola javnog servisa, kojeg smo našli kako prebira po arhivi Javnog Servisa u posljednjem vagonu, a koji se predstavio kao Džoud, kaže da su pjesma i spot nastali mnogo ranije, prije pojave Milion Milborda.
Rađen je za dvadeset i pet godina DPS-a na vlasti, ali je zbog kiše Premijera spota odložena, te naglašava da je svaki kadar sniman u Crnoj Gori, za razliku od nekih predizbornih spotova.
Kaže da iako se sa svojim saradnicima oteglio vozeći šest godine na relaciji Kotor, Beranselo, Cetinje, Podgorica, Nikšić vrijedio je svaki komad pređenog metra, jer snimaka ima zaista dobrih, ali zbog kratkog trajanja spota, moralo se izbaciti dosta toga. Možda u nekoj reportaži kolege naprave više o svemu tome.
Na kraju kaže da očekuje od javne kuće u kojoj radi da odmah i bez odlaganja pušte navedeni spot.

“Treba uvažiti sugestiju mladih DPS-a, da se mora obrisati kraj, i umjesto njega staviti početak”,rekao je doskorašnji član mladih DPS-a i urednik emisije “U Centar” Andrija Nikolić, a sada kandidat za poslanika Demokratske Partije Socijalista. Dodao je i da, nema kraja, jer ima još dosta toga toga da se uradi, kako kaže premijer.

Vozač Javnog Servisa je uvažio sugestiju kolege Andrije Nikolića i u Posljednjem Vagonu pronašao neki od početaka, VHS snimak od prije 25. godina:

P.S.

Do zaključenja posta nismo dobili sporni spot, tako da ga i ne bi mogli objaviti, ni kada bismo htjeli, niti potvrdu Andrije Nikolića da li je mislio na navedeni premijerov početak.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: