Dragan Šepelj: Dijalog je mrtav, živio nam Dijalog!

dijalogNekidan sahranjen izjavama gotovo svih učesnika u njemu, drug Dijalog se juče- danas vratio na veliku scenu, valjda iz nekakvih prozapadnih razloga. Odjednom su svi za Dijalog, opet, na taj način svi pokazuju da su demokrate. Jedino Demokrate nisu demokrate, po tome, jer neće Dijalog kao trivijalnu farsu koja treba od ionako zbunjenih građana da napravi ponovne žrtve.
Zašto je ovakav Dijalog farsa, sve samo ne ozbiljan dijalog dvije suprotstavljene strane? Ponajprije jer se učesnici samo ograničeno pitaju u njemu, to su potvrdili gotovi svi sudionici iskazom da Međunarodna zajednica insistira na oživljavanju preminulog Dijaloga. U kojem dvije zaraćene strane beskompromisno moraju da nađu kompromis tako da Predsjednik skupštine to i ostane do izbora, Mićko ostane to što jeste do izbora, dio opozicije i medija dobije iluziju da je dio vlasti do izbora, strani faktor dobije kvorum za sprovođenje nekih svojih zacrtanih ciljeva.
Nadalje, farsa je i samim tim što u njemu na strani opozicije učestvuje Pozitivna svinjarija, tako farsa postaje i Farma, s obilježjima Pinkove i Orvelove verzije. Nema samo ko da pjeva ŽIVOTINJE ENGLESKE.

SDP, URA, DEMOS pokušavaju i za strani i za unutarnji faktor odglumiti građansku opoziciju režimu Polu Mićka Đukanovića i njegovih manjinskih satelita. Polu Mićko, da ne bi ostao sam, spreman je sada pozvati i Bantu pleme pod svoj barjak, a ni Komanči ne bi prošli bez ministarskog mjesta, samo da odglume na RTCG da su za dijalog i da je Polu Mićkova istina o dva neusaglašena zahtjeva i jedina bitna istina na ovom bijelom svijetu. Rafet Husović, Suljo Mustafić, baba Ljerka, Nazif Cungu, Al Nusra front čeka u zlatnoj rezervi, a čini se da ni veliki prorok Muhamed nije imun na Polu Mićka i njegov 21. maj 2006. Ako se nastavi ovako okoloskupljati bošnjačkim uhljebnicima nije nemoguće da ga Rusi greškom, ili namjeromm, bombarduju kao ISIL po Alepu. Bez pretjerivanja.

MORT pod pritiskom javnosti produžava javnu raspravu o Planu posebne namjene Primorja na dodatnih 15 dana, pokradena pisma iz ureda Tužioca postaju video zapisi, budvanska hronika otkriva da je i posljednja baba tetka jedne ugledne grbaljske brodovlasničke porodice saslušana u specijalnom tužilaštvo za Budvu i pet plemena, Igor Lukšić je pozvao sve strane na Bliskom Istoku na mirno rješenje sukoba, Milan Knežević nije imao epileptični napad bjesnila u prvom pasusu svog izlaganja, Andrija Mandić dovodi ruske trilijardere u crnigoru, Markos Kentera pregovara s Katnićem van rubrike budvanska hronika o investicionom ulaganju u Grad Teatar, Cineplexx, bedeme, plac kod crvene zgrade, WTE, Copyright, Media com…Spreman je ponuditi par miliona u zamjenu za neki kratki film o robijanju.

I tako, dobro je sve. A vi, kako te?

Comments

 1. ŠEGAČKA

  Dijalog nije pečeno prase,
  koje se pivom kvasi na ražnju,
  nego je priča razumnih, zna se,
  pa evo i ja da skrenem pažnju …….

  Monolog kod nas prolazi bolje,
  odavno Milo vrhunski šega,
  a narod nema ni mrvu volje,
  šta će kad voli da sluša njega ………

  Priča je stala, lideri ćute,
  uslova mnogo, dođe do pata,
  opet nam strani faktori mute,
  ali je dobro, jer nema rata …….

  Da li nam stiže car do duvara,
  ili mu malo još treba daha,
  ne bi se reklo da je do para,
  prije će biti to je od straha …….

 2. A dje ti je papa Franjo, je.o te on?

  • A sto se ti interesujes za Papu? A sto pitas Dragana? Velim ti da takve stvorove ko ti sirom web-a po svijetu nije lako naci. Reci nam sto ti je Papa tacno skrivio pa da znamo pozadinu ove opsesije? Mozes prenijeti te razloge recimo Italijanima, Spancima, Francuzima, cijeloj Juznoj Americi … ili otprilike 1.2 milijarde ljudi na svijetu, pa da znaju u kakvoj su religiji. U isto vrijeme im mozes ponuditi alternativu u vidu SPC i navesti svu hriscansku dobrotu vaseg Mitropolita i primjere morala u crkvi.

 3. Sekula, bivsi direktor bivseg Bileckog Mlina, logisticar velikosrpske ratne armade iz 90-ih , vise decenijski mrzitelj ove drzave a narocito Crnogoraca i Bosnjaka, osoba koja j e izjavila da ce izvrsiti nuzdu u crnogorsku kapu je Milosav Čuknić navodno trenutno u Dobroti.
  Sve mu hriscanski oprastamo i trazimo da nam objasni sto su mu ova drzava i Crnogorci skrivili da ih toliko mrzi

 4. Nijesam znao kako se zove ovi hrvacki pod-papa… Ako ima u CG neki pod-papa nabrojite i njega.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: