Mijomir Pejović: Gospođo Kovačević, kad ovoliko “ginete” za majke, postaviste li ikad pitanje šefu – Milo, što misliš, koliko bismo majki mogli isplatiti za ovih 10 i po miliona koje kanimo staviti u džep tvom bratu?

mijomir_pejovicIzjava ministarke Kovačević kako nema novca za naknade majkama koje imaju troje ili više djece, iako sasvim izvjesno tačna, neodgovorna je i izjava koja vrijeđa sve majke i žene, a naročito one koji ispunjavaju uslove za naknadu. Pored toga što ih vrijeđa kao članice društva koje su svojim najmanje trostrukim ostvarenjem u ulozi majke na najbolji način doprinijeli društvu, koje se ne može pohvaliti visokom stopom nataliteta, vrijeđa i njihovu inteligenciju. Isto tako, svakom od nas vrijeđa urođeni osjećaj za pravdu. To što Vlada nije podnosilac predloga kojim su se ova davanja omogućila, ne može i ne smije biti izgovor resornom ministarstvu i njegovim čelnim ljudima za sve pretpostavke koje su bili dužni da ispune u susret sprovođenju takvog jednog rješenja.

Ne može se sada gospođa Kovačević izgovarati kako je to udar majki na budžet, a sjedjeti u Vladi i glasati i agitovati za DPS, partiju koja omogućava bratu Premijera da udara na budžet kako mu se prohtje. Uz to, ne da se resorni ministri ne oglašavaju, nego ćute i isplaćuju. Iz tog istog budžeta. Ipak, brat je brat, a još ako je Đukanovićev, onda se bespogovorno izvršava nalog da se isplati. Postavlja se pitanje – da li će se vršiti rebalans budžeta i kada se gospodinu Acu Đukanoviću bude isplaćivalo najmanje 10,5 miliona eura zbog, očigledno je, dogovorenih “propusta” i “grešaka” državnih organa, ili za brata uvijek ima novca?

Gospođo Kovačević, kad ovoliko “ginete” za majke, postaviste li ikad pitanje šefu – Milo, što misliš, koliko bismo majki mogli isplatiti za ovih 10 i po miliona koje kanimo staviti u džep tvom bratu?

Gospođo Kovačević, da li vam je lagodno da sjedite u Vladi čovjeka koji već 26 godina isplaćuje razne tajkune, a da se rebalansi i ne pominju? Jeste li zaboravili na stotine miliona garancija, koje su vaš šef i neke od njegovih mnogobrojnih bivših Vlada proćerdali? Da li se zabrinete kad pomislite koliko godina bismo mogli da isplaćujemo sve majke, a ne jedino one sa troje i više djece, samo od 800 miliona koji su “iscurili” iz KAP-a?

Na kraju, gospođo Kovačević, da li osjećate i ličnu odgovornost zbog, u najmanju ruku, davanja podrške partiji, čija pogubna politika je učinila da su bila kakva socijalna davanja primamljivija njihovim potencijalnim korisnicima od njihovih plata i penzija? Zbog svega navedenog, za Demokrate su sve vaše naknadne “jadikovke” neoprostive i nedopustive.

Dakle, para ima za brata Aca, a nema za majke? E, neće moći! Sredstva se moraju obezbijediti za sve majke, jer su one temelj ove države.
Na kraju poruka Đukanovićima: vratite milione koje ste uzeli od građana Crne Gore, jer vam nećemo dozvoliti da ih trošite na kupovinu birača po Crnoj Gori.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: