Bjelopoljska kafana kažnjena sa 5.000 eura

070629djukanovicKafana “Balkan” u naselju Rakonje u Bijelom Polju prvi je objavljeni ugostiteljski objekat koji je kažnjen prema izmijenjenom Zakonu o taksama na upotrebu duvanskih proizvoda i to sa ukupno PET HILJADA EURA.

Riječ je o maloj kafani u bijelopoljskom prigradskom naselju, a vlasnica Valentina Rakonjac nije željela da govori o kazni niti da dozvoli fotografisanje objekta.

Inspektor je u kontroli obavljenoj u 22 sata utvrdio da poreski obveznik nije podnio prijavu da se prostorije kafe-bara koriste za upotrebu duvanskih proizvoda. Zbog toga je izrekao kaznu za preduzeće “Balkan – Rakonjac” u okviru kojeg radi kafe bar od 4.000 eura, a za odgovorno lice još 1.000 eura.

Reakcija Žarka Radulovića, suvlasnika

“Splendid je prošle godine plaćao mjesečnu taksu na 130 kvadrata na koliko je bilo dozvoljeno pušenje. A ako bi bilo na cijelu površinu na kojoj obavljamo svoju djelatnost, onda bi to bilo 60 hiljada kvadrata i 60.000 eura mjesečno ili 720 hiljada eura godišnje”, naveo je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i direktor hotela “Splendid” Žarko Radulović.

Pitanje za čitaoce: Da li će “Splendid” podnijeti prijavu na 60 hiljada kvadrata “pušenja” ili biti kažnjen kao kafana “Balkan”?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: